Toisille tulinen ruoka ei ole nautinto, vaan juuri tuota epämiellyttävää polttavaa tunnetta tai muuten vaan huono kokemus. Toiset taas tykkäävät juuri tulisen ruuan mausta. Ja joissain kulttuureissa jopa haetaan respectiä kaikella extremellä. Mutta tulisen ruuan syöminen on asia, jota ei voi opettaa. Se vaan pitää oppia. Jos ei tykkää, ei ole pakko syödä. Toki voi tulla tänne aukomaan päätään, jos tietää olevansa muita ylempänä. Tämä ei sitten koskenut sinua, minkä varmaan arvasitkin.En ole erityisemmin mieltynyt tulisiin sapuskoihin, eikä näin ollen chilit sun muut pippurit sytytä. Maustekaapissa on mieto- ja perustabasco sekä valkosipulimausteinen, ynnä jokunen maustepussi, mutta ei siis mitään varsinaisia pro-meininkiä. Rehellisesti sanottuna en ymmärrä sitä, että joku haluaa painostavan poltteen suuhun ja vatsaan, mutta kai siitä sitten jonkinlaista nautintoa saa.
On muuten aika iso ero siinä, onko ruoka tulista vai vain maustettua. Homman juju on valmistustekniikka. Tosin sama pätee kaikkeen ruuanlaittoon.