Detroit (1) - Pittsburgh (2) Playoffs 2008, Stanley Cup -finaali

  • 49 546
  • 226

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Wings ilmeisesti myöskin jättää kaikki typerät jäähyt ottamatta ja kaikki vähän torspommatkin pelaajansa ylisuorittavat pelkästään muiden pelaajien tuoman varmuuden auran loisteessa? Täytyy sanoa, että harvoin sitä ihan tuon tason mikä-mikä -maasta kotoisin olevaan ylitsepursuavaa fanatismia saa lukea. Sinänsähän sinä olet pukenut tuon melkoisen runebergimäisiin muotoihin, mutta sallittua sekin on. Lauantaita odotellessa.
 

Jack Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Barcelona, HJK
Eli kokenut, jäätävä Detroit tulee swiippaamaan sarjan 4-0 tai 4-1.
Täytyy myöntää että olen kanssasi samaa mieltä, niin paljon ku toivosinki rudille ja muille pingviineille menestystä. Valitettavasti vain voittajat muistetaan ja Detroit tämän taitaa tulla viemään kotiin kokemuksellaan.
Maalivahdeissa ei järkyttäviä eroja ole, Hyökkäys on molemmilla vahva mutta puolustus on wingseillä parempi. Kuitenkaan materiaaliin tämä ei tule ratkeamaan vaan se kummalla pää kestää paremmin ja kumpi saa hurmoksen päälle, voittaa. Toivotaan et pääsen sanomaan et olinpahan taas NIIN väärässä! :)
 
Suosikkijoukkue
Red Wings since 1993, Mighty Ducks of Anaheim ;)
Detroitin selvää voittoa näissä finaaleissa on mielestäni mahdotonta luvata. Detroit on selkeästi tasaisempi joukkue, mutta varsinkin muulin puuttuessa on Penssin hyökkäys mielestäni kovempi. Toki Detroit tulee hyökkäämään joukkueena paremmin ja pitämään kiekkoa enmmän, mutta onnistuessaan Geno ja Sykora ovat Detroitin 2. ketjua vaarallisempi. Maalivahtipelissä etu on aavistuksen Penssillä, koska MAF on mielestäni parempi maalivahti. Osgood tosin on täydellinen vahti Detroitille, koska pelaa kylmänäkin hyvin (toisin kuin Dom) ja on saavuttanut joukkueen täyden luottamuksen. Suurin ero onkin sitten pakistossa, joka Penssillä on hyvin keskinkertainen ja Wingsillä puolestaan menestyksen kivijalka.

Mikäli Detroit voittaa 2 ottelua kotonaan, en usko Penssin enää nousevan. Uskonkin 2. ottelun voittajan voittavan myös kauden viimeisen pelin (Detroitille >70%) ja penssin suurin toivo olisikin hoitaa nimenomaan jo eka peli. Tiukkoja nämä pelit tulevat olemaan ja yksittäiset virheet, onnistumiset ja pomput voivat kääntää koko sarjan. Ratkaisuhan voi kulminoitua siihen, miten Gill ja Letang selviytyvät omassa päässään eurokaksosista tai miten ikinuori Chelios pysyy vieraskentällä Malkinin ja Sidneyn perässä.

Hyvänä arvaaja sanoisin Detroitille 4-2 penssin voittaessa 1. ja 5. pelin ;)
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Toista kevättä putkeen saadaan tilanne, jossa kaksi nimekästä taitopelaajien ryhmää iskee yhteen. Sitä ennen olikin pidempi putki enemmän duunari- ja joukkuepuolustus voittoisia finaaleja. (tämä on mielipide). Mahtavaa, että finaaleissa kohtaavat maailman taitavimmat pelaajat.

Detroit on valovuosilla NHL:n paras organisaatio, ja sitä kautta finaalien vakiovieras. Pittsburgh taas on nopeasti muutamalla huippuvarauksella ja osuneella hankinnalla noussut pohjasakasta finaaleihin. Ei voi muuta sanoa, kuin että toivottavasti finaalisarja on ennakko-odotusten mukainen.

ps. Ja onhan se mielenkiintoista, että tuleeko lukkokasvatti Hal Gillista ensimmäinen raumalaislähtöinen Stanley Cup voittaja.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Sitä ennen olikin pidempi putki enemmän duunari- ja joukkuepuolustus voittoisia finaaleja. (tämä on mielipide).
Minä vaan edelleen väitän että vaikka Wings mielletään mielettömän hyökkäys- ja yksilötaitonsa takia taitojoukkueeksi (mitä se tietenkin onkin), niin samaan aikaan se on yksi liigan parhaista joukkuepuolustusjoukkueista ellei paras. Ei ole sattumaa, että runkosarhassa se päästi selvästi vähiten maaleja koko liigassa eli ainoastaan 184. Hyökkäyspäässähän Wings teki vasta kolmanneksi eniten maaleja 257, joka oli vähemmän kuin Canadiensin 262 ja Senatorsin 261.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Kyllä tämä pari on sieltä aivan kamalimmista painajaisista. Kaksi suurinta inhokkia koko liigasta ja jomman kumman on annettava voittaa.
Suosikki on valittava suomalaispelaajia vertaamalla, enkä voi mitään muuta kuin pääty agitaattori-esikuvani Jaken puolelle.
Syvään huokaisten nostan siis peukaloni pystyyn Penguinsin puolesta...

Mutta jos henkilökohtaiset tunteet jätetään sivummalle, niin hyvän jääkiekon ystävä ei paljon parempia finaaleja voisi toivoa. Loistavaa ja nopeaa hyökkäyspeliä sekä erikoisosaamista löytyy molemmilta joukkueilta roppakaupalla.
Pelaajistoa en uskalla lähteä sen enempää vertailemaan, niin vahvoja ne molemmilla ovat. Mutta penkin takaa löydän selvän edun Detroitille; Therrien ei ole, luolamiesmäisellä olemuksellaan ja keskinkertaisella peluutuksella, minua todellakaan vakuuttanut. Lisäksi Pensillä ja Homo Erectuksella on nyt vastassa ensimmäinen oikeasti kovassa vedossa oleva joukkue, mutta olen toki valmis syömään sanani jne.

Joten eiköhän tämä taivu Detroitiin päin vaikka tuntuukin hyvin pahalta näin myöntää. Huoh. Vielä ei ole Penguinsin aika..
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Lainaus MuroBBS:ltä:

Aiemmin tuosta aiheesta Jouni kirjoitti blogissaan yksityiskohtaisemmin jo 28. huhtikuuta:
http://onsidewithjouni.jatkoaika.com/?p=77

Paljon on tästä finaaliparista jo sanoja kerrottu. Näkemäni perusteella kuitenkin Red Wingsillä on syytä huoleen. Jos hyökkäystehojen luominen jätetään ykkösketjun varaan, silloin käy kalpaten. Dan Cleary, Valtteri Filppula ja Mikael Samuelsson eivät tuntuneet saavan juuri mitään aikaan Dallas-sarjassa. Vaikka Johan Franzen nyt palaisikin jäälle, hänen varaansa maalintekoa ei voi laskea. Franzen on ollut niin pitkään sivussa, että vire lienee pysyvästi menetetty.

Kuudennessa Dallas-ottelussa varsinkin kolmannen erän Detroit oli alakynnessä. Chris Osgoodin mainioiden torjuntojen ansiosta sarja saatiin katkaistua. Mutta nyt vastaan astuu rutkasti parempia maalintekijöitä kuin mitä Dallasilta löytyi. Toimivin keino kellistää Pittsburgh on lähteä liikkeelle kärsivällisesti puolustuksen kautta ja pyrkiä säilyttämään kiekkoa mahdollisimman kauan. Huolimaton puolustuspelaaminen voi aiheuttaa sen, että peli menee luistelukilpailuksi. Nimenomaan semmoiseen pelaamiseen Pittsburgh on tottunut, ovathan he itäisen konferenssin joukkue. Luisteluvoimaa heiltä löytyy, se onkin merkittävin ase, jolla Red Wingsin pelihuumori murennetaan.

Detroitin on lähdettävä tähän sarjaan painottaen niitä piirteitä, jotka tekevät läntisestä konferenssista loistavan: Herkeämätön takakarvaus, viiden miehen linja keskialueella, nopeat vastaiskut, siniviivan sumputus, härskiyden rajamailla häilyvä fyysinen peli, tarvittaessa ikuisuuteen toistuvat päätykiekot ja huolellinen vartiointi! Jos näiden asioiden toteuttamisesta Red Wings lipsuu, seurauksena on vaaratilanteita omaan päähän. Ja Stanley Cupin voitto Refguinsille.

Red Wings in seven!
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Loistofinaalit tulossa, ehkäpä kovin sarja sitten -94. Mielenkiintoista on nähdä miten nuori Pens pystyy käsittelemään paineet, jos ja kun Detroit klaaraa omat kotiottelunsa siirtyen 2-0 johtoon ottelusarjassa. Pittsburghia ei olla vielä oikein koeteltu tänä keväänä kunnolla ja mahdollinen selkä seinää vastaan pelaaminen kotona voi olla liikaa. No joo aikamoista spekulointia mutta tulipahan kerrottua.

Detroitin uskon voittavan tämän sarjan, mutta tiukoille vetää. Vastassa kuitenkin liigan vaarallisin hyökkäyskalusto ja mihinkään helppoihin virheisiin ei todellakaan ole varaa, sillä nämä kaverit naputtaa klap-klap-klap tyyliin kiekot verkkoon.

En tiedä onko joku hullunlehmäntauti iskenyt, mutta toivoisin jopa näkevän Liljan kentällä ennemmin kuin Chelioksen. Alkaa papalla olee bensat niin loppu, että ei tule pysymään vähääkään Pensin kyydissä.

Monille vanhoille hienoille pelaajille tämä voi olla viimeinen kausi ja mikäs sen mukavampaa olisi, kuin lopettaa ura mestaruuteen. Äkkiseltään tuolta nyt mieleen tulee: Hasek, Chelios, Roberts, Drake.

La-Su yönä vasta alkaa, joten tuskallisen pitkä viikko tässä on edessä.

Kotiedun turvin sarja kääntyy Wingsille kuudessa ja tuskallisen pitkä kuuden vuoden odotus on ohi, tai sitten ei.

GO WINGS!
 

Hard8

Jäsen
Jos Pens pystyy tasakentällisin pitämään Detroitin ykköshyökkääjät(Zeta, Dats) kurissa, ei sieltä toisista kentistä kyllä riitä tarpeeksi maalintekovoimaa edes silloin jos Franzen pääsee takaisin pelaamaan. Tässä selvä etu Pensseillä, joiden kakkoskenttä pystyy yhtä hyviin ratkaisuihin kuin Crosbyn kenttäkin. Eli detroitin on saatava Filppulan kentältä maaleja, muuten sarjan voittaminen voi osoittautua liian vaikeaksi.
Oma veikkaukseni sarjan voittajasta on silti se, kumpi pysyy paremmin poissa jäähyboxista, sillä molemmilla joukkueilla on hirvittävät yv-kentälliset.
Eka peli voi olla melkoista maalien ilotulitusta, mutta toisesta pelistä lähtien nähdään tiukkaa pelaamista puolin ja toisin.


Toivon että sarja menee seitsemänteen peliin, että saadaan hienoa kiekkoviihdettä koko rahan edestä! Itsellä ei ole suosikkia tässä sarjassa, mutta parempi voittaa aina!

tässä vielä TSN:n sivuilta mahdolliset ketjut ekaan peliin:
Penguins' Game 5 Lineup:
Dupuis - Crosby - Hossa
Malone - Malkin - Sykora
Ruutu - Staal - Kennedy
Roberts - Talbot - Laraque

Wings' Game 6 Lineup:
Holmstrom - Zetterberg - Datsyuk
Filppula - Hudler - Cleary
Samuelsson - Draper - Drake
Maltby - Helm - McCarty
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Minä vaan edelleen väitän että vaikka Wings mielletään mielettömän hyökkäys- ja yksilötaitonsa takia taitojoukkueeksi (mitä se tietenkin onkin), niin samaan aikaan se on yksi liigan parhaista joukkuepuolustusjoukkueista ellei paras. Ei ole sattumaa, että runkosarhassa se päästi selvästi vähiten maaleja koko liigassa eli ainoastaan 184. Hyökkäyspäässähän Wings teki vasta kolmanneksi eniten maaleja 257, joka oli vähemmän kuin Canadiensin 262 ja Senatorsin 261.

Toki Detroit onkin aivan loistava myös omaan päähän, mutta juuri tuon taidon takia se ei ole sellainen korostunut duunarijoukkue kuten esim. joku Calgary. Eihän Stanley Cupin finaaleihin ole kait useisiin vuosikymmeniin päässyt puhtaalla hyökkäämisellä, no ehkä Pensit ekana mestaruusvuotenaan.
 

MrDownhouse

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJK & NasKi (R.I.P)
Heh, hieman pisti hymyilyttämään kun töissä luin Iltalehdestä/-sanomista (muista kummasta) Ilari Filppulan muutamia analyysejä kuinka Red Wings tulee viemään finaalit selvästi syystä, että Detroitilta maalintekoon pystyvät joka kentällinen ja Pittsburghillä hyviä kenttiä on vain yksi, joskin todella hyvä sellainen. En tiedä onko toimittaja ymmärtänyt kovin väärin Ilarin tarinoita vaiko voiko "Valen-veikalla" olla todellakin noin vahvat värilasit päässä, että pitää Pengsiä vain yhden kentällisen joukkueena.

Erijännä finaalisarja kyllä tulossa, vanhat tilastot ovat melko paperia tällaisessa ottelussa missä joukkueet ovat pelanneet toisiaan vastaan tai edes samoja joukkueita vastaan niin hyvin vähän. Harmittaa hieman kyllä, että jokainen ottelu alkaa vasta kolmelta Suomen aikaa kun töitäkin pitäisi jossain välissä tehdä, mutta nyt ei auta valittaminen...kai se niin on, että se kuolema sitten kuittaa ne univelat niinkuin se sanonta kuuluu.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jännittävät finaalit ovat todellakin alkamassa monellakin mittarilla katsottuna. Itselleni oli yllätys, että Penguins eteni näin pitkälle, ja vieläpä erittäin vaivattomasti. Detroitin menestystä osasin jotenkin odottaa - voittihan se konferenssinkin.

Veikkaan, että Detroit vie Stanley Cupin, vaikken sitä itse ehkä haluaisikaan. Jollain tapaa joukkue vaikuttaa vaan niin kovalta ja haavoittumattomalta. Sekä Red Wingsillä että Pensillä riittää kovia yksilöitä ja hyökkäysvoimaa. Merkittävin erottaja onkin puolustus, joka menee melkoisen selvästi Detroitille. Maalivahdit tasan, ehkä hieman Pensille.

Oma veikkaus 4-2 Detroitille. Jotta Pens voittaisi, on sen mielestäni voitettava jompikumpi ensimmäisistä Detroitin peleistä. Red Wings voittaa kuitenkin joko pelin 3 tai 4 Pittsburgissa. 3-1 -tilanteesta on paha enää tulla.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Luottavaisin mielin kuitenkin voi lähteä sarjaa seuraamaan, sillä Pittsburgh ei ole koskaan hävinnyt Stanley Cupin finaalisarjaa kun Detroitilla on siitä puolestaan kokemusta 12 sarjan verran.

Uskokoon tilastoja ken haluaa. Cupit Detroitille 10-2 ja viimeisen 15 vuoden sisällä 3-0. Finaalitappioiden valossa voisi lähettää terveisiä Jack Adamsille ja Ted Lindsaylle. Ensin mainittu myi kostoksi jälkimmäisen NHLPA:n perustamisesta Chicagoon ja jatkoa seurasi pitkin 50-60 lukuja... http://www.legendsofhockey.net/html/spot_oneononep196607.htm (sori että meni vähän off-topiciksi..)

Hienoa että finaaleissa on joukkueet jotka molemmat osaavat hyökätä ja haluavat tehdä maaleja. Tätä on odotettu. Yleensä nautittavammat kamppailut on nähty läntisen konferenssin (semi/)finaaleissa, mutta tällä kertaa näin ei ole ja hyvä niin. Finaalissa pitäisikin aina kohdata kaksi parasta taitojoukkuetta eikä 0-0 puolustuskyttääjiä. Toivottavasti Muuli saadaan kehiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Täällä on kovasti vertailu kaikenlaista tilastoa pudotuspeleistä, mutta niillä voi mielestäni heittää vesilintua. Molemmat ovat pelanneet täysin eri joukkueita vastaan ja eri konferensseissa. On täysi arvoitus, millaiseksi Red Wingsin ja Penguisin välinen keskinäinen vääntö tulee muodostumaan.

Yksi asetelma on kuitenkin selvä. Detroit on NHL:n paras joukkue pitämään kiekkoa ja Penguis paras riistämään sen vastustajalta. Siinä se finaalien käsikirjoitus sitten pitkälle onkin.

Onko Red Wings kiekonpitämisessä niin taitava, että Pens ei pääse tekemään murhaavia vastaiskujaan, vai onko juuri Penguins tässä osa-alueessa niin vahva, ettei Red Wingsin palapeli menee täysin sekaisin? Mahdollistahan on, että Wings hallitsee ja laukoo enemmän heikommista paikoista ja Pens käy iskemässä kerran kymmenessä minuutissa yhdestä kiekonemenetyksestä aina varman maalin. Tai sitten Red Wings puolustaa niin tarkasti ja pelaa niin virheetöntä kiekkoa, että Pens riisutaan offensivisista aseistaan ja välissä käydään iskemässä muutama räkämaali. Kumman nuottien mukaan ottelut sitten lähtevätkin menemään, niin sieltä se voittaja löytyy.

Ainoataan yhden tilaston voisin uskoa menevän samalla tavalla mitä tähän asti ja se on aloitukset. Pittburgh on ollut niissä käsittämättömän huono, onko ollut peräti huonoin pudotuspelijoukkue kaikista aloitusprosenteissa? Menoa se ei ole tähän asti vielä haitannut, koska itäisen konferenssin muut jengit ovat olleet täysin sukkia Pensiin verrattuna. Mutta nyt vastaan tulee Red Wings, joka on pudotuspelien paras aloitusympyrässä.

Tämä toki palvelee Red Wingsin pelitapaa, eli kiekko otetaan omille jo heti aloitusympyrästä lähtien ja oma lyhytsyöttöpeli alkaa rullata. Samalla alkaa Pensin juoksu Wingsien perässä yrittäen riistopeliä ja siitä nopeaa pelinkääntämistä, jossa ovat Red Wingsiäkin parempi joukkue. Myös Red Wings on hyvä riistopelissään, mutta sitä tullaan näkemään vähemmän, koska sitä riistettävää tulee olemaan vähemmän omasta kiekonpitämisestä johtuen.

Datsjuk
Zetterberg
Lidström

Siinä kolmikko, joka tulee ottamaan Crosby-Hossa kaksikon syleilyynsä. Selke-ehdokkaat ja Mr. Norris tekevät tuhokaksikon elämän hankalaksi olemalla samalla aaltopituudella heidän pelikäsityksensä kanssa ja siten katkovat jo syöttölinjat pois. Kakkosketjun Jevgei Malkinin osuus nouseekin sitten isoon asemaan. Hänen on jyrättävä Red Wingsin alempien ketjujen yli.

Hyvä uutinen Red Wingsin kannalta on se, että Johan Franzén on saanut luvan osallistua harjoituksiin. Pelikuntoon julistuskaan siten tuskin on enää kaukana. Voi hyvinkin olla, että se on juuri Franzén, joka tulee ottamaan Malkinin pihteihinsä. Alempana odottelee Kronwall ja Stuart pommiensa kanssa.

Babcock kokeili runkosarjassa Franzénia isokokoisten senttereiden varjostajana (mm. Getzlafin) ja kaveri onnistui mainiosti. Joka tapauksessa jos Franzén tekee paluun, niin Red Wingsin kakkoskenttä muuttuu jälleen huippuvaaralliseksi. Kakkosylivoimaan saadaan pitelemätön maskimies, joka oikeasti tekee tuhoja häntä täysin ulapalla tuuranneeseen Dan Clearyyn verrattuna. Kun ykkönen on mitä on ja sekä kolmosesta että nelosesta on saatu matkan aikana ratkaisijoita, niin ei voi todeta muuta kuin asioiden olevan varsin turvallisesti mallillaan.

Mutta se vastakkainasettelusta. Red Wingsin peruspelin vahvuus on kiekonpitämisen lisäksi lopulta kuitenkin se betonipuolustus, huippukova TOP4, jota tukee neljä puolustavaa ketjua. Ja viimeisenä lukkona Chris Osgood on ollut loistava ottamaan niitä tilanteita kiinni, mitä tuon tarkan sihdin läpi hyvin harvoin pääsee.

Laitetaan tähän vielä keikonriistoplusmiinustilasto, niin näkee vähän keltä odottaa menetyksiä ja keltä riistoja. Red Wingsin ykkösniminä riistoissa häärii Datsjuk, Zetterberg, Kronwall ja Franzén, Pensillä taasen Crosby, Staal, Kennedy ja Hossa. Menetyksissä Red Wingsiä johtaa varsin pakkipainotteisesti Rafalski, Kronwall, Holmström, Stuart ja Chelios. Pensillä neljä eniten menettänyttä ovat Malkin, Crosby, Gonchar ja Whitney.

Nimi, riistot, menetykset, yhteensä

Datsjuk +19 -9 = +10
Zetter +15 -9 = +6
Filppula +7 -1 = +6
Draper +6 -0 = +6
Maltby +4 -0 = +4
Helm +4 -0 = +4
Franzén +9 -6 = +3
Drake +6 -3 = +3
Hudler +8 -6 = +2
Lidström +7 -5 = +2
Cleary +8 -7 = +1
Lebda +2 -2 = 0
Lilja +0 -1 = -1
Samuels +6 -8 = -2
Kronwall +10 -14 = -4
McCarty +2 -6 = -4
Stuart +5 -12 = -7
Chelios +4 -12 = -8
Rafalski +5 -15 = -10
Holmström +3 -13 = -10

Hossa +14 -5 = +9
Staal +12 -4 = +8
Kennedy +8 -0 = +8
Malone +6 -2 = +4
Crosby +15 -12 = +3
Hall +4 -1 = +3
Ruutu +5 -4 = +1
Sykora +5 -4 = +1
Talbot +2 -1 = +1
Laraque +1 -1 = 0
Scuderi +4 -4 = 0
Roberts +0 -1 = -1
Letang +4 -6 = -2
Gill +3 -6 = -3
Orpik +3 -6 = -3
Gonchar +5 -11 = -6
Whitney +2 -10 = -8
Malkin +8 -17 = -9


***

Mutta se siitä ja sitten aivot narikkaan.

Vaikka en olisi Red Wingsin kannattaja ja voisin luoda NHL:n käsikirjoituksen, niin nyt olisi Red Wingsin vuoro voittaa. Joukkue on tehnyt aivan uskomattoman nopean uusiutumisen kolmessa vuodessa parhaiten salary capin alle rakennetuksi joukkueeksi. Viime kauden karvas pettymys konferenssifinaaleissa Anaheimia vastaan on ollut suurin tekijä motivoimassa tuota joukkuetta tänä keväänä. Kahden avainpakin loukkaantuminen koitui vääjäämättä kuolemaksi.

Yleensä aina mestarin pitää kokea joku vastoinkäyminen, jonka kautta joukkue kasvaa voittajaksi. Anaheim kärsi omat vastoinkäymisensä aivan samalla tavalla vuotta aiemmin konferenssifinaalissa. Toista kertaa niin pitkälle päästyään he eivät vain yksinkertaisesti halunneet enää hävitä.

Nyt siis jos tekisin NHL:n käsikirjoituksen, niin se olisi jotenkin karvaalla tavalla tappio Penguinsille, joka ei ole omia vastoinkäymisiään vielä kokenut. Vain yksi ihmettelyvierailu viime kaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tappio voisi kulminoitua jotenkin Crosbyn epäonnistumiseen ja hänet tuomittaisiin jollakin tapaa lähestulkoon alimpaan helvettiin.

Penguinsilla ei kuitenkaan ole hätää pitää tätä runkoa kasassa vielä ensi kaudelle, ja mikä olisi sen hienompaa, kuin Crosbyn yritys numero kaksi, jossa hän jollain huikealla tavalla johtaisi joukkueensa vuoden takaisesta pettymyksestä mestariksi. Vähän tyyliin se Gretzkyn eka tappio Iskendersille, jonka jälkeen hän tajusi mitä voittaminen oikeasti vaatii.

Penguins saa menestyksensä muuten vähän "liian" nopeasti ja "liian" nuorena. Sopimusvaatimukset nousisivat mestareilla jälleen pilviin tuhoten joukkueen rungon salary cap -kelvottomaksi. Tätä kohtaloa en Penguinsille halua, haluan nähdä hienon joukkueen, ehkä tulevan dynastiankin yhdessä vielä pitkään.

Tampa Bay ja Anaheim ovat joutuneet samantien cap-kurimukseen cupiensa jälkeen, mutta Red Wings kestäisi voiton cap -näkökulmasta kaikista parhaiten, koska joukkue on sidottu pitkälle tulevaisuuteen edullisilla sopimuksilla.

En halua yhdellekään NHL-joukkueelle enää tuota cap-tuhon kohtaloa, joten Red Wings siis voittoon ja Penguins ottaa kuitin vuoden päästä vaikkapa tämän kevään kovinta taistelijajoukkuetta Dallasia vastaan. Niin minusta vain olisi hienoa nähdä asioiden menevän, vaikka tässä ei omaa lehmää ojassa olisikaan. ;)
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joku hetki sitten Red Wings -kannattajat saivat kuulla myös toisesta ilouutisesta (Franzénin harjoitusluvan lisukkeeksi). Daniel Cleary on saanut lääkäriltä luvan poistaa leukasuojuksensa.

Tämä saattaa ulkopuolisita tuntua huvittavalta, mutta Red Wings -fanien keskuudessa on valinnut suuri epäilys ja jopa tietämys, että koko uransa ilman visiiriä pelannut Cleary on ollut suuresti häiriintynyt leukasuojuksensa kanssa sairaslomansa päättymisen jälkeen. Cleary ei ole saanut tehollisesti mitään aikaan, kun hän ennen loukkaantumistaan teki 49 ottelussa 20+20 tehopistettä. Kaksi edelliskevättä hän on ollut Red Wingsin paras pudotuspelisoturi, mutta tänä keväänä ei ole vielä päässyt tasolleen.

Monet ovat spekuloineet, että leukasuojus on häirinnyt näkemistä jäähän missä kiekko on ja siten monet lähes tuhannen taalan tyhjän maalin maalipaikat ovat jääneet käyttämättä. Clearyn näkökentän palautuminen normaalitilaan nostanee Red Wingsin ratkaisupotentiaalia jälleen yhdellä pykälällä. Ehkä pikkuasia, mutta asia kuitenkin. Yksi häiriötekijä on Wingsiltä jälleen pois. Loppujenlopuksihan ne on pikkuasiat, jotka ratkaisee.

Franzénin paluuta ei ole vielä ensimmäiseen finaaliin luvattu, mutta sen jälkeen 99%:sesti kyllä. Cleary jäänee kakkosketjuun Franzénin palattua, koska miehessä piilee niin valtava potentiaali ja työmäärältään mies on Wingsin paras hyökkääjä. Samuelsson taasen on ollut tehoton, mutta puolusti erinomaisesti kolmosketjussa Dallas-sarjan viimeisessä ottelussa, joten Drake-Draper-Samulesson pidetään todennäköisesti ennallaan. Kun Franzén palaa, niin heikosti viime ottelut esiintynyt Darren McCarty päässee varahyökkääjäksi.

Näillä ketjuilla ekaan otteluun ilman Franzénia:

Datsjuk - Zetterberg - Holmström
Hudler - Filppula - Cleary
Drake - Draper - Samuelsson
Maltby - Helm - McCarty
(Hartigan)

Franzénin palattua:

Datsjuk - Zetterberg - Holmström
Franzén - Filppula - Cleary
Drake - Draper - Samuelsson
Hudler - Helm - Maltby
(McCarty, Hartigan)

Nelosketju on melkoinen vauhtiketju tuossa jälkimmäisessä muodossaan, kakkonen mielenkiintoinen yhdistemä; kaksi soturia laidoilla ja aivot keskellä.

Pakistossa Chelioksen vammasta ei ole mitään tietoa, mutta se on oikeataan aivan sama pelaako hänen paikallaan Lilja vai itse vanhus. Liljan esitys viimeisessä Dallas-väännössä oli sen verran rohkaiseva, että päätyisin valinnassa tähän terveempään nuorukaiseen.

Lidström - Rafalski
Kronwall - Stuart
Lebda - Lilja
(Chelios)

Osgood
(Hasek)

Peräpäässä ei siis ihmeempiä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Maanantaina alkaa kesäloma, joten ehdin hyvin katsella finaaliottelut Canalilta. Jakke Ruutu pelannut jo vuodesta -99 NHL:ssä, joten pidän peukkuja, että Pingviinit hoitavat kannun himaan.
Stanley Cup mestaruuden voittaneita pelaajia löytyy Detroitista peräti 10 pelaajaa ja 8 heistä, jopa useampi mestaruus voitettuna. Pingviineillä vain 3 mestaruutta voittanutta pelaajaa. Tällä vertailulla Detroitilla on kyllä kokemusta miten mestaruuksia voitetaan. Pingviinit vievät sarjan 4-3.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mainitaan nyt sekin huomiotta jäänyt seikka, että jokaisen edes jossain määrin kunnollisen ja omanarvontuntoisen eurooppalaisen velvollisuus on tietenkin kannustaa Detroitia, sillä koskaan aikaisemmin ei eurooppalaisella kapteenilla ole Stanley Cupia voitettu ja tuo epäkohta on jo aika korjata!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Mainitaan nyt sekin huomiotta jäänyt seikka, että jokaisen edes jossain määrin kunnollisen ja omanarvontuntoisen eurooppalaisen velvollisuus on tietenkin kannustaa Detroitia, sillä koskaan aikaisemmin ei eurooppalaisella kapteenilla ole Stanley Cupia voitettu ja tuo epäkohta on jo aika korjata!

Eurooppalaiset kapteenit hiuksista suoraan sinne. Jos Mario Lemieuxin taidot on aikanaan tehneet vaikutuksen ja joukkue jäänyt lähtemättömästi sydämeen, niin ei siinä silloin paljon eurooppa-trekronor-svenskapojkar -bandwagoni lämmitä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ilmeisesti ilman Cheliosta lähdetään avausmatsiin, vaikka onkin terve. Mies kommentoi asiaa näin:

Wings defenseman Chris Chelios said he's healthy enough play but expects to be scratched for Game 1. Andreas Lilja has been practicing with Brett Lebda the last two days.

"I'm ready to go. I don't think I'll be playing the first game,'' Chelios said. "Whether it's superstitious or not, we're not changing a winning (lineup), we played a real good game to close out Dallas. In the long run, hopefully it helps me out if I need it. I'm good to go and ready to go.''

Asked if he's disappointed to be sitting out, Chelios said, "No, not at all. Obviously, I want to play. Don't get me wrong, but we played one of our best games in Dallas. If we keep winning, it's not a problem at all. Trust me, if you told me I'd be in this position at the beginning of the year, I wouldn't trade it for anything in the world. So I'm ready, if and when I get my chance, I'll be ready for the team.''



Franzén veti hajoituksissa pääosin varamiesten ketjussa (Franzén-Hartigan-Downey), mutta kävi myös pyörähtämässä pariin kertaan omalla tontillaan kakkosen vasemmassa laidassa Hudlerin tilalla. Hyvä merkki jatkoa ajatellen.

Bruce McLeaodin blogista:

UPDATE:
Franzen took a few shifts on a five-on-five battle drill with the second line (subbing for Hudler or Cleary alternately). He didn't make contact with anyone, but participating in that drill is a good sign. Battle drills are the final hurdle before players are green-lighted for game action.

To be clear, Franzen just worked in on the second line. But I'd say that his participation in these drills makes him a true game-time decision for tomorrow.

Practice lines ...
Datsyuk-Zetterberg-Holmstrom
Hudler-Filppula-Cleary
Drake-Draper-Samuelsson
Maltby-Helm-McCarty
Franzen-Hartigan-Downey (spare parts)

Lidstrom-Rafalski
Kronwall-Stuart
Lebda-Lilja
Meech-Chelios (spare parts)

General manager Ken Holland said at the NHL's media day that Johan Franzen (headaches) is doubtful for tomorrow's Game 1. Holland said that Franzen will see a doctor tomorrow for an evaluation.

"We expect him to play in this series," said Holland. "He's close."

Coach Mike Babcock noted that Franzen looked good today in his first practice in weeks.

"Looks to me like he's ready, but that's why I don't make those decisions," said Babcock. "This morning was a big morning (for Franzen)."
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ilmeisesti ilman Cheliosta lähdetään avausmatsiin, vaikka onkin terve.
Vähän on kaksipiippuiset fiilikset minulla tämän Cheliosin hyllyttämisen suhteen. Ylivoimaisesti heikoin lenkki hän on kieltämättä Red Wingsin puolustuksessa ollut läpi pudotuspelien, mutta toisaalta on ikävä tapa lopettaa hieno ura (todennäköisesti ainakin Detroitissa) katsomalla sivusta muun joukkueen taistelua Stanley Cupin finaalissa. Lilja oli yllättävän hyvä kuudennessa ottelussa Dallasia vastaan, mutta Penguins soveltuu vastustajana paljon huonommin hänen kankeille jaloilleen ja varsinkin hitaalle päälleen kuin Stars. Jos itse saisin päättää, niin heittäisin Cheliosin ilmeisten riskienkin uhalla vääntämään neljännesvuosisadan itseään nuorempia supertähtiä vastaan. Ihan vaikka vain nostalgian vuoksi! Ymmärrän toki täysin, että Babcockia ei paljon nostalgiat kiinnosta tässä vaiheessa kautta. No ehkäpä Cheli saa vielä tilaisuutensa sarjan edetessä.

Enää vuorokausi jäljellä tätä tuskallisen pitkää odottamista. Detroitin kannalta ehkä jopa ratkaisevan yliotteen ottaminen kokemattomasta Penguinsista hoituisi parhaiten nappaamalla kaksi kotivoittoa. Pensillä lienee kuitenkin paras mahdollisuus saavuttaa tarvittava vierasvoitto Detroitista nimenomaan Game 1:ssä, kun pelaaminen on kaikille tuomarit mukaanlukien uutta ja ihmeellistä ja kun vielä Detroitin ykkösmaalintekijä Franzen on ottelusta sivussa. Täytyy muistaa, että vielä tätäkin vuosikertaa kokeneempi Red Wings hävisi hermostuneella esityksellä Carolinalle ensimmäisen ottelun vuoden 2002 finaalisarjassa.

Babcock muuten vahvisti jossain haastattelussa, että aikoo ainakin yrittää peluuttaa Zetterbergin kenttää nimenomaan Crosbyn kenttää vastaan. Tämä on mielestäni odotettu ja perusteltu ratkaisu, sillä ainakin omissa papereissani Crosby on se pelaaja, jonka eliminoiminen on tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Siitä minulla ei ole harmainta aavistusta, miten Therien aikoo peluuttaa miehistöään. Haluaako hän Staalin kentän Zetterbergejä vastaan vai luottaako pelkästään siihen, että omat pyssyt ovat tehokkaampia kuin vastustajan? Mielenkiintoista on myös seurata Jaromir Jagrin ja Don Cherryn ykkössuosikin Jarkko Ruudun statusta tässä sarjassa. Yrittääkö Jakke lähteä ärsyttämään jotain tiettyä Red Wingsin staraa (mikä lienee aika turhaa) vai tyytyykö hän muuten vain sikailemaan minkä ehtii..? :)
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Enää vuorokausi jäljellä tätä tuskallisen pitkää odottamista. Detroitin kannalta ehkä jopa ratkaisevan yliotteen ottaminen kokemattomasta Penguinsista hoituisi parhaiten nappaamalla kaksi kotivoittoa. Pensillä lienee kuitenkin paras mahdollisuus saavuttaa tarvittava vierasvoitto Detroitista nimenomaan Game 1:ssä, kun pelaaminen on kaikille tuomarit mukaanlukien uutta ja ihmeellistä ja kun vielä Detroitin ykkösmaalintekijä Franzen on ottelusta sivussa. Täytyy muistaa, että vielä tätäkin vuosikertaa kokeneempi Red Wings hävisi hermostuneella esityksellä Carolinalle ensimmäisen ottelun vuoden 2002 finaalisarjassa.

Odottavan aika on pitkä, eikä tässä meinaa enää housuissaankaan pysyä, mutta onneksi odotusta on enää 13 tuntia. Välissä ehtii juhlistaa vielä Eväspekonin viisuvoittoakin.

Hyvät pointit nostit esille tästä ottelusarjan alusta! Joukkueet ovat toisilleen suht tuntemattomia, ja jos tässä sarjassa jompi kumpi joukkueista on paineiden alaisena, se on Detroit. Penguins saattaisi nimenomaan Game 1:ssä pystyä yllättämään Detroitin housut jalassa ja Detroitin blowoutia lukuunottamatta lopputulos ei vaikuttane siihen, että kakkosmatsissa mennään jo tarkemmalla sapluunalla. Kotietu on joka tapauksessa jo siinä vaiheessa siirtynyt ja pelkät kotivoitot sarjassa riittävät 4-2 -tulokseen Penguinsille. Uskon, että ensi yönä nähdään eräs tämän kauden parhaista lätkämatseista.

Ruutu saattaisi hyvinkin louskuttaa leukojaan drapereille ja maltbyille ja vastaaville. Secondary scoring näyttelee tässä sarjassa kuitenkin melkoisella varmuudella ratkaisevaa osaa maalinteon suhteen ja jos Ruutu saa esim. kolmosketjun pelin sekaisin Staalin tehdessä maaleja, tilanne näyttää Penguinsin kannalta oikein hyvältä.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Huikeat finaalit tulossa. Kaksi pelaavinta joukkuetta vastakkain, joten viihtyvyys taattu. Ainoa mitä vois toivoa enemmän on, että turpakäräjiä tullee olemaan liian vähän. Mutta Detroit vie kannun. Rafalski, Osqood, Zetterberg ja Draper. Nälkää riittää....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös