Detroit Red Wings 2006-07

  • 153 800
  • 793

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Hussey ja Howard on lähetetty takaisin Grand Rapidsiin. Kokoonpanoon palaavat perjantaiksi Hasek ja Samuelsson. Hussey tosiaan ensimmäinen kaveri ylhäällä joka tippui ringistä kun loukkaantumiset hellittää eli tämähän tarkoittaa sitä, että Bootland vakuutti Babcockin jollain tavalla eilen Nashvilleä vastaan.

Babcock also liked what he saw from Darryl Bootland, giving him more ice time (9:15) than Josh Langfeld, Matt Ellis and Hussey combined. It's a good move keeping Bootland around. He doesn't skate as well as the others but provides a different dimension with his physical play.


lähde http://www.mlive.com/redwings/weblog/index.ssf?/mtlogs/mlive_redwings/archives/2007_03.html#242899

Mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkään Bootland pysyy ylhäällä ja ehtiikö kaveri sytyttää joukkuetta lisää kevään taistoihin, ottamalla muutaman hanskauksen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllähän Booter hyvin pelasi, ei siinä mitään. Muutenkin vetivät tuon pelin kolmella ketjulla ja noin vähän (1-2 min) nelonen ei ole saanut jääaikaa vielä kertaakaan tällä kaudella. Koska nelonen oli kokonaisuudessaan tämä AHL-ketju ja Booter oli kolmosen Grind-linessa, niin minuutteja toki kertyi rutkasti enemmän (kaikki kolmosen vaihdot) tasakentällisin.

Mietiskelen tässä nyt vaan sitä, että koska nelosen sentteri pudotettiin alas, niin kukahan siihen siirtyy? Samuelsson se ei ainakaan ole, jos haluavat lähteä vain pienellä tuntuman haulla seuraavan otteluun. Todennäköistä on, että Samuelsson menee suoraan kahteen ensimmäiseen ketjuun ja silloin Filppula joutusi mitä ilmeisimmin putoamaan taas neloseen. Hudlerin pudottaisin sinne ennemmin, koska Jiri ei ole pohjois-amerikan vuosinaan juuri sentterinä pelaillut.

Näin silti veikkaisin:

Filppula - Datsjuk - Holmström
Calder - Lang - Samuelsson
Maltby - Draper - Bootland
Ellis - Hudler - Langfeld

EDIT:

Ellis taisi muuten viime kaudella olla AHL:ssä sentterinä, joten ehkäpä siinä on se ratkaisu ja Hudler pysyy vasemmassa laidassa. Filppulaa ei ole mikään järki pienempään rooliin nyt pudottaa, niin hyvin on jätkä pelannut.
 
Viimeksi muokattu:

VolmariP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers, LFC
Mites, onko Zetterberg viellä kuolleiden kirjoissa? Joillain sivuilla näkyy jo että Zeta olisi "Healthy". Jos mies on kuitenkin loukkaantunut vielä, onko porukalla tietoa milloin comeback on ajankohtainen?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
VolmariP kirjoitti:
Mites, onko Zetterberg viellä kuolleiden kirjoissa? Joillain sivuilla näkyy jo että Zeta olisi "Healthy". Jos mies on kuitenkin loukkaantunut vielä, onko porukalla tietoa milloin comeback on ajankohtainen?

Jaa-a, nyt ei ole tästä asiasta kyllä mitään tietoa. Missä paikassa mies on merkattu healthyksi? Onhan tuo Zetan selkävamma ilmeisesti sellainen, että se voi parantua nopeastikin, mutta 3-4 viikkoa ennustivat saikun kestoksi noin viikko sitten.

Uskoisin kuitenkin että se Samuelsson sieltä seuraavaan matsiin palaa, kun se on kerran niin uutisoitu. Ylhäällä toki olisi vapaita rosteripaikkoja vielä toisellekin pelaajalle, mutta joku kyllä lähetettäisiin Zetankin tieltä AHL:ään, koska siellä tarvitaan kipeästi pelimiehiä.
 

VolmariP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers, LFC
Henkka kirjoitti:
Jaa-a, nyt ei ole tästä asiasta kyllä mitään tietoa. Missä paikassa mies on merkattu healthyksi? Onhan tuo Zetan selkävamma ilmeisesti sellainen, että se voi parantua nopeastikin, mutta 3-4 viikkoa ennustivat saikun kestoksi noin viikko sitten.
Ainakin sportingnews.comissa miehen status on muuttunut injuredista healthyksi. Paha mennä sanomaan, nuo rapakon takana tapahtuvat loukkaantumiset aina vähän mysteerejä. Ilmoitetaan esim pelkkä alavartalovamma, ja mies onkin seuraavassa pelissä takas, piikillä tai ei. Tietääkö kukaan muu asiasta? Heh meinaa fantasy Nhl:n luottomiestä kaivattaisiin takaisin, tuonut helvetisti pisteitä jengille taistelussa kaverien vastaavia vastaan. Ja jallupullot tietenki panoksena!
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
SM-liigakaudella tuli seurattua vanhempaa Filppulan veljestä ja nyt JYPin osalta pelien tauottua, voi hyvällä mielellä seurata loppukauden ajan nuoremman Filppulan otteita Red Wingsissä. Täytyy kyllä sanoa, etten ennen kauden alkua uskonut kaverin pääsevän noin hyvin tuohon joukkueeseen mukaan. Muiden pelaajien loukkaantumiset toki ovat auttaneet Valtterin nousua kohti ylempiä ketjuja, mutta ihan hyvin kaveri näyttää ottaneen paikkansa uusista koostumuksista.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Canal+ tarjoaa sitten kiekkoviihdettä Detroitin ja Los Angelesin välisen ottelun myötä. Täytyy laittaa peukut pystyyn, jos Valtteri sattuisi maalinteossa jopa onnistumaan tuolloin.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Henkka kirjoitti:
Näin silti veikkaisin:

Filppula - Datsjuk - Holmström
Calder - Lang - Samuelsson
Maltby - Draper - Bootland
Ellis - Hudler - Langfeld

Nyt meni vähän ohi tää sommitelma. Onko Homer taas ehjä? Ja minne olet tunkenut Franzenin?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei ole Homer ehjä, Franzén toki sille Homerin paikalle, kuten edellisessäkin matsissa. :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
SS#31 kirjoitti:
Red Wings-fanit osaavat varmaan kertoa, onko Detroit lähellä sopimusta Pavel Datsjukin kanssa? Hän on ensi kesänä UFA, mutta myös monella muulla avainpelaajalla (Schneider, Lang, Hudler, Hasek?) on sopimus tekemättä. Hollandilla luulisi olevan haluja jatkaa sopimusta Datsjukin kanssa.

Columbus etsii ensi kaudeksi ykkössentteriä, ja GM MacLean on pariin otteeseen maininnut juuri Datsjukin nimen. Tiedä sitten, olisiko venäläisellä ylipäätänsä haluja pelata pienessä ja menestyksemättömässä seurassa, mutta vastuuta olisi takuulla luvassa. Lisäksi Blue Jacketsissa pelaa ensi kaudella maanmiehet Zherdev ja Fedorov, sekä mahdollisesti Svitov.

Tässä lisää Datsunin tilanteesta:

http://www.spectorshockey.net/

"From Ansar Khan of mlive.com: "With the trade deadline gone, Wings general manager Ken Holland will focus
on getting deals for some of his impending unrestricted free agents. He'd
like to get one or two signed by the end of the regular season, before
tabling all talks until after the playoffs.

Gary Greenstin, the agent for Pavel Datsyuk, believes they are making
progress in contract talks.

"We're in the same boat as the Detroit Red Wings,'' Greenstin said. "I'm
very confident Pavel Datsyuk will stay in this organization.''
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Henkka kirjoitti:
Kun tässä nyt muistelee viime kevään joukkuetta ja sitä mitä se on tulevana keväänä, niin tuo jengihän näyttää todella paljon paremmalta. Viime kaudella kuitenkin voitettiin runkosarja yhdellä suurimmista pistemääristä kautta aikain (124p) ja annettiin se läntisen konferenssin kovin vastus lännen finaaleihin menneelle Oilersille.

Jos nuo loukkaantumiset nyt saadaan hoidettua kunnialla ja pahempia ei lisää tule, niin kyllä tässä aika pitkää kevättä voi ennustella. Tuo joukkue näyttää vain yksinkertaisesti niin paljon paremmalta.

Nyt kun playoff kausi kohta ovelle kolkuttaa, Niin on aika spekuloida hieman sitä että miksi Detroit ei ole vuoden 2002 jälkeen playoffeissa pärjännyt.

Henkka hieman jo aloittelikin tätä keskustelua mutta hieman eri sävyyn kuin minä!

Mielestäni Detroit playoff konttaamisen syyt vuoden 2002 jälkeen ovat seuraavat:
(Ei tärkeysjärjestyksessä.)

1. Epäonnistunut maalivahtipeli:

Vuonna 2003 Detroit ei kaatunut aivan kokonaan maalivahti peliin. Cujo pelasi äärimmäisen tasaisessa ja vähämaalisessa sarjassa tasaisesti. Tosin juuri niitä ratkaisutorjuntoja tärkeissä ratkaisupaikoissa jäi kuitenkin tekemättä.

Vuosi 2004 olikin sitten maalivahtisekoilua kauden alusta loppuun asti. Ensin runkosarjassa Cujo aloittaa mutta mies laitetaan farmiin, Hasek palaa eläkkeeltä ja loukkaantuu, Legace 2,3 maalivahdin paikalta ykköseksi. Sama sekoilu jatkuu playoff vaiheessa ja ykkösmaalivahtia vaihdetaankin kesken Nashville sarjan. Ei tämä kyseinen tapahtumasarja ainakaan nostanut jo valmiiksi Josephin pirstaleina olevaa itseluottamusta! Calgary sarjassa Cujo ei pysynyt niihin ratkaiseviin torjuntoihin silloin kun niitä olisi todella tarvittu.

Viime kausi siis mentiin maalivahti akselilla Legace & Osgood. Olikin hieman yllättynyt että Detroit ei hankkinut siirtorajan lopuksi jotain kokenutta kettua tyyliin Burke. Luottamus Legaceen oli tilastollisesti hyvin menneen runkosarjan jälkeen Detroitissa pilvissä. Tässä sarjassa Detroit todella kaatui ailahtelevaan maalivahti peliin. Legace ei missään vaiheessa voittanut yhtään peliä joukkueelleen eikä myöskään voittanut joukkueen luottamusta puolelleen. Miehen ailahtelevat ja vaihtelevat otteet jopa pelin sisällä ihmetyttivät valmennus johtoa ja joukkuetta. Ja varsinkin miehen välinpitämätön ja ihmeellinen käytös jokaisen päästetyn maalin jälkeen ihmetyttivät itseäni. Mies regagoi päästettyihin maaleihin sellaisella tavalla jotta että ei tämä touhu voisi vähempää kiinnostaa.

2. Puutteelinen nuorisoleikkaus ja tästa seurannut taistelutahdon ja nälän puute:

Vaikka mestaruus vuoteen 2002 lopettikin moni vanhaparta, Niin joukkueeseen jäi silti todella monta jo kaiken mahdollisen voittaneita pelaajia kuten Fedorov, Shanahan,Yzerman, Chelios,Lidström jne. Lähteneiden ja lopettaneiden tilalle (Olausson,Duchesne,Hasek,Hull,Larionov Robitaille) ei hankittukaan nuorta ja nälkäistä verta vaan uusia vanhoja kettuja esim. Lang,Schneider,Whitney ja Hatcher. Näin ollen joukkueen runko ei muuttunut miksikään ja vanhojen partojen seuraksi tulikin kokeneita kettuja kaivattujen nuorien sijasta. Nuoruus, hulluus ja halu voittaa katosi täysin tuon 2002 mestaruuden jälkeen.

Ja tämä näkyi varsinkin playoffeissa jossa jokainen vaihto on pelattava kunnolla loppuun asti. Mutta miksi mennä tilanteeseen täysillä kun tilillä on 5 milj. tästä kaudesta ja kotona kolme kannua! Kaikkein paras esimerkki tästä on Shanahan. Joka ei uransa loppuaikoina kauhean hyvin playoffeissa menestynyt oli sitten niissä loukkaantunut tai ei. Loistava esimerkki taistelutahdosta keväältä 2002. Pronger lyö poikittaisella Yzermania ranteeseen ja taklaa miehen rumasti jäähän. Mitä tekee Steve Y? Ei valita tai purnaa tuomareille, nostaa itsensä mailan avulla ylös jäästä, Ja heti perään iskee tasoitus,johto tai voittomaalin! Tälläistä asennetta tarvitaan!

3. Valmennusjohdon munattomuus:

Tämä pisti silmään erityisesti Lewis aikakaudella. Jos huomattiin että joku asia ei toiminut tai jotkut ketjukoostumuksen eivät tuottaneet toivottua tulosta. Niin mitä teki Lewis? Yritti väkisin vain uudestaan ja uudestaan jo kokeiltuja asioita. Varsinkin tuo Legaceen luottaminen ykkös maalivahtina ihmetytti aikoinaan. Ei tälläistä ongelmaa ollut SB aikakaudella. Scottylla oli aina joku ässä hihassa ellei peli kulkenut. Esim. Fedorov pakiksi, Venäläisviisikko,Robitaillen pieni peliaika ja roolitus, joukkueen psyykkaminen ja voiton valaminen jo mahdottomaltakin tuntuvissa paikoissa esim. vuonna 2002 Vancouver sarja 0 - 2 tilanteessa tai Coloradon 2 - 3 voitto tilanteessa vuonna 2002

4. Fyysisyyden puute:

Vaikka vuoden 2002 mestaruus tulikin varsin köykäisellä joukkueella niin löytyi siltä kuitenkin Shanahan,Chelios,McCarty jotka vastasivat fyysisistä otteista jäällä. Viimeistään vuoden 2002 jälkeen joukkueen koostumuksessa taito tuli ennen fyysisyyttä. Ja tämä piirre pisti silmään erityisesti noissa Edmonton ja Calgary sarjoissa joissa molemmat vastustajat suorastaan kävelivät Detroitin yli. Detroit ei missään vaihessa vastannut taklauksiin tai fyysiseen peliin. Mikäli haluat pärjätä playoffeissa on annettava isku iskusta ja taisteltava joka kiekosta ja tilanteesta. Moni varmaan muistaa miten Cujoa ajeltiin useasti todella rumasti tuossa Calgary sarjassa. Detroit pelaajat eivät tehneet asialle mitään!

5. Leipääntyminen hyvin menneen runkosarjan takia:

Runkosarjassa Detroit rikkoo joka ikinen kausi kaikki mahdolliset ylivoimamaali ennätykset sun muut piste-ennätykset. On kotona löymätön ja totutaan siihen että voitetaan pelejä kotona 8 - 2 ,7 - 4 ja 6 - 1. Ja 1 kuukausi ennen runkosarjan päättymistä aletaan toivoa jotain tiettyä vastustajaa ja mietitään kuka mahdollisesti vastaan tulee avauskierroksen jälkeen!! Sitten playoffeissa meneekin paskat housuun kun kaikki ei menekkään samalla kaavalla kuin ollaan runkosarjassa totuttu. Ihmetellään vastustajan intensiteettiä ja sitä että miten 1 - 2 kk playoff paikasta taistelleella, juuri ja juuri playoffeihin yltäneellä joukkue X on tuollainen taisteluasenne ja vimma voittamiseen?

On selvästi totuttu pelien voittamiseen runkosarjassa ja oletetaan jo ennen playoff sarjan alkamista että kyllä tämä sarja klaarataan aivan kuten runkosarjassakin. Tämä on ehkä ollut Detroitin suurin ongelma vuoden 2002 jälkeen. Runkosarjassa ei ole tullut eteen ongelmia tai vastoinkäymisiä mitkä olisivat opettaneet nöyriksi jne. Tätä ylimielisyyttä oli vahvasti ilmassa noissa Nashville, Calgary ja Edmonton sarjoissa. NÄLKÄÄ JA NÖYRYYTTÄ PELIIN!!!!!

6.Hyökkääjien taso ei pidä:

Oikeastaan vuoden 2002 jälkeen kukaan runkosarjassa loistanut pelaaja ei ole häikäissyt playoffeissa. Tämä tietysti voi johtua pienistä tai hieman suurimista loukkaantumisista tai kovista paineista jne. Mutta joukkueen tähtipelaajat ovat juuri niitä joitten puoleen joukkue kääntyy tiukassa tilanteessa ja joilta odotetaan pelin ratkaisua. Täällä on Datsyukista jo tätä toitotettu kuinka kaverin taso laskee playoffeissa. Mutta täytyy muistaa myös että muut flopanneet hyökkäyspään pelaajat kuten Lang,Shanahan,Hull,Whitney,(Williams), Yzerman jne.


Eiköhän tossa ole jo niitä syitä aivan tarpeeksi!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyviä juttuja.

Nyt ainakin pitäisi sitä nälkää löytyä. Joukkue on muuttunut pikkuhiljaa niin paljon, ettei siellä ainakaan pitäisi ylimielisyys pulputa. Yli puolet pelaajista eivät ole Stanley Cupia koskaan voittaneet.

Hyökkääjistä Cleary, Calder, Lang, Hudler, Samuelsson, Zettereberg, Bertuzzi Filppula ja Franzen eivät ole voittaneet Stanley Cupia. Pakeista tähän ei ole pystynyt, Markov, Kronwall, Lebda ja Lilja.

SC-sormus löytyy siis vain seuraavilta: Datsjuk, Maltby, Draper, Holmström, Lidström, Schneider, Chelios, Hasek ja Osgood.

Lisäksi joukkueesta on rakennettu puolustusvoittoisempi nopeisiin vastaiskuihin kykenevä joukkue, eli juuri sellainen, joita vastaan on yleensä itse kaaduttu. Toimiva vastaiskupeli perustuu äärimmäisen kädelliseen puolustukseen, joka osaa antaa nopeita ja tarkkoja avauksia. Kiekonhallintapelistä ei myöskään ole luovuttu, mutta tuota oman pään puolustusta on myös hyökkääjien osalta painotettu enemmän. Babcock on saanut joukkuettaan nyt omansa näköiseksi.

Tuosta läntisen konferenssin voittamisen tärkeydestä on nyt jaksettu jauhaa aika paljon, mutta Wingsin kannalta voisi tosiaan olla parempaa jäädä neljänneksi. Tällöin mediavouhotus ja ennakkosuosikin paineet olisivat aivan muilla joukkueilla, kuten kokemattomammilla Nashvillellä ja Anaheimilla.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Ou mai... olihan komea 2-2 tasoitus Lebdalta Losia vastaan! Omasta päästä volttilähdöllä maalin takaa vauhtiin, laitaa pitkin koko kenttä läpi, ajo maalille ohi parin Kings-pelaajan ja jäätävä laukaus ohi Sean Burken aivan riman alta yläkulmaan! Kaikki jotka ette peliä nähneet, tsekatkaa ehdottomasti highlightseista kunhan sinne aikanaan ilmestyvät!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
HCM kirjoitti:
Ou mai... olihan komea 2-2 tasoitus Lebdalta Losia vastaan! Omasta päästä volttilähdöllä maalin takaa vauhtiin, laitaa pitkin koko kenttä läpi, ajo maalille ohi parin Kings-pelaajan ja jäätävä laukaus ohi Sean Burken aivan riman alta yläkulmaan! Kaikki jotka ette peliä nähneet, tsekatkaa ehdottomasti highlightseista kunhan sinne aikanaan ilmestyvät!

Onhan tuota Lebdan nopeutta hehkutettu, mutta en mäkään muistanut, että se noin raketti äijä on. :D Huikea maali. Tosin niin oli voitto-osumakin ja taas vaihteeksi tultiin tappioasemasta takaa voittoon.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Henkka kirjoitti:
Tosin niin oli voitto-osumakin ja taas vaihteeksi tultiin tappioasemasta takaa voittoon.

Tuo voittomaali oli kyllä aika mukavaa katseltavaa, tuollaisia 2-1 hyökkäyksiä olisi kiva nähdä useamminkin. Muuten itse ottelussa joukkue tosiaan nousi tappioasemasta hyvin lopulta voittoon, vaikka sitten vasta jatkoajalla. Valtterikin merkkautti itselleen syöttöpisteen, jääaikaakin tuli taas varsin mukavasti. Mike Babcockille täytyy kyllä antaa tunnustusta, kun antaa nuoremmalle Filppulalle vastuuta noinkin nimekkäiden pelimiesten rinnalla.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Olipa kyllä komeita osumia punasiiviltä. Hallissakin tuntui (highlightien perusteella) olevan ihan ok karnevaalimeininki. Kevät on vissiin sulattanut hieman fanien äänijänteitä!

Uskomattoman tasainen taisto Nashvillen kanssa konfrenssinkärjessä. Ehkäpä se DRW:n "helpompi" loppuohjelma kääntää tän vielä meille. Tosin sillähän ei ole taas mitään merkitystä ollaanko ensimmäinen vai neljäs konfrenssissa kun tosipelit alkaa. Kokemusta on!
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vastaus Mintsun viestiin oikeassa ketjussa

Mintsu kirjoitti:
Bootland tapellut Jeremy Reichia vastaan. Toivottavasti Babcock nyt tajuaa pitää kaverin ylhäällä.
En usko, että se Babcockista on kiinni. Kun Mikael Samuelsson palasi sairastuvalta, se oli Matt Hussey joka lähetettiin AHL:ään. Kun kaikki loukkaantuneet ovat terveitä, Bootlandilla on periaatteessa mahdollisuus pysyä NHL-rosterissa. Tällöin hän väijyisi peliaikaa Jiri Hudlerin ja Josh Langfeldin kanssa.

Ongelmana tällöin on se, että kumpikaan edellä mainituista pelaajista ei ole menossa AHL:ään. Hudleria seurajohto ei alas lähetä, koska se tarkoittaisi waiver-listaukselle altistamista. Sen lisäksi Langfeldin nimeä ei ole Grand Rapidsin Clear Day -listassa. Vain tuolla listalla olevat pelaajat ovat kelpoisia pelaamaan AHL:n pudotuspeleissä. Hätätapauksen, kuten loukkaantumisen, ylöskutsun tai pelikiellon sattuessa voi kutsua pelaajia vaikkapa ECHL:stä. Lisäksi juniorisarjoissa kautensa päättäneet pelaajat voivat osallistua Amateur Tryout Contractin avulla.

Bootlandin nimi listalta löytyy, joten todennäköisimmin hän on se, joka lähetetään AHL:ään sairastuvan tyhjentyessä. Joten nauttikaamme hänen otteistaan vielä kun se on mahdollista!
 

Getz-laf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Flyers
olipahan turhauttava peli Detroitin kannalta. Hallitsee suvereenisti peliä ja Boston kävelee sisään ja iskee 6 häkkiä, kenttämestarin erikoisia, omareita, itseasiassa kaikki Bostonin maalit enemmän tai vähemmän räkämaaleja. Ei ollut Hasek parhaimmillaan mutta minkäs teet. Detroit iske kaksi ensimmäistä erää päätä seinään ja yritti hyökkäysalueella puskea kulmien kautta mutta Boston sumputti koko keskustan hyvin. Kolmannessa erässä mentiin sitten viivan kautta ja vähän paremmalta näytti jo. Hudler ja Lebda pelasivat hyvän matsin muut olivat aika varjojen mailla.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Det - Bos 3 - 6

Boston voitti selvin numeroin, Ja entinen Detroit luotsi Dave Lewis sai hienon päänahan hänen kannaltaan. Boston ansaitsi voittonsa vaikka maalit olivat hieman onnekkaita pomppuja. Boston oli selvästi nälkäisempi ja se näkyi tilanteissa ja niiden päättämisessä.

Hasek ja Lidström pelasivat ne pakolliset huonot pelinsä näköjään tänään molemmat yhtäaikaa.

Hyvä uutinen oli Holmströmin paluu joukkueeseen. Eli pikkuhiljaa alkaa pakka taas palautumaan ensiselleen. Homerin paluusta huolimatta Ellis ja Bootland pysyivät molemmat joukkueessa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllähän se ottelun kulminaatiopiste oli tuo Hasekin jäähy ja siitä seurannut välitön imaisu, joka tasotti tilanteeksi 2-2. Sen jälkeen Dompparia ei paljon kiinnottamiset kiinnostanut. Siihen päälle päätteeksi Datsjukin järkyttätävät neppailut, kiekonmenetys ja 2-3 ja onnekas 2-4 pomppu sinetöi homman.

Mielenkiintoisesti noita ketjuja on nyt kokeiltu. Välillä Maltbyn ja Draperin kanssa on pelannut Hudler ja eilen pelasi Filppula. Ilmeisesti jätkät käyvät vuorotellen jonkinlaisessa puolustuspelin opettelussa?

Mistähän syystä Markov oli poissa? Homer tosiaan palasi, mutta huonommin tuo ykkönen mielestäni toimii nyt mitä aiemmin, jotenkin Samuelsson ja Holmström eivät vaan sovi saman ketjun laitureiksi.

Holmström - Datsjuk - Samuelsson
Calder - Lang - Hudler
Maltby - Draper - Filppula
Langfeld - Ellis - Bootland

Lidstörm - Kronwall
Lilja - Schneider
Lebda - Chelios

Hasek
(Osgood)
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Henkka kirjoitti:
Mistähän syystä Markov oli poissa?


Markovilla ja Franzennilla molemmilla upper body vamma!Eli tuo Franzenin poissaolo selittää sen miksi Bootland ja Ellis olivat pelaavassa kokoonpanossa vaikka Homer palasikin.

Kummankaan loukkaantuminen ei pitäisi olla vakava vaikka Markov jo toisen pelin putkeen huilasikin.

Ai niin, Bootland tosiaan hanskasi Bostonin Reichia vastaan. Sanoisin tarusiksi vaikka muuten olikin molemmilta varsin vaatimaton hanskaus.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No niin, nyt taas oli tärkeä ottelu ja poikia kiinnosti. Kova temppu, Nashville nurin vieraissa 5-2, piste-ero hupeni yhteen ja Wingsillä ottelu vähemmän pelattuna. Homma siis taas omissa käsissä. Chris Osgoodista taitaa olla muodostumassa Predatorsin kaatamisen spesialisti, sillä mies torjui jo toisen voittonsa heistä peräjälkeen. Kyle Calder iski tehot 1+2. Filppula, Lang ja Hudler merkkauttivat kaikki 1+1.

Aika uskomattomasti tuo Calderin saapuminen on herättänyt kakkoskentän eloon. Lang ja Calder ovat pelanneet miehen saapumisesta lähtien koko ajan yhdessä (kolmannen miehen vaihtuessa) ja ovat kahteen pekkaan tehtailleet yhteensä 18 tehopistettä näissä seitsemässä ottelussa (Calder 2+7=9, Lang 4+5=9). Lisäksi Calderin plusmiinukset Wings-ajalta ovat nyt +5 ja Langilla Calderin tulon jälkeen +7. Lang pelasi ennen Calderin tuloa 17 ottelun putken, jossa teki vain 2 tehopistettä. Täydellinen täsmätreidi Hollandilta, ei voi kuin ihmetellä.

Tähän kun jossain vaiheessa saadaan vielä huippukuntoinen ykkösnyrkki Zetan johdolla mukaan ja tungetaan se Bertuzzi jonnekin, niin hyvätä näyttää. Kokoonpano Nashvillessä oli sama kuin edellisessä pelissä (Hasek poislukien). Filppulalta myös kova temppu tekaista jarruketjusta pari tehopistettä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Henkka kirjoitti:
Aika uskomattomasti tuo Calderin saapuminen on herättänyt kakkoskentän eloon. Lang ja Calder ovat pelanneet miehen saapumisesta lähtien koko ajan yhdessä (kolmannen miehen vaihtuessa) ja ovat kahteen pekkaan tehtailleet yhteensä 18 tehopistettä näissä seitsemässä ottelussa (Calder 2+7=9, Lang 4+5=9). Lisäksi Calderin plusmiinukset Wings-ajalta ovat nyt +5 ja Langilla Calderin tulon jälkeen +7. Lang pelasi ennen Calderin tuloa 17 ottelun putken, jossa teki vain 2 tehopistettä. Täydellinen täsmätreidi Hollandilta, ei voi kuin ihmetellä.

Hieno vierasvoitto tuli! Selvästi näki Detroitin pelistä että nyt on tuon Bostonille hävityn heikon kotipelin jälkeen selvä näytön paikka.

Ihan alkuun on pakko hehkuttaa Osgoodia. Katsokaa vaikka tuo nhl.com:n kooste. Mies todella pelasti monta hyvää Nashvillen maalipaikkaa ja teki muutaman haamupelastuksenkin. Loistava peli Osgoodilta ja koko joukkueelta, vaikka tärkeitä miehiä (mm. Zeta,Markov,Franzen,Bertuzzi,Cleary) onkin telakalla.

Sitten Calderista, Henkka tossa noita tilastoja miehestä kertoikin. Calder on tainnut tehdä jokaisessa pelissä vähintään pisteen ja sopeutunut muutenkin joukkueeseen todella nopeasti. Mutta eniten miehen otteissa pistää minun silmään se että hän on todella kova tekemään kentällä töitä maalipaikan eteen. Sitä nälkää ja yritystä löytyy ja ennen kaikkea halua näyttää että hän ei ole niin huono pelaaja mitä kauden tilastot ja +/- saldo philadelphian paidassa nättävät. Tällä kaverilla on selvästi halua voittaa jotain. Lisäksi mies on sytyttänyt Lang taas pelaamaan. Ja on hyvinkin mahdollista että Calderista tulee keväällä Detroitin musta hevonen!

On se Holland vaan aika velho. Loistava hankinta tuo Calder kertakaikkiaan kun vertaa miestä Williamssin tehoihin (7 2+1=3 -3) Chicagossa. Ei suotta Hollandia valittu NHL:n parhaimmaksi GM:ksi.

Saas nähdä kuka tuossa kakkosessa pelaa Lang ja Calderin kanssa. Cleary, Samuelsson vai Bertuzzi, Nyt siinä pelannutta Hudleria en siinä playoffeissa millään jaksa nähdä.

Tästä on hyvä jatkaa!
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ja toistamiseen Nashville nurin, nyt kotikentällä 4-2 ja molemmilla eri maalivahdit. Edellisessä pelissä Vokoun vs. Osgood ja nyt Mason vs. Hasek. Wings siirtyi voitolla läntisen konferenssin ja koko NHL:n kärkeen. Anaheimin pistemenetys samalla kierroksella tuli myös aika sopivaan saumaan.

Kakkosketju jatkoi loistavia otteitaan, Calder taas tehopisteillä 0+1, Lang 0+2 ja ottelun suurimpana sankarina Jiri Hudler 2+0. Kaksi kertaa Wings oli ottelussa tappiolla ja molemmista Wings tuli tasoihin ja jälkimmäisellä kertaa myös ohi.

Filppula oli saanut tällä kertaa komennuksen takaisin Datsjukin kenttään ja Samuelsson oli siirretty Draperin jarruvitjaan. Valtteri kuitenkin jätti kentät toisessa erässä jonkinlaisen loukkaantumisen takia (lower body). Toivottavasti ei ole mitään pahempaa, loukkaantumissuma on jo ihan tarpeeksi suuri tällä hetkellä.

Wings pelasi käytännössä kolmella ketjulla, sillä Josh Langfeld ja Darryl Bootland pelasivat koko ottelussa vain kaksi vaihtoa ja nelosketjun kolmas lenkki Matt Ellis pääsi hieman isompaan roolin Valtterin jätettyä kentän.

Zetterberg, Bertuzzi, Franzén, Cleary, Kopecky ja Markov olivat edelleen sivussa.

Filppula - Datsjuk - Holmström
Calder - Lang - Hudler
Maltby - Draper - Samuelsson
Langfeld - Ellis - Bootland

Lidström - Lilja
Schneider - Kronwall
Lebda - Chelios

Hasek
(Osgood)

Filppulan loukkaannuttua:

Samuelsson - Datsjuk - Holmström
Calder - Lang - Hudler
Maltby - Draper - Ellis

EDIT:

Zetterbergin tilanteesta espn:ltä:

Zetterberg hopes to return before the playoffs begin April 11, but isn't really confident he will. "I've never had a back injury before," he said.

Ei tuo hyvältä vaikuta kevättä ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Todella tärkeä voitto. En tiedä sitten osaako Detroit pelata muita NHL joukkueita paremmin Nashville vastaan? Vai mistä tämä johtuu? Mutta tämän kauden keskinäisissä peleissä Detroit on voittojen näkökulmasta ollut selvästi parempi.

Calderin pisteputken jatkumisessa ei ole enään mitään ihmettelemistä, Mutta Jiri Hudlerin otteissa on! Sillä viimeisissä detroitin 3 pelissä Hudler on saalistanut niissä 4+2=6 tehopinnaa.

Ja aivan sama juttu Filppulan kohdalla. Kun molemmat saavat kunnolla peliaikaa ja selvän näytön paikan niin pisteitäkin alkaa ropisemaan. Tässä itsekkin oli valmis heivaamaan Hudlerin pihalle siirtorajalla, Mutta nyt on pakko ottaa sanoja takaisin. Jatkosopimus Hudlerille kouraan ja äkkiä! Tässähän on tulevaisuuden kaksi 1 -2 kentän pelaajaa.

Filppula sai siis lämärin jalkaansa peittäessään laukausta. Filppulan loukkaantuminen ei ole kuitenkaan vakava,eikä jalka ole murtunut. Muutaman päivän levolla tämä vamma parannetaan. Voi keretä tuohon la pelattavaan Vancouver peliin.

Henkka kirjoitti:
Zetterberg, Bertuzzi, Franzén, Cleary, Kopecky ja Markov olivat edelleen sivussa. Ei hyvältä vaikuta kevättä ajatellen.

Tärkeitä pelaajia on siis sivussa oikein roppakaupalla mutta Markov on tosta listasta lähimpänä pelikentille paluuta. Näillä näkymin Markov pelaa lauantaina Vancouveria vastaan.

Hieman pelottaa tuo Zetan vamma, Sillä kun kaveri loukkaantui niin puhe oli maksimissaan 2 - 3 viikosta. Mutta nyt puhutaankin jo 1 kk. Nuo selkävammat ovat sellaisia että niitten kanssa ei kannata leikkiä.

Kertokaas joku jotain uutta tai ennustetta tuolle Bertuzzin palullee?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Dominator39 kirjoitti:
Calderin pisteputken jatkumisessa ei ole enään mitään ihmettelemistä

Ei kai toi Calderin pisteputki ihan hirveen pitkä ole? 3-4 peliä? Hyvin on tosin tehoja tehnyt nyt Detroitissa, ei olisi kyllä uskonut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös