Mainos

Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 285 807
  • 979

#76

Jäsen
Moniko Jatkoaikalainen on kokeillut Death Burgerin syömistä ja moniko on onnistunut siinä? Ainakin yks jatkoaikalainen on syönyt ko. tuotteen kahdesti...

-Tinke-80
Viime vuonna kokeilin festivaalien yhteydessä ja epäonnistuin. Tulinen ja pahanmakuinen. Ei enään esanssihaasteruokia, ennemmin laittaa tuoretta nagaa tjsp. reilusti ruokaan, jos haluaa testata sietokykyään.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Voitko vähän valaista tuota tarkemmin kun en pikaisella googletuksella löytänyt mitään konkreettista?

No en voi. Asia on kuitenkin yritysten sisäinen juttu eli tää jää nyt pimentoon.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Heh...no sitten ymmärrän tuon alennuksen mutta eipä siitä sen enempää.

No en voi. Asia on kuitenkin yritysten sisäinen juttu eli tää jää nyt pimentoon.

Hienoa muuten, että kiekkopuolen "heh-noh-tiedän-muuten-hyvin-miksi-tötterströmiä-kaupitellaan-pitkin-liigaa-mutta-tiedottakoon-seura-ensin-heh"-tietäjäjargon on löytänyt myös chiliketjun. Tosin vielä ei avautunut mihin sarakkeeseen täällä se uskottavuuspiste merkitään. Noh, leikki leikkinä.. Itseänikin kiinnostaisi tämä vihjailu eli ymmärrä nyt antaa.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Hienoa muuten, että kiekkopuolen "heh-noh-tiedän-muuten-hyvin-miksi-tötterströmiä-kaupitellaan-pitkin-liigaa-mutta-tiedottakoon-seura-ensin-heh"-tietäjäjargon on löytänyt myös chiliketjun.

Ei ole tarkoitus olla pöljä kusipää mutta kun työskentelee alalla niin ei vaan voi heittää kaikkia asioita pöytään. Juttuun ei kuitenkaan liity mitään sensaatiomaista vaan ihan tavallinen yritysten välinen riita, joka selviää parissa kuukaudessa.

Yksityiskohtien tietäminen on aivan se ja sama chiliharrastajien keskuudessa eli antaa olla.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

#76

Jäsen
Tytär otti aikoinaan ensikosketuksen chileihin napatessaan minua peukalosta kiinni. Tuli samalla mieleen, että olin aiemmin päivällä pilkkonut habaneroja ruokaan. Ei ollut tarpeeksi hyvin pesty kädet -> maitoa tytölle.

Seuraava kokemus oli, kun nappasi pihalla bird's eye babyn podin suoraan pensaasta. Ei aiheuttanut suurta huutoa. Pojan piti nyt alta vuoden ikäisenä pistää paremmaksi ja nakersi yellow fatalin podia puskasta. Oli vielä vihreä podi, mutta maistoin itse podia myöhemmin. Oli tiukkaa settiä, joten en ihmettele suurta huutoa ja hammasten kiristystä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään kello 19 neloselta tulee realitysarja Neljän tähden illallinen. En laittanut tätä tuonne tv-ohjelma ketuun koska mukana on pikkulintujen mukaan Poppamiehen tuotteita. Alla lainaus nelosen ohjelmasivuilta.

Kokkausvuorossa Uniklubin laulaja Jussi Selo. Rokkarin illallinen katetaan baariin ja tarjolla on tulista makaronilaatikkoa. Tunnelma on katossa vaikka hikikarpalot nousevatkin vieraiden Pentti Hietanen, Gekko ja Johanna Debreczenin otsalle.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Hei arvon veljet ja siskot, jotka kasvattelette chilejä! Nyt on onkelma.

Eli tuolla lasitetulla parvekkella on ollut edelleen yöt-päivät sekä Aji Amarillon että Peri-Perin puskia. (Kolmisen kasvia kumpaakin.) Nyt kun alkaa vkl olemaan alle 10 astetta tuossa parvekkeellakin on aika nostella kasvit sisälle... Ongelma on valaisu ja nyt raa'at hedelmät.

Ongelma 1) Kuinka monta ja mimmosta valoa nyt olisi näppärä hommata? Jotain perus energiansäästölamppuja vissiin?

Ongelma 2) Puskat on sen yli 50cm apaut järjestään korkeita, tartteeko noita leikata talveksi?

Ongelma 3) Nuo hedelmäthän kypsyvät normaalisti keinovalossakin?
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ongelma 1) Kuinka monta ja mimmosta valoa nyt olisi näppärä hommata? Jotain perus energiansäästölamppuja vissiin?

Mulla ei ole yhtään lamppua ja hyvin loppusato on kypsynyt ikkunalaudalla.

Ongelma 2) Puskat on sen yli 50cm apaut järjestään korkeita, tartteeko noita leikata talveksi?

Itse olen keväällä leikannut ja hyvin olen satoa saanut.


Ongelma 3) Nuo hedelmäthän kypsyvät normaalisti keinovalossakin?

Kts vastaus ongelmaan 1 ja ilman mitään lamppua ollaan talven yli menty.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Tuli tänään käytyä Turun kirja- ja ruokamessuilla ja siellä oli Heinän Puutarha ja heillä oli maistiaisina omassa kasvihuoneessaan kasvattamiaan chilejä ja tuli maistettua Naga Morichia ja kivan tulinen se oli, heillä olisi ollut myös nagasinappia ja heiltä voi tilata chilejä ja sinappia.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Chilien kasvatus puraisi nyt kesällä, ennen tullut parvekkeella pidettyä lähinnä yrttejä, mutta puolivälissä kesää tuli hankittua ensimmäiset chilikasvit, kun Plantagenista lähti mukaan Jamie Oliverin joku chilikasvi. Tuottaa mukavasti hedelmiä, valitettavasti tulisuusaste on "oranssi paprika". Kaverilta tuli saatua samoihin aikoihin "joku habanero" ja "varmaan jotain perus Annuumeja".

Habaneroista yksi kerkesi vielä tehdä hedelmät ennen sisälle siirtymistä. Väri on vielä vaalean vihreä, mutta yhden uhrasin makutestiin ja oikein mukava Habaneron maku sieltä löytyy (muutenkin nautin tuosta haban mausta huomattavasti enemmän kuin nagoista, joissa tuo tulisuus tuntuu enemmän ikävänä takapotkuna). Annuumeistakin toinen kasvattaa pienen vihreän paprikan näköistä hedelmää ja pari on vielä lisää tulossa.

Viikonloppuna tuli laitettua ensimmäiset siemenestä asti "omat" chilit kasvamaan. Aiji Cristalia, Birds Eye Babya, Infernoa ja paria lajiketta joilla on vain tuo "koodinimi" (C01172, CGN 22088, fataliiseeds.net:istä). Noita nimettömiä odotan ehkä eniten, toki Aiji Cristal on yksi suosikkichileistäni ruoanlaitossa.

Valaistusta pitänee miettiä, tarkoituksena kun on saada jonkunlaista satoa myös talvella. Nyt nuo itämässä olevat + neljä pieneksi siistittyä puskaa on 100 litran akvaariossa, jonkä päällä roikkuu 2x25W akvaariovalaisin. Kahdelle isommalle puskalle hommattiin jalkaspottivalaisin ja saavat vielä osittain osan isomman akvaarion 2x54w loisteputkien valosta. Ledit kiinnostaisi, ehdotuksia otetaan vastaan mahdollisimman hyvällä teho/sähkönkulutus/hinta -suhtella varustetusta valaisimesta. Rahaa budjetoitu max 200e valaistukseen.
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Talvettamisessa valo voi tietysti olla ongelma, mutta isompi problematiikka liittyy ilmankosteuteen. Huoneilma on aivan liian kuivaa. Jos tarkoituksena on vain saada kasvit selviämään talven yli ilman isompaa sato-odotusta, niin parhaiten se onnistuu viileässä ja kosteassa paikassa. Jatkuvaa satoa tavoitellessa tarvitaan sitten teknisempiä ratkaisuja.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Talvettamisessa valo voi tietysti olla ongelma, mutta isompi problematiikka liittyy ilmankosteuteen. Huoneilma on aivan liian kuivaa. Jos tarkoituksena on vain saada kasvit selviämään talven yli ilman isompaa sato-odotusta, niin parhaiten se onnistuu viileässä ja kosteassa paikassa. Jatkuvaa satoa tavoitellessa tarvitaan sitten teknisempiä ratkaisuja.

Ilman kosteuden kanssa en usko että tulee järjetöntä ongelmaa. Chilien kanssa samassa huoneessa on avoin 360-litrainen akvaario (jossa on kohtuullinen lämmitys ja reilu vedenkierrätys), joka pitää olohuoneen vähän liiankin kosteana ihmisten makuun.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kannattaa lukea jos tilaa pizzerioissa pizzaansa jalapenoja. Todennäköisesti saatte peperoneja jalapenojen tilalle. Kuten jos tilaa aurajuustoa mutta saakin jotain halpaa sinihomejuustoa tialle.
Ja aivan varmasti 100% paskapuhetta. Kukaan jalapeñon tunteva ei erehdy noiden välillä. Ja minusta se aurajuusto on sitä halpaa sinihomejuustoa.
 

Basso76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Canadiens, Juventus, Everton
Maistoin tossa LiDL:n inferno pakastepizzaa ja pitää todeta, että parasta pakastepizzaa ikinä. Kerranki löyty jonnin verran potkua.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Maistoin tossa LiDL:n inferno pakastepizzaa ja pitää todeta, että parasta pakastepizzaa ikinä. Kerranki löyty jonnin verran potkua.

Kaverini kanssa joka on samanlainen chilipää kuin meikäläinenkin testasimme Lidlin inferno pizzoja ja MuroBBS:n hehkutuksista päätellen odotin todellista suun räjäyttäjää, mutta aika pettymys oli. Toisella kertaa ostamani inferno pakastepizza oli varsin hyvä mutta ei missään nimessä sellainen pizza jota kehuisin chili-ketjussa.

-Tinke-80

EDIT! Toki paras chilillä maistettu pakastepizza mitä tiiän.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Ja aivan varmasti 100% paskapuhetta. Kukaan jalapeñon tunteva ei erehdy noiden välillä. Ja minusta se aurajuusto on sitä halpaa sinihomejuustoa.

Niin karvakädet ei tiedä eroa tai sitten kusettavat. Ei ole yksi tai kaski kertaa kun olen törmmänyt siihen että listassa luke jalapeño mutta pepperonia on pizzasta sitten löytynyt.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Niin karvakädet ei tiedä eroa tai sitten kusettavat. Ei ole yksi tai kaski kertaa kun olen törmmänyt siihen että listassa luke jalapeño mutta pepperonia on pizzasta sitten löytynyt.
Kannattaa varmaan hiukan miettiä, missä lättynsä syö, jos täytteet eivät olekaan luvatut. "Kaikki pizzat 3,90" ei ole mikään varsinainen houkutin. Olet jo saanut mitä tilasit, jos eksyt paikkaan, jossa tuollaista harrastetaan.
 

Stam1na

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP! Vaajakosken Pelikaanit! Barcá!
Tänään pääsin sitten vihdoin korkkaamaan vaimon tuliaiset joulumarkkinoilta. Poppamiehen kojusta oli löytynyt Naga Morichilla maustettuja Chilipipareita.

Oikein makoisia ja mukava jälkipolte pysyy suussa muutaman minuutin, useamman olen jo tänään kerennyt tuhota.

Note to self: Chilipiparit ja viski eivät toimi yhdessä!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään pääsin sitten vihdoin korkkaamaan vaimon tuliaiset joulumarkkinoilta. Poppamiehen kojusta oli löytynyt Naga Morichilla maustettuja Chilipipareita.

Omia chilipipareita on myös helppo kokkailla kun jauhettua chiliä saa Poppamieheltä erittäin edulliseen hintaan...ja laaduissa riittää. Lisäksi piparit voi valmistaa niin, että yhdistää kaksi piparia ja väliin oman maun mukaan maustettua tuorejuustoa. Erittäin yksilöllinen herkku ja kahvipöydän totaalinen yllätys kokeilunhaluisille.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Niin tai kai chilipiparin voi valmistaa pistämällä vähän nagaa kielen päälle ja antamalla vaimokkeelle australialaisen suudelman. Eli siis vähän niin kuin ranskalainen suudelma mutta down under.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sain eräältä Jatkoaikaveljeltä joululahjaksi Poppamiehen Savutrion. Polte on kova päästä noita maistamaan, mutta syödään nyt nuo jouluruoat ensin. Vaikka sopi kyllä ihan hyvin kinkun päälle tuo savuchili -chipotlekastike, pakkohan sitä oli maistaa. Kiitin kyllä ihan livenäkin, mutta laitetaan nyt vielä tätä kautta, jotta kiitos palstaveli!
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Tuli kokeiltua Savuhovin Kipu sinappia. Olipa sen verran positiivinen yllätys, että voisi olla mieluinen myös tämän palstan lukijoille. Naga Morichilla maustettu makeahko sinappi. Suosittelen lämpimästi. Tää olisi pitänyt vaan tajuta kun oli vielä joulukinkku pöydässä. ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös