Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Detroit Red Wings 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Henkka, 18.04.2019 klo 07.43.

 1. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Yzermanhan sanoi, ettei aio tehä mitään "big splashia" että joukkue olisi vähän parempi ensi kaudella. Tarkoittaa siis, että tekee big splashin että joukkue olisi paljon parempi ensi kaudella, eihän tätä muuten voi tulkita.
   
 2. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Legenda on palannut.
   
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tämäkin totta, ja jos epäonnistuu ketään suurempaa kalaa naaraamasta Detroittiin niin noilla sanoilla pelasi itselleen "turvaa". Lainausmerkit siksi, että eihän Yzerman mitään turvaa tarvi, eiköhän tuon asema ole hyvin vankka useamman vuoden.
   
 4. Kumielvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paltamon Pantterit
  Aivan mahtava homma, suosikkiurheilija palasi kotiin. Lisää kummasti itsellä mielenkiintoa ja motia seurata Wingsin hommia.
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Juuri näin. Pokerilogiikkaa. "En aio pelata muita vastaan kovilla korteilla" ja ihan vitun varmasti pelaan.


  Aivan varmasti tekee kaikkensa jengiä parantaakseen, koska se on Red Wingsin kulttuuri. Kaikki tähtää voittamiseen.
   
 6. F#21 Jäsen

  Siipien tilanne tuli huomattavasti mielenkiintoisammaksi tämän julkistuksen myötä. Toivottavasti Yzerman saa homman toimimaan alusta asti.
  Onko tuohon kuitenkaan heti järkevä lähteä pelaamaan kovilla korteilla? Tai siis, löytyykö nyt kesällä vapaita agentteja, jotka hyödyttäisivät myös 2-3 vuoden päästä?

  @Henkka mainitsit aloitusviestissä, että Veleno voisi päästä erikoisluvalla AHL:ään pelaamaan. Mitä tämä tarkoittaa? Eikö 2000-syntyneet jouda vielä ensi kauden pelata Kanadan junnusarjoissa?
   
 7. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Erik Karlsson tietenkin jokaisen tähtäimessä. Muitakin löytyy.
   
 8. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Mitehä hitossa mä Karlssonin unohdin :-D Jotenkin oli jäänyt mieleen, että olisi jo tehnyt jatkon Sharksien kanssa. Tänks!

  Karlsson olisi kyllä Detroitille aika lottovoitto. Todennäköisyys tuohon ei kuitenkaan iso ole, mutta kannattaa kokeilla
   
 9. Stevie Why Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Detroit Red Wings
  Pitää vaan samalla lailla tehdä kuin John Tavaresin tapauksessa. Yzerman kaivaa jostain Ekin vanhempien valokuva-arkistosta kuvat pikku-Erikistä suosikkijengi Red Wingsin gearit päällä ja näyttää sen kuvan sit Ekille. Loppu kirjoittaakin itse itsensä.
   
 10. Tevoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings #91 #19 #5
  Lainaus:
  Niin tämä kevät näyttää pääseekö Sharks päätyyn asti vai nuoleeko taas näppejään. Jos Erikillä on pelisilmää katsoa tulevaisuuteen niin ei hait välttämättä ole se oikea ratkaisu kun mietitään kannujahtia ja joukkueen ikääntymistä kausi kaudelta.Wings on nuorentumassa hyvällä vauhdilla ja tulee olemaan vielä ässä hihassa kun pleijaripaikkoja jaellaan ja siihen konseptiin Erik olisi timanttinen kulmakivi puolustuksen johtajaksi. Toivossa on hyvä elää...
   
 11. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Lainaus:
  Niin mitäs muita jengejä tuolla on, mistä löytyy a) cap-tilaa b) halua maksaa cap täyteen c) realistisia mahdollisuuksia olla contender vähintään aika nopeasti, ellei heti? En tiedä osuuko Detroit tuohon c-kategoriaan.
   
 12. KiekkoMes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
  En tiedä lähteekö täällä nyt mopo laukalle monella Yzermanin johdosta mutta Detroit ei vielä parin kauden sisällä ole lähelläkään contenderia. Puolustuksessa niin isoja puutteita.
   
  Tevoo, Karpat46 & Hockey Puck tykkäävät tästä.
 13. RedWinger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Kiitokset Henkalle kausiketjun pystyttämisestä ja erinomaisesta alustuksesta. Tulipas kyllä mahtavia, joskin pitkään odotettuja uutisia kapteenin kotiinpaluun myötä, loistavaa! Yzerman palauttaa uskottavuutta organisaatioon kertaheitolla ja näyttää selkeän suunnan. Ulkomaisilla palstoilla faneilla meinaa mopo keulia jo pahasti tämän myötä, vaikka on selvää että aikaahan tämä projekti vielä ottaa, ennen kuin voidaan menestyksestä haaveilla, tätä Yzerman itsekin painotti pressissä.

  Itse suhtaudun vähän nihkeästi vapaihin ja pelottaa sieltä tulevat mahdolliset ongelmasopimukset, joita ei yhtään tarvita lisää. Rosteripaikkojakin on rajallinen määrä, jotka voidaan aika hyvin täyttää omilla junnuilla. Mielestäni olisi hyvä vetää vielä ensi kausi tämän kauden malliin, nuorille vastuuta ja kehitystä ja varataan vielä kertaalleen korkealta. Toisaalta tässä kanssakeskustelijoiden innoittamana kun pohti tuota Karlssonin tilannetta, niin eipä ole monellakaan contenderilla varaa maksaa hänelle haluamiaan rahoja, joka rajaa aika tehokkaasti jengejä pois kilpailusta. Muistaakseni Detroit oli aikanaan Karlssonin Dorionille toimittamalla listalla johon suostuisi tulemaan treidatuksi. Hieman kaksijakoiset fiilikset tästä, harvoin on tuon tason kalaa tarjolla ja voiko hänelle sanoa ei jos haluaa Detroitiin tulla? Rosterista kuitenkin puuttuu vielä välttämättömiä paloja menestymisen kannalta, joten korkeat varausvuorot olisi hyviä vielä ainakin 1-2 kaudelta... Onneksi ei tarvitse itse päättää näistä :)
   
 14. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Lainaus:
  Jos lainaan itseäni niin tällaista a+b+c -komboa ei välttämättä edes löydy. Jos sellaista ei löydy, niin kai tässä raha edellä mennään, kyllähän cuppeja ehtii voittaa myöhemmälläkin iällä, nyt kannattaa tahkota ne maksimidollarit kun UFA:ksi pääse ensimmäistä kertaa.
   
 15. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Veleno ei sinällään tarvitse "erikoislupaa" pelatakseen AHL:ssä. Veleno pääsi QMJHL:ään exceptional statuksella vuotta nuorempana pelaamaan. AHL:ään voi siirtyä CHL-sarjoista pelaamaan 20-vuotiaana tai kun on pelannut neljä kautta CHL:ssä. Koska tämä on Velenon neljäs kausi QMJHL:ssä hän voi siirtyä ensi kaudeksi AHL:ään pelaamaan.
   
  sakkr ja F#21 tykkäävät tästä.
 16. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Vaikka Yzermania oli kosiskeltu Rangersinkin organisaatioon niin kyllähän tämä meni täysin oikein että lajihistorian tyylikkäin Kapteeni palaa kotiin. Meikäläisen lapsuusajan ensimmäinen suosikkipelaaja ja olen vilpittömästi onnellinen Red Wings-fanien puolesta että organisaatio saa tällaisen taitavan ja ikonisen liiderin johtoportaaseen. Ei muuta kuin rakennustyömaa pystyyn.
   
  Natu Multanen, Voittaja, pahakurki ja yksi muu tykkäävät tästä.
 17. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ENCE, KooKoo, Red Wings
  Mitä muita organisaatioita NHL:ssä on, missä Erik Karlsson voisi ilman suuria palkkakattofiksailuja ensi kaudella pelata, ja missä oltaisiin valmiita maksamaan se raha, mitä Karlsson haluaa? Ei kai niitä hirveän montaa ole.
   
 18. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Miksi haussa olevan joukkueen pitäisi olla sellainen, jonka ei tarvitse kaupata ketään pelaajaa pois tieltä saadakseen Karlssonin mahtumaan palkkakaton alle? Luultavasti NHL:stä löytyy joitain joukkueita, jotka ovat valmiita tekemään kokoonpanoon muutoksia saadakseen Karlssonin mahtumaan sinne.

  Mutta esimerkiksi Sharksiin saattaisi Karlsson mahtua ilmankin sitä, kun Pavelski ja Thornton korvataan halvemmilla pelaajilla. Tai heille tehdään halvempi sopimus. Rangersiin ja Blackhawksiin mahtuisi myös. Jos siis mietitään mahdollisesti kiinnostavia joukkueita Karlssonin näkökulmasta jättäen Senatorsin, Canucksin ja Devilsin mainitsematta.
   
  larzzon tykkää tästä.
 19. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Florida ja Arizona? Nuo tulivat mieleen. En siltikään usko Karlssonin Wingsiin tulevan.
   
 20. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ENCE, KooKoo, Red Wings
  Lainaus:
  Koska se tuo mukaan yhden muuttujan, joka monimutkaistaa asioita huomattavasti.

  Onhan noita siis useampiakin. Rangers ja Hawks tosin rebuildissa muutaman vuoden Detroitia perässä...

  Lainaus:
  Halutaanko Arizonassa maksaa noin paljon? Florida sen sijaan voisi ehkä olla paras vaihtoehto, kun joukkue on juuri hyppäämässä contender-kelkkaan.
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  https://www.youtube.com/watch?v=0F40v-t4ODU

  Tässäpä koko tiekkari.

  Menipä muuten ohi eilen kokonaan tuo, että Ken Holland siis nostetiin korkeampaan virkaan Senior Vice Presidentiksi ja että teki myös multi-year extensionin.

  Eli näyttäisi siltä, ettei Kenny ole mihinkään Seattleen menossa, kun sopparia pidennettiin. 1 vuosi oli jäljellä ja siitä olisi voinut irtaantua helposti muualle, mutta näin ei sitten tule tapahtumaan.

  Chris Ilitch painotti, että halutaan vahva managementti ja Yzerman & Holland yhdessä on paras mahdollinen combo.

  Kyllä tässä nyt ollaan niin oikealla sivulla joukkueen tulevaisuuden suhteen kuin vain voi olla.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2019 klo 19.27
 22. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Steve Yzerman teki ekan muuvinsa, eli signasi Joe Velenon 3-vuoden ELC-lappuseen. Perushommia siis.

  https://www.nhl.com/redwings/news/red-wings-sign-2018-first-round-pick-joe-veleno/c-307146798

  Velenon kausi QMJHL:n pleijareissa päättyi, kun Drummondville putosi 3.kiekalla Halifaxille voitoin 2-4. Veleno on siis vasta 19-vuotias, mutta koska on erikoisluvalla pelannut Kanadan juniorisarjaa jo 4 vuotta, pääsee siitymään AHL:ään ensi kaudeksi. Ja tavoittelee toki paikkaa NHL-miehistöstä, mutta tuskin sinne vielä suoraan nousee. Griffinsin kautta muhitus edessä ja itse toivoisin sitä Zadinan viereen istuttamista yhdeksi kaudeksi. Siinä voisi mahdollinen tulevaisuuden tutkapari rakentua jo yhden AHL-kauden verran.

  Veleno oli pleijareissa Drummondvillen paras pistemies ja mm. parempi kuin NHL:ssäkin alkusyksysystä käväissyt Max Comtois, joka ihmeellisesti on hyytynyt kauden loppua kohti mentäessä.

  ***

  Halifaxille tippuminen tietää sitä, että toinen QMJHL:n Wings-varaus, Jared McIsaac jatkaa menoaan finaaliin ja sitten vielä Memorial Cupiin, vaikkei mestaruutta voittaisikaan. Halifaxilla on automaattinen paikka sinne järjestävänä tahona ja ovat se 4. joukkue.

  McIsaacin kausi on ollut kaikessa hiljaisuudessaan ehkä jopa Velenoa loistavampi. McIsaac on kuitenkin se shut-down tyylin pakki, joka on telonut vastustajia kovilla taklauksillaan ja saanut puhtaista niiteitä pelikieltoja, ja jolta ei niinkään odoteta tehopisteitä, mutta joka runkosarjssa pystyi olemaan liigan toiseksi kovin pistepakki pinnat/peli. Paras oli Rimouskin Charle-Edouard D'Austous, joka signattiin myös tällä viikolla Grand Rapidsiin, ohi Red Wingsin sopimuskiintiöiden.

  Drummondvillen takalinjojen ja Velenon kanssa pelannut Chicago -varaus Nicholas Beaudin, McIsaac ja D'Austous olivat kolmikko, jotka ainoana pystyivät tekemään runkosarjassa yli piste per peli. D'Austous teki eniten pisteitä, koska pelasi eniten pelejä ilman osallistumisia WJC:hen. Koko liigan paras pakki lienee silti Noah Dobson, joka on paskasta Acadie-Bathurstista pois päästyään (treidi Rouyn-Norandaan) ollut täysin dominoiva. Johtaa pudotuspeleissä pakkien pistepörssiä ja teki Rouyn-Norandan puolella reilusti yli piste per peli. McIsaac kohtaa Dobsonin Rouyn-Norandan juuri tässä QMJHL:n finaalissa.

  ***

  Grand Rapidsin kausi päättyi valitettavasti ekalle playoff-kierrokselle Chicago Wolvesia vastaan. Eka kiekka on paras viidestä ja ilmeisesti paremman pelin pelannut Griffins hävisi maalintekokilpailun ratkaisevassa 5.ottelussa maalilla loistanutt Oscar Danskia vastaan. Vegasin ketjusta lyhyehkö Salmingin raportti:

  Lainaus:
  AHL-pleijareihin ei siis saatu sen pitempää runia, kiitos ehkä näiden NHL-nostamisten, mitkä sotkivat ketjukemiat ja runkosarjan loppuun tuli se tappioputki. Muutenkin tuo rosteri on nyt niin vahvassa käymistilassa, että jännä nähdä miten tulevalle AHL-kaudelle Yzerman (ja AHL-joukkueesta pääosin vastaava Ryan Martin) tätä porukkaa alkaa rakentamaan. 2017 draftista alkaa olla painetta signata näitä 2v varausoikeuksen säilyttäviä kavereita ja heille pitäisi löytää pelipaikka. Ehkä myös Toledoa hyödynnetään tässä.

  ***

  Datsyuk-huhut velloo myös parhaimillaan, koska Pavel on nyt Detroitissa tapaamassa agenttiaan, Dan Milsteinia. Ja on tiedotettu että Pietarin SKA:ssa ei jatka. Tästähän moni voi päätellä jo jotain paluuta Detroitiin, mutta todennäköisimmin Pavel on nyt lopulta menossa oikeaan kotiinsa, eli Yekaterinburgin joukkueeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2019 klo 18.01
 23. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Kyllähän Yzermanin siirtyminen GM:n saappaisiin on varmasti ylivoimaisesti paras henkilöstöuutinen Detroitin organisaatiossa sitten Babcockin tulemisen yli vuosikymmenen sitten. Eikä suurin syy tähän ole edes Yzerman itse, vaan se, että lopulta organisaatio sai siirrettyä sivuun Ken Hollandin. Hollandille lopulta tehtiin Lamoriellot, minkä tapahtuman tärkeyttä olen korostanut tässä ketjussa moneen kertaan.

  Vuodenvaihteen tietämillä Ken Holland höpötteli siitä, kuinka ensi kaudella joukkue tähtää pudospeleihin jne. Totesin tuolloin, että johtoportaan täytyy heittää Holland äkkiä helvettiin ja ottaa se Yzerman, ettei Holland kerkee torpedoimaan tuota touhua enempää. Näin myös johtoportaassa selkeästi toimittiin.

  Kauden päätöspresserissä Holland ei enää höpöttänyt mitään playoffeista - vaan painotti prosessin hitautta ja sitä, että kärsivällisyyttä tarvitaan. Tämä oli selkein merkki siitä, että enää ei puhunut Holland vaan Yzerman. Yzerman jatkoi samaa viestiä omassa presserissään. Olen monta kertaa tässäkin ketjussa todennut, että Detroitilla homma on vasta niin vaiheessa, että aikaa tulee menemään, jos homma tehdään fiksusti. Fiksuna miehenä Yzerman toisti tätä samaa presserissään. Tilanteeseen ei ole mitään nopeita ratkaisuja ja Holland olisi vain entisestään heittänyt kapuloita rattaisiin pitkässä juoksussa.

  Hollandin sivuun siirtyminen tehtiin toki tuttuun tapaan mahdollisimman joviaalisti. Tämän takia en usko, että Holland pääsee enää hämmentämään minkää vertaa rakennusprosessia - tämä on organisaation ehdoton etu. Yzerman on huomattavasti suuremman haasteen edessä kuin Tampa Bayssa, mutta siitä ei liene mitään epäselvyyttä, että hänen kompetenssissa on monta kertaa Hollandia parempi.

  Onneksi olkoon Detroiti väki, organisaatio on suurella todennäköisyydestä vihdoin ja viimein osaavan kipparin käsissä!
   
 24. Tornados Jäsen

  Kärsivällisyyspuheista huolimatta uskoisin, että merkittävien kauppojen todennäköisyys nousi Yzermanin tulon myötä. Pidän GM:n vaihtoa ehdottomasti hyvänä asiana, mutta joukkuetta on varmaan aika mahdoton saada huippuhyväksi kovin nopeasti ja ehkä sitä ei kannata yrittääkään. Joukkueen vahvistaminen erityisesti puolustuksen (+ toinen maalivahti vähintään kaudelle 2020-21) osalta on kuitenkin tärkeää, jotta nuoret pelaajat oppisivat myös voittamisen kulttuuria.

  Hyökkäyksessä antaisin harjoitusleirillä Zadinalle ja Velenolle todellisuuden mahdollisuuden nousta pysyvästi ykkösjoukkueeseen. Uskoisin, että he voisivat olla tähän valmiita jo ensi vuonna. Joukkue saa varattua myös melko hyvän pelaajan, mutta tämä noussee joukkueeseen vasta aikaisintaan seuraavana vuonna. Yzermanin myötä joukkue halunnee nopeuttaa peliä ja tämä näkynee varauksissa ainakin tulevina vuosina, tänä vuonna mennään varmaankin enemmän skouttien näkemysten perusteella.

  Puolustuksessa voisin ajatella, että Kronwallille voisi koittaa hyvin ansaitut eläkevuodet. Lisäksi ulostaisin joukkueesta Jonathan Ericssonin heti enkä vuoden päästä millä keinolla hyvänsä. Näillä toimenpiteillä sitten Daley voisikin vielä varmaan jatkaa joukkueessa.

  Jonkun hyvän puolustajan hankkisin joukkueeseen (Karlssonin johdolla) ja muuten muutokset voisivat olla mahdollisia kaikilla kekseliäillä sopimuskikkailuilla (näistä en kauheasti ymmärrä, joten jätetään ne muille). Joukkueen tulevaisuus on lupaava, mutta ensi kaudella pudotuspelipaikkakin olisi jo suuri onnistuminen. Toiveissa kuitenkin olisi, että joukkue pystyisi edes uskottavasti taistelemaan pudotuspelipaikasta. Pelaajat joista en haluaisi ainakaan luopua ovat Dylan Larkin, Tyler Bertuzzi sekä Anthony Mantha (pystyy mielestäni parempaan kuin viime kaudella)
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Pat Verbeek näyttäisi olevan tulossa Tampasta Yzermanin mukana. En tarkkaan tiedä missä roolissa oli, ehkä joku pääscoutti. Verbeekiä huhuttiin jopa GM-ehdokkaaksi hiljattain. Meidän mieshän tuo oli alunperinkin, jonka Stevie vei mukanaan Tampaan.

  Vielä kun se Al Murray ja joku venäjän scouttaamisesta vastaava äijä saataisiin... Venäjältä ei ole draftattu ketään sitten Datsyukin, Alexei Marchenkoa lukuunottamatta. 20 vuoteen ei ketään. Evgeny Svechnikovkin oli jo Amerikan sarjoissa draftia edeltävän vuoden.

  Kyllähän tuo Tampan venäläisvarausten lista on vakuuttava, joten siihen olisi hyvä saada lisäpuhtia.

  ***

  Hollandin Edmonton-huhu on mielenkiintoinen. Tekisi uudessa ympäristössä varmasti aika nopeaa tulosta, kun ei tarvitse olla alasajomanageri. Chiarelli teki sen homman jo. Luulisi silti että tuossa iässä Seattlen kaltainen nopeatemposempi duuni maistuisi paremmin.