Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Colorado Avalanche 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Ralph, 10.05.2018 klo 18.02.

 1. Ralph Jäsen

  Avalanche yllätti ja nousi NHL:n pohjilta, "huonoimmalla materiaalilla" pudotuspeleihin, jossa oikeasti kiusasti runkosarjavoittaja Predatorsia. Viime kauden jumbosijan jälkeen odotukset oli tälle kaudelle tasoa "jaa-a", mutta nyt on vaihteeksi kunnon odotukset, että kaudella 2018-19 Avalanche pelaa kovaa jääkiekkoa.

  Sopimustilanne on seuraava maininnanarvoisten pelaajien osalta:

  Maalivahdit:

  Semyon Varlamov, 5 900 000 $ (UFA 2019)
  Pavel Francouz, 690 000 $ (UFA 2019)

  Spencer Martin, RFA

  Jonathan Bernier, UFA
  Andrew Hammond, UFA


  Varlamov palasi taas huipulle, mutta valitettavan rikkonainen kausi tuli hänelle jälleen. Erityiseti loppukaudesta äityi kovaan vireeseen, mutta sitten tulikin loppukauden mittainen loukkaantuminen. Varlamov olisi saattanut oikeasti pudotuspeleissä laittaa Predatorsin entistä tiukemmalle, mutta siitä voidaan vain spekuloida. Mutta sen uskaltaa sanoa, että Avalanchella on ensi kaudelle huippumaalivahti.

  Kakkosveskaksi ja Varlamovin kirittäjäksi odotin solmittavan Bernierin, mutta en usko enää. Bernier pelasi myös hyvän kauden ja olisi ollut hyvä pari, mutta kun KHL:stä tuli täysin uusi tuttavuus NHL:ään eli Francouz, en usko Bernieriin. Francouzin uskon olevan kakkosveskari, mutta hänelle voi Avalanche hyvinkin hommata kilpailijan harjoitusleirille. Esimerkiksi Hammond voisi olla mahdollinen nimi jatkamaan kolmosveskana jollain vajaan miljoonan yksisuuntaisella sopimuskella.

  Avalanchen maalivahtiprospectsosasto on valitettavan huono ja sen ykkösnimi taitaa olla tämä Martin, joka on pari peliä päässyt NHL:ssä penkiltä nyt seuraamaan. On edelleen maalivahdiksi nuori, joten saanee jatkaa, mutta paljon on otettava yllättäviä askeleita, jotta hänestä tulee joskus edes vakituinen kakkosmaalivahti NHL:ään.

  Puolustajat:

  Erik Johnson, 6 000 000 $ (UFA 2023)
  Tyson Barrie, 5 500 000 $ (UFA 2020)
  Nikita Zadorov, 2 150 000 $ (RFA 2019)
  Conor Timmins, 925 000 $ (RFA 2021)
  Samuel Girard, 728 333 $ (RFA 2020)
  Anton Lindholm, 717 500 $ (RFA 2019)
  David Warsofsky, 675 000 $ (UFA 2019)

  Patrik Nemeth, RFA
  Duncan Siemens, RFA

  Mark Alt, UFA
  Mark Barberio, UFA


  Puolustus on kelpo mallilla, vaikka lähtökohtaisesti edelleen ja edelleen Avalanchen akilleen kantapää. Johnson on hyvä ykkösparin pakki, mutta saisi vähitellen pelata ehjempiä kausia. Johnsonia olisi Varlamovin tavoin kaivattu pudotuspeleihin. Barrie painoi oman piste-ennätyksensä ja on NHL:n parhaita kiekollisia puolustajia sekä ylivoimapelaajia, mutta kokonaisvaltaisesti ykkösparin tasoa. Zadorov on hyvä kakkospakkiparin kaveri Barrielle. Zadorov otti komeita kehitysaskeleita ja voitti NHL:n taklauspörssin.

  Alkukaudesta tullut nuori Girard on potentiaalinen uusi Barrie, mutta rohkeista esityksistä huolimatta ei vielä lähtökohtaisesti top-4-tasoa. Nemeth tuli juuri ennen kauden alkua waivereista ja yllätti, hänelle tehtäneen parin vuoden jatko. Siemens ja Lindholm taistelee seiskapakin paikasta. Vähän vanhempi Warfosky kuuluu ennemmin AHL:än. Barberio ja Alt on samaa settiä, seiskapakkeja. Ei tarvetta tehdä jatkoa.

  Viime kesän pakkiprojekteista Timmins on ykköskierroksen Cale Makaria valmiimpi pelaaja, mutta en usko hänestä olevan NHL:ään vielä kuin korkeintaan tuollaiseksi seiskapakiksi ja sellaiseen rooliin ei nuorta kannata ottaa, mielummin pelaa kunnon vastuulla AHL:ssä ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Makar jatkaa yliopistosarjassa.

  Hyökkääjät:

  Nathan MacKinnon, 6 300 000 $ (2023 UFA)
  Gabriel Landeskog, 5 571 429 $ (2021 UFA)
  Carl Söderberg, 4 750 000 $ (2020 UFA)
  Colin Wilson, 3 937 500 $ (2019 UFA)
  Sven Andrighetto, 1 400 000 $ (2019 RFA)
  J.T. Compher, 925 000 $ (2019 RFA)
  Alexander Kerfoot, 925 000 $ (2019 RFA)
  Dominic Toninato, 925 000 $ (2019 RFA)
  Mikko Rantanen, 894 167 $ (2019 RFA)
  Tyson Jost, 885 833 $ (2020 RFA)
  Vladislav Kamenev, 833 333 $ (2019 RFA)
  A.J. Greer, 741 667 $ (2019 RFA)

  Matt Nieto, RFA
  Nail Yakupov, RFA

  Joe Colborne, UFA
  Blake Comeau, UFA
  Gabriel Bourque, UFA
  Rocco Grimaldi, UFA


  Hyökkäys sai MacKinnonin isojen kehitysaskeleiden myötä kunnolla uskottavuutta. Odotettavissa on ensi kuussa Hart Trophyn voitto ja Ted Lindsay Awardissa lienee toinen. Tämän myötä odotukset ensi kaudelle MacKinnonille saattaa olla liiankin suuret, mutta uskallan veikata MacKinnonista kasvaneen nyt vakituinen yli 80 pisteen mies. Toki en pane pahakseni, vaikka jatkaisi tätä noin sadan pisteen tahtia ensi kaudellakin. Rantanen painoi rinnalla kovat tehot myöskin, mutta hänellekin odotukset saattaa nousta nyt liian korkeaksi. Mutta varmaksi kärkiketjujen mieheksi Rantanen on jo kasvanut. Landeskog täydentää joukkoa. Suuri henkinen johtaja, mutta myös pelillisesti tärkeimpiä pelaajia.

  Keskikentistä löytyy nuoria mielenkiintoisia Kerfoot, Jost, Compher ja Andrighetto. Kerfoot oli erinomainen haku kesällä ja vaikka hänelle tulikin pitkä vaikea jakso, painoi silti yli 40 pistettä tulokaskaudellaan. Parikymppisen Jostin kausi oli lupauksia herättävä, hänessä on ainekset erinomaiseksi kakkossentteriksi MacKinnonin taakse pitkäksi ajaksi. Andrighetton kausi oli rikkonainen, mutta loppujen lopusi hyvä. Compher paransi kauden edetessä.

  Söderberg on kolmanneksi kallein hyökkääjä ja ei palkkansa arvoinen, mutta huonon viime kauden jälkeen paransi nyt huimasti ja on taas luotettava alaketjujen monipuolinen sentteri. Wilsonin kausi oli kaikista rikkonaisista rikkonaisin. Söderbergin tutkaparit Nieto ja Comeau ovat vapaita agentteja. Nieto on RFA, Comeau UFA. Comeaulle tekisin sittenkin vuoden jatkon, Nietolle parinkin vuoden. Luotettavia taistelevia alaketjun duunareita, kuten Wilson ja Söderberg.

  Toninato ja Kamenev taistelevat 13. ja 14. hyökkäjään paikasta, hyvin mahdollinen pari aloittamaan kauden ylhäällä. Greeriin en jaksa uskoa, että kasvaa koskaan NHL-pelaajaksi, mutta paikannee taas loukkaantumisia. Yakupov aloitti kauden huikeasti, mutta hyytyi totaalisesti ja lähtenee Venäjälle. Colborne oli floppien floppi ja hänen sopimuksestaan päästään nyt eroon. Bourque oli positiivinen yllätys, mutta tehne tilaa nuoremmille. Grimaldista ei ole NHL:ään.

  Jatkuu... ei mahtunut yhteen viestiin...
   
 2. Ralph Jäsen

  Jatkoa... ei mahtunut yhteen viestiin...

  Gabriel Landeskog
  - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
  hankinta - Tyson Jost - Alexander Kerfoot
  Colin Wilson
  - J.T. Compher - Sven Andrighetto
  Matt Nieto - Carl Söderberg - Blake Comeau
  + Vladislav Kamenev & Dominic Toninato

  hankinta - Erik Johnson
  Nikita Zadorov
  - Tyson Barrie
  Patrik Nemeth - Samuel Girard
  + Duncan Siemens

  Semyon Varlamov
  Pavel Francouz

  Tällaisena näkisin Avalanchen ensi kauden rosterin juuri nyt. Tummennetuilla pelaajilla on jo sopimus, mikä kertoo sitä, että joukkue on todella hyvin kasassa jo ennen kesäkuuta. Ensi vuonna tilanne on paljon vaikeampi, kun ainakin Rantasella, Kerfootilla, Varlamoville, Zadoroville, Andrighettolla, Wilsonilla ja Compehrilla loppuu sopimus. Mutta se on sen ajan murhe. Jos on murhe lainkaan.

  Hyökkäykseen tekisin siis Comeaulle vuoden ja parin miljoonan jatkosopimuksen. Nietolle vähän halvemmalla pari kolme vuotta lisää, hän on siis RFA. Samoin on puolustajat Nemeth ja Siemens. Nemethille tekisin vuoden tai parin sopimuksen noin kahdella miljoonalla, Siemensille halvan yhden vuoden jatkon.

  Tämän jälkeen jengissä on kaksi tyhjää tonttia. Hyökkäyksestä puuttuu Matt Duchenen korvaaja, kuten puuttui viime kaudellakin sen jälkeen, kun Yakupov osoittautui hutikudiksi. Puolustukseen Barberion tilalle parempi pelaaja, oikea top-4-pakki.

  Hyökkäyksessä tietenkin halutaan leikkiä ajatuksella John Tavaresilla, mutta realistisempia UFA-hankintoja olisi James van Riemsdyk ja Evander Kane sekä vielä enemmän realistisempi Michael Grabner. Mitään uutta jaromeiginlaa ei tarvita eli ikäloppua jäähdyttelijää, mielummin useaman vuoden suunnitelmalla vahvistus. van Riemsdykille lähtisin antamaan vähän vajaata kuutta miljoonaa neljästä viidestä kaudesta. Tavaresille tietenkin voisi antaa enemmän, mutta joo.

  Puolustuksen tarjonta on isojen nimien osalta onnetonta, mutta Barberiota parempia toki löytyy. John Carlson on tasoa Tavares eli vain unelmaa. Sen sijaan Calvin de Haan olisi erittäin mielenkiintoinen haku parin kolmen vuoden paperilla, cap hitin ollessa kolmosella tai nelosella alkava. Thomas Hickey, Ian Cole, John Moore ja jopa Jack Johnson olisi muut vaihtoehdot. Ei sateentekijöitä, mutta Barberiota parempia. Ja Johnson-Johnson-pari kuulostaisi hauskalta. Maajoukkueesta ovatkin toisilleen tuttuja, mutta toisaalta J.Johnsonin päättynyt kausi oli vaikea.

  Tietysti sekä hyökkäykseen että puolustukseen voi treidillä mielenkiintoisia nimiä löytyä, mutta tärkeämpänä pitäisin nyt joukkueen hidasta kasvamista omilla rakennuspalasille kuin varausvuorojen ja prospektien lähettämistä muualle. Avalanche varaa tulevassa varaustilaisuudessa sijalla 16. Avalanche ei ole koskaan aiemmin kyseisellä vuorolla varannut. Yhtään en osaa sanoa kannattaisiko Avalanchen hommata tuolla vuorolla pakki vai hyökkääjä. Kovalle maalivahtilupaukselle olisi tilausta, mutta sellaista ei ykköskieroksella kuitenkaan varata. Vaikka Joseph Veleno onkin hyvin samanlainen lupaus kuin Jost, en pistäisi pahitteeksi jos putoasi Avalanchen varattavaksi. Laitureista Isac Lundeström voisi olla toinen vaihtoehto Avalanchen syliin putoavaksi tai sitten vähän alemmas listatuista mielenkiintoinen venäläinen Grigori Denisenko. Puolustajista mainitsisin Bode Wilden.

  Ensi kaudesta tekee entistä mielenkiintoisemman se, että Avalanchella on Senatorsin ykköskierroksen varausvuoro. Avalanche olisi saanut jo tämän kesän, mikäli Senators olisi varannut kymmenen ensimmäisen ulkopuolella. Senatorsin flopattua totaalisesti he varaavat numerolla neljä. Jos Senators jatkaa ensi kaudella konttaamistaan ja ajautuu kauppaamaan Erik Karlssonin, Mike Hoffmanin sekä mahdollisesti eteenpäin myös Duchenen, Avalanche voi lopulta saada lottovoiton Senatorsilta kesän 2019 draftiin. Toisaalta Senatorsilla ei ole varaa tankata, joten eiköhän ne tee kaikkensa, jotta rimpuleivat siedättävämmälle varausvuorolle tyyliin 8-12. Toki Senators voi pudotuspeleihinkin päästä, on siellä kuitenkin vahva runko kasassa. Mutta tämä on toisen ketjun asiaa.

  Tärkeämpää olisi, että Avalanche pelaisi itsensä sinne pudotuspeleihin. Kauden kolmen parhaan valmentajan joukkoon äänestetty Jared Bednar ei kunnianosoituksesta huolimatta minulle maistu, mutta toivottavasti antaa Avalanchen pelata jälleen nopeaa, rohkeaa ja hyökkäysvoittoista pelaamista. Avalanche on edellisen kerran pelannut kahtena keväänä putkeen pudotuspeleissä vuosina 2003 ja 2004, joten olisi aikakin saada Avalanchea pudotuspelien vakiokasvoksi. Toisaalta muistissa on miten Bednaria edeltäneiden, niin ikään Jack Adams Awards -finalistien Patrick Royn ja Joe Saccon pudotuspelikausien jälkeen kävi. Divisioona on edelleen kova, kovin. Toivottavasti myös Avalanche on edelleen kova.
   
 3. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Tehtiin kumminkin. Altille kaksivuotinen kahden suunnan sopimus keskiarvolla 725k kauteen mikäli pelaa ylhäällä. Barberiolle myös kaksi vuotta ja 1.45 miljoonaa vuoteen. Seiskapakkeja tosiaan, toivottavasti tämä ei tarkoita, että meinataan lähteä samalla pakistolla.
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mutta kyllä se siltä valitettavasti näyttää. Barberio sai ihmeen suurta roolia Bednarilta, mutta en silti olisi odottanut kahden vuoden jatkoa. Altilla on sentään kaksisuuntainen sopimus, joten ihan suoralta NHL-mieheltä ei vaikuta, mutta siellä on nyt niin monta pakkia rosterissa, että eiköhän tilanne ole "katsotaan ketkä pelipaikat nappaa" eikä pakkia tulla enää hankkimaan. Sääli.