Ilmoitukset

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Columbus Blue Jackets 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Värnilkki, 21.06.2018 klo 11.59.

 1. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Ei tuossa nimimerkin @müller binomijakauman vääntämisessä ole oikein mitään järkeä. Oletko mahdollisesti parhaillaan jollain tilastotieteen kurssilla?

  (Huom! Tuolla on ihan yhteenlaskuvirhekin. 44+31+33=108, ei 110. Mutta ei anneta sen nyt häiritä. Käytän laskemiasi prosentteja.

  Kaksi oletusta ennustamiseen:
  - Varausten onnistumisprosentissa ei ole odotettavissa muutosta tulevaisuudessa vs. menneisyys (2007-2017).
  - Columbus varaisi menettämällään (oletetaan top10-vuorolla) keskimääräisesti.


  Tuon otoksen (2007-2017) perusteella olet siis laskenut odotusarvot. Se on ihan oikea tilastollinen käsite ja ennustaa lopputulemaa.

  Lainaus:
  Ylempänä mainittujen oletusten ollessa valideja, kyllä nuo korostetut prosentit ovat juuri ne todennäköisyydet millä ko. varattu pelaaja päätyy allstar-matsiin.

  Jos joukkue varaa esim. kaksi top10 sentteriä (joko samana vuonna tai eri vuonna) niin todennnäköisyys:
  - Että ainakin toinen pääsee allstars-peliin on 43.18% + 43.18% = 86.36% [edit: Eli 0.8636 pelaajaa päätyy allstarspeliin. edit2: Sillä että toinen vie yhden pelipaikan on toki pieni vaikutus toisen todennäköisyyteen päästä allstars-peliin mutta merkitys on minimaalinen ja se vaikuttaa saman verran kaikkien muidenkin NHL-senttereiden mahtumiseen allstars-joukkueeseen.]
  - Että molemmat pääsevät allstars-peliin on (0.4318 X 0.4318) / 100 = 18.65%
  - Että kumpikaan ei pääse allstar-peliin on 100% - 86.36% = 13,87%

  Ei tuohon ennustamiseen mitään binomijakaumia tarvita. Jos haluaa harjoitella ja laskea esimerkiksi varianssia, hajontaa tai keskihajontaa noista vuosista 2007-2017 niin se on ihan ok. Niillä voi sitten laskea vaikka luottamustasoja ja -välejä. Odotusarvo ei siitä kuitenkaan miksikään muutu.

  Sivuhuomautuksena totean että sikäli jos nuo alkuperäiset luvut pitävät paikkansa niin yllättävän iso osuus top10 pelaajista (per varausvuosi) päätyy allstarspeleihin. Niissä matseissa kuitenkin pyörii aika paljon samoja jamppoja vuodesta toiseen. Eli "vapaita paikkoja" allstars-peleihin on rajallinen määrä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2019 klo 15.22
  teuvo-wan, Alamummo, Gemondo ja yksi muu tykkäävät tästä.
 2. Tornados Jäsen

  Ehkä 200 NHL- pelin kriteeri on parempi kuin All Stars- pelin välillä epäjohdonmukaiset valinnat. Tämän artikkelin lopussa on taulukko, jossa on laskettu todennäköisyys 200 pelin pelaamiseen kullekin varaukselle. Esimerkiksi 1. varauksen todennäköisyys olisi tämän taulukon mukaan 91,7 prosenttia.

  https://myslu.stlawu.edu/~msch/sports/Schuckers_NHL_Draft.pdf
   
  secord tykkää tästä.
 3. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Tässä ehkä selkeämmin sanottuna se, mitä itsekin yritin sanoa. Tosin sellainen korjaus, että ainakin toinen pääsee allstars peliin menee seuraavasti:

  P(yksi pääsee) + P(kaksi pääsee) - P(molemmat pääsevät) = 0,4318 + 0,4318 - (0,4318*0,4318) = 0,6771. Samoiten sitten tuon komplementin arvo muuttuu 0,3229:ään.

  Alkuperäisen logiikan mukaan varattaessa kolme pelaajaa todennäköisyys ylittäisi 100 %, mikä ei tietenkään voi pitää paikkansa. Myös siksi, että, kuten mainittua, pelissä on rajallinen määrä paikkoja, joten yhden sisäänpääsy on toiselta pois. Tämä toki oli mainittu, mutta laskin nyt kuitenkin, koska vaikutus mielestäni enemmän kuin minimaalinen.
   
  Sixbladeknife tykkää tästä.
 4. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Lainaus:
  No ei. Noiden kahden pelaajan valinnat samana vuonnakaan eivät vaikuta toistensa todennäköisyyteen päästä allstars-peliin. Ovat siis keskenään riippumattomia.

  Oikein hyvä esimerkki muutaman vuoden takaa: Miten Connor McJeesuksen (TOP1/2015) pääseminen allstars-matsiin vaikuttaa Jack Eichelin (TOP2/2015) pääsemiseen allstars-peliin? Eipä juuri mitenkään.

  Toki yhtenä vuonna sentterin tontteja allstars-pelissä on kai kahdeksan? (Siis kahdeksan slottia allstars-matsissa. Voi olla enemmänkin. En tunne asiaa.) Ja jos poijjaat pelaavat vaikkapa 15 vuotta änärissä niin silloin sentterin paikkoja on tarjolla 15 x 8 = 120 slottia jakautuen 15 vodelle. Eikö? Kyseessähän oli siis pääseekö pelaaja koskaan mukaan allstars-peliin. Ei siis juuri jonain tiettynä vuonna.


  edit:
  Tämä unohtui:

  Lainaus:
  Miksi ei. Kysehän on odotusarvosta. Silloin aiempi laskelmani muuttuu muotoon:
  43.18% + 43.18% + 43.18% = 129.54% [Eli 1.2954 pelaajaa (näistä kolmesta varatusta) päätyy allstarspeliin. Sillä että yksi tai kaksi pelaajaa vie yhden pelipaikan on toki pieni vaikutus kolmannen pelaajan todennäköisyyteen päästä allstars-peliin mutta merkitys on minimaalinen ja se vaikuttaa saman verran kaikkien muidenkin NHL-senttereiden mahtumiseen allstars-joukkueeseen.]
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2019 klo 16.39
 5. müller Jäsen

  @Konsta Kepuli, ei, en ole tilastotieteen kurssilla. Ja näköjään siellä on vieläkin tuo typo, luulin että korjasin sen, muistaakseni top10 pakkeja oli yhteensä 35, eikä 33.

  Se todennäköisyys, että jos jokin joukkue varaa kaksi top10 sentteriä ja niistä ainakin toinen pääsee tähdistöotteluun on aivan eri asia kuin se, että kuinka todennäköisesti top10 senttereistä juurikin 43.18% prosenttia ovat niitä, jotka pelaavat ainakin kerran tähdistöottelussa. Tuon jälkimmäisen tapahtuman todennäköisyysarvoa mittasin, enkä sen tapahtuman, mitä sinä mittasit. Kaksi täysin eri asiaa. Tämän takia siis käytin binomijakaumaa. Eli siis sen todennäköisyys, että top10 senttereistä juurikin 43.18% tulee menestymään on 37.5%, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että yksittäinen joukkue (tässä tapauksessa Columbuksella) onnistuu 16.19% todennäköisyydellä varaamaan top10 sentterin, joka kuuluu tuohon 43.18%

  Ne luvut pitävät paikkaansa (typoa lukuunottamatta tietenkin), tarkista vaan jos haluat.
   
 6. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Edit: Poistettu aivopieru. Mutta siis todettakoon yleisellä tasolla, että samana vuonna eivät toki ole riippumattomia koska on rajallinen määrä paikkoja tarjolla, mutta eri vuosina ovat kaiketi riippumattomia.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2019 klo 17.23
 7. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Toki näin. Puhuttiin siis eri asiasta, sillä odotusarvo =/= todennäköisyys. Pahoittelut huonosta luetunymmärtämisestä ynnä tuplapostauksesta.
   
 8. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Kertooko binomijakauma tuloksen Philly pelistä? Tai ehkä Bernoullin jakauma?

  Jos todennäköisyys voitolle on 0,00% niin taidan suunnata Essoon tulitikku ja bensaostoksille.
   
 9. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  No niin, nyt tradenomit vittuun täältä laskeskelemasta.
   
  Oskar, M.88, lomapäivä ja 25 muuta tykkäävät tästä.
 10. Danko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Jatkoaikavoitto Philadelpiaa vastaan ja taas nousu metropolitanin kolmoseksi.

  3. CBJ 63 ott 75 pist
  4. CAR 63 ott 74 pist
  5. PIT 63 ott 74 pist

  Näistä kolmesta yksi jää rannalle ruikuttamaan. Olisipa se vaihtelun vuoksi Penguins.
   
  Vastuunpakoilija tykkää tästä.
 11. LostHorizon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche, Real Madrid
  Lainaus:
  Yksi näistä tai sitten toisen divisioonan Montreal, jonka iskukyky ollut viime aikoina hyvin vaihteleva. Islandersin ja Washingtonin paikat eivät myöskään täysin varmoja vielä ole, mutta pudotuspelipaikoilta tippuminen on epätodennäköistä.
   
 12. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Kutkuttava tilanne Metropolitanissa; kaikilla muilla paitsi WC2-spotilla saa vastaan "tasaisen" vastustajan omasta divisioonasta kahdelle ekalle kiepille. Sen sijaan heittämällä pudotuspeleihin menevät Boston tai Toronto joutuvat kohtaamaan Tampan heti toisella kierroksella (ellei heti avauskiepillä nähdä kauden kovinta yllätystä eli Tampan tippumista). Eli sen lisäksi, että jokainen jengi Metropolitanissa joutuu vielä taistelemaan tosissaan playoff-spotista, erittäin tärkeää olisi myös olla vähintään ensimmäisellä villi kortti -paikalla. Ja Canadiensilla vasta riittääkin motivaatiota kamppailla tuosta WC1-paikasta, jolla pääsisi pelaamaan kaksi ekaa kieppiä ennakkoon helpommassa divisioonassa.

  EDIT: Ehkä kirvelevin skenaario olisi se, jossa CBJ taistelee itsensä juurikin tuolle WC2-spotille, pelaa tiukan sarjan Tampaa vastaan, mutta tippuu seiskapelissä, ja seurahistorian ensimmäinen pudotuspelisarjan voitto jää yhä haaveeksi.
   
  aessi ja astraljava tykkäävät tästä.
 13. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Lainaus:
  Vielä kun Tampa menisi päätyyn asti niin olisi kolmas kerta putkeen kun hävitään ekalla kierroksella tulevalle mestarille, historiallinen suoritus.

  Osaako joku sanoa mikse Björkstrandin maali hylättiin? Kiekko kimpoaa Björkyn luistimesta osuen Philly pakin luistimeen ja siitä maaliin, ja maali hylätään.
   
 14. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Potkuliikkeen vuoksi. Ojentaa jalkaa hieman eteenpäin kiekkoa vastaanottaessaan, jolloin kiekko kimmahtaa Provorovin kautta sisään.
   
 15. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Katsoin tuossa YouTubesta Kekäläisen haastattelun ja trade deadlinen jälkeisen tiedotustilaisuuden, jossa paljastui muutama hauska asia.

  - Organisaatiolla on kolme koskematonta lupausta: Liam Foudy (London Knights), Alexandre Texier (KalPa) ja Emil Bemström (Djurgården)

  - Näitä kaikkia lupauksia oli kysytty ja vastaus oli ollut heti kielteinen. Bemström oli kaikkein kysytyin (kuulemma kaikki olivat kysyneet ensimmäiseksi Bemströmiä), sillä hän johtaa 19-vuotiaana SHL:n maalipörssiä 20 osumallaan. Kyseessä vuoden 2017 4. kierroksen varaus eli vaikuttaa hyvältä löydöltä.

  CBJ GM Jarmo Kekalainen recaps the Trade Deadline

  CBJ GM Jarmo Kekalainen meets with the media at NHL Trade Deadline

  Columbuksen lupauksissa on myös tulevaisuutta ajatellen sellainen kaveri kuin Trey Fix-Wolansky, vuoden 2018 7. kierroksen varaus. Pituutta vain 171cm, mutta tehnyt 58 otteluun 92 pistettä WHL:n Edmonton Oil Kingsissä. Kolmas vuosi WHL:ssä ja teki viime vuonna 71 peliin 89 pistettä. Syntynyt -99 eli tänä vuonna tulee 20v täyteen. Saas nähdä olisiko tuossa Columbuksen Johnny Gaudreau? Aina sopii toivoa.
   
  Kuusnolla tykkää tästä.
 16. Hemekeke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blue Jackets
  Moi ja hei kaikille! Tullut lurkkailtua täällä vuosikaudet, mutta nyt päätin omalta osaltani ilmoittaa, että kiinnostusta CBJ -aiheiseen keskusteluun on meillä hiljaisilla osallistujillakin. HFboardsia myös CBJ osastoa lukenut tiuhasti, mutta kyllä täällä keskustelu on keskimäärin paljon järkevämmällä tasolla.

  Aikamoisia peliliikkeitä keke teki tuossa siirtoikkunassa ja itseä pelottaa, että miten jos Columbus ei pääse playoffeihin, niin jääkö kukaan näistä uusista hankinnoista ja onko kekellä työpaikka ensi kaudeksi. Itse en ole vielä niin huolestunut Dzingel ja Duchene ovat hyviä pelaajia, mutta noin suuret muutokset väistämättä vaativat aikaa, ennenkuin homma toimii. Tosin Duchenestä on "huonot fibat", mutta sitä ei voi millään järjellä perustella :D

  Hemekeke ilmoittautuu mukaan ja tiedän, että se on keku, mutta mulle keke :D
   
 17. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Taitaa olla kuitenkin keklu eikä keku. Näin kuuluisaa pilkkua viilaten.

  Viime yönä ei paljon jäänyt käteen sinitakeilla kun aina yhtä vaarallinen Edmonton kävi ryöstämässä pisteet. Ei saanut Columbus ohitettua Vezina Koskista. Mikä mättää?
   
 18. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Ei hirveästi tunnu olevan vaikutusta deadline-hankinnoilla jengin suorittamiseen. Hyvin epätasainen tuloskunto sen kuin jatkuu.

  Toki aika pieni otoskoko, mutta silti. Miten voi hävitä kotona Oilersille 0-4?
   
 19. Danko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Ei sopinut iltapäiväpeli sinitakeille. Aika vähän näitä on heillä ollutkin vai olenko väärässä?

  Ja aikaahan tuo vie että uudet hankinnat on pelisysteemissä kiinni ja ratkaisut tulee taas selkärangasta. Tietty tuossa playoffs-taistelussa sitä aikaa hioa kuvioita ei ole ja ohipelit pitäisi saada kyllä minimiin.

  Eilen ehdin pelin alkua katsoa ja Dzingelin menosta tykkäsin. Vaikuttaa fiksulta pelaajalta näin yhden erän kattavalla scouttauksella.
   
 20. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Ei kyllä hyvältä näytä. Carolina ja Pittsburgh löytäneet hyvän vireen ja Columbuksella menee päinvastaiseen suuntaan. Taitaa tulla kisa Montrealin kanssa vikasta wild card -paikasta?
   
 21. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Vieläköhän tälläkin viikolla Columbus vetää joka pelin Bobrovskyllä. 4 viime starttiin mennyt 15 omiin torjuntaprosentin ollessa 85,15%. Viikko sitten hommattu Kinkaid ei vissiin ole päässyt vielä edes luukkua avaamaan.

  Olisko vanhaa seuraa vastaan entisessä kotihallissa Kinkaidin vuoro tiistaina?
   
 22. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Kekäläisen all in alkaa näyttää aika huonolta viime aikaisten pelien perusteella vai oli taantumaan havaittavissa jo ennen uusia hankintoja?
   
 23. astraljava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Jyp
  En niin kovin paljon ole sinitakkeja seurannut, mutta näin äkkiseltään mietittynä kai siihen on syynsä et ovat viivan alla, eikä uudet hankinnat nyt ehkä ihan tällä aikataululla oo ehtineet ajautua pelisysteemiin kiinni. Kivenkovaa mutua, myönnetään, but just a thought?
   
 24. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Viime yön Jets-pelissä CBJ:llä oli ainakin asenne kunnossa ja must win -mentaliteetti näkyi varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä. Pelillisestihän Jackets vei Jetsiä, mutta Jets teki maalit kolmannessa erässä siitä huolimatta.

  Sen sijaan päiväpeli Öljyä vastaan lauantaina oli todellinen ohipeli, jollaisiin ei vain ole Columbuksen tilanteessa varaa. Sen pelin CBJ hävisi pystyyn ollen koko ajan pari potkua Oilersia (no, McDavidiä ja Draisatlia jotka tekivät mitä halusivat kaksi erää ja kolmannessa erässä peli olikin jo ohi) perässä. Sen tappion voi todellakin laittaa huonon asenteen piikkiin.
   
 25. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Tappio Devilseille ja kausi oli tässä. Voitto ja toivo elää.

  Alan kyllä kallistumaan siihen että Tortun metodit on nähty. Kohta kaksi vuotta liigan surkeinta ylivoimaa, ei intohimoa pelissä, kotona hävitään useimmin kuin voitetaan, hyökkäyspeli ihan kuraa ym ym. Pelaajiston pitäisi olla ihan timanttista että se kompensoisi Tortun läsnäolon.

  Kun katsoo mitä Trotz ovat saanut irti Islandersin keskinkentaisesta materiaalista niin kateeksi käy.

  Jos tässä nyt jäädään pleijareista ulos niin olisiko Tortun päivät siinä?

  Ja miksi sitä Bobia pitää peluuttaa? Kun koppi ei tartu niin ei tartu. TDL meni jo, ei sitä enää tartte kellekään esitellä.

  Ja tervetuloa @Hemekeke kelkkaan, syöksyt on pitkiä ja synkkiä ja nousut lyhyitä. Perus sinitakki arkea.