Detroit Red Wings (2) - Chicago Blackhawks (4), Playoffs 2009, Länsi, 3. kierros

  • 52 757
  • 286
Ja Detroit oli runkosarjassa kaksi pykälää Chicagon yläpuolella, mikä todistaa aukottomasti sen, että Detroit on aivan eri tason porukka kuin Chicago. Mitä tässä siis vääntämään, sillä sarjaan lähdettäessä, Chicago on heikommin sijoittunut joukkue eikä Detroitin tasoa.

Noh noh, eipäs ymmärretä tahallaan väärin kaikkea kirjoitusta vaikka Kanerin kommentti olikin hieman... kyseenalainen.

Se että jos tässä ruvetaan vertaamaan että mitä puita on kaadettu ennen tälle aukealle tuloa niin vaikka Ducks onkin yksi vaarallisimpia Playoff joukkueita NHL:ssä niin Columbukselle tämä oli seuran historian ensimmäinen Playoff hoki matka (mitään Columbukselta pois ottamatta).

Tässä vaiheessa on minun mielestäni mieletöntä miettiä runkosarjaa ja sen takia olisi typeryyttä lähteä väittämään että jommallakummalla joukkueella on ollut selkeästi "raskaampi" tai "helpompi" matka konferenssin finaaliin kun kaikki ymmärtänevät että voitettukkin peli voi olla perkuleen hankala ja verottava.
 
Viimeksi muokattu:

HemmoP

Jäsen
Chicago ei todellakaan ole valmiiksi taputeltu tapaus, vaan odotan parempaa sarjaa kuin Ducksien kanssa. Täällä on monen toimesta hehkutettu edellistä sarjaa, mutta ei omasta mielestäni olllut hyvää POffia kummempaa (=mikä toki on hyvää kiekkoa). Detroit koomaili osan peleistä ja sitä kautta seitsemänteen.


Jos Quenneville saa jonkun ""we hate Wings"-old school"-jutun päälle, mikä on nuorelle joukkueelle oiva keino, niin ylimääräinen lataus on valmiina. Hawksien avaimet voittoon on juuri päinvastoin kuin ankoilla, eli kova pelitempo. Jos se herpaantuu niin Detroit rokottaa. Kysymys lähinnä on, jaksaako Hawks ja kestääkö kantti olla ottamatta jäähyjä.

Wingsien rutinoitunut maalivahti+puolustus yhteispeli ratkaisee Wingseille, arvelisin 4-1 voitoin. Se, että voitot menevät noin ei tarkoita, etteikö viihde-elementti otteluissa olisi hyvä.

Odotan kovaa, mutta rehtiä sarjaa ja varsinkin odotan, että Detroitin #13 ja #96 heräävät nyt kun on mahdollista pelata ilman, että joku omilla säännöillä pelaava roikkuu ja hakkaa vaihdosta vaihtoon.

Old school hockey is back in town !
 

redwings19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Datsjuk
Kyllähän nyt tulee vastaan huomattavasti kovempi hyökkäys , mitä kahdella edellisellä vastustajalla oli! Siellä on kaksi erinomaista ketjua vastassa sekä ilmeisesti ainakin yksi jarrukenttä, joka tuleee pelaamaan Wingsin 1 tai 2
ketjua vastaan.. Chicagolla lisäksi loistava maalivahti ja hyvää tasoa oleva puolustus! Saa nähdä kuinka hyvin saadaan Kane pimennettyä. Siinä on kyllä loistava ja viihdyttävä pelaaja!

Pari pointtia: Alivoima, viime pelissä oli jo helvetin hyvää ja saatiin jopa hoidettua kaksi 5-3:sta, alivoima on silti isoin ongelma ja siinä lähinnä se , että päästetään liikaa laukomaan, eikä anneta tarpeeksi painetta!
Toinen asia on puolustus. Stuart jaksaa vieläkin pelottaa noilla sijoittumisillaan välillä ja muutamia kertoja Stuart ja Kronwall on lisäksi ollut samassa paikassa kiekkoa kaivamassa, vaikka kumpikin hakee loistavasti taklauksia, niin näistä voi aueta paikkoja jos hyökkääjä ei kerkeä paikkaamaan. Rafalskiltakin välillä katkeaa ajatus oman maalin lähellä..

Hyökkäyksestä ykköstä ja kakkosta voisi peluuttaa hieman enemmän. Darren Helm on ollut kyllä hyvä, mies taklaa todella paljon ja on helvetin nopea, vielä kun olisi vähän paremmat kädet.. Hän saa usein luotua hyvänkin paikan, mutta yrittää välillä jotain todella hienoa harhautusta ja se siitä sitten. Filppulasta sen verran, että eikö häntä voisi laittaa siihen kolmoseen, vaikka ihan hyvä on puolustus suuntaan, niin laukoa mies ei vaan osaa! Hudler on parempi kiekollisesti ja hänellä on hyvä laukaus ja parempi pelin luku. Olikohan viime kaudella kun Valtteri pelasi Pavelin kanssa, niin meinasi hermo mennä kun ei saa mistään sisään, vaikka minkälainen syöttö tulisi! Pystyy hyvin pelaamaan puolustus suuntaan, mutta paljon kehitettävää hyökkäys suuntaan.

Pavel Datsjuk, mieheltä odotetaan kyllä paljon enemmän tehoja, vaikka hyvin mielestäni pelannut. Hyvin pelannut puolustus suuntaan ja alivoimalla, mutta hyökkäyspäähän pitää saada enemmän aikaan. Silti luo joka pelissä hyviä paikkoja, pitäsi ehkä laukoa enemmän.. Holmstömilta odotan kyllä paljon enemmän, onkohan mies hajalla? Marian Hossa voisi alkaa kanssa lyömään niitä kiekkoja sisään, mies saa loistavasti melkein joka pelissä tuotua kiekon pari kertaa loistavalla nopeudella ja suojauksella kiekon vaaralliseen paikkaan, mutta nyt mennyt liiaksi kulmiin. Osgoodiin minulla ainakin on luottoa.

Jos sarjassa ruvetaan pelaamaan hyökkäysvoittoista peliä puolustuksen kustannuksella (erittäin epätodennäköistä), niin Wingsiä ei lyö mikään joukkue tästä liigasta.

Se että täällä on pidetty Wings-Ducks sarjaa jonain moraalisena finaalina, on kyllä paskapuhetta. Kyllähän nyt tulee vastaan kovempi hyökkäys ja hyvää tasoa oleva puolustus ja viimeisenä lukkona vielä loistava maalivahti( ei ihan niin loistava näissä pleijareissa). Tuntui että Ankoilla onnistui kaikki mitä tekivät ja Wingsiltä yksikenttä viellä suht. pimennossa, toki Ankat hyvin puolusti, mutta nyt testataan meidän puolustus paremmin.
Varmasti luvassa viihdyttävämpää kiekkoa ja kaikki kentät kun pelaa tasollaan, niin se on 4-1 Wingsille tämä sarja! Luulen että tulee kohtalaisen runsas maalinen ja fyysinen sarja! (Kyllä, Wings on fyysinen joukkue, vaikkei vedäkään paria show tappelua per peli. Ankkojakin vastaan taklattiin melkein joka pelissä enemmän ja kulmaväännöissä joukkue on loistava, sekä pelatessaan pienessä tilassa).
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Odotan kovaa, mutta rehtiä sarjaa ja varsinkin odotan, että Detroitin #13 ja #96 heräävät nyt kun on mahdollista pelata ilman, että joku omilla säännöillä pelaava roikkuu ja hakkaa vaihdosta vaihtoon.

Samaa odotellaan muuten täälläkin. Homer veti ankat sarjan kiikari tehoin (0+0) ja Pavelin viimeisestä playoff maalista alkaa olla nyt aikaa jo 9 peliä.

Myös Filppula on pelannut kaikki Detroitin playoff pelit maaleittä. Joskohan tänään tulisi tähän jommalle kummalle muutos.

Sen sijaan Muuli Franzen on 27 viimeisessä playoffpelissä tehnyt 21 maalia. Tämä on kyllä huikeaa.

Ja vielä vajaa 4 h ja Game on!
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Alivoima, viime pelissä oli jo helvetin hyvää ja saatiin jopa hoidettua kaksi 5-3:sta, alivoima on silti isoin ongelma ja siinä lähinnä se , että päästetään liikaa laukomaan, eikä anneta tarpeeksi painetta!

Totta viime pelissä hoidettiin mallikkaasti nuo kaksi 3 vs 5 av tilannetta mutta se ei muuta sitä tosiasiaa miksikään että alivoima pelaaminen ei ole viime kauden tasoa. Faktaa tälle väitteelle antaa se että Detroit on päästanyt 9 viimeisessä playoffpelissä peräkkäin vähintään 1 playoff maalin per ottelu.

Toivottavasti tänään kotijäällä tuo putki ainakin katkee jos Pavelin ja Filppulan maaliton putki vielä saa jatkoa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Joku ystävällinen Detroit tietäjä voisi ystävällisesti postata tähänkin suuntaan nuo Detroitin kentät (Chicagon löytyvät ekalta sivulta posti #23) ja vähän ideaa miten niitä yleensä muutellaan mikäli semmoinen on tapana.
Kiitos.

Wingsien kenttiä on muuteltu viime aikoina sen verran tiuhaan ettei meinaa kukaan pysyä perässä. Noh, joka tapauksessa uusin versio Wingsien kentistä näyttäisi tältä:

Franzen-Zeta-Cleary
Abdelkader-Datsyuk-Hossa
Hudler-Filppula-Sammy
Draper-Helm-Homer

Lidas-Raffy
Kronny-Stuart
Lebda-Ericsson

Osgood
(Conklin)
 

HemmoP

Jäsen
Wingsien kenttiä on muuteltu viime aikoina sen verran tiuhaan ettei meinaa kukaan pysyä perässä. Noh, joka tapauksessa uusin versio Wingsien kentistä näyttäisi tältä:

Franzen-Zeta-Cleary
Abdelkader-Datsyuk-Hossa
Hudler-Filppula-Sammy
Draper-Helm-Homer

Lidas-Raffy
Kronny-Stuart
Lebda-Ericsson

Osgood
(Conklin)

Hyvä veto Babcockilta, ei pelkästään herätellä alisuorittajia vaan levittää materiaalia neljään ketjuun. Uskoisin, että myös 3-4 ketjujen pelaajat suorittavat paremmin kun "1-2"-kentällisten heebot pelaavat rinnalla.

btw tällainen sivusto sattui silmiin aiemmin,

Wings blogi: http://www.wingingitinmotown.com/
 

redwings19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Datsjuk
Olipa loistava peli Muuli-Zeta-Cleary kentältä, miehet tekivät välillä mitä huvittaa ja Clearylla oli paikkoja ainakin 4:ään maaliin. Holmström-Pavel-Hossa pelasi myös hyvin. Taklasivat paljon ja loivat myös paikkoja, vaan ei vieläkään maalia. Holmström taklasi hyvin ja luisteli välillä todella liukkaasti.
Filppulalta hieno esityö tuohon Sammyn maaliin. Oli todella hieno tuo Detroitin 4:s maali, pari syöttöä omalla alueella, hyvä syöttö Zetalle, laukaus ja ohjaus Clearylta.
Wings oli 3:ssa erässä todella paljon Chicagoa edellä, Chicagon pelaajat olivat välillä todella hukassa kun Wingsit loi paikkoja. Mitä pitemmälle peli meni, niin sitä selvemmin Wings vei!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Odotettua parempi Game 1. Alkunihkeilyn jälkeen Wings marssi voittoon ja tästä on hyvä jatkaa. Kuten tuossa otteluketjussa jo mainitsin, Hawksin pelityyli sopii kyllä Wingsille todella hyvin.

Franzen-Zetterberg-Cleary on ollut pudotuspelien paraskenttä ja tänäänkin kaverit värkkäsivät 4 maalia. Pavel siellä teki toisessa kentässä taas kaikkea muuta oikein paitsi maalin. Hudler-Filppula-Sammy takaisin kasassa ja hommahan toimi kuin Columbus sarjassa konsanaan. Sammy vaan jaksaa yhä vituttaa tuossa yv:ssä viivalla. On se käsittämätön vetämään aina sen vetonsa siihen ekaan mieheen.

Puolustus ok. Eivät joutuneet painimaan yhtä paljon kuin Anaheim-sarjassa. Ozzie eka maalia lukuunottamatta totutun hyvä. Ei häikäise, mutta torjuu riittävästi.

Chicagolla taisi jännittää. Hieman pliisu maku jäi porukasta. Tulevat varmaan Game 2:seen kovempaa päälle.

9 down, 7 to go.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mielestäni Jatkoajan toimittajan ennakko tästä sarjasta oli ensimmäisen ottelun perusteella erinomaisen paikkaansapitävä. Joku voisi jopa nähdyn perusteella kysyä, että menivätkö Blackhawks-fanit aliarvioimaan Red Wingsejä...

Jos tuohon hyökkäys/puolustus aspektiin nyt pelin jälkeen palataan, niin Wingsit eivät Ducksia vastaan päässeet ylittämään keskialuetta ollenkaan samaan tapaan kuin tässä pelissä ja se nyt sattuu olemaan yksi tärkeimmistä tekijöistä kiekkoilussa. Kun siinä onnistutaan niin tilanteita syntyy jatkuvalla syötölllä ja kyllä niistä sitten uppoaa vaikka hieman huonommallakin prosentilla jos vastustajan maalivahti on hyvä. Ilmeisesti Wingsin hyökkäys on hieman parempi juuri tällä hetkellä.

Hieman muuten huvitti Canalin selostaja Taivaisen (?) kommentti, että Khabibulin antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, mutta se ei sitä käyttänyt. Hyvähän "the wall" oli, mutta päästi kuitenkin neljä maalia, joten voittaakseen Hawksin olisi pitänyt tehdä kuitenkin viisi maalia. Ymmärtäisin sanonnan käytön jossain 0-1 tai 1-2 päättyneessä pelissä hieman paremmin.

Aika salliva tuomarilinja oli ensimmäisessä ottelussa. Kolmannen erän lopussakin oli vaihto joissa oli kamppi molemmissa päissä kenttää, mutta kummatkin jätettiin viheltämättä. Vaikka Ericssonin estämisjäähy oli täysin uuden NHL:n linjausten mukainen, niin ihan identtinen tilanne jätettiin ensimmäisessä erässä viheltämättä toiseen päähän, jossa Holmströmiä estettiin. No kai välillä pitää joku jäähy viheltää, ettei vain kukaan pääse luulemaan että tuomarit eivät olisi pelissä mukana.

Mielestäni Hawksin parasta osaa olivat nämä lihatiskin miehet Byfucker, Rubbish ja mitä niitä oli.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Game 1: D-Toilet - B-Hawks 5-2

Hawks oli tänään luvalla sanoen huono. Ensimmäiset vajaat kymmenen minuuttia oikein hyvää pelaamista, mutta sen jälkeen oltiin enemmän tai vähemmän Khabibulinin varassa. Paha sanoa, oliko tämänpäiväinen Hawksin huonoutta, Wingsin hyvyyttä vai molempia, mutta sen voin luvata, ettei tälläistä Hawksia tulla tällä kaudella enää näkemään.

Seabrook ja Keith olivat todella pihalla, kumpikin pelasi tänään kevään heikoimman playoff-matsinsa. Kanelta taas normi päivä puolustussuuntaan, miinus kolme taulussa. Tosin yksi miinus tuli Seabrookin kämmistä, toinen miinus tyhjään tehdystä häkistä ja kolmatta en enää muista. Se on kuitenkin nyt kahden viime kauden aikana huomattu, että kun vastustaja tekee maalin, niin lätkänörtti #88 löytyy suurella varmuudella jäältä silloin. Khabibulin otti taas vaihteeksi uskomattomia torjuntoja ja piti Hawksin pelissä mukana, mutta vastapainoksi hörppäsi jokaisen maalin sisään. Imurin humina kuului tänne Suomeen asia. Huet maaliin, sanon mä. Ei Cristobal kuitenkaan niin surkea veskari ole, etteikö voisi Chicagolle otteluita voittaa.

Nyt hävittiin, ansaitusti, joten aivan turha tässä on sen suurempia jossitella tai selitellä. Seuraava matsi olisi hyvä voittaa, tai muuten ollaan lievässä sillassa, kun karavaani siirtyy United Centeriin.
 
Jos tuohon hyökkäys/puolustus aspektiin nyt pelin jälkeen palataan, niin Wingsit eivät Ducksia vastaan päässeet ylittämään keskialuetta ollenkaan samaan tapaan kuin tässä pelissä ja se nyt sattuu olemaan yksi tärkeimmistä tekijöistä kiekkoilussa. Kun siinä onnistutaan niin tilanteita syntyy jatkuvalla syötölllä ja kyllä niistä sitten uppoaa vaikka hieman huonommallakin prosentilla jos vastustajan maalivahti on hyvä. Ilmeisesti Wingsin hyökkäys on hieman parempi juuri tällä hetkellä.

Jep, turhankin hermostunutta tuo peli oli paikoin ja vaikka siellä muutama kaveri kaikista kentistä onnistuikin välillä niin tasaisuus puuttui täysin mikä Wingsin hyökkäyskalustolla selkeästi oli tässä pelissä.
Itse olin tyytyväinen että Steeger (Versteeg siis) sai maalin heti sarjan alkuun jos niitä vaikka tulisi lisää, rookien otteita kun on mukava seurailla.

En silti vielä lähtisi kirvestä kaivoon heittämään vaikka Wings tuon aikas selkeästi loppuviimein veikin, Ei tässä pelissä näkynyt Chicagon vahvuudet eikä syy kyllä ollut Wingsin rutiinin omaisessa esityksessäkään vaan ihan omissa tutisevissa polvissa.
Jos seuraavassa pelissä tutisee henkilökohtaisella tasolla yhtä pahasti ja Q ei ole saanut peluutus systeemeitään selvemmäksi siihen mennessä niin sitten rupeaa kyllä hieman jo pelottamaan että mitenköhän nopeasti tämä sarja päättyy.

Detroit otti niin mahtavan määrän jäähyjä tänään että oikein hirvitti (yhden alivoiman joutui pelaamaan) ja ei tämä nyt ainakaan Chicagoa auta.

Seabrook - Keith pelasi luvattoman huonosti, toivottavasti oli vimonen kerta näin huonoa peliä kavereilta tässä sarjassa.

Toewssin ja Kanen peliaikaa ihmeteltiin mutta mainittakoon että mr defence eli Kane oli -3 tässä pelissä. Ja juu kyllä kaverin vahvuudet ovat hyökkäyspäässä mutta ei se ole mikään selitys tuommoiselle puolustus työskentelylle.

Kun katsoo yksilösuoritustenläpi niin joukkueena pärjättiin ihan järkevästi, saadaan typerät henk.koht. virheet pois niin voidaan ruveta viemään näitä pelejä tiukemmalle ja sitä kautta hoitamaan sitä momentumia hiukka enemmän.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Jos tuohon hyökkäys/puolustus aspektiin nyt pelin jälkeen palataan, niin Wingsit eivät Ducksia vastaan päässeet ylittämään keskialuetta ollenkaan samaan tapaan kuin tässä pelissä ja se nyt sattuu olemaan yksi tärkeimmistä tekijöistä kiekkoilussa. Kun siinä onnistutaan niin tilanteita syntyy jatkuvalla syötölllä ja kyllä niistä sitten uppoaa vaikka hieman huonommallakin prosentilla jos vastustajan maalivahti on hyvä. Ilmeisesti Wingsin hyökkäys on hieman parempi juuri tällä hetkellä.
Johtuisikohan siitä, että Hawks ei Ducksien tapaan sumputa keskialuetta viidellä miehellä, vaan yrittää pelata jääkiekkoa. Wingsien hyökkäys oli tänään asteen parempi, sitä ei voi kiistää. Seuraavassa matsissa voi asetelmat olla toisinpäin.

Tosin jos Khabibulin ei olisi antanut Detroitille mahdollisuutta voittaa ottelua, niin saattaisi sielläkin olla toinen ääni kellossa. Ja Versteegin tolppa sisään ja Clearyn ylärima ulos (1-1 tasoitus), niin kuka tietää miten tässä olisi käynyt. Toki Detroit ansaitsi voittonsa, mutta pienestä se kaikesta huolimatta oli tänäänkin kiinni. Maalipaikkoja Hawksilla oli tässä matsissa aivan riittävästi, että se olisi ottelun kyennyt voittamaan.

Toewssin ja Kanen peliaikaa ihmeteltiin mutta mainittakoon että mr defence eli Kane oli -3 tässä pelissä. Ja juu kyllä kaverin vahvuudet ovat hyökkäyspäässä mutta ei se ole mikään selitys tuommoiselle puolustus työskentelylle.
Hirveästi en Kanen puolustustyöskentelyä kritisoisi noiden miinusten perusteella. Nuo miinukset ovat nimittäin peräisin aivan jostain muualta kuin Kanen surkeasta oman alueen pelaamisesta. Kane ei tänään ollut erityisen huono puolustuspäässä, normi ilta. Hyökkäyspäässä mies sitä vastoin oli hieman unessa.
 
Hirveästi en Kanen puolustustyöskentelyä kritisoisi noiden miinusten perusteella. Nuo miinukset ovat nimittäin peräisin aivan jostain muualta kuin Kanen surkeasta oman alueen pelaamisesta.

Juu niin tuli aivan jostain muualta eli Kanen surkeasta hyökkäysalueenpelaamisesta kiekon kanssa.

Ja niin edelleen.

EDIT: on toki totta että siellä on 5 pelaajaa kentällä mutta tuo -3 nyt vaan on osoitus siitä että joku ei tee hommiaan kunnolla ja kyllä se näkyi että Kanella oli tänään semmoinen ilta ettei lähtenyt kulkemaan.
Tuskin se tahdosta on kiinni vaan siitä että aina väillä itse kullekkin unohtuu että minkäikänen kaveri on kyseessä kun se väläyttelee parasta osaamistaan.

Ei voida odottaa että näitä tämmöisiä pelejä ei tule, hyvä että tuli samaan aikaan kun tuntui puolella muullakin porukalla tutisevan puntissa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Johtuisikohan siitä, että Hawks ei Ducksien tapaan sumputa keskialuetta viidellä miehellä, vaan yrittää pelata jääkiekkoa.
Niinpä ja lopputulos on nähtävillä. Juuri tätä minä tarkoitin kun sanoin että hyökkäämällä Detroitia ei voiteta. Ducks laittoi juuri tuolla sumpullaan Detroitin erittäin ahtaalle ja olisi voinut paremmalla säkällä sarjan viedä. Vastaavasti tänään Chicagoa ei olisi auttanut säkäkään ja jos keskialue pelataan tulevissakin peleissä samalla tavalla, niin lähtö tulee kesälomille tuulisen kaupungin pojille pikaisesti eteen.

Hieman erikoista on kaataa tappio 38 vetoa torjuneen maalivahdin niskaan, varsinkin kun maaleista ainoastaan yksi oli helppo (Cleary). Clearyn toinen ohjaus oli ihan mahdoton otettava, Samuelsson pääsi ampumaan läheltä ja sivuttaisliikkeestä ja Franzenin kääntöön ei ehtinyt millään. Vastapainoksi joukossa oli todella hyviä torjunta ml. Filppulan vapaa tilanne, Clearyn läpiajo ja tukku muita.

Minä muuten sanoisin että Detroitin puolustukselle tuli tänään henkilökohtaisia virheitä selvästi keskimääräistä enemmän. Onneksi Osgood oli mies paikallaan.
Myöskään hyökkäys ei missään tapauksessa terävimmillään ollut.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
EDIT: on toki totta että siellä on 5 pelaajaa kentällä mutta tuo -3 nyt vaan on osoitus siitä että joku ei tee hommiaan kunnolla ja kyllä se näkyi että Kanella oli tänään semmoinen ilta ettei lähtenyt kulkemaan.
Ei ollut Kanen paras päivä tänään tosiaan, mutta highlightit kelailemalla uskallan entistä varmemmin laittaa nuo miinukset enemmän huonon tuurin kuin Kanen löysäilyn (tjsp) piikkiin. Toki nuo miinukset korostavat vain sitä, minkälainen pelaaja Kane on puolustussuuntaan/ilman kiekkoa, eli ei kovin hyvä. Seabrookin normipäivänä noita miinuksia olisi kuitenkin ollut muutama vähemmän.

Hieman erikoista on kaataa tappio 38 vetoa torjuneen maalivahdin niskaan, varsinkin kun maaleista ainoastaan yksi oli helppo (Cleary). Clearyn toinen ohjaus oli ihan mahdoton otettava, Samuelsson pääsi ampumaan läheltä ja sivuttaisliikkeestä ja Franzenin kääntöön ei ehtinyt millään. Vastapainoksi joukossa oli todella hyviä torjunta ml. Filppulan vapaa tilanne, Clearyn läpiajo ja tukku muita.
Ei sitä kaadetakaan. Kuten totesin, niin Khabby piti Hawksin pelissä mukana, mutta vastapainoksi imi sisään sellaisia kuteja, mitä ei ole varaa imeä. Clearyn ensimmäisen lisäksi Franzenin vanhanaikainen meni luvattoman helposti (toisin sanoen mies ei tuollaisia yleensä laske). Ilman näitä kahta maalia peli olisi ollut aivan toisennäköinen. Ei se auta, että pitää puolimatsia joukkuetta pystyssä, jos vastapainoksi imee Clearyn ensimmäisen tapaisia laukauksia sisään. Bulin Wall pystyy kyllä paljon parempaankin. Kuten myös koko muukin joukkue.

Sen lisäksi, että Khabby ei saa ensi pelissä laskea helppoja sisään, pitää Detroitin maalipaikkojen määrä vähentää ainakin puoleen tähän otteluun verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Game one takana, ja hyvä niin. Oli sen verta mailan puristamista/ koomailua tuo Hawksien peli, että huh-huh. Kaikki kunnia Detroitille, jolle tuo Hawksien pelityyli sopii hyvin. Heidän fore-check pelinsä toimi hienosti, ja välillä karvaamassa oltiin koko viisikon voimin. HIukan tulee tuo Game-3 Nuckseja vastaan mieleen, vaikka pelityyli onkin ihan eri. Seuraava peli olisi sitten hyvä hoitaa keinolla millä tahansa..
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Yö nukuttu ja vitutuskin on hieman laskenut. Chicago oli sanalla sanoen huono. Etukäteen hehkutettu Keith-Seabrook oli haukkojen huonoin pakkipari. Kuka olisi uskonut! Herroilla on raju peiliinkatsomisen paikka edessä. Etenkin Seabsilla. Mies olisi ihan hyvin voitu eilen heittää vilttiin jossakin vaiheessa, niin epävarmaa ja virhealtista peli oli.

Khabbya on turha syyttää, vaikka eka meni vähän helposti. Ja Kane sai miinuksia, mutta pari meni tosiaan muiden virheiden takia, ei niin Patin puolustustyöskentelyn seurauksena. Lopussa Kane oli tosi energinen ja uskalsi jopa painia kulmissa. Tietää hyvää jatkoa varten. Varmasti koko joukkue on syvän ketutuksen vallassa ja seuraavaan peliin tullaan eri asenteella.

Alku oli tosiaan Chicagolta hyvä ja Detroit oli hätää kärsimässä. Punaisten pakkeihin kohdistettiin hyvin painetta ja Burish pääsi avausmaalin tekemäänkin. Sitten tuli Seabrookin käsittämätön virhe ja Clearyn tasoitus. Samalla hyvä alku valui hiekkaan ja Detroit otti ohjakset käsiinsä. Detroitin peli ei silti ollut mitään henkeäsalpaavaa. Helppoahan se on noista haukkojen munauksista rokottaa. Sarja on edelleen täysin voitettavissa, kun saadaan tasaisuus takaisin ja Keith-Seabs palaa omalle tasolleen.

Ja viimeinen kerta muuten kun katson Canalilta peliä. Ihan hyvin olisivat voineet vaihtaa sen analin logon Wings TV:ksi. Harvoin olen kuullut noin yksipuolista selostusta. Selostajat ei ollu edes vaivautuneet opettelemaan Chicagon pelaajien nimiä. Se on perkele baflin, ei biufiuglien. Ja tekivät Datsjukista jonkun puolijumalan, jonka harhasyötötkin oli nerokkaita osoituksia miehen peliälystä ja taidoista. No se siitä.

Seuraavassa pelissä uusi yritys. Sarja tasoihin ja UC raikaa.
 
Niinpä ja lopputulos on nähtävillä. Juuri tätä minä tarkoitin kun sanoin että hyökkäämällä Detroitia ei voiteta.

Tässä pelissä näin ei käynyt mutta toisaalta minun mielestäni tuolla tasolla kannattaa nimenomaan pelata omilla vahvuuksilla eikä kaverin heikkouksilla.
En usko että Chicago kykenisi peruuttelemaan ja träppäämään sarjaa läpi ja pääsemään yhtään sen lähemmäs jatkoon menoa kun jatkamalla omaa peliään, antamalla nuorten jätkien pelata ja pitää hauskaa jäällä jolloin meillä on omasta mielestäni huomattavasti paremmat mahdollisuudet.
Sehän parhaassa tapauksessa antaa eväitä jopa ensikauteen kun ei päätetä ruveta vetämään jotain helvetin 1-4 peliä joka tappaa varmasti hauskuuden pelistä pelaajille.

Kuten sanottu paljon pitää tapahtua mutta en minä kirvestä kaivoon vielä ole heittämässä.
 

Defensive 16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings, Arsenal, Ferrari
Olipas ankea ottelu!

Blackhawks-kannattajien kannattanee pitää kuitenkin jalat maassa, vaikka joukkue hienosti onkin noussut konferenssifinaaleihin, koska Wings:llä on todellakin varaa parantaa. Eilisestä pelistä tuli lähinnä mieleen jokin marraskuun tiistaipeli, ei ollut Wings:llä todellakaan 100% asenne, kuten ei ollut kaikissa mahtiankka-sarjan peleissäkään.

Hieman jopa toivoin Blackhawks:n hoitavan ensimmäisen pelin, jotta Wings heräisi mutta en voi väittää, että olisin kuitenkaan pettynyt lopputulokseen.
Kokonaisuutena ottelu ei todellakaan häikäissyt, Pavel, Homer ja Hossa ovat vieläkin enemmän jä vähemmän yössä, Filppula ei saa mistään sisään, Kane ja Toews olivat näkymättömiä ja Blackhawks:n molemmat maalit tulivat melko onnekkaista pompuista. Kaukana ollaan viime kevään pelien tasosta.

Toivottavasti molemmat joukkueet parantavat otteitaan, jotta ottelusarjasta saadaan O6-joukkueiden arvoinen, laadukas vääntö...
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
5-2

Hieno voitto ja ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan varmistettiin.

Ottelun MVP oli mielestäni Ankka sarjan ratkaissut Cleary. Miehellä oli paikat jopa 4 maalin mutta ei saanut lopulta sitä hatullistakaan aikaan ja tulokseksi pelistä jäi 2+0 +3 eli ei mikään täysin huono peli Chicagon entiseltä 1 varaukselta. Mies muuten johtaa nhl:n playoffien tehotilastoa +13. Eli kyllä mies jotain siellä kentällä oikeinkin tekee.

Mukava nähdä että omat koirat hieman purevat Chicagoa koska Chelios istuu onneksi katsomossa!

Muutenkin tuo ns. 2 kenttä Muuli,Zeta ja Cleary on ollut kyllä yksi playoffien parhaimpia ketjuja. Ainakin tuo ketju on ollut todella tehokas 21 + 24= 45 pistettä ovat miehet raapineet 12 playoff ottelussa kokoon. Toki ketju ei ihan jokaista peliä ja vaihtoa ole yhdessä pelannut mutta se ei kuitenkaan muuta sitä seikkaa että tuon ketjun kemia todella toimii.

Molemmat maalivahdit pelasivat todella hyvin ja varsinkin tuo Khabbyn dissaaminen täällä Chicago fanien toimesta ihmetyttää! Mies kuitenkin otti tuossa 2 erän Detroitin YV:n aikana varmasti 3-4 aivan varmaa maalipaikkaa kiinni. Osgood muuten otti uransa 68 playoff voittonsa nousten tällä voitolla kautta aikojen tilastossa sijalle 8 ohi Andy Moogin. Osgoodin ainut virhe pelissä oli tuo avausmaalin perseily missä oli selvä kommunikaatiokatkos Ericssonin kanssa. Muuten Ozzielle puhtaat paperit esityksestä.

Hossa pelasi tänään heikoimman pelinsä playoffeissa. 2 Aivan käsittämätöntä kiekon menetystä omalla alueella 1 ja 2 erässä mistä avautui todella vaaralliset maalipaikat vastustajalle. Miehen kiekon menetyksistä tuli aivan Lilja ja Chelios mieleen. Mies tosin taisi loukkaantua hieman koska lähti yhdessä vaiheessa kesken pelin pukuhuoneeseen paikattavaksi. Tiedä sitten oliko tällä vaikutusta vaisuun peliesitykseen. Mutta Hossalta odotetaan niitä maaleja.

Toiselta kaverilta jolta odotetaan maaleja on Datsyuk. Mies kyllä pelasi tänään kiikari tehoista huolimatta hyvän pelin. AV pelaaminen ja kiekon riistot ovat kyllä jotain niin mahtavaa katsottavaa mutta tuo maaliton putki sai taas pelin verran jatkoa. Eli Pavel on nyt 10 peräkkäistä playoff peliä ollut ilman maalia.

Filppulan maaliton playoff putki on nyt 12 ottelua ja kyllähän miehellä oli 1-2 hyvää maalipaikkaa mutta ei vaan mene niin ei mene. Tosin voisi mies kyllä laukoakkin enemmän. Noh mies on 8 syötöllään parempi pistemies kuin Hossa ja on syöttöpörssissäkin kärkipäätä niin ei parane valittaa.

Homerin kiikaritehot (0+0) ovat jatkuneet nyt 8 peräkkäistä peliä mutta tänään mies kyllä pelasi todella hyvin. Tällä esityksellä jos jatkaa niin putki menee varmasti poikki ja pisteitä kyllä tulee ennemmin tai myöhemmin.

Myös Rafalskin viimeisimmät playoff pisteet ovat Homerin tavoin ovat tulleet tuossa Columbus sarjassa vaikka mies osan Ankat sarjasta huilasikin.

Yksi putki jonka odotan katkeavan on tämä YV maalien päästäminen. Joukkue on nyt pelannut 10 peräkkäistä playoff peliä missä on päästetty 1 tai enemmän vastustajan YV maaleja.

Eli nyt otettiin 1 jäähy ja päästettiin heti YV maali! Nyt se AV kuntoon ja heti!
 
Viimeksi muokattu:

zidane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Canadiens, Jokerit
Mies tosin taisi loukkaantua hieman koska lähti yhdessä vaiheessa kesken pelin pukuhuoneeseen paikattavaksi. Tiedä sitten oliko tällä vaikutusta vaisuun peliesitykseen. Mutta Hossalta odotetaan niitä maaleja.
Jep, Hossa törmäili Andrew Laddin kanssa. Miehen itsensä mukaan ei mitään ihmeempää kuitenkaan. Toisaalta pleijareissa ei taideta myöntää, vaikka vähän sattuisikin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Minusta tärkeintä oli se, että sarja aloitettiin voitolla - toisarvoista on sitten se, että millaisella pelillä voitto tuli ja nyt se tuli kelvollisella pelillä, joten ei senkään suhteen valittamista.

Kakkosketju on edelleen huikaisevassa vireessa - Franzén-Zetterberg-Cleary. Ilman heidän panosta ottelun tulos olisi voinut olla aivan jotain muuta. Toki löytyi muitakin onnistujia mutta tämä kolmikko on ehdottomasti tällä hetkellä koko pudotuspelien ehdotonta eliittiä.

Ja odotukset Hossan, Datsyukin ja Holmströmin pelin lopulliseen avutumiseen pisteiden myötä jatkuvat edelleen. Toki Datsyuk pelaa puolustuksellisesti ja kiekonriistollisesti kelvollista peliä ja väläyttelee hyökkäyspäässäkin mutta se tärkein puuttuu edelleen eli ne maalit ja ratkaisevat syötöt. Toivottavasti niitä maaleja alkaa tulla niin tämäkin kipsi poistuisi, epäilemättä, vaikka tähti onkin kyseessä, niin jatkuva epäonnistuminen ja maalittomuus alkaa jossain vaiheessa rassata. Onneksi kahdensuunnanpeli luonnistuu ja positiivista on se, että tässäkin pelissä paikkoja luotiin - kyllä se siitä vielä uppoaa.

Yksi tärkeä peli takana ja tärkeä voitto - mutta sarja on vasta aluillaan. Seuraavaan peliin alusta alkaen täysillä mukaan, ei peruutteluja tai löysäilyjä tai hidasteluja. Painetta ja painetta vastustajan pelaajiin, nopeita syöttäjä, tehokasta suunnanvaihtopeliä etc.

vlad.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Eli nyt otettiin 1 jäähy ja päästettiin heti YV maali! Nyt se AV kuntoon ja heti!

No olihan se taas surkuhupaisa yv-maali. Montako näitä on tällä kaudella nähty, että ensin kaveri ei pääse alueelle ekaan minuuttiin ollenkaan, sitten aivan jäähyn loppuhetkillä joku viivalta lähtenyt pystykiekko pomppii viiden kaverin kautta kaverille lapaan, joka saa leipoa tyhjiin.

Babcockin taisi tuumata, että pitihän se putki säilyttää, eli onko nyt 10 peliä putkeen päästetty kaverille yv-maali?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
R3G1 Det-Chi

Odotukset olivat korkealla ennen matsia, muttei tuosta matsista muodostunut mitään elämää suurempaa ottelua. Haukkojen liike katosi johonkin hyvän alun jälkeen ja joukkue oli lopulta melkoinen lammaslauma. Khabibuliniakaan ei tuosta ottelusta kannata syyttää, yksi helpohko meni mutta joukkoon mahtui lukuisia huippupelastuksiakin.
Blackhawksien parasta antia oli oikeastaan neloskenttä ja illan huonoimman tittelin vetää yksi haukkojen eniten suitsutettu pakkimme pleijareissa, Seabrook.

No ei tuon ottelun takia vielä kannata maataan myydä, sillä 3-5 vierastappiollahan me aloitettin Vancouver sarjakin. Toki kotiedun nappaaminen Joe Louis Arenasta tulee olemaan kovan työn alla, muttei edelleenkään mahdoton tehtävä.

Herätys joukkueelle on kuitenkin annettu ja nyt voidaan ryhtyä pelaamaan. Jalkoja jalkoja ja sitä kautta Detille jäähyjä, meillä on ollut pleijareiden paras ylivoima.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös