Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 285 715
  • 979

Stam1na

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP! Vaajakosken Pelikaanit! Barcá!
Käy mielummin Jack The Roosterissa vetämässä Death Burger. Itsellä ko operaatio edessä vielä tämän kesän aikana.

Ei taida Jyväskylästä löytyä kyseistä puljua joten on tyytyminen Gringosiin.
 

Fiiu

Jäsen
Onkos kukaan käynyt kokeilemassa Gringos Locosissa tuota Wall of Fame annosta?

Itse on tullut tuo Diablo burgeri siellä vedettyä mutta ilmeisesti tuo olisi pari astetta kovempaa tavaraa. Pitäis varmaan käydä testaamassa jos sais kuvan seinälle.

Mulle se Jolokia ribs tjsp. oli aivan riittävän kova annos ellei peräti jo liikaakin (kaksi pääkalloa, WoF:ssa viisi). Siinä ja siinä, kyllähän se pirusti poltteli mutta maku kyllä oli hyvä ja jälkkäriksi otettu mansikkapirtelö sammutti sen poltteen, onneksi. Meinas äitiä tulla ikävä... :)
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mahtaako pk-seudulla olla vastaavantyylistä ravintolaa, joka tarjoaisi näitä hieman tulisempia chiliannoksia?
 

Stam1na

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP! Vaajakosken Pelikaanit! Barcá!
Mulle se Jolokia ribs tjsp. oli aivan riittävän kova annos ellei peräti jo liikaakin (kaksi pääkalloa, WoF:ssa viisi). Siinä ja siinä, kyllähän se pirusti poltteli mutta maku kyllä oli hyvä ja jälkkäriksi otettu mansikkapirtelö sammutti sen poltteen, onneksi. Meinas äitiä tulla ikävä... :)

Diablo pullassa oli muistaakseen kolme kalloa ja se meni tippa silmässä ja toinen nenän päässä kuitenkin suhtkoht kivuttomasti, mutta tuo on tosiaan viisi kalloa se seinä annos. Kyllä se ehkä saattais mennä, pitää varmaan tilata pari litraa piimää ruokajuomaks.
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Locosissa söin viimeksi Diablon ja esanssinen surkea burgeri. Tulinen, mutta maku ala-arvoinen. Käynnin vielä kruunasi surkea palvelu. Liian helppo ratkaisu hukuttaa burgeri tuliseen valmiskastikkeeseen. Käyttämällä tuoreita laatuchilejä olisi mahdollista tehdä tulista, mutta maukasta. Tampereen Death Burgerissa sama ongelma.

Helsingissä maukata tulista ruokaa saa mm. keskustan New Bamboo Centerissä, jos tilaa ruokansa 5-6 chilillä. Tarjolla aina ysiin asti luokitusta, mutta näitä ei mainita ruokalistassa.
 

Stam1na

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP! Vaajakosken Pelikaanit! Barcá!
Locosissa söin viimeksi Diablon ja esanssinen surkea burgeri. Tulinen, mutta maku ala-arvoinen. Käynnin vielä kruunasi surkea palvelu. Liian helppo ratkaisu hukuttaa burgeri tuliseen valmiskastikkeeseen. Käyttämällä tuoreita laatuchilejä olisi mahdollista tehdä tulista, mutta maukasta. Tampereen Death Burgerissa sama ongelma.

Helsingissä maukata tulista ruokaa saa mm. keskustan New Bamboo Centerissä, jos tilaa ruokansa 5-6 chilillä. Tarjolla aina ysiin asti luokitusta, mutta näitä ei mainita ruokalistassa.

Kyllä täytyy sen verran puolustaa että ainakin J:Kylän GLssä on aina ollut palvelu hyvää ja Diablokin maistui hyvälle.
Eikös tuo jonkin näköinen Franchising ketju ole eli voi olla isojakin vaihteluita eri raflojen välillä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Helsingissä maukata tulista ruokaa saa mm. keskustan New Bamboo Centerissä, jos tilaa ruokansa 5-6 chilillä. Tarjolla aina ysiin asti luokitusta, mutta näitä ei mainita ruokalistassa.

Tätä voin myös suositella. Erittäin herkullista ja tarvittaessa tulista sapuskaa. Ainakin joku vuosi sitten vähän kokemattomampana chilin ystävänä itkin ja söin jotain Tom Yam tyylistä -keittoa. Emäntä naureskelee vieläkin sille, silmät valuu ja kerron samalla koko ajan kuinka maukasta ruoka on. Se oli kyllä maukasta mutta muutama naksu chiliä liikaa.


_
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Käyttämällä tuoreita laatuchilejä olisi mahdollista tehdä tulista, mutta maukasta. Tampereen Death Burgerissa sama ongelma.

Kerrohan hieman lisää näistä tuoreista laatuchileistä ja siitä miten homma toimii talvisin. Pyreet ja kastikkeet ovat tämän maan huippua jos verrataan tampesterin chilipaikkoihin. Jos olet eri mieltä niin heitä parempia paikkoja kehiin tästä maasta.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kerrohan hieman lisää näistä tuoreista laatuchileistä ja siitä miten homma toimii talvisin. Pyreet ja kastikkeet ovat tämän maan huippua jos verrataan tampesterin chilipaikkoihin. Jos olet eri mieltä niin heitä parempia paikkoja kehiin tästä maasta.

Tästä tuli mieleen että stadin kebab-paikoista(useista) saa kyllä pyytämällä tuoreita chilejäkin, on tullut thai-chileja syötyä sellaisenaan kavereiden kanssa kännissä, toivat pyynnöstä pikkulautasella jonkun kymmenen. Aika tulisia ovat, itselle jo pari kokonaista riitti.

Tässä infoa kyseisistä pirulaisista:
Prik Kee Noo Thai Chilli | thai-eyes

Tässä vähän tietoa Wikipediasta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bird's_eye_chili
Scoville scale - Wikipedia, the free encyclopedia




_
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Sain postitse ystävättären Uudesta-Seelannista lähettämät kaksi chilikastikeputelia eilen.Fire Dragon Chilies Xtra Hot sekä Deadly.Scovillejä ei pulloissa lue.Miedommassa chilejä 55%/100mm putelissa.Todella hedelmäinen maku eikä sitä etikan tuttua pistoa kuten vaikkapa Tabascoissa ole ensinkään.Capsasiinipää olen ollut iät&ajat,kyseinen tuote on ihan parasta lajissaan.Deadlyssa 65%/100mm ja sisältää Naga Morichia,Bhut Jolokiaa,Bih Jolokiaa sekä habaneroja...Näiden jälkeen paluuta ei ole eli pakko tilata näitä lisää.Tilaus on tehtävä suoraan paikanpäälle koska kyseessä pieni firma joka kasvattaa chilit itse jne.Laitoin juuri kyselyn postikuluista 2x200mm pulloille joiden hinta 12 sikäläistä dollaria...
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Chilitilaus:
ImageShack - Online Photo and Video Hosting

Teimme DK-porukalla pienen chilitilauksen Heinän puutarhalta. Suosittelen varauksetta Heinän puutarhaa tuoreiden chilien tilaamiseen.

-Tinke-80

On kyllä loistava paikka. Käyn tuolla kesäisin pari kertaa kuukaudessa hakemassa muutaman kilon tavaraa ja toimitan sitä lähikauppoihin. Nyt tekevät taas nagakurkkua ja se vasta on nannaa. Kannatta soittaa ja varata muutama kilo kyseistä tuotetta.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Jack The Roosterin Death Burger tuli "nautittua" eilen tai siis söin jotain neljäsosan siitä purilaisesta ja pari ranskalaista. Maku oli kyllä ihan helvetin hyvä ja ainakin tarjoilijan mukaan siihen laitetaan ihan Naga- pyrettä 30grammaa (+luoja tietää mitä muuta) joten en sit tiedä siitä esanssisuudesta mistä täällä puhuttiin. Oikeastaan alkuun toi meni ihan hyvin eikä se suun polte loppujen lopuksi niin paha ollut mitä etukäteen pelkäsin. Muutaman minuutin kuluttua se iski sit mahaan ja pikkuhiljaa oli pakko viheltää peli poikki. Järjetön polte, närästys, kouristus, kipu.. en tiiä miten sitä tunnetta mahassa oikein kuvailis, mutta ei vaan pystyny enempää vetään kun koko kroppa huutaa et mitä vittua sä jätkä oikein syötät tänne. Jonku 1-2tuntia oli aika pahat kouristukset mahassa, mutta jollain kierolla tapaa oli myös helvetin hyvä fiilis. En mikään hillitön chilipää ole ja tää oli enemmänki tällänen extreme- veto et pakkohan tota on kokeilla. Tää aamu oliki sit ihan yhtä tuskaa kun kaheksan aikaan heräsin järjettömiin vatsakipuihin ja jokainen chiliä syönyt voi kuvitella miten ihanaa oli sen tunnin verran vääntää ripulipaskaa pöntöllä... Ens vuonna uudestaan?
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Kovin tutulta kuulostaa, tuli aivan ravintola Coloradon Burger From Hell-kokemus mieleen neljine kivuiliaine "istuntoineen" seuraavana aamuna.
 

TDM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Oulu
Chilitilaus:
ImageShack - Online Photo and Video Hosting

Teimme DK-porukalla pienen chilitilauksen Heinän puutarhalta. Suosittelen varauksetta Heinän puutarhaa tuoreiden chilien tilaamiseen.

-Tinke-80

Jalapenoja tuossa ainakin on, mutta mitä muuta tilauksenne sisälsi? Itsekin lähellä asuvana olen ajatellut ajella paikan päälle hakemaan pari kiloa chiliä talveksi pakkaseen.

Kokemuksen perusteella tuorechili säilyy pakkasessa yllättävän hyvin, maku ei hirveästi kärsi. Koostumus pikkuisen, mutta hyvin pystyy käyttämään ruuanlaittoon.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Söin tuossa viikon aikana kaksi pussia Blairin habanerosipsejä ja lisäksi käytin ruoanlaitossa pullon lopun jotain Yacateco -kastiketta (?), jonka frendi antoi kun totesi, että ei tykkää siitä enåä. Nyt latasin tänään aamulla krapulamunakkaaseen todella reilulla kädellä cayennepippuria, mutta en maistanut tulisuutta oikeastaan ollenkaan ja sitä cayennea laitoin oikeasti paljon.

Kysymykseni kuuluu, että voiko cayennepippurista hävitä tulisuus, kun purkki on pari vuotta ollut lähes käyttämättå, vai nouseeko se tulisuustoleranssi todellakin näin äkkiä?
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Niin no mulla ei ainakaan Death Burgerin jälkeen ole Habanero Tabasco tai Aji Cristalit tuntunu enää missään.. En kuitenkaan usko et se toleranssi pysyvästi nousis ellet sit joka viikko vedä sitä paria pussia.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En kuitenkaan usko et se toleranssi pysyvästi nousis ellet sit joka viikko vedä sitä paria pussia.

En mä sitä meinannutkaan, että tosta pysyvä toleranssi syntyisi. Olen ennenkin huomannut, että tulisuutta sietää sitä paremmin, mitä enemmän syö, mutta että voiko se toleranssi nousta viikossa (ma-pe) jo noin hemmetisti. Toki tuli tosiaan joka päivä syötyä tulista sapuskaa.

Lisätään vielä tulisen tavaran listaan Pirkan chilitonnikala. Herranjumala kun on hyvää! Tuota ruisleivän päälle reilulla kädellä ja juustoa sekä sitä ycateco -kastiketta kaveriksi. Voi mikrottaa jos tahtoo, mun mielestä kylmänä parempaa. Vie täysin kielen mennessään, hieno tuote Pirkan tuoteperheessä tuo tonnikala.

Niin, tätä vihreää El Yucateco -kastiketta siis tarkoitin.
 
Viimeksi muokattu:

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden ensimmäiset BirdsEyet pensaassa punaisena. Muutkin (4) lajit tuottavat hyvin hedelmää. Aika hyvä fiilis.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Tulipa maistettua Amarillon Habanero Burgeri ja menussakin varoitettiin tulisudesta.

Oli kyllä paras burger kokemus suomessa ja tulisuutta oli omaan makuun juuri sopivasti. Mukavasti siinä sivussa meni 0,6l hiiva ja hiki irtosi semisti. Kannattaa kokeilla, jos sattuu kulmille.

Täytyypi testata itsekin tuo death burgeri, jos sattuu hollille...
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Täytyypi testata itsekin tuo death burgeri, jos sattuu hollille...

Suosittelen valitsemaan sellaisen ajankohdan ettei seuraavana päivänä tarvi tehdä mitään tärkeää, ihan oikeasti. Itellä tarkoituksena käydä toinen yritys vetämässä tässä joskus... Ei nyt ihan heti tee mieli uutta yritystä.

E: Who Dares Burns Naga Bhut Jolokia- kastikkeella pääsee muuten aika lähelle sitä Death Burgerin makua jos joku haluaa testata. Tarjoilija siis sanoi et siihen tulee 30grammaa Nagaa pyreenä, mutta eipä tuo olis ensimmäinen kerta kun asiakkaalle valehdellaan ravintolassa.
 
Viimeksi muokattu:

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Noniin, tulipahan tilattua Poppamiehestä vähän tavaraa, kun ei mitkään tabascot ynnä muuta toimi enää millään lailla.

Pain is Good Garlic Style (joskus maistanut, hyvää oli)
Blair's Ultra Death (2020-versio ainakin maistui)
Blair's Sudden Death (ei kokemuksia)
Poppamies Vampyyrisuola
Poppamies Savuchilisinappi

Eiköhän näillä saa vähän makua tylsiinkin ruokiin.
 
Viimeksi muokattu:

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Eiköhän näillä saa vähän makua tylsiinkin ruokiin.

No, juuri ja juuri.
Itsellä on sellainen tilanne, että oma sato on senverran suuri, ettei suurempia tilauksia tarvitse tehdä. Noista riittää vielä parille tutullekkin ja pirun hienoa, että moni on alkanut arvostamaan aitoa chilin makua, eikä sitä saatanan paskaa etikkalientä...

Syksyllä tosin täytyy tehdä päivitys talvivarastoihin. Vikku, että mikä orava mustakin on tullut... Sinapit, sipsit yms, kaapit täyteen ja sitten voikin taas chillailla. Vähän on tullut vihiä uusista mahdollisista tuotteista ja täytyy tässä vähän venyttää tilausta, mutta mutta... Keep your head up!

Täytyis varmaan pitää jonkinlainen tauko noiden palkojen suhteen. Jokunen frendi sanonut safkaa "tuliseksi" ja itselle ei kolise. Joskus olinkin pelkillä yrteillä pitkänaikaa ja taas alkoi maistamaan, jotain...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös