Chicago Blackhawks 2022–2023

  • 103 964
  • 520

Korppari1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, HIFK
Hyviä pointteja kirjoittajilta. Kyllä myös itse yön jälkeen alkanut tykkäämään siitä että haalittiin pickejä ja varattiin ykköskiekalta kolmesti. Ei myöskään haittaa ettei otettu Kemelliä. Kummoistakaan tietoa ei itsellä ole varatuista, mutta pitääpä alkaa ottamaan selvää. Melkoista korpivaellusta tulee varmasti olemaan seuraavat vuodet tuloksellisesti, mutta toisaalta parempana pidän sitä kun se että väkisin yritetään vielä päästä pleijareihin. Coloradon menoa kun katsoi niin kovin pitkälle pleijareissa ei olisi asiaa ollut nykyisellä porukalla. Bedard olis mukava lisä mutta eiköhän se 1 vuoro kierrä Chicagon vaikka ois koko liigan jumbo, ja Buffalo tai Arizona käy hakemassa sen pois.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No niin tänään taas mennään ja Blackhawksilla on taskussaan vielä yhdeksän vuoroa. Kaksi toiselle, neljä kolmannelle, kaksi kuudennelle ja yksi seitsemännelle kierrokselle. Olisin enemmän kuin tyytyväinen, jos onnistuvat Owen Beckin nappamaan toisella kierroksella. Muita mielenkiintoisia nimiä ovat mm. Jagger Firkus, Luca Del Bel Belluz, Lane Hutson, Noah Warren, Mattias Hävelid, Elias Salomonsson, Adam Sykora ja vaikkapa Jani Nyman. Vamos Davidson!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En tiedä oliko tuo 2016 jälkeinen aika retool vai ajautuiko Chicago enemmänkin vahingossa tuohon tilanteeseen, mutta nyt voi hyvin sanoa, että tuo "retool" ei onnistunut kun tuon sadon ne kärkipalaset lähtivät eteenpäin ja alkaa toinen yritys. Ja nyt voi sanoa, että varmasti ihan tarkoituksellinen sellainen. Melko nopeasti Dachin kohdalla Chicago antoi periksi, mutta toisaalta Chicagolla on varmasti paras tieto kyseisestä pelaajasta. Voihan tuon potentiaalin silti arvioida väärin tietenkin.

Hieman hämmentävää kuitenkin, kun jopa rebuildin voisi vetää hyvin läpi DeBrincatin ja Dachin kanssa siinä missä Kane ja Toews eivät enää rebuildin jälkeen tuo mitään pöytään ainakaan hyvin todennäköisesti. Toki näitä ei ilman omaa suostumusta kaupata ja ylipäätään Toewsista nyt ei enää mitään takaisinpäin saisikaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Duncan Keith mitä ilmeisimmin eläköityy ja ripustaa luistimet naulaan. Vähän tulee recapture cap hitia Blackhawksille maksettavaksi kahdeksi kaudeksi, mutta ihan sama.

#2 kattoon jo kotiavauksessa?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En tiedä oliko tuo 2016 jälkeinen aika retool vai ajautuiko Chicago enemmänkin vahingossa tuohon tilanteeseen, mutta nyt voi hyvin sanoa, että tuo "retool" ei onnistunut kun tuon sadon ne kärkipalaset lähtivät eteenpäin ja alkaa toinen yritys. Ja nyt voi sanoa, että varmasti ihan tarkoituksellinen sellainen. Melko nopeasti Dachin kohdalla Chicago antoi periksi, mutta toisaalta Chicagolla on varmasti paras tieto kyseisestä pelaajasta. Voihan tuon potentiaalin silti arvioida väärin tietenkin.

Kyllä tuossa ajauduttiin huonojen päätösten vuoksi ahdinkoon. Ajatus oli menestyä ja vuoden 2017 kärsityn ensimmäisen kierroksen tippumisen jälkeen Bowman ja kumppanit uhosivat, että tälläinen ei enää tule toistumaan ja pistivat ranttaliksi kesällä myymällä mm. Panarinin ja Hjalmarssonin. Tavallaan Bowmanin lupaus piti paikkansa, sillä tuon jälkeen ei enää pudotuspelejä nähty (paitsi nyt kuplassa joo) ja vissiin Hossaakin alkoi vituttaan niin paljon, että siinä rupesi ihoa kutittamaan.

Jälkiviisaana on aina helppo osoitella, mutta virhe tehtiin siinä, ettei uskallettu lähteä uudistamaan kolmannen mestaruuden jälkeen joukkuetta kunnolla. Tarrauduttiin vanhaan kiinni, toisaalta ihan ymmärrettävistä syistä ja yritettiin päästä takaisin pudotuspeleihin sloppy secondsien kautta. Sitten vuoden 2018 jälkeen ei oikein tiedetty, että mitä vittua pitäisi tehdä. Ehkä rebuild, retool vai mitä näitä nyt on, mutta jos vaikka sittenkin vielä pudotuspeleihin Jonesin, Fleuryn, Johnsonin, McCaben ja Khairan hankintojen avulla. Ei toiminut.

***

Siellä on draft vielä kesken, mutta viisi pelaajaa on jo varattu toisena päivänä. Teemana aika pitkälti nopeus on valttia. Perataan jokainen varaus vähän tarkemmin joskus myöhemmin. Yksikään nimi, joita ajattelin ei ole tuolta nyt tarttunut eli haiskahtaa epäonnistumiselta ;-) Näin äkkiseltään Ryan Greene vaikuttaa näistä väräyttävän viisareita vahvimmin.

Duncan Keith mitä ilmeisimmin eläköityy ja ripustaa luistimet naulaan. Vähän tulee recapture cap hitia Blackhawksille maksettavaksi kahdeksi kaudeksi, mutta ihan sama.

#2 kattoon jo kotiavauksessa?

Hieno ja upea ura. Hattu päästä ja paita tosiaan kattoon! Ensi kaudelle penaltti taitaa olla jotain 5,5 miljoonan luokkaa ja 23-24 näpäytetään 1,9 milliä. Ei tunnu tässä kohtaan missään.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitähän mahtaa tällä hetkellä ajatella Seth Jones? Ei halunnut tehdä sopimusta Columbukseen, mutta Chicago sitten kelpasi. Nyt sitten on isolla pahvilla joukkueessa, joka on luovuttanut kannun jahtaamisen seuraavien vuosien ajalta. Vaikka haluaisi tulla treidatuksi, niin kuka uskaltaa ottaa tuollaisen mammuttisopimuksen itselleen kannettavaksi? Tuskin Chicago haluaa hirveästi palkkaa pidättää, kun kuuden vuoden päästä pitäisi olla Chicagon jo pudotuspelijoukkue eikä tällöin voida enää pidättää Seth Jonesin palkkaa.

Näytti jo tuolloin hirveältä tuo treidi, ja nyt se näyttää vielä hirveämmältä. Jones on kuitenkin laatupuolustaja, joka tuo pisteitä joukkueelle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Seth Jones on löytänyt itsensä nopeasti sellaisesta tilanteesta, johon tuskin oli tietoisesti tulossa ja miten Bowman myi ajatuksen tulevaisuudesta Chicagossa. Kaikista suurin kärsijä tässä taitaa olla Jones, joka on lähes pakotettu pelaamaan parhaat vuotensa yhdessä koko sarjan huonoimmista joukkueissa. Kuten jo aiemmin totesin, Jones on laatupelaaja mutta menee nyt täysin hukkaan kuten huulipuna porsaalla. Ei yksi Jones tätä laivaa heilauta mihinkään. Eiköhän se nähty jo viime kaudella.

Patrick Kane tulee kuulemma keskustelemaan piakkoin agenttinsa Pat Brissonin kanssa tulevaisuudestaan Chicagossa. Brissonhan on myös Toewsin sekä Jonesin agentti. Tässä on nyt mielenkiintoiset ajat edessä.
Siinä yksi marginaalinen kauppa vielä tältä päivältä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Draftin toinen päivä meni jopa paremmin kuin osasin odottaa. Ludwinski ja Greene täydellisiä valintoja noille paikoille. Vähän jäi korpeamaan, että Moldenhauer oli otettavissa sillä kaupatulla pickillä, mutta kaikkea ei voi saada.

Jännäksi menee ensi kauden joukkueen kanssa. Kane ja Toews varmasti laittavat siirtopyynnöt sisään. Joneskin varmasti haluaisi pois, mutta sopimus karkottaa kiinnostuneet. Tuon sopimuksen takia mahdollinen kauppa voi olla myös epäedullinen Chicagon kannalta, kun pelillistä arvoa ei saada siirrettyä treidiarvoon, joten mies kannattaa pitää joukkueessa. Pitäähän se palkkalattiakin ylittää. Jones halusi ison rahan sopimuksen ja pelasi uhkapeliä urheilun kustannuksella. Karma on joskus vekkuli.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Perataan draftin anti suhteellisen tiivistetysti per pelaaja. Noin yleisesti voidaan todeta, että nopeutta haettiin ja sitä myös saatiin. Kuusi sentteriä, kaksi puolustajaa ja kolme laituria, joista kuusi jenkkiohjelmien kautta, Kanadan junioriliigoista kolme sekä kaksi Euroopasta. Mike Doneghey on seurannut pitkään USA:n kiekko-ohjelmaa pelaten itsekin aikanaan NCAA:ssa ja sai jopa varauksen Blackhawksiin vuonna 1989 12. kierroksella vuorolla 237. Pelaajaura tyssäsi lyhyeen ja 2000-luvun puolivälissä oli ainakin Harvardissa sekä Bostonissa maalivahtivalmentajana. Kaudella 2009-10 Chicagoon scoutiksi, 2019-20 nostettiin Blackhawksin USA:n pääscoutiksi ja nyt sitten maaliskuusta alkaen vakituisesti Director of Player Evaluation -tittelillä.

Chicago Blackhawksin varaukset 2022 draftista:

7. Kevin Korchinski (6-2ht, 185wt) D, WHL Seattle

Kenties yksi draftin parhaista syöttäjistä. Donegheyn mukaan katto on ykkösparin ja -ylivoiman pyörittäjä. Luistelussa on vielä tekemistä kuten luonnollisesti fysiikassakin.

13. Frank Nazar (5-10, 180) C, NTDP USA-U18
Nopea ja dynaaminen sentteri, joka pelasi vielä vajaat pari vuotta sitten laiturina ja mahdollisesti tuo on hänen pelipaikkansa NHL:ssä sinne aikanaan päästessään. Ellei sitten kehity seuraavaksi Brayden Pointiksi, jonka pelityyliä tykkää jäljitellä. Siirtyy ensi kaudeksi Michiganin yliopistojoukkueeseen pelaamaan mm. Adam Fantillin kanssa. Tulevat joukkuekaverit sitten aikanaan shown puolella ;-).

25. Sam Rinzel (6-4, 180) D, Waterloo Blackhawks USHL
Kolmannella ykköskierroksen vuorolla Donegheylla ja kumppaneilla oli varaa ottaa hieman raaempi projekti. Loistava luistelija omaa hyvän potentiaalin offensiiviseksi puolustajaksi, mutta hänen kohdalla varsinkin mennään eteenpäin maltilla.

39. Paul Ludwinski (5,11 184) C, Kingston OHL
Erittäin nopea sentteri, jolla on loistava työmoraali. Ei välttämättä omaa tulosyksikön potentiaalia, mutta voi kasvaa hyödylliseksi alakenttien ajokoiraksi.

57. Ryan Greene (6-1, 179) C, Green Bay USHL
Mainostettu fiksuksi kahden suunnan sentteriksi. Luistelu on myös hyvällä tasolla tällä ensi kaudeksi Bostonin yliopistojoukkueeseen siirtyvällä kanadalaisella. Potentiaali varmaan jossain kolmossentterin tasolla NHL:ssä.

66. Gavin Hayes (6-2, 177) RW, Flint Firebirds OHL
Nopeahko laituri, jonka parhaat ominaisuudet ovat etelä-pohjoissuunnan pelissä. Voimahyökkääjän potentiaali kunhan saa vähän massaa varteensa. 19:ssä OHL:n pudotuspelissä mukiin menevät tehot 5+7=12.

81. Samuel Savoie (5-10, 189) LW, Gatineau Olympiques QMJHL
Energinen, ahkera taklaaja ja hyvä luistelija Q:sta. Taitotaso on vajaavainen ja kenties siksi potentiaali on jossain nelosketjun energiapelaajan/hämmentäjän tasolla.

90. Aidan Thompson (5-10, 180) C, Lincoln Stars USHL
Vuonna 2002 syntynyt sentteri teki 82 pistettä USHL:ssä 54 otteluun ja siirtyy ensi kaudeksi NCAA hallitsevan mestarin Denverin yliopistojoukkueeseen. Sen vähän informaation, mitä sain hänestä kaivettua, niin nopea ja fiksu pelaaja.

173. Dominic James (5-11, 165) C/LW, Lincoln Stars USHL
Samaa vuosikertaa Thompsonin kanssa ja he pelasivat samassa joukkueessa toissa kaudella, jolloin James oli Lincolnin paras pistemies ennen Thompsonia. Viime kaudella James edusti Minnesota-Duluthin yliopistojoukkuetta. Heikosti mitään sen syvempää analyysia tästä varauksesta sain kaivettua. Pelannut sekä laidassa että keskellä.

188. Nils Juntrop (6-1, 185) RW, HV71 U20
Ruotsalaislaituri on syntynyt 2003 vuoden loppupuolella ja pelasi viime kaudella pääasiassa HV71:n U20-joukkueen riveissä. Siellä ihan mukavat tehot 17+24=41 pistettä 44 ottelussa. Kuulemma ihan hyvä luistelija, mutta kiihtyvyydessä vielä tekemistä. Pelaa aktiivisesti molempiin suuntiin.

199. Riku Tohila (6-5, 190) C, JYP U20
Saammeko syyttää tästä varauksesta kenties Mikko Luomaa? En tiedä mitä tällä haettiin, mutta Rikulle varmaan ihan kiva juttu.

Siinäpä tämän kertaisen draftin anti lyhyesti tiivistettynä. Kattavampia raportteja pelaajista löytyy verkosta vaikka kuinka paljon. Varsinkin näistä kärkipään varauksista. Nyt kun vuorokausi on tilaisuudesta vierähtänyt, niin on täysin mahdoton arvioida miten Davidsonin ja Donegheyn johdolla onnistuttiin. Katsotaan sitten muutaman vuoden päästä. Huvittavia ovat nämä pikaiset julistukset draftin voittajista ja häviäjistä. Todellisuudessa kukaan ei voi vielä tietää. Se tiedetään, että tämä oli Blackhawksin osalta vasta alkua. Seuraavin kahteen draftiin Chicagolla on vuoroja tällä hetkellä yhteensä 18. Kahdelle ensimmäisille kierroksille jo pelkästään seitsemän vuoroa. Valut on aluillaan.

edit. Kun Davidson nyt ilmoittautui vahvasti mukaan tankkaamaan, niin kannattaa ihan vaan mielenkiinnosta painaa muutama nimi seurantaan ensi vuoden draftia ajatellen. Connor Bedard, Matvei Mitchkov ja Adam Fantilli ovat tällä hetkellä todennäköisesti konsesus top 3 -lahjakkuudet. Vuodessa ehtii kuitenkin tapahtumaan paljon ja jos katsotaan, ketkä olivat viime kesänä tämän vuoden draftin kärkihepat, niin siinä on jo hyvä esimerkki kuinka paljon järjestys voi vielä muuttua. Ehkä kenties ei kuitenkaan noiden Bedardin ja Mitchkovin kohdalla ilman vakavampia loukkeja, sen verran erityisiä lahjakkuuksia kun ovat kumpainenkin. Tässä muutama nimi korvan taakse, mikäli Chicagon peleistä ei ensi kaudella saa inspiraatiota tai juuri ehkä niiden takia:

Dalibor Dvorsky, 6-1" 190lbs (C)
Lisää slovakkilahjakkuuksia tulossa. Dvorsky pelaa Ruotsissa AIK:n U20-joukkueessa ja viime kaudella vajaat parikymmentä peliä Allsvenskanin puolella. Viime vuoden Hlinka Gretzky Cupissa toiseksi tehokkain pelaaja heti Mitchkovin jälkeen. Todella monipuolinen hyökkääjä, jolla ei suuria puutteita pelistään löydy.

Charlie Stramel, 6-3" 216lbs (C/W)
Isokokoinen hyökkääjä, jonka viime kauden alku meni pilalle polvivamman vuoksi ja joutui sivuun pitkäksi aikaa. Monipuolinen pelaaja, joka pelaa fiksusti kaikilla kolmella alueella. Kokoisekseen hyvä luistelija. Ensi kaudella mukana Wisconsinin yliopistojoukkueessa.

Calum Ritchie, 6-1" 174lbs (C)
Lisää kokonaisvaltaisia senttereitä. Ei kenties omaa tällä hetkellä yksittäistä eliittitason ominaisuutta, mutta on todella luotettava ympäri kenttää ja hyökkäyspäässä paras ominaisuus on laukaus. Oshawa Generals on Ritchien joukkue OHL:ssä.

Leo Carlsson, 6-3" 185lbs (LW/C)
Örebron SHL-joukkueessa jo 35 ottelua viime kaudella. Harmittavasti loukkaantui U18-kisoissa kahden pelin jälkeen, joissa ehti iskeä 2+1 tehot. Oli jo jotain loukkia alla ennen kisojakin. Todella taitava isokokoinen pelaaja, joka on pelannut ilmeisesti enemmän laidassa viime kaudella.

Brayden Yager, 6-0" 161lbs (RW)
WHL:n vuoden tulokas mallia 2022. Iski 63 runkosarjapelissä Moose Jaw Warriorsin paidassa 34 maalia ja kymmenessä pudotuspeliottelussa 3+4 tehot. Hyvä luistelija, jolla on erinomainen laukaus ja tykkää myös käyttää sitä. Todella dynaaminen laituri.

Siinä itselleni tässä vaiheessa ne mielenkiintoisimmat nimet, joita seuraan kauden alusta silmä kovana. On toki muitakin kuten Zach Benson, Eduard Sale, Will Smith, Matthew Wood jne. Hyvin todennäköisesti muutama nuori pelaaja nostaa kauden aikana osakkeitaan ja näistä kenties osalla ne laskee, mutta joka tapauksessa ensi kesän draftin vähintään top 10 vaikuttaisi olevan lastattu raakasti huikealla potentiaalilla.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näin free agent frenzyn kynnyksellä pikainen vilkaisu, mitäs meillä onkaan rosteriin tarjolla? Dylan Strome ja Dominik Kubalik päästetään lähes varmuudella vapaille markkinoille ja tietenkin ilmassa on mm. Patrick Kanen jatko organisaatiossa. En ala spekuloimaan sillä sen enempää, vaan katsotaan miten asiat tässä lutviutuvat. Varmaa on kuitenkin se, että UFA-markkinoilta ei kannata odotella kuin kenties paria halvahkoa veteraanipelaaja. Toinen maalivahdin tontti on vielä auki ja olisiko se sitten täyttymässä joko Lankisella tai Delialla? Caleb Jonesin kanssa jatkosopimus on huhujen mukaan tulossa. Näillä ajatuksilla kauden avauskokoonpano saattaa näyttää vaikkapa tältä:

Reichel-Toews-Kane
Katchouk-T.Johnson-Raddysh
Khaira-Lafferty-Connolly
Hardman-Entwistle-R.Johnson
Borgström, Slavin

McCabe-S.Jones
C.Jones-Murphy
Stillman-Mitchell
Beaudin

Mrazek
Lankinen/Delia

Jos tällä porukalla onnistutaan lähelle 30 voittoa nappaamaan, niin se olisi jo melkoisen optimistinen arvio. Sitten mikäli tuosta viedään vielä Patrick Kane pois, niin kukahan mahtaa tehdä hyökkäyspäässä tuhoja? Mielenkiinto kohdistuu ensi kaudella täysin yksittäisten pelaajien otteisiin. Otteluiden voittamisen suhteen ei tarvitse jännittää. Paitsi jos niitä alkaa kertymään liikaa.

edit. Niin ja tämä kaikki + Keithistä tulleen rangaistuksen jälkeen palkkakattoon jäisi tilaa sellaiset reilut 12 miljoonaa dollaria.
 
Viimeksi muokattu:

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Tosta vielä Kaner ja kalliimpi Jones pois, niin voisi J.Jalonen tulla pelikirjansa kanssa apukoutsaamaan Hawksit vähintään konferenssifinaaleihin.
No ehkä Anttila ja Ohtamaa vielä sisään.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tosta vielä Kaner ja kalliimpi Jones pois, niin voisi J.Jalonen tulla pelikirjansa kanssa apukoutsaamaan Hawksit vähintään konferenssifinaaleihin.
No ehkä Anttila ja Ohtamaa vielä sisään.

Hyvä idis! Anttilahan onkin meidän omia varauksia ja tuollainen late bloomeri. Kenties vielä Sakari Manninen paikkaamaan Dylan Stromen jättämää aukkoa ja avot.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei näy J. Jalosta Richardsonin valmennustiimissä. Sen sijaan jännä nähdä King mukana porukassa.
Joo kiitos Alpo Suhosen! King otettiin nyt mukavana jätkänä varmaan mukaan pitämään letkeää ilmapiiriä yllä, kun pataan tulee illasta toiseen ja huumori on koetuksella? Kevin Dean ottanee vastuun puolustuspelaamisesta tai näin ainakin olin tulkitsevani Luke Richardsonin kommenteista.

Deanilla on myös kontaktipintaa pelaajana Blackhawksista puolentoista kauden verran. Kokonainen kausi puolustajapelaajana hänellä Chicagossa oli 2000-01, jolloin juuri Alpo käväisi päävalkkuna ja joukkue taapersi varjojen mailla. Hän tietää myös siis sen, miltä tuntuu hävitä. Viimeiset 11 kautta Bostonin organisaatiossa, joista viimeiset viisi Bruinsin apuvalmentajana. Waite ja Meacham jatkavat toimissaan. Ei tuolla tiimillä nyt hetkeen suuria menestyspaineita ainakaan ole. Jokainen voitto on jo pieni sulka hattuun.

*
Blackhawksin development camp on juuri käynnistynyt ja kestää perjantaihin asti. Mark Eaton johtaa leiriä, jossa viilettävät myös jo tämän vuoden varatut pelaajat Korchinskistä Tohilaan. Leirin rosteriin voi tutustua tuolta virallisten sivujen luettelosta:

RELEASE: Blackhawks Announce 2022 Development Camp Roster

*

Tässä on nyt aika paljon kohistu Stromen ja Kubalikin tilanteesta. Jo melko aikaisessa vaiheessa ilmoille oli heitetty, ettei Davidson tule tarjoamaan kummallekaan QO:ta. Nyt kun nähtiin mitä tapahtui draftin aikana, niin eipä tässä juuri mitään ihmeellistä ole. Varmasti Davidson on yrittänyt kaupitella heidän oikeuksiaan, mutta ymmärrettävistä syistä täkyyn ei ole kukaan tarttunut. Molemmat kun voi saada vapailta markkinoilta halvemmalla.

Kyle Davidson tankkaa nyt ja rajusti, eikä se varmasti jää kenellekään epäselväksi. Kaikenlaista hassunkurista huumoria voidaan viljellä esim. Seth Jonesin hankinnasta, mutta kun Bowman hänet hankki niin samalla hankittiin MAF, McCabe, Johnson, Khaira jne.. Ajatus oli tuolloin tuskin olla paska, vaan päästä pudotuspeleihin. Hauskin juttu tässä on ehkä kuitenkin se, että tuo tavoite ei ihan onnistunut.

Nyt Davidson näyttää lakaisevan isolla luudalla edellisen johtoryhmän jälkiä ja rakentaa tupaa omannäköisekseen. Norm Maciver ja Jeff Greenberg ovat tässä ajatushautomossa vahvasti mukana. En voi sanoa, että olisin lähtökohtaisesti kaikkien ratkaisujen takana, mutta ainakin nyt uskalletaan tehdä selvän strategian mukaisia liikkeitä. Tässä menee nyt pidempään kuin ehkä osasin odottaa, mutta samalla Davidson ja kumppanit ovat valinneet sellaisen linjan ja riskin, että tässä voi käydä helposti Buffalot.

edit. Ja Henrik Borgström ostettaneen ulos..
edit.2 ..Connolly myös..to be continued
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Stromen ja Kubalikin tilanteeseen vielä lainaus Scott Powersilta:

• The Blackhawks did attempt to trade Strome and Kubalik this week. Just like at the trade deadline, they couldn’t find any takers. Their qualifying offers held a lot of teams back. It’ll be interesting to see what they get on the open market.

Stromen kohdalla myös välimiesoikeus on karkoittanut halukkaita ostajia. Mielenkiintoista nähdä mihin tämä kaksikko lopulta päätyy. Voi olla, että oikeassa ympäristössä molemmat tekevät mukavia tehoja, mutta Chicagossa heillä ei ollut tulevaisuutta eivätkä kumpikaan sovi Blackhawksin nykystrategiaan. Olisi hauska nähdä Strome Ottawassa ja Kubalik Montrealissa, jossa olisi mahdollisuus päästä pelaamaan Dachin kanssa. Heillä oli nähtävissä orastavaa kemiaa hetkittäin.

Unohdin Philipp Kurashevin tuolta aiemmin rustaamaltani kokoonpanosta. Hän sekä Caleb Jones olivat ainoat rfa:t, joilla tarjottiin QO:t. Stromen ja Kubalikin lisäksi myös Wyatt Kalynuk, Andrei Atlybarmakyan, Cale Morris sekä Cameron Morrison ovat vapaata riistaa. Kalynukin olisi voinut kenties vielä pitää, mutta tuntien Blackhawksin tilanteen nuorten puolustajien osalta tämänkin ymmärtää hyvin. Altybarmakyan väläytteli farmissa ja toivon, että hänet saataisiin vielä siellä pidettyä.

Toivon ja uskon, että Davidsonin strategia ei ole nyt kuitenkaan "all in Bedard" -tyyppinen. Bedardin kaltainen talentti tietenkin nopeuttaisi prosessia, mutta parin seuraavan kauden aikana top 10 -varaukset sekä toiset mokomat ensimmäisellä kierroksella myöhemmin antaa hyvät lähtökohdat hankkia laatua tulevaisuuten. Puhumattakaan myöhäisempien kierrosten vuoroista. Onnistumisen suhteen on erittäin tärkeää, että noilla vuoroilla osutaan. Se on varma ettei kaikilla osuta, mutta pari kultasuonta ja muutama kelpo pelaaja olisi jo tosiaan hyvä lähtökohta.

Lisätään vielä päivitetty tämän hetkinen rosteri:

Reichel-Toews-Kane
Katchouk-T.Johnson-Raddysh
Khaira-Lafferty-Kurashev
Hardman-Entwistle-R.Johnson
Slavin

McCabe-S.Jones
C.Jones-Murphy
Stillman-Mitchell
Beaudin

Mrazek
Lankinen/Delia
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo eikö Caleb Jonesinkin pitäisi olla jo yli-ikäinen nykystrategiaan... ite pistäisin siihen tonttiin jo nuorta verta kasvamaan vaikka juuri Beaudinin.
Ja ei voi mitään että aika pahviseltahan toi rosteriehdotelma valitettavasti näyttää, on keskikaistakin aika kapeilla hartioilla. Kojootitkin alkavat näyttää kovalta jengiltä meitä vastaan.

Tuosta kun napataan vielä Kane matkaan niin alkaa olla vähissä kaverit joilla löytyy kykyä pistää kiekkoa reppuun.
Mulle tuossa rosterissa olisi jo aivan kuollutta painoa, Khaira, Reese Johnson ja jopa Hardmankin, tietty totaali slumppikauden pelanneen McCaben kanssa. Huhujahan liikkui jo välillä että Murphystäkin voitais luopua.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Paljon naureskeltiin Blackhawksin mallille päästää Strome ja Kubalik kävelemään, mutta eilen tuli paljon muutakin tarjolle joukkueiden jättäessä QO:t tekemättä. Tämä varmasti kuvastaa enemmänkin nykymallia joukkueen rakentamisessa sekä flätin palkkakaton vaikutusta.

Kun tsekkasin @secord :n tämän hetkistä kokoonpanoa, aloin hieman haaveilemaan muutamasta pelaajasta, jotka vapautuivat eilen markkinoille. Blackhawks on tilanteessa, jossa ns. flyereiden ottaminen tietyille pelaajille voisi tulla kysymykseen. Kokoonpanossa on nimittäin tilaa ja uudessa ympäristössä jälleen kerran voi tapahtua mitä vaan.

Nimiä, jotka herättävät mielenkiintoa:

Sam Steel
Danton Heinen
Jonathan Dahlen
Ilya Samsonov

Aloin jo tätä kirjoittaessa pohtimaan, että jäiköhän Steel vapaaksi kun Kanadassa on tuohon yhteen nuorisomaajoukkueeseen kohdistuva epäilys seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuoreen naiseen. Mitään painoarvoa tällä pohdinnalla ei ole totuutta mitattaessa, mutta tulipahan mieleen. Ducksin kannattajat ovat nostaneet Steelin ongelmaksi nopeuden, joten siltä kantilta ei myöskään istu Davidsonin malliin. Mahtuisi kuitenkin mun kokoonpanoon.

Heinen on tasonsa NHL:ssä jo todistanut kolmosketjun laitahyökkääjä, josta saisi varmaan jotain irtikin. Pehmeähkö pelaaja kokoisekseen loistavalla luistelulla, mutta voisi olla pariksi vuodeksi kohtalainen haku. Oli Bruinsissa pitkään osana sitä seuraavaa tulemista, mutta jäi vähän piippuun.

Dahlen on NHL:ssä täysin tulos tai ulos-pelaaja. Taitoa löytyy ja sai viime kaudella vihdoinkin sitä suurempaa näyttöpaikkaa, mutta ei vielä lunastanut käytännössä mitään. Pidän pojan potentiaalista silti. Ei käyttöä oikein muualla kuin kärkikentissä.

Samsonov oli Sorokinin ohella yksi hypetetyimmistä maalivahdeista koskaan mitä Venäjältä on tullut. Mä tarjoaisin hänelle kohtalaisenkin lapun ja jos ei muuta, niin varmistamaan hyvää lottery -pickiä. Kiekkosateeseen ainakin pääsisi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Aloin jo tätä kirjoittaessa pohtimaan, että jäiköhän Steel vapaaksi kun Kanadassa on tuohon yhteen nuorisomaajoukkueeseen kohdistuva epäilys seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuoreen naiseen.
Chicagon kokoonpanosta löytyy muuten myös kaksi tuon nuorisomaajoukkueen pelaajaa, jotka pelasivat tuohon aikaan vielä CHL:ssä eli Katchouk ja Raddysh.

Kun tsekkasin @secord :n tämän hetkistä kokoonpanoa, aloin hieman haaveilemaan muutamasta pelaajasta, jotka vapautuivat eilen markkinoille. Blackhawks on tilanteessa, jossa ns. flyereiden ottaminen tietyille pelaajille voisi tulla kysymykseen. Kokoonpanossa on nimittäin tilaa ja uudessa ympäristössä jälleen kerran voi tapahtua mitä vaan.
Aivan varmasti pari pelaajaa Davidson hankkii markkinoilta rosteria täydentämään. Sonny Milano on myös mielenkiintoinen nimi. Toisi ainakin sitä paljon mainostettua nopeutta mukanaan.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Mä jollain perverssillä tavalla pidän tyylistä, miten homma on nyt laitetty pyörimään. Ei millään vauvanaskelilla, vaan jättiloikkaa heti ja täysillä. Tulee olemaan täysin poikkeuksellinen kausi ja on aivan varma, että jotain nuoria pelaajia nousee esiin vastuunkantajiksi. Tätä kehitystä tulee olemaan siistiä seurata.
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Kiitos @secord kun perkasit noi varaukset, itselle monta tuntematonta jo ykköskierrokselta lähtien. Itsekkin tykkään tästä tavasta millä on lähdetty liikkeelle. Sitten kun ruvetaan siivoomaan taloa kunnolla niin ”romut” pihalle ja luuttuamaan. Tosin romuja tässä ei vielä ole heitetty pihalle vaan kattokruunuja (Cat) tms. :)

Aika Catin jälkeen alkanut ja tuli kuunneltua uusin Laz&Powers podcast. Siellä herrat miettivät viimeistä seitsemään vuotta kun ei olla pleijareihin päästy (pl kupla) ja miksi lähdetään tankille. Mun mielestä tankille lähtö tuntuu tällä hetkellä oikealta ratkaisulta. 7 vuotta meni eikä saavutettu mitään. Iso kasa huonoja kauppoja tuki tietysti tätä mutta yritettiin ja yritettiin rakentaa joukkuetta vanhan rungon tueksi - loputuloksen kaikki tietää.

Lisäksi podcastissa puhuttiin vähän varauksista. Eniten korvaan särähti tuo että Nazaria saa odotella NHL:n neljän kauden päästä sillä ilmeisesti lähdössä pelaan yliopistolätkää. Ihan hyvä että uusi johto (ainakin toivottavasti) antaa hedelmien kypsyä ennen poimimista. Tää ehkä antaa osviittaa siihen että kuinka pitkä matka tästä on tulossa. Voimia haukkaveljet.

Kerjukoostumuksia kun katsoo niin on siinä synkät 82 iltaa tiedossa. On toi rosteri niiiin surullisen näköinen. Saa nähdä tuoko Kane joukkuelistaa Davidsonin pöydälle että treidaa mut johonki näistä. Mielenkiintoisia aikoja eletään ja tästä se homma lähtee liikkeelle. Lets go Hawks?(!)
 
Toivon ja uskon, että Davidsonin strategia ei ole nyt kuitenkaan "all in Bedard" -tyyppinen. Bedardin kaltainen talentti tietenkin nopeuttaisi prosessia, mutta parin seuraavan kauden aikana top 10 -varaukset sekä toiset mokomat ensimmäisellä kierroksella myöhemmin antaa hyvät lähtökohdat hankkia laatua tulevaisuuten.

Niin toivon minäkin. Ihan jo senkin takia, että vaikka joukkue keräisi runkosarjassa 0 voittoa, niin todennäköisyys ykkösvaraukseen ja sitä kautta Bedardiin on 18,5 prosentin luokkaa eli varsin epätodennäköistä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mä jollain perverssillä tavalla pidän tyylistä, miten homma on nyt laitetty pyörimään. Ei millään vauvanaskelilla, vaan jättiloikkaa heti ja täysillä. Tulee olemaan täysin poikkeuksellinen kausi ja on aivan varma, että jotain nuoria pelaajia nousee esiin vastuunkantajiksi. Tätä kehitystä tulee olemaan siistiä seurata.
Tähän vahva sama. Kaikesta huolimatta.

Aika Catin jälkeen alkanut ja tuli kuunneltua uusin Laz&Powers podcast. Siellä herrat miettivät viimeistä seitsemään vuotta kun ei olla pleijareihin päästy (pl kupla) ja miksi lähdetään tankille. Mun mielestä tankille lähtö tuntuu tällä hetkellä oikealta ratkaisulta. 7 vuotta meni eikä saavutettu mitään. Iso kasa huonoja kauppoja tuki tietysti tätä mutta yritettiin ja yritettiin rakentaa joukkuetta vanhan rungon tueksi - loputuloksen kaikki tietää.
Mark Lazerus on kyllä varsinainen höpöukko. Miehen lajitietämys on aika vähäistä, mutta ääntä ja mielipidettä löytyy senkin edestä. Raskas kaveri kaikkiaan. Miehen toimittajan taidoista voi käydä ottamassa näytteen vaikkapa virallisilta sivuilta ja Nazarin haastattelusta. Lazarus pääsee kysymään viisaita noin 1:35 minuutin kohdalla. Mä häpeän!

- Altybarmakyan teki nopeasti sopimuksen Sotshin kanssa eli häntä ei nähdä ensi kaudella Rockfordissa

- Scotty Bowman päätti jättää lopulta Blackhawksin, mutta ilmoitti twitterissä edelleen halunsa jatkaa lajin parissa

- Anders Sörensen on nyt virallisesti Rockfordin päävalmentaja ensi kaudella
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mitä ilmeisimmin Patrick Kane ja Jonathan Toews eivät ainakaan ennen kautta ole pyytämässä siirtoa muualle.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Max Domi, 1 vuosi, $3 miljoonaa

Tää on ihan täydellinen tähän kohtaan. Ehkä yksi suurimmista inhokeistani kaikista mahdollisista pelaajista. Connor Murphy tykkää tästä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös