Chicago Blackhawks 2022–2023

  • 42 188
  • 187

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Sieltä vähän Mrazekin mietteitä tulevasta. Ja Max Domi jutteli medialle myös mukavia. Luke Richardsonilla oli suuri vaikutus Domin Chicagoon tulolla ja onhan se nyt mukava, jos on valmentaja jolle pelaajat haluavat pelata.

Ja Connor Murphyn kanssa ei ole jäänyt mitään hampaankoloon: 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jonathan Toews oli myös viikolla jakanut hieman mietteitään seuran nykyisestä tilanteesta, seuran tulevaisuudesta, Luke Richardsonista sekä omasta kunnostaan.

Eipä tuossa lopulta mitään ihmeellistä ollut. Ilmaisi vähintään epäsuorasti tyytymättömyyttään tankkaamisesta, mainitsi Dachin kanssa kehittyneestä yhteisestä kemiasta ja totesi myös Catin olleen #88:n laidalle iso pelaaja. Odottaa innolla tulevaa kautta, kun pystyy treenaamaan terveenä pitkästä aikaa.

Mulla on aavistuksen epävarmat fiilikset kaksikosta Kane & Toews. Toisaalta haluaisin nähdä molemmat trade deadlinella kaupattavan onnistuneen kauden puolikkaan jälkeen hyviin tulevaisuuden palasiin - kyllä, uskon että Toewsilla on deadlinella kysyntää maksimipidätyksien jälkeen. Kanadalainen, kaiken voittanut joukkuepelaaja vaikkei toki ole entisensä.

Mutta se sydän ja jostain kehittynyt lapsenusko haluaisi nähdä minkälaisen boostin joku Bedard antaisi kaksikolle, jolloin he pelaisivat koko uransa haukkanutussa. Toews enemmän secondary-puolella ja Kane nyt pysyy supertähtien kyydissä vielä vuosia. Yksi pelaaja nyt ei kaikkea voi muuttaa..

Vai voiko?

Utopistisin ajatus olisi se, että Toews ja Kane molemmat hyppäisivät molemmat trade deadlinella muualle hyviä vastineita vasten ja draftin lopputuleman perusteella kun Bedard vetää pelipaidan päälleen, alkaa huhuja paluusta kotiin liikkua.

Hauskaa viikonloppua täältä tylsyydestä!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Utopistisin ajatus olisi se, että Toews ja Kane molemmat hyppäisivät molemmat trade deadlinella muualle hyviä vastineita vasten ja draftin lopputuleman perusteella kun Bedard vetää pelipaidan päälleen, alkaa huhuja paluusta kotiin liikkua.
Näin pitäisi käydä ettei jää kani Kyle Davidsonin hattuun. Uskon että kun kausi kynnetään kunnolla niin molemmilla on jo deadlinella kova halu lähteä:)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
On kutkuttavaa leikkiä ajatuksella Connor Bedardista. Ajattelen kuitenkin niin, että Davidson voi onnistua rebuildissa ilman Bedardia/Michkovia/Fantillia. Ensi kesänä on kaksi vuoroa jokaiselle ensimmäiselle kolmelle kierrokselle ja vuonna 2024 vuoroja on lähes sama määrä. Tietenkin joku Bedard nopeuttaisi prosessia, mutta ei se nyt mikään maailmanloppu ole, jos ensi kesänä ei kärkikolmikossa varailla. Davidsonilla ja kumppaneilla on hyvä tilanne varausvuorojen määrän suhteen ja siihen on todennäköisesti tulossa vielä muutama lisäys tässä kauden aikana.

Paine osumille on kuitenkin olemassa ja vähintään pari profiilipelaajaa olisi onnistuttava tässä parin vuoden sisällä varaamaan. Siitä ei pääse mihinkään. Tallonin ollessa GM:n toimessa vuosina 2005-2009 Blackhawksilla oli yhteensä 43 varausta, joista vain neljä onnistui luomaan merkittävän NHL-uran. Patrick Kane, Jonathan Toews, Niklas Hjalmarsson sekä Marcus Krüger olivat nuo pelaajat ja vaikka huteja tuli huolella, niin kyllähän jo nuo kaksi ensimmäistä nimeä käänsivät vaakakupin reippaasti plussan puolelle. Siinä mielessä kolmen kärjessä varaaminen antaa tietenkin paremman todennäköisyyden saada huippupelaaja riveihin, mutta kyllä niitä voi saada myöhäisemmilläkin vuoroilla.

Joka tapauksessa ensi kaudesta tulee äärimmäisen mielenkiintoinen seurattava nimenomaan kesän 23 varattavien nuorten pelaajien osalta. Sieltä nousee varmasti kauden aikana kärkeen nimiä, joita ei nyt vielä ole sinne nostettu ja taas päinvastoin. Blackhawksin ykkösvuoron kohtalo lepää tietenkin pitkälle myös onnettaren käsissä, mutta uskoisin haukkojen hoitavan oman osuutensa jäällä siihen malliin, että vähintään kärkikymmenikön sisällä pääsevät ensimmäisen pelaajansa varaamaan. Mikäli kaikki ennakkohehkutukset pitävät paikkansa, niin laatulahjakkuutta on viimeksi ollut tarjolla samalla tavalla vuoden 2015 draftissa. Juuri käynnistyvässä Hlinka Gretzky Cupissa saadaan esimakua osasta näistä lahjakkuuksista. Ja pian turnauksen jälkeen laitetaan listoja ilmoille kaiken kansan ihmeteltäväksi. On tää hienoa aikaa hei!

Toewsin ja Kanen kohtalo on varmasti kuitenkin se puhutuin aihe joukkueen ympärillä kauden aikana. En oikein tiedä mitä ajatella koko asiasta, tai no tunnepuolella toivoisin molempien jatkavan uransa loppuun Chicagossa. Realisti ja järjellä ajateltuna näin tuskin tulee kuitenkaan nyt käymään. Veikkaan kuitenkin, että jos ja kun kyseiset pelaajat liikkuvat, niin se tulee tapahtumaan lähempänä siirtojen takarajaa.
 
Paine osumille on kuitenkin olemassa ja vähintään pari profiilipelaajaa olisi onnistuttava tässä parin vuoden sisällä varaamaan. Siitä ei pääse mihinkään. Tallonin ollessa GM:n toimessa vuosina 2005-2009 Blackhawksilla oli yhteensä 43 varausta, joista vain neljä onnistui luomaan merkittävän NHL-uran.

Ihan mielenkiinnosta katsoin miten tämän jälkeen on varauksissa onnistuttu. Seuraavalla 5-vuotisjaksolla eli 2010-2014 laskin 13 pelaajan tehneen jokseenkin merkittävän uran. Toki meillä saattaa olla eri arviointikriteerit, mutta laskin mukaan Nordström, Johns, Holl, Hayes, Shaw, Saad, Danault, Hinostroza, Motte, Hayden, Teräväinen, Hartman ja Schmaltz. Okei jos kriteeriä tiukentaa, niin ehkä tuosta voi muutaman pudottaa pois, mutta vähintään seitsemän nimeä noista tulee.

Seuraava 5-vuotinen eli 2015-2019 on jo loppupäästä hieman vaikeampi arvioida kun pelaajat ovat nuoria, mutta tähän mennessä tuosta porukasta löytyy 4-5 pelaajaa eli DeBrincat, Jokiharju, Dach, Boqvist ja Kurashev.

Toisin sanoen onhan tuo Tallonin saldo aika kehno vaikkakin laatu tässä kohtaa korvaa määrän enemmän kuin hyvin kun mukaan tarttui kaksi tulevaa HHOF-pelaajaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mike Smithin vahtivuorossa 2000-2003 varausvuoroja oli 47. Osumia olivat mm. Tuomo Ruutu, Duncan Keith, Anton Babchuk, James Wisniewski, Dustin Byfuglien, Corey Crawford ja Brent Seabrook. Ensimmäinen varausvuosi Smithin johdolla ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla tai lopputulema ei ollut kummoinen, sillä 15 varatusta pelaajasta yhdellekään ei kertynyt edes 100 NHL-peliä urallaan. Kenties Tallonin hyväksi on laskettava vuoden 2004 varaukset, vaikka Bob Pulford gm:n puikoissa olikin. Tuolloin Chicagolla oli jopa 17 varausvuoroa ja noilla lukuisilla vuoroilla onnistuivat saamaan Dave Bollandin, Troy Brouwerin, Brian Bickellin sekä Cam Barkerin.

edit. Valmennustiimiä on täydennetty Derek Plantella, joka toimi viimeiset pari kautta Minnesota-Duluthin yliopistojoukkueen valmentajana ja tuntee näin hyvin ainakin Wyatt Kaiserin ja Connor Kelleyn. Plante oli Blackhawksin kehitysvalmentajia vuosina 2015-2020.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Toewsin ja Kanen kohtalo on varmasti kuitenkin se puhutuin aihe joukkueen ympärillä kauden aikana. En oikein tiedä mitä ajatella koko asiasta, tai no tunnepuolella toivoisin molempien jatkavan uransa loppuun Chicagossa. Realisti ja järjellä ajateltuna näin tuskin tulee kuitenkaan nyt käymään.
Sama ristiriita täälläkin. Tuntuisi jotenkin todella väärältä nähdä kumpikaan keulakuvista toisessa joukkueessa. Siinä missä joukkueen kasvot ovat eläviä muistomerkkejä seuran poikkeuksellisesta menestysjaksosta, nykytilanteessa he ovat väistämättä myös eläviä muistutuksia niistä asioista, mikä joukkueessa meni pieleen reilu 10 vuotta sitten. Siitäkin huolimatta, että raporttien mukaan eivät ole olleet osallisia tai tietoisia seurassa tapahtuneista väärinkäytöksistä.

En lähde veikkaamaan, koska tapahtuu jotain siirtoja, jos niitä edes tapahtuu.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuosta vielä virallinen tiedote Derek Plantesta:


Jalen Luypenille tulokassopimus:

Yksikään Blackhawksin varauksista ei tullut valituksi kohta alkavien junnukisojen Kanadan joukkueeseen. Allan, Dach, Del Mastro, Greene, Korchinski ja Ludwinski olivat leirillä, mutta eivät mahtuneet nyt näihin karkeloihin. Kenties joulukuun kisoihin osalle heistä on jo paremmat mahdollisuudet päästä mukaan.

Jenkkien rosteri on tällä hetkellä 27 pelaajan suuruinen ja sielläkin on vielä edessä muutama tiputus, mutta toistaiseksi Kaiser, James, Nazar ja Slaggert ovat tuossa ryhmässä mukana. Aidan Thompson joutui jättämään leikin kesken telottuaan polvensa. USA:n valmentajan mukaan Thompson oli antanut vahvat näytöt leirillä ja oli kuulemma suurin yllättäjä, mutta valitettavasti matka katkesi nyt loukkaantumiseen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Toewsin ja Kanen osalta on itselläni ajatukset selkeät. He ovat meille jo tuoneet sen mitä odotettiin ja nyt on uuden ajan alku. Molemmat vaan pihalle ja maksimaalinen hyöty irti noista treideistä tulevaisuutta ajatellen kerran muutkin kädelliset palaset on treidattu tai päästetty irti. On irvikuva pitää tuollaisia pelaajia kiinni tälläisessa joukkueessa jonka kauden päätavoite on olla mahdollisimman huono
Kaiken hulluinta olisi että molempien osalta jäisi luu käteen eikä saataisi mitään vastinetta soppareiden päättyessä.

De Brincatin treidi sattuu enemmän koska näin itse hänessä hyvän runkopelaajan ainesta tulevaisuuden jengiin. Ja kovaa esimerkkiä tarjoavaa peluria nuoremmille vaikka Cat on edelleen todella nuori. Hän otti viimeisen kahden kauden aikana vielä isoja askelia kokonaisvaltaisen pelaajan suuntaan, eikä ollut enää ”pelkkä” neljänkymmenen maalin kiskoja vaan kova soturi joka suuntaan….
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Rohkenen olla hieman eri mieltä Kanesta ja Toewsista. Ensinnäkin ei Davidson heistä pidä kiinni, jos he vaativat maisemanvaihtoa, mutta pallo on täysin heillä. Joo kyllä, tässä tilanteessa tuntuisi olevan järkevintä vaan yrittää saada maksimaalisen hyvä vastine heistä eli varausvuoroja ja/tai nuoria lupaavia pelaajia. Toisaalta mikäli he haluavat jatkaa Chicagossa, niin en näe mitään ongelmaa nuorten pelaajien kasvaa näiden kahden mentoroidessa. Epäilen kyllä vahvasti heidän motivaatiotaan tähän.

Toewsin kohdalla paras mahdollinen skenaario olisi, että hän palaisi lähelle muutaman kauden takaista tasoaan ja sitten siirtojen takarajalla 50% pidätyksellä palkasta johonkin contenderiin kannua jahtaamaan. Varmasti kysyntää olisi. Kanen nyt voisi kaupata missä vaiheessa vain ja ehkä mielummin ennemmin kuin myöhemmin. Pahimmassa mahdollisessa tapauksessa tulee joku paha loukkaantuminen, joka vie miehen sivuun koko kaudeksi ja se oli sitten siinä.

Joka tapauksessa erilaisia vaihtoehtoja on olemassa ja romantikkona sitä toivoisi näiden kahden jatkavan uransa loppuun Chicagossa, vaikka realisimia on, että näin tuskin tulee tapahtumaan. Jossain näistä tässä ketjussa luetelluista podcasteista nostettiin myös mielenkiintoinen pointti ilmoille, että kummankaan ei tarvitse enää todistaa kenellekään mitään. Kaikki mahdollinen on jo voitettu, että mistään viimeisestä mahdollisuudesta saavuttaa jotain isoa ei ole enää näiden kohdalla kysymys. Toisaalta molempien kilpailuvietti on sen verran kova, että jaksaako pohjamudissa rämpiminen ja nuorten varsojen ohjaaminen motivoida? Epäilen.

DeBrincatin treidi oli kyllä huono. Siinä on potentiaalia olla jopa luvattoman huono, jos Korchinskista, Ludwinskista eikä ensi vuoden kolmannelta kierrokselta kasva tulevaisuuden pelimiehiä. Todennäköisyys siihen on kohtalaisen iso. Ja vaikka nyt Korchinskista saataisiin tulevaisuuden Klingberg ja Ludwinski pelaisi hyvällä tasolla alaketjujen keskellä, niin häviöksi tuo kauppa kääntyy DeBrincatin jatkaessa siihen mihin Chicagossa jäi. Vastine olisi ollut varmasti parempi, jos DeBrincatilla olisi ollut jatkosopimus sovittuna Ottawan kanssa. Ja oliko hän edes valmis tekemään pidempää sopimusta Blackhawksin kanssa? Kuka ties, vaikka tuo seikka olisi näytellyt osaa tässä koko saagassa. Julkisuuteen antamiensa lausuntojen perusteella vaikutti siltä, että DeBrincat oli kyllä sitoutunut jäämään Chicagoon kaikesta huolimatta. No jos jollain kauppaa voi vielä perustella, niin kyllähän se auttaa Chicagoa olemaan ensi kaudella entistä huonompi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt kun tuolla HF:n puolella kirjoittajat äänestävät Blackhawksin prospekteja paremmuusjärjestykseen, niin tehdään taas oma lista täysin subjektiivisen näkemyksen ja kokemuksen pohjalta organisaation viidestä parhaasta/lahjakkaimmasta nuoresta pelaajasta. Tällä kertaa saan laitettua vain viisi järjestykseen, koska sen jälkeen minulle ei ole muodostunut edes perstuntumaa asiasta. Allan, Dach, Vlasic, Kaiser, Rinzel, Slaggert ja niin edelleen ovat itselleni täysin mahdoton hahmottaa selkeään järjestykseen.

Kriiterinä listalle päästäkseen pitää olla alle 25-vuotias ja NHL-pelejä ei saa olla kertynyt yli 50. Listalla painotan enemmän potentiaalia ja sitä kautta mahdollista merkitystä joukkueelle tulevaisuudessa kuin tämän hetkistä tasoa, jolloin joku Reichel olisi tietenkin helppo valinta ykköseksi. Perinteinen ja poikkeuksellinen Blackhawksin top 5 prospektia by minä:

1. Frank Nazar C/W (2004)
Potentiaalia olla ykkösketjun hyökkääjä, ehkä kuitenkin NHL-ura aukenee ennemmin laidalla, mutta mikäli hänestä kasvaa lähellekään Pointin kaltainen pelaaja, niin tästä varauksesta on vielä paljolti iloa.

2. Drew Commesso G (2002)
Nostan Commesson toiseksi listallani jo pelkästään pelipaikkansa ansiosta. Maalivahdit ovat vielä arvaamattomampia projekteja kuin kenttäpelaajat, mutta näen Commessossa vähän samaa kuin Crawfordissa eikä hänkään keikkunut listojen kärkipäässä, kun lahjakkuuksista puhuttiin. Commesso on osoittanut olevansa oikealla kehityspolulla ja täyden potentiaalinsa jos saavuttaa, niin voidaan puhua jo mahdollisesta ykkösmaalivahdista.

3. Lucas Reichel C/W (2002)
Saksalainen kolkuttelee jo tosissaan vakiopaikkaa NHL:ssä ja Chicagon tilanteessa sellaisen voi jo helposti hänelle ensi kaudella perustella. On pelannut jo kolme kautta miesten sarjoissa ja debyytti farmin puolella oli todella onnistunut. Ei tähtiainesta, mutta kahden ensimmäisen ketjun potentiaalia. Kenties hänenkin tulevaisuus on lopulta laidalla eikä keskellä?

4. Kevin Korchinski D (2004)
Korchinskin kehitys on ollut nopeaa viimeisen vuoden aikana. Tekemistä kuitenkin vielä riittää, mutta viime kausi oli häneltä todella hyvä. Kolme kuukautta myöhemmin syntyneenä olisi ollut ensi vuoden draftin satoa. Esimerkiksi Anaheimin varaamaa Pavel Mintyukovia seitsemän kuukautta nuorempi. Kiekolliset taidot olivat ne, jotka vakuuttivat Chicagon. Potentiaalia olla parhaimmillaan alakerran kiekollinen liideri, kenties joku Klingberg voisi olla tyylillisesti lähimpänä Korchinskin upsideä.

5. Ian Mitchell D (1999)
Mitchelliä hehkutettiin siihen malliin aikanaan, että hänen kohdallaan moni on varmasti pettynyt ja kenties jo unohtanut koko pelaajan. En olisi kuitenkaan näin äkkijyrkkä hänen kohdallaan. Viime kaudella Rockfordin selkeä ykköspakki ja uskoisin hänen olevan erittäin lähellä NHL-paikkaa ensi kaudella. Kakkosparin luutijaksi edelleen kaikki ainekset olemassa.

Tällä hetkellä ensi vuoden draftin taso vaikuttaa niin kovalta, että varaamalla kymmenen ensimmäisen joukossa tuo pelaaja, kuka sitten onkaan, menee heittämällä tämän listan kärkeen. Vuodessa ehtii tosin vielä tapahtumaan paljon, mutta kaikki merkit viittaavat nyt siihen, että tulevalla kaudella jos joskus kannattaa olla huono. Eikä nyt puhuta pelkästään Bedardista ja Mitchkovista.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Harjoituspelien ohjelma on julkaistu. Blackhawks ja Wild kohtaavat Milwaukeen Fiserv Forumilla lokakuun 2. päivä.


Rockford IceHogsin valmennusryhmää täydennettiin vanhalla tutulla Rob Klinkhammerilla, joka pelasi Blackhawksin organisaatiossa vuosina 2007-2012 lähinnä farmissa. Blackhawksin paidassa hän pääsi esiintymään yhden ainokaisen kerran kaudella 2010-11. NHL pelejä kertyi lopulta vajaat parisataa enimmäkseen Phoenixissä/Arizonassa, mutta myös Pittsburgissa sekä Edmontonissa mies kävi pyörähtämässä. NHL:n jälkeen vierähti seitsemän kautta KHL:ssä, jossa vielä viime kaudella Moskovan Dynamon paidassa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ethan Del Mastro on valittu Kanadan U20-kisajoukkueeseen Daemon Huntin estyessä loukkaantumisen vuoksi.

USA julkaisee joukkueensa näillä näppäimillä 9.-20.8. Edmontonissa pelattaviin kisoihin. Varmuudella Chicagon varauksista Landon Slaggert on joukkueessa tai ainakin hänet nimettiin varakapteeniksi Thomas Bordeleaun kanssa. Fialan kaupassa Wildiin siirtynyt Brock Faber on USA:n kapteeni.

e. Puolustaja Wyatt Kaiser sekä hyökkääjät Dominic James ja Landon Slaggert valittiin Jenkkien U20-joukkueeseen. Heidän lisäkseen kisoissa nähdään Blackhawksin varauksista siis Del Mastro Kanadan paidassa sekä viime vuoden neljännen kierroksen varaus Victor Stjernborg Ruotsin joukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös