Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 280 723
  • 985

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No jos ei nyt ihan nirsoilemaan ala, niin kyllähän se minusta täyttää "tuoreen" kriteerit, kun ottaa pakkasesta chiliä safkaan...

Aji Cristaleita pakastelin taannoin. Ne menivät ainakin koostumukseltaan löysiksi ja vetisiksi. Maku nyt ei muuttunut, mutta en tykännyt tuosta koostumuksesta lainkaan.

Mainitaan kastikkeista vielä Chilikaupan Löyly. Mainio tuote.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Texas Peteä olen minä(kin) käyttänyt, mutta sen tabascomainen etikkaisuus on todella alkanut vituttamaan. Puhuin erään tänne kirjoittavan kanssa asiasta puhelimessa ja hän kehotti, että käännän katseeni alahyllylle, josta löytyi Poppamiehen Suomessa valmistettua Wings -kastiketta. Oli muuten Texas Peteen verrattuna kuin toiselta planeetalta. Naga jolokialla on saatu kastikkeeseen sellaista potkua, että mulle maistuu. Vähän on etikkaista tämäkin, mutta margariinilla maku pehmenee. Suosittelen!
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
3. Poppamies Vampyree -savustettu valkosipuli- & chilipyree
Sopii ihan mihin ruokaan tahansa. Parasta hampurilaisten ja tortillojen välissä. Uskomattoman maukasta, ei kovin tulista.

Tämä toimii kyllä hyvin. Itse ostin tuosta läheisestä Punnitse & Säästä-liikkeestä Poppiksen habanero-jolokia-pyreetä. Melko loistavaa. Eikä edes ollut kuuden €uron hinnallaan mikään erityisen ylihintainen haku (nettisivuilta 5.90€), toisin osa muista ko. lafkan jälleenmyymistä tuotteista.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sivuaa ehkä lähinnä ketjun aihetta, mutta en keksinyt muutakaan.

Mitäs arvon chilin ystävät on mieltä siitä, että chiliä sekoitellaan perinneruokiin, mihin se ei siis perinteisesti kuulu? Onko se ruoan raiskaamista, vai hyvää uudistumista ja kokeilunhaluisuutta.

Meinaan viimeeksi tänään söin hernerokkaa ja heitin sinne chiliä sekaan (toki ihan jauheena). Omasta mielestäni se tuo hernekeittoon ihan oman uuden säväyksensä niiden perinteisten sinappien ja kumppanien kanssa. Olen muutamalta taholta kuullut tuhahteluja, että sekoittelen moista maustetta noin perinteikkääseen ruokaan. Olen vaan itse pitänyt.

Pitäisi ehkä joskus kokeilla, että heittää ihan tuoretta chiliä sekaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Mitäs arvon chilin ystävät on mieltä siitä, että chiliä sekoitellaan perinneruokiin, mihin se ei siis perinteisesti kuulu? Onko se ruoan raiskaamista, vai hyvää uudistumista ja kokeilunhaluisuutta.

Chilirouhetta ja -kastiketta tulee ainakin tuollaisiin perinteisiin laatikkoruokiin laitettua ja kyllähän se niidenkin makua parantaa. Esimerkiksi nyt makaroonilaatikko, kaalilaatikko, perunalaatikko jne. Jopa maksalaatikkoon olen tujauttanut soosia ja istuu yhdessä ketsupin kanssa kuin nyrkki silmään.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Mitäs arvon chilin ystävät on mieltä siitä, että chiliä sekoitellaan perinneruokiin, mihin se ei siis perinteisesti kuulu? Onko se ruoan raiskaamista, vai hyvää uudistumista ja kokeilunhaluisuutta.

Kyllä sitä tulee laitettua chiliä ruokaan kuin ruokaa. Duunissa tulee lisättyä esim. ihan perinteiseen kermaiseen kirjolohikeittoon. Yleensä kaikkiin leipiinkin tulee lisättyä. Kyllä se vain makua parantaa.
 

tutzba

Jäsen
Rakas päiväkirja,

liitän taas uuden kuvan chilistäni. Koko ruukku on aikalailla täynnä kauniita kukkia, mutta kuvassa olevaan chiliin asetan kaikki odotukseni. Kenties pääsen maistamaan sitä myöhemmin tämän vuoden puolella.

Parhain terveisin,

tutzba

--

Lopetan pelleilyn ja sanon, että nuo kukat ovat kyllä todella nättejä. Voisin jatkaa kasvattamista pelkästään niiden takia.
 

Liitteet

  • IMG_20110815_131001.jpg
    IMG_20110815_131001.jpg
    82,5 KB · kertaa luettu: 637

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Rakas päiväkirja....


....Lopetan pelleilyn ja sanon, että nuo kukat ovat kyllä todella nättejä. Voisin jatkaa kasvattamista pelkästään niiden takia.

Homo.

Ei vaan onhan nuo kivoja katsella ja viljely tuottaa aina nautintoa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Järvenpään Citymarkettiin oli kuuleman mukaan tullut chilikastikkeille oma päätyhylly. Onko joku jo käynyt testaamassa mitä kaikkea sieltä löytyy? Jos Blair's soosseja sekä sipsejä löytyis niin oijoi. Joku päivä pakko mennä testaamaan

-Tinke-80
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Järvenpään Citymarkettiin oli kuuleman mukaan tullut chilikastikkeille oma päätyhylly.

Näyttäisi tuo kyseinen Cittari olevan Poppamiehen tuotteiden jäälleenmyyjien joukossa, joten uskoisin, että Blair's -kastikkeet ja sipsit ovat tuotteista edustettuina, suosittuja kun ovat.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Isäni kävi Nashvillessa viime keväänä ja toi mukanaan pienen pullon Lynchburg Historic Whiskey Habanero Sauce kastiketta. Aivan tajuttoman hyvää, eikä kastike ole liian tulista. Kastikkeessa käytetty viski on tottakai Jack Danielsia. Juuri äsken isoveli kokkasi kebabkiusausta ja tuo kastike sopii siihen paremmin smokki James Bondille. Jos joku aikoo käydä Nasvillessa, kastike on kyllä pakko-ostos.
 
Suosikkijoukkue
JypFabun poliittinen ideologia
Järvenpään Citymarkettiin oli kuuleman mukaan tullut chilikastikkeille oma päätyhylly. Onko joku jo käynyt testaamassa mitä kaikkea sieltä löytyy? Jos Blair's soosseja sekä sipsejä löytyis niin oijoi. Joku päivä pakko mennä testaamaan

-Tinke-80

Myyrmäen Cittariin tuli alkukesästä jenkkihylly, josta löytyy myös Blairsin kastikkeita pitkä rivi. Mega Death ja Ultra Death on tullut tuolta hankittua sipsien jne lisäksi. K-market Pietarista (yllättäen Pietarinkadulta) löytyy Blairsin soosseja myöskin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Myyrmäen Cittariin tuli alkukesästä jenkkihylly, josta löytyy myös Blairsin kastikkeita pitkä rivi. Mega Death ja Ultra Death on tullut tuolta hankittua sipsien jne lisäksi. K-market Pietarista (yllättäen Pietarinkadulta) löytyy Blairsin soosseja myöskin.

Olisiko se kauppiaasta jonkun verran kiinni.

Espoossa missä asioin on useammassa K-Marketissa ollut jo muutaman vuoden Blair'sin tuotteita, sitten ne vaihtui Poppamiehen tuotteisiin. Välillä on molempia. Ja mikä parasta nyt viimeisen parin vuoden aikana on tullut paljon tuontikastikkeita kuten Hunt'sin maukkaita Barbecue soosseja. Samasta hyllystä löytyy jopa legendaarista Campbell'sin Tomato Souppia.


_
 

Liitteet

  • tomato soup-3206.jpg
    tomato soup-3206.jpg
    49,1 KB · kertaa luettu: 509
Suosikkijoukkue
JypFabun poliittinen ideologia
Olisiko se kauppiaasta jonkun verran kiinni.

Näin juurikin. Kyseisessä kirpunvärkin kokoisessa k-marketissa on laaja valikoima muitakin erikoistuotteita. Myyryorkin sittarista on ainakin aikoinaan saanut nagojakin, mutta hinta/laatusuhde ei oikein kohdannut. Odottelin tajunnan räjäyttävää tulisuutta kun yhden tungin spagettikastikkeeseen (kermaperseille pastakastikkeeseen), mutta ei edes pientä perseen kirvelyä ilmennyt seuraavana päivänä.
 

motamoro

Jäsen
Mitä porukka on mieltä Rainbown Chilitonnikalasta, onko se oikeasti tulista vai tuntuuko se vain siltä? Tuli eilen vaihteeksi ostettua, ja mukavasti ei niitä kokonaisia palkojaan tarvitse edes pilkkoa joukkoon kun tulisuutta ja makua on hyvin siltikin.

Omalla kohdallani tulisuuden määritys on viimeistään selvinnyt seuraavana aamuna, että onko paskalla käydessä perse tulessa vai ei... Tällä kertaa em. tonnikala aiheutti tämän pirullisen reaktion. Harmi sinänsä, hyvän makuista ja poltekin kivasti kiusoittelee, mutta omalla kohdallani tuo n. 3minuuttia kestävä makuhetki ei ole tuon peräsuolen polttelun arvoista, joka tulee lähes poikkeuksetta jokaisesti hiemankin tulisemmasta ruuasta (Chilipähkinöistä ei tule, joskaan eivät ne kovin tulisia olekaan). Noh, odotellaan taas vajaa kuukausi ennen seuraavaa purkillista ja sitten taas aamulla muistellaan, miksei ollut hetkeen tullut ostettua.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mitä porukka on mieltä Rainbown Chilitonnikalasta, onko se oikeasti tulista vai tuntuuko se vain siltä?

Mitä sen hinta on suhteessa normi tonnikalapurkkiin? Ja onko sitä vain hiutaleina?

Itse silloin tällöin ostan tonnikalaa paloina vedessä(sitä minkä metsästys ei vahingoita delfiinejä..heh) ja lisäilen tekotavasta riippuen erilaisia chilejä joko kastikkeina tai kuivattuina.

Periaate on muutenkin ollut jo vuosia että ruoat ostetaan naturel ja maustetaan itse maukkailla ketjussakin mainituilla kastikkeilla taikka tuoreilla chileillä sopivan tulisiksi.

Tonnikalasta saa ihan maukasta sandwich-täytettä esimerkiksi.


_
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli eilen löydettyä Blairin sipsejä paikallisen K-marketin hyllyltä ja pakkohan noita oli maistaa. Pari mediumia (cheddar- ja buffalo sauce tjsp.) sekä tuo tulisin noista (?), eli habanero lähtivät mukaan. Sen verran hyvää tavaraa, että tuli melkein kaikki pussit illalla vedettyä, vaikka en mikään sipsien ystävä todellakaan ole, mutta nämä toimivat loistavasti.

Pari purkkia maitoa joutui alkuun tuohoamaan, mutta loppuvaiheessa eivät nuo mediumit maistuneet ollenkaan tulisilta. Tuo vahvin noista on aika stujua settiä, joten täytynee maistaa toistekin.
 

#37

Jäsen
Tuo vahvin noista on aika stujua settiä, joten täytynee maistaa toistekin.
Tosiaan loistavaa kamaa tuo musta pussi. Oletteko huomanneet noissa laadunvaihtelua? Ensimmäisellä kerralla upposi liki koko pussi putkeen, mutta seuraavalla kerralla viidesosakin tuotti jo liikaa tuskaa. Vai ovatko jotakin kehon omia "hyviä ja huonoja chilipäiviä"?

Saa nähdä, mihin kolmas pussillinen asettuu. :)
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tosiaan loistavaa kamaa tuo musta pussi. Oletteko huomanneet noissa laadunvaihtelua? Ensimmäisellä kerralla upposi liki koko pussi putkeen, mutta seuraavalla kerralla viidesosakin tuotti jo liikaa tuskaa. Vai ovatko jotakin kehon omia "hyviä ja huonoja chilipäiviä"?

Nuohan ovat aika täyttäviä muutenkin ja itse ainakin huomaan, että pakki menee osittain sekaisin kun noita vetää. Itselläni ei yleisesti ottaen mikään tunnu yhtä tuliselta enää toista kertaa, mutta voi tietysti olla, että tarpeeksi vahvassa tökötissä tuo kestokyky vaihtelee.

Sain kaikki pussit tuhottua vajaassa päivässä, tästä on hyvä jatkaa kohti uusia makukokemuksia :).
 

Teela

Jäsen
Tuli eilen löydettyä Blairin sipsejä paikallisen K-marketin hyllyltä ja pakkohan noita oli maistaa. Pari mediumia (cheddar- ja buffalo sauce tjsp.) sekä tuo tulisin noista (?), eli habanero lähtivät mukaan. Sen verran hyvää tavaraa, että tuli melkein kaikki pussit illalla vedettyä, vaikka en mikään sipsien ystävä todellakaan ole, mutta nämä toimivat loistavasti.


Taidetaan käydä samassa K-kaupassa :) Bongasin viime viikolla ilmestyneen jenkkihyllyn ja ite olen enemmänkin haltioissani niistä muista tuotteista. Isäntä tykkää tosta tulisemmasta puolesta. Hyllystä löytyi Da´Bomb-merkkistä chilisoossia, onko se millainen tuote? Kannattaako ottaa kokeiluun?
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taidetaan käydä samassa K-kaupassa :) Bongasin viime viikolla ilmestyneen jenkkihyllyn ja ite olen enemmänkin haltioissani niistä muista tuotteista. Isäntä tykkää tosta tulisemmasta puolesta. Hyllystä löytyi Da´Bomb-merkkistä chilisoossia, onko se millainen tuote? Kannattaako ottaa kokeiluun?

Hutskin K-marketista bongasin hyllyn :). Ostin tuon Da 'Bomb Ghost Pepper Hot Sauce-nimisen tökötin, ja ihan kelpo tavaraa. Ei mitään ihmeellisen tulista, mutta antaa ihan mukavaa potkua vaikkapa perussafkaan. Leivän päällä en ole vielä kokeillut, mutta täytyy testata kun ehtii.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuli eilen löydettyä Blairin sipsejä paikallisen K-marketin hyllyltä ja pakkohan noita oli maistaa. Pari mediumia (cheddar- ja buffalo sauce tjsp.) sekä tuo tulisin noista (?), eli habanero lähtivät mukaan. Sen verran hyvää tavaraa, että tuli melkein kaikki pussit illalla vedettyä, vaikka en mikään sipsien ystävä todellakaan ole, mutta nämä toimivat loistavasti.

Blairin Habanero on suht tulista mutta sipsinä melko paskaa kamaa. Eipä juuri muuta makua kuin se rasva ja tulisuus. Muut Blairin sipsit aika keskiverto kamaa. Tosin saatavuus voi hieman takkuilla tässä lähi kuukausina...

Chilin ainoa ominaisuus ei ole polte vaan maku. Tähän kannattaa tutustua aloittelijoiden koska toleranssin kasvaessa uusia, helvetin hienoja makuja on tulossa suun iloksi. Opiskelkaa eri chilien omia makuja ja jättäkää se tulisuus sivummalle. Siitä se lähtee liikkeelle.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Blairin Habanero on suht tulista mutta sipsinä melko paskaa kamaa. Eipä juuri muuta makua kuin se rasva ja tulisuus. Muut Blairin sipsit aika keskiverto kamaa. Tosin saatavuus voi hieman takkuilla tässä lähi kuukausina...

Tuoltahan niitä saa :
http://www.americanfood4u.com/Home_c0.htm

Ostin tuolta Chipotle chipseja ja aivan loistavia! Makua oli muutakin kuin tulisuus ja rasva. En osaa oikein selittää millainen, mutta erittäin hyvä. Poltetta oli kuitenkin tarpeeksi.

Tuolla american foodissa on paljon kastikkeita mitä olen ostanut limujen ja kaljojen kaveriksi. 9,90€ postikulut kun ottaa kaverin kanssa esim. puoliks, niin eihän sillä rahalla meinaa saada Suomessa edes kirjettä lähetettyä. :)
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Onko kukaan huomannut Mama Africa's Zulu soosien katoamisen hyvin varustetuista ruokakaupoista ainakin helsingissä? Ehdin tykästymään afrikan äidin habanero kastikkeeseen ja sitä muutaman pullon ehdin kuluttaa. Ja taas kun tuli santsin aika, ni kappas ei löydy enää mistään. Prkl!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös