Mainos

Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 285 795
  • 979

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Nagasinappi kehitetty ja erä myyty. Kysyntä valtaisa. Mainostaa kun ei saa niin yksityisviesteillä pelataan. Seuraava satsi tulee ulos muutaman viikon kulutta 10 000 pullon voimin.

Tuote erittäin tulinen ja herkullinen eli chiliharrastajillekin melko hottiskamaa.

Jännä juttu mut kyllä tämä aika mainokselle musta haisi. Voi olla et oon väärässä.

Fiksummin olisi voinut esittää esimerkiksi tuomalla tarinan esiin niin, että törmäsit tuolla kehitettävöön tuotteeseen, seuraavassa se olis jo valmista ja lopulta kerrot että nyt tuli vastaan myymälässä.

Ihan vinkkinä
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jännä juttu mut kyllä tämä aika mainokselle musta haisi.

Niinpähän haiskahti. Pitää poistaa välitömästi.

EDIT. Poista myös tuo lainauksesi ettei siitäkään saa kukaan vihiä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Chilileipä saatu kehiteltyä loppuun ja tuoreen Jalapenon osuus silputtuna per leipä oli noin 25 grammaa. Silppu sekoitettiin taikinaan heti vaivauksen alussa eli 10 minuuttua kun tuo vaivaus kesti niin silppu levisi tasaisesti taikinaan...levittäen myöskin omaa poltettaan.

Lopputulos = aivan helvetin loistava leipä. Tämä maistatettiin esim. Poppamiehen vaativassa raadissa ja noin 50 ns "normihenkilön" joukossa.

Mainostaa kun ei voi niin kyseisen tuotteen saanti saa jäädä pimentoon.
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Grillimakkaraksi tälle kesälle on pakko suositella Kivikylän Tulitikkua. Mausteena Naga Morich ja tulisuus oli ainakin mulle koko lailla sopiva. Ei se nyt tajuntaa räjäytä, mutta hardcore-porukka vetää sen tietysti extrahot-chilikastikkeella maustettuna.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Poppamiehen Naga Jolokia-chilikastike on maultaan erinomainen mutta tulisuudeltaan juuri siinä rajoilla (ainakin näillä toleransseilla) voiko tätä käyttää kovinkaan paljoa. Suosittelen hc-chilipäille jotka hakevat kastikkeista muutakin kuin extreme-tulisuutta.

Linkkiä:
Poppamiehen verkkokauppa!

-Tinke-80
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Poppamiehen Naga Jolokia-chilikastike on maultaan erinomainen mutta tulisuudeltaan juuri siinä rajoilla (ainakin näillä toleransseilla) voiko tätä käyttää kovinkaan paljoa. Suosittelen hc-chilipäille jotka hakevat kastikkeista muutakin kuin extreme-tulisuutta.

Tuo todellakin on melko kovaa kamaa mutta niin helkkarin hyvää, että olen pullon vetänyt noin viikkoon. Ei vaan pysty vastustamaan ja kylmää piimää on pitänyt olla vieressä. Maku erittäin hedelmäinen. Suosittelen todellakin.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Poppamiehen Naga Jolokia-chilikastike on maultaan erinomainen mutta tulisuudeltaan juuri siinä rajoilla (ainakin näillä toleransseilla) voiko tätä käyttää kovinkaan paljoa.

Hyvää kamaa on. Laitoin mm. taannoin tuorejuuston sekaan aika reilustikin, koska yllätti ainakin minut ettei tuo nyt niin tuliseksi purkkia vetänytkään. Mutta sitten kyllä veti kun olin tarpeeksi pistänyt.

Suositukset täältäkin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mutta sitten kyllä veti kun olin tarpeeksi pistänyt.

Mä vedän tuota Poppamiehen Nagajoloa niin, että teen juustosiivusta sellaisen rullan/taskun, johon kaadan itse kastiketta sisään noin teelusikallisen...sitten ääntä kohti. Näin maksimoi muuten hyvin seuraavan aamun vessapoltot jos muutaman juustorulla pystyy vetämään iltapalaksi. Tuo tavara vaan himottaa niin saakelisti. Toinen vastaava koukuttaja on Blairin Pure Death-soosi, joka yksi parhaista ever.
 

tutzba

Jäsen
Ajattelin kokeilla josko onnistuisin kasvattamaan chiliä ja toukokuussa kaupasta tarttui mukaan Capsicum annuumin siemeniä. Nyt nuo veijarit ovat kasvaneet noin viiden-seitsemän senttimetrin korkuisiksi ja ovat 8x35cm kokoisessa ruukussa. Kaiken kaikkiaan istutin aikoinaan 12, mutta puolet ovat tällä hetkellä hengissä ja kasvavat.

Unohdetaan nyt kaikki se, että ko. lajike on ilmeisesti suht vaikea saada kasvamaan ja se, että nuo ovat kai aika pahasti myöhässä kasvamisen suhteen. En myöskään ole sen ihmeemmin miettinyt mitään lannoittamista jne., olen vain tyrkännyt jotain kukkakaupasta saatavaa moskaa sekaan.

No niin, nyt päästäänkin sitten kysymyksiin. Mitä nyt? Pitäisikö jokainen laittaa omaan ruukkuun? Tilan puolesta ei ole mahdollisuutta iskeä jokaista asumaan omaan yksiöön, ehkä max. kaksi pystyisin majoittamaan. Tämä siis mikäli jokaiselle pitää olla oma mesta ja mikäli netistä lukemani tiedot pitävät paikkansa, eli se kasvaa noin 50-100 senttiseksi.

Niin ja jos joku haluaa tulla noutamaan nuo neljä tai viisi muuta parempaan kotiin, voin antaa osoitteen yv:llä. Muuten ne valitettavasti päätyvät roskiin.

Edit: Liitteenä kuva. Olivat tuollaisia 30.6. Nyt ovat kasvaneet aika roimasti tuon jälkeen. Koitan saada uutta kuvaa jos vain onnistuu, on vaan johtoja kadonnut ja väärä kone käytössä jne.
Edit2: Uutta kuvaa.
 

Liitteet

  • chili.jpg
    chili.jpg
    73,9 KB · kertaa luettu: 461
  • 11072011567.jpg
    11072011567.jpg
    45,4 KB · kertaa luettu: 415
  • 11072011568.jpg
    11072011568.jpg
    40,4 KB · kertaa luettu: 363
Viimeksi muokattu:

tutzba

Jäsen
Ihan reilun kokoiseen ruukkuun tai syvempään laatikkoon. Ja reikiä pohjaan, jos ei ole. Eli kasvi/ruukku ja vähän pitempään laatikkoon menee pari kasvia. En tiedä paljon vetää litroissa nuo ruukut, mutta ei tarvitse olla kuitenkaan mikään 9 litran sanko.

Thanks. Tuossa nykyisessä pienessä ruukussa on sentään ollut salaojitus, ettei täysin pääse homehtumaan. Muuten ovat saaneet olla aika hunningolla, mutta positiivista sentään, etteivät heti kuolleet. Pitänee käydä lähipäivinä ostamassa uusia varusteita. Tällainen ruukku varmaan riittänee aivan mainiosti. Ja kuten sanottu, jos joku Hämeenlinnan seudulta haluaa taimia niin saa hakea nuo pois. Eihän nuo siemenet maksaneet kuin jotain pari euroa, että menetys ei ole suuri jos pois pitää heittää, mutta jos joku kuitenkin innostuisi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Poppamiehen tuotteita taas nautittu ja pientä ajatusta kehiin.

Buffalo Wing tavallinen ja tulinen. Parempaa kuin Texas Peten vastaavat...siis paljon. Margariini lisätty kastikkeeseen jo valmiiksi sekä ei niin etikkainen. Paras siipikastike, jota olen maistanut.

Barbaros chilisoosi. Karibian makumaisemiin luotsiva merirosvokastike. Sopii pöytämausteeksi ja lähes kaiken syötävän kansssa. Eräs parhaista sooseista Blairin Pure Deathin kanssa.
 

nikozwan

Jäsen
Blair's Death Rainin valmistamat Habanero-sipsit ovat valloittaneet meikäläisen sohvan parina viime viikkoina. Ainakin joistain pääkaupunkiseudun K-ketjun kaupoista löytyy. Tulista, mutta hakkaa nolot grillisipsit mennen tullen. Toki poppamiehestä löytyy vielä reilu puol egeä halvemmalla per pussi.

Poppamiehen verkkokauppa!
(linkki vie poppamiehen sivuille, kyseisen tuotteen kohdalle.)
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ajattelin kokeilla josko onnistuisin kasvattamaan chiliä ja toukokuussa kaupasta tarttui mukaan Capsicum annuumin siemeniä. Nyt nuo veijarit ovat kasvaneet noin viiden-seitsemän senttimetrin korkuisiksi ja ovat 8x35cm kokoisessa ruukussa. Kaiken kaikkiaan istutin aikoinaan 12, mutta puolet ovat tällä hetkellä hengissä ja kasvavat.

Unohdetaan nyt kaikki se, että ko. lajike on ilmeisesti suht vaikea saada kasvamaan ja se, että nuo ovat kai aika pahasti myöhässä kasvamisen suhteen. En myöskään ole sen ihmeemmin miettinyt mitään lannoittamista jne., olen vain tyrkännyt jotain kukkakaupasta saatavaa moskaa sekaan.

No niin, nyt päästäänkin sitten kysymyksiin. Mitä nyt? Pitäisikö jokainen laittaa omaan ruukkuun? Tilan puolesta ei ole mahdollisuutta iskeä jokaista asumaan omaan yksiöön, ehkä max. kaksi pystyisin majoittamaan. Tämä siis mikäli jokaiselle pitää olla oma mesta ja mikäli netistä lukemani tiedot pitävät paikkansa, eli se kasvaa noin 50-100 senttiseksi.
Annuumit ovat vain yksi laji yleisesti ja niihin kuuluu miljoona eri lajiketta, kuten esimerkiksi Anaheim tai Jalapeno. Esimerkiksi ihan tavallinen paprikakin on capsicum annuum.

Vaikea kasvamaan ei kyllä pidä paikkaansa, jos vaan valoa on saatavilla. Ja kyllä sitä Suomen kesässä jopa on ihan riittävästi. Itse sanoisin mieluummin niin, että helvetin helppo näitä, kuten kaikkia muitakin chilejä, on kasvattaa. Joten ei huolta. Muistaa vaan antaa vettä silloin tällöin ja vähän lannoitetta mukaan. Lehdet voivat välillä vähän nuupahtaa (ja ehkä kannattaakin antaa näin tapahtua), mutta kyllä se sieltä nousee.

Mikä voi olla vaikeaa, on talven yli pitää se elossa. Varsinkin annuumit ovat joskus hankalia tässä. Mutta hyvissä olosuhteissa ja varsinkin hyvän valon avulla sekin onnistuu. Mutta ei ole enää mikään itseisarvo. Ja aina voi laittaa keväällä uudet taimet tulemaan.

Mitä isommassa ruukussa pääsääntöisesti ovat, sitä paremmin tuottavat satoa. Pienemmässäkin pärjäävät. Jos kasvaa mielestäsi liian isoksi, niin latvo mielesi mukaan, niin koko on juuri sellainen kuin haluat.

Puutarhan kesä on hyvä, halpa, helppo ja riittoisa lannoite chileille.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Poppamiehen oma kastike Savunaga lähentelee melko hyvin Blairin Pure Deathia eli kotimainen soosi laittaa melko hyvin kampoihin tuolle legendalle.
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Blair's Death Rainin valmistamat Habanero-sipsit ovat valloittaneet meikäläisen sohvan parina viime viikkoina. Ainakin joistain pääkaupunkiseudun K-ketjun kaupoista löytyy. Tulista, mutta hakkaa nolot grillisipsit mennen tullen. Toki poppamiehestä löytyy vielä reilu puol egeä halvemmalla per pussi.

Poppamiehen verkkokauppa!
(linkki vie poppamiehen sivuille, kyseisen tuotteen kohdalle.)
Löytyy esim. Espoon Entressen Punnitse&Säästä-kaupasta. Tulisia, mutta sipseinä minusta huonoja. Itse käytin pussin murskaamalla sipsit ja laittamalla murskaa tortillojen väliin.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Itse ostin pussin töihin noita (Habanero) kaupasta. Hassua että ennen en pystynyt syömään noita kuin joku 4 sipsiä ja suuta poltti jo ihan hulluna, nyt menisi varmaan vaikka koko pussi jo kerralla.

Chilin maku hyvä, mutta eipä nuo mitään lemppareita itse sipseinä ole täälläkään. Suosittelen silti maistamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Ensi viikonloppuna olisi DavidKrokett-foorumin kesätapahtuma ja taas kerran tulee tilattua Heinän puutarhalta tuoreita jalapenoja täytettyjä chilejä varten. Chili auki, siemenet ulos, juustoa täyteen, pekoni ympärille ja grilliin. Hemmetti tulee hyvää! Suosittelen!

- Tinke-80
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ensi viikonloppuna olisi DavidKrokett-foorumin kesätapahtuma ja taas kerran tulee tilattua Heinän puutarhalta tuoreita jalapenoja täytettyjä chilejä varten. Chili auki, siemenet ulos, juustoa täyteen, pekoni ympärille ja grilliin. Hemmetti tulee hyvää! Suosittelen!

Todellakin taattua kesäkamaa. Itse pidän vielä enemmän samoin täytetyistä Aji Cristaleista. Habanerosilppua juuston kera herkkusieniin ja pekoni ypärille toimii myös hyvin. Tässähän tulee nälkä...
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Eilen tuli maisteltua kesärullien kanssa inkivääri-valkosipuli chiliä ja hot-asteikko oli 3. Oli kuitenkin pettymys, ei ollut tarpeeksi potkua, makuhermot varmaan tuhoutuneet. ;)
 

Veijari

Jäsen
Itse ostin pussin töihin noita kaupasta. Hassua että ennen en pystynyt syömään noita kuin joku 4 sipsiä ja suuta poltti jo ihan hulluna, nyt menisi varmaan vaikka koko pussi jo kerralla.

Chilin maku hyvä, mutta eipä nuo mitään lemppareita itse sipseinä ole täälläkään. Suosittelen silti maistamaan.

Cittarista hain viikko sitten sekä tuon Blair`s:n mustan pussin että keltaisen mediumin. Mediumia vetää pussin kerralla helposti mutta mustan kanssa joutuu haukkomaan henkeä ja litkimään maitoa välissä. Pari iltaa kestää tuollainen musta pussi tuhota meikäläiseltä. Syntisen hyvää naposteltavaa ja pakko napsia niitä hieman itsetuhoisesti kunnes kitalaki on tulessa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eilen tuli maisteltua kesärullien kanssa inkivääri-valkosipuli chiliä ja hot-asteikko oli 3. Oli kuitenkin pettymys, ei ollut tarpeeksi potkua, makuhermot varmaan tuhoutuneet. ;)

Makuhermot saa kivasti heräteltyä Habanerolla tai Naga Jolokialla jälleen henkiin. Kummastakin herkusta löytyy lukemattomia jalostettuja tuotteita vaikkapa poppamies.comista.
 

Stam1na

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP! Vaajakosken Pelikaanit! Barcá!
Onkos kukaan käynyt kokeilemassa Gringos Locosissa tuota Wall of Fame annosta?

Itse on tullut tuo Diablo burgeri siellä vedettyä mutta ilmeisesti tuo olisi pari astetta kovempaa tavaraa. Pitäis varmaan käydä testaamassa jos sais kuvan seinälle.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös