Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 07.04.2019 klo 07.54.

 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Se on muuten @secord Bowen Byram, oli jo toka kerta ukolta tuo virhe!

  Kiitos @Toby Dammit!
   
 2. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ai saatana, niin onkin! Sama äijä kuitenkin.

  Edit. Näköjään toimistolla arvostettiin Derek Kingin ja Anders Sörensenin panosta IceHogsin penkin takana. Molemmille monivuotiset laput lyöty käteen.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2019 klo 08.58
 3. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Nyt kun U18-kisat ovat paketissa niin voisi ajankuluksi muutamalla sanalla kirjoittaa draftista. Blackhawksin scoutit ovat Kelley johdolla scoutanneet näitä nimiä koko kauden ja yksittäiset kisat eivät lopulta välttämättä paina kupissa yhtäpaljoa kuin meidän fanien tai Craig Buttonin silmissä. Eivät kisat silti mitenkään merkityksettömät ole, toiset saattavat nostaa osakkeitaan merkittävästi ja toisilla ne laskea. Yksien kisojen perusteella valintaa ei kuitenkaan tehdä.

  Vielä on tulossa myös Draft Combine Buffalossa toukokuun lopusta kesäkuun alkuun. Organisaatiot eivät painota pelkästään pelillisiä kykyjä vaan myös pelaajien persoonia arvioidaan. Blackhawks tekee kolmannen kauden On The Clock-sarjasta, jossa päästään sitten vähän jälkikäteen seuraamaan tuon tapahtuman antia.

  U18-kisat vaikuttivat omiin mieltymyksiin sen verran, että Vasili Podkolzin sekä Dylan Cozens eivät tunnu enää hyviltä vaihtoehdoilta Chicagon vuorolle. Podkolzin pelasi kyllä finaalissa hyvin, mutta muuten kisat olivat iso pettymys häneltä. Cozens ei vaikuta jotenkin yhtään Bowmanin ja Kelleyn tyyppiseltä pelaajalta ja esim. Krebs sekä Newhook pelasivat mielestäni Cozensia paremmin kisoissa. Cole Caufieldin maalitehtailu ei sikäli tullut minään yllätyksenä, kun on latonut koko kauden niitä liukuhihnalta ja sama meno jatkui sitten kisoissakin. En silti käyttäisi vuoroa häneenkään. Koen, että Caufield on kuitenkin enemmän täydentävä pelaaja ja tarvitsee oikeanlaiset ketjukaverit ympärilleen ollakseen tehokas.

  Omat suosikkini ovat yhä Bowen Byram, Alex Turcotte ja Payton Krebs tässä järjestyksessä. En edelleekään poissulkisi ajatusta treidata vuoroa alaspäin kympin joukossa mikäli sopiva tarjous tulisi. Kovin vaan tuntuvat tasaisen lahjakkaalta kaartilta kympin sakissa, että löytyykö sieltä ketään niin houkkuttelevaa vaihtoehtoa kenellekään lähteä kaupoille? Ehkä Byram voi olla sellainen täky.

  Se venäläinen, josta täällä oli puhetta taisi valita muuten Vegasin?
   
 4. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Itse en ainakaan ole törmännyt Mikheyevin kohdalla mihinkään uutiseen koskien lopullista päätöstä. Edelleen elättelen toiveita signaamisesta Blackhawksin kanssa.

  Turcotte vakuutti meikäläisen U18-turnauksessa ja uskon, että hänestä tulee minimissään 1B-sentteri aikanaan NHL:ään. Byramia en ole kerinnyt katsella, mutta raporttien mukaan dominoi WHL:n pudotuspeleissä. Näiden kahden välillä se päätös tehtäneen ja uskon, että organisaationaalinen tarve sekä syntymäpaikka kallistavat lopulta vaakakupin Turcotteen.
   
 5. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  https://www.knightsonice.com/2019/4...sign-russian-forward-ilya-mikheyev-per-report

  Lainaus:
  Voi olla, mutta toivon että valinta kallistuu lopulta ihan muusta syystä kuin syntymäpaikan takia. Tarve voi kallistaa kyllä, jos Kelley ja kumppanit eivät näe Byramia selkeästi lahjakkaampana pelaajana.
   
 6. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus: Päivämäärää kun katsoo, niin tuo sijoittuu samaan aikaan kuin Dregerin twiitti, jossa kertoi Leafsin sekä Blackhawksin olevan myös kilpajuoksussa vahvoilla. Odotellaan.

  Lainaus:
  Urheiluromantiikassa syntymäpaikalla varmasti on merkitystä varsinkin, jos vaakakuppi ei ole kallellaan kumpaakaan suuntaan lahjakkuuden, potentiaalin tai muun tekijän osalta. Sitä meikäläinen tuossa haki.
   
 7. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Hyvä huomio! Tuollainen tuli eteen ja en sen tarkemmin katsonut. Odotellaan vaan.
  Lainaus:
  Ymmärsin kyllä pointin. Eiköhän sieltä lopulta kuitenkin joku muu tekijä vaakakuppiin löydy.
   
 8. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Se on tänään kapteeni vakavan 31-vuotis syntymäpäivä. Onnittelut vaan !
   
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tässä pitkän aamun kunniaksi ajattelin vähän mutuilla (haaveilla tai miten sun nyt haluaa ottaa) lisää. Pelkkiä huhujen toteutumisia, fantasioita sekä pieni ripaus onneakin.

  "Anders Lee" - Jonathan Toews - Patrick Kane
  Alex DeBrincat - Dylan Strome - "Ilya Mikheyev"
  Brandon Saad - "Kevin Hayes" - "Dominik Kubalik"
  Drake Caggiula - David Kämpf - Dominik Kahun

  Duncan Keith - Henri Jokiharju
  "Bowen Byram" - Connor Murphy
  Gustav Forsling - Erik Gustafsson

  Tuskinpa Anders Lee vapaille markkinoille lähtee, mutta pelaajaprofiilin puolesta olisi todella hyvä hankinta tuohon. Tokikin oishan se edelleen kivaa nähdä Panarin tuossa, mutta pidetään se edelleen utopistisena vaihtoehtona. Kevin Hayesia vahvasti huhuillaan, mutta saapi katsoa. Mikheyev olisi tyypiltään oikein mainio tuohon Stromen sekä Catin vierelle ainakin paperilla, mutta miten pystyisi siirtämään tehonsa KHL:stä NHL:ään? Monipuolinen jantteri kyllä kyseessä ja tekee monia asioita (lue: taitavampi, nopeampi Anisimov). Kubalik on taas lätkinyt menemään semmoisia tehoja EHT:lla sekä Sveitsin liigassa ettei häntä voi olla slottaamatta kokoonpanoon. Laukaus on hirmuinen.

  Jos Blackhawks metsästää sentterin vapailta eli Kevin Hayesin, niin uskallan jo väittää Byramin olevan draftin kohde. Mun mielestä Byram on niin laadukas prospect, että ansaitsisi monipuolisuutensa vuoksi aloittaa NHL:ssä jo ihan näillä perusteilla. Toki training campilla se sitten päätettäisiin. Forslingille antaisin jatkopahvin ja Gustafsson pelasi oikealla Keithin kanssa pitkin kautta, jotenka rooli olisi looginen kolmosparissa isolla ylivoimavastuulla.

  Paljon heittomerkkejä, mutta Bowmanin sanoin: joukkue ei tule näyttämään lokakuussa samalta kuin menneellä kaudella.
   
 10. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Alan kallistua hiukan siihen että otettaisiin jotakin hyvää vastaan ja voitaisiin tiputtaa varausvuoroa jopa muutamalla pykälällä alemmas. Keskushyökkääjän varaisin joka tapauksessa en pakkia. Ja Forslingille antaisin jo kenkää, kehitys junnaa paikallaan.
   
 11. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Eipä taida paljoa olla arvoa välissä, jos treidaisi tuon kolmos vuoron johonkin vuoroista 4-8. Toki voisihan sen treidata vaikka vuoroon 9-10 ja ottaa sieltä Caufieldin tai Newhookin, mutta sittenkin mielestäni vastineen pitäisi olla todella hyvä. Ja samaa mieltä tuosta Forslingista ja etenkin pakkipari Forsling-Gustafsson voisi olla aika hasardi.
   
 12. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Lainaus:
  Forsling oli mielestäni viimeisen kuukauden ja vähän ylikin selkeästi joukkueen vitospuolustaja ainakin tason puolesta. 23-vuotias, halpa lappu. Ehjä kesä alle ja ehkä se tuosta marinoituu. Potentiaalia on edelleen.
   
 13. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  No joo lapun puolesta voi toki roikkua mukana, kun ei parempiakaan ole eikä vapailta kannata ketään raahata. Jos syksyllä näyttää, että sieltä olisi muita tulossa pelaavaan kokoonpanoon niin sitten Forsling on kyllä ensimmäinen joka tekee tilaa.
   
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Vegasin joku twiittailija kertoi kuluneena yönä, että Ilya Mikheyev tekee päätöksen Vegasin sekä Toronton välillä. Se siitä haaveilusta!
   
 15. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Chicagon prospecteistä MacKenzie Entwistle OHL:ssä ja Alexis Gravel sekä Jake Ryczek QMJHL:ssä pääsevät pelaamaan sarjoissaan finaalipelejä. Entwistlen Guelph kohtaa OHL:n finaalissa Ottawan ja Gravelin&Ryczekin Halifax Rouyn-Norandan taistelussa President Cupista. Halifaxin maalivahti Gravel on ollut ilmiömäinen pudotuspeleissä ja erityisesti semifinaaleissa torjui Drummondvillen nurin. Gravel valittiin ansaitusti koko CHL:n viikon maalivahdiksi toistamiseen tällä kaudella. Edellisen kerran valinta osui lokakuulle.

  Ja mainittakoon tässä samaan syssyyn, että kuka ties piakkoin Chicagon prospecteihin kuuluvan Bowen Byramin Vancouver Giants saa vastaansa WHL:n mestaruustaistossa Prince Albert Raidersin. Ennen finaaleja Byram johtaa pudotuspelien pistepörssiä ja on seitsemällä maalillaan maalipörssin viidentenä.
   
 16. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tuossahan vaan on sellainen juttu, että varaustilaisuus on pidetty ennen kuin vapaita agentteja voi alkaa naaraamaan. En usko, että kesän hankinnoilla on isosti merkitystä varattaviin pelaajiin. Eiköhän sieltä se Blackhawksin näkövinkkelistä paras ja sopivin pelaaja ensimmäisenä huudeta.

  Se voi hyvinkin suurella todennäköisyydellä olla Byram. Suhtaudun hieman varauksella kesällä 18-vuotta täyttävän puolustajan kypsyyteen hypätä NHL-tasolle, vaikka lahjakas puolustaja kyseessä onkin. Ei Byram kuitenkaan aivan Dahlinin tai Heiskasen tasoinen lahjakkuus taida olla. Scott Wheeler perkasi Byramin pelaamista suurennuslasilla ja löysi paljon vielä parannettavaa puolustuspelaamisessa. Tässä koko juttu maksumuurin takana:

  https://theathletic.com/919741/2019...hl-draft-and-a-frontrunner-for-third-overall/

  Wheeler nostaa Byramin heikkoudeksi tällä hetkellä mm. sijoittumisen sekä laiskuuden puolustuspäässä. Tuossa The Athleticin jutussa on useita klippejä Byramista niin hyvässä kuin pahassakin. Nuo heikkoudet tosin ovat sellaisia asioita joista voi oppia pois ja kehittyä, mutta NHL saattaa olla vielä turhan kova oppipaikka ensi kaudella nuorelle puolustajalle. Potentiaalia Byramissa on kehittyä vaikka kuinka hyväksi puolustajaksi, mutta se voi viedä hetken aikaa. Loppuun vielä lainaus Wheelerin näppikseltä:

  "In a draft class bereft of high-end defencemen (a stark contrast to the 2018 class), he now stands alone because of his talent, not the mistakes.

  Byram is far-and-away the biggest shot threat defenceman in the 2019 draft, without sacrificing much (if anything) by way of playmaking to a prospect like USA Hockey national development program standout Cam York.

  He’s a game breaker. He’s dynamic. He impacts a game in several ways. And game breakers become first-pairing defencemen instead of second-pairing defencemen. Game breakers end up on PP1s instead of PP2s
  ."
   
 17. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Olen samaa mieltä, että Byram ei välttämättä pelaa NHL:ssä vielä ensi kaudella. Uskon, että hän on kyllä riittävän hyvä pelaamaan, mutta ei välttämättä niin suuressa roolissa kuin haluttaisiin. Tällöin voisi olla parempi kypsytellä taitoja ykköspuolustajaksi vielä kauden verran. Päästäisin kyllä syksyllä vähän katselemaan NHL:n kuvioita ja tietty jos yllättäisi oikein positiivisesti, niin sitten koko kauttakin voisi harkita.
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Nicolas Beaudin suuntaa oman tiedotteensa perusteella ammattilaiseksi tulevalle kaudelle. Kilpailu kovenee.
   
 19. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Yrittänyt vähän tiirailla Ruotsilta tuota Anton Wedinin pelaamista, mutta ei tuosta pienestä otannasta nyt muuta merkittävää kuvaa jäänyt kuin että nopea ja väkkärämäinen pelaaja kyseessä. Wedinin leiri ei ole vielä päättänyt mihin joukkueeseen sopimuksen sainaa, mutta Powers tiesi kertoa Chicagon olevan yksi vahvimmista ehdokkaista. Tuossa Powersin jutussa Wediniä kuvaillaan sellaiseksi jokapaikan höyläksi eli mikäli nyt sattuisi sopimukseen ja kokoonpanoon lopulta päätyvän niin sellaiselta nelosketjun hyrrältä vaikuttaisi. Saas nähdä mitä aikovat toisen pienen ja hyrrämäisen ruotsalaisen kanssa tehdä eli Tim Söderlundin?

  Vielä tuohon Powersin juttuun, jossa oli myös Bowmanin kommentteja näistä eurohankinnoista. Stan antoi kiitosta scouteille Mats Hallinille ja Ryan Stewartille hyvästä työstä vanhalla mantereella. Mainitsi myös kuinka paljon työtä näiden hakujen taustalla lopulla on, vaikka se saattaa äkkiseltään näyttää, että sieltä vaan haetaan nimet paperiin. Erik Gustafsson tuotiin aikanaan katselemaan Blackhawksin pudotuspelejä Gusin vielä miettiessä parin NHL-joukkueen välillä ennen kuin valitsi lopulta Chicagon. Dominik Kubalikin uskotaan kirjoittavan sopimuksen MM-kisojen jälkeen.

  edit. Kubalikin luistelu ja laukaus on sitä tasoa, että kaiken mennessä putkeen voi tehdä ihan mukavaa jälkeä NHL:n puolelllakin. Bowman tuntuu olevan hänestä kovin innoissaan ja Barry Smith kehui myös kovasti Kubalikia Euroopassa käydessään. Kubalik voi olla hyvä lisä kakkosylivoimaan tuomaan laukauksellaan siihen tulivoimaa.

  Caggiula-Toews-Kane
  DeBrincat-Strome-Kahun
  Saad-Anisimov-Kubalik
  Perlini-Kämpf-Sikura
  Hayden

  Tuossa olisi nyt tällä hetkellä hyökkäys ilman hankintoja tai kauppoja sillä olettamuksella, että Kubalik, Kämpf, Perlini ja Sikura saavat sopimukset. Varmasti sieltä ainakin QO:t kaikille lähtee ja Kubalik sen sopimuksensa saa tai siihen suostuu. Kubalikin kohdalla sopimuksessa on varmasti mahdollisuus palata Eurooppaan, jos paikka NHL-kokoonpanosta ei avaudu. Tuskin farmipelit häntä kiinnostavat.

  Jos Chicago haluaa vahvistaa hyökkäyskalustoaan eikä luota pelkästään siihen, että esim. Sikurat ja kumppanit nostavat tasoa riittävästi omasta takaa, niin pari tai useampi nimi noista ei inkkaripaidassa Prahassa pelaa. Oma veikkaukseni on, että ykkösketjun vasempaan laitaan haetaan vahvistusta ja Anisimov kaupataan heinäkuussa, kun siirtoja estävät klausuulit raukeavat ja bonukset on Chicagon toimesta AA:n tilille maksettu. Ykkösketjuun voidaan toki asetella Brandon Saad, joka on enemmän top 6-hyökkääjä kuin kolmosketjun raataja, mutta tiedä vaikka Saad on osana jotain kauppaa kesällä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019 klo 22.13
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Katselin tuota Venäjän ja Tsekin välistä EHT-matsia ja kyllä Kubalik sieltä nousi aika hyvin esille. Taitoa, suoraviivaisuutta, nopeutta sekä aivan huikea laukaus. Toivottavasti saisi jotain tuosta siirrettyä mukaan rapakon taakse, sillä kaverissa on potentiaalia huimasti.
   
 21. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tim Söderlundille sekä Mikael Hakkaraiselle kolmen vuoden tulokaspahvit.

  Mikheyev valitsi Toronton, McKenzien mukaan Blackhawks oli lähellä.
   
 22. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  No sieltähän se vastaus tuli nopeasti Söderlundin suhteen. Hakkarainen on mielenkiintoinen nimi kyllä. Kävi yhden ottelun verran kääntymässä NCAA:n Providencen yliopistojoukkueen riveissä ja palasi USHL:ään Muskegon Lumberjacksiin, jossa nakutteli ihan mukavat tehot. Tim Söderlund on samaa ikäluokkaa Hakkaraisen kanssa eli ysikaseja ja todella luisteluvoimainen pieni väkkärä, joka saattaa luoda hyvinkin uraa nelosketjun ajokoirana.

  Lainaus:
  No nyt sitten jännitetään mihin Anton Wedin päätyy. Ainakin hänet valittiin Ruotsin MM-kisajoukkueeseen, mikä on kyllä ihan hyvä saavutus jo sekin.
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Täytellään ketjua tämmösellä "turhalla" tiedolla, kun mitään muutakaan ei voi.

  Tämä oli mennyt ohi, mutta Dylan Sikura oli kertonut exit-haastattelussa treenaavansa kesällä Gary Robertsin ohjauksessa, jossa mm. Mark Scheifele sekä Connor McDavid ovat/tulevat viettämään aikaa. Toivottavasti toinen Dylaneista lähtee kyseiselle leirille myös, toki en tiedä mitä siellä tarkalleen harjoitellaan, mutta Strome tarvitsee ensimmäiseen potkuun voimaa sekä jalkoihin kestävyyttä.
   
 24. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Victor Ejdsell palaa Ruotsiin ja Färjestadiin. Eli se siitä "arvasta".
   
 25. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Eilen oli monta Blackhawksin miestä MM-kisajäillä pelaamassa ja erityisesti Kevin Lankisen sekä Tsekeiltä Dominik Kubalikin esitykset nousivat positiivisinä esille. Kubalik saattaa tehdä vielä Brendan Perlinistä tarpeettoman. Molemmat ovat isoja, nopeita ja hyvin laukovia laitureita. Kätisyydeltään eivät tosin täsmää.

  Alan enemmän ja enemmän kallistua Bowen Byramiin draftissa. Kenties se johtuu siitä, että muut potentiaaliset eivät enää pelaa ja Byram on pistänyt 17-vuotiaana sellaiset näytöt WHL:n pudotuspeleissä tiskiin, että ei mitään rajaa. Lievä post-traumaattinen stressireaktio tulee 15 vuoden takaa, kun Chicago varasi kolmantena WHL:stä 21 maalia 69 pelissä takoneen puolustajan Cam Barkerin. No eihän tuossa nyt ole mitään järkeä tuollaisia miettiä, mutta flashbackejä tulee. Siitä huolimatta oma listani on kutistunut kahteen: 1. Byram 2. Turcotte.