Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 2. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Paska alkuviikko jääkiekon ulkopuolisessa elämässä, kiva trade deadline piristi ja täydellinen lopetus viikolle. Kiitos.
   
 3. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Lainaus:
  Vielä toki pitää odotella mikä on hinta... Jos jotain tulee takaisin ja mitään merkittävää ei tarvitse antaa lisäksi tai palkkaa pidättää, niin olen tyytyväinen.
   
 4. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tuskin siellä palkkaa pidätetään, kun tuo kahden miljoonan bonus tuli kuitattua.
   
 5. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Lainaus:
  Mark Lazerus‏Varmennettu tili@MarkLazerus5 min5 minuuttia sitten
  #Blackhawks make trade official. All they get is "future considerations." Pure salary dump.

  Eikä mitään tullut takaisinkaan.
   
 6. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Haha. Stan ja GMGM ovat leikkineet samalla Cap Friendlyn Armchair-GM:llä kuin minäkin.
   
 7. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Olen erilainen nuori ja mielestäni Marcus Kruger on ollut yksi Blackhawksin aliarvostetuimpia pelaajia fanien keskuudessa viime vuosina. Pelasi monta vuotta todella maltillisilla sopimuksilla ja sai tavallaan ihan ansaitusti palkinnon panoksestaan tähän viimeisimpään sopimukseensa. Sopimus, joka toki on hieman ylihintainen, mutta ei se nyt mikään katastrofaalinenkaan ole. Chicagon tilanteessa se ylihintaisuus vaan korostui.

  Krugerin panos joukkueelle ja menestykselle on ollut paljon isompi kuin asialle annettu painoarvo. Rannevamma on hidastanut ja vienyt parasta terää mm. aloituksissa, mutta hän on ollut suurin yksittäinen syy, että Chicagolla on ollut yksi liigan parhaista nelosketjuista. Jätti aina kaikkensa jäälle, inhottava ajokoiramainen pelityyli eikä pelännyt ajaa maalille tai muihinkaan ahtaisiin tiloihin. Ei muuta kuin hattu päästä ja iso kiitos Krugerille näistä vuosista.
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Pitkälti samaa mieltä tästä ja siksi on valitettavaa, että tähän tilanteeseen Bowman joutui. Olisin itse valinnut aikanaan Shawin Krügerin sijasta, tosin oletuksena oli silloin se, että toiselle maksetaan se kolmosella alkava lukema ja toiselle ei. Mun mielestä nelosketjun sentterille ei makseta noin paljoa millään. Miljoona tai puolitoista pois vuosiansioista, niin Marcus Blackhawksissa tulevallakin kaudella pelaisi ja olisi tämän hetkiseen joukkueeseen selkeä vahvistus.

  Kaikkea hyvää Krügerille.
   
 9. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Samaa mieltä, että Krüger on ollut kovin aliarvostettu kaikessa muussa paitsi viimeisimmän sopimuksen rahallisessa arvossa. Ja senkin hän tosiaan tavallaan ansaitsi suostumalla aiemmin maltillisempiin sopimuksiin. Ei varmaan harmita nekään kahden sormuksen jälkeen.

  Todennäköisesti tuo Krügerin aliarvostus johtuu siitä, että häntä yritettiin aluksi ajaa kovasti kakkossentterin tontille kaudella 2011-12. Kaikesta tunnollisesta sentteripelistä huolimatta hyökkäyspäässä Krüger ei NHL-tasolla ole saanut kovinkaan paljon aikaan. Krüger ei ole näyttävä pelaaja, mutta tekee kyllä pääsääntöisesti vain oikeita ratkaisuja.

  Tavallaan tuo pettymys jätti leimansa, vaikka sittemmin kehnosta aloittajasta tuli hommassa jonkinlainen spesialisti. Samoin Krüger kantoi isoa vastuuta alivoimilla ja antoi siten lepoa tähtipelaajille. Parhaimmillaan Quenneville peluutti Krügerin ketjuja jopa vastustajan tehoketjujen päällystakkeina. Hawksissa Krüger on hoitanut näitä rooleja nelosketjun keskeltä. Jossain toisessa joukkueessa ketjun numero olisi saattanut olla kolmonen.

  Palkkakatto ei anna armoa. Toivottavasti Hawks pystyy korvaamaan nuo vähemmän arvostetut ominaisuudet nuoremmilla ja juuri hankituilla pelaajilla.
   
 10. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Jos nyt joku kauppa olisi saanut jäädä tekemättä Staniltä, niin kyllähän tuo Fleischmann ja Weise Danaultiin oli sellainen.
   
 11. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  No nyt on joukkue kokenut isoja muutoksia tulevalle kaudelle. Täytyy sanoa että pääosin on tehty hyviä liikkeitä, mutta tämä suurin itseäni hieman harmittaa Panarin<->Saad. Santaparia jokkue kaipaa ja onhan sitä näillä siirroilla huomattavasti enemmän, mutta en siltikään näe tämän yksittäisen siirron vahvistavan joukkuetta. Panarin kärsi jopa pienestä aliarvostuksesta ainakin valmennuksen peluutuksen osalta, kun mielestäni hän hoiti esimerkiksi puolustamisen paremmin mitä Kane melkeinpä samanlaisella tehokkuudella hyökkäämiseen. Ei nyt ollut haukku Kanea kohtaan, joka on näyttänyt offensiiviselta puoleltaan nyt todella mikä on miehiään. Panarin on vain mielestäni kokonaisvaltaisesti jopa parempi pelaaja mitä Kane.

  Sharpin sopimus on todellinen kultakimpale varsinkin jos katsoo vertaillen jotain Marleaun sopimusta. Mukava nähdä taas tämä kaveri tässä joukkueessa, ja toivottavasti tuttu ympäristö taas siivittää pelaamaan hyvän kauden. Vaikka ei tuolla sopimuksella edes mitään suurta onnistumista tarvitakkaan, että täyttää ruutunsa.

  Kokonaisuutena siis positiivinen kesä, vaikka nyt tuo Panarin ei niin miellyttänyt. Saad on hyvä jonka saappaita ei kukaan koskaan oikein täyttänyt, mutta tuskin täyttää kukaan Panarinin sen verran kovasta kaverista on kyse.
   
 12. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Kyllähän Chicago varsin kelvollisesti tämän kesän läpikahlasi varsin vaikeat lähtöasetelmat huomioonottaen. Ainekset olivat huonompaankin lopputulemaan. Iso käsi kyllä Sharpille, että suostui tuollaisella lapulla palaamaan takaisin punanuttuihin. Kyllä minä häntä edelleen lähtökohtaisesti pelimiehenä pidän ja odotuksetkin ovat siten ehkä hiukan korkeammalla kuin vain joukon jatkeena. Jos/toivottavasti kun Toews palaa tasolleen ja Craw pysyy terveenä niin kyllä tuolla nipulla on potentiaalia taistella jopa päätyyn saakka, jälleen kerran! Kilpailu on vaan kiristynyt, sillä samanlaiset (tai paperilla jopa paremmat) mahdollisuudet omaa myös moni muu joukkue. Ja sitten tulee puskista aina joku Ottawa/Nashville, joka loppupeleissä sekoittaa hienot virtuaalimanageroinnit.
   
 13. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Krugerin lähtö oli joukkuuelle hyvä asia sillä Kruger oli viime kaudella vain muisto entisestään. Viimeisen sopimuksen capillään oli ehdottomasti ylihintainen nelosketjun jarrupalikka. Taidot hyökkäyspäähän olivat minimaaliset ja siten hänestä ei ollut oikeasti ylempiin kenttiin suurta hyötyä.

  Joukkue on muuttunut kesän aikana paljon. Seuraavaksi voikin heittää pohdittavaksi kysymyksen, onko joukkueemme nyt vahvempi kuin viime kaudella? Sieltä puuttuvat mm. Hossa, Panarin, Hjalmarsson, Kruger, Campbell ja Darling.
  Sanoisin että uudessa nipussa on potentiaalia tulla paremmaksi joukkueeksi tulevalle kaudelle mutta kysymysmerkkejä on myös runsaasti ja karikoitakin on odotettavissa. Pakistossa ja kakkosmaalivahdeissa on riskejä sekä aloitusongelmiimme ei tainut tulla kunnollista vastausta ainakaan vielä.
  Mielenkiintoinen kausi on joka tapauksessa tulossa.
   
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Toivon todella, että Quenneville uskaltaa antaa Forslingille ja Kempnylle sitä suurta vastuuta, josta on ollut jo puhe ihan Bowmanin suustakin kuultuna. Jos tavoitteena on menestyä tai edes kilpailla menestyksestä Toewsin ja Kanen nykyisten sopimuksien aikana, täytyy omasta takaa löytyä uusi Keith ja uusi Seabrook. Aihioita siihen kyllä on, Forslingilla on järjetön kasa lunastamatonta potentiaalia, Lucas Carlsson vetää Ruotsissa todella kovalla tasolla ja kun tiedämme miten hyviä puolustajia Ruotsi tuottaa jatkuvasti, niin olen todella innostunut molemmista pojista. Snuggerud oli yksi yliopiston parhaista puolustajista ja hänen suhteen on isot odotukset. Henri Jokiharju edustaa sitten sitä oikealta ampuvaa modernia puolustajaa ja on hänkin hyvinkin potentiaalinen tapaus. Sitten on kasa muita, joista ei vielä osaa mitään sanoa, mutta noilla neljällä mainitulla on mielestäni kaikilla eväät olla vähintään kahden ensimmäisen parin puolustajia.

  Vapailta markkinoilta ei hyviä puolustajia saa eikä Panarinin ja Hjalmarssonin kauppaamisen vuoksi Bowmanilta enää oikein löydy realistisia palasia löytää sitä uutta potentiaalista ykköspuolustajaa. Sille tontille täytyy tuottaa omasta takaa ja muutama kiva kaveri siihen on.

  Mukava nähdä muuten vanhat seniorit aktiivisena palstalla sekä @Artturenos :kin pitkästä aikaa!
   
 15. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Olen @Lico n kanssa samoilla linjoilla puolustuksen peluuttamisesta, Forslingissa ja Kempnyssä on potentiaalia ja itseluottamus ruokkii onnistumisia. Murphyn todellinen taso on myös mielenkiintoista nähdä. Josko se Pokka yllättäisi tällä kaudella ja alkaisi taistella paikkaansa NHL:n puolelle.
   
 16. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Omaan silmääni Panarin kuitenkin mielestäni hyötyi varsin paljon siitä, että Kane on kova kiekonhallinnan ja ajan luoja. Nythän se sitten nähdään Columbuksessa, millä tavalla Leipämies pärjää ilman Kanea. Itse en usko, että pistesarake alkaa enää tulevalla kaudella seitsemällä. Olen tosin vahvasti samaa mieltä, että Saadiin vaihtaminen heikensi joukkuetta. Voihan se toki olla mahdollista, että Toews herää, jolloin tuolla vaihtokaupalla olisi positiivisia heijastusvaikutuksia, jolla Stan tätä kauppaa jollain tapaa käsittääkseni perustelikin.

  Sharp - Marleau on ihan pätevä vertaus, vaikka Marleau toki kovempaa jälkeä on etenkin maalien osalta viime aikoina tehnyt. Iältään ja profiililtaan kuitenkin samantyyppisiä pelaajia ja Sharp pari vuotta nuorempana kotiin 5 miljoonaa halvemmalla on kyllä aikamoinen kotikaupunkialennus. Tosin Marleaun sopimus on mielestäni tämän FAF:n aikaisista sopimuksista ylivoimaisesti paskin, joten siinä mielessä toki huono vertailukohta. Uskoisin, että Sharp olisi muualta kuitenkin saanut kevyesti vielä ainakin pari vuotta ja vähintään 4 miljoonaa per vuosi tyyppisen ratkaisun.

  Panarinia ei tosiaan tule kukaan korvaamaan, joten korvaajien tulisi tulla laajemmalta rintamalta. Erityisesti odotan Toewsiltä huomattavasti paria viime kautta vahvempaa suorittamista. Sharpin uskoisin pisteiden valossa ylittävän ensi kaudella selvästi kaikkien viime kauden alakuutosessa pelanneiden tehot. Toivoa toki myös saattaa, että vähintään joku nuorista pelaa todellisen läpimurtokauden.
   
 17. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Stan Bowmanhan totesi, että hankinnoilla ja kaupoilla ei haeta tyylillisesti korvaavia palasia. Enemmänkin sitä, että uudet(vanhat) pelaajat tuovat erilaista osaamista joukkueeseen. Edelleen tykkään kovasti siitä, että kovuutta ja santapaperia on lisätty. Panarinin taitoa ei korvaa kukaan, mutta otteluita voidaan voittaa muillakin keinoilla ja kyllähän noita käsiäkin vielä jäi.

  Vaikea heinäkuussa sanoa onko joukkue nyt heikompi vai parempi, mutta ainakin se on erilainen. Paperilla se on heikentenyt kylläkin, mutta pelit on sitten erikseen.
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Varmaan jo kaikki tietävät oman mielipiteeni, mutta itse odotan herroilta Schmaltz, Hayden sekä Forsling isoa breikkausta tulevalla kaudella. Hartmanilla toki varmasti on työkalupakissa vieläkin annettavaa, siitä kertoo 19 maalia ja 31 tehopistettä varsin olemattomalla ylivoima-ajalla eikä sovi unohtaa DeBrincatia, mutta jotenkin Hayden mua sytytti sen lyhyen stintin aikana. Näen paljon yhtäläisyyttä Brandon Saadin kanssa hieman suurempana ja fyysisempänä versiona ja Hayden todellakin osaa luistella hyvin kokoisekseen. Schmaltzilta nyt kaikki odottavat seuraavaa ja siitä vielä seuraavaa steppiä uralla sekä mielellään sentterinä. Forsling voisi näyttää seuraavansa Keithin (tai Hjalmarssonin) jalanjälkiä sekä käyttää sitä laadukasta laukaustaan vielä enemmän. Kaverista näki, että pää toimii ja kiekollinen puolustaja on, mutta vielä NHL:n nopeus taisi tulla yllätyksenä.

  Lainaus:
  Kovuutta ja santapaperia tuotiin sekä nimenomaan nopeutta, joka on mielestäni se tärkein seikka.

  En pidä Panarinin kauppaamista vieläkään niin isona asiana mitä ehkä muut, ei kaveri mielestäni niin ylivertainen kuitenkaan ollut. Toki ideaalitilanteessa Panarin olisi edelleen joukkueessa, Saadin kera. Saad tuo erilaista taitoa, ei todellakaan ole puukäsi ja edustaa sitä pelaajatyyppiä mitä tämä joukkue tarvitsee. Jos Sharp on terve, liike edelleen sitä vanhaa tuttua eikä laukaus ole kadonnut mihinkään, niin pidän joukkuetta parempana kuin keväällä sweeppiin kautensa päättänyttä joukkuetta.

  Paljon kysymysmerkkiä ja muttia, mutta pudotuspelijoukkue tuo jälleen on.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2017 klo 15.32
 19. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Täysin samaa mieltä kuin @Lico Panarinista. Paha menetys, mutta ei hänkään nyt mikään täydellinen pelaaja ole. Näyttävä ja äärimmäisen taitava kylläkin, jonka pelaamista on viihdyttävä katsoa.

  Tuo nopeus on tosiaan yksi aspekti, jota tuli nyt myös lisää.
   
 20. mehupoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, HPK
  Lainaus:
  Itselläni jäi viime kaudella kokonaisten otteluiden seuraaminen taas kerran luokattoman vähälle, joten kyselisinkin palstalaisilta enemmänkin fiiliksiä juuri Hartmanista. Noissa muutamissa ketjuhahmotelmissa Hartman löytyy kolmos- tai nelosketjusta, mutta mikäs on jengin näkemys, että riittäisikö Ryanilla mahdollisesti top-kutoseenkin? Jos Panikilla ei kulje, jos DeBrincat ei olekaan valmis tai loukkaantumisskenaarioissa? Eikö tuo kuitenkin Toewsin kanssa pelannutkin viime kaudella jonkin verran?
   
 21. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Hyökkäysketjuissa on aika hyvät palaset kasassa. Löytyy kärkeä, leveyttä, kokemusta, nuoruutta ja yllätyspotentiaalia.

  Puolustuksesta sen sijaan olen hieman huolissani. Toki sielläkin on paljon potentiaalia ja lupaavia nuorukaisia, jotka voivat osoittaa huoleni turhaksi. Hyväksi NHL-tason puolustajaksi kypsyminen ottaa kuitenkin yleensä aikaa useamman kauden ja nyt Hawksissa on tilanne, jossa monen runkopuolustajan pitäisi ottaa niitä askelia yhtä aikaa.

  Varmoja kortteja on vain muutama ja heidänkin uran huippu saattaa olla jo takana päin. Jokaisessa ottelussa on kuitenkin 120 minuuttia jaettavana kuudelle puolustajalle. Keith yksinään voi pelata niistä vain noin 30 minuuttia ja mielellään näkisin hänenkin kohdalla peliajan lähempänä 25 minuuttia. Viimeisimmän mestaruuskauden pudotuspeleissä Hawksin heikkoutena pidettiin neljään puolustajaan nojaamista. Nuo neljä olivat sentään Keith, Seabrook, Hjalmarsson ja Oduya. Hieman kylmää, kun katsoo puolustuksen nimiä nyt.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Uskon, että Hartman on ensimmäisten joukossa, joka pääsee kokeilemaan top-kutosessa, mutta jotenkin näen hänet sijoittuvan paremmin bottom-kutoseen. Ryan on taitava, taitavampi versio Andrew Shawista ja varmasti potentiaalia on kehittyä parempaankin, mutta ainakin nyt voi sanoa, että Hartman pelaa ideaalitilanteessa alaketjuissa tuoden sinne leveyttä. Erinomainen ja nopea laukaus, suht hyvä luistelemaan ja suojaamaan kiekkoa ja kohtalainen peliälykin. Vähän toivoisin vielä enemmän särmää pelaamiseen eikä tulistumista vain silloin, kun omia kohdellaan kaltoin. 121 taklausta on mielestäni liian vähän, joskin parempi kuin ei mitään.

  Tekee kaiken hyvin, mutta ei mielestäni riittävän hyvin ollakseen siellä aivan tulosyksikössä, joka taas palvelee Blackhawksia mielestäni erinomaisesti. Toki toivon, että pistää 30+30 tauluun!
   
 23. mehupoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, HPK
  Lainaus:
  Kiitos analyysistä! Samansuuntaisia näkemyksiä oli minullakin ennestään Hartmanista. Ilman toisen kauden kiroustahan olisi tietysti loogista tuon ikäisellä ykköskierroksen varauksella ottaa harppaus eteenpäin, mutta onhan se myös niin, että cup-contenderilla on oltava tuollaisia palasia bottom-kutosessakin. Saas nähdä miten käy, maalintekopotentiaali on aina erittäin jees, minkä takia lähtökohtaisesti pitäisin kuitenkin Hartmanin vähintään tuolla kolmosketjussa.
   
 24. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Eipä mitään.

  Ihan oikeassa olet kyllä ja toivottavasti Hartman harppauksia ottaa, sillä kyllähän tuossa on potentiaalia olla paljon parempi kuin mitä Shaw oli/on. Itse asettelen häntä jopa nelosketjuun sillä oletuksella, että DeBrincat ryövää kakkosketjusta paikan ja satun vain tykkäämään todella paljon Haydenista, jota asettelen sitten vähän ylemmäs kuin Hartmania.

  Haluaisin nähdä neljä ketjua, jotka pelaavat vauhdikasta lätkää ja pystyvät tekemään tulosta. Toews tulee jatkossakin kohtaamaan vastustajien parhaat ja haluaisin uskoa, että Kerosta (tai Dauphinista) on nelosketjussa pelaamaan myös vaikeita minuutteja eli jomman kumman toivoisi korvaavan Krügerin. Jos Hartman asetetaan nelosketjuun, niin se tekee tuosta ketjusta heti paljon vaarallisemman ja jos vauhtikone Wingels on toisella laidalla, niin ihan varmasti tuommoinen energiaketju pystyy kehittymään myös puolustuspelaamisessa kauden mittaan.

  Jos Desjardins - Krüger - Shaw oli aikanaan helvetin hyvä nelosketju, niin kyllä samanlaiseen on potentiaalia tulevalla kaudella.
   
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Mitäs täällä ollaan mieltä tästä Kovalchuk-huhusta, jonka tuo suht arvostettu venäläinen journalisti nosti esiin? Kyllähän tuo menisi kevyesti kokoonpanoon, mutta hinnasta en sitten tiedä. Varmaan jotain varausvuoroa pitäisi heittää ja hyvää prospectia, kun palkasta Shero joutuisi pidättämään jotain.