Detroit Red Wings (2) - Chicago Blackhawks (4), Playoffs 2009, Länsi, 3. kierros

  • 52 756
  • 286

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Tässä ketjussa on paljon puhuttu Chicago Blackhawksin aliarvioimisesta. Itse en näkisi asiaa näin... Kysymys on siitä, että terveenä pelaava Detroit Red Wings on liian kova pala Chicago Blackhawksille tässä vaiheessa.
Tuo mitä kirjoitit, on juuri sitä aliarvioimista. Pahimmasta päästä lähestulkoon.

Anaheim sarja oli luultavasti moraalinen Stanley Cup finaali missä kohtasi kaksi NHL:n parasta joukkuetta.
Tälle kuulisin mielellään oikein hyvät perustelut. Anaheim ei ole millään mittapuulla edes tämän kauden neljän parhaan joukkueen joukossa. Se oli Detoiletin omaa surkeutta, kun eivät pystyneet tanssimaan tuon hädintuskin playoffeihin selvinneen sakin yli.

Aika näyttää. Voin myöntää, jos olen väärässä mutta en vain näe mitenkään, että Chicago pudottaa Detroitia tänä vuonna jatkosta.
Juu ei tosiaan aliarvioida.

Nyt tulee Chicagolle aivan eri tason joukkue vastaan kuin Calgary Flames tai Vancouver Canucks.
Tämä on totta, mutta sama koskee myös Detroitia.

Haluan nähdä miten Chicagon nuoret pelaajat selviävät Detroitin hyökkääjien painostuksesta ja miten Patrick Kane sekä Jonathan Toews pelaavat Detroitin kivikovaa puolustusta vastaan.
Kun on jyrännyt Canucksin puolustuksen yli, niin en näe mitään estettä, etteikö sama voisi tapahtua Wingsejä vastaan.

Chicago ei yksinkertaisesti vielä ole valmis voittamaan Cuppia.
Miksi ei ole valmis?
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ei ylimielisyyttä mutta realismia. Anaheim sarja oli luultavasti moraalinen Stanley Cup finaali missä kohtasi kaksi NHL:n parasta joukkuetta.
Tuo nyt oli ihmeellinen heitto, juuri ja juuri pleijareihin päässyt, yhden hyökkäysketjun joukkue olisi nyt yhtäkkiä ollut NHL paras joukkue :) Uskon ettei, tuota moni allekirjoita. No hienoa kun nilkutitte vaivoin Anaheimista kuitenkin jatkoon, niin saatte meidät vastaanne.

Huikea sarja on tulossa Blackhawks saa vihatuimman vastustajansa vastaansa ja aika näyttää kuinka tässä kiihkeässä sarjassa käy.

Täällä ei puntti tutise Detroitin takia, enkä usko niiden tutisevan Blackhawks kopissakaan. Ei kun tulta päin vaan nuijimaan Detin käppänät maanrakoon. Kahdella edellisella vastustajallammehan oli sentään eliittiluokan maalivahdit (Kipper, Luongo) toisin kuin Detillä. Sarjan voitothan menevät haukoille 4-2, kuten aiemmatkin sarjat menivät.

Huomenna se alkaa !!! NHL.COM HAWKS JUTUSTELUA

Tässä hyvää vertailua joukkueista mm. Chicagon hyökkäyskaluston tehoista pudotuspeleissä, kuten myös Detin. Blackhawks telaketjullisellakin on 10 pojoa kasassa, ei paha. Chicagolla on myös pudotuspelien tehokkain ylivoima !
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja minä kirjoitin "että pärjääkö Chicago tämänhetkisellä hyökkäyspelillään Detroitin vastaavalle."

Jos nämä pelit ratkeaisi runkosarjassa tehtyjen maalien kautta niin Sharks olisi mukana peleissä vieläkin, ja niin olisi Bostonkin.

Boldasin oikein sen sanan minkä ilmeisesti missasit.
Juuri tällä hetkelläei ole yhtään NHL-peliä käynnissä ja aikaeron takia iso osa pelaajista taitaa olla vielä nukkumassa joten hyökkäyksien vertailu on juuri hetkellä on kovin vaikeaa. Lisäksi tämä juuri hetki sitten vertailu on kovin vaikeaa kun joukkueet ovat pelanneet erilaisia vastustajia vastaan. Detroit ei toisinsanottuna ollut mielestäni hyökkäyspelin suhteen ensimmäisellä kierroksella aivan ylivertainen, vaikka Columbuksen pöllyttyivät mennen tullen.
Paperilla Stanley Cuppia harvemmin on voitettu ja se minun pointtini onkin.
On äärettömän kummallista että ilmeisesti yksikään Red Wings fani ei pidä millään tasolla mahdollisena sitä että Chicago tästä finaaliin menisi ja Detroit pakkaisi laukkunsa kesälomalle.
Ei Chicagon finaaleihin meneminen mitenkään mahdotonta ole, mutta epätodennäköisempää kuitenkin ja ei kai kukaan epätodennäköisempää lopputulosta lähtökohtaisesti ennusta? Ilmaisesti se perustelusi oli ettei kukaan Wings-fani ole Blackhawksia jatkoon veikannut.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Jotkut vois nyt syyttää mua p...een nuolemisesta, mutta itse en näe asiaa lainkaan niin, että Detroit menisi tästä parista selvästi jatkoon. Chicagoa vastaan ei tosiaan tule lähteä takki auki asenteella pelaamaan ( niinkun kävi hiukan jo Anaheimia vastaan), koska muuten tulee noutaja ja hyvin nopeasti. Taitoa löytyy molemmilta vaikkakin Detroitilta enemmän ainakin paperilla.

Paljon riippuu tosiaan siitä, että millä asenteella Detroit lähtee pelaamaan. "Aahh. Chicago me kaadetaan leikiten" asenteella ei tule mitään. Joten täytyy toivoa parasta. Meinaan tolla asenteella pelattiin Anaheimia vastaan paikka paikoin.

Mutta kyllä mä uskon, että tästä mennään finaaliin. Voitoin 4-2.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Kahdella edellisella vastustajallammehan oli sentään eliittiluokan maalivahdit (Kipper, Luongo) toisin kuin Detillä. Sarjan voitothan menevät haukoille 4-2, kuten aiemmatkin sarjat menivät.

Mitään pois ottamatta Osgoodilta ja Wingsseiltä mutta, Columbukselta ei löytynyt oikeastaan yhtään kentällistä joka pystyisi maalintekoon. Anaheimilta löytyi yksi kentällinen. Chicagolla on tarjota Kanen ja Toewsin kenttä, Havlat- Bolland-Ladd vitja joka toimii todella hyvin. Kolmoskentässä on vielä Versteeg ja Buffy jotka pelasivat mainiosti pari viimeistä matsia Canuckseja vastaan. Joten tässä sarjassa Osgoodilta + Wings-pakeilta pitää löytyä uusi vaihde silmään jos finaaleihin aikovat. Pelkkä Osgoodin peruspeli ei enää riitä. Veikkaan itse Wingssejä jatkoon mutta, Hawksit tulevat pistämään parissa matsissa todella paljon kiekkoja reppuun...

Tässähän olisi Wingseillä hyvä tilaisuus ajaa Conklin sisään finaaleita varten;) Olisi herkullista katsoa miten Pingviinit (Ellei Ward sitten jatka päällään seisomista edelleen?) taistelevat vanhaa maalivahtiaan vastaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viimeksihän nämä joukkueet kohtasivat toisensa playoffeissa vuonna 1995.

Jäällä nähtiin sellaisia pelajia kuten Yzerman, Fedorov, Coffey, Belfour, Chelios, Roenick ja kumppanit.

Detroit voittí sarjan 4-1 ja meni lopulta Finaaleihin asti.

Vieläkö kukaan muistaa tuota sarjaa?!?!

Muistan erinomaisen hyvin, ja vielä paremmin muistan finaalit joissa Wings-miehistö hävisi puhtaasti 4-0 Devilseille. Kyllä vitutti!

vlad.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tässähän olisi Wingseillä hyvä tilaisuus ajaa Conklin sisään finaaleita varten;) Olisi herkullista katsoa miten Pingviinit (Ellei Ward sitten jatka päällään seisomista edelleen?) taistelevat vanhaa maalivahtiaan vastaan.
Runkosarjassahan juuri Conklin oli muuten se voittava maalivahti Chicagoa vastaan. Osgood ei tosin pelannut kuin yhden pelin ja hävisi sen. Noissa runkosarjan kohtaamisissa pitää muistaa se, että kaksi ensimmäistä peliä meni Detroitille arvoilla. Jos arpavoitot otetaan pois (kuten ne playoffeissa onneksi otetaan), sarja meni tasan 2-2. Mielenkiintoisen tasaista tuossa mielessä.

Mielenkiintoista seurata sarjassa edelleen noita Blackhawksin osin tuntemattomia (ilmeisesti, kun tätäkin ketjua on lukenut) telaketjumiehiä. Joukkueella on kokonaisuutena ihan kaamean kokoinen tuo osasto; Byfuglien 191cm/110kg, Eager 191/102, Brouwer 191/100, Ladd 188/91 ja joukon "katkarapuna" trashtalkaaja Burish 185/87.

Eikä tuo Chicagon telaketju-osaston toimivuus omassa hommassa rajoitu vain pelkkään kokoon, vaan pelaajat ovat myös ahkeria ja hyviä taklaajia, liikkuvat hienosti ja pelaavat hyvin energisesti. Tällä hetkellä NHL:n playoffien taklaustilastossa onkin peräti neljä Chicagon hyökkääjää ensimmäisten 20 joukossa hyökkääjien listalla. Noiden hyökkääjien lisäksi erinomainen nuori puolustaja Seabrook oli runkosarjassa NHL:n puolustajien taklaustilaston kakkonen ja nyt playoffeissa hänellä on ylivoimainen johto Läntisen konferenssin pakkien taklauksissa, joten kyllä sitä taklausvoimaa löytyy myös paljon pelaavien pakkien joukosta.

Taklausten lisäksi tuo Chicagon osasto osaa myös pelata. Esimerkiksi Byfuglien oli erinomainen sarjassa Vancouveria vastaan - mielestäni hyvin lähellä sarjan MVP:n titteliä. Hän pelasi kolmessa pelissä päälle 18 minuuttia, teki sarjassa tehot 2+1, iski kuudessa pelissä 32 taklausta ja oli koko ajan Luongon riesana peittämällä näkökenttää 110 kilon massallaan tai tökkimällä Canucks-vahtia.

Ladd oli sen sijaan sarjan neljännen pelin ratkaiseva pelaaja. Hän pelasi koko sarjan ilkeästi ja kovaa taklaamalla. Hän viihtyi myös erityisen hyvin Luongon riesana. Brouwerin puolesta puhuu puolestaan mm. Canucks-sarjan noin 30 taklauksen lisäksi se, että hän oli yhden pelin kakkostähti, vaikka ei tehnyt pisteitä ja antoi viidennessä pelissä ratkaisevan taklauksen Chicagon sarjan kannalta huipputärkeään tasoitusmaaliin. Noiden lisäksi Eager ja Burish tekevät joka ilta vastustajan kannalta ärsyttävän hyvää työtä Chicagon eteen.

Nyt tuo osasto tulee jyskäämään Detroitin pakkien päälle, ja saa nähdä miten Wingsin kokeneet puolustajat tuon hoitavat. Vancouverin puolustajien liikenopeuden puute näkyi sarjassa pahiten siinä, että oikeastaan Edleria lukuun ottamatta pakit eivät saaneet kiekkoa omista jaloilla ylös (jaloilla siksi, koska Hawks osaa tukkia erinomaisen hyvin myös syöttölinjat), vaan joutuivat tuon Chicagon telaketjuosaston jyräämäksi omassa päässä. Noista seurasi liian usein painejaksoja omaan päähän ja myös maaleja.

Monella tapaa mielenkiintoinen sarja edessä. Kuten jo Canucks-sarjan jälkeen kirjoitin, olen täysillä Chicagon puolella niin kauan kun tätä kautta kestää. Erittäin hienoa nähdä joukkue pitkästä aikaa näin pitkällä ja kun se on pelannut kahdella ensimmäisellä kierroksella vielä juuri sellaista kiekkoa, mitä haluan nähdä (muutamaa tyhmyyttä lukuun ottamatta tietenkin), niin mikäs sen parempaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Asiaa pohdittuani...

On äärettömän kummallista että ilmeisesti yksikään Red Wings fani ei pidä millään tasolla mahdollisena sitä että Chicago tästä finaaliin menisi ja Detroit pakkaisi laukkunsa kesälomalle.

Kaikki on toki mahdollista. Pelaamalla omaa peliään, kykenemällä hyydyttämään Wingsien pelin ja iskemällä Wingsien mahdollisiin heikkouksiin on aivan mahdollista, että ottelusarjasta voittajana selviää ennakkoarvioiden perusteella se heikompi joukkue eli Blackhawksit. Mutta sanoisin, että tämä oman pelin täydellinen onnistuminen vaatii myös sitä, että Wingsien peli ei kulje aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Toki erinomainen onnistuminen omassa pelissä voi hyydyttää Wings-moottorin siten ettei joukkueen peli enää kulje siten kuten odotetaan, ja jos pelaajat vieläpä mahdollisesti turhautuvat (mitä en usko) niin sarjan kääntyminen Hawkseille on aivan mahdollista.

Vaikka olenkin luottavainen HockeyTownin miehistöön niin niin kauan kun pelejä on jäljellä mikään ei ole 100% varmaa. Odotukset ovat korkealla ja jännitys alkaa tiivistyä!

vlad.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Mutta sanoisin, että tämä oman pelin täydellinen onnistuminen vaatii myös sitä, että Wingsien peli ei kulje aivan parhaalla mahdollisella tavalla.
Näitä lukiessa saa sellaisen käsityksen, että Detroit on joku yli-inhimillinen joukkue. Hawks voi tästä parista mennä jatkoon, vaikka joukkue ei täydellisesti onnistuisikaan. Jatkoonmeno ei myöskään vaadi Detroitin epäonnistumista.

Kahden viime kauden kohtaamisten voitot ovat menneet tasan 7-7. Kausien 05/06 ja 06/07 voitot menivät taas Detroitille 14-2. Hirveästi ei varmasti tarvitse miettiä, mitä tapahtui kausien 06/07 ja 07/08 välillä aiheuttaen sen, että Hawks ei ole enää Wingsien kynnysmattona ollut. Kaukalon ulkopuolella Hawks on tämänkin ketjun perusteella edelleen Detroitin kynnysmatto, mutta kaukalossa se ei ole sitä ollut enää pariin kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Näitä lukiessa saa sellaisen käsityksen, että Detroit on joku yli-inhimillinen joukkue. Hawks voi tästä parista mennä jatkoon, vaikka joukkue ei täydellisesti onnistuisikaan. Jatkoonmeno ei myöskään vaadi Detroitin epäonnistumista.

Ei Wingsit mikään yli-inhimillinen joukkue ole - sitä en tarkoittanut viestilläni. Jos asian niin ymmärsit niin vika on joko kirjoittajassa tai lukijassa - kenties kirjoittajassa.

Toki Hawksien on mahdollista voittaa sarja omalla pelillään siitäkin huolimatta, että Wingsit pelaa parasta mahdollista peliään mutta en kuitenkaan usko, että vielä joukkue on niin rutinoitunut pudotuspeleissä, että se kykenee useisiin peräkkäisiin sarjoihin joissa joukkueen peli kestää kasassa kaikki tarvittavat pelit - tässä Wingseillä on selkeä ero, sillä on tätä rutiinia mitä Hawkseilta vielä puuttuu. Tulevaisuudessa tilanne ollee toinen jollei Chicagossa onnistuta pelaamaan pelimarkkoja väärin ja menetetä joukkueen runkoa ennen ennenkuin se pääsee kokonaisuudessa todelliselle tasolleen. Toivon, että tulevina vuosina nähdään iskukykyinen joukkue. Toivon, ettei joukkueen runko hajoa ennen mahdollisia menestysten vuosia koska yksi klassinen joukkue menestyjänä lisää vain koko sarjan uskottavuutta ja kiinnostuvuutta.

En siis usko, että vielä on Hawksien aika kuten yllä kirjoitin mutta en väitä, että joukkue on mikään kynnysmatto Wingseille matkalla maineeseen. Jokaiseen otteluun on lähdettävä 100% teholla tai muussa tapauksessa sarjasta tulee vaikea, ja pahimmassa tapauksessa Wings-moottori yskähtelee siihen malliin, että finaalissa nähdään Hawksit. Helppoja nämä pelit eivät tule olemaan kummallekaan sitä en kiistä mutta pakkohan tässä on olla kova luotto omiinsa tai...

Ja jos Wingsit häviää sarjan niin en ole dissaamassa vastustajaa tuolloin. Tuolloin ei muuta kuin rehellinen tunnustus, että paremmalleen hävisi ilman mutinoita ja vastaväitteitä.

vlad.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ota rauhallisesti Kaner. Ei täällä olla aliarvioimassa Hawksia tai vastaavasti nostamassa Wingsiä yli-inhimilliseksi joukkueeksi. Wings on suosikki, tai no ainahan se tuntuu olevan suosikki, mutta tiukka sarja on edessä.

Eniten täällä päässä hirvittää tuo Hawksin liikkuvuus. Vaikka Wings on hyvin luisteleva jengi, niin silti väitän että tuo Chicagon porukka on parempi jalalla.

Osgood dissailuihin en jaksa ottaa enää kantaa. Kaveri on keväästä toiseen paineen alla ja hyvin tuntuu siellä pärjäävän. Tuskin Ozzien esityksiin tämä homma kaatuu.
 
Juuri tällä hetkelläei ole yhtään NHL-peliä käynnissä ja aikaeron takia iso osa pelaajista taitaa olla vielä nukkumassa joten hyökkäyksien vertailu on juuri hetkellä on kovin vaikeaa.

Sarkasmia parhaimmillaan.
Kuitenkin uskon että en jättänyt epäselväksi mitä tarkoitin.
Hawksin hyökkäys on erittäin kuuma tällähetkelle ja sieltä nousee jatkuvasti joku ylisuorittamaan. 9 Yhdeksänpisteen hyökkääjää ja molemmat sekä Calgary että Vancouver pelasivat puolustuksellista kiekkoa meitä vastaan.

Detroitin hyökkäys on parempi mutta jos se jatkaa alisuorittamista nousee Hawks nopeasti samalle tasolle.

Ei Chicagon finaaleihin meneminen mitenkään mahdotonta ole, mutta epätodennäköisempää kuitenkin ja ei kai kukaan epätodennäköisempää lopputulosta lähtökohtaisesti ennusta? Ilmaisesti se perustelusi oli ettei kukaan Wings-fani ole Blackhawksia jatkoon veikannut.

Ei.
Perusteluni oli että jotkut Wings fanit väittävät kivenkovaan semmoisia juttuja kuten "ei varmasti" tai "ei mitään mahdollisuuksia".
Detroitilla on kova etu paperilla tässä kamppailussa ja olisi jonkinmoinen yllätys jos Hawks tämän voittaa mutta mahdotonta tai varmaa se ei ole.

Ketjun kuitenkin edettyä ja huomattuani että Wings leiristäkin asiantuntijoita löytyy jotka ymmärtänevät että jääkiekkopelin voi myös joskus hävitä minun puolestani tämän keskustelunaiheen voi jo lopettaa sillä se on kohta kuitenkin tarpeetonta ja epäkiinnostavaa "juupas,eipäs" kinastelua.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ota rauhallisesti Kaner. Ei täällä olla aliarvioimassa Hawksia tai vastaavasti nostamassa Wingsiä yli-inhimilliseksi joukkueeksi. Wings on suosikki, tai no ainahan se tuntuu olevan suosikki, mutta tiukka sarja on edessä.
Kaikki eivät tietenkään ole tämän kevään Hawksia aliarvioineet, suurin osa kuitenkin. Esimerkkejä löytyy ihan tätä ketjua myöden. Tosin eipä ennakkoarvailuilla ole koskaan ollut mitään väliä, sillä jäällä ne pelit ratkaistaan. Detroit on suosikki, sitä tuskin kukaan kiistää. Ja voihan se olla, että kaikenlaiset aliarvioimispuheet käyvät toteen ja Detroit lakaisee Chicagon ulos peleistä 4-0/1, mutta näin etukäteen tuohon on todella vaikea uskoa.

Toivotaan hienoa sarjaa, hienoja matseja ja paremman joukkueen voittoa. (Tuo parempi joukkue selviää sitten jäältä eikä paperilta.)
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Osgood dissailuihin en jaksa ottaa enää kantaa. Kaveri on keväästä toiseen paineen alla ja hyvin tuntuu siellä pärjäävän. Tuskin Ozzien esityksiin tämä homma kaatuu.

Kyllähän Osgoodilla on takana monta loistavaa playoff-sarjaa + Stanley cupit päälle. Oikeastaan kerran mies on pettänyt? 2001 vuonna Losin pojat yllättivät Wingssit 4-2 otteluvoitoin. Tuolloin 2-0 johto ei pitänyt ja tuli turpaan 4 kertaa peräkkäin. Toki Osgoodin niskaan ei voi noita tappioita täysin laittaa. Välillä tuntuu että, Osgood on saanut turhaan maineen epävarmana maalivahtina mutta, kyllä miehen tuoreet imuttelut runkosarjassa ovat vielä tuoreessa muistissa. Tämän vuoden pleijareissa Chrisun torjunta prosentti on lähes sama kuin Wardilla jota pidetään tällä hetkellä puolijumalana. Muut jäljellä olevat maalivahdit Fleury ja Bulin ovat torjuntaprosenteissa valovuoden jäljessä Wardia ja Osgoodia. Tässä kaikkien tilastot:

Ward: Gaa 2.22 Sv% 927
Osgood: Gaa 2.06 Sv% 921
Fleury: Gaa 2.72 Sv% 901
Khabibulin: Gaa 2.76 Sv% 896

Maalivahtien (playoff) tilastoihin vaikuttaa niin moni asia. Joukkueen pelityyli, playoff-vastustajat jne. Tilastojen mukaan esim. Bulin Wall on ollut umpisurkea! Alle 90 prossan torjuntaprosenttihan on nykykiekossa todella surkea. Tuskin kukaan kuitenkaan kehtaa sanoa Nikolain pelanneen huonosti?
 

Schadowan

Jäsen
Hemmetin kova suoritus Detroitilta: Peräkkäisinä vuosina Stanley Cupin finaaleissa. Kyllähän lännen moraalinen finaali pelattiin tuossa Anaheim-sarjassa. Chicago on kiva välivastus tähän ennen finaaleja. Idässä paljon jännittävämpi pari, joka luultavimmin menee ainakin 6. peliin. Tästä on tietysti hyötyä Detroitille, koska Chicago-sarja kestää max viisi peliä ja näin ollen Detroit saa levätä kauemmin ennen finaaleja. Joten Detroit vie tämän in five games, ja sitten toivon mukaan Penguins vastaan finaalissa.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Joo, Nucksithan swiippas jo Chicagon 4 - love, ne vaan vetää Inkkarinutut päällä Winsejä vastaan jostain ihme syystä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Babcock ei ole ilmeisesti ollut kauhean tyytyväinen Homerin tehoihin anaheim sarjassa (0+0) ja miehen tilalla on harjoituksissa kokeiltu Abdelkalderia! Eli Hossa ja Pavel taas laitettu yhteen ja 1 ketjussa pelaa siis Justin Abdelkalder.

Vaikea uskoa että tämä olisi pysyvä muutos ja veikkaankin että tämä on ihan vain kokeilu.

Sen sijaan Detroitin jatkoon vienyt Cleary tulee saamaan jatkossa YV huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Ilmeisesti viime peleissä 2 YV pelannut Filppula joutuu sitten YV:stä syrjään.

Ken Hollandin mukaan Lilja olisi lähellä paluuta vaikka mitään tarkkaa päivämäärää ei miehelle olekkaan vielä annettu. Oli miten oli niin jotenkin vain on sellainen kutina että Liljaa ei tämän vuoden playoffeissa enään jäällä nähdä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Näin puolueettomin silmin sanoisin että kyllä Detroitin pitää pistää vielä yhtä isompi vaihde silmään ennen kuin ovat finaaleissa. Tähän mennessä vastassa on ollut lännen 7. jonka voittivat helposti, lännen 6. (tosin hyvävireisenä) jonka voittivat tuskaisesti, seuraavaksi tulossa vastaan lännen 4. ja mahdollisesti jopa huippuvireessä. Takki auki jos tuohon lähdetään niin tippuvat jo 6. pelissä.

Detroitilla on ilman muuta kaikki mahdollisuudet voittoon, mutta liika itsevarmuus voi kostautua. Tämän hetken vireessä Chicagon hyökkäyskalusto on ollut laajempi/syvempi kuin Detroitin. Tämä johtaa siihen että nyt Detroitin puolustusta ja Osgoodia testataan ihan tosissaan + Detroitin pitäisi löytää hyökkäykseensä vähän lisää syvyyttä. Franzenia ja Zetaa lukuunottamatta hyökkäysosastolta lienee odotettu hieman enemmän henkilökohtaisella tasolla (lähinnä Hossa, Datsyuk ja Holmström).
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Tähän mennessä vastassa on ollut lännen 7. jonka voittivat helposti, lännen 6. (tosin hyvävireisenä) jonka voittivat tuskaisesti,

Itseasiassa Detroit on tähän mennessä kohdannut lännen 7. ja 8., eli kaksi heikointa lännen puolelta playoffeihin selvinnyttä joukkuetta. On siitä hyvästä runkosarjasijoituksesta näköjään jotain hyötyä, ainakin kun vertaa, että Hawks kaksi sijaa alempana olleena on joutunut eliminoimaan lännen kolmannen (Canucks) ja viidennen (Flames), jotka kaikesta huolimatta ovat hieman eri tason porukoita kuin läntisen konferenssin seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneet Blue Jackets ja Ducks.

Tässä vielä ESPN:n "asiantuntijoiden" arvaukset finaaleihin menijöistä. Kaikki kuusi epäilee, että Wings jatkaa tästä parista. Toivottavasti ovat pahasti väärässä.
 

NaNi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, KooKoo, Red Wings
Tästä ei varmaan ole ollut juttua vielä täällä niin laitetaan ilmoille. Eli Patrick Kane:n kommentit ennen alkavaa sarjaa: http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1686811

Voisi sanoa että nämä ovat melkein niitä kommentteja mitä ei välttämättä kannattaisi kovin paljoa viljellä ennen sarjan alkua, varsinkin kun joukkue lähtee altavastaajana sarjaan ja detroit ei kuitenkaan ole ihan parastaan vielä näyttänyt ja tälläiset kommentit lyö lisää tulta wingsien liekkeihin.

Ei mulla muuta, jatkakaa.

Ja Detroit jatkoon 4-1.
 
Tuon Kanen kommentin lähde on The Detroit News joten pienellä varauksella siihen voi suhtautua (varsinkin kun kyseessä on paikallis lehti ja Playoff aika, ei ole mitenkään epätavallista että paikallislehdet kärjistävät pelaajien kommentteja äärimmilleen tälläisissä tilanteissa).

Nyt kun linkkejä ruvettiin heittelemään niin heitämpäs tänne itsekkin kasan sunnuntai lukemista.

TSN West Confrence Finals Matchup

NHL.com West Confrence Finals Preview By NHL.com Staff

Sporting News Preview By Larry Lage

ESPN Preview By Pierre LeBrun


The Hockey News Conference Finals Preview

Lyhyt Fanhouse:in artikkeli


-------------------------------------------------------------------------

Joku ystävällinen Detroit tietäjä voisi ystävällisesti postata tähänkin suuntaan nuo Detroitin kentät (Chicagon löytyvät ekalta sivulta posti #23) ja vähän ideaa miten niitä yleensä muutellaan mikäli semmoinen on tapana.
Kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Mielestäni olet tässä väärässä, sillä Detroit on ollut ainakin Babcockin aikana liigan paras vastahyökkäyksissä ja hyökkäyksen rakenteessa. Chicagolla on laittaa vastahyökkäyksiin nämä "kärkijampat", mutta Detroitilla on koko joukkueella selkärangassa nopeat suunnanmuutokset ja näinollen vastahyökkäykset. Toki Chicagon vastahyökkäykset ovat vaarallisia, mutta laskisin silti Detroitin vastahyökkäykset laadukkaammiksi jo pelkästään materiaalin ansiosta ja näinollen vaarallisemmiksi.

Totta kai Detroit on parempi tällä osa-alueella jos peilataan pitkältä aikaväliltä. Siksi käytinkin taikasanaa tällä hetkellä :D Omaan silmään Detroitin vastahyökkäyspeli on vaikuttanut hieman "tukkoiselta" kun katsoo joukkueen viimeisiä runkosarjan pelejä (Chicagoa vastaan) ja Ducks-sarjaa. Chicago on luistimilla vikkelämpi porukka ja se näkyy vastahyökkäyksissä. Eikä Chicagon vastahyökkäykset käsitä paria "kärkijamppaa" vaan jokaisessa ketjussa on tähän kykeneviä häiskiä, hyvänä esimerkkinä Eager ja Rubish.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Ai saakeli. Puolivuorokautta kiekon putoamiseen, ja täällä ainakin on havaittavissa jo hyvänlaatuista jännittämistä.

Hawks-leirissä ollaan varmasti painotettu tuota ottelunalun tärkeyttä, ja ensimmäisen malin tekemistä. Vastus kovenee, niin perästä on varmasti vaikeampi nousta. Ensimmäinen peli näyttää myös suunnan, missä mennään aloitusten suhteen. Jos ollaan paljon perässä, niin sarjasta tulee vaikea..
 
Ai saakeli. Puolivuorokautta kiekon putoamiseen, ja täällä ainakin on havaittavissa jo hyvänlaatuista jännittämistä.

Hawks-leirissä ollaan varmasti painotettu tuota ottelunalun tärkeyttä, ja ensimmäisen malin tekemistä. Vastus kovenee, niin perästä on varmasti vaikeampi nousta. Ensimmäinen peli näyttää myös suunnan, missä mennään aloitusten suhteen. Jos ollaan paljon perässä, niin sarjasta tulee vaikea..

Juu täälläkin avovaimo naureskelee vierestä kun äijää jännittää niin perkeleesti 12 tuntia ennen peliä....

Ensimmäisestä maalista ollaan puhuttu mutta siitä puhumista voisi jopa vähentää mielestäni, tilastoja voi kahlata vaikka kuinka paljon läpi mutta fakta on se että sieltä maalin tappio asemasta on kyettävä nousemaan tarvittaessa jos voittaa tahtoo.

Lisäksi mitä Faceoffeihin tulee niin pidetään mielessä se että ei tuijoteta niitä prosentteja liikaa vaan katsotaan myös niitä "tärkeitä" aloituksia.
On toki myös niin että voitettu Faceoff johtaa kiekonhallintaan ja sitäkautta on helpompi pitää puolustus kasassa.

Nyt sitten kun asian puheeksi otit niin kaivoin parit tilastot:

Jonathan Toews 99W / 63L Total:162, 61.1%
Henrik Zetterberg 132W / 108L Total:240, 55.0%
Pavel Datsyuk 92W / 77L Total:169, 54.4%
Valtteri Filppula 60W / 57L Total:117, 51.3%
Samuel Pahlsson 74W / 76L Total:150 49.3%
Dave Bolland 101W / 115L Total:216 46.8%

Mainittakoon että Bolland 22 vuotiaana ottaa aloituksia nimenomaan Vastustajan ykkössentteriä vastaan ja kaveri painaa 82 kiloa niin tuommoinenkin aloitus % oli itselle lievä yllätys.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
On siitä hyvästä runkosarjasijoituksesta näköjään jotain hyötyä, ainakin kun vertaa, että Hawks kaksi sijaa alempana olleena on joutunut eliminoimaan lännen kolmannen (Canucks) ja viidennen (Flames), jotka kaikesta huolimatta ovat hieman eri tason porukoita kuin läntisen konferenssin seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneet Blue Jackets ja Ducks.

Ja Detroit oli runkosarjassa kaksi pykälää Chicagon yläpuolella, mikä todistaa aukottomasti sen, että Detroit on aivan eri tason porukka kuin Chicago. Mitä tässä siis vääntämään, sillä sarjaan lähdettäessä, Chicago on heikommin sijoittunut joukkue eikä Detroitin tasoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös