Ralph

Jäsen
Avalanche yllätti ja nousi NHL:n pohjilta, "huonoimmalla materiaalilla" pudotuspeleihin, jossa oikeasti kiusasti runkosarjavoittaja Predatorsia. Viime kauden jumbosijan jälkeen odotukset oli tälle kaudelle tasoa "jaa-a", mutta nyt on vaihteeksi kunnon odotukset, että kaudella 2018-19 Avalanche pelaa kovaa jääkiekkoa.

Sopimustilanne on seuraava maininnanarvoisten pelaajien osalta:

Maalivahdit:

Semyon Varlamov, 5 900 000 $ (UFA 2019)
Pavel Francouz, 690 000 $ (UFA 2019)

Spencer Martin, RFA

Jonathan Bernier, UFA
Andrew Hammond, UFA


Varlamov palasi taas huipulle, mutta valitettavan rikkonainen kausi tuli hänelle jälleen. Erityiseti loppukaudesta äityi kovaan vireeseen, mutta sitten tulikin loppukauden mittainen loukkaantuminen. Varlamov olisi saattanut oikeasti pudotuspeleissä laittaa Predatorsin entistä tiukemmalle, mutta siitä voidaan vain spekuloida. Mutta sen uskaltaa sanoa, että Avalanchella on ensi kaudelle huippumaalivahti.

Kakkosveskaksi ja Varlamovin kirittäjäksi odotin solmittavan Bernierin, mutta en usko enää. Bernier pelasi myös hyvän kauden ja olisi ollut hyvä pari, mutta kun KHL:stä tuli täysin uusi tuttavuus NHL:ään eli Francouz, en usko Bernieriin. Francouzin uskon olevan kakkosveskari, mutta hänelle voi Avalanche hyvinkin hommata kilpailijan harjoitusleirille. Esimerkiksi Hammond voisi olla mahdollinen nimi jatkamaan kolmosveskana jollain vajaan miljoonan yksisuuntaisella sopimuskella.

Avalanchen maalivahtiprospectsosasto on valitettavan huono ja sen ykkösnimi taitaa olla tämä Martin, joka on pari peliä päässyt NHL:ssä penkiltä nyt seuraamaan. On edelleen maalivahdiksi nuori, joten saanee jatkaa, mutta paljon on otettava yllättäviä askeleita, jotta hänestä tulee joskus edes vakituinen kakkosmaalivahti NHL:ään.

Puolustajat:

Erik Johnson, 6 000 000 $ (UFA 2023)
Tyson Barrie, 5 500 000 $ (UFA 2020)
Nikita Zadorov, 2 150 000 $ (RFA 2019)
Conor Timmins, 925 000 $ (RFA 2021)
Samuel Girard, 728 333 $ (RFA 2020)
Anton Lindholm, 717 500 $ (RFA 2019)
David Warsofsky, 675 000 $ (UFA 2019)

Patrik Nemeth, RFA
Duncan Siemens, RFA

Mark Alt, UFA
Mark Barberio, UFA


Puolustus on kelpo mallilla, vaikka lähtökohtaisesti edelleen ja edelleen Avalanchen akilleen kantapää. Johnson on hyvä ykkösparin pakki, mutta saisi vähitellen pelata ehjempiä kausia. Johnsonia olisi Varlamovin tavoin kaivattu pudotuspeleihin. Barrie painoi oman piste-ennätyksensä ja on NHL:n parhaita kiekollisia puolustajia sekä ylivoimapelaajia, mutta kokonaisvaltaisesti ykkösparin tasoa. Zadorov on hyvä kakkospakkiparin kaveri Barrielle. Zadorov otti komeita kehitysaskeleita ja voitti NHL:n taklauspörssin.

Alkukaudesta tullut nuori Girard on potentiaalinen uusi Barrie, mutta rohkeista esityksistä huolimatta ei vielä lähtökohtaisesti top-4-tasoa. Nemeth tuli juuri ennen kauden alkua waivereista ja yllätti, hänelle tehtäneen parin vuoden jatko. Siemens ja Lindholm taistelee seiskapakin paikasta. Vähän vanhempi Warfosky kuuluu ennemmin AHL:än. Barberio ja Alt on samaa settiä, seiskapakkeja. Ei tarvetta tehdä jatkoa.

Viime kesän pakkiprojekteista Timmins on ykköskierroksen Cale Makaria valmiimpi pelaaja, mutta en usko hänestä olevan NHL:ään vielä kuin korkeintaan tuollaiseksi seiskapakiksi ja sellaiseen rooliin ei nuorta kannata ottaa, mielummin pelaa kunnon vastuulla AHL:ssä ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Makar jatkaa yliopistosarjassa.

Hyökkääjät:

Nathan MacKinnon, 6 300 000 $ (2023 UFA)
Gabriel Landeskog, 5 571 429 $ (2021 UFA)
Carl Söderberg, 4 750 000 $ (2020 UFA)
Colin Wilson, 3 937 500 $ (2019 UFA)
Sven Andrighetto, 1 400 000 $ (2019 RFA)
J.T. Compher, 925 000 $ (2019 RFA)
Alexander Kerfoot, 925 000 $ (2019 RFA)
Dominic Toninato, 925 000 $ (2019 RFA)
Mikko Rantanen, 894 167 $ (2019 RFA)
Tyson Jost, 885 833 $ (2020 RFA)
Vladislav Kamenev, 833 333 $ (2019 RFA)
A.J. Greer, 741 667 $ (2019 RFA)

Matt Nieto, RFA
Nail Yakupov, RFA

Joe Colborne, UFA
Blake Comeau, UFA
Gabriel Bourque, UFA
Rocco Grimaldi, UFA


Hyökkäys sai MacKinnonin isojen kehitysaskeleiden myötä kunnolla uskottavuutta. Odotettavissa on ensi kuussa Hart Trophyn voitto ja Ted Lindsay Awardissa lienee toinen. Tämän myötä odotukset ensi kaudelle MacKinnonille saattaa olla liiankin suuret, mutta uskallan veikata MacKinnonista kasvaneen nyt vakituinen yli 80 pisteen mies. Toki en pane pahakseni, vaikka jatkaisi tätä noin sadan pisteen tahtia ensi kaudellakin. Rantanen painoi rinnalla kovat tehot myöskin, mutta hänellekin odotukset saattaa nousta nyt liian korkeaksi. Mutta varmaksi kärkiketjujen mieheksi Rantanen on jo kasvanut. Landeskog täydentää joukkoa. Suuri henkinen johtaja, mutta myös pelillisesti tärkeimpiä pelaajia.

Keskikentistä löytyy nuoria mielenkiintoisia Kerfoot, Jost, Compher ja Andrighetto. Kerfoot oli erinomainen haku kesällä ja vaikka hänelle tulikin pitkä vaikea jakso, painoi silti yli 40 pistettä tulokaskaudellaan. Parikymppisen Jostin kausi oli lupauksia herättävä, hänessä on ainekset erinomaiseksi kakkossentteriksi MacKinnonin taakse pitkäksi ajaksi. Andrighetton kausi oli rikkonainen, mutta loppujen lopusi hyvä. Compher paransi kauden edetessä.

Söderberg on kolmanneksi kallein hyökkääjä ja ei palkkansa arvoinen, mutta huonon viime kauden jälkeen paransi nyt huimasti ja on taas luotettava alaketjujen monipuolinen sentteri. Wilsonin kausi oli kaikista rikkonaisista rikkonaisin. Söderbergin tutkaparit Nieto ja Comeau ovat vapaita agentteja. Nieto on RFA, Comeau UFA. Comeaulle tekisin sittenkin vuoden jatkon, Nietolle parinkin vuoden. Luotettavia taistelevia alaketjun duunareita, kuten Wilson ja Söderberg.

Toninato ja Kamenev taistelevat 13. ja 14. hyökkäjään paikasta, hyvin mahdollinen pari aloittamaan kauden ylhäällä. Greeriin en jaksa uskoa, että kasvaa koskaan NHL-pelaajaksi, mutta paikannee taas loukkaantumisia. Yakupov aloitti kauden huikeasti, mutta hyytyi totaalisesti ja lähtenee Venäjälle. Colborne oli floppien floppi ja hänen sopimuksestaan päästään nyt eroon. Bourque oli positiivinen yllätys, mutta tehne tilaa nuoremmille. Grimaldista ei ole NHL:ään.

Jatkuu... ei mahtunut yhteen viestiin...
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Jatkoa... ei mahtunut yhteen viestiin...

Gabriel Landeskog
- Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
hankinta - Tyson Jost - Alexander Kerfoot
Colin Wilson
- J.T. Compher - Sven Andrighetto
Matt Nieto - Carl Söderberg - Blake Comeau
+ Vladislav Kamenev & Dominic Toninato

hankinta - Erik Johnson
Nikita Zadorov
- Tyson Barrie
Patrik Nemeth - Samuel Girard
+ Duncan Siemens

Semyon Varlamov
Pavel Francouz

Tällaisena näkisin Avalanchen ensi kauden rosterin juuri nyt. Tummennetuilla pelaajilla on jo sopimus, mikä kertoo sitä, että joukkue on todella hyvin kasassa jo ennen kesäkuuta. Ensi vuonna tilanne on paljon vaikeampi, kun ainakin Rantasella, Kerfootilla, Varlamoville, Zadoroville, Andrighettolla, Wilsonilla ja Compehrilla loppuu sopimus. Mutta se on sen ajan murhe. Jos on murhe lainkaan.

Hyökkäykseen tekisin siis Comeaulle vuoden ja parin miljoonan jatkosopimuksen. Nietolle vähän halvemmalla pari kolme vuotta lisää, hän on siis RFA. Samoin on puolustajat Nemeth ja Siemens. Nemethille tekisin vuoden tai parin sopimuksen noin kahdella miljoonalla, Siemensille halvan yhden vuoden jatkon.

Tämän jälkeen jengissä on kaksi tyhjää tonttia. Hyökkäyksestä puuttuu Matt Duchenen korvaaja, kuten puuttui viime kaudellakin sen jälkeen, kun Yakupov osoittautui hutikudiksi. Puolustukseen Barberion tilalle parempi pelaaja, oikea top-4-pakki.

Hyökkäyksessä tietenkin halutaan leikkiä ajatuksella John Tavaresilla, mutta realistisempia UFA-hankintoja olisi James van Riemsdyk ja Evander Kane sekä vielä enemmän realistisempi Michael Grabner. Mitään uutta jaromeiginlaa ei tarvita eli ikäloppua jäähdyttelijää, mielummin useaman vuoden suunnitelmalla vahvistus. van Riemsdykille lähtisin antamaan vähän vajaata kuutta miljoonaa neljästä viidestä kaudesta. Tavaresille tietenkin voisi antaa enemmän, mutta joo.

Puolustuksen tarjonta on isojen nimien osalta onnetonta, mutta Barberiota parempia toki löytyy. John Carlson on tasoa Tavares eli vain unelmaa. Sen sijaan Calvin de Haan olisi erittäin mielenkiintoinen haku parin kolmen vuoden paperilla, cap hitin ollessa kolmosella tai nelosella alkava. Thomas Hickey, Ian Cole, John Moore ja jopa Jack Johnson olisi muut vaihtoehdot. Ei sateentekijöitä, mutta Barberiota parempia. Ja Johnson-Johnson-pari kuulostaisi hauskalta. Maajoukkueesta ovatkin toisilleen tuttuja, mutta toisaalta J.Johnsonin päättynyt kausi oli vaikea.

Tietysti sekä hyökkäykseen että puolustukseen voi treidillä mielenkiintoisia nimiä löytyä, mutta tärkeämpänä pitäisin nyt joukkueen hidasta kasvamista omilla rakennuspalasille kuin varausvuorojen ja prospektien lähettämistä muualle. Avalanche varaa tulevassa varaustilaisuudessa sijalla 16. Avalanche ei ole koskaan aiemmin kyseisellä vuorolla varannut. Yhtään en osaa sanoa kannattaisiko Avalanchen hommata tuolla vuorolla pakki vai hyökkääjä. Kovalle maalivahtilupaukselle olisi tilausta, mutta sellaista ei ykköskieroksella kuitenkaan varata. Vaikka Joseph Veleno onkin hyvin samanlainen lupaus kuin Jost, en pistäisi pahitteeksi jos putoasi Avalanchen varattavaksi. Laitureista Isac Lundeström voisi olla toinen vaihtoehto Avalanchen syliin putoavaksi tai sitten vähän alemmas listatuista mielenkiintoinen venäläinen Grigori Denisenko. Puolustajista mainitsisin Bode Wilden.

Ensi kaudesta tekee entistä mielenkiintoisemman se, että Avalanchella on Senatorsin ykköskierroksen varausvuoro. Avalanche olisi saanut jo tämän kesän, mikäli Senators olisi varannut kymmenen ensimmäisen ulkopuolella. Senatorsin flopattua totaalisesti he varaavat numerolla neljä. Jos Senators jatkaa ensi kaudella konttaamistaan ja ajautuu kauppaamaan Erik Karlssonin, Mike Hoffmanin sekä mahdollisesti eteenpäin myös Duchenen, Avalanche voi lopulta saada lottovoiton Senatorsilta kesän 2019 draftiin. Toisaalta Senatorsilla ei ole varaa tankata, joten eiköhän ne tee kaikkensa, jotta rimpuleivat siedättävämmälle varausvuorolle tyyliin 8-12. Toki Senators voi pudotuspeleihinkin päästä, on siellä kuitenkin vahva runko kasassa. Mutta tämä on toisen ketjun asiaa.

Tärkeämpää olisi, että Avalanche pelaisi itsensä sinne pudotuspeleihin. Kauden kolmen parhaan valmentajan joukkoon äänestetty Jared Bednar ei kunnianosoituksesta huolimatta minulle maistu, mutta toivottavasti antaa Avalanchen pelata jälleen nopeaa, rohkeaa ja hyökkäysvoittoista pelaamista. Avalanche on edellisen kerran pelannut kahtena keväänä putkeen pudotuspeleissä vuosina 2003 ja 2004, joten olisi aikakin saada Avalanchea pudotuspelien vakiokasvoksi. Toisaalta muistissa on miten Bednaria edeltäneiden, niin ikään Jack Adams Awards -finalistien Patrick Royn ja Joe Saccon pudotuspelikausien jälkeen kävi. Divisioona on edelleen kova, kovin. Toivottavasti myös Avalanche on edelleen kova.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Barberio ja Alt on samaa settiä, seiskapakkeja. Ei tarvetta tehdä jatkoa.
Tehtiin kumminkin. Altille kaksivuotinen kahden suunnan sopimus keskiarvolla 725k kauteen mikäli pelaa ylhäällä. Barberiolle myös kaksi vuotta ja 1.45 miljoonaa vuoteen. Seiskapakkeja tosiaan, toivottavasti tämä ei tarkoita, että meinataan lähteä samalla pakistolla.
 

Ralph

Jäsen
Seiskapakkeja tosiaan, toivottavasti tämä ei tarkoita, että meinataan lähteä samalla pakistolla.
Mutta kyllä se siltä valitettavasti näyttää. Barberio sai ihmeen suurta roolia Bednarilta, mutta en silti olisi odottanut kahden vuoden jatkoa. Altilla on sentään kaksisuuntainen sopimus, joten ihan suoralta NHL-mieheltä ei vaikuta, mutta siellä on nyt niin monta pakkia rosterissa, että eiköhän tilanne ole "katsotaan ketkä pelipaikat nappaa" eikä pakkia tulla enää hankkimaan. Sääli.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Mielenkiintoista. Myös Gabriel Bourque sai jatkosopimuksen, vaikken odottanut sellaista. Halpa, alle miljoonan yksisuuntainen ja -vuotinen paperi.

Ehkä Blake Comeau ei jatkakaan ja Bourque ottaa hänen rooliaan? Nail Yakupov tuskin jatkaa ja hänen paikalleen voisi UFA-markkinoilta jonkun ison nimen yrittää kalastaa. Samoin mielellään puolustukseen joku tulisi, mutta ei siltä näytä noiden jatkosopimusten jälkeen.

Hirveästi ei jengi muutu, jos edes yhtään. Tai Jonathan Bernier tuskin jatkaa. Vai?
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Varaustilaisuus odottelee jo ensi yönä, joten nyt onkin hyvä aika taas avata hieman keskustelua myös täällä Avalanchen puolella ja itsekin kirjoittaa vähän omia ajatuksia ensi kaudesta.

Ensi alkuun mainittakoon, että Colorado Eagles nappasi ECHL-mestaruuden ja päätti ECHL-uransa täten voittajana. Ensi kaudesta lähtien Eagles toimii Avalanchen AHL-joukkueena, joka helpottaa tietysti pelaajien matkaamista AHL:än ja NHL:än välillä. Lovelandissa sijaitseva Eaglesin kotihalli vetää rapiat viisituhatta katsojaa ja playoffien aikaan tunnelma on ilmeisesti ollut upea. Eaglesin ensi kauden valmennusryhmää ei ole vielä julkistettu, joten nähtäväksi jää, saako Eaglesia viisi vuotta valmentanut entinen Eagles-peluri Aaron Schneekloth jatkaa tehtävässään.

Avalanchen viime kausi oli kaikin mittarein tarkasteltuna mielestäni hyvä. Joukkue onnistui nousemaan pohjamudista aina playoffeihin asti, joissa vastaan asettui kuitenkin liian kova Predators. Avalanche onnistui kyllä haastamaan, mutta oikea joukkue eteni tuosta parista jatkoon. Eritysesti loukkaantumiset rasittivat Avalanchea sen verran, että jouduttiin pelaamaan melko varamiehisenä.

Sakic teki hyvää työtä saamalla Duchenesta vastineeksi ison annoksen tulevaisuutta. Juuri tapahtuneen Hoffmanin myynnin ja koko Senatorsin organisaation kriisin myötä tuo treidi näyttäytyy yhä parempana, sillä ensi vuodeksi saattaa Avalanchelle napsahtaa ykkösvaraus. Vaihtoehtoisesti Senatorsista voisi olla mahdollista naarata aika kovaa pelimiestä vastineeksi tuosta varauksesta. Pieni takaportti on jätettävä myös sille, että Avalanche varaa parin päivän kuluttua neljäntenä. Ilmeisesti Senators olisi kuitenkin pitämässä vuoroaan.

Myös yksilötasolla joukkue kehittyi roimasti. Nathan MacKinnon pelasi huippukauden jääden kuitenkin kakkossijalle Hart Trophy -kisassa. Mikko Rantanen nosti pistesaldoaan yli kahdeksaankymmeneen ottaen isoja harppauksia pelaajana. Nikita Zadorov alkoi lunastamaan potentiaaliaan top 4 -pakkina ja Samuel Girard väläytteli osaamistaan puolustuksessa. Tyson Barrie teki uransa ennätystehot siitä huolimatta, että mies pelasi vain 68 ottelua. Tyson Jost pelasi tulokaskautensa nousujohtoisesti osoittaen olevansa jo NHL-tason pelaaja. Yliopistojäiltä seuraan tullut Alexander Kerfoot iski tulokaskaudellaan 43 tehopistettä. Ei pidä unohtaa myöskään tasonsa uudelleen nostanutta Carl Söderbergia, joka pelasi todella hyvän kauden kahteen suuntaan tehden siinä sivussa 37 pistettä.

Ensi kautta ajatellen tähtäin on tietenkin playoff-paikan uusimisessa. Contendereita ei olla vielä, mutta muutaman kauden sisällä kyllä. Kesällä tietysti saatetaan jo saada enemmän osviittaa ensi kauden kilpailukyvystä, mutta tuskinpa mitään sen suurempaa liikehdintää nähdään. Toivoa tietenkin saa, ja olisihan vapailla markkinoilla mielenkiintoisia nimiä myös Avalancheen.

@Ralph :in avauksessa onkin mainittu tämänhetkiset puutteet, eli top 6 -hyökkääjä ja vasemmalta ampuva top 4 -pakki. Tällöin puolustuskuusikko näyttäisi jo hyvältä, Johnsonin lasisuuden takia leveyttä tulisi ollakin rosterissa. Omaankin korvaan De Haan kuulostaisi täydelliseltä lisältä puolustukseen jollain 4x4-tyyppisellä lapulla. Toinen hyvä vaihtoehto puolustukseen voisi olla Ian Cole. Puolustajan hankintaa ei kuitenkaan puolla se, että Barberiolle tehtiin jo jatkosopimus, jolloin pelaava kuusikko on periaatteessa jo täynnä. Oma ykkösvaihtoehto laituriksi on myös Grabner monipuolisena vauhtikoneena. Van Riemsdyk sopisi mukaan totta kai, mutta en usko kahta isompaa hankintaa nähtävän ja hänelle on varmasti paljon kysyntää muuallakin. Capissa on kuitenkin tilaa melkein 30 miljoonaa, joten mahdollisuuksia olisi. Kovalchuk ei sytytä, eikä myöskään ylikallis Johnson.

Ensi kaudella ei ole odotettavissa juurikaan uusia nuorien pelaajien nousuja NHL:ään. Kamenevilta on ehkä odotettavissa jonkinasteista läpimurtoa, Toninatosta en oikein tiedä tuleeko hänestä koskaan NHL-pelaajaa. 28-vuotias maalivahtihankinta Francouz on mielenkiintoinen nimi, ainakin KHL:ässä on kiekko tarttunut todella hyvin. Pelin tulisi löytyä myös NHL:ässä, Varlamov tuskin on koko kautta kunnossa. Eaglesiin on ensi kaudeksi tyrkyllä Timminsiä, Barronia, Shvyryovia, Andersonia, Dickinsonia ja Andersonia. Myös koko viime kauden sivussa ollut Boikov palannee AHL-jäille.

Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Varlamov oli loppukaudesta jälleen hyvä, mutta kyllähän nuo miehen nivuset huolettavat. Tuskinpa hänellä enää paikat kovinkaan monta vuotta kestää, joten uutta maalivahtia olisi jostain löydettävä. Francouzissa on potentiaalia, mutta hänestä ei uskalla oikein sanoa vielä mitään. Prospect pool näyttää maalivahtien osalta todella heikolta, sieltä tuskin on mitään NHL-tason maalivahtia kasvamassa.

Tätä kautta päästäänkin hyvin käsiksi draftiin, jossa Avalanchella on lähtökohtaisesti kahdeksan varausta, kakkoskierroksella on oman lisäksi Duchene-treidissä saatu Predatorsin vuoro. Toisella kierroksella voisi jommalla kummalla vuorolla jotain maalivahtia varata, kärkinimenä QMJHL:ässä pelaava Olivier Rodrigue. Suomalaisittain kiinnostava nimi voisi olla Justus Annunen, mutta hänen nimeään ei vielä toisella kierroksella kuulla. Tsekkiläiset Lukas Dostal ja Jakub Starek voisivat olla myös vaihtoehtoja. Ehkäpä jotain kaveria noista voisi lähteä koittamaan, maalivahdille olisi tosiaankin tarvetta.

Ensimmäisellä kierroksella varataan siis numerolla 16. Todennäköisesti neljäntenä varaa Senators, mutta jos sattuisi käymään niin, että Avalanche tuolla vuorolla varaa, todennäköisimmät vaihtoehdot olisivat Zadina ja Tkachuk. Molemmat olisivat mielenkiintoisia nimiä, Tkachuk olisi varmasti kova peluri myöhemmin playoffeissa kovuutensa ansiosta, Zadina on todella taitava pelaaja.

Itse olisin tässä kohtaa ehkä sen kannalla, että ensisijaisesti lähdettäisiin varaamaan maalintekopotentiaalia omaavaa laituria, jollainen joukkueesta puuttuu. Rantanen on enemmän pelintekijä-voimahyökkääjä ja Landeskog loistava kahden suunnan pelaaja. Itselleni mielenkiintoisimmat nimet ovat Joel Farabee, Grigori Denisenko ja Martin Kaut. Farabee on pienikokoinen, mutta hyvä vasemmalta ampuva kahden suunnan pelaaja. Erittäin pienikokoinen peluri, joten sitä kautta saattaa olla pieniä riskejä olemassa esimerkiksi NHL:ään sopeutumisen kannalta. Denisenko on nopea right erikoisominaisuutena hyvät pelintekotaidot. Haittapuolena ilmeisesti ns. "perinteinen venäläisyys", eli puolustuspeli ei ole vahvimpia osa-alueita. Martin Kaut on myös right, hyvä maalintekijää/pelintekijä ja ehkä oma suosikki, tosin hänen sijoituksensa draft-listoilla on vaihdellut. Nopeutta löytyy häneltäkin, kokoakin on 187cm ja 80kg. Villinä korttina voisi miettiä myös todella isokokoista (196cm, 93kg) Noel Serronia. Putki ilmeisesti liikkuu hänen kokoisekseen hyvin, Serron laukoo oikealta ja olisi varmasti kova luu maalin edessä. Dominik Bokk voisi myös olla vaihtoehto pidemmäksi projektiksi. Itse kuitenkin olisin enemmän kolmen ensin mainitun kannalla. Yksi vaihtoehto on myös Akil Thomas, joka ilmeisesti pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Puolustajista oma suosikki on Ty Smith, leftin hyvin liikkuva puolustaja, joka on iskenyt tällä kaudella hyvät tehot WHL:ssä. Puolustuspeli pitäisi olla myös kunnossa. Ehkä hieman samanlainen pelaaja kuin Girard, mutta mielestäni hänet tulisi varata ennen Wildeä, sillä Bodella on yhtäläisyyksiä Timminsiin melko paljon ja oikealle puolelle on tulossa Timminsin lisäksi Makaria ja Melochea.

Ensi kaudella odotan Tyson Jostilta uutta harppausta, eli käytännössä 40-50 pistettä ja osoitusta siitä, että kakkossentterin tontti on hyvissä käsissä vuosiksi eteenpäin. Francouzilta on toiveissa hyvä ensimmäinen kausi, reilu 20 peliä on todennäköisesti tulossa Varlamovin loukeista johtuen. Johnson saisi pysyä kunnossa, sillä mies on niin iso osa Avalanchen puolustusta. Samuel Girardilta vaatimuksena hieman enemmän suoraviivaisuutta ja määrätietoisuutta peliin, koukeroista ehkä pari napsua pois, jotta pelitapa olisi hieman tehokkaampi. MacKinnon ja Rantanen ovat vielä niin nuoria, että pelissä tulee varmasti kehitystä, vaikkei se näkyisikään pistesarakkeessa. Kunhan nyt molemmat pysyvät lähellä piste per peli - tahtia, niin voi olla tyytyväinen. Taustalta odotetaan enemmän tukea.

Tiivistyksenä voisi sanoa, että Colorado Avalanche on menossa ihan hyvään suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Denver Post kirjoittaa Avalanchen director of scoutingin, eli Alan Hepplen näkemyksistä tiivistettynä seuraavasti:

-Hepple uskoo Senatorsin pitävän pickinsä, mutta ovat tietenkin valmiina varaamaan, mikäli kutsu käy
-Kuparista, Johanssonista, Farabeesta ja K'andre Milleristä kysyttäessä Hepple tyytyy vain toteamaan pitävänsä kaikista
-Avalanche tulee varaamaan bpa-periaatteella, Hepple sanoo myös, että koko ei ole enää liigassa suuressa merkityksessä, nopeus tärkeää (viittaa Farabeen suuntaan?)

Nelisen tuntia draftiin, ainoastaan yksi toive. Ei Kuparia, sattuneesta syystä.

Lisäksi vielä se, että Comeaulle ei Daterin mukaan olla tekemässä uutta sopimusta. Harmi hyvän viime kauden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Lisäksi vielä se, että Comeaulle ei Daterin mukaan olla tekemässä uutta sopimusta. Harmi hyvän viime kauden jälkeen
Sinänsä joo, mutta Gabriel Bourque'n jatkon jälkeen ei yllätä. Kiekollisempaa miestä sisään UFA:na.

Eiköhän se haluttu pakkihankinta ole tässä, kun kokenut Brooks Orpik saapuu Capitalsista. Samoin tuli maalivahti Philippe Grubauer, joka on kyllä hyvä hankinta ja potentiaalinen mokke. Eikä kakkoskierroksen vuoron antaminen ole paha hinta. Toki Avalanchen ei tarvinnut maksaa niin paljon Grubauerista, kun suostui ottamaan Orpikin sopimuksen samalla. Toivottavasti Orpikin hankinta ei vaan tarkoita, että Patrik Nemeth jatkaa matkaansa.

Mitäköhän Grubauerin hankinta tarkoittaa tälle KHL:n parhaalle mokelle. Yritetäänkö Grubauer kaupata eteenpäin, saada Varlamov kaupaksi vai Pavel Francouz on lähtökohtaisesti kolmosmokke?

Senators tietenkin piti tämän vuoronsa, joten Avalanche varasi vain numerolla 16 ja sillä tuli kookas tshekkiläinen rightin pistemies Martin Kaut.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Eiköhän se haluttu pakkihankinta ole tässä, kun kokenut Brooks Orpik saapuu Capitalsista. Samoin tuli maalivahti Philippe Grubauer, joka on kyllä hyvä hankinta ja potentiaalinen mokke. Eikä kakkoskierroksen vuoron antaminen ole paha hinta. Toki Avalanchen ei tarvinnut maksaa niin paljon Grubauerista, kun suostui ottamaan Orpikin sopimuksen samalla. Toivottavasti Orpikin hankinta ei vaan tarkoita, että Patrik Nemeth jatkaa matkaansa.
Greg Wyshynski Twitterissä: "Sakic talked to Brooks Orpik today after the trade. Told him he’ll be moved or bought out. “We have a young group,” he said, indicating that Orpik didn’t fit into plans. #NHLDraft"

Aika hauska sinällään, että Orpik nimenomaisesti oli Capseissa se, joka otti nuoret kaverit siipiensä alle ja opetti koko pukukopillekin kuinka pitää toimia että Cup voidaan voittaa.
 
.

Ralph

Jäsen
Vaikka Orpikin kauppaaminen tietysti vaikealta kuulostaa, on Avalanchella pieni etu Capitalsiin nähden. Avalanche kun pystyy pitämään puolet palkasta ja varmasti pitääkin, mikäli Orpik menee lihoiksi.

Ilman Oprikiakin taitaa olla Avalanchen puolustus valmis, koska Barberio.

Barberio - Johnson
Zadorov - Barrie
Girard - Nemeth
+ Alt/Lindholm/Siemens/Warsofsky

Barberio ei siis ole top-2-pakki vaan merkkasin Johnsonin pariksi, koska Zadorov ja Barrie sekä Girard ja Nemeth ovat hyvät valmiit parit. Mielelläni Barberion näkisin taistelemassa seiskapakin paikasta ja Johnsonin vieressä olisi nimi De Haan.

UFA:na hyökkykseen kaksi keskiketjujen miestä sekä joku yksi tai kaksi rosteripaikasta taistelemaan.

Landeskog - MacKinnon - Rantanen
XXX - Jost - Kerfoot
XXX - Compher - Andrighetto
Wilson - Söderberg - Nieto
+ Bourque
+ Kamenev/Toninato/Yakupov/XXX

Molemmat laidat ja sentterit, kaikki käy. Kerfoot ja Compher voi pelata mitä paikkaa tahansa, Andrighetto molempia laitoja ja Jost menee myös vasemmalle tarvittaessa. Nuo neljä ovat sen verran pienikokoisia, että joku fyysinen hankinta olisi jees. Esimerkiksi se van Riemsdyk.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Philipp Grubauerista tulee muuten Avalanche-historian toinen saksalaispelaajan. Toivottavasti Grubauerin ensimmäinen kausi Avalanchessa päättyy yhtä hyvin kun edellisen saksalaisen ensimmäinen Avalanche-kausi.

Avalanchen huhutaan olevan isosti kiinnostunut sellaisesta UFA-pelaajasta kuin Paul Stastny. Olisihan se hupaisaa, jos Stastny nyt palaisi Avalancheen. Ei ole vielä liian vanha ja olisi hyvä kokemusta tuova kakkossentteri. Ja jos siirtorajalla Avalanchen huhuttiin olleen kiinnostunut Jeff Skinneristä ja nyt Skinneriä taas huhutaan pois Hurricanesista. Toki en keksi mitä Avalanche voisi Skinneristä antaa, mutta Skinner olisi kyllä hyvä haku. Edelleen nuori, siirtoarvo ei ihan huipussaan ja potentiaalia parantaa taas, varsinkin uudessa ympäristössä.

Mutta mitä Avalanche voisi antaa Skinneristä? Ensi kesän oma ykkönen olisi vähän riskialtis myydä, mutta enpä keksi muuta. Vai ensi vuoden tai tämän vuoden Predatorsin kakkonen sekä joku ihan kiva prospekti kuten A.J. Greer, Ty Lewis tai Travis Barron? Kaksi kakkoskierroksen vuoroa? Semyon Varlamov?

Landeskog - MacKinnon - Rantanen
Skinner - Stastny - Compher
Kerfoot - Jost - Andrighetto
Wilson - Söderberg - Nieto

Eihän nuo nyt hirveästi fyysisyyttä toisi, mutta kiva tuo olisi.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Nopeaa toimintaa. Philipp Grubauer sai kolmen vuoden ja kymmenen miljoonan sopparin sekä Brooks Orpik laitettiin waivereihin ulosostoa varten.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Nopeaa toimintaa. Philipp Grubauer sai kolmen vuoden ja kymmenen miljoonan sopparin sekä Brooks Orpik laitettiin waivereihin ulosostoa varten.
Kyllä tuo Grubauer nyt haiskahtaa siltä, ettei Avsin toimistollakaan luoteta Varlyn kestävän kokonaista kautta ehjänä. Ehjänä Varly olisi varmasti edelleen todella kova maalivahti. Jos joku, vaikkapa Isles haluaisi vielä ottaa riskin ja kokeilla kestäisikö Varly, mielestäni kannattaisi ehdottomasti kaupata.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Draft-viikonlopun saldo:

#16 Martin Kaut
#64 Justus Annunen
#78 Sampo Ranta
#109 Tyler Weiss
#140 Brandon Saigeon
#146 Danila Zhuravlyov
#171 Nikolai Kovalenko
#202 Shamil Shmakov

Pari treidiäkin siis nähtiin, 47. varausvuoro vaihdettiin Brooks Orpikiin ja Philipp Grubaueriin. 58. pick vaihdettiin Penguinsin 64. pickiin ja 146. pickiin.

Ihan hyvät kahdeksan nimeä sieltä tuli prospect poolin täytteeksi. Maalivahti tarvittiin, niitä varattiin kaksi. Myös toivomani laituri tuli Kautin muodossa. Kolmannella kierroksella varattin pari mielenkiintoista suomalaisnimeä. Viimeisten kierrosten haut kohdistuivat venäläisiin, yksi maalivahti, hyökkääjä ja puolustaja.

Tämän draftin ykkösnimi Avalanchen osalta on siis Martin Kaut. Draftin vanhimmasta päästä oleva Kaut pelasi viime kauden Tsekin liigaa 38 ottelua tehoin 9+7, playoffeissa seitsemään otteluun 5 pistettä. Kaut pelasi myös EHT:lla viisi peliä ja U20 MM-kisoissa seitsemän peliä tehden seitsemän pistettä. Kaut on monipuolinen hyökkääjä rightin mailalla, eikä pelissä ole suurempia heikkouksia. Pelaa hyvää kahden suunnan peliä ja laukaus lähtee hyvin. Miehellä on myös hyvä hockey IQ, jota Sakic pyrkii painottamaan. Kaut on melko varmasti tuleva NHL-mies jo mahdollisesti melko pian. Ykköskentän miehestä tuskin puhutaan, mutta lähes varma middle sixer hyvällä top 6 potentiaalilla. Kautia on kuvailtu muun muassa köyhän miehen Marian Hossaksi. Kaut on itse sanonut olevansa valmis AHL:ään ensi kaudeksi, joten mahdollisesti hänet nähdään Pohjois-Amerikassa jo ensi kaudella. Huolenaiheena Combinessa ilmi tulleet sydänongelmat, joiden vuoksi hän ei tehnyt testejä ollenkaan, mutta ilmeisesti mistään vakavasta ei ollut kyse. Toivottavasti miehestä kuoriutuu monipuolinen top 6 -hyökkääjä.

Justus Annunen on varmasti monelle suomalaiselle tuttu nimi, iso maalivahti torjui Suomelle tänä vuonna U18 maailmanmestaruuden. Viime kausi meni Kärpissä A-juniorien SM-liigassa, yhden pelin Annunen pelasi myös Liigaa. Ensi kaudella sitten siirtymä miesten sarjaan, todennäköisesti varmaan Mestistä, en sen tarkemmin tiedä. Pitkän tähtäimen maalivahtiprojekti, tuloksia saadaan sitten monen vuoden kuluttua kunhan ollaan nähty mihin suuntaan Annusen Liiga-ura on kehittynyt.

Toinen kolmannen kierroksen varaus kohdistui Sampo Rantaan. Ranta oli myös mukana voittamassa U18-kultaa tehopistein 1+1. Klassinen boom or bust -tyyppinen varaus, Rannan vahvuudet ovat laukauksessa ja luistelussa. Heikkoudet fyysisessä pelissä ja puolustuspelaamisessa. Kaksi viime kautta on kulunut USHL:ässä, ensimmäisena kautena tehot eivät olleet kummoiset, mutta tänä vuonna 53 peliin Ranta iski tehot 23+14. Ensi kaudeksi Ranta siirtyy Wisconsinin yliopistoon pelaamaan NCAA:ta. Potentiaalia on middle six -maalintekijälaituriksi.

Neljännellä kierroksella varattiin laituri Tyler Weiss, toinen perinteinen boom or bust. Weiss on todella taitava pelaaja, US development programin tuotos. Viime kaudella 22 peliä USHL:ää ja erinäisiä USDP-pelejä sekä U18 MM:ät. Ensi kaudella NCAA:ta Nebraska-Omahassa. Mitat ovat 180cm/68kg, eli lihasta täytyy hankkia paljon lisää. Tässä kohtaa ei osaa sanoa vielä sen enempää, taitojen puolesta komea NHL-ura on hyvinkin mahdollinen, mutta nähtäväksi jää.

Yli-ikäinen senteri Brandon Saigeon varattiin viidenellä kierroksella. Saigeon nousi vasta täksi kaudeksi top 6 -rooliin OHL:ssä tehden 65 otteluun tehot 35+35 ja playoffeissa 21 otteluun 18+7. Hänen edustamansa Hamilton Bulldogs eteni aina Memorial Cupiin saakka, mutta palkinto jäi voittamatta. Mielenkiintoinen voimahyökkääjä, joka saattaa ensi kaudella pelata AHL:ää. Ehkä parhaimmillaan jotain kolmoskentän sentteriä voisi miehestä kuvitella, voi hyvin olla, että jää AHL-jyräksikin.


Venäläishaut aloitettiin puolustaja Danila Zhuravlyovilla. Kyseessä on taitava hyökkäävä puolustaja, joka omaa hyvän laukauksen ja luistelee hyvin. Tämän kauden Zhuravlyov pelasi pääosin MHL:ässä Kazanin riveissä merkkauttaen tehot 9+9 28 ottelussa, mutta myös VHL:ää Zhuravlyov pelasi 11 ottelun verran. U18-kisoissa mies kuului Venäjän kapteenistoon ja tehoili viiden syöttöpisteen verran. Mielestäni hyvä haku, vaikka eihän näistä venäläisistä usein tiedä, nähdäänkl heitä ikinä Pohjois-Amerikassa.

Toisen polven kiekkoilija, sekä Venäjän että USA:n passit omaava Nikolai Kovalenko oli Avalanchen kuudennen kierroksen varaus. Taitava ja pienikokoinen peliätekevä laituri pelasi MHL:ää Yaroslavlissa 33 ottelua tehden 31 pistettä, playoffeissa 13 ottelua ja 12 pistettä. Tämän lisäksi hän pääsi pelaamaan KHL:ää Lokomotiv Yaroslavlissa kahden runkosarja- ja neljän playoff-ottelun verran. Hänen isänsä Andrei Kovalenko pelasi NHL:ää yli 600 ottelua, 22 peliä myös Avalanchen paidassa ja sitä ennen Nordiquesissa. Ehkä ensi kaudella Kovalenko saa jo enemmän vastuuta KHL:ssä. Samantyyppinen varaus kuin Shvyryov, joka saapuu ensi kaudella Eaglesiin.

Avalanchen viimeinen varaus tänä vuonna oli yli-ikäinen, isokokoinen venäläisvahti Shamil Shmakov. Viime kauden Shmakov pelasi MHL:ää Novosibirskissä 51 ottelua todella hyvällä torjuntaprosentilla 93.2, pelityyliä on ilmeisesti vertailtu Tim Thomasiin.

---

Orpik tosiaan tullaan ostamaan ulos, kun kauppakumppania ei löytynyt. Grubauerille hyvä kolmen vuoden sopimus, jonka aikana varmasti nähdään, onko hänestä ykkösmaalivahdiksi. Ensi kauden pelimäärä todennäköisesti jakautuu melko tasaisesti Grubauerin ja Varlamovin välillä. Varlamovin sopimushan loppuu tähän kauteen, jonka jälkeen jatkosopimusta ei todennäköisesti tehdä, jos Grubauer onnistuu. Mikäli Francouz ja Grubauer pelaavat hyvin jo tällä kaudella, on yksi vaihtoehto tietenkin myös se, että deadlinella Varlamov kaupattaisiin jonnekin muualle, jolloin hänellä voisi olla vaihtoarvoakin. Varlamov on edelleen hyvä maalivahti, mutta aivan liian lasinen. Toivottavasti Grubauer lunastaa odotukset ja hänestä saadaan ykkösmaalivahti organisaatioon. Kyllä minulle sopisi Varlamovin jatko jollain halvahkolla sopimuksella pienempään rooliin, mutta eiköhän Varlamov saa jostain toisesta seurasta roolia ja hyvän sopimuksen, jos pelaa tällä kaudella hyvin. Kaiken mennessä hyvin Grubauer-Francouz on Avalanchen maalivahtikaksikko, kun lähdetään kauteen 2019-2020. Grubauer saattaa olla Avalanchen toivottavien menestysvuosien ykkösmaalivahti muutaman vuoden kuluttua, jolloin mestaruusikkuna aukeaa MacKinnonin nykyisen sopimuksen viimeisinä vuosina. Paljon kuitenkin tapahtuu ja pitää tapahtua ennen sitä.
 
Viimeksi muokattu:

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
Kaikille Avs faneille tiedoksi, pistäkää seurantaan Nathan Rudolph Youtubessa. Mies tekee videoita Avalanchesta. Tyyli on hyvin rauhallinen, täysin eri maata kuin esim. Steve Dangle.

Videoita joka ikisestä Avsin pelistä ja nyt ilmestynyt mm. kaksi videota draftista. Seuraajia tällä hetkellä vain 510, annetaanhan muutama lisää.

Linkki vie Youtubeen.
 
Are lobsters mermaids to scorpions? The truth is out there.
Always be yourself. Unless you can be the Batman. Then always be the Batman.

Ralph

Jäsen
Duncan Siemensin ja Nail Yakupovin voinee ottaa pois spekuloinneista, sillä kumpikaan ei saanut tarjousta Avalanchelta, joten tuskin jatkavat joukkueessa.

Ainoat vähänkin merkittävät RFA:t ovat Patrik Nemeth ja Matt Nieto, jotka hekin ovat "vain" kolmosparin pakki ja nelosen laituri. Joten Avalanchella on nyt hyvin laittaa keskittyminen UFA-pelaajiin tai jonkun treidin saamiseen. Selvästi kakkossentteriä haetaan kun Paul Stastnyn lisäksi huhujen mukaan Avalanchea kiinnostaa Tyler Bozak. Kyseinen kaksikko onkin John Tavaresin ohella ainoat kunnon kärkisentterit näillä markkinoilla, joten ei ihme ja toivottavasti jomman kumman Avalanche onnistuu nappaamaan. Tai kyllä Tavares kelpaisi myös, mutta realistisesti ajateltuna.

Ensi kesä onkin RFA-pelaajien osalta "hieman" isompi, sillä sopimus päättyy esimerkiksi sellaisten pelaajien kanssa kuin Mikko Rantanen, Alexander Kerfoot, Nikita Zadorov, J.T. Compher ja Sven Andrighetto.

Ai niin, olihan tuossa RFA:na myös Philipp Grubauer.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
UFA:na hyökkykseen kaksi keskiketjujen miestä sekä joku yksi tai kaksi rosteripaikasta taistelemaan.

Landeskog - MacKinnon - Rantanen
XXX - Jost - Kerfoot
XXX - Compher - Andrighetto
Wilson - Söderberg - Nieto
+ Bourque
+ Kamenev/Toninato/Yakupov/XXX
Nyt kun asiaa ja tarjontaa olen tarkemmin ajatellut, niin kyllä tuonne kannattaisi parin selkeän rosteripelaajan lisäksi hommata jonkun halvan pienemmän roolin pelaajan, varsinkin kun siinä roolissa ei Nail Yakupov jatka joukkueessa. Vladislav Kamenev ja Dominic Toninato ei viime kaudella erikoisia NHL:ssä ehtinyt esittämään, joten ehkä voisivat lähtökohtaisesti olla isossa roolissa AHL:ssä ja jos nousevatkin kesällä kovemmalle tasolle, tämän halvan rosteripelaajan saa helposti heitettyä farmiin. Eli toinen samanlainen pelaaja kuin Gabriel Bourque. 25-27-vuotias jokapaikanhöylä alle miljoonalla, joka saattaa osoittautua hyväksi hauksi useaksi vuodeksi tai vain hoitaa mukisematta pienen roolinsa, ehkä putoaa AHL:ään.

Mielenkiintoisia pelaajia putoili muista joukkueista tähän rooliin, kun eivät saaneet QO:ta joukkueiltaan. Nyt kun saksalaispelaaja saatiin rosteriin parinkymmenen vuoden tauon jälkeen, toinen saksalainen eli Tom Kuhnhackl kiinnosta. Muita vaihtoehtoja voisi olla Scott Wilson, Logan Shaw, Joakim Nordström tai Austin Czarnik. Itse liputtaisin Kuhnhacklille ja Wilsonille.

Niin ja löytyy sieltä nyt myös saksalainen isompaankiin rooliin, kuten Tobias Rieder on vapautumassa UFA-markkinoille. Monipuolinen 25-vuotias sopisi tuohon jengiin ja peliin aivan täydellisesti. Monipuolinen vauhtikone, kuten moni muukin joukkueesta. On kyllä ainekset tehdä 20 maalia NHL:ssä vaikka heti ensi kaudella ja arvoa ei mitata vain hyökkäyspäässä.

Eli kun Philipp Grubauer tuli saksalaisena sisään, siitä vaan kaveriksi Rieder ja Kuhnhackl. Ja tietenkin myös Paul Stastny tai Tyler Bozak, niin hyökkäys ainakin on valmis.

Landeskog - MacKinnon - Rantanen
Kerfoot - Bozak - Andrighetto
Rieder - Jost - Compher
Wilson - Söderberg - Nieto
+ Bourque & Kuhnhackl

Brooks Orpik on nyt virallisesti ostettu ulos ja hänestä jää jälki Avalanchen palkkakattoon ensi kaudelle 2,5 ja seuraavalle 1,5 miljoonaa.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Ilmeisesti Avalanchen UFA-markkinoista tulee pannukakku ja vaisusta tarjonnasta jää käteen vaan joku Matt Calvert, jolla Avalanche ei kyllä tee mitään.

Ilmeisesti pakko yrittää treidillä jotain, ellei yllätyksiä huomenna nähdä.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Tai sitten Avalanche on yhä kilpailussa mukana ainakin Tyler Bozakista. Jos Bozak Avalancheen saapuu, ostan kyllä hetipian hänen pelipaitansa oletettavalla numerolla 42. Olen muutamaan kertaan harkinnut Bozakin Maple Leafs -paidan ostamista, mutta päätyminen Avalancheen varmistaisi paidan tilaamisen.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

TheLazaruz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #96, #55, #9
Ilmeisesti Avalanchen UFA-markkinoista tulee pannukakku ja vaisusta tarjonnasta jää käteen vaan joku Matt Calvert, jolla Avalanche ei kyllä tee mitään.

Ilmeisesti pakko yrittää treidillä jotain, ellei yllätyksiä huomenna nähdä.
Sieltähän se Calvertti tuli :D
 
Jos otetaan Kärpistä esim Heponiemi ja Kupari.. Syö miestä kun vastustajilla tollaisia lupauksia. Kyllähän Kakkokin hyvä on mutta ei lainkaan niin hyvä kun noi kaksi -juhis82-

Ralph

Jäsen
Joe Sakic kaivoi kuin kaivoikin tyhjiltä markkinoilta asiallisen leftin pakkiparin Erik Johnsonille, jonka myötä Mark Barberio putoaa sopivalle seiskapakin roolille. Mutta toisaalta keskikenttien hyökkääjiä tää kaipaa myös ja nyt sieltä tuli nelosketjun peliajoista kilpailemaan Matt Calvert.

Cole - Johnson
Zadorov - Barrie
Girard - Nemeth
Barberio
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Paljonkohan tuo Matt Nieto tulee saamaan, jos kaimapoika Calvert on saamassa 2,8 miljoonaa? Nietolle kuuluisi sen perusteella vähintään sama. Tai no, Nietolla on vielä yksi RFA-kausi jäljellä.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Niin, eipä mennyt tämä eka päivä kovinkaan nappiin. Omat ajatukseni oli näille markkinoille, että Avalanche löytäisi leftin pakin lisäksi kolme hyökkääjää. Eli ne kaksi kiekollista keskikenttien miestä ja yhden rotaatiopaikasta taisteleva kaveri. Pakki tuli ja sen lisäksi ainoana hyökkääjänä se Matt Calvert. Calvertilla ei riitä kiekolliseen rooliin ja on liian kallis rotaatioon. Joten mitä nyt?

Veikkaan, että Avalanche pelaa taas kovalla ykkösellä ja kolmella tasaisella. Ehkä UFA-markkinoilta löytyy vielä yksi kaveri ja sitten näillä mennään, vaikka enempää toivoisi. James Neal olisi lyhyellä sopparilla hieno hankinta, mutta siihen se tarjonta jääkin. Anthony Duclair nyt tulee muista mieleen. Edelleen vasta 22-vuotias ja korvaisi Nail Yakupovin helposti. Duclairin ja Nealin lisäksi ei löydykään enää kuin vain niitä rotaatiomiehiä. Toki treidillä voisi hommata jonkun, vaikka sen Jeff Skinnerin.

Avalanchen tiedetään olevan tosissaan Erik Karlssonin perässä. Senators on myös kaupitellut mukana Bobby Ryania, mutta Avalanchen tiedetään olevan niitä joukkueita, jotka haluvat pelkän Karlssonin, ei Ryania. Ryan kyllä olisi pelaaja tarpeellinen hankinta, kuten mainittua, tuonne keskikenttiin. Mutta neljäksi vuodeksi yli seitemällä miljoonalla per kausi hän on aivan liian kallis. Jos sopparia olisi yksi vuosi jäljellä, niin eri juttu. Eli Ryan kelpaa pelaajana, mutta ei tuolla sopparilla.

Hyvin epätodennäköistä, että Karlsson suostuisi Avalancheen siirtymään, mutta veikkaisin Avalanchen olevan Senatorsille mieluisa kumppani. Mutta en siis usko kauppaan, koska Karlsson saa itse nimetä kymmenen joukkueen listan ja Avalanche tuskin on siellä. Mutta jos Karlsson siirtyisi, vaihdossa tulisi varmasti se Senatorsin oma ykköskierroksen vuoro. Siihen päälle varmaan Tyson Barrie ainakin.

Huomiselle unelma-UFA:t olisi siis Duclair ja Neal, mutta todellisuutta lienee ennemmin pelkästään joku Tyler Ennis.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
UFA-markkinoilta siis ainakin Ian Cole ja Matt Calvert. Colelle 3x4.25 sopimus ja 3x2.8 puolestaan Calvertille. Ensinnäkin molemmat sopimukset ovat ehkä hieman ylihintaisia, muttei mielestäni liikaa. Colen tasoisesta UFA-pakista joutuu väkisinkin maksaan heinäkuun ensimmäisenä. Calvertin tapauksessa muista bottom sixereistä on nyt maksettu kolmeakin miljoonaa, joten ehkä tuo on sitten hyväkin diili. Toisekseen kolme vuotta on juuri sopiva mitta molemmille sopimuksille, koska ongelmaa capin kanssa tuskin on näiden vuosien aikana. Calvertilla ikää 28 ja Colella 29, joten molempien pitäisi pystyä pelaamaan omalla tasollaan läpi sopimuksen.

Ian Cole on tosiaan se leftin puolustaja, jota tarvittiin. Täten Barberio putoaa oikeaan rooliinsa poppareille, mutta tulee kuitenkin saamaan kohtuullisesti otteluita vyölleen loukkaantumisista johtuen (Johnson). Nemeth ja Zadorov ovat molemmat käyneet leikkauttamassa olkapäitään, eivätkä välttämättä ole pelikunnossa kauden alkaessa, joten myös siltä kantilta tärkeää saada yksi NHL-tason puolustaja lisää. Cole tuo joukkueeseen kokemusta ja ehkä sitä "voittamisen kulttuuria", löytyyhän hänen tililtään kaksi Cupia Pensistä. Myös viime kaudella Cole pelasi hyvät pleijarit Blue Jacketsissa, toivottavasti Cole pääsee tänäkin vuonna pelaamaan hyvät pleijarit Avalanchessa. Cole pystyy myös pelaamaan (ja on pelannut paljon) oikealla puolella, joten yksi mahdollisuus olisi tietenkin peluuttaa häntä yhdessä Girardin kanssa. Cole-Johnson taas voisi mahdollisesti olla kova shutdown-pari, saisivat vuorotellen hyppiä kiekkojen eteen blokkaamaan. Penguins-puolelta esimerkiksi @Bosco tai @Walkin voisi mieluusti kertoa kaverista lisää, kun varmasti tietoa löytyy paljon enemmän.

Sakic Colesta:
"Ian has been a part of two Cup teams, brings leadership and a veteran presence to our blue line. He’s a strong puck-moving defenseman who is solid in his own zone and kills penalties."

Matt Calvert hyppää käytännössä Comeaun saappaisiin hieman nuorempana ja reilusti nopeampana luistelijana. Hyvä energiahyökkääjä alempiin kenttiin, joka tekee paljon töitä ja on hyvä alivoimalla sekä omaa kohtalaiset kädet. Täyttää varmasti oman ruutunsa ja tekee jokusen pisteen siinä samalla. Calvert on myös tuttu mies Bednarille Lake Erie Monstersin ajoilta.

Vielä Sakicin kommentit:
“Our guys have always liked Matt Calvert, and with the departure of Blake Comeau, we thought Matt would be a great fit to come in. Our coaching staff knows him really well,” Sakic said. “For 28, he’s really experienced. Plays hard, he plays fast, he brings energy and leadership.”

Niin, eipä mennyt tämä eka päivä kovinkaan nappiin. Omat ajatukseni oli näille markkinoille, että Avalanche löytäisi leftin pakin lisäksi kolme hyökkääjää. Eli ne kaksi kiekollista keskikenttien miestä ja yhden rotaatiopaikasta taisteleva kaveri. Pakki tuli ja sen lisäksi ainoana hyökkääjänä se Matt Calvert. Calvertilla ei riitä kiekolliseen rooliin ja on liian kallis rotaatioon. Joten mitä nyt?
Täytyy toivoa, että jonkinlaista vahvistusta vielä laituriosastolle tulisi. Jost, Kerfoot Compher ja Andrighetto, kyllähän tuo kevyttä on, jos heidän harteilleen asetetaan jälleen käytännössä täysin secondary scoring. Varsinkin kun ensin mainitusta kolmikosta joku tulee todennäköisesti pelaamaan sentterinä. Compher ja Andrighetto eivät varmasti pelaa koko kautta terveenä, joka vain pahentaa tilannetta. Aina voidaan myös lähteä toivotaan toivotaan -asenteella liikkeelle toivoen, että joku pystyisi ottamaan isompaa roolia harteilleen. Eiköhän joku pystykin, mutta tuskin tarpeeksi. Pelkkä Jostin kehitys ei tule todennäköisesti riittämään. Jos Neal irtoisi kolmen tai korkeintaan neljän vuoden lapulla, niin ei muuta kuin nimeä alle, mutta pidempi sopimus tulisi varmasti olemaan riippakivi tulevaisuudessa. Duclairista en oikein osaa sanoa mitään, hyvin Yakupov-tyyppinen ratkaisu, joka ei ratkaise mitään ongelmia. Toisaalta ei tuo nyt pahitteeksikaan olisi, jos ketään muuta ei ole saatavilla. Skinner tietysti olisi yksi vaihtoehto, mutta en oikein tiedä minkälaisella paketilla hänet saataisiin irtoamaan. Prospekteja en haluaisi tässä kohtaa juuri treidata, Barrien treidaaminen nyt olisi itsemurha. Johnsonin loukkaantuessa joukkueesta puuttuisi kokonaan rightin pakit, ellei sitä Karlssonia jollain ilveellä saada hankittua.

UFA-markkinoista vielä sen verran, että Avalanche oli myös Tavaresin perässä, muttei ollut enää viiden viimeisen joukkueen ryhmässä.

Jokavuotinen development camp on käynnissä ja onhan siellä iso läjä mielenkiintoisia pelureita. Avalanche oli myös kutsunut mukaan varaamattomaksi jääneen Vladislav Kotkovin. Tämän kesän varauksista Shmakov eikä Zhuravlyov ole mukana. Conor Timmins ei myöskään ole ollut mukana treenaamassa aivotärähdyksestä johtuen. Sam Bowers on kertonut siirtymän ammattilaiseksi tapahtuvan tämän kauden jälkeen. Toivottavasti sama nähdään myös Makarin kohdalla. On toki myös mahdollista, että Makar tulee jo loppukaudesta pelaamaan Avalancheen yliopistokauden jälkeen, mutta ei nyt mennä asioiden edelle. Paljon riippuu tietysti siitä, miten tämä kausi sujuu.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Ian Cole on tosiaan se leftin puolustaja, jota tarvittiin. Täten Barberio putoaa oikeaan rooliinsa poppareille, mutta tulee kuitenkin saamaan kohtuullisesti otteluita vyölleen loukkaantumisista johtuen (Johnson). Nemeth ja Zadorov ovat molemmat käyneet leikkauttamassa olkapäitään, eivätkä välttämättä ole pelikunnossa kauden alkaessa, joten myös siltä kantilta tärkeää saada yksi NHL-tason puolustaja lisää. Cole tuo joukkueeseen kokemusta ja ehkä sitä "voittamisen kulttuuria", löytyyhän hänen tililtään kaksi Cupia Pensistä. Myös viime kaudella Cole pelasi hyvät pleijarit Blue Jacketsissa, toivottavasti Cole pääsee tänäkin vuonna pelaamaan hyvät pleijarit Avalanchessa. Cole pystyy myös pelaamaan (ja on pelannut paljon) oikealla puolella, joten yksi mahdollisuus olisi tietenkin peluuttaa häntä yhdessä Girardin kanssa. Cole-Johnson taas voisi mahdollisesti olla kova shutdown-pari, saisivat vuorotellen hyppiä kiekkojen eteen blokkaamaan. Penguins-puolelta esimerkiksi @Bosco tai @Walkin voisi mieluusti kertoa kaverista lisää, kun varmasti tietoa löytyy paljon enemmän.
Mainitsemasi kaverit katsovat paljon enemmän otteluita kun minä kauden aikana ja osaavat antaa syväluotaavamman kuvauksen Colesta, mutta mies on varmasti jokaisen lähihistoriassa Penguinsia kannustaneen mieleen. Häntä usein kehutaan myös kaukalon ulkopuolella loistavaksi tyypiksi, vaikka ennen Penguins-treidiä olikin huhuja kahnauksista Sullivanin kanssa.

Cole pelaa kovaa omassa päässä, puolustaa omiaan tarvittaessa, mutta osaa myös usein antaa helpon ykkössyötön jolla päästään omista pois. Välillä säväyttää myös hyökkäyspelaamisellaan, mutta totuuden nimissä melko ohutta se on. En ulkomuistista muistanut, mutta loukkaantumisia on ollut jonkin verran urallaan - johtuen varmaan kovasta pelityylistä. Blokkaa kuteja, taklaa ja raastaa, mutta minusta Avsin antama iso sopimus velvoittaa myös jonkinlaiseen kiekolliseen rooliin. Henkilökohtaisesti iloitsisin jos Cole ottaisi seuraavan stepin urallaan tämän sopimuksensa aikana mihin varmaan itsekin tähtää tällä sopimuksella. Liian iso sopimus jos Cole ajateltiin vain shutdown-pakiksi, mutta jos Avalanchessa koetaan, että on rahkeita kehittää vähän offensiivista pelaamista niin voi osoittautua loistavaksi hankinnaksi. Ihmettelen suuresti jos ei saa niiden fanien suosiota jotka vähän seuraavat joukkuetta kaukalon ulkopuolisissakin asioissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy