Champions Hockey League

  • 655 319
  • 3 181

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Everin haastattelu katsomossa. Myöntää, ettei kilpailu tullut valmiiksi vielä ekalla vuodella, mutta näki kuluneen kauden selkeesti positiivisena. Puhui myös, että nyt ensi alkuun kilpailun osalta katsellaan kolme, jopa viisi vuotta. Että tuskin loppuu vielä ensikauteen, vaikka täällä jotkut sellaista "pelkää". Yllätys oli myös hänen mukaansa pohjoismaiden ylivoima. Selvää oli, että menestystä tulisi, mutta että tässä määrin ja keski-eurooppalaisten kustannuksella. Haastattelussa peräänkuulutettiin myös tasaisuutta, urheilun ohella myös esim. itse ottelutapahtumiin. Pudotuspelit tulevat ilmeisesti myös jatkumaan samalla mallilla, eli kaksi ottelua ja maaliero ratkaisee. Kertoivat myös, että neuvottelut KHL:n kanssa eivät ole merkittävästi edenneet. Tosin Kummola myös todennut maikkarin sivuille tänään, ettei KHL ole mukana ensikaudella. Silti väriä KHL maastakin saadaan, kun ensi kaudella mukaan tulee Continental cupin valko-venäläinen voittaja Neman Grodno (tai jotain sellaista).
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Herää kysymys mitä vit**a ne porukka tekee Liiga-peleissä siellä alakatsomoissa pitkillä sivuilla joissa yli 40€ hinta, ovatkohan edes paikallaan matsin edetessä vai klubilla noutopöydän ääressä.

Ainakin aiempina kausina moniin paketteihin ja "firmalippuihin" on kuulunut tikettejä noille kalleimmille paikoille. Varmasti fiilistä ei paranna se, että monet tietyissä sektoreissa istuvista ovat paikalla työn puolesta ja parhaimmillaan "viihdyttämässä" asiakasta. Äänekkäämmät ja aktiivisemmat fanit tuppaavat hakeutumaan enemmän toisten vastaavien joukkoon ja se joukko ei perinteisesti ole "firman miesten" joukossa. Tämän kauden tilanteesta en mene takuuseen, mutta olettaisin ettei suurempaa muutosta tässä ole tapahtunut.

Fiiliksen kannalta paras yhdistelmä taitaa olla fanien oma tahto tulla paikalle ja olla tiiviisti yhdessä samanhenkisten kanssa. Kassan kannalta yhdistelmä ei välttämättä ole paras mahdollinen, mutta se lienee toinen seikka näissä matseissa.

CHL:sta jäi värilasittomalle vähän sellainen fiilis, että ajatus on hyvä ja toteutus vaalii vielä paljon viilaamista. Itse rehellisesti kannatan yleiseurooppalaista huipputurnausta seurajoukkueille, mutta tuohon pitää saada jengit alusta asti paremmin mukaan. Nyt monella paikkakunnalla Suomesssa turnaus meni vähän "ohi" ja seurojen taholta suhtautuminen ei vaikuttanut olevan alkukaudesta parhaalla mahdollisella tasolla. Tämä näkyi muun muassa puutteellisena markkinointina ja tiettyjen seurojen osalta esimerkiksi peluutuksessa. Esimerkiksi Tappara huilautti Metsolaa Frölundaa vastaan sen sijaan, että olisi panostanut otteluun 1-2 liigamatsin kustannuksella. Samaan aikaan paikalla oli noin puolet vähemmän katsojia kuin keskimäärin Liigassa, vaikka liput olivat huokeita ja pelissä alkoi olla jo panosta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Avautui äsken, että finaali pelattiin tänään, oli päässyt unohtumaan. Jatkoajan raportti oli tuollainen kymmensenttinen, murto-osa normaalin liigamatsin raportista.

Ensi vuonna uusi yritys!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mun silmin CHL oli menestys. Kauden parhaat ainakin osittain näkemäni parhaat pelitkin (CHL/Liiga -akselilla) olivat ylivoimaisesti Frölundan ottelut Kärppiä ja HIFK:ta vastaan. Yksikään liigapeli ei ainakaan toistaiseksi yllä tasollisesti lähellekään ja tuskin tulee yltämään playoffeissakaan. Täällä on paljon hyviä kehittämisnäkemyksiä. Nostan esille muutaman:

1. Liigaseurojen ja pelaajien työsopimuksia tulee muuttaa siten, että ennen Liigan alkua olevat CHL-pelit eivät ole harjoitusotteluiden nimikkeellä jolloin niistä ei tarvitse maksaa pelaajille mitään. Niin kauan kun CHL-ottelut ovat vain harjoituspelejä Liigaa varten, ennen kauden alkua olevien CHL-otteluiden järjestelyt, markkinointi ja asennekin on harjoitustasolla niin seuroissa kuin pelaajistossa.

2. Ainakin suurin osa ellei kaikki liigaseurat ovat sopineet, että kauden aikana pelattavat CHL-ottelut korvataan pelaajille erikseen. Kyse on kuitenkin minisummista. Myös tähän tarvitaan muutos niin markkinoinnin kuin erityisesti palkkioiden suhteen. Järkevintä olisi maksaa CHL-lisää kohtuullisesti niin, että mitä pitemmälle seura etenee, sitä enemmän pelaajat tienaavat. Ellen ole erehtynyt, Ruotsissa oli juuri tällainen systeemi. En ole siitä kuitenkaan varma.

3. Liigaseurojen tulisi katsoa kokonaisuutta ja nähdä CHL:n tuleva kehitys nykyistä voimakkaamin myös pelaajien ansioissa. Jos Liiga jatkaa nykyisellä linjallaan, ketä - siis oikeasti - kiinnostaa ylimääräiset ottelut ennen kauden alkua ja sen aikana kun seura ja Liiga ei niitä arvosta senkään vertaa, että olisi niistä valmis pelaajille maksamaan asiallisen korvauksen.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Maikkarin CHL studiossa todettiin finaalin olevan todella paljon meidan liigaa edella, vaikka SHL n neljas ja kahdeksas ottivat yhteen. Sen jalkeen toimittaja kysyi entiselta maajoukkue valmentaja Aravirralta onko SHL parempi liiga kuin meidan, vastaus oli rehellinen perusteluineen, SHL on meidan liigaa edella.

Itse ottelu oli erittain laadukasta hokia, jossa jo eka eran aikana tuli enemman syottoketjuja lavasta lapaan, kun meidan liigassa koko ottelun aikana. Kolmas era toi huipunnuksen, kun Luulaja tuli Frolundan ohi ja voitti Eurooppaliiga pokaalin. Neljan parhaan joukossa kolme Ruotsalaista joukkuetta ja finaali niiden kesken. Sarjasysteemi ja sen tuoma kehityspolku on on nyt sitten nayttanyt tasonsa. Kylla se Suomessakin on pakko tulevaisuudessa noteerata ja sen seurauksena tulee sarjasysteemin muutos ennemmin tai myohemmin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Maikkarin CHL studiossa todettiin finaalin olevan todella paljon meidan liigaa edella, vaikka SHL n neljas ja kahdeksas ottivat yhteen. Sen jalkeen toimittaja kysyi entiselta maajoukkue valmentaja Aravirralta onko SHL parempi liiga kuin meidan, vastaus oli rehellinen perusteluineen, SHL on meidan liigaa edella.

Tämä toki ei ollut kenellekään yllätys joka oli edes auttavasti seurannut molempia liigoja. Liiga saattaa jopa jäädä Euroopassa Sveitsin taakse ellei täällä vähitellen myönnetä sitä, että suomalaisjoukkueiden pääasiassa puolustustamiseen keskittyvällä pelitavalla ja otteluissa isosti kahvaa sallimalla ei enää menestytä kansainvälisesti yhtä hyvin kuin aiemmin eikä ennen kaikkea viedä hyökkääjätalentteja eteenpäin ja tehdä heistä NHL-tason hyökkääviä hyökkääjiä. Ainoat poikkeukset ovat Törmäsen HIFK ja Marjamäen Karpät, tosin pelitavallisesti toisistaan poiketen. Ja erilaisuus tässä on hyvä asia. Se mitä olen SHL:n otteluita seurannut tällä kaudella ja verrannut niitä viime kauteen, ero näyttäisi kasvavan Liigaan päin. Ja tämä ei ole hyvä asia, mutta uskon että Liigassa on ainakin Everi riittävän tervepäinen nähdäkseen väärän kehityksen.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo, peli oli kyllä ruotsalaisjoukkueita vastaan tasokasta. Lukon 3-0 voitto Luulajasta oli hyvin lähellä Lukon kauden parasta esitystä, ja osoitti myös sen, että ero SHL:n ja Liigan välillä ei ole kovin iso, vaikka ero nyt kiistatta on olemassa. Playoffeissa Luulaja pääsi aika helpolla Lukkoa vastaan, Lukon estopeli ei oikein onnistunut missään vaiheessa ottelusarjaa.
Pienestä erosta kielivät myös äärimmäisen niukat playoff-tappiot sekä Jypin, Kärppien että Hifkin osalta. Toisaalta Luulajakin oli aivan helvetin lähellä tippua jo Salzburgia vastaan, ja meni muistaakseni ylipäätään toiseksi viimeisenä joukkueena jatkoon alkulohkosta (joo tilastokummajainen).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mun silmin CHL oli menestys...

Pelillinen menestys CHL saattoi ollakin, mutta niin oli mielestäni myös muutaman vuoden takainen Mestareiden Liiga, jossa Blues pääsi hienosti pitkälle.

Tämä ei tietysti riitä mihinkään, mikäli jengi ei löydä hallille. Sinällään on tietysti selvää, että mitään lopun tunnelmia ei vielä kannata maalailla, ensi syksynä homma jatkuu, toivottavasti isommalla vaihteella.

Yksi asia on huomioitava, CHL ei juuri otsikoita kerää. Jotenkin kuvaavaa, että Jatkoaika on Suomen isoin lätkäfoorumi ja finaalireportaasi oli lyhyempi kuin monen Mestis-runkosarjamatsin vastaava. Maikkari on isoista medioista ainoa, joka sattuneesta syystä on jaksanut jonkin verran viritelmää hehkuttaa.

Toivoisin turnaukselle lisää näkyvyyttä, mutta tietysti jos ensi syksynä jatketaan osin harkkamatsimeiningillä ja jätetään parhaita pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle, niin menee vaikeaksi.

Finaalista sen verran, että hyvin pienillä pompuilla siellä olisi ollut kaksi suomalaisjengiäkin mahdollisesti vastakkain. Tällä kertaa meni näin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Finaalista sen verran, että hyvin pienillä pompuilla siellä olisi ollut kaksi suomalaisjengiäkin mahdollisesti vastakkain. Tällä kertaa meni näin.

Suomalaisjoukkue finaalissa ei ollut kaukana. Jo HIFK-Frölunda pari meni tiukille ja jos HIFK olisi siitä onnistunut jatkamaan, niin värierät Kärppiä vastaan olisi varmistanut suomalaisjoukkuee finaaleissa. Se, että oltaisiin saatu kokonaan suomalainen finaali, olisikin vaatinut jo tiukempaa venymistä, playoff "puun" (livetulokset.com) toiselta puolelta ja lähimmäksi pääsi Rauman Lukko. Sen olisi kuitenkin pitänyt raivata tieltään nyt ratkennut Euroopan mestari ja sen jälkeen vielä hallitseva Ruotsin mestari.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suomalaisjoukkue finaalissa ei ollut kaukana. Jo HIFK-Frölunda pari meni tiukille ja jos HIFK olisi siitä onnistunut jatkamaan, niin värierät Kärppiä vastaan olisi varmistanut suomalaisjoukkuee finaaleissa. Se, että oltaisiin saatu kokonaan suomalainen finaali, olisikin vaatinut jo tiukempaa venymistä, playoff "puun" (livetulokset.com) toiselta puolelta ja lähimmäksi pääsi Rauman Lukko. Sen olisi kuitenkin pitänyt raivata tieltään nyt ratkennut Euroopan mestari ja sen jälkeen vielä hallitseva Ruotsin mestari.

Eikös JYP onnistunut myös sohlaamaan oikein kunnolla Skellefteåta vastaan päätösminuuteilla?

Kärpät oli ymmärtääkseni todella hyvä tuossa toisessa välierässä, tämän myönsi myös Frölundan valmentaja. Kaiken kaikkiaan suomalaisilta oiva panos ekassa CHL:ssä.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
CHLei ole missaan nimessa mikaan turnaus, kuten ylla oleva nimimerkki vaittaa. Sarja alkoi elokuussa ja paattyi eilen. On sanomattakin selvaa, etta ensi vuonna nahdaan jo paljon valmiinpi formaatti tiukkoine kamppailuineen.

Kansainvalinen jaakiekko antaa paljon toivottavasti myos Suomalaiselle hokille, pelitapa jota isoin osa liigaseuroista on omaksunut, ei johda menestykseen tulevaisuudessa. Henkikohtaista taitoa ja sen painottamista olisi painottettava enemman, kuten Karpissa Marjamaki hienosti tekee. Esto ja puolustus pelin suosiminen liigassa ei johda menestykseen tulevaisuudessa, Mita useampi uskottava sarjataso Suomessa on, sen parempi se on isossa kuvassa koko maan jaakiekkoilulle. Ruotsissa sarjatasojen valinen kuilu on paljon paljon Suomea pienenpi joka suhteessa, talous ja pelin taso huomioon ottaen. Sanomattakin on selvaa, etta terve kilpailu jossa pelit ratkaistaan pelaamalla talous huomioon ottaen on myos Suomessa lahivuosina ja pakon edessa hyvaksyttava. Jaakiekko ei ole pelkkaa bussinesta, vaan pelit voitetaan kaukalossa, eika kabinettisaunakerhon lauteilla.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eikös JYP onnistunut myös sohlaamaan oikein kunnolla Skellefteåta vastaan päätösminuuteilla?

Kärpät oli ymmärtääkseni todella hyvä tuossa toisessa välierässä, tämän myönsi myös Frölundan valmentaja. Kaiken kaikkiaan suomalaisilta oiva panos ekassa CHL:ssä.

Juu. Jyppi jäi jatkopaikasta 18 sekunnin päähän ja HIFK 50 sekunnin päähän. Sellasii ne länsinaapurin Hannu Hanhet ovat. Tuossa HIFK:n ottelun loppuhetkillä oli muutenkin jotain hämminkiä ja vasta myöhemmin selvisi, että väärä vaihto HIFK:n puolelta sitten lopulta sinetöi kohtalon. Tosin niin heikosti meni toi tammikuu, että ehkä mentaalipuolella oli parempi pudota ulkolaiselle finalistille, kuin kotimaassa Kärpille. Noin niinkuin tulevaa kevättä katsellessa..
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Kansainvalinen jaakiekko antaa paljon toivottavasti myos Suomalaiselle hokille, pelitapa jota isoin osa liigaseuroista on omaksunut, ei johda menestykseen tulevaisuudessa...

Minä en nyt oikein ymmärrä, mitä ajat takaa. Suomen (ja tietysti Ruotsin) joukkueet olivat pelitavallisesti valovuosia edellä muiden maiden sarjoista tulleita jengejä vastaan, tämän pystyi toteamaan lopun sarjataulukoista ja pelejä katsomalla. Suomalaiset seurajoukkueet toteuttavat samaa, kuin Suomen maajoukkue, peleihin mennään pelitapa edellä ja tämä on myös ollut tuloksellista.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kun ensi kaudella niitä lohkoja tulee olemaan se 16, niin pitäisikö tässä ihan härskisti lähteä ajamaan konferenssi ja divisioona mallia sisään? Seuraavat nimet on ihan fiilispohjalla vedettyjä esimerkkejä. Eli kilpailu koostuisi kokonaisuudesta, jossa olisi kaksi konferenssia, vaikka C.Brewer ja P.Matikainen nimiltään ja näissä molemmissa olisi sitten vielä kaksi divisioonaa. Ekassa voisi olla vaikka S.Wetzell ja M.Hagman divisioonat ja jälkimmäisessä sitten J.Caloun ja V.Peltonen divisioonat. Divisioonissa olisi sitten vielä neljä lohkoa kussakin ja lohkopelejen jälkeen pudotuspelit pelattaisiin ensin näiden sisällä ja sitten divisioona mestarit kohtaisivat konferenssifinaalissa ja näiden voittajat lopullisessa finaalissa. Tällä tavalla jos oltaisiin tällä kaudella menty, olisi kilpailulla pelkän mestarin sijaan neljä erilaista "voittajaa". Eli Luulaja nostaisi kattoon CHL mestari 2015 viirin. Frölunda CHL Konferenssimestarin viirin ja Kärpät ja Skellefteå nostaisivat divisioona mestarin viirit kattoon.

Toki nimet voisivat olla vaikka B.Salming ja J.Kurri ja sitten divarit J.Jagr, O.Kölzig, T.Vanek ja sit joku sveitsiläinen (perustajamaiden mukaan)..
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pelillinen menestys CHL saattoi ollakin, mutta niin oli mielestäni myös muutaman vuoden takainen Mestareiden Liiga, jossa Blues pääsi hienosti pitkälle. Tämä ei tietysti riitä mihinkään, mikäli jengi ei löydä hallille. Sinällään on tietysti selvää, että mitään lopun tunnelmia ei vielä kannata maalailla, ensi syksynä homma jatkuu, toivottavasti isommalla vaihteella. Yksi asia on huomioitava, CHL ei juuri otsikoita kerää. Jotenkin kuvaavaa, että Jatkoaika on Suomen isoin lätkäfoorumi ja finaalireportaasi oli lyhyempi kuin monen Mestis-runkosarjamatsin vastaava. Maikkari on isoista medioista ainoa, joka sattuneesta syystä on jaksanut jonkin verran viritelmää hehkuttaa.

Uskon että yleisö löytää hallille jatkossa paremmin, mutta se edellyttää markkinointia seuroilta ja Liigalta ja vielä siihen suuntaan, että nyt on tarjolla tosiotteluita ja pelaamisessa laatua. Liiga ei ehkä tällaiseen suostu koska se näkee ja kokee kilpailijan itselleen?

Finaalista sen verran, että hyvin pienillä pompuilla siellä olisi ollut kaksi suomalaisjengiäkin mahdollisesti vastakkain. Tällä kertaa meni näin

Jossittelu on siitä hauskaa että sen avulla on helppo huijata itseään. HIFK pelasi Fribourgia vastaan ja peli oli molemmissa osaotteluissa tasainen. Vasta ratkaisevan toisen ottelun viimeisen erän viimeisillä minuuteilla HIFK pääsi ensimmäisen kerran johtoon tässä parissa ja sitä kautta jatkoon. Fribourgilla oli muutama loistopaikka sitä ennen... Liigajoukkueet putosivat jokainen ja yhteisvoitoin 5-0 vai 6-0 SHL:n tiimeille playoffeissa. Kyse ei ollut pienistä pompuista kokonaisuutena vaan siitä, että Liigan pelaajien ja pelaamisen taso ei ratkaisuhetkillä huipulla riitä mm. syistä joista aiemmin kirjoitin.

Pahoin pelkään, että Liigassa tämä tosiaan nähdään siten, että mitään ei tarvitse tehdä koska finaalissa "hyvin pienillä pompuilla siellä olisi ollut kaksi suomalaisjengiäkin vastakkain."

Kulunut kausi on ollut mielenkiintonen. Erot Euroopan sisällä ovat tällä hetkellä hieman pienemmät kuin oletin ja Liigan huippu on varsin lähellä Sveitsin huippujoukkueiden tasoa ellei jo sen allakin. Toisaalta KHL:ssä on useita joukkueita joiden kohtalona olisi pudota tosipeleissä parhaiten organisoituja Suomen, Ruotsin ja Sveitsin joukkueita vastaan.

Tätä taustaa vasten odotan, että tulevina kausina CHL on menestys myös katsojien suhteen. Aivan varmasti paremmat jääkiekko-ottelut kuin mitä Liiga pystyy tarjoamaan kiinnostavat katsojia - jos liigaseurat ja Liiga antavat siihen mahdollisuuden mm. otteluohjelmalla, markkinoinnilla ja pelaajien palkoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maikkarin CHL studiossa todettiin finaalin olevan todella paljon meidan liigaa edella, vaikka SHL n neljas ja kahdeksas ottivat yhteen. Sen jalkeen toimittaja kysyi entiselta maajoukkue valmentaja Aravirralta onko SHL parempi liiga kuin meidan, vastaus oli rehellinen perusteluineen, SHL on meidan liigaa edella.

Itse ottelu oli erittain laadukasta hokia, jossa jo eka eran aikana tuli enemman syottoketjuja lavasta lapaan, kun meidan liigassa koko ottelun aikana. Kolmas era toi huipunnuksen, kun Luulaja tuli Frolundan ohi ja voitti Eurooppaliiga pokaalin. Neljan parhaan joukossa kolme Ruotsalaista joukkuetta ja finaali niiden kesken. Sarjasysteemi ja sen tuoma kehityspolku on on nyt sitten nayttanyt tasonsa. Kylla se Suomessakin on pakko tulevaisuudessa noteerata ja sen seurauksena tulee sarjasysteemin muutos ennemmin tai myohemmin.

Ei missään nimessä. Asiahan on juuri päinvastoin. Olemmehan tältäkin palstalta saaneet lukea vuosikaudet kuinka SHL on SM-liigaa valovuoden edellä ja jopa muut eurooppalaiset sarjat, mm. Sveitsi, Saksa ja Tsekki, ovat ajaneet SM-liigan ohi tai ainakin rinnalle. Nythän nimenomaan todistettiin, että erot ovat todella marginaalisia Suomen ja Ruotsin välillä. Muu Eurooppa sitten on jäänyt jalkohin. SM-liigan ja SHL:n väliset pudotuspeliotteluthan olivat todella tasaisia ja hyviä vääntöjä. Suomestahan meni pudotuspeleihin enemmän joukkueita kuin Ruotsista. Sehän kertoo nimenomaan, että Suomessa taso on laajempi kuin Ruotsissa. Suljettu sarja on todellakin näyttänyt tasonsa ja sen avulla on SHL ajettu kiinni ja muut sarjat jätetty kauas taakse. Sarjasysteemi todellakin tulee muuttumaan. Se missä se sitten muuttuu onkin eri asia. Suomessa se ei muutu koska mitään tarvetta muuttamiselle ei ole. Eiköhän Ruotsi ja muu Eurooppa ala katselemaan yhä enemmän ja enemmän mallia Suomesta kun nyt ovat huomanneet tason nousun.
 

XXLshirt#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Drumheller Miners
Joo, peli oli kyllä ruotsalaisjoukkueita vastaan tasokasta. Lukon 3-0 voitto Luulajasta oli hyvin lähellä Lukon kauden parasta esitystä, ja osoitti myös sen, että ero SHL:n ja Liigan välillä ei ole kovin iso, vaikka ero nyt kiistatta on olemassa. Playoffeissa Luulaja pääsi aika helpolla Lukkoa vastaan, Lukon estopeli ei oikein onnistunut missään vaiheessa ottelusarjaa.
Pienestä erosta kielivät myös äärimmäisen niukat playoff-tappiot sekä Jypin, Kärppien että Hifkin osalta. Toisaalta Luulajakin oli aivan helvetin lähellä tippua jo Salzburgia vastaan, ja meni muistaakseni ylipäätään toiseksi viimeisenä joukkueena jatkoon alkulohkosta (joo tilastokummajainen).
Selaillessani näitä CHL viestejä, pisti pari kohtaa silmääni: "Lukkohan voitti Luulajan kevveesti alkulohkossa" ja "Lukon 3-0 voitto Luulajasta". Ensimmäisen otin lievän satiirin kannalta. Lukkohan voitti kerran Luulajan 2-0, ei 3-0. Laukaukset tuossa matsissa Luulajalle 28-19. Ottelua en nähnyt, mutta pelkkien laukausten perusteella Lukon voitto ei olisi näyttänyt kovin "kevveesti" tulleen. Muut matsit menivätkin Luulajalle 3-1, 5-2 ja 2-1. Olen samaa mieltä, että erot SHL:n ja SM-liigan välillä eivät ole kovin suuria ja pienellä onnella lopullinen paremmuusjärjestys olisi saattanut olla myös liigajoukkueille parempi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Selaillessani näitä CHL viestejä, pisti pari kohtaa silmääni: "Lukkohan voitti Luulajan kevveesti alkulohkossa" ja "Lukon 3-0 voitto Luulajasta". Ensimmäisen otin lievän satiirin kannalta. Lukkohan voitti kerran Luulajan 2-0, ei 3-0. Laukaukset tuossa matsissa Luulajalle 28-19. Ottelua en nähnyt, mutta pelkkien laukausten perusteella Lukon voitto ei olisi näyttänyt kovin "kevveesti" tulleen. Muut matsit menivätkin Luulajalle 3-1, 5-2 ja 2-1. Olen samaa mieltä, että erot SHL:n ja SM-liigan välillä eivät ole kovin suuria ja pienellä onnella lopullinen paremmuusjärjestys olisi saattanut olla myös liigajoukkueille parempi.
No joo, tuo 3-0 oli arvaus jota vähän itsekin kirjoitushetkellä jo epäilin, mutta en jaksanut tarkistaa. Ja kevveesti voitto ei missään nimessä tullut, vaan vaatii Lukolta huippusuorituksen, eli tutkasi oli kunnossa. Ansaittu voitto silti oli, ja se muistaakseni Luulajankin puolelta tunnustettiin.
Playoffeissa omituisen pelisysteemin takia Luulaja sai kotiedun (vaikka Lukko voitti lohkon), mutta ratkaisi ottelusarjan silti jo ensimmäisessä ottelussa, joten parempi meni kiistatta jatkoon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
pienellä onnella lopullinen paremmuusjärjestys olisi saattanut olla myös liigajoukkueille parempi

Tämä on ihan hyvä pointti pitää esillä. Onni. Kunhan muistaa sen, että yhdessäkään playoffien otteluparissa jotka ruotsalaiset veivät suomalaisia vastaan puhtaasti voitoin 6-0 ei huonompi joukkue jatkanut.

Nostetaan nyt framille Frölunda ja HIFK. Tiukka tasainen pari, jossa ensimmäisen osaottelun tulos mairitteli Frölundaa. HIFK oli pienessä kaukalossaan selvästi parempi, mutta voitti vain 2-1. Tosin Frölunda ei voittoa tai tasapeliä lopussa hakenut. Ainoastaan pientä tappiota joten ei maalivahtia ulos (muistaakseni) tms. Toinen osaottelu oli HIFK:n altavastaaja-asetelmasta huolimatta kääntymässä HIFK:lle joukkueen mentyä johtoon kolmannessa erässä (ulkomuistista tämäkin). Mutta. Sitten tulikin esille materiaalinen ero. HIFK:n siinä ottelussa pelanneista puolustajista osa ei mahtuisi edes Frölundan kakkosjoukkueeseen. Paineen alla virheitä ja Frölunda rankaisi armotta. Joten voidaan kyllä perustellusti sanoa, että HIFK:n jatkopaikka oli pienestä kiinni. Toisaalta ottelussa näkyi se, mikä näkyy usein kun materiaaliltaan heikompi on voittamassa. Se materiaaliltaan parempi joukkue lisää yhden vaihteen ja tekee ne tarvittavat osumat vaikka takamatkalta lähtien. Ja menee jatkoon.

***
Ja todettakoon vielä se, että eniten kauden aikana olen ihmetellyt joidenkin KHL-joukkueiden pelaamisen tasoa. Ainakin Kärpät nylkisi useammankin niistä ja SHL:n parhaat joukkueet olisivat KHL:n keskitason joukkueiden kanssa vähintään samalla viivalla. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että monet KHL-joukkueet ovat täynnä ylipalkattuja venäläispelaajia aseenaan heikko pelikirja. Tässä mielessä KHL:n poissaolo CHL:stä ei ole ainakaan iso menetys jos on menetys lainkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Pitäsiköhän CHL:n kokeilla seuraavaksi vuodeksi mallia, jossa lohkoarvonnat suoritettaisiin valmiiksi jo ennen nyt keväällä alkavia pudotuspelejä? Eli lohkoihin arvoittaisiin joukkueita, tyyliin Ruotsin 1. , Tshekin 2. ja Saksan 4. Tämähän voisi mahdollisesti luoda esimerkiksi pienen lisäpanoksen, aikaisemmin suhteellisen panoksettomina pidettyihin pronssipeleihin.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Hockeyslovakia.sk kertoisi, että ensikaudelle CHL:ään, perustajajäsenten ja perustajamaiden b-lisenssijoukkueiden lisäksi kilpailuun osallistuisi kaksi joukkuetta Slovakiasta, Tanskasta, Norjasta ja Iso-Britanniasta. Näiden lisäksi vielä Neman Grodno Valko-Venäjältä, Continental Cupin voittajana. Äkkisältään laskettuna tästä jäisi vielä yksi paikka jäljelle, joten meneeköhän se sitten viime vuotiseen tapaan ranskalaisille?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hockeyslovakia.sk kertoisi, että ensikaudelle CHL:ään, perustajajäsenten ja perustajamaiden b-lisenssijoukkueiden lisäksi kilpailuun osallistuisi kaksi joukkuetta Slovakiasta, Tanskasta, Norjasta ja Iso-Britanniasta. Näiden lisäksi vielä Neman Grodno Valko-Venäjältä, Continental Cupin voittajana. Äkkisältään laskettuna tästä jäisi vielä yksi paikka jäljelle, joten meneeköhän se sitten viime vuotiseen tapaan ranskalaisille?

Kaikki nousevia eurooppalaisia kiekkomaita, ranskalaisetkin ovat tervetulleita.

Yleisesti ottaen on tärkeää jo CHL markkinoinnin kannalta että sisältää joukkueita alkuvaiheessa mahdollisimman monesta euroopan liigasta. Tulee sarja tutuksi ja mikä tärkeämpää tulee joukkueet tutuksi, ei saa aliarvioida sitä kun Liiga jengi lähtee pelaamaan vaikka Britteihin, se on iso juttu pienemmälle liigalle ja faneille.

Kiekon pelaaminen euroopassa lähtee uuteen nousuun CHL:n myötä kun kansalliset liigat eivät vain enää katso sisäänpäin, sponsorit kiinnostuu, rahaa alkaa liikkua enemmän, nostaa varmasti pienempien liigojen kärkijengien profiilia. Ei tämä kaukana ole siitä asetelmasta miten Klubi nostaa profiiliaan päästessään pelaamaan euroopan kentille. Helpompi tämä asetelma on ymmärtää sieltä suunnalta missä kansallinen liiga ei tarjoa kärkijengeille sitä riittävää urheilullista haastetta. Vaikeinta suomessa ja ruotsissa, mutta itse en silti näe mitään syytä miksi ei olisi järkevää haastaa Liiga kauden keskellä euroopan kiekkojengejä euroopan herruudesta, ottaa haaste ja tsekata mistä ne kovimmat jengit tulee.

_
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Saksan kiinteiden joukkueiden lisäksi, ensikaudeksi b-lisenssin on kuitannut Münchenin Red Bull joukkue. Vaikka saman liigan joukkueita ei arvota samoihin lohkoihin, niin onkohan kilpailulla jo valmiit säännöt myös tällaisiin tapauksiin, jossa sama omistajataho edustaa kilpailussa useammalla joukkueella? Tämähän pitää pohtia jo valmiiksi myös mahdollista KHL osallistumista silmälläpitäen, meinaa eikös sielläkin ole tilanteita, jossa sama omistajataho häärii useamman joukkueen takana?

Edit. Jahas, wikipediaanki on saatu jo ensivuoden kilpailusta juttua. 34/48 joukkueesta näyttää olevan jo selvillä ja pelipäivätki alustavasti jo sovittuna.
 
Viimeksi muokattu:

Jeffrey

Jäsen
Edit. Jahas, wikipediaanki on saatu jo ensivuoden kilpailusta juttua. 34/48 joukkueesta näyttää olevan jo selvillä ja pelipäivätki alustavasti jo sovittuna.

Missäs tilanteessa tällä hetkellä mennään CHL:n ja KHL:n suhteen? Itse suhtaudun tällä hetkellä erittäin varauksella Jokerien osallistumiseen sarjaan. KHL pelejä on jo nykyisellään aivan tarpeeksi, ja otteluruuhka välillä melkoinen. Lisäksi kyseenalaistaisin sitä, saataisiinko CHL:ään osoitettu kassa positiiviseksi?

Tietysti CHL mahdollistaisi myös Helsingin paikalliskamppailut, ja suuremman rotaation ja esimerkiksi omien junioreiden peluuttamisen, joka olisi varsin positiivista. Lisäksi se saattaisi työntää KHL pudotuspelien alkamisajankohtaa hieman pidemmälle kevääseen, joka saisi itseltäni myös plusmerkkisen hyväksynnän.

Silti odottaisin ehkä vielä muutaman vuoden, ja katsoisin miten CHL jatkaa elämäänsä. KHL:n mukaantulo on kuitenkin ennemmin tai myöhemmin vähän pakollinen asia, mikäli meinaavat itseään tosissaan kutsua mestareiden liigaksi. Toisaalta, eihän siellä Jokerit silloin välttämättä pelaisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös