Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Columbus Blue Jackets 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Värnilkki, 21.06.2018 klo 11.59.

 1. Hermanni-10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Columbus Blue Jackets
  Tänään on sitten vahvistunut puolustuspää. Keith Kinkaid New Jerseystä maaliin, syrjäyttänee Korpisalon, ehkä jopa Bobin jos synkkä play-off historia jatkuu.
  Adam MqQuaid Rangersista saapuu tuomaan fyysisyyttä kevääseen.
  Taitaa olla lähes kaikki ens kesän varausvuorot vaihdettu, mut hei, nyt on nyt ja All-in!
   
 2. nuarikukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Washington Capitals
  En oikein osaa päättää mitä mieltä olen Kekun vedosta. Hattu nousee siitä että kaikki on nyt pelissä, mutta oliko hinta siitä vähän rapsakka. Parin vuoden kärkipickit nyt oikeestaan mennyt. Kädet ristiin että nämä peliliikkeet saisivat Panarinin ja Bobin jäämään Columbukseen. Jos Russian Mafia lähtee niin taas on pakka vähän levällään.

  Duchenea en pidä voittavan joukkueen kantajana. Miehekkäät pakkaslukemat aina siellä missä pelannut. Nyt on hänelläkin näytönpaikka todistaa että kuuluu NHL:n eliittihyökkääjiin. Enää ei riitä "ihanjees pisteet" ja joukkue ulkona playoffeista.

  Toivomus: vähintään konferenssifinaalit
  Todennäköistä: Pittsburgh tiputtaa taas ekalla kierroksella
   
 3. Danko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Rohkeata tekemistä Blue Jacketsilta ja Kekäläiseltä. Kävi UFA-miesten kanssa miten vain niin ei tuosta tilanteesta uudelleenrakentamiseen valahdeta. Korkeintaan retool ja taas mennään. Leikitäänpä ajatuksella että Panarin ja Bob jatkavat matkaa toisaalle, niinkuin tulee todennäköisesti käymäänkin ja Duchenea ei myöskään saada sopimuksen alle, mutta Dzingel Ohio-juurineen ja McQuaid saadaan jatkamaan.

  Foligno - Dubois - Atkinson
  Dzingel - Wennberg - Anderson
  Jenner - Nash - Bjorkstrand
  Hannikainen - Dubinsky - Sedlak

  Werenski - Jones
  Murray - Savard
  Nutivaara - McQuaid

  Korpisalo

  Ei tuo katastrofilta näytä, mutta terävintä kärkeä puuttuu eli keskinkertainen lienee oikea termi. Duchene tai muu kärkisentteri ois kovasana, mutta eihän niitä puussa kasva ja Bobin korvaajaksi vaikkapa tulevan kesän UFA Varlamov ehkäpä? Kyllä noilla taas playoffs-taistossa ollaan. Hyökkäysprospecteja löytyy vielä Sonny Milanon lisäksi Foudy ja Texier. Pakeista Gabriel Carlssonin tulisi ottaa steppi kohti NHL-miehistöä.
   
  pahakurki tykkää tästä.
 4. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Erittäin epätodennäköistä, että Pittsburgh ja Columbus ensimmäisellä kierroksella kohtaisivat.
   
 5. lätkämies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Columbus Blue Jackets
  Dankon kanssa olen samoilla linjoilla, että eipä tämä nyt täysin upporikasta ja rutiköyhää ole. Vaikka nyt ei pariin vuoteen päästäkkään hirveästi varailemaan, niin ei se jengi siitä aivan kamalasti muutu. Toki ei välttämättä kannusta taisteltaisi, mutta en myöskään usko että jumboksikaan valahdettaisiin.

  Toisaalta Dankon esittämien ketjujen lisäksi kesällä voidaan vapailta kalastella jotain sopivia lisäpalasia. Muutenkin Duchenesta on jäänyt sellainen kuva että haluaa hieman tutustua tarkemmin organisaatioon ja tehdä ratkaisuja kesällä. Duchenen jatkoa en sulkisi pois.

  Jos Duchene, Panarin ja Bobrovsky kaikki kävelisivät ulos ilman jatkoja, vapautuu cappiin tilaa kohtuu paljon. Tällöin voi Kekäläinen haalia pari jotain farssisopparia ja siinä kyljessä paikkailla menetettyjä varausvuoroja. Ei Kekäläinen näillä liikkeillä työpaikkaansa tulen alle pistänyt. Voidaan kuitenkin muistaa, että vuodesta 2016 Columbus on ollut viiden eniten voittoja (runkosarjassa) kahmineen joukkueen joukossa, tämä kausi on toki ollut hieman heikompi. Ei tuollaisessa tilanteessa oltaisi jos roikuttaisiin pelkän Panarinin ja Bobin varassa.
   
 6. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Ai että tykkään tuosta Keklun mentaliteetistä, siinä missä kaikki arpoo miten hoitaa ryssien tilanteen ja mitä tulee vaihdossa niin kaveri kattoo että ikkuna on nyt auki ja kesällä done ainakin osittain joten mennään all in eikä tyydytä vellomaan keskinkertaisuudessa kuten aika helvetin moni organisaatio tekee, vaikka olisi mahdollisuus pitkiin runeihin(STL näin esimerkiksi @Ranksu)
  Luulenpa että entisenä skouttina on myös kartoitettu mahdolliset draftin menetykset jo etukäteen ja tultu siihen tulokseen ettei tässä nyt mikään paras drafti ole later pikeille jolloin vielä enemmän uhrattavissa noita vuoroja. Tuli ainakin astetta mielenkiintoisempi poppoo seurattavaksi taas sininutuista, tuli Johansenin aikakaudella seurattua joukkueen pelejä enemmänkin kun nuoriso oli vasta ottamassa ensiaskeleitaan isoissa valoissa ja nyt voisi taas katsella tykin paukuttelua ainakin jossain välissä.
   
  Merovingi ja Larionov #8 tykkäävät tästä.
 7. #_6 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
  Keklulla on sillä tavalla hyvä tilanne, ettei ole mitään historiallista painolastia eikä ehkä ihan hirvittävää media- ja/tai fanipainettakaan (?). Ei tarvitse varmaankaan hölistä mistään "Jackets' Waystä" eikä pitää kiinni elähtäneistä periaatteista. Hyvä paikka siis paukuttaa rohkeasti menemään omalla tavallaan, toisin kuin joissakin muissa organisaatioissa. Silti kovaa tekemistä ja hattua päästä, meni syteen tai saveen.
   
 8. KöyhänmiehenGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Columbus Blue Jackets
  Lainaus:
  Toisaalta sinitakeilla on kohtuu synkkä menneisyys pelaajista, jotka ovat kieltäytyneet Ohiossa pelaamasta. Ironista sinänsä, että Keklu nyt osti yhden näistä niskuroijista takaisin, Adam McQuaidin. Kyllä tällainen menestykseen panostaminen luo organisaatiolle nostetta ja luulisi lisäävän houkuttavuutta pelaajien ja kannattajien näkökulmasta.

  McQuaidista puheen ollen, olin vähän nyreissäni tästä hankinnasta ja hinnasta, mutta sitten sattui silmään pätkä vuodelta 2016 jossa McQuaid löylyttää Wilsonin...

  @Danko oli tuossa aiempana hahmotellut kokoonpanoa skenaariossa jossa suurin osa ufista kävelee. Puututaan sen verran että Tortun alaisuudessa Wennberg ei tule enää kakkossentterinä pelaamaan ellei "Wennyn" kivekset laskeudu kesällä. Tortun lempilapsihan on tuo ketju Foligno-Jenner-Anderson ja kaikkilla sopimukset ensi vuonnakin.

  Viime vuonna Wennberg aloitti ykkössentterinä, mutta sen paikan otti Dubois. Tänä vuonna aloitti kakkossentterinä ja sen paikan otti Jenner. Tuntuu että kaverilta puuttuu kunnianhimo kokonaan. Nyt Duchenen tulon jälkeen Wennylle ei ole oikein muuta kuin syvyyspelaajan roolia tarjolla. Mies on paska aloittaja ja haluton laukomaan niin olisko rooli jossain nelosketjun laidassa tai poppareilla.
   
  aessi tykkää tästä.
 9. Danko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Joo, toi Wennbergin asettelu kakkosen keskelle vaatii sen että mies ottaa itseään niskasta kiinni ja näyttää Tortulle että ansaitsee paikkansa. Nyt on tosiaan aivan liian pehmeä ja tarvittavaa suoraviivaisuutta puuttuu. Aikoinaan veti tuon yhden tykkikauden ja ansaitsi jatkosopimuksensa, jota pidettiin silloin halpana lappuna, joku puhui jopa ryöstöstä.. Parin viime kauden ajan ei ole sitä samaa Wennyä näkynyt ja jos tuo ei tuolta nouse niin se lappukin on liian iso.

  Jos Kekäläinen ei joukkoineen olisi tuota Duboista varannut vasten ennakko-odotuksia, niin miltäs toi sentterinelikko näyttäisi? Aika hirveältä.
   
 10. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Lainaus:
  Mä kun taas näen sen niin, että nyt Kekäläisen kannattaa ihan oman tulevaisuutensa vuoksi hakea riskillä pidempää playoff-kevättä. Vaikka kuinka olisi hyvää pataa Davidsonin kanssa, ilman minkäänlaista menestystä pudotuspeleissä Keklun palli saattaa hyvinkin heilua. Kekäläinen myi organisaation tulevaisuutta voidakseen menestyä nyt - ja menestymällä nyt Kekäläisen mahdollisuudet jatkaa organisaation GM:nä paranevat. Ei yksikään GM voi ikuisesti rakentaa "parempaa tulevaisuutta" ja varjella viimeiseen asti organisaation omia prospekteja ja varausvuoroja, koska silloin ei todennäköisesti enää ole itse GM, kun prospektit ja varausvuorot ovat ns. jäällä auttamassa joukkuetta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2019 klo 17.44
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Ainakin aika johdonmukaisesti Keklu toiminut. Kaikkia osa-alueita vahvistettu ja mielenkiintoista nähdä miten tuo vaikuttaa Columbuksen voimasuhteisiin paperilla. Ehkä tuota porukkaa saadaan sitten jopa pidettyä Ohiossa ja toisaalta voi sitten kääntää jonkun Duchenen pään kun signaali on selkeä, että nyt koitetaan voittaa. Nyt olisi vaan organisaation kannalta äärimmäisen tärkeätä voittaa se ensimmäinen sarja playoffeissa.

  Lainaus:
  Toisaalta jos nyt tulee 4-0 turpaan ekalla kierroksella niin eiköhän siellä Keklua ja Torttua myöden tapahtuisi aika iso puhdistus.
   
 12. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  En kyllä jaksa uskoa Keklun pallin olevan missään vaiheessa vaarassa toisin kuin pari edellistä kirjoittajaa niin antaa ymmärtää. Tuskin nyt potkuja saa siitä että on tehnyt hyvää duunia ja koittaa isoa pottia "hurjasti" tulevaisuutta joidenkin paskapikkien myötä menettäen. Se rebuildi uusilla naamoilla pikkien ja muiden myötä aloitettiin Rick Nashin myynnin aikoihin, tuntuisi aika saatanan tyhmältä jatkaa sitä rebuildia keväästä toiseen ilman mitään isompia puskuja yli edellisten tavotteiden.
   
 13. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Olen tossa noita Kekäläisen haastatteluja katsellut ja siellä on maininnut että omistajien tuki on takana. Kekäläinen on myös muistanut mainita että niillä on hyvä prospecti tilanne, joten ei ole huolissaan että joutui nyt noista varausvuoroista luopumaan. Hyvä prospecti tilanne itseasiassa oli se syy minkä takia noista varausvuoroista pystytiin luopumaan. Ja Kekäläinen sanoi hymyssä suin pressissä että vaikka tällä hetkellä niitä varausvuoroja on ensi kesälle kaksi niin aikaa asian korjaamiseen on. Esim. jos Panarin, Bobrovski ja Duchene ei ole tekemässä jatkoja niin sittä nyt voi saada jokaisesta yhden 3-5 kierroksen varausvuoron kun treidaa neuvotteluoikeudet muualle. Itse uskon että Kekäläinen kyllä tulee vielä taikomaan jostain itselleen pari varausvuoroa lisää kun todellakin ymmärtää draftaamisen tärkeyden.

  Mutta kun noita TSN:än ja NHL Networkin lähetyksiä on katsellu niin kyllä kaikki kehuu Columbuksen menoa ja asenetta. Paljon respectiä ja kiinostusta on seura näillä siiroilla saanut. Joten sikäli uskon että Kekäläisen asema GM:änä aika vankka. Itsekkin arvostan Kekäläisen touhuja sen verran että toivon nyt että Columbus menee Idästä päätyyn saakka.
   
 14. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Se mikä Jatkoajassa ja hfboardsilla on aina osattu, on pickien yliarvioiminen.

  Keklulta hyviä ratkaisuja. Toivottavasti kantavat hedelmää.
   
  macnevis, Bunder, Merovingi ja yksi muu tykkäävät tästä.
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  No ei nyt tuon takia, nuo vuorot nyt ei niin paljoa merkkaa vaan ihan puhtaasti se, että tuommoisen pannukakun jälkeen olisi varmaan tarvetta isommille muutoksille.
   
 16. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Katselin tuossa NHL drafteja, niin esim vuoden 2014 kakkoskierroksella varatuista taitaa olla 0kpl 1 ketjun pelaajia, 1kpl kakkosketjun pelaajia ja 7kpl 3-4 ketjun pelaajia. Käytännössä tuolla kierroksella on täydellistä lottoa tuleeko kunnon NHL tason pelaaja vai ei, joten ite ainakin olisi liipaisin aika herkällä jos 2. kierronsen myyminen auttaisi saamaan joukkueeseen edes pientä vahvistusta. 1. kierros sitten huomattavasti parempi ja sieltä sellainen joka kolmas näyttäisi pelaavan 1-2 ketjussa. Ei sielläkään silti koko kierroksella ole kuin 2 Duschenen tasoista pelaajaa, eli todennäköisyys ainakin tuossa draftissa Duschenen tasoiseen kaveriin oli ykköskierroksella 6,7%. Ja veikkaan että todennäköisyys signata Duschene loppukauden pelien ja neuvotteluoikeuksien turvin on paljon korkeampi.
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No kyllä melkein nostaisin Larkinin ykkösketjun pelaajaksi. Reinhart on vähän ollut siinä ja siinä ennen tätä kautta. Ekbladia voinee myös pitää ykkösparin puolustajana. Ja onhan siellä myös Draisaitl ja Pastrnak jotka on ihan oikeasti ykkösketjun pelaajia ilman kysymyksiä.
   
 18. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Lainaus:
  Niin, eikö tuossa sanottu, että noin 10 pelaajaa olisi 1-2 ketjun pelaajia ykköskierrokselta. Ja kakkoskierrokselta ei juuri kukaan ole 1-ketjun pelaaja.
   
 19. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ai kappas. Mietinkin ettei kukaan voi olla noin kujalla. Kännissä ei pitäisi kommentoida tänne mitään.
   
 20. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Arvostan Kekäläisen rohkeutta. Tuntuu kuitenkin siltä, että olosuhteet sanelevat aika paljon GM:ien toimintaa. Columbus oli joko tai tilanteessa päättyvien sopimusten johdosta. Hieman huonompi menestys viime aikojen peleissä olisi todennäköisesti johtanut aivan toisenlaisiin kauppoihin. Columbuksessa päätökseen vaikutti varmasti aika vahvasti aiempi menestymättömyys ja joukkueen oli riskilläkin haettava itselleen uskottavuutta.

  Minnesotassa taas Koivun ja Dumban loukkaantumiset katkaisivat joukkueen selkärangan ja päädyttiin nuorentamaan joukkuetta rajusti.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2019 klo 22.43
 21. Jonisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis blues, KalPa
  Kekäläinen teki kyllä peliliikkeet ja Jacketsin voi hyvällä tahdolla sanoa siirtotakarajan onnistujiksi, ainakin lähtökohtaisesti. Paljon riippuu pelaajien onnistumisista.

  Mitä noihin pickeihin tulee, niin mielestäni tähän rakoon täysin loogista toimintaa. Näillä voidaan tuurilla napata joku tuleva supertähto, mutta niin voidaan myös aivan loppupään vuoroilla. Eri asia, jos ykköskierros olisi täynnä varattavia Matthewseja ja kakkoskierros Laineita. Suomilasein tänä keväänä toivotaankin pitkää kevättä Columbukseen. Keklu on ainakin omissa silmissä rakentanut HMV -seurasta uskottavan ja mielenkiintoisen jengin.
   
 22. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Fanit yliarvostavat pickejä ihan liikaa. Käytännössä ne huippupelaajat poimitaan Top-10 vuoroilla, jonka jälkeen taso alkaa laskea. Jos Columbus vetää vaikka toiselle kierrokselle, niin tämän vuoden varausvuoro on luokkaa 20-25, jolta harvemmin poimitaan Duchenen kaltaista pelaajaa.

  Näin typeränä esimerkkinä: Duchene valittiin 2009 draftissa kolmantena pelaajana ja hän on urallaan tehnyt 537 pistettä. Ainoastaan Tavares on tehnyt häntä enemmän ja hänet valittiin ensimmäisenä. Top-10 ulkopuolella tippuu tehot ja pelimäärät rajusti ja 20-30 vuoroilla on varatuista on Marcus Johansson ja Kyle Palmieri nimekkäimmät pelaajat. Kakkoskiekalla on sitten varattu Ryan O'Reilly.

  Tuosta nyt voi jo huomioida kuinka rajusti pelaajien taso laskee ja kuinka vaikea sieltä on löytää profiilipelaajaa. Todennäköisesti et löydä edes ykköskierroksen 20. vuorolla laatupelaajaa, saatika Duchenen tasoista.

  Varausvuoroista ainoastaan 1. ja 2. kierroksilla on jotain arvoa. Sen jälkeen alkaa olla aika hakuammuntaa, mutta hyvä scouttaus tietysti auttaa. Harvalla vaan riittää rahkeet NHL:ään.

  Kekäläisen hankinnat ovat mielestäni onnistuneita ja järkeviä. Tässä on paras Blue Jackets -nippu mitä löytyy ja viime vuonna laitettiin Capitals helvetin tiukille, joten nyt kannattaa yrittää tosissaan. Prospekteja kyllä löytyy, joten yhden draftin jättäminen väliin ei ole niin vakava asia, jos se tarkoittaa menestystä keväällä.
   
 23. müller Jäsen

  Joo, ei varausvuoroihin kannata liikaa kiinnittää huomiota, ellei ole top10 vuoro kyseessä. Olisi mielenkiintoista nähdä kunnon statistiikkaa siitä, millä todennäköisyydellä esim. top10, saatika sitten koko ykköskierroksen, varatuista pelaajista lunastaa ns. lupauksensa.
   
 24. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
 25. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Omat muistikuvani ovat että kun tätä joku laskeskeli niin 2/3 ykköskierroksen varauksista pelaa yli 200 peliä NHL:ssä, kierroksilla 5-7 lukema on muutamia prosentteja. Joku myös väitti että NHL-pelureista suurin joukko on ykköskierroslaiset, sitten varaamattomat pelaajat ja vasta sitten kakkoskierroslaiset. En muista missä nämä oli joten en voi lähteitäkään antaa, jos enemmän kiinnostaa niin pitää etsiä itse. Mutta muistaakseni ensimmäinen juttu oli jatkoajan uutinen joka oli luonnollisesti referaatti jostain ulkomaisesta selvityksestä ja jälkimmäinen oli kai palstalla jossain tilastoketjuissa.