Mainos

Detroit Red Wings 2006-07

  • 154 291
  • 793

Voittaja

Jäsen
Kunnossa oleva Bertuzzi kelpaa meikäläiselle paremmin kuin hyvin, se on ihan varma. Nyt mietityttääkin että mikä on kaverin terveystilanne? Joko selkä kestää? Toivottavasti pääsee pelikuntoon ennen pleijareita, että on híeman tuntumaa kun tosipelit alkaa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
No nyt kun on siirtoja pari tuntia pureskellut niin kyllähän tässä päästiin voiton puolelle ja reilusti. Hyökkäyskalusto näyttää terveenä todella kovalta(taidollisesti) ja taisto kannusta voi alkaa todenteolla.

Terveenähän hyökkäyskentät näyttää suunnilleen tältä:

Datsyuk-Zetterberg-Homer
Calder-Lang-Bertuzzi
Maltby-Draper-Franzen
Cleary-Filppula-Samuelsson
(Hudler,Kopecky,Langfeld)
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ehdot Detroitin maksamalle korvaukselle ovat seuraavat:

Detroit antaa ykköskierroksen varauksen, jos:

-Bertuzzi pelaa 2/3 joukkueen otteluista pudotuspeleissä JA sijoittuu joukkueen pudotuspelipistepörssissä viiden parhaan joukkoon JA joukkue selviää lännen konferenssifinaaliin.

TAI:

-Bertuzzi pelaa 2/3 joukkueen otteluista pudotuspeleissä JA Wings selviytyy Stanley Cup -finaaliin.

Jotta jompikumpi ylläolevista lausekkeista toteutuisi, kaikkien siinä olevien ehtojen on siis täytyttävä, mikäli Florida mielii iskeä näppinsä ykköskierrokseen.

Detroit antaa kakkoskierroksen varauksen, jos:

-Bertuzzi pelaa 2/3 joukkueen otteluista pudotuspeleissä JA joukkue yltää lännen konferenssifinaaliin JA Bertuzzi ei sijoitu joukkueen playoff-pörssissä viiden parhaan joukkoon.

Jos Detroit ei yllä lännen konferenssifinaaliin, sillä ei ole väliä miten Bertuzzi pelaa. Florida saa kolmoskierroksen varauksen.

Jos Bertuzzi ei pelaa 2/3 Detroitin pudotuspeliotteluista, sillä ei ole väliä miten pitkälle Red Wings etenee. Florida saa kolmoskierroksen varauksen.

Tämän rakenteen ansiosta tämä kauppa on mielestäni erittäin hyvä. Jos Bert löytää hyvän vireen ja Red Wings menee pitkälle, hänestä maksettu hinta (1.kierros ja Shawn Matthias) on huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi Atlantan Keith Tkachukista maksama (1. & 3. kierros -07, 2.kierros -08).

Lisäksi tuo joukkueen menestymiseen sidottu ehto on loistava. Jos Detroit putoaa ensimmäisellä tai vaikka toisellakin kierroksella, Bertuzzin hintana on vain kolmoskierros. Tätä eivät voi sanoa Atlanta tai Bill Guerinin hankkinut San Jose, jotka lahjoittivat suoralta kädeltä oman ykköskierroksen vuoronsa, tulevasta pudotuspelimenestyksestään riippumatta.

Jos Bert ei selkävaivojensa vuoksi kykene pelaamaan kaikkia otteluita pudotuspeleissä, kolmoskierros ja Matthias on siltikin olennaisesti pienempi hinta, kuin se minkä Nashville pulitti Peter Forsbergista (1. & 3. kierros -07, Ryan Parent, Scottie Upshall). Molemmat pelaajat ovat kärsineet vammoista, joten kumpikin sisältää riskin. Red Wingsin kohdalla tosin riskin vaikutus on minimoitu sekä joukkueen että pelaajan itsensä suoritustason mukaan. Ei voi muuta kuin onnitella manageri Ken Hollandia ja muita Wings-aivoriihen jäseniä, kertakaikkisen mainion treidin orkestroimisesta!
 
Viimeksi muokattu:

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
JP kirjoitti:
Tämän rakenteen ansiosta tämä kauppa on mielestäni erittäin hyvä. Jos Bert löytää hyvän vireen ja Red Wings menee pitkälle, hänestä maksettu hinta (1.kierros ja Shawn Matthias) on huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi Atlantan Keith Tkachukista maksama (1. & 3. kierros -07, 2.kierros -08).

Lisäksi tuo joukkueen menestymiseen sidottu ehto on loistava. Jos Detroit putoaa ensimmäisellä tai vaikka toisellakin kierroksella, Bertuzzin hintana on vain kolmoskierros. Tätä eivät voi sanoa Atlanta tai Bill Guerinin hankkinut San Jose, jotka lahjoittivat suoralta kädeltä oman ykköskierroksen vuoronsa, tulevasta pudotuspelimenestyksestään riippumatta.
Aivan kuten sanoit minun mielestä tämän on hienokauppa.
Detroitissa tämän tason isokokoista taitavaa hyökkääjää joka pärjää fyysisyydellä on kaivattu pitkä tovi.
Treidi ei ole verrattavissa suoraan Guerinin ja Tkatchukin siirtoihin koska he olivat terveitä. Mutta kuten mainitsit mm Forsbergin siirtoon verrattuna tämä on loisto diili.
Toivottavasti Bert pysyy Detroitissa ensi kaudellekkin.
Ja miksei pysyisi, hän varmaan myös haluaa stanley cup ehdokkaan riveihin pysyvästi. Floridan kaltaiset joukkueet hän on jo nähnyt.
Calderin kaupasta en oikein osaa sanoa mitään, mutta odotan kyllä mielenkiinnolla seuraavaa canal+ ottelua missä Detroit pelaa.
Ainakin mielenkiintoinen Nashville-Detroit olisi tulossa maaliskuun alussa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Bertuzzi sitten sieltä tuli ja aivan loistavilla ehdoilla Holland sai tuon homman hoidettua. Hollandia on kritisoitu paljon, mutta nämä siirtorajan toimenpiteet saavat häneltä kyllä kaikkien kriitisimpienkin fanien synninpäästön. Loistavaa työtä. Tuzzi on juuri sitä mitä tarvittiin ja toivottavasti mies tervehtyy sekä tekee pitkän jatkosopimuksen Wingsiin.

Tuzzin kommentteja:

http://www.detnews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070227/UPDATE/702270443/1128/rss16

CorporalSyd kirjoitti:
Calderilla kesti minuutin ja 46 sekuntia iskeä maali entistä seuraa vastaan. Lupaava alku.

Joo, ekassa vaihdossa osui tolppien väliin ja syötti vielä toisen osuman. Hieno alku. Chicago kaatui sen ihmeemmittä rammallakin rosterilla 4-1. Calderin pelinumero on muuten #17. Hänen normaali #19 sattui olemaan tietyistä syistä jäädytetty.

Kokoonpano:

Filppula - Datsjuk - Holmström
Franzén - Lang - Calder
Hudler - Draper - Maltby
Ellis - Hussey - Langfeld

Lidström - Markov
Schneider - Kronwall
Lebda - Lilja

Hasek
(Osgood)

Chelios huilasi. Valtteri pelasi peräti 19 minuuttia, eli veti käytännössä Zetterbergin normaalin roolin. Hieno testi hänelle. Vallu pääsi ykkösylivoimaankin pelaamaan yli 5 minuuttia, mutta jäi vielä pisteittä, vaikka ketju kaksi maalia värkkäsikin. Sitkeä sissimme Brett Lebda innostui oikeen tappelemaan super-fyysisen Mikeal Holmqvistin kanssa.

Jason Williams pelasi Blackhawks-paidassa myös yli 19 minuuttia, mutta ei saavuttanut tehomerkintöjä. Mies pelasi Patrick Sharpin ja Radim Vrbatan ketjussa, taisi olla jopa sentterinä?
 
Viimeksi muokattu:

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Chi - Det

4 - 1 komea voitto tuli. Homer teki taas 2 maalia joista toinen tietenkin ylivoimalla. Calderilla hieno debyytti (1+1).

Kokoonpano oli siis loukkaantumisten takia:

Filppula - Datsjuk - Holmström
Franzén - Lang - Calder
Hudler - Draper - Maltby
Ellis - Hussey - Langfeld

Mutta saas nähdä minkälaiseksi muodostuu kun Bertuzzi,Cleary,Zetterberg,Samuelsson palaavat pelaavaan kokoonpanoon.

Zeta - Datsyuk - Holmström
Bertuzzi - Lang - Calder
Franzén - Draper - Maltby
Cleary - Hudler - Fippula

Eli ylimääräiseksi jäävää Samuelssonia en saa mahtumaan kokoonpanoon millään. Toki on makua asia että ottaa Hudlerin pois nelosketjusta. Siirtää filppulan keskelle ja Samuelsson Hudlerin paikalle. Myöskin Cleary, mikäli palaa alkukauden tasolle pelaa väärässä ketjussa.

Kopecky(Jos palaa tällä kaudella?) ja Langfeld saavat kutsun alas.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oma visioni on varsin selkeä. Kaikkien ollessa terveenä Hudler jää varahyökkääjäksi. Kakkosketjun toinen laita sen sijaan löytynee osastolta Cleary/Calder/Samuelsson, riippuen nyt siitä mihin kuntoon miehet kevättä kohti mentäessä pääsevät ja miten kemiat toimivat. Ykköskenttä ja jarrukenttä lienee jo varma, ja Valtteri on aika varma nelosen sentteri.

Datsjuk - Zetterberg - Holmström
Bertuzzi - Lang - Calder/Cleary/Samuelsson
Franzén - Draper - Maltby
Cleary/Calder - Filppula - Calder/Samuelsson
(Hudler)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ilmeisesti Nolaniakin oli kyselty, mutta mies halusi jäädä Phoenixiin. Vaimo kun on juuri raskaana. Hieno teko Gretzkyltä kunnioittaa pelaajan tahtoa.

ARIZONA REPUBLIC: David Vest reports Phoenix Coyotes forward Owen Nolan could've been dealt to the Detroit Red Wings yesterday but turned the deal down. He doesn't have a no trade clause but the Coyotes asked his approval anyway.

Spector's Note: As TSN's Darren Pang observed yesterday, Nolan's wife is pregnant and neither he or the team wanted any undue stress on his family. The Wings obviously made an offer and the Coyotes out of courtesy asked Nolan if he was interested.


http://www.mlive.com/weblogs/snapshots/index.ssf?/mtlogs/mlive_snapshots/

Tuolla on aika reilusti mielenkiintoista luettavaa. Muutamia poimintoja:

- Samuelssonin jalkamurtuman kanssa ei kiirehditä.
- Chelioksen ja Bertuzzin sotakirveet haudattu.

http://www.youtube.com/watch?v=s-oz4l35VVg

Tässä muuten yksi pätkä Chellyn ja Bertuzzin välisistä kanssakäymisistä. On se aika kevyttä kamaa, kun 110 kg taklaa.

- Hollandin mielestä Bertuzzin hankinta oli "ultimate high-risk high-reward" -treidi.

"This is a risk," said Holland. "Todd might come in and have a setback. I guess it's the same risk we took with Dom (Hasek). Unless you're able to miss the playoffs and have that five- or six- or seven-year run where you're going to miss the playoffs and you're just going to draft and draft and acquire draft picks ... we haven't had that luxury. We're looking for bargains and taking risks."

While other Western Conference teams added superstars like Peter Forsberg and Bill Guerin, Holland had to look elsewhere because he didn't want to ante up multiple guaranteed first-round picks; the club considers that too pricey in a salary-cap world. Holland was in on the Forsberg and Keith Tkachuk sweepstakes but didn't find anything acceptable until the Panthers expressed interest Sunday in Matthias.

""In the end, the deal really cost us Shawn Matthias," said Holland, who'll still have at least two picks in the first three rounds of this summer's draft. "And we like Shawn, but he wasn't one of our top-five prospects. ... If you look at the prices on some of the deals, a lot of these players went for almost three first-round draft picks. We weren't prepared to do that."

- Bertuzzin paluusta ei vielä ole tietoa, mutta toiveissa on saada pelejä alle ennen pudotuspelejä.

Exactly when he will dress for a game isn't clear.

"I'm hoping to get at least more than a handful of games in before the playoffs," he said during a telephone conference call. "I've been feeling a lot better.

"I've been doing a lot off the ice to get my back stronger. I've been skating for the last two weeks and getting better each time I've been out there."

- Babcockin mietteitä Calderista:

"We've had a focus all year long of trying to become harder to play against, and that's what we think he brings," said Mike Babcock, who has coached against Calder in junior hockey, the AHL and in the NHL. "His tenacity on the puck, his tenacity in the offensive zone -- on the forecheck, around the net -- are things we felt we acquired."
...
"He's not your typical skill guy," ex-Wing Martin Lapointe said. "He's a hard-nosed guy with some grit that works for his goals, and I think that's what that team needs. He doesn't score pretty goals, but he works hard every night."
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Meikku kirjoitti:


Ai jai! Juuri kun mies oli tulessa ja NHL paras pelaaja. Niin tulee tälläinen takaisku. Itse sain sellaisen käsityksen että Zetan loukkaantuminen ei olisi kovinkaan vakava ja huilaisi muutaman päivän. Noh toivotaan että tämä loukkaantuminen olisi sitten viimeinen Zetalla tällä kaudella.

Toivotaaan että Zetterberg,Samuelsson ja Bertuzzi palaavat kaikki kolme terveinä sitten heti ensimmäiselle playoff kierrokselle. Toki Z tapauksessahan tuo varmaa onkin.

Nyt kun täällä ollaan hehkutettu tuota Hollandin hankintoja siirtorajalla. Niin kysytäänpä sellaista että mitä pidätte Hollandin heikoimpana siirtona koskaan?

Itse en ymmärtänyt Clarkin, Ranfourdin,Samuelssonin, Mironovin hankintoja.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Dominator39 kirjoitti:
Itse en ymmärtänyt Clarkin, Ranfourdin,Samuelssonin, Mironovin hankintoja.

Ilmeisesti tarkoitat lähinnä 1999 deadline hankintoja. Minonovin hankintahan kannatti, tai ainakin kesällä Detroitissa juhlittiin Stanley Cuppia, joten ei se kovin huono hankinta voinut olla. Detroitin deadline hankinnat ja menestys tiivistettynä: (http://www.kuklaskorner.com/index.php/hockey/comments/trade_deadline_history/)

1997 deadline: acquired Larry Murphy. Won Stanley Cup.
1998 deadline: acquired Jamie Macoun, Dmitri Mironov. Won Stanley Cup.
1999: deadline: acquired Chris Chelios, Wendell Clark, Ulf Samuelsson, and Bill Ranford. Lost in 2nd round.
2002 deadline: acquired Jiri Slegr. Won Stanley Cup.
2003 deadline: acquired Mathieu Schneider. Lost in 1st round.
2004 deadline: acquired Robert Lang. Lost in 2nd round.
2007 deadline: acquired Kyle Calder and Todd Bertuzzi. ???

Tuostahan voi vetää johtopäätöksen, että aina kun Detroit hankkii deadlinella hyökkääjiä niin urakka päättyy toisella kierroksella :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Paska homma tuo Zetan loukkaantuminen. Selkä on aina varsin pelottava paikka omata vammoja, kun ei voi tietää miten pitkäksi aikaa saikku pitkittyy. Tokihan nuo krampit eivät ole sieltä pahimmasta päästä.

Toki asioissa on aina kaksi puolta ja tässä tapauksessa se on Filppulan vastuun kasvaminen. Babcock pisti miehen suoraan Zetan paikalle ja taitaa nyt saada pelata siinä varsin pitkään. Hudlerinkin peliaika lisääntyi muiden loukkaantumisten takia ja tämä hetkellinen nuorten kasvanut vastuu on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Zetan puuttumisen takia voidaan silti melkein sanoa hyvästi tuolle divisioonan kärkipaikalle, vaikka loppuohjelma varsin helppo onkin. Viimeisestä 18 pelistä 12 pelataan kotona ja vastaan on tulossa Chicagoa, Columbusta, Bostonia, Coloradoa, Los Angelesia ja St. Louisia, mutta silti en usko, että ilman Zetaa Nashvillen ohi loppukaudesta päästään. Neljä keskinäistä ottelua Nashvillea vastaan voivat olla kylmää kyytiä ja kohdataan siellä toki Ducks, Canucks ja Flameskin vielä kertaalleen.

Jos neljänneksi jäädään, niin täytyy toivoa että lännen viidennelle sijalle putkahtaa Dallas Stars.

Mr. Smith kirjoitti:
Minonovin hankintahan kannatti, tai ainakin kesällä Detroitissa juhlittiin Stanley Cuppia, joten ei se kovin huono hankinta voinut olla.

Mironov muistaakseni floppasi täysin Konstantinovin korvaajana, eikä pelannut pudotuspeleissä kuin seitsemän ottelua. Fetisovin pariksi häntä yritettiin istuttaa, rightin kätisyys löytyi ja kaikki. Lopulta kuitenkin se oli Anders Eriksson, joka veti uskomattoman kevään Fetisovin parina hamaan loppuun asti.

1998 pleijareiden pakisto oli pääosin seuraava:

Lidström - Murphy
Fetisov - Eriksson
Macoun - Rouse

********************

Hollandin GM-ura siis alkoi kesällä 1997, kun Wings juhli ensimmäistä Stanley Cup -voittoaan. Koko 90-luvun alun ja 80-luvun lopun draftien kautta rakennettu superjoukkue oli täysin vuosien 1982-90 GM:n Jimmy Devellanon ja vuosien 1990-94 GM:n Bryan Murrayn ansiota. Murray erotettiin 1994 pudotuspelitappion jälkeen ja Devellano toimi GM:nä kaudet 1994-97 ennen Hollandin pestiä. Shanhan-treidi mm. oli Devellanon käsialaa.

1998 joukkueeseen Holland ei juuri päässyt vaikuttamaan, kun runkohan oli lähes sama kuin edellisvuonna. Suurin saavutus oli lähinnä Fedorovin saaminen jatkosopimukseen. Joka tapauksessa Wings oli joukkueena silloin vielä ylivoimaisempi, mitä 1997.

2002 Stanley Cup voidaan laskea Hollandin nimiin ja kauan siinä kestikin tajuta hankkia se kunnon maalivahti (Hasek). Niin monta kevättä tuhoutui yksinkertaisesti Osgoodiin ja/tai Patrick Royn ylivertaisuuteen. Noina suuren budjetin aikoina Holland teki mielestäni varsin heikkoa työtä metsästäessään erityisesti sitä fyysistä pakkia (Kruppin ja Hatcherin järjettömät sopimukset).

Sokea kana löysi silti jyvän yhdessä treidissä, joka on Wings-historian parhaimmistoa. Hollandin tekemä Chris Chelioksen hankinta Anders Erikssonilla ja kahdella varausvuorolla on yksi viime vuosituhannen kaappauksista. Toki propsit siitä Hasekistakin.

Mutta nyt salary capin aikakautena Holland on ollut loistava. Detroitin piti kuitenkin tipahtaa NHL:n kärjestä pohjamutiin, kun enää ei voinut mällätä rahalla, mutta toisin kävi. Holland on tehnyt loistavia hankintoja hankkimalla hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia pelaajia ja säilyttänyt joukkueen edelleen voittavana porukkana. Lisäksi drafti-tiimi on luotu Hollandin aikana 90-luvun puolenvälin heikkojen draft-vuosien jälkeen jälleen tuottoisaksi.

Kaikkia vajeita ei silti rajoitteiden myötä ole päästy korjaamaan ja siksi Stanley Cupit ovat etenkin pudotuspelivaiheessa vielä kiertäneet kaukaa. Tuleva kevät sen sijaan näyttää paremmalta, nyt kun liikkumavaraa on ollut hieman enemmän. Bertuzzi-treidi onnistuessaan voi olla jättipotti.

Tämä Hollandin parannus salary cap -aikana saattaa kuitenkin johtua siitä, että valtaa itse GM:llä on päätöksissä nykyään vähemmän ja taustalla on vaikuttanut Devellanon eläkepäivillä jälleen kasvanut päästösvalta ja Bowmanin astuminen taustapiruksi. Nyt neuvonantajatiimiä vielä vahvistaa Yzerman, joka noita Detroitin pelaajahankintoja on omilla kaveripiireillään järjestellyt ennenkin (mm. Hull).

Tiedä häntä, mutta tämän hetken Red Wingsin johtoportaan toiminnassa (istui siellä sitten ketä hyvänsä) ei juuri valittamista ole. Red Wingsin ohella ainoastaan New Jersey Devils on pystynyt vastaavaan jatkuvaan menestykseen ilman varsinaisia rebuildingeja.

EDIT:

Pitää nyt vielä erikseen mainita, vaikka olen siitä ennenkin joskus jauhanut, että Jimmy Devellano oli NY Islandersin pääscoutti 70-luvulta välistä 80-luvun alkuun ja joukkueen GM kausina 80-82. Jokainen muistaa lopputuloksen. Mike Ilitchin ostettua Red Wingsin, hänen ensimmäinen hankintansa oli Devellano Wingsin GM:ksi. Ja sieltä pohjamudista mies rakensi toisen organisaation NHL:n huipulle.

Tätä miestä saa jokainen Red Wings-fani kiittää ylivertaisesti eniten viimeisen lähes 20 vuoden menestyksen vuosista.
 
Viimeksi muokattu:

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Krupp (ja osittain Hatcher) päällimmäisenä mielessä minullakin Hollandin epäonnistumisista. Ei se Curtis Josephkaan ihan nappiin mennyt.

Jotenkin minulla on myös aina ollut se kuva, että Wingsien scouttaus on ylivertaista moniin muihin NHL-joukkueisiin verrattuna. Ei tarvita pieniä varausvuoroja, eikä välttämättä edes 1. kierroksen vuoroja, että pysytään liigan huipulla. Esimerkkejähän on vaikka millä mitalla.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Henkka kirjoitti:
Jos neljänneksi jäädään, niin täytyy toivoa että lännen viidennelle sijalle putkahtaa Dallas Stars.

Hyvää pohdintaa Henkalta taas. Itse olin muuten tuon Kruppin hankinnan kokonaan unohtanut. Aivan järkyttävän sopimuksen muuten mies sai, niin kestoltaan kuin arvoltaankin. Pelasiko 4 vuodessa edes 35 peliä?

Eikös se mennyt jotenkin niin että 2 - 3 vuotta oli enemmän ja vähemmän loukkaantuneena. Ja viimeisenä vuonna ei vain enään mahtunut pelaavaan kokoonpanoon.

Tuosta tulevasta playoff vastustajasta sen verran että aivan turha lähteä toivomaan etukäteen jotain vastustajaa! Koska parina viime kautena ollaan oltu erittäin tyytyväisiä etukäteen avausvastustajaan ja kuinkas sitten on käynytkään.

Ei tässä mitään piruja seinille maalata vaan kerrotaan brutaali totuus että helppoja vastustajia ei tänäkään vuonna playoffeissa ole. Kaikki joukkueet on voitettava mikäli Stanley cup finaaliin halutaan mennä. Tässä tapauksessa uskon että kaadettavista joukkueista osa tulee porukasta: San Jose, Anaheim,Nashville ja kenties Calgary.


Edit: Tuosta Bertuzzin siirrosta vielä sen verran, että vieläköhän Coloradossa miestä mahdetaan vihata? Meinaan tässähän olisi hyvä syy sytyttää uudestaan tuo vanha rivaly näiden kahden joukkueen välillä joka taisi valitettavasti loppua vuoteen 2002 viimeisen playoff peliin ja siihen Roy:n 6 -0 nöyryytykseen. Ja mikä olisikaan mahtavampaa kuin aloittaa tuo uudestaan tämän kauden playoff peleissä! Mutta Colorado ei taida sinne olla menossa mistä en ole ollenkaan pahoillani! :)

Vuosina 1997 - 2002 kestänyt sota siis alkoi siitä kun vuonna 1996 playoffeissa C. Lemieux taklasi Draperin sairaala kuntoon ja Detroitin kesälomalle.

Mutta verestetään niitä kultaisia muistoja:

http://www.youtube.com/watch?v=fA9E8YWSWgo

http://www.youtube.com/watch?v=SV5j2RP3sOU

Silmiin itsellä pistivät pätkistä erityisesti:

-Raivo,viha,tunne, ja mikä intensiteetti noissa peleissä oli.
-Maltby taklasi kaikkea mikä liikkui.
-Lemieuxia taklasi kaikki joka vaihdossa!
-Larionov antoi Forsbergille pataan!
-Detroitin loistava yhteishenki!
-Hasekin kaatuminen kahakan alaessa <---- priceless!
-Tuo Roy torjuntatuuletus josta kiekko maaliin <---Priceless

Voi niitä aikoja. Tippahan tässä tulee linssiin!
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Bertuzzi vetänyt vahvat treenit heti alkuunsa. Taitaa mies olla paremmassa kunnossa mitä on yleisesti uskottu.

http://detnews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070301/UPDATE/703010456

Bertuzzi and Chris Chelios -- old playoff rivals going back to 2002 when Bertuzzi was with Vancouver -- met before practice.

"I'm sure glad he's on our team and we're not playing against him," Chelios said.


Kyllä tästä Chelios-Bertuzzi -kuviosta sitten jaksetaan jauhaa. Mutta onpahan taas mainio kommentti Crisulta.
 

TML

Jäsen
Dominator39 kirjoitti:
-Larionov antoi Forsbergille pataan!
Nussitaan vähän pilkkua mutta ettäkö Larionov antoi Foballe pataan?? Yhden pätkän olen nähnyt missä Larionov lyö Tuzzi-maisesti Fobbaa takaa ohimon seudulle ja sen jälkeen Fobba painii itsensä ryssän päälle.
Vai oliko sielä vielä muutakin?
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
TML kirjoitti:
Nussitaan vähän pilkkua mutta ettäkö Larionov antoi Foballe pataan?? Yhden pätkän olen nähnyt missä Larionov lyö Tuzzi-maisesti Fobbaa takaa ohimon seudulle ja sen jälkeen Fobba painii itsensä ryssän päälle.
Vai oliko sielä vielä muutakin?


Noh. Nussitaan nyt sitten kun nussimisen kerran aloitit. Ei siis oikein missään vaiheessa,on pikemminkin painia mutta ihanko viiiden tähden tappeluako sitten näiltä herroilta odotit?
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
I feel good... : ) Filppula iski juuri äsken komean maalin Chicagon häkkiin Datsyukin loistavasta syötöstä. Yön live-lähetys NASN-kanavalla on muutenkin ollut melkoista Filppula showta: ennen ottelua miehen erikoishaastattelu, lisäksi otteita haastattelusta ottelukatkoilla. Ensimmäistä suomalaista Red Wings paidassa saatiin odotella "aikas monta vuotta", mutta kyllä jo nyt voi sanoa, että odottaminen on kannattanut - Filppulasta on kasvamassa hyvää vauhtia huippuluokan pelaaja Hockeytowniin. Tästä kaverista voimme olla ylpeitä!

Ja nyt Datsyuk tarjoili Hudlerin läpiajoon ja 0-4. Ottelun aloittanut Lalime vaihtoon, Khabibulin maalille. Vaikka vastassa onkin vaan Blackhawks, Red Wingsien menoa on kyllä hienoa katsella. Raportit Bertuzzin onnistuneista ensitreeneistä Detroitissa sekä Calderin hyvä alku uudessa seurassa... puolustus yhdistettynä Hasekiin ei ole ollut koskaan ongelma... hyökkäyskalusto terveenä ollessaan yksi liigan kovimmista, ellei jopa kovin... tästä tulee vielä hieno kevät!

...oho, Jason Williams kavensi 1-4:ään. Ilme oli paljon puhuva maalin jälkeen, uran 50. NHL-maali ex-seuraa vastaan ja läpiajosta.
 

TML

Jäsen
Dominator39 kirjoitti:
Noh. Nussitaan nyt sitten kun nussimisen kerran aloitit. Ei siis oikein missään vaiheessa,on pikemminkin painia mutta ihanko viiiden tähden tappeluako sitten näiltä herroilta odotit?
Aika hyvä kääntö mutta en. Laitetaan kuitenkin termit oikein noissa propaganda viesteissäkin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olihan se melkoista pyörittelyä. Harvoin on Chicago näyttänyt noin surkealta, mutta veskarikin oli aika heikko. 1-0 oli Lalimelta kauhea imaisu, mutta 2-0 sen sijaan yksi upeimmista pitkään aikaan näkemistäni maaleista. Schneider kaivoi oman maalin takana kiekon pois Chicagolta, syöttö Langille vasempaan kulmaan, joka avaa nopeasti Datsjukille keskelle, Dats kuljettaa kiekon yli keskialueen ja kääntyy oikealle kohti laitaa, jättösyöttö Kronwallille keskelle, joka syöttää vasemmalle lähes kulmaukseen Langille, tämä syöttää samantien takaisin keskelle, josta Schneider ampuu täyden lämärin verkkoon. Huikeeta.

Filppula ja Hudler ovat heti ottaneet lisääntyneen peliaikansa vastaan positiivisella tavalla. On se vaan uskomatonta. Hasek huilasi, koska on tuntenut jotain jäykkyyttää lihaksissaan. Huilaa tämän viikon pelit ainakin, joten sairaslista vaan pitenee. Siellä tunnutaan nyt olevan äärimmäisen ylivarovaisia jokaisen pikkuvamman suhteen, Chelioskin huilasi jonkun pikkuvamman takia.

Filppula - Datsjuk - Holmström
Calder - Lang - Franzén
Maltby - Draper - Hudler
Ellis - Hussey - Langfeld

Lidström - Markov
Schneider - Krowall
Lebda - Lilja

Osgood
(Howard)
 

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Filppu

Kertokaas millaiselta Filpun peli näin yleisesti ottaen näyttää? Ilmeisesti hehkutus kyseisestä jermusta on mitä suurinta.
 

Raippacoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rod Brindamour, Darren Langdon
Aina kun välillä tekee maalin, hehkutus lisääntyy. Jokaisessa foorumissa, lähes jokaisesta pelaajasta...
 

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Raippacoo kirjoitti:
Aina kun välillä tekee maalin, hehkutus lisääntyy. Jokaisessa foorumissa, lähes jokaisesta pelaajasta...

Minkä vuoksi utelenkin jonkin sortin objektiivista näkemystä asiasta, jos vain jollain on sellaista tarjota. :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
hwallen kirjoitti:
Kertokaas millaiselta Filpun peli näin yleisesti ottaen näyttää? Ilmeisesti hehkutus kyseisestä jermusta on mitä suurinta.

Flippulan peli on kokonaisvaltaisesti juuri sellaista mitä valmentajat yleensä haluavat. Tällä hetkellä mies on "Zetterberg kakkonen", eli ketjunsa loistava pelintekijä-sentteri, mutta ei koskaan unohda myöskään puolustusveloitteita. Liike ja äly on todella riittävällä tasolla NHL:ään ja mies on hoitanut oman pienen roolinsa erinomaisesti. Maalit ovat sitten pelkkää plussaa ja antaa tietämättömien niistä hehkuttaa, mutta Valtsun kokonaisesitys on joka ottelussa ollut joukkuetta auttava. Ja se on äärimmäisen hieno asia.

Valtsu ei vielä todellakaan ole valmis dominoimaan änäriä, mutta uskoisin, että se on mahdollista muutaman vuoden päästä. 27-29 vuotiaana kiekkoilijat ovat yleensä parhaimmillaan ja siihen Valtterilla on vielä viisi vuotta aikaa kehittyä.

Vuonna 2012 31-vuotias Henrik Zetterberg ja 28-vuotias Valtteri Filppula ovat Detroitin 1-2 sentterit ja dominoivat läntistä konferenssia. Miksikäs ei? ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös