Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Preseason ohi, vihdoinkin! Seuraavalla ottelulla on jo merkitystä.

  Nallekarhut kaatuivat saappaat jalassa lukemin 1-0, kun Patrick Sharpin tarkalla ylivoima-osumalla Blackhawks nappasi laiskan esityksen jälkeen voiton. Corey Crawford oli erinomainen ja joutui venymään ties miten moneen kiekkoon, kun ei oikein näyttänyt kotijoukkuetta nappaavan. Jobinpostiakin saatiin, kun Toews sekä Murphy jättivät molemmat ottelun kesken: Toews sai kiekon jalkaansa, yhden vaihdon yritti, mutta se riitti, toivottavasti vain varotoimenpide. Murphyn kohdalla olen vähän huolissani, hidastusta ei saatu kuvaan, mutta ilmeisesti jalkaan tuli osumaa. Käveli loppujen lopuksi ilman avustusta koppiin, toivottavasti mitään ei mennyt rikki. Olishan se surullista, jos tuosta nyt Connorikin pidemmäksi ajaksi menetetään. Q äsken tätä kirjoittaessa kertoi pressissä odottavansa molempien olevan kunnossa.

  No mutta, mitä jäi harkkakaudesta sitten käteen? Unohdetaan core-osasto hetkeksi, johon vahvan preseasonin pelanneet #10 & #20 kuuluvat. Myös Murphyn tähän voinee laskea, hänellä on varaa parantaa paljon, mutta eiköhän hyvä siitäkin tule. Keith saa kaikki näyttämään hyvältä, toki kukaan ei Murphysta voi odottaa parinsa dynaamista moottoria. Pakko erikseen mainita Anisimov, joka hyötyy todella paljon helpommista minuuteista kolmosketjussa sekä siitä, että saa kiekkoa paljon enemmän. Toivottavasti pysyy ehjänä, niin pelaa hyvän kauden.

  Nick Schmaltz on preseasonin perusteella selkeästi top-9 sentteri ja kun Kanen kanssa pääsee pelaamaan, on jälki mahdollisesti tuhoisaa. Tänäänkin hyvä peli, ei ole ollut heikkoa tekemistä oikein ollenkaan. Alex DeBrincat saa aloittaa kauden ylhäällä, ketjukaverit vielä epäselvät, mutta on NHL-tason laitahyökkääjä nähdyn perusteella. Kuten on myös John Hayden, ei kaveria voi tiputtaa rosterista. Voittaa suuren osan laitaväännöistä, vahvat jalat, nopea ja osaa pelata kiekollakin. Q haluaa preesensiä kokoonpanoon, sitä Hayden tarjoaa.

  Jan Rutta on tullut jäädäkseen, jälleen hyvä matsi. Kempny näyttää varmemmalta ja kokeneemmalta, ei ole kakkosparin tasoa yksilönä, mutta riippuen peluutuksesta on tshekistä varmasti hyöytyä. Forslingilta kaksi viimeisintä ottelua ovat olleet parempia, saanee aloittaa kauden ylhäällä. Franson varmaan saa diilin. Puolustuksessa nojataan siis todella paljon siihen, että nuoret ottavat steppejä urallaan mahdollisimman nopeasti. Toki Hossasta vapautuva raha on mahdollista käyttää enkä ihmettelisi, jos ennen joulua joukkueesta löytyy joku rutinoituneempi vasemmalta ampuva puolustaja.

  Kokonaisuudessaan preseason oli viihdyttävä, useita nuoria sekä hieman vanhempiakin, mutta uusia tuttavuuksia tuli nähtyä ja monet ovat selkeästi urallaan menossa eteenpäin. Aivan kärkiosaaminen edelleen puuttuu, mutta tämän syyskuun perusteella prospect pool on hiukan paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten.

  Jos nyt yhtään Q:n aivoihin pääsin sisään äsköisen ottelun aikana, niin Hayden vei Hartmanin paikan kolmosen laidalta eli ketjut lienevät jotain seuraavaa kauden avauksessa, olettaen kaikkien olevan kunnossa:

  Saad - Toews - Panik
  Sharp - Schmaltz - Kane
  DeBrincat - Anisimov - Hayden
  Hartman - Kero - X (Bouma, Wingels, Hinostroza tai Jurco)

  Keith - Murphy
  Forsling - Seabrook
  Kempny - Rutta

  Crawford
  Forsberg

  Tervehdin ilolla tuota kolmosketjua, pelasi tasaviisikoin hyvin tänäänkin ja uskon, että tuossa on potentiaalia hyvään kolmosketjuun.

  No mutta hei, ensi viikon torstaina mennään. Hallitseva mestari tulee kylään, aloitetaan heitä vastaan ja mieluiten lopetetaan kausi myös niin, jotta nähdään se odotettu taisto. Tsemppiä kaikille tulevaan kauteen, olkaa yhtä optimistisia kuin meikäläinenkin!
   
 2. Ben Marco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks
  Hyvä homma että Hayden ja DeBrincat löytynevät opening night rosterista. Varovaisen positiivinen fiilis kauteen lähdettäessä. Toivottavasti Toews saa hyvän startin kauteen ja koko posse saa hyvän flown sen myötä päälle.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Scott Powers‏Varmennettu tili@ByScottPowers8 min8 minuuttia sitten
  Jordin Tootoo, J-F Berube and Tomas Jurco have been placed on waivers.

  Oikeita päätöksiä, toki Bouman olisin itse sinne myös laittanut.

  Scott Powers‏Varmennettu tili@ByScottPowers11 min11 minuuttia sitten
  The Blackhawks officially announce Hinostroza has been assigned to the AHL.

  Waiver exempt eli ei siinäkään yllätystä.

  Ja nopeasti Toewsin ja Murphyn tilanteesta eli Kapteeni on jäillä, mutta Connorista ei ole vielä lisätietoa. Ei ole mukana treeneissä.

  Tässä vielä aamujäiden hyökkäysketjut:

  Scott Powers‏Varmennettu tili@ByScottPowers2 min2 minuuttia sitten
  Blackhawks lines

  Saad-Toews-Panik
  Hartman-Schmaltz-Kane
  Sharp-Anisimov-DeBrincat
  Bouma-Kero-Hayden-Wingels

  Lähellä täydellistä, tuo kolmosketju on huikea paperilla. Laittaisin edelleen Haydenin kakkosketjuun Hartmanin tilalle, mutta on tuossakin jo sitä potentiaalia. Mutta hei, DeBrincat sekä Hayden löytävät itsensä avausottelusta!

  Huomioikaa nyt se, kun todennäköisesti huomiseen mennessä tulee uutinen siitä, että todennäköisesti Hayden on asetettu Rockfordiin. Hossa voidaan laittaa LTIR:lle torstaina, jotta se hyöty siitä saadaan. Hayden (tai kuka tahansa Rockfordiin "matkaa") löytyy avausottelun kokoonpanosta.
   
 4. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Nyt jännätään meneekö Jurco jonkun toisen jengin rosteriin.
   
 5. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 6. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Vähemmän yllättäen Hossa on nyt tarkistettu ulkopuolisen lääkärin toimesta ja hänet voidaan asettaa LTIR-listalle.

  Salaliitto varmaan silti.
   
 7. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Liiga on tutkinut case Hossan ja tehnyt päätöksensä että Hossan voi laittaa pitkäaikaiselle sairaslistalle, jonne Rozsival laitettiin jo eilen.
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ei kelvannut kuten ei Tootoo eikä Berubekaan. Hyvä hyvä.
   
 9. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Näin on. Kukapa nyt ei haluaisi eroon yhdestä runkopelaajasta ihan vaan saadakseen palkkakattoon tilaa. Fiksua!
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Saad - Toews - Panik
  Hartman - Schmaltz - Kane
  Sharp - Anisimov - DeBrincat
  Hayden - Kero - Bouma (Wingels)

  Keith - Seabrook
  Kempny - Murphy
  Forsling - Rutta
  (Oesterle - Franson)

  - Pystyykö Keith kannattelemaan Seabrookia edelleen?
  - Murphy on kunnossa, hyvä niin.
  - Hartmanilla iso paikka, pojan täytyy änkeä maalille mahdollisimman paljon.
  - Bouma vai Wingels?
  - Tuo kolmosketju on aika herkullinen, siinä on Catin helppo pelata.
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2017 klo 20.04
 11. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tuo puolustus on suuri kysymysmerkki kauden kynnyksellä kokonaisuudessaan. Harjoituspeleistä ei voi kyllä kovin pitkälle johtopäätöksiä vetää. Olihan Coloradokin lähes pitelemätön vuosi sitten preseasonilla. Toivotaan lentävää lähtöä joukkueelle ja terveyttä runkopelaajille. Oma erityinen mielenkiinto kohdistuu muutamaan pelaajaan:

  - Jonathan Toews
  - Brandon Saad
  - Nick Schmaltz
  - Alex Debrincat
  - Connor Murphy

  Kapteenilta odotan ja toivon paluuta tutulle tasolleen. Saa nähdä missä mennään? Saad on vaan niin hienoa nähdä takaisin inkkaripaidassa. On paljon muutakin kuin tehopisteitä. Schmaltzilta odotan varsinaista läpimurtoa top 6 -pelaajaksi ja toistaiseksi kaikki merkit viittaavat tähän. DeBrincatin kohdalla on mielenkiintoista nähdä pystyykö pelaamaan ylhäällä koko kauden? Potentiaalista se ei ole kiinni, mutta kausi on pitkä. Ja kykeneekö Murphy ottamaan askelia todelliseksi top 4 -pakiksi Chicagon systeemissä? Näitä minä mietin.
   
 12. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Yksi merkittävä tekijä joukkueemme menestyksessä on myös se miten kasvisyöjä kapteenimme peli kulkee. Oliko kaksi heikompaa kautta silkkaa sattumaa vai palaako Toews vielä entiselle tasolleen?
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Bickell signaa Blackhawksin kanssa yhdeksi otteluksi ja tekee sen myötä eläköitymisestä virallista. Hieno ele organisaatiolta hienolle pelaajalle, joka jälkikäteen ajateltuna sai aivan liikaa kritiikkiä meiltä kannattajilta.
   
 14. Cölimaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Blackhawks, Pat Laine
  Kyllä se uusi kausi jaksaa aina sytyttää. Vaikka joukkue onkin kesän ison myllerryksen jälkeen paperilla heikompi kuin moneen vuoteen on olo kuitenkin luottavainen. Q on aina osannut nostaa uusia, nuoria pelaajia kokoonpanoon ja toivottavasti osaa nytkin. Yllättävintä mielestäni oli että Hjalmarsson lähti, eikä Seabrook. Toki Hawks on ollut jo pitkän aikaan Murphyn perässä ja toivotaan että on onnistunut hankinta, mutta silti Hjammerin lähtö kirpaisee. Myös Darlingin lähtö on iso kolaus. Pelaajien kommenttien mukaan loistava joukkuepelaaja ja eittämättä kakkosveskarina aivan huipputasoa. Toivottavasti onnistuu Carolinassa. Sharp on tuolla hinnalla täydellinen hankinta ja uskon että pystyy pelaamaan ihan-ok kauden ilman mitään suurempia odotuksia. Kyllähän Sharp osaa edelleen lötön laittaa pussiin.

  Suurennuslasin alla luonnollisesti Saad ja saako hän nostettua Toewsin tasoa. Saadin lähdön jälkeen Kapteenille ei löytynyt minkäänlaista tutkaparia ja huhujen mukaan juuri Toews ja Kane olivat halunneet Saadia takaisin. Kertoo jotain miehen arvosta kun joukkueen kaksi suurinta tähteä haluavat hänet takaisin Hawksiin. Hirvittävää silti ajatella että Chicago oli valmis rikkomaan yhden pelottavimmista duoista (Panarin & Kane) NHL:ssä parin viime kauden ajalta.

  Jännittävää aikaa tämä kiekkokausi.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Zawaski huhuilee vuoden ja miljoonan diiliä Fransonille. Ei paha, kun hänet voi tarvittaessa haudata kokonaan farmiin, jos ei roolissaan onnistu.
   
 16. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Näin näyttää käyneen, ihan hyvää syvyyttä pakistoomme. Sportsnet uutisoi sopimuksesta.
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kyle Baun Montrealiin, Andreas Martinsen Chicagoon. Norjalainen suuntaa suoraan Rockfordiin, toivottavasti sinne myös jää.
   
 18. sumuinen suo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hätkähdyttävää huomata Chicagon olevan paperilla kiistatta yksi liigan huonoimmista joukkueista. Yhden hyvän ketjun saisi kasaan, ja yhden kelvollisen puolustajaparin. Ja loput nimettömiä täytemiehiä, kun rahat menee muutamalle pelaajalle.
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Niinpä. Ihan siellä Vegasin ja Avalanchen tasolla. Detroitillakin parempi joukkue.

  ***

  Tulevana yönä vihdoinkin mennään! 03:30 alkaapi lähetys, hallitseva mestari kylään. Erinomainen testi heti alkuun varsinkin puolustukselle.

  Näillä tänään:

  Saad - Toews - Panik
  Hartman - Schmaltz - Kane
  Sharp - Anisimov - DeBrincat
  Bouma - Kero - Hayden

  Keith - Seabrook
  Kempny - Murphy
  Forsling - Rutta

  Crawford
   
 20. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  On tuossa vähän perääkin, että ainakin nimettömin Blackhawks aikoihin kyseessä. Se miltä joku asia näyttää paperilla ja miltä jäällä, saattaa olla taas jo ihan toinen juttu. Meikäläisestä on vaan hienoa lähteä tähän kauteen, kun oma suosikki ei ole ennakkosuosikkien joukossa. Kyllä tässä parin kuukauden sisällä selviää missä joukkue sitten todella menee, mikä toimii ja mikä ei. Innolla tässä kuitenkin odotetaan!
   
 21. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Yhdyn kyllä tuohon edelliseen, että hienoa tämä on. Itselle tämä kausi tuntuu näistä asemista jotenkin mielenkiintoisemmalta mitä edellinen. Varmasti jollain tapaa hieman epätasainen runkosarja tulossa parempine ja huonoimpine jaksoineen. Hyökkäys näyttää hyvältä paperilla, mutta puolustus on vähän sen näköinen että muutoma pelaaja joutuu aika koville.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Nopeampi, taitavampi, nälkäisempi Chicago Blackhawks.

  Kausi ei olisi paremmin voinut alkaa. Hallitseva mestari kylään, toki back-to-backin jälkeen ja ovat pojat pelanneet paljon lätkää viime vuosina, mutta kaikki kunnia silti kotijoukkueelle. Kaksinumeroiset luvut tauluun ja Crawford ohitettiin vain kerran. Maalit Saadille kolmesti, Schmaltzille kahdesti, Kanelle, Panikille, Sharpille, Hartmanille sekä Seabrookille. Hartmanille viiden pisteen ilta sekä #88:lle neljän pisteen. Suosittelen tsekkaamaan maalit, varsinkin Kanen backhand-magiaa kahden syötön muodossa sekä tuo maali, aijai.

  Mutta joo, tulos puhuu puolestaan, vaikka edelleen avaus olikin. Kaikki ketjut toimivat, neloskenttä toki jäi pienille minuuteille, mutta erityisesti Hayden oli pienelläkin peliajalla erinomainen. Vastuu kasvoi pelin edetessä, kun ensin Kero tipahti ilmeisesti polven takia ja kolmannessa erässä Yalesta valmistunut pääsi sentteröimään Kanea ja Hartmania, kun Schmaltz sai myös osumaa polveen. Toivottavasti osuma oli vain tuo huitaisu ja lääkärit ottivat varman päälle, sillä tuskaisen näköinen oli #8.

  Toews pelasi loistavan ottelun, vaikka vain yhden syöttöpisteen saalistikin. Panik näyttäisi ensimmäisen oikean matsin perusteella kehittyneen entisestään ja kyllähän toi #20 on vaan niin maaginen, että alta pois. Ajaa maalille, mutta taitoa on vaikka muille jakaa. Kakkosessa Hartmanilta aivan huikea matsi ja näytti tuon ottelun perusteella sopivan erinomaisesti kasien kanssa samaan ketjuun. Kasit olivat sitten puhdasta seksiä, Kaneen on jo kerinnyt hiukan tottua, mutta tuo Schmaltz tulee tekemään hurjaa jälkeä tällä kaudella. Näytti olevan kentän nopein jätkä, pelaa fiksusti ja voittaa kaksinkamppailut. Taidot ovat olleet aina, nyt myös itseluottamusta ja no, on ne taidotkin kehittyneet järisyttävästi puolessa vuodessa.

  Sharp on vahvistus, tuli mieleen kauden 2014 #10. Anisimovilta keskellä erinomaista suorittamista ja vahvaa aloitustyöskentelyä. DeBrincatilta myös hyvä avausmatsi maailman kovimmassa liigassa. Jos jatkavat yhdessä, niin jo tämän ottelun perusteella uskaltaa väittää tuon ketjun olevan ihan siellä kolmosketjujen eliitissä.

  Mutta sitten käsitellään nopeasti se mikä eniten huoletti ja huolettaa edelleen eli puolustus. Keith pelasi Seabrookin kanssa enkä muista nähneeni Seabrookilta yhtä hyvää suorittamista kevään 2015 jälkeen. Forsling oli hyvä, Kempny erinomainen, Murphy hyvä, Rutta hyvä. Ei anneta liikaa yhdelle ottelulle painoarvoa, mutta tasapainoinen suoritus koko kuusikolta.

  Tästä on hyvä jatkaa, toivottavasti saadaan positiivisia uutisia Schmaltzin ja Keron tilanteista.

  Ja sieltä sitä uutista tuli Q:n suusta eli "Schmaltz is fine" ja Kero "should be fine". Mahtavaa!
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2017 klo 21.11
 23. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  Huudellaan tämän verran vieraisiin pöytiin: Ennen viimeöistä höykytystä Chicago Blackhawks on viimeksi tehnyt runkosarjassa vähintään 10 maalia vastustajan verkkoon 12.10.1988 Winnipeg Jetsiä vastaan. Lopputulos oli tuolloin 10-1.
   
 24. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Huikea oli esitys ja hieno itseluottamus buusti heti kauden alkuun nuorentuneelle joukkueelle. Jos jotakin moitetta väkisin keksii niin YV ei toiminut:) @Lico tiivistelikin jo kaiken tärkeimmän. 88:lle neljän pisteen ilta ja maagista pelaamista sekä mailankäsittelyä ottelun läpi.
  Sharp karkasi Anisimovin täydellisen syötön perään Määtän laidalta ja naksautti uransa pisteen numero 600. Hossakin oli aitiossa seuraamassa peliä.

  Ja meinasipa unohtua vielä liikuttava Bryan Bickellin One more shift jäähyväishetki nähtiin ennen pelin alkua.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2017 klo 10.45
 25. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  AI saakeli tuo #88 on vaan viihdyttävä pelaaja. Crosby tai McDavid voi ehkä olla se maailman paras mutta kyllähän Kanen Pate menee viihdyttämis-arvoltaan ihan kärkeen ainakin meikän kohdalla. Niin eleetöntä pelaamista ja nuo viimeöiset pisteet ihan uskomattomia. Ekaan heittää no-look passin maalin takaa maalin eteen suoraan lapaan (taisi tehdä nuita viime kaudellakin pari kappaletta?) ja sit spinarama syötöllä takatolpille koko kentän läpi kaverille HUUHH. Eikä tuo maalikaan nyt ihan joka ukolta onnistu. Näytti siltiä, että molari aatteli että kurvaa rystyllä suojaten maalin taakse, mutta mitä vielä. Kiekko millin tarkasti etuyläkulmasta aivan peltiin. Aika veijari tuo vaan on.

  NHL18 pelin termiä lainaten (jonka synergian mies myös omaa) niin onhan tuolla #88 aika Silky-smooth kädet!