Columbus Blue Jackets 2023–2024

  • 227 290
  • 837

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Keklu on ollut jatkoajalla jo pidemmän aikaa, mutta NHL:n omituisuus on se että jos saa potkut niin usein löytää itsensä paremmasta positiosta, siis noin ensimmäisten potkujen jälkeen. Usein potkut saanut pomo on uskaltanut ottaa riskejä jne mitä kaikki GM:ät ei välttämättä uskalla/viitsi tehdä.
 
Juuri nyt uusimmassa Spittin’ Chicletsin podcastissa kävivät läpi tätä keissiä menneiltä viikoilta. Aika paljon selittää taas ja hyvä, että tuli ilmi. Ei helvetti mikä vittupää tämä Babcock. Jos edes puoletkaan noista jutuista pitää paikkansa, niin toivottavasti tämä käydään ihan perin pohjin läpi. Lyhykäisyydessään pelannut ihan tietoisesti kaksilla korteilla, eli suoraan joltain nuoremmilta pelaajilta pyytänyt puhelimia katseluun ja kutsunut jopa kotiinsa lounaalle tätä varten, kun taas tietenkin kokeneemmille tehnyt tämän täysin erilailla ja hyväksyttävimmin. Näin myös verhonnut tämän koko paskan. Vedetty tätä kokeneempaakin pelaajakaartia ihan höplästä, kun tietenkin ovat luulleet, että kaikille tämä tehty samalla lailla. Tehnyt tätä samaa jo tietenkin Toronton aikoina samalla kaavalla. Ihan puhdasta valta-aseman tietoista osoittamista ja väärinkäyttöä.

Toivottavasti tämä sairas manipuloiva paska Babcock saa tästä jotain seuraamuksia. Alkoi nyt niin sapettaa, että ei helvetti. Ilman mitään mainostusta, niin ehkä vain kannattaa kuunnella tuosta uusimmasta podcastissa tämä, niin saa paremman kuvan.

E. Niin ja n. 13 minuutin kohdilta alkaa tuosta puhe podcastissa ainakin Spotifyn kautta. Myös Chris Chelioksen kanssa käyvät vielä läpi tätä Babcock-juttua, kun on vieraana. Painava asiaa siinäkin.
 
Viimeksi muokattu:
Heitä ne Jaloset jo helvettiin.. Ei toimi NHL maailmassa.
Babcock sai potkut ennen ensimmäisiäkään harjoituksia.
Siinä on jo sellaiset pohjat joita olisi Jalosenkin ollut vaikea pistää uusiksi...


Keklu on ollut jatkoajalla jo pidemmän aikaa, mutta NHL:n omituisuus on se että jos saa potkut niin usein löytää itsensä paremmasta positiosta, siis noin ensimmäisten potkujen jälkeen. Usein potkut saanut pomo on uskaltanut ottaa riskejä jne mitä kaikki GM:ät ei välttämättä uskalla/viitsi tehdä.

Onko tuosta pääteltävissä että menestyvät seurat palkkaavat mielellään riskiä ottavia GM:iä?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kuten yleensäkin näissä jutuissa, niin median kauttahan ei välity aivan täyttä kuvaa tapahtumien kulusta. Toisin sanoen emme voi aivan tarkkaan tietää, että mitä noissa Babcockin ja pelaajien välisissä tapahtumissa on käynyt.

Jos nyt kuitenkin oletetaan, että siellä on käynyt se, mitä mediaan on viestitty, että Babcock on ainoastaan pelaajiltaan kysynyt kuvia perheistään, niin on tästä siinä tapauksessa aikamoinen myrsky vesilasissa noussut. Sitten jos tapahtumiin on liittynyt jotain muutakin, josta emme tiedä, niin sitten toki kantani olisi eri.

Onhan tuo siis outoa, ja vähän varmaan ihmisestä riippuu, että miten kokee asian kun esimies kysyy nähdä kuvaa perheestä. Joillekin se olisi luultavasti jopa ilon aihe, toisille taas omituista, ja joillekin jopa erittäin epämiellyttävää. Jollakin voi olla ongelmia perheessä, tai sitä ei pahimmassa tapauksessa ole ollenkaan, niin on tästä tietämättömänä todella tahditonta kysellä jotain kuvia perheestä.

Kuuntelin tuon uusimman kiekkokiukaan, ja kyllähän tuossa Sihvosella ja Savolaisella lyö jo laineet yli oikein huolella. Joo tapahtumat olivat noloja Columbuksen kannalta ja Babcock on toiminut hölmösti, mutta se että yli tunnin verran saavat materiaalia tuotettua pelkästään Kekäläisen ja Babcockin haukkumisesta, niin on tuokin nyt jo ihan helvetin kohtuutonta. Etenkin silloin, kun myöskään heillä ei varmasti ole yhtään sen tarkempaa tietoa siitä, että mitä noissa kahdenvälisissä keskusteluissa on oikeasti tapahtunut.

Sihvosella etenkin on pahana tapana se ollut jo kauan, että hän keksii omasta päästään kaikenlaisia olkiukkoja vähän aina siitä asian vierestä, ja sitten vailla parempaa tietoa rupeaa hakkaamaan sitä itse keksimäänsä olkiukkoa.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakottaa kysymään, että eikös Kekäläinen saa kenkää, epäonnistuu hän minkä tahansa valmentajan kanssa seuraavaksi? Mies on yhden virheen päässä potkuista. Mutta edelleen elää tämä narratiivi, että juurikin eurooppalaisen valmentajan palkkaaminen olisi monumentaalinen riski. Toki jos änärin valmentaja- kulttuuri on niin mätä, että saat GM:nä ikuisen leiman spitaalisena ”eurooppalaisen palkkaajana”.
Tuskin Keklu on Jalosen tai kenenkään muunkaan umpieurooppalaisen valmentajan palkkaamista edes miettinyt.

Jotenkin olen miehestä saanut kuvan, että on melkein pohjois-amerikkalaisempi kuin pohjois-amerikkalaiset itse. On itse opetellut sujuvan englannin kielen ja noussut ns. tyvestä puuhun amerikkalaisessa kiekkoskenessä, ja odottanee samaa muilta eurooppalaisilta. Ei taida olla kiinnostunut nostamaan joukkueensa päävalmentajaksi ketään, joka tulisi "ohituskaistaa" systeemin ulkopuolelta.
 
Mä en kyllä saa kiinni mikä se profit puoli Babcokilla oli, vaikka ei olisi tullut kohua ollenkaan.

No onhan se kai todistettu ettei ajattele täysin normaalin ihmisen tavoin ainakaan tuössa ympäristössä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jotenkin pystyy kyllä ymmärtämään asian molemmat puolet.

Babcok kysellyt pelaajilta, että näyttäisivät kuvia perheestään ja pelaajat nämä itse näyttävät = halu tutustua pelaajiin, luonteisiin, perheisiin jne. Minusta ihan hyväksyttävää, halua tutustua pelaajiin.

Mutta sitten taas jos sieltä on ihan otettu puhelin ja sieltä plärätty kansiot jne läpi. Niin se ylittää kyllä täysin yksityisyydenrajat ja tähän ei ole kenelläkään oikeutta. Koska varsinkin nuoremmalla kaartilla on nykyään tyyliin koko elämä siellä puhelimessa. Kuvien videon, jne muodossa.

Olisihan tuonkin voinut tehdä tyylin valmistellen. "Hei. Haluan tutustua sinuun ja perheeseesi/elämääsi enemmän. Katsotko valmiiks mitä haluaisit itsestäsi tuoda esille. Niin voimme tutustua perinpohjaisesti. Kiitos" Mutta jos tosiaan on yksityisyyden rajat heitetty kankkulan kaivoon niin ethän sä ny vittu voi tuolleen toimia!
 

Seiskakerros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Itse pidän aivan ilmiselvänä, että tämä on täysin tietoista, tarkkaan laskeltua manipulointia ja henkistä alistamista Babcockilta. Sen mitä henkilöstä ja hänen toimintamalleistaan lukenut ja kuullut ex-pelaajien kertomana, niin ei mene hetkeäkään läpi tuollaiset selitykset, että olisi jotenkin ajasta jälkeenjäänyt vanhuudenhöperö, joka ei vaan tajua nykyajasta mitään.

Älykäs ihminen persoonallisuushäiriöllä, joka ajaa tällaiseen käyttäytymiseen.
 

hulkster19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, SaiPa
Millä tavalla perhekuvien katselu tuo lisää valtaa? Enemmänkin menettää sen kuten nyt kävi.
Kun kyse ei ole kaikkien kohdalla ole ollut pelkästä tuttavallisesta perhekuvien katselusta. Spittin Chickletsin uusimmassa jaksossa käyvät läpi tätä kuviota, ja ainakin ennen Columbusta Babcockilla on useamman pelaajan kertoman mukaan ollut tapana siis ensimmäisessä pelaajan ja koutsin välisessä tapaamisessa pyytää se puhelin nähtäville ja alkaa käydä läpi niitä kuvia. Eikä edes mitenkään tuttavallisesti ("voisitko näyttää kuvia perheestäsi") vaan ihan suoraan, että hei, annas sun puhelin tänne niin katson millaisia kuvia siellä on, ja ainakin yhdessä tapauksessa oli myös screencastannut puhelimen näytön telkkarin ruudulle kuvia selatessaan. Ainakin minulla olisi tuossa tilanteessa ihan helvetin epämukava olo, vaikkei puhelimessa sinänsä mitään kaveriselfieitä ja maisemakuvia kummempaa olisikaan.

Torontossa miehen alaisuudessa pelannut tyyppi koki tämän episodin sinä kesänä kun Babcock palkattiin, ja tällä pelaajalla oli tietysti kesän ajalta jotain biletyskuvia puhelimessaan. Näistä Babcock ei näyttänyt olleen mielissään, ja ko. pelaaja joutui ainakin oman kokemuksensa mukaan kärsimään siitä koko kauden, kuvasi tilannetta sanoilla "mental warfare". Bissonetten mukaan tämä johti osaltaan myös Babcockin erottamiseen, koska potkujen alla kyseinen pelaaja (kertomansa mukaan) soitti suoraan GM:lle ja totesi, ettei enää pysty pelaamaan Babcockin alaisuudessa. Podcastissa kerrotun mukaan GM sai samana päivänä vastaavan puhelun toiseltakin joukkueen pelaajalta, mikä johti tutkintaan ja lopulta potkuihin.

Seuraava on sitten ihan puhdasta spekulaatiota, mutta pohtivat podissa myös, voisiko Babcock olla toiminut Kekäläisen ja vanhempien pelaajien kanssa tarkoituksella pehmeämmin, jotta sitten noiden suoremmat puhelimenkaappauskeissit eivät näyttäisi niin pahalta, mikäli GM tai veteraanipelaajat niistä sattuisivat kuulemaan. Ja about juuri näinhän tässä kävi: ensin Kekäläinen ja veteraanit totesivat omien kokemustensa pohjalta, että ei ole mitään ihmeellistä, ja tarkempi tutkinta osoitti oletettavasti asioiden todellisen laidan.

Babcockilla kun on ihan todistettua historiaa manipulatiivisesta käytöksestä, niin yksinkertaisesti tuollainen puhelimen kuvien läpikäynti tarjoaa helposti aineistoa manipulointiin/kiusaamiseen. Ihan täyttä spekulaatiota siis, mutta kuulostaa ihan uskottavalta. Tai vähintäänkin sitten tahtoo näyttää kaapin paikan nuorille todella epäammattimaisella ja epämiellyttävällä tavalla (= lievimmilläänkin työpaikkakiusaamista). Vaikea oikein muutakaan selitystä tuolle käytökselle on keksiä.
 
Kun kyse ei ole kaikkien kohdalla ole ollut pelkästä tuttavallisesta perhekuvien katselusta. Spittin Chickletsin uusimmassa jaksossa käyvät läpi tätä kuviota, ja ainakin ennen Columbusta Babcockilla on useamman pelaajan kertoman mukaan ollut tapana siis ensimmäisessä pelaajan ja koutsin välisessä tapaamisessa pyytää se puhelin nähtäville ja alkaa käydä läpi niitä kuvia. Eikä edes mitenkään tuttavallisesti ("voisitko näyttää kuvia perheestäsi") vaan ihan suoraan, että hei, annas sun puhelin tänne niin katson millaisia kuvia siellä on, ja ainakin yhdessä tapauksessa oli myös screencastannut puhelimen näytön telkkarin ruudulle kuvia selatessaan. Ainakin minulla olisi tuossa tilanteessa ihan helvetin epämukava olo, vaikkei puhelimessa sinänsä mitään kaveriselfieitä ja maisemakuvia kummempaa olisikaan.

Tietysti eri asia jos niin on mennyt että "vapaasti" saanut selata puhelimen kuvia. Mihin olisin itse kyllä sanonut että siihen on pyöristettynä 0% mahdollisuus.
 
Seuraava on sitten ihan puhdasta spekulaatiota, mutta pohtivat podissa myös, voisiko Babcock olla toiminut Kekäläisen ja vanhempien pelaajien kanssa tarkoituksella pehmeämmin, jotta sitten noiden suoremmat puhelimenkaappauskeissit eivät näyttäisi niin pahalta, mikäli GM tai veteraanipelaajat niistä sattuisivat kuulemaan. Ja about juuri näinhän tässä kävi: ensin Kekäläinen ja veteraanit totesivat omien kokemustensa pohjalta, että ei ole mitään ihmeellistä, ja tarkempi tutkinta osoitti oletettavasti asioiden todellisen laidan.

Tällainenhan on juuri kuin narsistisen ihmisen pelikirjasta, että onnistuu saamaan kaikki vielä toisiaan vastaan. Niin kuin Chelioskin sanoi, että Babcock on ”smart fox”, niin kyllä kaikki taitaa olla ihan tietoista ja vielä kun on lahja puhua itsensä ulos aina kaikista tilanteista, niin paletti vain pyörii. Nyt ei onneksi onnistunut tällä kertaa tämän pitempää, kun siellä ilmeisesti jotkin rohkeat nuoret pelaajat toivat nämä uudet jutut esille. Helvetin isoegoinen manipuloiva paska tämä Babcock.

Tässähän oltiin itse jo kukin kivittämässä kapteeni Jenneriä ja Gaudreauta, kun sanoivat, ettei heidän mielestään tässä puhelinepisodissa ollut mitään erikoista. Ei varmaan ollutkaan, kun heille se tehtiin ihan hyvällä maulla. Samalla tavalla hekin ovat tässä uhreja, kun heidät saatiin puolustelemaan Babcockin toimia, vaikka eivät oikeasti tienneet, miten muilla on oikeasti mennyt.
 
Viimeksi muokattu:
Väliin positiivisiakin viestejä:

Tämä oli mennyt ohi, mutta tuohan on varsin positiivinen juttu. Laine jos kuka on sellainen flow-pelaaja, joka vaatii, että ilmapiiri on oikeanlainen. En tiedä paljonko tuossa ko. kommentissa on kyse siitä, että Babcockista päästiin eroon ja paljonko siitä, että juuri Vincent on uusi valmentaja. Varmaan vähän molempia. Joka tapauksessa hieno juttu ja lupaa hyvää Laineen kauteen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Millä tavalla perhekuvien katselu tuo lisää valtaa? Enemmänkin menettää sen kuten nyt kävi.
Täysipäisen ihmisen voi olla aika vaikea ymmärtää tätä, mutta Babcockin aiempien edesottamusten perusteella otaksuisin, että Babcockin tavoite oli kontrolli. Erilaiset psykologiset manööverit tai ihan puhdas kiusaaminen toimivat tietysti sitä paremmin, mitä paremmin kontrolloitavansa tuntee.

Eli kyllä se kännyköiden räplääminen oli ihan tutustumista, pohjatyötä pelaajien alistamiselle nöyräksi.

Toki sinänsä surullista, koska Mike Babcock olisi luultavasti erittäin hyvä valmentaja yksinomaan siksi, mitä annettavaa hänellä on pelaajilleen taktisesti. Mutta uskon, että Mike Babcock uskoo, että hänellä on oltava erittäin suuri valta pelaajiin, että nämä pelaavat juuri niin kuin hän haluaa. Siksi hän on uransa kohdellut pelaajia kuten on. Eikä näillä ole väliä, väliä on vain sillä miten joukkue pelaa.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Juuri nyt uusimmassa Spittin’ Chicletsin podcastissa kävivät läpi tätä keissiä menneiltä viikoilta. Aika paljon selittää taas ja hyvä, että tuli ilmi. Ei helvetti mikä vittupää tämä Babcock. Jos edes puoletkaan noista jutuista pitää paikkansa, niin toivottavasti tämä käydään ihan perin pohjin läpi. Lyhykäisyydessään pelannut ihan tietoisesti kaksilla korteilla, eli suoraan joltain nuoremmilta pelaajilta pyytänyt puhelimia katseluun ja kutsunut jopa kotiinsa lounaalle tätä varten, kun taas tietenkin kokeneemmille tehnyt tämän täysin erilailla ja hyväksyttävimmin. Näin myös verhonnut tämän koko paskan. Vedetty tätä kokeneempaakin pelaajakaartia ihan höplästä, kun tietenkin ovat luulleet, että kaikille tämä tehty samalla lailla. Tehnyt tätä samaa jo tietenkin Toronton aikoina samalla kaavalla. Ihan puhdasta valta-aseman tietoista osoittamista ja väärinkäyttöä.

Toivottavasti tämä sairas manipuloiva paska Babcock saa tästä jotain seuraamuksia. Alkoi nyt niin sapettaa, että ei helvetti. Ilman mitään mainostusta, niin ehkä vain kannattaa kuunnella tuosta uusimmasta podcastissa tämä, niin saa paremman kuvan.

E. Niin ja n. 13 minuutin kohdilta alkaa tuosta puhe podcastissa ainakin Spotifyn kautta. Myös Chris Chelioksen kanssa käyvät vielä läpi tätä Babcock-juttua, kun on vieraana. Painava asiaa siinäkin.
Jakso löytyy nyt myös YT:sta ja Chelioksella ei montaa positiivista sanaa Babcokista ole lausua, sanoo olevan manipuloiva mulkku. Myös tuo miten kohteli Franzenia Detroitissa kertoo kaiken olennaisen.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Kaiken tämän perusteella voi helposti sanoa, että Babcock ei ole terve. Niin laskelmoidun pimeää on tuo touhu.

Torontossa oli pelaaja/henkilö, joka varoitti tulokkaita sekä uusia pelaajia tästä Babcockin puhelinfiksaatiosta. Ilmeisesti erään pelaajan kanssa tämä kyseinen henkilö ei ollut tilanteen tasalla ja Babcock pääsi miehen yllättämään. Siitä hetkestä eteenpäin oli ollut ilmeisesti melko raskas vuosi.

Oikeassa olet, melko kipiä veijari.
 

-DD-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Patrik Laineelta tuli kyllä mielenkiintoiset kommentit näistä potkuista. En epäile etteikö hän tykkäisi Vincentistä valmentajana ja ihmisenä, mutta rivien välistä luen suurempana asiana valtavan helpotuksen siitä että Babcockista päästiin näin nopeasti eroon.

Olen tiennyt hänet siitä saakka, kun menin Winnipegiin 18-vuotiaana. Olen todella innoissani ja kerroin sen hänelle heti. En ole ollut näin innoissani pitkään aikaan. Olen tosi iloinen hänen puolestaan, Laine sanoi Blue Jacketsin tiedottajan Jeff Svobodan mukaan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Olisiko asetelma sen suuntainen, että jos Columbus ei alkavalla kaudella yllä pudotuspeleihin, niin Kekäläiselle näytetään ovea? Vedonlyöntimarkkina ennustaa Columbukselle noin 75 pisteen runkosarjaa ja todennäköisyys pudotuspeleihin pääsemiselle taitaa olla jossain 10-12 prosentin kieppeillä. Tässä mielessä voidaan pitää hyvin todennäköisenä, että vuoden päästä Jarmo Kekäläinen on entinen GM tässä seurassa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olisiko asetelma sen suuntainen, että jos Columbus ei alkavalla kaudella yllä pudotuspeleihin, niin Kekäläiselle näytetään ovea? Vedonlyöntimarkkina ennustaa Columbukselle noin 75 pisteen runkosarjaa ja todennäköisyys pudotuspeleihin pääsemiselle taitaa olla jossain 10-12 prosentin kieppeillä. Tässä mielessä voidaan pitää hyvin todennäköisenä, että vuoden päästä Jarmo Kekäläinen on entinen GM tässä seurassa.
Sanoisin että riippuu siitä kuinka kauas joukkue jää pudotuspeleistä. Jos kauden päättyessä jäätiin 1-4 pisteen päähän pudotuspeleistä ja joukkue pelasi hyvin koko kauden voisi Kekäläinen jatkaa. Sitten jos jäädään tuohon noin 75 pisteeseen niin eiköhän Kekäläisen ole aika päivitellä CV:tä ja alkaa katselemaan uutta työpaikkaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Täysipäisen ihmisen voi olla aika vaikea ymmärtää tätä, mutta Babcockin aiempien edesottamusten perusteella otaksuisin, että Babcockin tavoite oli kontrolli. Erilaiset psykologiset manööverit tai ihan puhdas kiusaaminen toimivat tietysti sitä paremmin, mitä paremmin kontrolloitavansa tuntee.

Eli kyllä se kännyköiden räplääminen oli ihan tutustumista, pohjatyötä pelaajien alistamiselle nöyräksi.

Toki sinänsä surullista, koska Mike Babcock olisi luultavasti erittäin hyvä valmentaja yksinomaan siksi, mitä annettavaa hänellä on pelaajilleen taktisesti. Mutta uskon, että Mike Babcock uskoo, että hänellä on oltava erittäin suuri valta pelaajiin, että nämä pelaavat juuri niin kuin hän haluaa. Siksi hän on uransa kohdellut pelaajia kuten on. Eikä näillä ole väliä, väliä on vain sillä miten joukkue pelaa.
Juuri näin. Ja se on vähän eri asia spontaanisti innostua ja pyytää pelaajaa "näyttämään minullekin" pelaajan plärätessä puhelinta kuin systemaattisesti ratsata puhelimia. Lisäksi emme edes tiedä, miten Babcock on noissa tilanteissa käyttäytynyt muuten, onko esimerkiksi alkanut kuvia heti kommentoimaan negatiivisesti tai vastaavaa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Torontossa oli pelaaja/henkilö, joka varoitti tulokkaita sekä uusia pelaajia tästä Babcockin puhelinfiksaatiosta. Ilmeisesti erään pelaajan kanssa tämä kyseinen henkilö ei ollut tilanteen tasalla ja Babcock pääsi miehen yllättämään. Siitä hetkestä eteenpäin oli ollut ilmeisesti melko raskas vuosi.

Oikeassa olet, melko kipiä veijari.

Ehkä tosiaan tuota kipeyden astetta korostaa se, että miten suunnitelmallisesti mies on toiminut. Ja tosiaan, otan nämä podcast-tarinat totena. Seuran johdolle, veteraanipelasajille ja muille vedetään mukavaa settiä, jossa näytetään joku perhekuva puhelimesta. Pelipaikasta taistelevan nuoren osalta kutsutaan kotiin lounaalle ja manipuloidaan avaamaan puhelin. Varmasti eivät pelaajat odottaneet, että koutsi hyökkää henkilökohtaisen sisällön kimppuun ilman lupaa.

Todella sairas ihminen, jonka ei pidä olla minkäänlaisessa valta-asemassa ikinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös