Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Colorado Avalanche 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Ralph, 10.05.2018 klo 18.02.

 1. Ralph Jäsen

 2. Ralph Jäsen

  Harjoitusleirien reeneissä on nähty seuraavat kolme ketjua:

  Alexander Kerfoot - Tyson Jost - Martin Kaut
  Colin Wilson - Vladislav Kamenev - Sven Andrighetto
  Matt Nieto - Carl Söderberg - Gabriel Bourque
  Matt Calvert - Logan O'Connor - J.T. Compher

  Ei kai Kaut ole valmis jo NHL:ään asti? Tuolla paikalla odottaisi olevan Compherin tai Andrighetton. Wilson-Kamenev-Andrighetto näyttää ihan kivalta, toki Compher voisi olla siellä oikealla myös. Comeau'n paikalla odotan pelaavan Calvertin, vaikka Bourque siinä onkin ilmeisesti nyt pyörinyt.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Varmasti olet enemmän Kautista perillä kuin minä erinäisistä syistä johtuen, mutta muistan lukeneeni alkukesästä raportteja, että Kautia pidetään lähes NHL-valmiina prospectina. Ilmeisesti on fyysisesti kunnossa, vaikka massaa ei EP:n tietojen mukaan aivan älyttömästi olekaan - se ei ole tietenkään loppujen lopuksi mikään itseisarvo pärjäämiselle.

  Seurailin Kautia aika paljon keväällä ja luin raportteja hänestä, koska odotin hänen valahtavan jopa sinne ensimmäisen kierroksen hännille. Vahva kevät-kausi kuitenkin nosti nuoren tshekin osakkeita.
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Onhan tuo Kaut pelaajatyypiltään juuri sellainen, että voisi jo NHL:ssä pelata, mutta vaikka vääntää jaksaisi, riittääkö muutoin? Kakkoskentässä kun pitäisi tehdä muutakin kuin vääntää. Toki eihän siinä mitään menetä, jos yhdeksän peliä Kautia kokeilee.

  Tämä Avalanchen secondary scoring -osasto, keskikentät, on kyllä vaan niin isot kysymysmerkit taas. On nuoria kaveria joo, mutta silti.

  Kerfoot - Jost - Andrighetto
  Wilson - Kamenev - Compher

  43 pisteen Kerfoot oli näistä viime kaudella tehokkain, toisena 23 pisteen Compher. Jostilta odotan tällä kaudella yli 40 pistettä ja Kerfootilta tietysti myös. Andrighetto iskee yli 30 pistettä jos pysyy ehjänä, samoin Compher. Kamenevilla on ainekset hätyytellä 30 pistettä, kuten myös terveellä Wilsonilla. Mutta onhan nuo vähän. Vaikka toki suurinpiirtein samoilla äijillä mentiin vuosi sitten pudotuspeleihin.

  Mitään faktaa ei tietenkään ole siitä, ketä Sakic ja kumppanit ovat etsineet tuolle osastolle. Huhujen mukaan UFA:na haluttiin takaisin Stastny tai sitten Bozak, treidillä Skinner. Ei tullut ketään. Ainakaan vielä. Hieman erilaiselta olisi näyttänyt Bozakin ja Skinnerin kanssa.

  Skinner - Bozak - Kerfoot
  Andrighetto - Jost - Compher

  Mutta ei väkisin. Toki Avalanchen neloskenttä, Nieto-Söderberg-Calvert, iskee samaa tahtia pisteitä kuin keskikentät. Mutta silti Avalanchen ykkösketjun taustatuki on ennakkoon paljon huonompaa kuin kilpailijoilla.
   
 5. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Tuskinpa pelaa vielä ensi kaudella yhdeksää peliä enempää. Kaut ei ollut prospect-turnauksessa ainakaan esittänyt mitenkään erinomaisia otteita, tietysti miesten harjoituspeleissä sitten nähdään taso paremmin. Ilmeisesti Kamenevkin oli ollut prospect-peleissä haluttoman oloinen, ei kyllä hänelläkään olisi varaa pelata lepsusti missään kohtaa, tämä kausi tulee määrittämään hänen uransa suuntaa melko paljon. Tuosta turnauksesta vielä sen verran, että Saigeon, Lewis, Shvyryov, O'Connor, Boikov ja Meloche olivat esiintyneet edukseen. Anderson oli pelannut häkellyttävän huonosti, kiekolliset ratkaisut ja liike huonoa. Annunen oli myös herättänyt lupauksia. Makar ja Timmins eivät pelanneet.

  Bednar on puhunut, että kakkoskenttä muodostuu lähtökohtaisesti kaksikosta Jost-Kerfoot ja siihen sitten etsitään kolmatta pelaajaa viereen. Vaihtoehtoja on ainakin Andrighetto, Wilson ja Kamenev. Compher on myös mahdollinen, mutta hän saattaa aloittaa kautensa sentterinä. No, se nähdään sitten. Kerfoot-Jost-Andrighetto olisi niin mikkihiiri-kenttä, että tuota tuskin kannattaa alkaa kokoamaan. Taitoa kyllä löytyisi.

  Oma unelmahankinta tähän paikkaan olisi Mark Stone, kun Ottawassa näyttää olevan tyhjennysmyynti käynnissä. Sopisi täydellisesti siihen muottiin, millaista pelaajaa Avalanche hakee. Senators tuskin luopuu hänestä ilman, että saavat ensi vuoden ykkösvarauksensa takaisin, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että tuota vuoroa ei kannata takaisin antaa. Tiedä vaikka irtoaisi kakkossentteri Hughesin muodossa. Toisaalta touhu Ottawassa on nyt sellaista, ettei tuo ihme olisi jos Stonen saisi halvallakin. Stonella on vielä käynnissään sopimuksensa viimeinen kausi.

  Nemeth kävi läpi kesällä kaksi olkapääleikkausta ja on nyt Zadorovin kanssa mukana harjoituksissa ilman kontaktia. Sam Girard on hankkinut kesän aikana ilmeisesti jopa seitsemän kiloa lisää painoa, se tulee varmasti tarpeeseen. Harjoitusleirillä on mukana yksi try out -pelaaja, Cody Bass. 31-vuotiaalla Bassilla on 75 ottelua NHL-kokemusta, tiedä sitten jos AHL:ään toisi alempiin kenttiin jotain tarpeellista. Tehoja ei ole AHL:n puolellakaan kovin paljon syntynyt.

  Vajaat kolme viikko kauden alkuun, keskiviikon vastaisena yönä aloitetaan harjoituspelit Vegasissa.
   
 6. Ralph Jäsen

  Muualla tuntuu olevan nopeampaa toimintaa, kun rosterit ovat jo lähes valmiita, mutta Avalanchella on eilisen rosterin siistimisen jälkeen vielä 36 pelaajaa matkassa.

  Hyökkääjiä on vielä 20 kappaletta. Kauteen lähdetään varmaan tutusti 14 hyökkääjällä, ellei jostain syystä haluta kahdeksaa pakkia mukaan. 14. hyökkääjä on oletettavasti Dominic Toninato, mutta häntä haastaa ainakin yhdeksää ottelua varten Martin Kaut sekä myös yllätysnimenä Logan O'Connor. Koeaikalainen Cody Bass, Sheldon Dries, Ty Lewis ja mielenkiintoinen venäläinen Igor Shvyrev pudonnee varmasti.

  Puolustajia on 13 ja näistä karsitaan kuusi; Mark Alt, Sergei Boikov, Ryan Graves, Anton Lindholm, Conor Timmins ja David Warsofsky. Kolme maalivahtia on jäljellä ja huhujen mukaan Semyon Varlamovia yritetään kaupata, jotta Pavel Francouz voisi toimia kakkosvahtina. Mutta jos kauppaminen ei onnistu, Francouz lähtee farmiin.

  Neljä harjoitusottelua takana, joista yksi voitto, pari rumaa tappiota ja yöllä Stars voitti. Jokaisessa ottelussa Avalanchelta alle puolet pelaajista on ollut NHL-miehiä.
   
 7. Räpylätassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
  Igor Shvyryov mielenkiintoinen nimi. Avs varasi kaverin 2017 draftissa 5. kierroksen ekalla pickillä. Huomioitavaa kuitenkin, että draftivuotenaan Shvyryov oli dominoinut Venäjän juniorisarja MHL:ssä tehden 40 peliin 70 tehopistettä, ollen sarjan paras hyökkääjä ja pelanneen jo 10 ottelua KHL:ää kivikovassa Metallurg Magnitogorskissa.

  En tiedä miten ihmeessä valui noin alas, mutta mahdollinen impact player NHL:ssä parissa vuodessa. Sama tarina saattoi toistua nyt 2018 draftissa kun Avsin 6. kierroksen varaus Nikolai Kovalenko on tehnyt nyt alkukaudella 7 peliin 3 maalia Lokomotiv Jaroslavissa KHL:ssä.
   
 8. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Harkkamatseja ei ole tullut seurattua millään tasolla. Kiinnostavin osuushan tulevassa kaudessa on melkein tuo maalivahtitilanne. Onko Varlyn viimeinen kausi Denverissä kenties? Miten pelaa KHL-tulokas? Entä Grubauer?
  Pelipäivien aamut tulevat olemaan taas aikasia herätyksiä seuraavat puoli vuotta. Harmittaa vietävästi tuo selostajahomma vaikka Moser ihan hyvä tyyppi onkin.
   
 9. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tänään kutistui taas seitsemällä nimellä ja mainittu porukka lähti farmiin tai siis Bassin koeaika ei tuottanut tulosta. Eli 29 pelaajaa jengissä, kuutta putoamista vaille valmis kauteen.
   
 10. Ralph Jäsen

  Mark Alt ja David Warsofsky odotetusti waivereihin ja odotetusti läpi AHL:ään.

  Vielä on 27 pelaajaa rosterissa, mutta ilmeisesti niin monta epävarmaa terveystilannetta, että enempää ei ole edes menossa heti alas. Kausihan alkaa torstai-perjantai-yönä Wildiä vastaan.
   
 11. Ralph Jäsen

  Mark Alt pysy sittenkin NHL:ssä. David Warfoskyn kanssa farmiin lähti Logan O'Connor. IR-listalla on Sven Andrighetto, Anton Lindholm ja Vladislav Kamenev. Myös Conor Timmins, mutta olisi muutoin AHL:ssä, mutta loukkaantumisen takia ei voi tiputtaa. Sheldon Dries pääsee aloittamaan NHL:ssä Andrighetton ja Kamenevin loukkaantumisten takia.

  Nathan MacKinnon ja Nikita Zadorov eivät täydessä tikissä, mutta taitavat pelata kuitenkin Wildiä vastaan. Olisiko rosteri siinä sitten seuraava:

  Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
  Alexander Kerfoot - Tyson Jost - J.T. Compher
  Matt Nieto - Carl Söderberg - Gabriel Bourque
  Colin Wilson - Dominic Toninato - Matt Calvert

  Ian Cole - Erik Johnson
  Nikita Zadorov - Tyson Barrie
  Patrik Nemeth - Samuel Girard

  Harjoituotteluiden saldo lopulta kolme voittoa ja kolme tappiota.
   
 12. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Kauden alku lähestyy ja mukava aloitella taas omaan tapaan kirjoitetut lyhyet kommentit peleistä, Kaikki pelit tulee katseltua joko suorana, kevyenä jälkilähetyksenä tai kokonaan päiviäkin myöhemmin (ilman spoilereita).
  Mitään twittereitä enkä muitakaan Avs-someja en vieläkään seuraile. Mulle riittää se peli.
  Innolla tähän kauteen. Vielä on pienen pienenä haaveena lähteä kevätkaudella paikanpäälle Denveriin. Nähtäväksi jää.
  Aikaisempia aamuja sitten vaan seuraava puoli vuotta. On se sen arvoista. Varmaan aika lailla 20 vuotta Avalanchen seuraamista alkaa olla täynnä. Nettiradiosta se alkoi. Mike Haynes ja Norm Jones ja Avalanchen kulta-aikaa. Harmittaa vieläkin vietävästi, että Mike sai mennä.
  Innolla aamuun silti, Go avs!
   
 13. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Yöllä tosiaan kausi käyntiin kotipelillä Wildiä vastaan. Voi hyvin olla, ettei säästytä tunteiden kuumentumiselta tässä kohtaamisessa. Ensimmäisestä pelistä ei oikein tiedä mitä odottaa, kunhan jäällä nähdään motivoitunut ja sitoutunut joukkue. Pelin ei vielä pidäkäään olla valmista, mutta asennepuolesta ei tietenkään saa tinkiä. Tappio ei olisi pettymys, mutta Wild on aina kiva kaataa. Varlamovin aloittaessa maalissa ensi yönä mennään näillä:

  Landeskog-MacKinnon-Rantanen

  Jost-Kerfoot-Wilson

  Calvert-Compher-Dries

  Nieto-Söderberg-Bourque

  Girard-Johnson

  Zadorov-Barrie

  Cole-Nemeth

  Dries pelasi itsensä kokoonpanoon ohi Toninaton, joka lähetettiin Eaglesiin. Dries liittyy jonon jatkeeksi entisten NCAA-kapteenien joukkoon. Muuten tuossa ei loukkaantumisten vuoksi yllätyksiä olekaan, kolmoskenttä vaikuttaa melkoisen vauhdikkaalta ja mielenkiintoiselta kokonaisuudelta. Wilson pääsee nyt aloittamaan kakkosessa, häneltä on tällä kaudella lupa odottaa ehjää ja tehokkampaa kautta, jolloin 30-40 pistettä voi hyvinkin olla haarukassa. Pre seasonilla mies on ilmeisesti näyttänyt paljon paremmalta fyysisesti kuin viime vuonna. Myös pakisto on pre seasonin tapahtumien jälkeen odotettu, Nemeth ja Zadorov molemmat ovat pelikunnossa ja hyvän leirin sekä harjoituspelien perusteella kehitysaskeleita ottanut Girard pääsee ykköspariin. Ainut huolenaihe puolustuksessa on kolmosparin kiekollinen pelaaminen, saattaa olla ongelmia tiedossa sillä sektorilla.

  82 peliä edessä, toivottavasti viime kaudesta pystytään parantamaan.
   
 14. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Todella hyvä esitys Avalanchelta kauden avaukseen. Vieraiden ainoa maali tuli kuin vähän varkain, pakin lapa oli varmaan vähän jossain muualla.
  Jost-Kerfoot-Wilson oli ihan pirteä. Meinasi Wilson saada maalinkin, mutta hanskalla teki, joten hylättiin.
  Numerot 4-1 antavat ehkä ihan oikean kuvan siitä, missä peli pyöri, mutta tulihan pari tyhjiin. Eli lähellä Wild kyllä oli.
  Girard antoi todella hyviä syöttöjä muutamia ja ykkönen jatkoi siitä mihin viime kaudella jäivät.
  Ilohan tätä oli taas katsoa.
   
 15. Ralph Jäsen

  Kaksi peliä, kaksi kolmen maalin voittoa. Semyon Varlamovilla kahden voiton maalivahdeista NHL:n parhaat tilastot eli toisinsanoen Vezina-tasolla mennään.

  Ykkösylivoimallav vielä tökkii, vaikka ykkösketju on muutoin aloittanut ihan tehokkaasti. Tysonit Jost ja Barrie ollut hieman unessa. Vastaavasti Alexander Kerfoot näyttää entistä paremmalta, mutta viime kauteen verrattuna on seurattava, että tuleeko taas pitkiä huonoja jaksoja. Colin Wilson ollut erinomainen ja nyt ei maaleja hylätty. Erik Johnsonille eilen kolme syöttöpistettä, tärkeä saada pidettyä terveenä. Nikita Zadorov puolikuntoinen, pelasi yöllä 13 minuuttia ja 5-2-voitossa -2 tilastoon.

  Nyt itään kahdeksi peliksi. Blue Jackets ja Sabres. Tämän jälkeen takaisin kotiin pelaamaan Flamesia vastaan ja jälleen itään, jossa neljä peliä. Näitä seuraa taas kaksi kotipeliä itäisiä jengejä vastaan. Näistä jälkimmäinen on Matt Duchenen eka peli Pepsi Centerissä vierasjoukkueen riveissä. Kauden 11 ekasta pelistä yhdeksän itäisiä jengejä vastaan.
   
 16. Ralph Jäsen

  Yöllä vastassa Blue Jackets. Philipp Grubauer pelaa ensimmäisen pelinsä Avalanchessa. Vladislav Kamenev on tervehtynyt, mutta ei pelaa vielä ainakaan Blue Jacketsia vastaan.
   
 17. Ralph Jäsen

  William Nylander olisi kyllä lisä kiva Avalanchen hyökkäykseen, mutta eipä taida Avalanchella olla mitään antaa Nylanderista Maple Leafsille. Saati ottaa vastaan Nylanderin tulevaa sopimusta. Kyllähän tuo seitsemän miljoonaa menisi nyt palkkakattoon, mutta ensi kaudelle RFA:na on Mikko Rantanen, Alexander Kerfoot, Nikita Zadorov, J.T. Compher, Sven Andrighetto jne joihin menee se joku 20 miljoonaa. Toki sieltä vapautuukin yli kymmenen miljoonaa Semyon Varlamovin, Colin Wilsonin ja Patrik Nemethin muodossa, mutta silti.

  En kuitenkaan pistäisi pahitteeksi, jos Joe Sakic hommaisi Nylanderin. Mutta eipä ole tosiaan mitään antaa. Mistään kärkipakista ei ole varaa luopua ja mikään patriknemeth ei kiinnosta Maple Leafsia, vaikka antaisi varausvuoroja. Cale Makarista luopuisin mielelläni, mutta se tuskin Maple Leafsia tähän nykyiseen tilanteeseen kiinnosta.
   
 18. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Alkukauden vaisummin tehojen valossa pelanneet pelaajat, kuten Kerfoot, Barrie ja Jost onnistuivat Buffaloa vastaan. Kamenev pelasi Compherin ja Calvertin ketjussa kauden ekan pelinsä. Varlamovilta ja MacKinnonilta perussuoritukset ja tuloksena mukava 6-1 -voitto kotimatkalle Denveriin.
  Kotona pelataankin vain yksi peli viikonloppuna Calgaryä vastaan. Sitten on taas vieraskiertuetta itärannikolle luvassa.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Olihan Kerfootilla kolmeen ekaan peliin neljä pistettä, joten nyt vain piti yllä yli piste per peli -tahtia kauden ekalla maalilla. Johon Barrielta aika makoista syöttö. Perään toinen läpiajo, kun Norris-Ristolainen jäi kuin se kuuluisa tikku paskaan MacKinnonia vastaan.

  Hyvin jatkuu, vaikka se yksi epäonnistunut peli tulikin väliin. Ykkösketjun takaa on tullut niitä onnistumisia, kun Kerfootin lisäksi Söderbergilla on yli piste per peli.
   
 20. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Jahas, no niin. Onhan se pirteä ollut. Jotenkin ehkä jääny olo, että ei ois pisteitä tullut.
  Hyvin on kyllä kaikki ketjut toiminut. Wilson on ollut hyvä kaikissa peleissä Jostin ja Kerfootin laiturina. On paikkansa ansainnut.
  Hienoa, että vieraista saatiin 1-1 record, pidemmän päälle tuo riittääkin ihan hyvin, jos kotona peli toimii viime kauden malliin. Toki lännen peleissä olisi kiva saada hilattua se peli edes sinne jatkoajalle, jos meinaa hävitä. Semmonen 6-2-2 olisi ihan hyvä keskiarvo 10 pelin tilasto.
   
 21. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Noniin puolimatkassa ollaan. Pitikin manata.
  Landeskogille uran 200:s syöttö.
  MacKinnon on seurahistoriassa kovassa joukossa kauden alkuun tehtyjen maalien määrässä.
  Eka erä oli ihan hallussa, mutta sitten karkasi hallinta Flamesille ja Varly piti joukkuetta pystyssä. Taas se kariutui siihen kolmanteen maaliin, se olisi vaan pitänyt kairata siihen ekaan erään kun paikkoja oli.
  Nieto menetti lahjakkaasti kiekon 2-2 -tasoituksessa.
  Pepsi Centerissä oli naiskiekon päivä. Kenttäkuuluttajana toimi Altituden oma Lauren Gardner.
  Sitten itärannikolle takaisin.
   
 22. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Mistähän johtui, että esim. MacKinnonia ja Rantasta ei laitettu alussa jatkoajalla kentälle? Eivät minun mielestäni pelanneet edes viimeistä vaihtoa varsinaisella peliajalla.
   
 23. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ymmärtäisin, jos Gaudreau'a ja Monahania vastaan haluttaisiin laittaa puolustavammat pelaajat. Mutta kyllä MacKinnon jatkoajan aloitusvoitolla aloitti.
   
 24. Ralph Jäsen

  Marko Dano on ihan mielenkiintoinen haku, saapuu waivereiden kautta. Pelaajatyyppinä sopiva korvaaja Sven Andrighettolle sen aikaa kun tämä on loukkaantuneena.
   
 25. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Taisi selvitä toinen syy Danon poimimiseen sen lisäksi, että mies on pelannut Bednarin alaisuudessa. Compherilla nimittäin päävamma. Lieneekö tullut siitä Bennetin rajusta taklauksesta Flames-pelissä? Dano ei kuitenkaan saa vielä ensi yönä pelata, joten Dries nousee takaisin kokoonpanoon ja Kamenev sekä heikosti kauden aloittanut Nieto jatkavat.

  Rangersilla on kaksi pistettä viidestä pelistä, voitto pitäisi irrota melko perusesityksellä, kunhan peli pysyy kasassa kauemmin, kuin reilun erän verran. Upeasti pelannut Varlamov jatkaa maalissa. Jos nivunen ei repeä ja otteet pysyvät lähellekään samantasoisina, tulee olemaan lähes mahdotonta päästää miestä tämän kauden jälkeen menemään. Katsotaan nyt, miten kausi tuleee hänen osaltaan etenemään.