LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Noh, luultavasti se kutoskierroksen pick olisi tuhlattu johonkin kehnoon "lupaukseen" kuitenkin, mutta eihän Johanssonista kakkosveskaksi ole. Ainoa miinus on se, ettei sitä pätevää kakkosvahtia ole edelleenkään, eikä Johanssonin takia luultavasti sellaista hankitakaan, ellei Johansson sitten osoita ennen dedistä Buffalon insideriä lainaten "sen ettei saa mitään kiinni peleissä eikä harjoituksissa".

Compher juuri sinne, minne ajattelinkin menevän. Jost ollut tarpeeksi hyvä säilyttämään kolmossentterin paikan. Katsellaan, kauan näin jatketaan. Calvert ollut niin kova, että toivottavasti Compher vaikka ruokkisi häntä muutamaan maaliin.
 
Suosikkiurheilijat:
Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Ralph

Jäsen
Eipä kovin usein ole otteluun lähdettäessä sellainen fiilis, että "kai tänään tulee sitten nollapeli" ja se nollapelin tuleminen tuntui itsestäänselvältä. Ja sitten kun se tuli, niin ei siitä edes jaksanut innostua, kun sen pitikin tulla. Tällä hetkellä luotto Philipp Grubaueriin on siis niin iso, että harvoin on ollut kehenkään maalivahtiin. Toki vastus ei ollut kummoinen, mutta silti.

On mainittava uudelleen, miten ehjä joukkue Avalanchella on nyt. Kaikkien ketjujen pelit toimii kuten heillä pitääkin. Nelosketju nyt ei kiekon kanssa loista, mikä harmittaa J.T. Compherin puolesta, mutta muutoin nelonen tekee duuninsa kuten nelosen kuuluu. Puolustuksessa edelleen Erik Johnsonin aukko, mutta erinomainen on puolustus, vaikka sieltä se yksi nimi puuttuukin.

Puhtaasti tilastoja katsomalla Nathan MacKinnonin kausi voi olla pettymys, kun ei ole siellä pistepörssin kärkiviisikossa. Mutta onhan tuo mahtavaa tuo peli jälleen kerran MacKinnonilla. Tänään toki kolme pistettä, mutta tolppalaukauksiin "tehot" 1+3 päälle eli pienestä on kiinni, ettei tulisi hulluja pisteitä. Pelin tasosta se ei ole kiinni. Gabriel Landeskogille myös kolmen pisteen ilta.

Nyt yksi huilipäivä Avalanchella ja sitten ne Coyotesia vastaan pelattavat back-to-back-vieraspelit. Jonas Johanssonia tuskin niihin vielä saadaan mukaan, joten toinen ruotsalainen eli Adam Werner aloittanee sekä toivottavasti lopettanee toisen niistä.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Avalanche käy juuri nyt neljällä pytyllä. Kaikki kentälliset maalin makuun, kolmonen jopa kahdesti, kun Joonas yritti ensin väistää Jostin vedon tieltä Kojoottien pelatessa lopussa kuudella kenttäpelaajalla. Jostin veto olisi itse asiassa mennyt ohi, ellei olisi kimmonnut Joonaksen jalasta sisään. Sen jälkeen Joonas teki vielä Raannallekin yhden. Mikolta jälleen jäätävä ylänurkkarannari loistavasti pelanneen Raannan taakse. Voi ihan puhtaalla omatunnolla sanoa, että Raanta pelasi maaleista huolimatta huippupelin. Liika on vain liikaa. Huomenna muistaakseni uusinta ja tällä kertaa veikkaillan Johanssonin aloittavan maalilla.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Avs pelaa nyt siinä moodissa, jota heiltä on odotettu koko kauden alusta asti. Kojootit jaksoivat karvata 15 minuuttia ja sen jälkeen peli oli selvä. Raanta oli hyvä ja teki maalilla, minkä pystyi.
 
Mörököl on Ice 2019

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Alamummo vei sanat suusta tai kirjaimet näppikseltä. Tällä hetkellä tosiaan peli on sen näköistä, kun sitä odotti kauden alussa (ja siksi tuli sen puolesta vetoa lyötyäkin). Olennaisin ero on ollut tuo viimeistelytehokkuus, joka ei vielä kokonaisuutena ole edes huipussaan ja ylivoimakin tökkii. Liian paljon tuo yv on Makarin varassa, mikä on huono, koska vastustajat pystyvät tappamaan ylivoiman pelaamalla tuon pois. Myöskin tuo alueelle tuonti jätön-jätön kautta on aika helposti luettavissa, vaikka MacKinnonia on hankalaa pysäyttää vauhtiin päästyään. Uusia variaatioita pitäisi kehittää.

Todennäköisesti Johansson on ensi yönä maalissa, sillä oli jo nyt availemassa luukkua. Mielenkiintoista nähdä, miten tulee suoriutumaan debyytistään. Toivotaan parasta!

Yhtään väheksymättä viimeisiä vastustajia odottaa kohta vielä kovempi tasonmittaus eli Vegas. Tuplakohtaaminen perjantain vastaisena yönä ja lauantai iltana. Noh, eka täytyy kairata voitto uudestaan Kojooteista...
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Houston we have a problem. Eka veto sisään. Kolmas veto sisään. No ok, ei ollut molarin maali, mutta itseluottamus varmaan nolla tuossa kohtaa. Kolmannessa hukkasi reboundin ja neljännen imuroi itse, kun oli juuri torjunut Kesselin avopaikan. Jatkoajalla sentään hoiteli jälleen Kesselin läpiajon, mutta yhtään rankkaria saanut kiinni. Keskimmäisen toheloi itse sisään. Taisi tulla debyytti hiukan liian nopeasti.

Missäs mennään Annusen kohdalla?
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Sakicilla olisi syytä olla tietoa siitä että Francouz on pian kunnossa. Mikään muu ei tätä hankintaa selitä sen sijaan että oltaisiin hankittu edes joku Dubnyk tai vastaava.

Ei ollut Avsin paras peli tänään, mutta 4 maalia tehtiin ja 4 päästetystä maalista 2 voi laittaa suoraan molarin piikkiin ja yhden erittäin vahvasti. Ja sitten ne rankkarit tosiaan päälle.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Toivottavasti Johansson ei pelaa enää yhtään peliä. Erittäin omituinen hankinta. Yhtä huono kuin Miska. Toisaalta yv-miehet voi myös katsoa peiliin. Kolmannen erän viime minuuteille ja jatkoajalle ylivoimat, eikä kelpaa. Ihmeellisen seisovaa ja vastuuta siirtelevää touhua. Laukaukset, nopeus ja suoraviivaisuus puuttuu. Ottaisivat vaikka edellisestä jatkoaikahäviöstä ja Ducksista mallia kuinka tehdään maali neljällä kolmea vastaan.

Tässä hieman ekstravitutusta hienon voittoputken päättymisestä. Meni myös puhdas tilasto toisen erän jälkeen johdettujen pelien osalta.
 

Ralph

Jäsen
Jonas Johanssonilta hyvin huntermiskamainen esitys ja omissa soi yhtä monta kertaa kuin mitä Philipp Grubauerin takana on soinut viimeisessä seitsemässä pelissä. Huhtikuun alussa on taas back-to-back-pelit ja Johansson pääsee taas sillon pyörimään maalille ellei Pavel Francouz ole tervehtymässä. Tai Adam Wernerille anneta mahdollisuutta. Ei voi olla Johanssonia tai Miskaa hirveästi huonompi.

No, tulipahan yksi piste sentään. Voittoputkelle vaan harmillinen päätös. Sitten kokeilemaan, miten Golden Knightsia vastaan vyörytys sujuu.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Niin, Avalanchen ensimmäinen veto tuli 10 minuutin jälkeen, kun peli oli jo 2-0. Ei toki Arizonallakaan kauheasti vetoja ollut, mutta aloitti pelin jälleen paremmin kuin Avs, kuten ensimmäisessäkin pelissä. Ekassa maalissa kukaan ei mennyt lähellekään Chychrunia, Landeskog sitten vähän myöhässä yritti vähän viivalle päin liikkua, mutta lopulta varmaan oli enemmän maskissa kuin häiritsemässä vetäjää tai vetoa. MacKinnon vielä Johanssonin edessä nosteli jalkaa kuin maskimies konsanaan. Toisessa maalissa onetimer takatolpalta ilman häirintää. Ei noita voi Johanssonin piikkiin laittaa. Grubauer toki Vezina-kunnossaan voisi nämä ottaa, mutta ei kenttäpelaajat voi lopettaa sen takia pelaamista tai samanlaista suoritusta odottaa varamaalivahdilta. Eivät menneet Johanssonin piikkiin nämä. Sitten ei kauheasti vaarallisia paikkoja tullutkaan, kunnes kolmannessa erässä salamana kehnohko rebound-kontrolli (ei nyt varsinaisesti piikkiin myöskään) sekä huono tolppapelaaminen (menee Johanssonin piikkiin). Rankkareilla nyt oli ihan paska, mutta ei sinne asti olisi tarvinnut mennäkään. Sanoisin, että tyypillinen varamaalivahdin peli. Ei kaaduttu Johanssoniin, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuetta voittoon. Tarvitseeko jälkimmäistä odottaa kakkosmolarilta? Ei välttämättä. Oliko hankinta turha? Oli.

Joka tapauksessa surkea peliintulo Avsilta. Sitten ekan erän toiselle puoliskolle 11 vetoa ja ykköskentältä pari hyvää maalia, toinen ylivoimalla. Toisessa erässä 2 vetoa ensimmäiseen 11 minuuttiin. Eli jälleen huono alku erälle, joskin jatkuva alivoimalla oleminen ei tilannetta varmastikaan auttanut. Lopulta aika tasainen peli, josta jatkoaika oli hyväksyttävä lopputulos. Jatkoajalla kuitenkin 4v3 ylivoimalla olisi maali pitänyt saada aikaan.

Olisin enemmän pettynyt maalivahdin otteisiin, jos tämä peli olisi ollut täysin hallussa, kuten se viime aikoina on ollut. Nyt ei ollut, joten en ainakaan itse lähtisi maalivahtia yksin syyttämään, kuten trendinä näyttää olevan.

Olipa muuten ärsyttävä katsoa matsia, kun Arizonan selostajat eivät osanneet Coloradon pelaajien nimiä. Byram oli jatkuvasti kentällä, Renoufia ei mainittu kertaakaan. Noh, Renoufin ei kyllä kentällä tarvitsisikaan olla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkiurheilijat:
Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Olisin enemmän pettynyt maalivahdin otteisiin, jos tämä peli olisi ollut täysin hallussa, kuten se viime aikoina on ollut. Nyt ei ollut, joten en ainakaan itse lähtisi maalivahtia yksin syyttämään, kuten trendinä näyttää olevan.
Mulla samanlaiset fiilikset tämän lainatun kanssa. Viimeistään siinä jatkoilla olisi pitänyt 4v3 ylivoimalla peli ratkaista ja kyllä sitä tarjottiin jo aiemmin kolmannessa erässä, mutta ei. Johanssonin debyytissä oli paljon samaa Miskan vastaavassa. Ei loistanut, parhaana päivänä tuosta olisi pari ollut otettavissa, mutta antoi mahdollisuuden voittaa. En tuomitse vielä lopullisesti, mutta parempaan on pystyttävä.
 

Ralph

Jäsen
Nathan MacKinnon teki muuten 200. maalinsa ja on viides pelaaja Avalanchen historiassa, joka tuohon yltää. Kolme maalia lisää ja nousee maalipörsissä neljänneksi ohi Peter Forsbergin. Seuraava jahdattava onkin toinen ruotsalainen, Gabriel Landeskog. Landeskog itse on nyt pisteen päässä Alex Tanguaysta noustakseen viidenneksi Avalanchen kaikkien aikojen pistepörssissä. Nathan MacKinnon on tuolla listalla neljäntenä ja Mikko Rantanen kymmenentenä. Rantanen ohittanee ilman loukkaantumista Tyson Barrien vielä tämän kauden aikana ja nousisi näin yhdeksänneksi.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Nathan MacKinnon teki muuten 200. maalinsa ja on viides pelaaja Avalanchen historiassa, joka tuohon yltää. Kolme maalia lisää ja nousee maalipörsissä neljänneksi ohi Peter Forsbergin. Seuraava jahdattava onkin toinen ruotsalainen, Gabriel Landeskog. Landeskog itse on nyt pisteen päässä Alex Tanguaysta noustakseen viidenneksi Avalanchen kaikkien aikojen pistepörssissä. Nathan MacKinnon on tuolla listalla neljäntenä ja Mikko Rantanen kymmenentenä. Rantanen ohittanee ilman loukkaantumista Tyson Barrien vielä tämän kauden aikana ja nousisi näin yhdeksänneksi.
Samanaikaisesti MacKinnon taistelee oman varausvuotensa (2013) maalikuninkuudesta yhdessä Sean Monahanin kanssa. Monahan oli ensimmäinen 200 maalin rajan rikkonut pelaaja ko. vuosikerrasta ja MacKinnon siten nyt toinen. Monahanilla on 201 maalia kasassa ja tahti selvästi heikompaa kuin MacKinnonilla, joten toivotaan, että jo tämän viikon aikana MacKinnon nousisi varausluokkansa kärkeen maaleissa.
 
Suosikkiurheilijat:
Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Ralph

Jäsen
Ai miten Avalanchen peli toimii, kun vastaan tulee parempi joukkue? No kiitos kysymästä, hyvin toimi. Esimerkiksi toisessa erässä Golden Knights laukoi viidesti ja Avalanche teki neljä maalia. Muutoin toki oli tasaisempaa, vaikka Avalanchen komennossa mentiinkin. Joukkueella on selvästi luottoa Philipp Grubaueriin ja se näkyy pelaamisessa, kun Grubauer on maalissa. Kun maalivahti on perkeleen hyvä ja kovassa vireessä, niin kyllähän se siirtyy myös muuhun joukkueeseen kun muut pelaajat voivat luottaa, että maalilla homma sujuu.

Nelosketjusta putosi vaihteeksi sivuun Matt Calvert ja J.T. Compher palasi mukaan. Nelonen värkkäsi kolme maalia ja Compher tehoilla 1+1 olikin ottelun tehokkaimpia Gabriel Landeskogin ja Cale Makarin kanssa. Landeskog ohitti nyt pisteissä Alex Tanguayn.

Makarille syöttöpiste oli runkosarjassa 54. Puolustajien ennätys syöttömäärä uran 82. ensimmäisessä ottelussa on Larry Murphyn 61 syöttöpistettä. Quinn Hughes meni 56 syöttöpisteellä aiemmin tällä kaudella sijalle kolme ja nyt Makar jakaa sijaa viisi. Makarilla on vielä viisi peliä matkaa tuohon 82 otteluun ja kolmella syöttöpisteellä ohittaisi Hughesin. Kakkoseksi pääsisi viidellä syötöllä ja se nyt on ihan mahdollinen. Kahdeksan syöttöä ja kärkipaikka onkin haaveilua.

Sitten olisi uusinta Golden Knightsia vastaan iltapäiväpelissä eli huomenna kello 21 Suomen aikaa.

EDIT:
Ai niin piti mainita, että Avalanche nousi jo kolmanneksi tehdyissä maaleissa. Noin puoli toista viikkoa sitten Avalanche oli noin sijalla 20, mutta viimeiseen seitsemään peliin keskimäärin yli viisi maalia per peli ja Avalanche nousi melkein kärkeen tehdyissä maaleissa. Samaan aikaan päästetyissä maaleissa Avalanche on jaetulla toisella sijalla, kun katsotaan kenellä on vähiten. Jakaa tuota sijaa Golden Knightsin kanssa juuri. Siinä tilastossa Avalanche ehti olla jo kärjessä, mutta toinen Coyotes-peli tiputti Bruinsin taakse, kun Bruins ei pelannut karanteenin takia.

Jos joukkue on tehdyissä maaleissa kolmantena ja päästetyissä toisena, niin voi sanoa homman sujuvan ihan hyvin. Lightningilla on kolmella pykälällä parempi maaliero, joten vielä on parannettavaa Avalanchella. Niin ja pisteissäkin vasta kuudentena, joten ei tässä vielä innostuta liikaa.
 
Viimeksi muokattu:
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Toi nelonen toimii aika kivasti, kun Jimothy Timothy pelaa siinä. Kolmonenkaan ei kärsi, kun Jost täydentää ketjua. Oisko ne tossa, vai pitääkö vielä sotkea? O'Connor paikkaa silloin, kun Calvert on huilissa.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Toi nelonen toimii aika kivasti, kun Jimothy Timothy pelaa siinä. Kolmonenkaan ei kärsi, kun Jost täydentää ketjua. Oisko ne tossa, vai pitääkö vielä sotkea? O'Connor paikkaa silloin, kun Calvert on huilissa.
Se voisi juurikin näin olla. Hyvä, että JT sai onnistumisia. Tuo vähän juonikkuutta kuitenkin tuohon nelosen pelaamiseen. Joskus voisi kokeilla myös Calvert-Compher-O'Connor ketjua. Bellemare ei kuitenkaan niin ihmeellisesti ole pelannut, vaikka tärkeä av-mies onkin. AV:lle kuitenkin löytyy miehiä muutenkin. Siinä olisi rauhoittava sentteri parin energisen laiturin kanssa. Hyvä myös, että nelosessa kierrätetään pelaajia, niin pysyy kaikilla tatsi ja energiatasot kohdallaan. O'Connor on täysin pätevä mies nelosketjuun muiden ohella.

Makarilla vähän epäonnea/huolimattomuutta ekassa maalissa. Arizona-pelissä taisi olla kolme pykälää pakkasen puolella, joten näistä sisuuntuneena painoi aikamoisella hurmoksella jäällä loppupelin ajan. Hienoa pelaamista jatkuvasti. Käytti puolustaesssakin kroppaa loistavasti. MacDonaldiin sopii samat sanat kuin O'Connoriin - täysin pätevä pakki NHL-miehistöön. EJ:n palatessa joskus pakistossakin voi kierrättää tatsin ja päivän kunnon mukaan MacDonaldia mukana.

Kaiken kaikkiaan hieno matsi.
 
Suosikkiurheilijat:
Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Se voisi juurikin näin olla. Hyvä, että JT sai onnistumisia. Tuo vähän juonikkuutta kuitenkin tuohon nelosen pelaamiseen. Joskus voisi kokeilla myös Calvert-Compher-O'Connor ketjua.
No kun tätä ajattelee tarkemmin, niin olet täysin oikeassa. JT menee keskellä yhtä hyvin kuin laidassa ja yhtä hyvin kuin Belly. Se on kuitenkin nähty, että kolmosen keskellä on oltava joko JT tai Jost. Miksei siis myös toimisi nelonen Calvert-Jost-O'Connor. O'Connorista tykkään kyllä. Peliajan mukana on ottanut ihan kunnon harppauksia ja sopii hyvin Bednarin sapluunaan.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Ralph

Jäsen
En voi olla miettimättä ensi kautta, kun kesästä voi tulla Avalanchelle vaikea joukkueen rakentamisen suhteen. Tärkeässä roolissa on tietenkin Kraken ja kuka sinne matkaa. Olen aiemminkin sanonut ja edelleen sanon, että Joonas Donskoi tai J.T. Compher pitäisi saada Krakeniin tyrkytettyä. Ja vaikka Compher minun suosikki onkin, niin kyllä tällä hetkellä se on Compher kenet mielummin lähettäisin pois. Todennäköisesti siis Avalanche maksaisi Krakenille varausvuoron tai jonkun prospektin siitä hyvästä, että Kraken ottaa Compherin. Tämän jälkeen joukkue näyttäisi tältä:

Landeskog (UFA) - MacKinnon (6,300) - Rantanen (9,250)
Burakovsky (4,900) - Kadri (4,500) - Donskoi (3,900)
Nichushkin (2,500) - Jost (RFA) - XXX
XXX - XXX - O’Connor (0,725)
+ XXX, XXX

Toews (4,100) - Makar (RFA)
Girard (5,000) - Johnson (6,000)
Byram (0,895) - Graves (3,167)
+ XXX

Grubauer (UFA)
Francouz (2,000)

Tuossa on kiinni noin 53,237 miljoonaa dollaria. Ensi kaudelle palkkakatto ei muutu eli se on 81,5 miljoonaa edelleen. Näin Avalanchella olisi vajaa 30 miljoonaa tilaa sinne ylläolevassa tilanteessa. Philipp Grubauer, Gabriel Landeskog ja Cale Makar vievät ison osan tuosta lopusta tilasta ja Tyson Jost tulee saamaan myös palkankorotuksen, vaikkei mitään mahtipontista. Näin jäljelle jääviin kuuteen tonttiin on varaa ottaa vain halpoja kavereita.

Hyökkäyksen top-9-roolin täydentämiseen täytyy luottaa johonkin kovaan prospektiin, joka kasvaa NHL-rooliin. Martin Kaut, Nikolai Kovalenko tai Alex Newhook lähinnä siihen voisi pystyä jo ensi kaudella. Tietysti treidillä voisi hommata jonkun valmiimman kaverin toisaalta tai ottaa UFA-markkinoilta joku uusi valerinichushkin tai nailyakupov, joka ei saa enää vanhalta joukkueeltaan mahdollisuutta ja tulee halvalla sitten Avalancheen vakiinnuttamaan NHL-rooliaan.

Neloseen UFA-markkinoilta kaivetaan varmoja ja kokeneita nelosketjun duunareita. Vaihoehtona on myös Vladislav Kamenev, joka pelaa tällä kaudella KHL:ssä. Matt Calvertille toki voisi tehdä jatkon, mutta ei enää ole varaa maksaa mitä hän ansaitsee. Shane Bowers on tietysti vaihtoehto nelossentteriksi, jos hänet valmiiksi siihen koetaan. Ylimääräiseksi hyökkääjäksi Bowers voisi jo riittää ja niitä tarvitaan pari halpaa joukkueeseen. Seiskapakiksi sitten Dennis Gilbert, Jacob MacDonald tai Conor Timmins, halvalla tietenkin. MacDonaldilla on jo minimihintainen soppari ensi kaudesta ja Gilbert tai Timmins ei enempää ansaitse ensi kaudelle myöskään.

Landeskog (7,000) - MacKinnon (6,300) - Rantanen (9,250)
Burakovsky (4,900) - Kadri (4,500) - Donskoi (3,900)
Nichushkin (2,500) - Jost (1,500) - Kovalenko (0,925)
Kamenev (0,800) - Sutter (1,500) - O'Connor (0,725)
+ Bowers (0,925), Boyd (0,725)

Toews (4,100) - Makar (7,500)
Girard (5,000) - Johnson (6,000)
Byram (0,895) - Graves (3,167)
+ MacDonald (0,725)

Grubauer (6,500)
Francouz (2,000)
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Olen aiemminkin sanonut ja edelleen sanon, että Joonas Donskoi tai J.T. Compher pitäisi saada Krakeniin tyrkytettyä. Ja vaikka Compher minun suosikki onkin, niin kyllä tällä hetkellä se on Compher kenet mielummin lähettäisin pois.
Hiukan värilasia kehiin, mutta Joonas pelaa tällä hetkellä uransa parasta kiekkoa ja on rooliaan tärkeämpi pelaaja joukkueelle. Rooliaan tärkeämpi siinä mielessä, että pelaa kolmosketjussa, joka on useassa joukkueessa roolitettu hiukan eri tavalla. Avalanchessa kolmonenkin on tällä hetkellä tulosketju ja Joonaksen osuus siihen on merkittävä. Isompi kuin Valilla tai Jostilla/Compherilla. Siihen vielä kakkos-yv päälle ja miksei av:kin. Tosin av-pelaajana Joonas ei ole niin tärkeä omasta mielestäni, etteikö sen tontin voisi hoitaa joku toinenkin. Jost tai Compher Krakeniin, ellei Graves kiinnosta enemmän. Jostin kohdalla mielenkiintoinen seikka on sopimuksen uusiminen. Ei saane Compherin tai Donskoin liksaa, muttei jääne kauas.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Hiukan värilasia kehiin, mutta Joonas pelaa tällä hetkellä uransa parasta kiekkoa ja on rooliaan tärkeämpi pelaaja joukkueelle. Rooliaan tärkeämpi siinä mielessä, että pelaa kolmosketjussa, joka on useassa joukkueessa roolitettu hiukan eri tavalla. Avalanchessa kolmonenkin on tällä hetkellä tulosketju ja Joonaksen osuus siihen on merkittävä. Isompi kuin Valilla tai Jostilla/Compherilla. Siihen vielä kakkos-yv päälle ja miksei av:kin. Tosin av-pelaajana Joonas ei ole niin tärkeä omasta mielestäni, etteikö sen tontin voisi hoitaa joku toinenkin. Jost tai Compher Krakeniin, ellei Graves kiinnosta enemmän. Jostin kohdalla mielenkiintoinen seikka on sopimuksen uusiminen. Ei saane Compherin tai Donskoin liksaa, muttei jääne kauas.
Eiköhän suurin osa joukkueista ole jo siirtynyt top-9 hyökkäykseen + nelosketju. Bottom-6 ajattelua ei hetkeen ole ollut. En kuitenkaan näe, että Avalanchen kolmosketju olisi tällainen tuloksentekoketju, vaan näen sen hyvin pitkälti kopiona Tampan viime vuoden kolmosketjusta. Työmyyriä, jotka ovat hyviä pitämään kiekkoa itsellään ja siten väsyttämään vastustajan pakkeja kiekollisesti taitavampia pelaajia vastaan. Tästä samasta syystä en kuitenkaan näe kenelläkään Avsin kolmosketjun pelaajasta rahkeita ylempiin ketjuihin, joissa mielestäni pelataan erilaista peliä.

Mielelläni rakentaisin kolmosketjun samalla mallilla myös ensi kaudelle. Jost tai Compher mieluiten Krakeniin. Joku junnu, mielestäni Newhook lähimpänä, kakkosketjuun Saadin tilalle. Gravesia ei pidä päästää laajennusdraftissa pois, mieluummin vaikka Donskoi sitten. Vaikkei tilaa pakistossa tulevaisuudessa olisikaan, Graves on arvokas palanen vaikka vaihtopalasena sitten.

Case Saad muuten. Mitä miehelle on käynyt Blackhawks-vuosien jälkeen? Vielä viime kaudellakin tuntui tuloksellisesti tuottavan hyökkäyspäähän, ja luulin että sieltä tulisi hyvä kahdensuunnan hyökkääjä. Nyt Saadia ei mielestäni erota mikään nelosketjun työmyyrästä, paitsi palkkakuitti. Mielestäni Calvert ja jopa O'Connor ovat olleet Saadia parempia. Varmaan kova johtaja kahdella cupillaan sitten?
 
Suosikkiurheilijat:
Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Kempton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPV, Habs, Bucks
Jostin kohdalla mielenkiintoinen seikka on sopimuksen uusiminen. Ei saane Compherin tai Donskoin liksaa, muttei jääne kauas.
Jaa, milläköhän näytöillä? Tällä kaudella tuottanut huimat kuusi pistettä 30 peliin ja uran paras kausi 26 pistettä 70 matsiin. Siinä vaiheessa jos palkkapyyntö on edes lähemmäs kolme miljoonaa kauteen niin Sakic taitaa painaa treidinappia hyvin nopeasti. Erityisesti kun ottaa vielä huomioon ettei tuolla ole tapana maksaa edes tähtipelaajille älyttömyyksiä.

Ja joo, eihän ne pisteet kaikkea merkitse, mutta todella typerää olisi maksaa Jostille liikaa aikana jolloin ei ole mitään varmuutta siitä milloin palkkakatto tulee nousemaan.
 
I can’t really hear what Jeremy says, because I got my two Stanley Cup rings plugged in my ears

Ralph

Jäsen
Hiukan värilasia kehiin, mutta Joonas pelaa tällä hetkellä uransa parasta kiekkoa ja on rooliaan tärkeämpi pelaaja joukkueelle.
En siis tarkoittanut, että Compher ja Donskoi olisivat Avalanchen huonoimmat pelaajat ja siksi heistä toisen päästäisin Krakeniin. Ihan puhtaasti palkkojen takia jompi kumpi näistä on se, kenestä pitää luopua. Kun katsoo tuota minun hahmotelmaani, niin todella tiukoille siinä menee palkat palkkakattoon nähden. Jos Avalanche luopuisi Jostista eikä Compherista, tuohon minun hahmotelmaan tulisi heti kaksi miljoonaa lisää ja en keksi miten Compher saataisiin mahtumaan palkkakaton alle. Eli ihan vain palkkojen takia Compher ja Donskoi ovat mielestäni tutkan alla Krakenin suhteen. Donskoista tulee vielä 0,4 miljoonaa enemmän tilaa, joka todella tiukassa tilanteessa on yllättävän paljon.

Jos puhtaasti peliesityksiä mietitään, niin mielummin Nichushkin tai Jost Krakeniin kuin Donskoi, mutta raha puhuu tässä. Ideaalein olisi Francouzin menettäminen ja tilalle hommattaisiin UFA:na joku uusi kakkosmaalivahti, mutta en vain millään saa Avalanchea mahtumaan palkkakaton alle sekä Donskoilla että Compherilla. Ellei luovuta Landeskogista tai Grubauerista, mutta sen ei pitäisi olla vaihtoehto. Myös Gravesista voisi luopua, mutta sen verran pienempi on cap hit hänellä, että mielummin Compher. Tai siis Johnsonin voisi antaa myös pois, mutta se ei taas Krakenille kelpaa ellei mukana anneta jotain Newhookia tai paria ykköskierroksen varausvuoroa.

Jos Avalanchella ei olisi ongelmia palkkakaton kanssa, niin suojaisin kenet suojataan ja antaisin Krakenin tehdä oman valintansa. Mutta kun ongelmia on, niin Sakicin roolissa tekisin kuten muutama joukkue teki Golden Knightsin kanssa. Eli maksaisin Krakenille siitä, että valitsevat sen pelaajan kenestä halutaan luopua ja se pelaaja on Compher.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Jaa, milläköhän näytöillä? Tällä kaudella tuottanut huimat kuusi pistettä 30 peliin ja uran paras kausi 26 pistettä 70 matsiin. Siinä vaiheessa jos palkkapyyntö on edes lähemmäs kolme miljoonaa kauteen niin Sakic taitaa painaa treidinappia hyvin nopeasti. Erityisesti kun ottaa vielä huomioon ettei tuolla ole tapana maksaa edes tähtipelaajille älyttömyyksiä.

Ja joo, eihän ne pisteet kaikkea merkitse, mutta todella typerää olisi maksaa Jostille liikaa aikana jolloin ei ole mitään varmuutta siitä milloin palkkakatto tulee nousemaan.
No millä näytöillä se Compher kolme ja puoli milliänsä neuvotteli? Se ja Nichuskinin soppari on aika hyvä mittari Jostille. Val tuli halvalla, koska alkoi olla maitojuna seuraavana vaihtoehtona. Kuten Donskoi, Jost pelaa juuri nyt uransa parasta kiekkoa, vaikka pisteitä tuleekin yllättävän vähän. On kuitenkin nostanut näkyvyyttään huomattavasti Compheria stunttaamalla.

Mitä tulee tähtipelaajiin, MacKinnonille soppari on ihan oma lukunsa. Halutessaan tienaisi aika paljon enemmän. En usko, että tuossa sopparissa Sakicin neuvottelutaitoja laitettiin mitenkään koetukselle. Ei ole edes julkinen salaisuus, että Mäkkäri pelaa tietoisesti halvemmalla, koska haluaa voittaa Avalanchessa kannun ja tulee sen takia tekemaan uuden ale-sopparin mitä todennäköisimmin. Voidaan toki spekuloida, että oliko se viimeksi oikeasti markkinahinta, minkä Mäkkäri nyt saa. Ja onko muka Mikon lappu jotenkin alamittainen? Donskoi ei ole edes tähtipelaaja, mutta vetää minusta aika hulppealla liksalla näyttöihin nähden. Girardille kirjailtiin viisi milliä per vuosi ja vuosia on sopparissa seitsemän. Millä näytöillä? Spin-o-ramalla? Jos noita tähtipelaajien lappuja spekuloi, spekuloidaan Makarin tulevalla sopparilla. Siinä pitääkin jo hiukan taiteilla, että saa mahtumaan cap hitiin.

Ja @Ralph , ymmärsin kyllä, ettei puhe ollut pelitaidoista, vaan cap hit -taiteilusta laajennusdraftilla höystettynä. Avalanchessa ei edes ole huonointa pelaajaa. Ellei Johanssonia lasketa.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy