Detroit Red Wings 2005-2006

  • 99 247
  • 616

Nakke^80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Detroit Red Wings, sm-liigan tuomarit
peruspata kirjoitti:
Minulle ei ole mitään selkeää, ehdotonta ykkössuosikkia NHL:ssä vielä tullut. Se on hiukan vaihdellut, ja muutenkin ollut lähinnä yksilötasolla. Mutta nyt on sanottava, että vaaka kallistuu aika hyvin kyllä Detroitin suuntaan. Niin jäätävän vaikutuksen jätti yksi mies pelaamatta jääneellä kaudella. Ja onhan siellä muuan Brendankin...

Samoilla linjoilla olen ppadan kanssa. Ja yhtään ei tätä asiaa tällähetkellä heikennä ensimmäisen erän 3+0.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Henkka kirjoitti:
Zetterbergista ja Datsyukista on jaksettu jauhaa aiempina vuosina loppuun asti sitä, kuinka he tulevat olemaan Red Wingsin tulevaisuuden kultakimpaleet. Ja molemmat ovat ottaneet entistä suurempaa roolia kuluneella kaudella. Zetterberg on kynäillyt itsensä todella helpon näköisesti Red Wingsin sisäisen pistepörssin johtoon (7ott, 3+6=9), tai ehkä se vaan näyttää helpolta kun sen osaa. Puheet uudesta Forsbergista alkavat lopulta käydä toteen. Datsyuk alkaa myös herätä, mies ampui uskomattoman one-timerin oppi-isä Brett Hullin tapaan Phoenixia vastaan, eikä maalissa ollut Cujo ehtinyt kissaa sanoa. NHL.comin lauantaisista highlighteista kannattaa katsoa tuo maali.

Yö ottelussa Wingsit kukisti Blue Jacketsit puhtaasti 6-0. Samaisessa ottelussa Red Wingsien tehohyökkääjät Zetterberg, Datsyuk ja Williams jatkoivat tehokasta peliä - erityisen ilahduttavaa on Williamsin onnistuminen maalinteossa (3+0 tehot yöllä). Datsyuk alkaa myös nousta joukkueen sisäisessä pörssissä kohden keulapaikkaa, yöllä 1+2 ja nyt herra on jo sisäisessä pistepörssissä viidentenä tehoilla 5+3, samalla hän on maalipörssissä toisena Mikael Samuelssonin (6 maalia) jälkeen viidellä osumalla. Edelleen sisäisen pistepörssin johdossa on Zetterberg pistein 4+7, Williams tosin on tasapistein toisena - pisteet hänellä 3+8.

Edellisten lisäksi hyökkäykseen kun lisätään vielä Shanahan (4+5), Lang (4+3) ja Holmström (1+6) saadaan tehollisesti aikaan melkoinen hyökkäyskalusto jota tukee loistava puolustus sekä oman päänsä kiitettävällä tehokkuudella hoitavat jarrukentän miehet. Ainoa yllätys ehkäpä tässä vaiheessa on se, että Draper on edelleen tehoilla 0+0 ja Maltbykin saavuttanut vasta yhden maalin, mikä tosin oli av-maali.

Maalivahtityöskentelykin on tavallaan yllättänyt minut, en olisi uskonut Legacen kykenevän näinkin huikaisevaan suoritukseen - osa kiitoksesta varmasti lankeaa hyvälle kenttäpuolustukselle, mutta kaikesta huolimatta hänen saldonsa ovat kiitettävän hyvät. Torjunta-%: 92,5 ja GAA: 1,77. Mielenkiinnolla odotan hetkeä jolloin tulevaisuuden maalivahdiksi povattu Howard pääsee pelaamaan ensimmäisen ottelunsa NHL:ssa.

vlad.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Datsuni alkaa vertyä. Viime yönä taas 2+1 ja nousu liigan maalipörsissä jaetulle toiselle sijalle, kun Wingsit pöllyttivät Columbusta uudemman kerran, nyt numeroilla 6-2. Shanahan osui myös kahdesti ja Zeta, JWill, Lids ja Schneider keräsivät pari pinnaa per äijä. Zetterberg jatkaa Wingsien sisäisen pistepörssin kärjessä tehoilla 5+8=13, koko liigan pörssissä lukemat oikeuttavat sijalle 4, Williamsin ollessa heti tuntumassa sijalla 5. Legace pelasi taas ja mikäs siinä kun tuntuu kulkevan.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Kavereilla oli kyllä viime yön matsissa hyvää erikoispelaamista. Kolmen miehen alivoimalla yli puoli minuuttia ja Jackets ei saanut mitään aikaiseksi. Lisäksi Red Wings joutui tappamaan jäähyjä niin että vakio av-pelaajat Schneider ja Chelios olivat molemmat boksissa samaan aikaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllähän noita pilipalijengejä nyt pyörittelee, mutta toivoisi enemmän kunnon vastustajia. St. Louis ja Columbus eivät ole olleet minkäänlaisia mittareita. Alkukauden kohdatuista vastustajista vain Vancouver ja Los Angeles olivat onnistuneet voittamaan yli puolet peleistään ja näistä vastaan on tullut yksi voitto sekä tappio.

Sinänsä hienoa että homma rullaa. Asennevammat ovat loistaneet täysin poissaolollaan, kiitos Babcockin. Etenkin miellyttää se, että nuoret johtaa nyt joukkoa, kun heihin lopulta uskottiin. Pappojen aika on ohitse. Toki siellä on Shanahanit ja Langit vielä seassa, mutta pääosin taitopelaajien runko on nyt alle kolmekymppisiä jätkiä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vähän pientä hajahuomiota sieltä täältä.

Osgood on nyt palannut jälleen rosteriin. Mies pelasi Grand Rapidsissa kolme ottelua, joista voitti kaksi. Ykkösmokeksi tie on silti vielä kivinen.

Manny Legace on ollut koko alkukauden niin loistava, että Ozzie saa tehdä ihmeitä ykkösvahdin paikan ottaakseen. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää mitä tapahtuu, joten ihan hyvä että siellä on kokenut konkari hyppäämässä heti tarvittaessa kehiin.

Osgood valitteli otteluidensa jälkeen hieman vielä jalkojen väsymistä, koska ei ole pelannut 18 kuukauteen. Mutta nivuset eivät enää kipeytyneet.

Babcock on ollut erittäin vaikuttunut joukkueen asenteesta. Pelaajista huokuu ammattimaisuus ja valtava itseltään vaatiminen. Red Wingistä puhuttiin ennen kautta paljon, että salary cap tulee olemaan heidän tuhonsa. Nämä puheet kääntyivätkin heidän suurimmaksi motivaattoriksi Brendan Shanahanin mukaan. 10 ottelusta 9 voittoa on Red Wingsin paras kauden aloitus koko organisaation historiassa.

Suurin asia mitä Babcock on joukkueeseen tuonut, on loistava joukkuehengen luominen. Sitä tietysti vielä edesauttaa tuo Red Wingistä huokuva "automaattinen" ammattiylpeys. Mutta Babcockin iskoistuksissa kaikki lähtee joukkueesta. Kukaan ei mene yksilönä joukkueen edun edelle, mutta jokaiselle löytyy rooli ja peliaikaa, kun sen vaan ansaitsee.

Pakisto on jo nyt jäätävän vahva ja vielä kun tuohon saa loppukaudeksi lisättyä Niklas Kronwallin, niin tässähän voisi jopa alkaa hymyilyttää.

Henrik Zetterbergistä aletaan kohta puhua Zetterberginä, eikä enää uutena Forsberginä. Ja tämä siksi, koska mies on ajamassa parhaillaan Fopasta ohitse. Puolustavan hyökkääjänä Zetterberg onkin jo parempi ja ainoastaan se fyysinen puoli vielä puuttuu. Mutta se toisaalta taas palkitsee pysymällä paremmin ehjänä.

Red Wings on hakenut ykköshyökkääjää Sergei Fedorovin lähdön jälkeen ja Zetterberg on nyt astunut näihin todella suuriin sappaisiin ykköskentän ykköshyökkääjänä. Zetaa saa hyökkääjistä selvästi eniten peliaikaa ja tekee valtavan määrän luisteluduunia omaan sekä hyökkäyspäähän. Mies on kiekonriistoissa sekä kiekon suojaajana lähes pitelemätön ja hyötyy selvästi siitä että kaiken saa hoitaa nyt ainoastaan mailalla, eikä vaan hihassa roikkumalla. Columbusta vastaan tehty maali, jossa Zeta meni neljän miehen sumpun ohitse oli aika uskomatonta katsottavaa. Mies on tällä hetkellä liigan paras pelaaja kaikki osa-alueet huomioiden ja vahva ehdokas Hart-Trophyn voittajaksi, jos sama tahti jatkuu.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Alkukausi on todellakin sujunut pelillisesti varsin mainiosti. Ennen kautta kokoopanossa oli kysymysmerkkejä ja huolenaiheenani oli, pystyvätkö nuoremmat kaverit kantamaan joukkuetta vaikeina aikoina. Vielä sitä ei olla nähty, mutta ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä. Detroitilla, kuten monilla muillakin joukkueilla, menestyminen on kiinni tietyistä tekiöistä. Jos veteraanit sopeutuvat tehokkaasti uusiin sääntöihin, Pavel Datsyuk ja Henrik Zetterberg ottavat askeleen ylöspäin, roolipelaajat Kris Draper, Kirk Maltby ym. vetävät parhaan kautensa, niin silloin menestystä saattaa tulla. Tähän mennessä ehdot ovat toteutuneet mukavasti. Vaikka Grind-line-duo onkin tehnyt vasta maalin mieheen, lisäleveyttä maalintekoon on tuonut laatupeliaikaa saavan Jason Williamsin lisäksi uusi hankinta Mikael Samuelsson tehoilla 6+4. Hän on jälleen erinomainen osoitus Euroopan pääscoutin Håkan Anderssonin pelisilmästä. Jannu on kiertänyt viiden kauden aikana neljän NHL-joukkueen kautta saavuttamatta vakituista paikkaa. Detroitissa sopiva rooli ja peliaika ovat saaneet esiin piilossa olleen potentiaalin.

Joukkueen toimivuudesta uuden aikakauden NHL:ssä käy kiittäminen Red Wingsin kärsivällisyyttä pelaajien kehittämisessä. Useissa muissa joukkueissa mm. rahanpuutteen vuoksi nuoria äijiä on peluutettu liian aikaisin NHL-tasolla, taannuttaen pelaajan kehityksen. Nykykaartista Zetalle ja Datsyukille ei heti asetettu suurta vastuuta pisteiden teosta, johtuen toki veteraanipitoisesta rungosta. Sen on saanut liigaa seuratessa huomata, että mikäli jossain jengissä hyökkäysvastuun kantamiseen osoitetuilta kokemattomilta nuorilta odotetaan tuotantoa ja toivotaan joukkueen pärjäävään, metsään mennään. Tuollaisissa tilanteissa sitä tuotantoa usein ei tule, ja tappioputket kasautuvat.

Valmennusportaan vaihtumisen myötä Brendan Shanahanistä on saatu irti huomattavasti enemmän, kuin muutamaan viime vuoteen. Dave Lewisin aikana Shannyn roolina oli B-pisteiden tienoilla väijyminen ja laukominen kauempaa. Uusi käskyttäjä Mike Babcock on saanut Brendanin palaamaan entiseen, maalin edustan kamppailuihin irtokiekoista. Voimahyökkääjänä hän onkin kokenut kuin uuden kevään urallaan. Myös pelisysteemin muutoksella on ollut suurta vaikutusta hänen peliinsä. Babcockin aikana hän on saanut karvata hanakasti, kun aiempina vuosina käytetyssä Left wing lock-taktiikassa rooli oli vastustajan hyökkäysten tyrehdyttämisessä passiivisempi.

Prospectirintamalla Evan McGrathin pelit jatkuvat erittäin hyvinä. Tehoilla 12 14+16=30 sijoitus OHL-pistepörssissä on kolmas. Merkittävän tästä tekee se, että hänen joukkueensa Kitchener Rangers on divisioonansa viimeinen saldolla 5-6-1. Joukkuekaveri Jakub Kindl on puolustajan paikalta osallistunut tehoilla 1+8, mutta varsinaisesta heräämisestä hänen kohdallaan ei vielä ole kuulunut. Toronto St. Michael's Majorsin sentteri, vuoden 2003 5. kierroksen varaus, Tyler Haskins on elävöittänyt uransa vaisun (12+20) viime kauden jälkeen. Kahdentoista matsin jälkeen pisteitä 7+12=19. Tätä menoa jatkamalla hän tullee saamaan sopimuksen Red Wingsiin.

WHL:ssä viime kesän 5. kierroksen varaus Darren Helm on aloittanut kautensa vauhdilla. Puhtaana puolustavana hyökkääjänä tunnettu Medicine Hatin sentteri on koonnut neljässätoista ottelussa pisteet 12+3. Kris Draperiin verratun pelaajan haasteena on tehokkuus kevyestä varresta johtuen. Toisen viime draftin 5. kierroksen varauksen Prince Albertin pakin Jeff Mayn kausi on alkanut joukkueen menestykseen suhteutettuna hyvin. Raiders on 3w-6l-4(otl) -tuloksensa myötä divisioonansa toiseksi viimeisenä ja koko WHL:ssä kolmanneksi viimeisenä. Mayllä komeileekin +2 tilastoissaan kahden maalin ja seitsemän syötön lisäksi. Joukkueeseen Michigan Staten yliopistosta täksi kaudeksi siirtyneen puolustajan, Minnesotan ykköskierroksen varauksen (-03) A.J. Thelenin saldona on -7!

Elitserienin puolella 2005-draftin varaukset, Djurgårdenin Christofer Löfberg ja Leksandin Mattias Ritola ovat toistaiseksi kumpikin pisteittä. Allsvenskanin Oskarshamnissa pelaava Johan Ryno (9 3+3=6 +7) on joukkueensa pistekakkonen.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Osgood aloittaa tänään ilmeisesti Red Wings maalilla. Ainakin Viralliset nettisivut näin väittävät. Jännä nähä miten Chris hoitaa homman. Näyttöpaikkoja tuskin tulee monta jos yöllä hörppää pari helppoa, sen verran vakuuttava Legace on ollut.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viime yönä Legace loukkaantui. Jonkinasteinen lievä polvivamma on kyseessä, mutta ei ilmeisesti pahempaa, kun mies luisteli omin avuin jäältä pois. Maalinedustilanteessa Jiri Fischer työnsi Matthew Barnabyn Legacen päälle. Chris Osgood hoiteli loppupelin kuitenkin hienosti kotiin.

Mathieu Schneider jätti ottelun väliin, yllätys yllätys, nivusvamma. Taitaa olla oikein jääkiekkoilijoiden ammattitauti nykyään. Muuten ei kokoonpanossa mitään uutta, ketjut pysyneet jo pitkään samoina.

Viime yön kokoonpano:

Maltby-Draper-Yzerman
Zetterberg-Datsyuk-Holmström
Shanahan-Lang-Williams
Cleary-Franzen-Samuelsson

Fischer-Chelios
Lidström-Lilja
Lebda-Rivers

Osgood/Legace
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Legacen loukkaantuminen

Babcockin mukaan Legacen sivuun vetäminen oli varotoimenpide, ensimmäinen diagnoosi "mild knee strain". MRI-kuvaus varattu huomiselle.

Barnaby saikin sitten lopun ottelua ottaa vastaan iskuja ja tönimisiä aina ajaessaan maalin lähelle. Erityisesti Chelios oli jatkuvasti tökkimässä, pelitilanteissa ja vihellysten jälkeen.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Hockeytown jyrää muut illasta toiseen

Pikku hiljaa saa alkaa kaivamaan NHL'n ennätyksiä kaikkien aikojen alkukaudesta ja kaikkien aikojen voittoputkesta, niin mahtavaa on Detroitin lento juuri tällä hetkellä. En ole vielä päässyt todistamaan yhtään ottelua tältä kaudelta, mutta uudet säännöt ja Babcockin valmennus tuntuvat sopivan Red Wingseille kuin nenä päähän. Materiaalissa on leveyttä, taas kerran viime yön ottelussa vähintään neljä eri maalintekijää. Ja kun maalivahdit (etenkin Legace) on pelannut yli odotusten, voidaan todeta...

RED WINGS ON JUURI NYT NHL'N YKKÖS JOUKKUE

Ja sillä paikalla pysytään juhannukseen asti ! : )
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
HCM kirjoitti:
RED WINGS ON JUURI NYT NHL'N YKKÖS JOUKKUE

Ja sillä paikalla pysytään juhannukseen asti ! : )
Mielellään näen Wingsit taas kärkikahinoissa. Joukkue ei ole niinkään nimekäs kuin muut kärkijoukkueet, mutta silti näyttää homma luistavan. Vanhat ketut ovat pelanneet hyvin ja varsinkin Zetterberg ja Williams ovat ensimmäisillä kierroksilla vakuuttaneet minut parhaiten. Toivottavasti homma jatkuu samana vähintään siihen juhannukseen asti.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
mazapp kirjoitti:
Mielellään näen Wingsit taas kärkikahinoissa. Joukkue ei ole niinkään nimekäs kuin muut kärkijoukkueet, mutta silti näyttää homma luistavan. Vanhat ketut ovat pelanneet hyvin ja varsinkin Zetterberg ja Williams ovat ensimmäisillä kierroksilla vakuuttaneet minut parhaiten. Toivottavasti homma jatkuu samana vähintään siihen juhannukseen asti.

Eihän Wingsin esiintyminen liigan kärkikahinoissa ole mikään järisyttävä yllätys. Suurimpiin yllättäjiin lukisin tällä hetkellä Montrealin, Carolinan ja Nashvillen. Kaikkein vähiten tähtiä löytyy ehkä Carolinasta. Detroitin hyökkäyskalusto vetää tällä kaudella vertoja mille tahansa joukkueelle. Samoin puolustus Lidströmin johdolla on toiminut. Ainoastaan sitä paljon kaivattua fyysistä pelotetta ei ole ollut. Mutta onko sitä loppujen lopuksi tarvittukaan?
 

Ivan Collins

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Wings, Flyers, Hawks
Legacen loukkaantuminen

Ei sitten onneksi ollutkaan pahempi. Oli jo eilen jäälläkin mukana, mutta ei pystynyt olemaan kuin pystyssä. Manny huilaa Babcockin mukaan kolme seuraavaa peliä, joten nyt on sitten hyvä tilaisuus katsastaa Osgoodin kunto. Toivottavasti mies on kunnossa ja aiheuttaa pientä päänvaivaa kumpi pelaa ykkösenä jatkossa. Tässä vielä lisää aiheesta ja hieman muistakin jannuista...

http://www.detnews.com/2005/wings/0511/03/D05-370872.htm
 

TML

Jäsen
teemu_s kirjoitti:
Eihän Wingsin esiintyminen liigan kärkikahinoissa ole mikään järisyttävä yllätys. Suurimpiin yllättäjiin lukisin tällä hetkellä Montrealin, Carolinan ja Nashvillen. Kaikkein vähiten tähtiä löytyy ehkä Carolinasta. Detroitin hyökkäyskalusto vetää tällä kaudella vertoja mille tahansa joukkueelle. Samoin puolustus Lidströmin johdolla on toiminut. Ainoastaan sitä paljon kaivattua fyysistä pelotetta ei ole ollut. Mutta onko sitä loppujen lopuksi tarvittukaan?

Samaa mieltä olen tämän teemun kanssa. Kyllähän se Wingsin materiaali on aikas hyvä noin yleisesti ottaen. Joukkue on roolitettu hyvin ja joukkue tuottaa kausi kaudelta ns. mitäänsanomattomista pelaajista hyviä pelureita. Kuten vaikkapa tämä Samuelsson. Joukkueen runko on ollut kasassa jo pari vuosikymmentä joten kemiat toimii. Fyysisyys asia ei ainakaan vielä ole ollut ongelmana Detroitille mutta playoffeissahan kovuus vasta todella punnitaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
TML kirjoitti:
Joukkueen runko on ollut kasassa jo pari vuosikymmentä joten kemiat toimii.

Heh, eipäs nyt niin tolkuttomasti aleta suurentelemaan noita asioita. Vain neljä nykypelaajaa on viettänyt Red Wingsissä vuosikymmenen verran. Osgood kävi välissä muualla.

Yzerman aloitti kaudesta 83-84.
Lidström 91-92
Draper 93-94
Osgood 93-94
Maltby 95-96
Shanahan 96-97
Holmström 96-97
Chelios 98-99
Legace 99-00
Fischer 99-00
Williams 00-01
Datsyuk 01-02
Zetterberg 02-03
Schneider 02-03
Woolley 02-03
Lang 03-04
Kronwall 03-04
Rivers 03-04
Mowers 03-04

Mutta todennäköisesti erittäin suuri hyöty tuosta jatkuvuudesta on saavutettu. Pelaajat ovat valmiiksi tuttuja toisilleen, kun taas moni muu joukkue tuuletti rosteriaan pahanpäiväisesti kesän hulluilla markkinoilla. Detroitin rosteri pysyi suht samana, mukaan nostettiin vain 3 halpaa täsmähankintaa (Samuelsson, Cleary ja Lilja) ja 3 omaa prospectia (Franzen, Lebda ja Williams). Williamsin lasken tähän jälkimmäiseen kategoriaan, koska miehen rooli kasvoi erityisen paljon 13. hyökkääjästä 1-2 ketjun laituriksi.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
TML kirjoitti:
Fyysisyys asia ei ainakaan vielä ole ollut ongelmana Detroitille mutta playoffeissahan kovuus vasta todella punnitaan.
On kiistaton fakta että Wings ei ole fyysinen (iso ja vahva) joukkue perinteisesti ajateltuna, mutta joukkueessa on vuosia ollut toisenlaista kovuutta, joka on korvannut tuon fyysisyyden puuttumisen. Wings on pelannut vuosien varrella erittäin fyysisiäkin sarjoja ja pystynyt pärjäämään siinäkin pelissä. Osittain tämä selittyy henkisellä kovuudella/johtajuudella eli vaikka pelaajat eivät voimassa pärjää, niin se ei näy heidän omassa pelissään negatiivisesti (eli tilanteisiin mennään ja kulmissa taistellaan).

En usko että playoffseissa vastaan tulisi mitään mitä ei olisi aikaisempina vuosina nähty.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Red Wingsin paketti on pysynyt koko kauden suht kasassa, mutta pientä liikehdintää on ollut viime aikoina. Mikael Samuelsson on palannut pikkuhiljaa "tasolleen" ja tehoja ei ole juuri tullut. Mies menettikin paikkansa ylivoimassa odotetusti pikkuhiljaa kuntoon pääsevälle Steve Yzermanille.

Eilen oli yllättäen Maltby-Draper -kaksikko rikottu eri ketjuihin. Tosin säätö oli vain marginaalinen, Maltby pelasi Franzenin ja Samuelssonin ketjussa vasemmalla ja Draperin ketjussa laidoilla oli Cleary & Yzerman. 1-2 ketjut olivat edelleen ennallaan: Zetterberg-Datsyuk-Holmström, Shanahan-Lang-Williams.

Chelioksen pakkipari ja siten joukkueen 6. pakki on vaihtunut melkein joka otteluun ja Brett Lebda on tähän asti vakuuttanut eniten. Mies kuitenkin tekee tilaa heti kun Jason Woolley pääsee kuntoon. Jamie Riversiä kentälle ei päästetä ellei loukkaantumisia tule useampia.

Vaikka Maltby-Draper pelasi tasakentällisin erillään, niin alivoimassa tehokaksikko pelasi aina yhdessä. Muutenkin ykkösalivoima näyttää muodostuneen kiinteäksi nelikoksi Malby-Draper, Lidström-Chelios. Kakkosylivoiman hoitaa Cleary-Franzen, Fischer-Lilja. Näillä nelikoilla tapetaan 90% jäähyistä, muille jää vain jämävaihtoja. Alivoima on liigan kolmanneksi tehokkainta (87,6%)

Ylivoima on toiminut edelleen loistavasti (liigan paras 25,2%), tosin eilen oli harvinainen ilta ja ei yhtään osumaa yv:llä. Mutta 5 osumaa tuli muutenkin, komeimpina Clearyn järjestämä Franzenin alivoimamaali ja Holmströmin ovela 3-1 -tuikkaus miinuskulmasta. Holmström on muutenkin ollut Red Wingsin ylivoimaisesti kuumin pelaaja neljässä edellisessä ottelussa, mies on iskenyt näissä tehot 7+1. Ylivoimaviisikot eilen: Shanahan-Lang-Yzerman, Lidström-Williams ja Zetterberg-Datsyuk-Holmström, Lebda-Schneider.

Maalivahtiosasto näyttää olevan kunnossa, vaikka Legace eilen 4-4 tasoitusmaalissa Fischerin kanssa hölmöilikin. Osgood on valmiina kyttäämään juuri näitä virheitä, joten mukavaa kilpailua on tarjolla Wings-maalille. Howardkin pääsee nyt kehittymään farmin ykkösenä, mies aukoi luukkua kuukauden putkeen.

Ruotsista kuuluu myös kummia, sillä jo "unohdettu" Stefan Liv on päässyt Elitserienissä aivan hirmuvireeseen. 18 ottelusta HV-71 on hävinnyt vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla ja Liv johtaa maalivahtitilastoja niin päästettyjen maalien keskiarvossa (1,39) sekä torjuntaprosentissa (94,59). Liv on ilmoittanut HV:lle, että ei tule tekemään seuran kanssa jatkosopimusta, vaan suuntaa joukkueesta varmuudella muualle. Ruotsin liigassa hänellä ei ole enää mitään todistettavaa. Detroitin pitää tehdä tulokassopimus Livin kanssa ensi kesänä tai miehestä tulee vapaa agentti.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onko tietoa onko Williams vähin loukkaantunut vai mikä on tiputtanut peliajan alle 10 minuutin. Näyttää, ettei ole viime yönä pelannut paljon muuta kuin ylivoimat.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
kop kirjoitti:
Onko tietoa onko Williams vähin loukkaantunut vai mikä on tiputtanut peliajan alle 10 minuutin. Näyttää, ettei ole viime yönä pelannut paljon muuta kuin ylivoimat.

Ei kait Williamssilla mitää loukkaantumista ole. Ensiyönä pääsee kattomaan eka kertaa pitkästä aikaa Detroitin peliä, kun vastaan luistelee Joe Louis Arenassa St. Louis. Ois aika palata voittojen tielle, sillä Blues on liigan huonoin joukkue, piste.

... After a terrific start, forward Jason Williams is struggling. He was minus-2 on Thursday and had just 9:07 of ice time.

"He's got to get it back," Babcock said. "He has to compete and get it back because he's an important player for us."
 
Viimeksi muokattu:

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Samat 9 minuuttia viime yönäkin. Tasakentällisin reilu 4 minuuttia. Näillä minuuteilla ei ihmeitä tehdä, mutta niinhän se vanha kliseenomainen totuus on, että peliaika pitää ansaita...
 

petu1966

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Redwings
Haloo Detroit!!!

Missä mennään metsään Detroit?? Viimeöinen peli oli kyllä tosi tahmea esitys.Viimeiset kaksi minuuttia oli sitä peliä ja yrittämistä mitä olen tottunut näkemään.Ylivoima peli tökki paheman kerran.Ainoastaan Shanahan sai minulta synninpäästön.Hän sentään yritti taistella,eikä harrastanut pelkästään rusettiluistelua pitkin kaukaloa.Jämäkkyyttä Detroit tulevaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jäi sitten nukkumatin yllättävän hyökkäysen takia koko matsi näkemättä. Aikasen surkeeta on ollut, kun kerran liigan heikoimmalle hävitään kotona. Mitään selitystä on vaikea keksiä, aiemmat tappiot tuolla vieraskiertueella lännen kovimpia vastaan ei niinkään tuntuneet, mutta tällainen floppi ei ole mitenkään selitettävissä.
 

TML

Jäsen
Jos joku olisi nähnyt Pavel Datsyukin ensimmäistä kertaa olisi hän kysynyt mikäs vitun mies tämä on? Niin hukassa Pavel tällä kertaa oli! Ei kaikkea paskaa kumminkaan Pavelin niskaan, vaan koko Detroit joukkue oli todella hirvee eikä puhtaita papereita kovinkaan moni saa. Varsinkin konkareiden panos oli jotain todella alhaista. Petyin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuosta Jason Williamsista selvisi nyt ainakin se, että mies on tiputettu nelosketjuun ja Mikael Samuelsson nostettu Shanahanin ja Langin rinnalle. Edellisessä matsissa, mitä tarkemmin tutkin, niin näytti vain siltä, että Shanahan-Lang -kaksikko oli pelannut alivoimaa ja jäähyt osuneet juuri silleen, että Williamsilta oli jäänyt vaihto tasakentällisiin monta kertaa juuri tämän takia väliin. Nyt kutenkin mies pelasi nelosessa Clearyn ja Franzenin kanssa ja ylivoimassa viivalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös