Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Voisiko joku selittää mitä tuossa 2-1 maalissa tapahtui? Selkeä paitisiomaali, joka vielä tarkistettiin videolta tuomittiin maaliksi. Onko tullut joku uusi sääntö, että saa olla paitsiossa, jos on vaan vähän?
   
 2. tiilk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tätä puitiin otteluseurantaketjussa. Chicagon pelaajat pelasivat kiekon paitsioasemassa olleelle Zuckerille, joten kyseessä ei ollut paitsio.
   
 3. skuuran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
  Hyökkääjä on paitsiotilanteessa ja kiekko keskialueella. Puolustava joukkue pelaa kiekon omalle puolustusalueelleen jolloin paitsiota ei tule. Näin minä sen ymmärsin.
   
 4. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Mistä lähtien sillä on ollut mitään merkitystä kuka sen kiekon siniviivan yli toimittaa?
   
 5. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ok, sittenhän se meni ihan oikein. Meikäläiselle tuo tulkinta oli uusi.

  Eteenpäin. Seuraavassa pelissä voisi löytyä jo vähän asennetta. Hartman ja uudet jannut ovat ollut kova, mutta muut ihan saatanan nössöjä.

  Joku voisi näyttää niille vähän aikaa viime kauden pleijaripelejä...
   
 6. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  No ainahan se on ollut noin tai ainakin niin pitkään kuin minä muistan.
   
 7. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Schmaltz out, Oesterlen debyytti, Kero sentteröi kakkosketjua.

  Yöllä mennään.

  EDIT: ei olekaan Oesterlen debyytti, Murphy poissa ja Franson pelaa. Heitän ihan mutulla: Murphya peluutetaan tuon harkkamatsin loukkaantumisen vuoksi aika rajoitetusti.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2017 klo 03.10
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Hawks win!

  Lavioletten träppikiekko ja liukkaat hyökkääjät, muutaman kerran tuli tästä kesän aikana nähtyä unta ja pitkälle kolmanteen erään asti oli fiilis, että joko taas. Ei onneksi, Hartman voittaa kamppailun Irwinia vastaan ehkä kyseenalaisin keinoin, Hayden pistää kiekon slottiin Sharpshooterille ja backhandilla ohi Rinteen. Jatkoajalle, hyviä tontteja jatkuvasti, kunnes Kane pistää kiekon freesille Saadille maalin eteen, lapa jäähän ja kädet kattoon.

  Vaikea peli kyllä, viimeiset viisi minuuttia oli ihan hyvää hyökkäyspelaamista, mutta todella vaikeaa on. Nashville pelaa kurinalaisesti, tylsähköä ja tarkkaa lätkää, joka tuntuu Blackhawksin kiekottelua vastaan toimivan. Jalat puuttuu tällä hetkellä ja kun jalat puuttuvat, hyökkäyssinistä ei ylitetä vauhdilla ja nälkäiset predatoorit olivat nappaamassa kiekot ja iskivät vastaan. Crawford oli erinomainen jälleen, onneksi.

  Olisi myös kiva tietää onko United Centerissä jotain ongelmia jään kanssa, kun kiekot pyörivät ja pomppivat jatkuvasti, kolme syöttöä tape-to-tape on varmaan aivan maksimi mihin pojat tällä hetkellä kykenevät. Kiekottelu keskialueen träppiä vastaan voisi toimia, jos jokainen syöttö olisi lavassa ja vastaanottaja tietäisi mitä seuraavaksi tekee, jo ennen kiekon saadessaan. Jatkossa vähän simppelimpää hyökkäysalueelle tunkemista, jos ei onnistu muuten.

  Aivan se ja sama kuka on vastuussa ylivoimasta, nyt ihan oikeasti siihen täytyy saada järkeä. Keith pois, Sharp pois oikealta pointilta, Ruttaa ja Forslingia isolle vastuulle kokeilemaan. DeBrincat kentälle Kanen sekä Schmaltzin kanssa, Hayden tai Panik maskiin.

  Ensi viikolla keskiviikkona Blues.
   
 9. skuuran Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
  Tuli tämä peli nautittua radion välityksellä joten vaikea ottaa pelin tapahtumiin sen suuremmin kantaa, mutta tuo YV on kyllä aivan surkea. Wiedemankin tuskasteli että kun ei toimi niin ei toimi. Viime kaudellakin PP% oli alle liigan keskitason ja ei näytä muuttuneen parempaan suuntaan. Oliko tänään 6 vai 7 tilaisuutta mutta eihän siitä tule mitään.

  Onneksi joukkueesta löytyy Brandon Saad ja Corey Crawford.
   
 10. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  On nuo kiekonmenetykset ja vastustajan ylivoimahyökkäykset vaan kamalan näköisiä. Nyt on Q:lla runkosarja aikaa miettiä miten tuohon träppipaskaan saadaan vastalääkkeet, ettei käy niin kuin viime kaudella.

  Pelitapaan pitää saada muutos. Peli pitää pystyä rauhoittamaan omasta päässä ja hätäpaskapuruista on päästävä eroon. Ja sitä kiekkoa ei nyt vaan voi menettää ennen vastustajan sinistä niin, että vastustaja pääsee siitä vastahyökkykseen...

  Nykyisillä pelaajilla voidaan voittaa kenet tahansa, mutta pelitapaan on tultava muutos, jos aiotaan taistella tällä kaudella Stanley Cupista.
   
 11. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Ihmeen heikkotasoisia syöttöjä haukoilta läpi pelin. Muutenkin aika aseetonta touhua pitkin ottelua, mutta noinkin voi näköjään voittaa kun tekee oikeaan aikaan pari maalia. Maalivahtipelimme lienee liigan kärkitasoa tällä kaudella.
  Hjalmarssonin kauppa ei tällä hetkellä näytä kovin hyvältä sillä Murphy istui viltissä jo toisen kerran vähälle aikaa. Mutta Rutta on ryöstö, hienoa pelaamista myös alivoimassa Rutalta tänään mm. neljä blokkia. Muuttaako Smaltz pelin suunnan kenties jo seuraavassa pelissä, on #88 nääs ollut hukassa jo useamman pelin.

  EDIT: Portland Winterhawksin Henri Jokiharju 8-ottelua ja tehot 4+7=11. Hyvin on lähtenyt Henrin kausi käyntiin. Pelaako Jokiharju Blackhawks paidassa ennen Pokkaa?
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2017 klo 19.06
 12. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Ylisanat eivät loput kesken paikallislehden artikkelin käsitellessä Jan Ruttaa, blackhawks kakkospakin viittaa hänelle sovitellen. Keväällähän kerrottiin että Rutalla oli tarjoukset kuudelta NHL-joukkueelta. Nyt täytynee todeta että onneksi hän valitsi Blackhawks pahvin.
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ei välttämättä, mutta ei ole epärealististakaan. Harmittaa, että Jokiharju sai suhteellisen vähän antaa näyttöjä preseasonilla, sillä oli oikeasti todella mukava katsella pojan suorittamista. Henrissä on paljon potentiaalia ja varaus tuli mulle täysin puskista, mutta uskaltaisin melkein väittää olevan lähellä NHL-paikkaa vuoden päästä. Todella positiivisesti yllätyin ja näköjään jälki on ollut erinomaista kovassa WHL:ssä.

  Ruttasta sen verran myös, että on ollut ilmiömäinen löytö Bowmanilta, toivottavasti jatkaa nähtyjä otteita. Kun myös Forsling on parantanut jatkuvasti, niin ihan legitti kuusikko siellä on alkukauden perusteella, vaikka Seabrookista montaa mieltä voikin olla. Murphyn kohdalla jäitä hattuun, häntä ajetaan nähtävästi todella rauhassa sisään eikä mun mielestä ole edes pelannut huonosti eye-testin perusteella, veikkaan, että siellä on se loukkaantuminen taustalla edelleen.
   
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Schmaltz treeneissä normaalisti kakkosen keskellä, mahtavaa! Hyvä signaali keskiviikkoa ajatellen. Ketjut siis käytännössä samat kuin ensimmäisessä ottelussa tahi millä toiseen lähdettiin, nelosketjussa viilettää taas neljä ukkoa.
   
 15. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Maxim Shalunov on kertonut The Athletic'sille että Blackhawkseissa pelaaminen siintää vielä mielessä. Hän on valinnut vielä KHL:n kehittyäkseen pelaajana. Shalunov on tällä hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa.
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Pelasi tänään, mutta taisi ollakin ensimmäinen matsi loukkaantumisen jälkeen eli ei hirveästi väärin.

  Luin saman artikkelin ja vaikka pitkälti tuommoista jargonia olikin, niin toivottavasti Maxim kokisi Blackhawksin vielä hyvänä vaihtoehtona tulevaisuudessa, koska voi halutessaan odottaa sinne UFA-markkinoillekin ja mennä valitsemaansa joukkueeseen.

  KHL on hyvä sarja kehittyä ja varsinkin CSKA on erinomainen joukkue hänelle, jos ja kun suuntana on joskus maailman paras jääkiekkoliiga. Mielelläni Shalunovin näkisin jo ensi kesänä Chicagossa, sillä tuo nykyinen sopimushan Moskovaan loppuu sillain nätisti, että on UFA-statuksella sitten heti jos sopimustaan kunnioittaa eli Blackhawks menettää oikeudet.
   
 17. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  KHL:n ja NHL:n välillä kun ei ole siirtosopimusta, niin käsittääkseni Chicago säilyttää pelaajan oikeudet "ikuisesti". Näin muistan Gusevin tapauksesta lukeneeni.
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  En ole ollut näistä koskaan täysin selvillä, mutta muistelisin jostain lukeneeni, että tuo Shalunovin visiitti Rockfordissa tekisi tästä pikemminkin case Dadonovin kuin case Gusevin. Voin olla väärässä ja tässä case Dadonovissa (tai Tikhonovissa) on ollut kyse vain, jos pelaaja on tehnyt aikaisemmin NHL-sopimuksen. Sitä Shalunovilla ei ole.

  Hyvä tietää, jos oikeudet säilyvät pidempään.

  EDIT: nyt kun tuosta luin tarkemmin, niin Shalunovin keississä Blackhawks menettää halpoja ELC-vuosia mitä pidemmälle valtameren ylitys kestää ja jos tulee Chicagoon Moskovan diilin jälkeen, hänelle voidaan tarjota vain vuoden mittaista ELC-sopimusta ja halutessaan voi sitten karata vapaille sen jälkeen.

  Jos nyt joku tietäjä vastaa seuraavaan kysymykseen: jos Shalunov tulee NHL:ään vaikka täytettyään 28-vuotta, tuleeko hänen silti hyväksyä se vuoden ELC-diili ensin?
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2017 klo 20.31
 19. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  En muistanut tuota AHL-visiittiä ollenkaan. Voihan siis olla, että se muuttaa tämän kuvion. AHL-sopimuksella Shalunov näköjään Rockfordissa (tai enimmäkseen ECHL:n Toledossa) pelasi. Eli ei, ei minulla sen parempaa tietoa ole.
   
 20. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Ei kai 28-vuotiaana enää ELC-soppareita tehdä. Alle 25-vuotiaille se on pakollinen ja vuodet määräytyy iän mukaan. 18-21 vuotiaat 3 vuotta, 22-23 vuotiaat 2 vuotta ja 24 vuotiaat 1 vuosi.
   
 21. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  "As Scott Powers reports, Shalunov now won’t be able to join the Blackhawks sooner than the 2020-21 season. At that point, he’ll be 27 years old, so he’ll be limited to a one-year entry-level contract that allows him to hit free agency quickly after coming over to North America"

  Tässä menee mulla se ymmärrys. Jos tuota englantia oikein ymmärsin, niin Shalunov on 27-vuotias nykyisen KHL-diilinsä päätyttyä. Ja jos oikein olen ymmärtänyt, niin 27-vuotiaana menee se ELC-sopimuksen raja.

  Todennäköisesti tuossa on virheellinen tieto, jos käyttää esimerkkinä vaikka Dadonovia.

  En muista nähneeni tämmöistä tilannetta, jossa varattu pelaaja tekisi näin myöhään ensimmäisen NHL-sopimuksen. Ja tarkoitan siis hypoteettista tilannetta tuonne kolmen vuoden päähän.

  Lähteenä Second City Hockey, jostain syystä linkkiä ei suostu nyt kopioimaan.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Törmäsin juuri twiittiin, jonka mukaan Edzo olisi keskiviikkona selostuskopissa! Fiiliksen mukaan mennään, mutta huikeeta.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tulokassopimukset menevät juuri Largon kuvailemalla tavalla - Pohjois-Amerikkalaisten osalta. Eurooppalaisia* koskee vielä erillinen sääntö jonka mukaan 25-27 vuotiaana ensimmäisen NHL-sopimuksensa tekevä eurooppalainen on ELC-järjestelmän piirissä vuoden ajan, eli joutuu siis tekemään vuoden mittaisen tulokassopimuksen. Vasta 28-vuotta täyttänyt eurooppalainen pelaaja on vapaa ELC-järjestelmän kahleista tehdessään ensimmäistä NHL-sopimustaan.

  *Eurooppalaisella tässä tarkoitetaan CBA:n määritelmää eli käytännössä varausvuonnaan Pohjois-Amerikan ulkopuolella pelannutta pelaajaa, tai varaamatonta 22-vuotta täyttänyttä pelaajaa joka ei junnuikäisenä (18-20 vuotiaana) pelannut Pohjois-Amerikassa ja joka siten on UFA-statuksella. Esim. Auston Matthews on eurooppalainen pelaaja tuossa CBA:n tarkoittamassa mielessä.

  Esimerkkinä 27-vuotiaasta tulokassopimuksen tekevästä pelaajasta mainittakoot vaikkapa Jakub Nakladal viime vuodelta.

  Mitä tulee Maxim Shalunoviin, niin tosiaan tuo Second City Hockeystä lähtöisin oleva lainaus tuossa Licon viestissä pitää siis paikkansa. Jos Shalunov tulee NHL:ään kesällä 2020 KHL-sopimuksensa päätyttyä, joutuisi hän 27-vuotiaana tekemään vuoden mittainen tulokassopimuksen. Jos tekee vielä vuoden jatkon KHL:ään ja siirtyy NHL:ään kesällä 2021, silloin saisi vapaasti neuvotella Chicagon kanssa haluamansa pituisen ja suuruisen sopimuksen.

  Dadonov ei käy vertailusta koska pelasi jo Pohjois-Amerikassa aikoinaan tulokassopimuksensa pois, tuli sen jälkeen RFA:ksi ja pelasi Venäjällä nuo RFA-vuodet. Dadonov saavutti siten ihan puhtaasti ikänsä puolesta UFA-statuksen (kesällä 2016) ja oli tosiaan jo pelannut ELC:nsä eli ei nyt uutta tulokassopimusta tietenkään joutunut enää tekemään.

  Sitten noista Shalunovin pelaajaoikeuksien säilymisestä, eli tilanne menee Mängimiehen kuvailemalla tavalla. Oikeuksille ei ole siirtosopimuksen puuttuessa mitään säädettyä raukeamisrajaa. Eikä tuolla AHL-vuodella ole tilanteeseen käsittääkseni yhtään mitään vaikutusta.
   
 24. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Ylivoimat on pistetty uusiksi. Anisimov on nyt kokonaan poissa YV:stä, Anis on aiemmin toiminut hyvänä maskimiehenä ja riparin iskijänä. Saas nähdä noustaanko näillä nykyiseltä liigan 21. sijalta 14.8%.

  Brandon Saad – Jonathan Toews – Richard Panik – Alex DeBrincat – Duncan Keith

  Ryan Hartman – Nick Schmaltz – Patrick Kane – Patrick Sharp – Brent Seabrook
   
 25. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Lico pelikiellossa jonkun vitun hymiön takia. Voi vittu, mihin tää palsta on menossa.

  Noh, eipä Blues-pelistä paljon kerrottavaa olisi ollut varmaan Licollakaan. Samaa paskaa, mitä nyt ollaan nähty kahden ensimmäisen pelin jälkeen. Helvetisti virheitä, häsläystä, paniikkia ja sekasortoa. Vastustaja ottaa rauhalisesti tilan ja ajan pois, tekee tarvittavat maalit ja ottaa pisteet. Jotain pitäisi keksiä, toivottavasti Q:lla on nyt joku suunnitelma olemassa pelin kehittämiseen...