Columbus Blue Jackets 2023–2024

  • 22 963
  • 97

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Päättyneellä kaudella koettiin heikko startti, ennennäkemätön loukkaantumissuma, oman pään vuotamista, heikkoja tuloksia ja väistämätön pohjanoteeraus. Sijoitus lopulta toiseksi viimeinen ja tuloksena valmentajapotkut.

Tästä ei ole kuin tie ylöspäin.

Uutta ketjua siis pystyyn ja eteenpäin!

Kauden jälkeisessä pressissä Kekäläinen lupasi muutoksia ja näistä ensimmäiset merkit saatiin kun päävalmentaja Brad Larsen sai potkut ja mv-valmentaja Manny Legacen osalta jätettiin tarjoamatta jatkosopimusta. Nyt edessä on erittäin tärkeä kesä, joka antaa lähtölaukauksen retoolista/rebuildista irtautumiseen. Tai ainakin siihen tähdätään. GM Kekäläisen sanoin seura halutaan hilata taas takaisin pudotuspelijoukkueeksi mitä pikimmin sen parempi. Tämän puolesta puhuu myös sitoutettu raha yksittäisiin enemmän tai vähemmän prime-ikäisiin pelaajiin kuten Gaudreau, Werenski ja Laine.

Maalivahdit

Elvis Merzlikins 29v (G) / 5,4 M / 2026-27
Daniil Tarasov 24v (G) / 1,05 M / 2024-25
Jet Grieves 22v (G) / ELC / 2023-24

Merzlikins ja Tarasov kaksikolla mennään. Heistä Merzlikins selkeästi isommalla palkkapussilla kantaa ykkösmaalivahdin viittaa ja Tarasovin tulisi paikata laadukkaasti pelaten ainakin sen 25-35 peliä. Molemmat pystyy parhaimmillaan jopa erittäin laadukkaaseen maalivahtityöskentelyyn, mutta enemmän on viime kausina nähty epätasaisuutta ja loukkaantumisia. Nyt vaihtuu mv-valmentaja organisaatiossa mikä osaltaan toivottavasti tukee käännettä parempaan. Aiempien tilastojen mukaisella maalivahtityöskentelyllä emme menesty missään nimessä. AHL:n puolella jatkaa ainakin Jet Greaves mutta hänelle varmaan haetaan vielä varmistava aisapari, joka palvelee sitten tarpeen tullen myös NHL miehistön tarpeita.

Puolustus

Zach Werenski 25v (LD) / 9,583,333 M / 2027-28
Erik Gudbranson 31v (RD) / 4 M / 2025-26
Andrew Peeke 25v (RD) / 2,75 M / 2025-26
Adam Boqvist 22v (RD) / 2,6 M / 2024-25
Jake Bean 24v (LD/RD) / 2,333,333 M / 2023-24
Nick Blankenburg 24v (RD) / 0,825 M / 2023-24
David Jiricek 19v (RD) / ELC / 2025-26
Tim Berni 23v (LD) / RFA
Marcus Bjork 25v (RD) / RFA
Jake Christiansen 23v (LD/RD) / RFA
Stanislav Svozil 20v (LD) / ELC / 2025-26
Corson Ceulemans 19v (RD) / ELC / 2025-26
Samuel Knazko 20v (LD) / ELC / 2025-26

Kysymysmerkkejä riittää ja joskus Columbuksen tavaramerkkinäkin toiminut vahva puolustus on nykyisin muisto vain. Jäljellä varmoista top4 puolustajista on enää Zach Werenski. Boqvist otti kehitysaskelia, mutta häntäkin tuntuu erilaiset loukkaantumiset vaivaavan. Kesän 2022 draftista kuudentena varatun David Jiricekin varaan lasketaan tulevaisuudessa paljon, mutta onko hänen aikansa vielä vaikka pelasikin vahvan kauden AHL:n puolella? Nick Blankenburg on väläytellyt, mutta onko hänkään pysyvä ratkaisu? Sopimukset on myös Peeken ja Gudbransonin kanssa, joilla on omat haasteensa varsinkin kiekollisena. Jake Bean oli sivussa lähes koko kauden 22-23. Lähtökohtaisesti hän lienee kolmosparin pakki. Mukana menossa myös täytepakit Berni, Bjork ja Christiansen sekä AHL:n puolella aloittavat omat varaukset Stanislav Svozil, Samuel Knazko ja Corson Ceulemans. Odotettavissa on kauppa ja/tai UFA-signaus puolustuksen osalta, joten pakisto saattaa näyttää hyvinkin erilaiselta syksyyn mennessä.

Hyökkäys

Johnny Gaudreau 29v (LW) / 9,75 M / 2028-29
Patrik Laine 25v (LW/RW) / 8,7 M / 2025-26
Jack Roslovic 26v (C/RW) / 4 M / 2023-24
Boone Jenner 29v (C/RW) / 3,750 M / 2025-26
Sean Kuraly 30v (C) / 2,5 M / 2024-25
Eric Robinson 27v (LW) / 1,6 M / 2023-24
Alexander Texier 23v (LW) / 1,525 M / 2023-24
Justin Danforth 30v (C/RW) / 0,975 M / 2023-24
Yegor Chinakhov 22v (LW/RW) / 0,8 M / 2023-24
Cole Sillinger 19v (C) / ELC / 2023-24
Kent Johnson 20v (LW/C) / ELC / 2023-24
Kirill Marchenko 22v (RW) / ELC / 2023-24
Dmitri Voronkov 22v (C) / ELC / 2024-25
Hunter McKown 20v (C) / ELC / 2024-45
Emil Bemström 23v (RW) / 0,9 M / 2023-24
Liam Foudy 23v (LW/RW) / 0,762 M / 2023-24
Mathieu Olivier 26v (RW) / RFA
Trey Fix-Wolansky 23v (RW) / RFA
Carson Meyer 25v (RW) / RFA

Poissa ovat Voracek, Nyquist ja Bjorkstrand. Tilalla ovat ykköspyssy Gaudreau ja uutta aaltoa edustavat Johnson ja Marchenko. Seuraavia steppejä odotetaan niin Chinakhovilta kuin heikon kauden pelanneelta Sillingeriltä. Heidän lisäksi toivoa tuo Texierin paluu ja Voronkovin saapuminen Pohjois-Amerikan puolelle. Kaiken osuessa kohdalleen on ensi kaudella mahdollisuus ottaa isojakin steppejä eteenpäin, mutta kaikkea ei lasketa vain nuorten kehittymisen varaan, jos on uskominen Kekäläisen puheita. Kesälle hän lupasi muutoksia ja ilmaisi halunsa tuoda joukkueeseen lisää kokemusta nuorten pelaajien keskelle. Tätä aukkoa onkin loogista paikata, kun Voracek ja Nyquist ovat lähteneet ja joukkue on yksi liigan nuorimmista.

Random pointteja:

- Uuden päävalmentajan rekry pitää onnistua. Offseasonin isoin juttu ja mahdollistaa onnistuessaan itsessään käänteen kohti parempaa huomista.
- Kesällä pitää hakea UFA-markkinoilta tai treidillä vahvistusta puolustukseen (Gavrikovin jättämä aukko).
- Toivottavasti kesällä "vaihdetaan" Roslovic jonnekin ja tilalle saadaan vaikka erillistä peliliikettä hyödyntäen toinen ratkaisu TOP6 sentteriksi.
- Cap-tilanne on hyvä, joten pelivaraa liikkeisiin löytyy.
- Johnson ja Marchenko antavat toivoa - mollivoittoisen kauden lähes ainoita ilonaiheita.
- Texier ja Voronkov voivat onnistuessaan boostata tätä joukkuetta isosti.
- Maalivahtityöskentelyn pitää olla parempaa ja molarien pitää pysyä terveenä. Nyt on jo pari kautta menty jatkuvalla loukkaantumiskierteellä ja epätasaisilla esityksillä. Tähän on tultava muutos.

Iso offseason edessä ja se on ainakin varma että joukkue näyttää hyvinkin erilaiselta viime kauteen verrattuna kun kiekko tippuu jäähän lokakuussa. Toivoa on, mutta monen palasen pitää loksahdella paikalleen jotta kurssi kääntyy tarpeeksi vakuuttavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Eilen saatiin tosiaan hyviä uutisia, kun CBJ julkisti tuossa introssakin mainitun, Dmitri Voronkovin 2v Entry-Level Contractin. Kyseessä on 22v isokokoinen sentteri, joka pelasi ehdottomasti parhaan kautensa KHL:ssä tehden 54 runkosarjapeliin tehot 18+13=31. Playoffseissa hopealle jääneessä joukkueessa Voronkov teki 24 peliin 8+4=12 pistettä.

Voronkovin sopimuksessa on ns. "paluu pykälä" jonka mukaan hän voi palata Venäjälle 1.1.2024 alkaen jos hän ei ole NHL miehistön mukana joulukuun loppuun mennessä. Tätä ei nähdä Columbuksessa ongelmana vaan odotusarvo on että "Dima" on vakiotavaraa NHL:n puolella kunhan vauhtiin pääsee.

Debyyttikautensa Blue Jacketsissa pelannut Kirill Marchenko kuvaili Voronkovia haastattelussa näin:

“How can I say this?” Marchenko said. “I am a happy Russian boy. (Yegor) Chinakhov is a cute Russian boy. But (Voronkov) … he is like tough Russian boy.” As Marchenko said that last phrase, he growled and flexed his muscles.
 
No niin Keklu. Gallant sisään.

Tää olisi mielenkiintoinen nimitys. Kokenut koutsi, joka saa tulosta aikaan kohtalaisen hyvin, mutta joka on parin kauden jälkeen jo nähty. Muistaakseni Gallant oli ehdolla pari vuotta sitten Tortorellan seuraajaksi ja kävi haastattelussakin, mutta silloin päädyttiin Larseniin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Muistaakseni Gallant oli ehdolla pari vuotta sitten Tortorellan seuraajaksi ja kävi haastattelussakin, mutta silloin päädyttiin Larseniin.
Voi olla, että haastattelussa kävi, mutta jos samaan aikaan oli pesti tarjolla Columbuksessa ja Rangersissä niin eipä tuossa varmaan vaikea valinta ollut.
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo-Veikot
No niin Keklu. Gallant sisään.

Olisi ainakin tuttu organisaatio. En olisi ilman tuota Jatkoajan uutista edes muistanut että on käynyt sinitakeissakin valmentamassa ihan pääkoutsina. Tuosta on kuitenkin jo aikaa ja paljon on vettä Vantaanjoessa virrannut ja meriitit kohonneet sen jälkeen.
 
Voi olla, että haastattelussa kävi, mutta jos samaan aikaan oli pesti tarjolla Columbuksessa ja Rangersissä niin eipä tuossa varmaan vaikea valinta ollut.

No tuo on varmasti ihan totta. Mutta kyllä seuraa lähellä olevien toimittajien (mm. Portzline) mukaan Gallant oli kyllä kiinnostunut pestistä tuolloin. Ja saattaa olla nytkin. Gallanthan on valmentanut Columbuksessa ennenkin vajaat 20 vuotta sitten. Ensin apuvalmentajana ja lyhyen aikaa myös päävalmentajana.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Draft Lottery ensi yönä klo 03.00!

CBJ tulee saamaan varausvuoron sijoilta 1-4.

Todennäköisyydet lottoon lähtiessä menee näin:

1st pick 13,5%
2nd pick 14,1%
3rd pick 30,7%
4th pick 41,7%

Draft Lotteryssa arvotaan vain 1st pick ja 2nd pick. Tippuminen neloseksi vaatisi sitä että kaksi pienemmillä todennäköisyyksillä lotteryyn lähtevää joukkuetta tulee takaa ja voittaa molemmat arvonnat. Siinä tapauksessa Anaheim olisi kolmas ja me neljänsiä. Tämä on se worst-case-scenario. TOP2 valinnan saamisen todennäköisyys on 27,6% ja TOP3 valinnan osumisen todennäköisyys on 58,3%.

Jos se onni potkaisisi lotossa oikein kunnolla... Connor Bedard pääsisi samaan organisaatioon kaverinsa Stanislav Svozilin ja lapsuudenystävänsä Kent Johnsonin kanssa. Olisi kyllä juuri sitä tälle joukkueelle mitä lääkäri määrää. Ikinä ei ole Columbukselle lotto ollut suosiollinen.. Ainoan kerran ollaan varattu ykkösenä vuonna 2002 eli yli 20 vuotta sitten, kun treidattiin ylöspäin ykköseksi kolmannelta sijalta ja varattiin Rick Nash.

Olisi myös palkinto alati kasvavalle kiekkoyhteisölle ja uskollisille faneille jotka täyttää hallin vaikka joukkue taapertaa liigan pohjilla.

No, kävi miten kävi - ensi yön jälkeen ei tarvitse enää varausnumerolla spekuloida.

Sen verran oli John Davidson "lipsauttanut" haastattelussa että sentteri varataan. Michkov ei siis liene harkinnassa, vaan Columbuksen Top4:ssä on Bedard, Fantilli, Carlson ja Smith, joko tässä järjestyksessä tai sitten ei.

 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Noniin, ei tullut Draft Lotterysta Connor Bedardia, joten nämä spekulaatiot voimme lopettaa.

Columbus varaa kesän varaustilaisuudessa sijalta 3. Ja tuolle paikalle on tyrkyllä vahvimmin Leo Carlson ja Will Smith. Michkovia eivät varmaan ota kun Davidsonin suulla julistavat sentterivarausta?

Itse olen isosti Leo Carlsonin kannalla.
 
Suosikkijoukkue
NYR
Noniin, ei tullut Draft Lotterysta Connor Bedardia, joten nämä spekulaatiot voimme lopettaa.

Columbus varaa kesän varaustilaisuudessa sijalta 3. Ja tuolle paikalle on tyrkyllä vahvimmin Leo Carlson ja Will Smith. Michkovia eivät varmaan ota kun Davidsonin suulla julistavat sentterivarausta?

Itse olen isosti Leo Carlsonin kannalla.
Itsekin olen Leo Carlsonin kannalla. Luulen Will Smithillä olevan haasteita yhdistää näyttelijän ja NHL-jääkiekkoilijan työt. Se varmasti hidastaa Willin kehitystä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyseessähän on Leo Carlsson.

Mutta joo, äkkiseltään tuntuu loogisimmalta Keklun valinnalta ja "anze kopitariin" verrattu äijä sopii Columbukseen kuin nenä päähän.

Voi toki mennä nenän edestä Anaheimiinkin.
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Kyseessähän on Leo Carlsson.

Mutta joo, äkkiseltään tuntuu loogisimmalta Keklun valinnalta ja "anze kopitariin" verrattu äijä sopii Columbukseen kuin nenä päähän.

Voi toki mennä nenän edestä Anaheimiinkin.
Kyllä se Fantilli kelpaa myös. Kyllähän tuo Carlsson olisi juuri sitä mitä lääkäri määrää. Iso, kahdensuunnan taitava sentteri.
 

Weyhey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä se Fantilli kelpaa myös. Kyllähän tuo Carlsson olisi juuri sitä mitä lääkäri määrää. Iso, kahdensuunnan taitava sentteri.
Mulla on jotenkin sellanen kutina että Anaheim saattaa vetää kanin hatusta ja varata Michkovin kun Bedard menikin sivu suun. Sen jälkeen Jarmo saa valita Fantillin ja Carlssonin välillä.
 

Weyhey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin, ehdin jo tuohon laittamaan yhden kommentin ennen kuin tajusin että voisihan sitä nopeasti esittäytyäkin.

Columbus on vaivihkaa noussut itselle NHL:n ykkösseuraksi kun olen Jarmon tekemistä seurannut alusta alkaen suurella mielenkiinnolla. Itselle oli jotenkin tosi kova juttu että suomalaisesta tuli NHL-seuran GM ja onhan näihin vuosiin mahtunut kaikenlaisia käänteitä jotka on pitänyt huolta että ei tylsää ole ollut. Helppoa ei Jarmolla ole duuninsa kanssa ollut. Panarin, Duchene, Bobrovski ynnä muut on jääneet mieleen tilanteina joissa joku vähän epävakaamman seuran GM olisi saattanut kenkää saada mutta Jarmo sai hilattua itsensä ja joukkueen parempaan. Tampan lähettäminen lauluun suoraan 4-0 on sitten jäänyt ikuisesti sydämeen sinä suorituksena jolla viimeistään tämä jengi varasti meikäläisen sydämen. Viime kesä oli minusta todella hyvä, erinomainen Draft-saalis ja perään sitten tietysti Johnny Hockey saapui kaupunkiin. Tänä vuonna sitten menikin kaikki mahdollinen pieleen ensin kauden aikana ja lopulta ei edes tullut Bedardia. Mutta kyllä silti on uskoa ja luottoa tähän joukkueeseen, sieltä ne nousee.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kyseessähän on Leo Carlsson.

Mutta joo, äkkiseltään tuntuu loogisimmalta Keklun valinnalta ja "anze kopitariin" verrattu äijä sopii Columbukseen kuin nenä päähän.

Voi toki mennä nenän edestä Anaheimiinkin.

Kiitos korjauksesta, nimi meni väärin koska mun näppäimistöstä puuttuu toinen "s"-kirjain.

Tottakai oltas otettu Bedard avosylin vastaan, mutta tosiaan isoin puute on ollut käytännössä aina kunnon kärkisentteri. Sellainen saadaan kun varataan todennäköisin vaihtoehto Carlsson tai sitten Fantilli jos tippuisi syliin (tuskin tapahtuu).

Prospect Profiles: Carlsson's size, skill make him an intriguing choice

"a young Mats Sundin" kuulostaa aika hyvältä!

 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tulipa katsottua vähän Carlsson highlighteja tähän aamuun ja hauskasti tuli mieleen nuorempi versio Patrik Laineesta. Vähän toki paremmilla käsillä varustettuna ja vastaavasti heikommalla laukauksella. Mutta noin aikuisten peliin erittäin vahvan oloinen kaveri, työteliäs ja luistelukin hyvällä mallilla.

Ja ennen kuin kukaan polkee nuo vertaukset Laineeseen, niin tämä mielleyhtymä tuli liittyen isoon kokoon, tiettyyn sivuttaisliikkeeseen ennen rannaria ja kaatumiseen niiden perään.

Aika turvalliselta tuntuisi varata Carlsson kolmannella vuorolla, vaikka Smith onkin tehnyt vaikutuksen U18 -kisoissa. Joskus vain saattaa olla riski valita pelaaja, joka nousee ehkä ketjun osien summana vähän salakavalastikin (vrt. Pulju-Aho-Laine) ylöspäin draftissa. Voin toki ola täysin väärässä.
Edit: tuossa esim. kohdissa 0:30 ja 2:25 sellaisia lainemaisia muuveja ennen laukausta. Jännän paljon kaveri muistuttaa kyllä olemukseltaan 18-vuotiasta Patea. Leftin kätisyys tietysti erottaa selkeinten.
 
Viimeksi muokattu:
Vaikka tästä tietynlainen pettymys herkästi nousee pintaan, niin numerolla kolme organisaatio saa aivan huipputärkeän palasen jälleenrakentamiseen.

Leo Carlssonia on verrattu jonkin verran myös Mikko Rantaseen. Kyllähän sellainen maistuisi. Jos taas sellaisen oikein klassisen sentterityypin haluaa, niin Will Smith on oiva valinta. Tai Adam Fantilli jos on yhä vapaana.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Vaikka tästä tietynlainen pettymys herkästi nousee pintaan, niin numerolla kolme organisaatio saa aivan huipputärkeän palasen jälleenrakentamiseen.

Leo Carlssonia on verrattu jonkin verran myös Mikko Rantaseen. Kyllähän sellainen maistuisi. Jos taas sellaisen oikein klassisen sentterityypin haluaa, niin Will Smith on oiva valinta. Tai Adam Fantilli jos on yhä vapaana.

Posin kautta!

Adam Fantilli
Leo Carlsson

Toinen näistä on (mitä todennäköisimmin) kesän draftin jälkeen meidän uusi kärkiprospect ja todennäköisesti uusi tuleva 1.sentteri.

Tästä asiasta voimme olla äärimmäisen onnellisia.

Pullat ovat hyvin uunissa kun tuollainen kaveri + muu kesän draftin saldo lisätään yhteen liigan parhaista prospectpooleista.
 
Mitä nyt katsonut noita Leo Carlssonin highlightpätkiä, niin onpa muuten hieno pelaaja. Muistuttaa myös aika paljon Ryan Getzlafia niin kokonsa kuin samettisten käsien takia. Ilmeisesti löytyy paremmat jalatkin. Toivon jopa, että Anaheim ottaa Fantillin ja ruotsalainen päätyisi Columbukseen. Pistetään mies nyt suurennuslasin alle MM-kisoissa.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Vaikka tästä tietynlainen pettymys herkästi nousee pintaan, niin numerolla kolme organisaatio saa aivan huipputärkeän palasen jälleenrakentamiseen.
Edellisen 10 kauden aikana kolmosvuorolla on naarattu:

2022 Logan Cooley
2021 Mason McTavish
2020 Tim Stuetzle
2019 Kirby Dach
2018 Jesperi Kotkaniemi
2017 Miro Heiskanen
2016 Pierre-Luc Dubois
2015 Dylan Strome
2014 Leon Draisaitl
2013 Jonathan Drouin

Ihan lähihistoriaa katsomalla uskaltaa sanoa, että kyllä sieltä NHL-pelaaja tulee ja todennäköisesti kärkikenttiin. Tämän vuoden draftin tasosta en tosin tiedä mitään.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ihan lähihistoriaa katsomalla uskaltaa sanoa, että kyllä sieltä NHL-pelaaja tulee ja todennäköisesti kärkikenttiin. Tämän vuoden draftin tasosta en tosin tiedä mitään.
Poikkeuksellisen kova. Enkä minäkään tiedä tämän vuoden draftista juuri muuta kuin nuo TOP5-varaukset ja heidän tasonsa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Uuden päävalmentajan palkkaus on menossa kohti maalia.

Spekuloituja nimiä ovat ainakin:

- Peter Laviolette
- Pascal Vincent
- Mike Babcock

Muitakin on haastateltu, mutta nimiä ei tiedossa.

Babcockille jyrkkä ei, koska obvious reasons. Laviolettessa mietityttää lähinnä nuorten pelaajien kohtelu, josta on joitain hälyttäviä merkkejä. Ei siis olisi ehkä täysi "fit" tähän yhteen liigan nuorimmista jengeistä.

Jos ei nyt näiden nimien ulkopuolelta tule uutta yllättävää kandidaattia, niin olisin melkeinpä valmis menemään Pascal Vincentillä, josta on muodostunut kuva analyyttisena fiksuna koutsina, joka tarvitsee vain mahdollisuuden näyttää kyntensä NHL:n päävalmentajan paikalla. Siltikin, olisi varsin riski valinta tähän väliin kun aiempi kakkoskoutsin ylennys ei mennyt ihan nappiin Brad Larsenin muodossa..

 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Babcockhan noista on ylivoimaisesti pätevin valmentaja, ja muutenkin loistava ehdokas viemään Columbuksen takaisin menestyksen tielle, koska on saanut olla nyt sivussa miettimässä uusia strategioita. Mihin jääkiekon evoluutio on menossa jne.

Ja kasvanut varmasti ihmisenäkin. Lappurallien aika joukkueen sisällä on aika varmasti ohi.

Kekäläisen uran tärkein valmentajavalinta tehdään tänä kesänä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Babcockhan noista on ylivoimaisesti pätevin valmentaja, ja muutenkin loistava ehdokas viemään Columbuksen takaisin menestyksen tielle, koska on saanut olla nyt sivussa miettimässä uusia strategioita. Mihin jääkiekon evoluutio on menossa jne.

Ja kasvanut varmasti ihmisenäkin. Lappurallien aika joukkueen sisällä on aika varmasti ohi.

Kekäläisen uran tärkein valmentajavalinta tehdään tänä kesänä.

Meriitit on toki Babcockilla kovat. Toronto aikoina ei tosin mitään jackpotia tullut. Detroit ajoista taitaa olla jo yli 10 vuotta? Meriitit on kuitenkin sivuseikka tämän kaverin kohdalla, jos mikään ei ole muuttunut ihmisessä itsessään.

Mitch Marnerin lappurallit on vielä pientä, jos lukee Johan Franzenin, Chris Chelioksen tai Mike Commodoren kommentit kyseisestä kaverista..

Onhan näistäkin jo vuosia aikaa.. Lopulta kyse on siitä että minkälainen ihminen ja valmentaja Mike Babcock on tänä päivänä. Henkilökohtaisesti en vaan usko isoihin muutoksiin ihmisen luonteen osalta.

Yhtään tulehtuneita välejä tai edes puolittaisia skandaaleja ei tarvita joka/jotka hyvässä lykyssä ajaisi jonkun esimerkiksi nuoren pelaajan hakemaan siirtoa muualle koska Babcock kiusaa ja kyykyttää.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Babcockhan noista on ylivoimaisesti pätevin valmentaja, ja muutenkin loistava ehdokas viemään Columbuksen takaisin menestyksen tielle, koska on saanut olla nyt sivussa miettimässä uusia strategioita. Mihin jääkiekon evoluutio on menossa jne.

Ja kasvanut varmasti ihmisenäkin. Lappurallien aika joukkueen sisällä on aika varmasti ohi.

Kekäläisen uran tärkein valmentajavalinta tehdään tänä kesänä.
Mulkku se on, ja jos se on kasvanut ihmisenä niin silloin se on vaan entistä isompi mulkku.

Jotain kertoo se että entisistä valmennettavista iso osa sanoo suoraan, että hirveä ihminen. Osa sanoo että valmentajana hyvä ja jättää ihmisyyspuolen kommentoimatta. Mukavaksi kaveriksi ja hyväksi perheenisäksi ei sano kukaan..

Tällaisten ihmisten persoonallisuus saattaa muuttua jollain lobotomialla tai uskoontulolla, ei juuri muuten milloinkaan.

Sitten kun ottaa huomioon, että onko se enää edes valmentajana hyvä... Nämä dinosaurukset tuppaa jossain vaiheessa tipahtamaan pelin kehityksen kyydistä, ja sama mikä tuotti 20 sitten vuotta pokaaleja ei enää toimikaan. Ihmettelen, jos Keklu tämän riskin ottaa. Ja vielä enemmän sitten, jos se tuottaakin tulosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös