Calgary Flames 2022–2023

  • 61 225
  • 234

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Näin se on. Vielä on vähän aikaista arvioida treidiä kokonaisuutena. Alku on ollut molemmille seuroille vaikea. Ainoastaan Tkachuk on pelannut tasollaan edelliseen kauteen verrattuna ja on näyttänyt, että "pystyy toimittamaan" myös ilman seuran parasta pelaajaa.

Tätä on hankala arvioida nyt, kun molempiin joukkueisiin tuli paljon muitakin muutoksia, jotka ovat selkeästi sekoittaneet peliä.

Taas kerran ihan pelkkää spekulaatiota, mutta esim. Barkovilla saattaa pelkästään ensimmäisen lapsen huoltajuuskiista pistää pelin sakkaamaan. Ja kun sanon tuon, niin olen toki katsonut pelejä ja Sashan peli näyttää periaatteessa hyvältä, mutta se yksi napsu siitä uupuu.

Sitten Huberdeau. Huikea taikuri, mutta ensimmäistä kertaa sitten NHL-uransa alun uudessa ympäristössä ja "vanhanliiton" koutsin alaisuudessa. Ei se aina kytkimestä käänny kerralla kohdalleen. Vastaavasti Weegarilla ensimmäistä kertaa paineet ja odotukset niskassaan jne. Tkatchukia on arvosteltu playoffsnäyttöjen puutteesta. Annetaan hänellekin aikaa vastata siihen vaateeseen.

Palataan siis arviointiin kauden jälkeen.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tämä kausi taitaa mennä kemiaa, Markströmin kadonnutta itsetuntoa, maalintekotaitoa ja tiivistä puolustamista etsiessä, joten hyvästä alusta huolimatta pudotuspelit jäänevät haaveeksi. Täytyy vain toivoa, että Huby ja Weegar heräävät jossain vaiheessa koomasta ja alkavat pelaamaan kuten he parhaimmillaan pystyvät pelaamaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kyllä itse ainakin olen alun perusteella eniten pettynyt Huberdeauhun. Vaikka maisemanmuutos, Sutterin pelityyli jne., niin huonoimmat piste per peli -statsit hänellä sitten kauden 2013/14. Otoskoko on toki vielä pieni, mutta iso miinus tähän asti. Tiedossahan se on, että uusi sopimus vie hänet jo melkoisen vanhaksi, mutta ei viimeisten kausien perusteella voinut olettaa, että olisi näin heikko. Katsotaan, tuoko tulevaisuus jo parempaa, sillä kauheasti huonommalla tahdilla hän ei voi jatkaa seuraavina vuosina.

Kadri on ollut vahvistus, ja Weegar taasen Huberdeaun tapaan pettymys, vaikkei käytännössä yhtään ylivoimaa pelaakaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Onhan näitä joukkueen matseja vaan aika raskas katsoa. Tasaisia matseja, jotka kuitenkin useimmiten kääntyvät lopulta vastustajalle. Puolustus tekee liikaa virheitä ja 1-maalivahti on 80-85 prosentissa otteluistaan se ottelun huonoin maalivahti. Tällä kaudella joukkue on vielä laukonut todella paljon kiekkoja tolppiin.

Nyt Bluesia vastaan hukattiin kolmannessa erässä kahden maalin johto. Markström oli taas kerran isossa roolissa. On kyllä uskomatonta, että kuinka paljon Vezina-tason maalivahdin suorittaminen voi romahtaa yhdessä kaudessa. Vielä viime kaudella Markström ryösti useita pisteitä, mutta tällä kaudella joukkue on menettänyt mv-pelin takia monia pisteitä. Sutterilla tuntuu kuitenkin olevan kova luotto Markströmiin ja se tullee maksamaan playoff-paikan.

Lucic on pelannut yllättävän hyvin top-6 roolissa, mutta kyllä siihen rooliin toivoisi silti jotain parempaa pelaajaa.
Stone aloitti kauden vahvasti, mutta on kuitenkin lopulta ollut edelleen se 7-8 pakki. Kylington näyttää missaavan koko kauden, mutta ilmeisesti vaikuttaa silti palkkakattoon. Tanev ei ole ollut tällä kaudella ihan yhtä luotettava, kuin aiemmin ja Weegar on ollut pettymys tähän mennessä. Hubyn tuleva soppari on mitä on, mutta on kuitenkin pelannut jo pidemmän aikaa noin pinna per peli tahdissa eli ollaan ainakin menossa parempaan suuntaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Luulisi, että noin nihkeästi pelaavaan porukkaan haluttaisiin saada mukaan muutamia lupaavia nuoria pelaajia AHL:stä näyttämään osaamistaan, mutta kun sitten heidät nostetaan kokoonpanoon, on kyseessä muutama minuutti alemmissa ketjuissa parin pelin ajan. Flamesilla on sentään muutamia lupaavia hyökkääjiä farmissa, mutta jostain syystä Sutter on kovasti tykästynyt Luciciin, joka toki on saanut maaleja aikaiseksi viime aikoina, muttei ole enää nuori.

Ja sitten on vielä nämä harmittavat jatkoaikatappiot, joita tällä kaudella on tuntunut tulleen normaalia useammin tai ainakin useammin kuin viime kaudella. Tätä menoa voidaan hyvinkin sanoa hyvästit pudotuspeleille jo hyvissä ajoin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jepjep. Silmiin pistävää on myös tuo, miten idiootteja nuo ovat jatkoajoilla. Chicagoa vastaan oli jo todella luottoa herättävä lähestymistapa, kun Backlund-Hanifin-Tanev oli se kolmikko, joka aloitti. Eihän tuollaisilla nyt mitään maalia ainakaan haeta, joten onko tuossa joku visio, että otetaan aloitustappiolla vastustaja vastaan, ja mikäli voitetaan aloitus, niin pidetään hetki kiekkoa ja sitten offensiivisemmat äijät kehiin? No ei siinä ainakaan mitään järkeä ollut, kun rapiat puoli minuuttia oli jo pelattu, niin Hanifin lähti yksin hyökkäämään kahta vai kolmea vastaan, tilanteessa, jossa ainoa oikea valinta olisi ollut palauttaa kiekko omiin ja antaa uuden trion lähteä hakemaan ratkaisua. Hanifin päätti kuitenkin jatkaa hyökkäysalueelle ja laukoa jostain Ö-luokan paikasta (tämä on toki todellista Calgary-DNA:ta, eli ammutaan aina sieltä sun täältä, ja vaikka pelit hävittäisiin, niin voitetaan ainakin laukaukset!). Laukauksen jälkeen ylivoimalla omissa ollut Hawks sai tietenkin kiekon, ja Hanifinilla pitkä vaihto alla, kun Chicago pyörittää, ja tämä päättyi Hawksin voittomaaliin.

Viime yönä taas jatkoajalle siis, ja tällä kertaa sinne tuli Huberdeau-Kadri -duo kehiin, ja olisiko Hanifin ollut pakkina. Kerrassaan upea ja turha puskeminen hyökkäyssinisen jälkeen, joka kääntyi välittömästi 2vs1-hyökkäykseen, josta Blues myös kuittasi voiton. Näiden lisäksi löytyy myös lukuisia jatkoaikoja, joissa aivan idioottimaiset valinnat ovat päätyneet joko vastustajan voittomaaliin tai sitten Flames-alivoimaan, jonka seurauksena on sitten yleensä aina kolissut.

Flamesin hyvä puoli on siinä, että kovia joukkueita vastaan harvemmin tulee mitään rökäletappioita, vaan päinvastoin taistellaan voitoista. Vastaavasti näitä umpipaskoja joukkueita vastaan (Hawks nyt tuoreimpana esimerkkinä) ei pystytä tappamaan peliä, vaan se on sitä samaa corsi-nysväämistä, jossa ainakin tulitetaan niin perkeleesti, mutta jos katsotaan edistyneistä tilastoista niitä oikeasti huipputontteja (high danger), niin eipä niissä kauhean suurta eroa ole siihen nähden, miten paljon enemmän ollaan ammuttu. Käytännössä joukkue pelaa suht samalla tavalla kuin viime kaudella, mutta nyt joukkueessa ei ole samanlaista huippuketjua kuin viime vuonna päättämässä noita pyörityksiä high end talentin kautta, vaan se on enemmänkin tällaista räkimistä. Viime yönä joukkue pelasi kyllä hyvin varsinkin sen reilut pari erää, ja 3-1 -tilanteessa maalirautoja kolisutettiin parikin kertaa, mutta tällä kertaa petti @Calgaryn Liekit mainitsema Markström, jonka romahdus viime kaudesta sai jälleen yhden hyvän esimerkin.

Jos nyt jotain vinkkejä voi antaa, niin vedonlyöntiin on ainakin erinomainen positiivisen tuotto-odottaman ratkaisu kytätä sitä, että mennäänkö jatkoajalle, ja jos mennään, niin Flamesia vastaan vaan lyöntejä, koska tuossa jatkoaikapelaamisessa ei ole mitään järkeä, vaan päinvastoin se näyttää todella idioottimaiselta. Joukkueella on edelleen ihan hyvät saumat mennä playoffeihin, mutta se ei selvästikään tule olemaan helppoa. Toivottavasti ylös nostettu Pelletier saisi seuraavana vuoronsa tämän kauden debytanttina, vaikkei tulekaan mitään mahtiminuutteja saamaan. Jos nyt jotain positiivista loppuun haluaa sanoa, niin AHL:n puolella Calgary Wranglers on erinomaisessa tikissä, ja voisi jopa sanoa, että Flames-prospektimaalivahti Dustin Wolf on tällä hetkellä koko AHL:n MVP. Odotellaan vesi kielellä sitä, kun Susi tulee ja syrjäyttää Markyn NHL:n puolella.
 
Kadrin suhteen en ainakaan itse ole yhtään huolissani. Tehoja voisi toki aina olla enemmänkin, mutta siinä on iso osansa myös pahasti alisuorittaneilla ketjukavereilla. Tuo pelaaminen näyttää kuitenkin muuten hyvältä, niin eipä siinä ole juuri mitään moitittavaa.

Juuri näin. Kadri on ollut urallaan tuollainen luotettava 60 pisteen kakkossentteri ja tuohon on matkalla tälläkin kaudella. Viime kausi oli pisteiden puolesta melkoinen ylisuoritus eikä häneltä varmaan kukaan tuollaista lähes 90 pinnan kautta odottanutkaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Flamesin olisi pitänyt ottaa helppo voitto, mutta taas kerran joukkue tarjoili vastustajalle hyvät mahdollisuudet ottaa kaksi pinnaa. Korpisalo oli erittäin hyvä, mutta iso syy siihen oli taas tuo laukausten laatu. Vladarin esitys taas oli sellaista Markström-tasoa eli ei mitään helppoja, mutta melkein kaikki paremmat paikat johtavat vastustajan maaliin.

Pelle on nyt pelannut kaksi matsia pienessä roolissa ja hyvältähän tuo on näyttänyt. Ennemmin näkisin Pellen tuossa Lucicin paikalla top-6 roolissa, mutta ei varmaan tule tapahtumaan Sutterin joukkueessa, koska sormus+kokemus+hitaus on tärkeämpää, kuin antaa nuorille mahdollisuus.

Weegarille sattui muutama kiekonmenetys ja pahin niistä johti Gaudreaun läpiajoon/rankkariin. Ihan liikaa virheitä siihen nähden, että pelaaja on matkalla kohti hieman yli 20 pinnan kautta. Ei nyt ihan vielä tuomita lopullisesti sitä isoa sopparia, mutta tässä vaiheessa näyttää aika huonolta. Odotin, että Weegar olisi pystynyt jollakin tasolla haastamaan Anderssonia joukkueen 1-pakkina, mutta siitä ollaan tällä hetkellä todella kaukana.

Gaudreau palasi ensimmäistä kertaa Calgaryyn ja yleisö ainakin huomioi sen. En kyllä ainakaan muista, että kukaan toinen pelaaja olisi saanut yhtä kuuluvia buuauksia. Gaudreau pelasi hyvin, mutta mielestäni se surkea rankkari meni ainakin osittain yleisön piikkiin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Se oli varmaan monien mielestä erittäin viihdyttävä matsi, mutta omasta mielestäni se oli vaan melkoista sekoilua, eikä Flames ainakaan pelannut mitään voittavaa jääkiekkoa. Puhtaiden taklausten jälkeen haluttiin tarjota vastustajalle mahdollisimman paljon ylivoimaa. Olisi voinut kuvitella, että myös Lucic olisi tarjoillut niitä isoja taklauksia ja pudottanut hanskoja, mutta erittäin hiljaista oli sillä osastolla. Ehkä tekee sitten jotain muita asioita, jotka oikeuttavat paikkaan kokoonpanossa.

Flames onnistui taas saamaan kiekon tolppiin sen 2-3 kertaa ja taitaa olla siinä tilastossa koko liigan kärkipaikalla. Joukkue pelaa kuitenkin lähes pelkästään näitä yhden maalin otteluita, niin vähänkin enemmän tarkkuutta tarkoittaisi useita tärkeitä lisäpisteitä.

Markström teki tällä kertaa myös hyviä torjuntoja, mutta viisi päästettyä maalia on kuitenkin ihan liikaa.

Huberdeau on pelannut suurimman osan kaudesta, kuin sellainen 2-3M rivipelaaja ja niin tälläkin kertaa. Pahinta on se, että ei vaan suostu itse laukomaan, vaan yrittää jotain epätoivoista syöttöä, jossa on noin viiden prosentin mahdollisuus onnistua. Ei se ole tyhmä, joka pyytää...
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary FlamesSiinä tulee aika kovaa tekstiä mm. ex-Flames-pakki Rhett Warrenerilta tuoreimman tappion perään. Eikä pitäydytty pelkästään nykyajan ongelmissa, vaan mentiin menneisyyteen. Warrener totesi videossa mm., että vuoden -04 playoff-runista on edelleen helvetin ylpeä, että sai olla osa sitä, mutta sekin perustui suurimmaksi osaksi vain siihen, kun ykkösveskari loukkaantui, ja Flames oli pakotettu hankkimaan maalivahti muualta, jonka seurauksena Flamesille tippui tuurilla Miikka Kiprusoff käsiin, ja jota ilman Cup Run olisi ollut mahdoton sekä koko seuraava vuosikymmen olisi ollut täyttä paskaa.

Ja vaikka tuossa lyödään joltain osin ylikin kritiikin osalta, niin monesta asiasta osaan kyllä olla samaa mieltä. Huberdeausta on tulossa Flames-historian ylipalkatuin sopimus, ja tällainen droppi hakee vertaistaan. 115 pisteestä ja neljästä yli PPG-kaudesta 0,67 PPG-pelaajan tasolle. Vaikka tiedossa olikin, että Panthers pelasi viime kaudella aika erityylistä lätkää, mitä Flames, ja että Sutter on koutsina aika konservatiivinen, niin tuskin kovin moni silti voi sanoa, että odotti näin jäätävää droppia kaverin tehotuotannossa. Yhtä paska Huberdeau tuskin on, mitä tällä hetkellä (viime yön peli oli varmaan hänen Flames-uran surkein esitys), ja kai jossain eri systeemissä ja paremmalla itseluottamuksella saa vielä itsestään enemmän irti, mutta aika synkällä tavalla viime kevään ja kesän tapahtumat lopulta näyttävät purkautuneen Calgaryn kannalta.

Joukkue on periaatteessa aika liki sellaista tilannetta, että playoff-paikka olisi hyvällä mallilla, koska noita yhden maalin pelejä on ollut aivan helvetisti. Jossittelu on kuitenkin tämänkin osalta turhaa, sillä Flamesilta ei yksinkertaisesti löydy pelaajia, jotka pystyisisivät nousemaan esiin vaikkapa maalin tappiotilanteessa tai silloin, kun maaleja kovimmin kaivataan. Flames ei ole edelleenkään voittanut tällä kaudella yhtään peliä, jossa se on kahden erän jälkeen ollut häviöllä. Lisäksi ylivoima on todella tuskaisaa, ja kärkikenttäpelaajien ohella myös Markströmin taso on dropannut dramaattisesti. Flames pelaa pelistä toiseen sellaista peliä, jossa laukaukset voitetaan useimmiten, mutta oikeasti vaaralliset maalipaikat loistavat poissaolollaan. Tästä jälleen yksi erinomainen esimerkki nähtiin juuri viime yönä, kun Red Wings voitti, vaikka nopealla tilastoskouttauksella saattaakin luulla, että Flames oli tukevasti kuskin paikalla. Ryan Piken twiitti kuvastaa pelin kulkua täydellisesti:


No, mitä sitten seuraavaksi? Trade deadline lähestyy kohta, joten seuraavien pelien merkitys lienee sellainen, että mikäli playoff-paikkaa vankistetaan voitoilla, niin jotain syvyyspakkia vähintään Treliving lähtee jälleen naaraamaan. Vastaavasti jos tulee koko ajan tukkaan, niin siinä kohtaa ei ainakaan saisi mitään hankintoja tehdä. Olen pikemminkin itsekin sitä mieltä, kuten tuossa videossakin oltiin, että koska nykyrungolla ei selvästikään olla menemässä yhtään mihinkään, niin miksei sitten voitaisi räjäyttää pikku hiljaa koko paska?

Ongelmaksi muodostuu tietenkin syksyllä tehdyt isot sopimukset + Darryl Sutterin 3v jatkosopimus, joka ei selvästikään ole mikään rebuild-valmentaja, mutta ei tässä oikein voi nykytilanteeseenkaan tyytyä, varsinkin, jos Sutter-kiekolla ei saada kärkipelaajista enempää irti, ja Hubit ym. ovat vain varjoja siitä, mitä ovat joskus olleet. En todellakaan lynkkaa Trelivingiä siitä, että treidasi Tkachukin Floridaan ja tilalle tuli Huberdeau ja Weegar - eihän tuollaista vastinetta siihen aikaan uskonut mahdolliseksi, kun Tkachukin tilanne rajasi kauppakumppaniehdokkaita, ja Gaudreau oli juuri kävellyt ulos. Myös uusien pelaajien kiinnittäminen pitkillä sopimuksilla vaikutti ainoalta oikealta asialta, koska Sutterille haluttiin saada edelleen kilpailullinen porukka + tätä kautta myös Kadrille jatkosopimus. Syksyllä näytti siltä, että Flamesilla on jonkinasteinen ikkuna auki sen pari-kolme vuotta, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että mikään ikkuna ei ole ikinä ollut edes raollaan. Jos haluaa yhtään ajatella parempaa tulevaisuutta (kuten ensimmäisen kappaleen videolla sanottiin, ei faneja mikään keskinkertaisuus ja pyristely kiinnosta, vaan joukkueen menestyminen), niin tällä hetkellä ei oikein näytä jäävän muita vaihtoehtoja, kuin myydä ajoissa nykyrungon parhaita ja arvokkaimpia palasia sellaisille porukoille, jotka kannua tosissaan jahtaavat, ja hakea uutta vauhtia selkeän rebuildin kautta.

Tämä tarkoittaisi toki Sutterin lähtöä, koska ei ole rebuild-koutsi, sekä myös Trelivingin vaihtumista, mutta uskoisin, että mahdollinen rebuild otettaisiin hyvillä mielin Calgaryssä vastaan, koska Flamesin seuraajat ovat saaneet tottua jo niin monta vuosikymmentä putkeen siihen keskinkertaisuuteen, lukuun ottamatta 2000-luvun puolenvälin pilkahdusta. Näitä rebuild-henkisiä viestejä olen takavuosinakin tiettyinä hetkinä kirjoitellut, enkä edelleenkään usko, että Calgaryn orkesterin johtajat haluavat siihen lähteä (koska eivät ole ikinä ennenkään niin toimineet), mutta tältä tämä tällä hetkellä tuntuu.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Flamesia on vaikea nähdä pudotuspeli-joukkueena ja varsinkaan menestyvänä sellaisena, sillä jos jo pelkät runkosarjapelit tuottavat päänvaivaa, niin meno tärkeissä otteluissa tulee olemaan tuskaista. Siksi toivonkin, että Flames missaa pudotuspelit, koska tällaista väkinäistä pelaamista ei vaan jaksa katsoa, vaikka olenkin suuri Flames -fani. Joukkueen peli ei ole kuin satunnaisesti näyttänyt siltä, miltä se näytti viime kaudella ja se on masentavaa.

Trade deadlinen lähestyessä Kylingtonin nimi on mainittu kenties useimmin, mikä on ihan ymmärrettävää. Voi olla, että hän lähtee ja voi olla, että myös Hanifin tai joku muu asemansa jo vakiinnuttanut pelaaja, jolla on vaihtoarvoa, kaupataan. Koska Flamesin prospektipooli ei ole mitenkään valtavan syvä, tulisi niistä harvoista pelaajista, joilla on potentiaalia NHL-uraan, pitää kiinni. Tämä toivomus on useana vuonna karahtanut kiville, sillä Tren tapana on ollut treidata noita pelaajia pois aika suurella prosentilla.

James van Riemsdyk tuo mieleeni Troy Brouwerin sekä James Nealin (huonolla tavalla) ja koska hänellä on ikää 33 vuotta, hän ei ole mikään tulevaisuuden nimi. Myös hänen sopimuksensa on pirun hintava.
Mad Domi voisi olla periaatteessa ihan hyvä vaihtoehto, mutta luulen, että liian moni joukkue on samoilla apajilla, joten hinta nousee liian korkeaksi.
Luke Schennin sopimus on huokea ja hän toisi mukanaan kunnon annoksen rouheutta ja puolustusosaamista. Hänkään ei ole mikään poika enää, vaan 33 -vuotias, mutta hänen tapauksessaan ikä eikä myöskään nihkeät hyökkäystaidot ole ongelma.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flamesin näköistä tekemistä jälleen! Sabres johtaa erän jälkeen 2-0, Markströmillä yksi torjunta ja Calgary roiskii kiekkoa Upia päin mistä sattuu.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Flamesin näköistä tekemistä jälleen! Sabres johtaa erän jälkeen 2-0, Markströmillä yksi torjunta ja Calgary roiskii kiekkoa Upia päin mistä sattuu.
Tämä viesti pitää kyllä arkistoida.

E: ja oli näin puolueettomasta vinkkelistä hienoa nähdä, miten ottelu voi kääntyä täysin lyhyessä ajassa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
E: ja oli näin puolueettomasta vinkkelistä hienoa nähdä, miten ottelu voi kääntyä täysin lyhyessä ajassa.
Heh! Tuo ensimmäinen erä sattui olemaan Flamesin kausi miniatyyrikoossa, joka on ollut täynnä turhautuneisuutta ja tuskaa paitsi fanien, myös pelaajien tuotannon osalta. Tähän sattui sitten osumaan aikamoinen jinx. Peruspessimistinä on kuitenkin hyvä jatkaa, ja uskoa mahdollinen ketsuppipulloefekti & helpottuneisuus vasta sen jälkeen, kun joukkue sen on riittävän usean kerran toistanut.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Ja vaikka tuossa lyödään joltain osin ylikin kritiikin osalta, niin monesta asiasta osaan kyllä olla samaa mieltä. Huberdeausta on tulossa Flames-historian ylipalkatuin sopimus, ja tällainen droppi hakee vertaistaan. 115 pisteestä ja neljästä yli PPG-kaudesta 0,67 PPG-pelaajan tasolle. Vaikka tiedossa olikin, että Panthers pelasi viime kaudella aika erityylistä lätkää, mitä Flames, ja että Sutter on koutsina aika konservatiivinen, niin tuskin kovin moni silti voi sanoa, että odotti näin jäätävää droppia kaverin tehotuotannossa. Yhtä paska Huberdeau tuskin on, mitä tällä hetkellä (viime yön peli oli varmaan hänen Flames-uran surkein esitys), ja kai jossain eri systeemissä ja paremmalla itseluottamuksella saa vielä itsestään enemmän irti, mutta aika synkällä tavalla viime kevään ja kesän tapahtumat lopulta näyttävät purkautuneen Calgaryn kannalta.
Hyvää pohdintaa koko viesti, mutta tähän Huberdeaun asiaan sellanen pointti että GM:t tuntuvat paljon ajattelevan että se pelaaja jotenkin maagisesti sopii toiseen seuraan. Huberdeaun en ajatellut noin huonosti pisteiden osalta pelaavan, mutta vaikuttaahan siihen moni asia.

Esimerkiksi Gaudreau Columbukseen oli median mukaan joku automaatio että peli toimii Laineen kanssa. Ei se ainakaan helpolla ole mennyt. Ei sille ole mitään pohjaa ja Laine sanoi jossai että ei ole pelannut kyseisen pelaajatyypin kanssa ikinä.

Warrenerin haastattelua en kuunnellu, mutta mitä kirjotit siitä niin siinähän se tulee esille miksi omasta mielestä Nashvillen todellakin kannattaa kuunnella mitä Saroksesta maksettas. Sellanen middle joukkue saa lähinnä haittaa jos on hyvä maalivahti. Kipperin Calgary urasta tuskin faneille jäi sinänsä mitään käteen. Gibson Anaheimissa vielä pahempi, parhaat vuodet menee joukkueessa vaikka se on se ja sama kuka siellä seisoo.

Edit. sen verran että Kadri on mielestäni suoriutunu ihan siten mitä tilattiin ainakin tilastollisesti. Harmitti kun kesällä lähti ja harmittaa edelleen, mutta ei koskaan tolla sopimuksella.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Joukkue pelasi Ottawaa vastaan hyvin melkein 58 minuutin ajan, mutta sen jälkeen Markström alkoi tehdä sitä minkä osaa parhaiten eli päästää kiekkoja maaliin. Ottawan neljästä viimeisestä laukauksesta peräti kolme päätyi maaliin ja niistä jokainen oli ihan torjuttavissa. Ymmärrän kyllä ihan täysin sen jos Sutter on saanut ohjeet tankata, mutta silloin tuota samaa tasoa pitäisi saada irti myös kenttäpelaajista.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flamesissa on tällä hetkellä varmaankin kaikista NHL-joukkueista pahin henkinen lukko ja matalin moraali pelaamisessa. Playoffeihin - ei playoffeihin - playoffeihin - ei playoffeihin -rytmi näyttää saavan tästä kaudesta jatkoa, eli tällä kertaa ei playoffeihin. Pelaajien kehonkieli on vaisu, rentous puuttuu, ja penkkiäkin kun katsoo, niin eipä siellä mitään kauheata tsemppiä tunnu olevan. Pikemminkin tuollaisia turhautumisia ja kiukutteluja näkyy enemmän, ja viimeöinen Red Wings -tappio oli jälleen aika luontaista jatkumoa tähän kauteen, ja peliesityksiin. Joukkue pelaa pelistä toiseen aika ajoin ihan hyvin, mutta henkinen puoli sakkaa todella pahasti, joka on varmasti seurausta siitä, että tämä kausi nyt vaan on mennyt näin, ja se paska kasaantuu pelaajien harteille. Markström on ollut imuri, ylivoima on ollut paskaa, tappioasemista ei pystytä juuri voittoihin nousemaan, kun kärkiäijät eivät ole tarpeeksi tehokkaita, ja muutamilla pelaajilla viime vuoteen peilattuna pistetehtailu on ollut riittämätöntä.

Sutterin temput on myös jo tehty ja nähty, ja näyttäisi tulevan tästäkin pestistä samanlainen lopputulema, mitä hänelle on aikaisemmin käynyt, eli erittäin hyvän alun jälkeen hommat lähtee kaakkoon, ja koska Sutter ei oikein tuosta pelitavastaan tingi, niin senkään osalta ei mitään radikaaleja muutoksia ole tulossa. Sutterin puolelle menee kyllä itseltäni kaikesta huolimatta sympatiat, koska vanha herra tuli käytännössä eläkkeeltä sieltä jostain farmiltaan traktorin hytistä vielä kerran valmentamaan Flamesia pois suosta, koska koki sen velvollisuudekseen. Monesta asiasta osaan olla Sutterin kanssa eri mieltä, ja tällaisena heikompana kautena hänelle on myös kritiikkiä tullut totta kai eri tavalla kuin viime kaudella, jolloin pokkasi Jack Adamsin, mutta jos joku tuolla seurassa välittää tuosta jengistä todella paljon, niin se on varmastikin Sutter.

Sutterin aika rupeaa kuitenkin olemaan ohi, koska joukkue on henkisesti sellaisessa tilassa ja jamassa, etten oikein usko, että tämä kääntyisi jollain erikoisella tavalla huomattavasti paremmille raiteille. Juuri tällaisissa tilanteissa valmentajavaihdos on helpoin ratkaisu, ja niin kauan kuin tätä lystiä kesti (muistan edelleen elävästi sen päivän, kun kuulin Geoff Wardin potkuista ja Sutterin tulemisesta, ja siitä ilon tunteesta, mitä sen seurauksena koin), on kuitenkin helppo todeta, että Calgary Flamesin on nykytilanteessa aivan turha lähteä tavoittelemaan mitään tällä rungolla, ja toivon todella, että myös GM -ja omistajaportaassa tämä tajutaan. Pahin ratkaisu tässä kohtaa olisi lähteä tuhoamaan lisää tulevaisuutta paskoilla treideillä siirtotakarajalla, ja olenkin itse edelleen sillä radikaalimmalla kannalla, että joukkuetta ruvettaisiin toden teolla tyhjentämään ja ottamaan rehellisesti vauhtia sieltä pohjalta. Tähän ei varmastikaan tulla pääsemään tietäen Flamesin historian ja uudelleenrakentamattomuuden, mutta kuten esimerkiksi Rhett Warrener sanoi taannoisessa Barn Burnerin jälkipeleissä, niin eritoten Calgary Flamesin kovimmille kannattajille parempi skenaario olisi pohjan kautta menestymisen tavoittelu kuin ikuinen keskinkertaisuus (tämä ei varmastikaan mennyt Warrenerin suusta sanasta sanaan noin, mutta sanoma oli kuitenkin tuota sorttia).

Jos jotain iloa halutaan vielä loppuun hakea, niin Wolfissa voi farmin puolella olla tulossa sellainen maalivahti, joka voisi nousta edes lähelle sitä, mitä Kipper Calgarylle joskus oli.

Tämä Huberdeaun(kin) agentin twiitti oli myös oma tarinansa:


 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Joukkueelle tekisi hyvää jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, koska tämä porukka ei ole valmis niihin kekkereihin. Ei tarvitse olla mikään hyvä ennustaja, kun väittää, että tämä Flames tuhottaisiin totaalisesti pudotuspeleissä, oli sitten vastustajana kuka tahansa. Aivan liian epätasaista pelaamista on ollut tähän mennessä ja kun pelaaminen on pakkopullaa, se harvemmin näyttäytyy hyvänä lopputuloksena. Joukkue tarvitsee herätyksen, olkoon se sitten uusi valmentaja tai suuri treidi, koska tämä nykyinen systeemi on puuduttavaa sekä pelaajille että faneille eikä tämä johda mihinkään.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Mitä tällä tarkoitat?

Minusta taasen Calgaryn edelliseen noin 30 vuoteen mahtuu vain yksi lyhyt menestysjakso, jonka tärkein yksittäinen pelaaja oli juuri Kiprusoff.
Tarkoitan sitä, että varmasti peleistä jäi uskomattoman hienoja muistoja ja muistan itsekin 2004 playoff-pelejä katsellessa kuinka hienosti Kipperi pelas.

Sitä sen jälkeistä ajanjaksoa siltä kantilta että joukkue oli kuitenkin aika keskinkertainen ja Kiprusoff piti sen verran pinnalla että playoff-paikkaa tuli, mutta ei sitten sen pidemmälle. Nyt Nashville on mielestäni vähän samanlaisessa tilanteessa, maalivahti on yksi sarjan parhaista, mutta tuohon pyristelyyn se sitten riittää.

Kaikki tietysti riippuu miten paljon joukkueen johto luottaa siihen tuleeko Askarovista eliittimaalivahti NHL:ään. Joku uudelleenrakennus uskoakseni Predatorsin on tehtävä jos haluavat huipulle. Saroksella on niin hyvä sopimus että mielestäni sitä kauppaamista kannattaa ainakin vakavasti miettiä.

En tiedä saatko ajatuksestani kiinni, mutta juurikin vaikka John Gibson tuntuu menevän hukkaan Duckseissa. Ducks on toisaalta niin huono joukkue Gibsoninkin kanssa ettei se näytä vaikuttavan tuohon häviämiseen paljoakaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kadri, Weegar ja Huberdeau hankitaan noilla soppareilla ja uudelleenrakentaminen aloitetaan heti ekan kauden jälkeen? Itse en näe siihen pienintäkään mahdollisuutta. Aina siitä voi toki haaveilla ja toivoa, että sitten saataisiin "McD" ja "Drai". Flamesin todellisuudessa sieltä kuitenkin tulisi "Monahan", "Bennett" ja "Tkachuk". Eikä se siis johtaisi mihinkään muuhun, kuin uuteen pettymykseen.

Mielestäni joukkue on kuitenkin edelleen ihan kilpailukykyinen, vaikka tappioita onkin tullut ihan liikaa. Aika moni noista yhden maalin tappioista olisi voinut kääntyä voitoiksi, jos joukkue ei laukoisi koko ajan kiekkoja tolppiin ja Markström saisi jotakin kiinni.

Kylingtonin katoaminen tuntui myös jättäneen aika ison aukon puolustukseen ja sen seurauksena Stone pelaa taas kerran ihan liian isossa roolissa tasoonsa nähden.

Tuskin Tre alkaa riehumaan siirtotakarajalla. Eiköhän sieltä ole tulossa se perinteinen rental-pakki vaihdossa johonkin 4. kierroksen varausvuoroon.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kylingtonin katoaminen tuntui myös jättäneen aika ison aukon puolustukseen ja sen seurauksena Stone pelaa taas kerran ihan liian isossa roolissa tasoonsa nähden.
Tässä on se "neljäs" ongelma kärkitalentin puutteen, maalivahtiongelmien sekä huonon ylivoimapelin jatkeeksi: depth-osaston mitäänsanomattomuus. Stone on joukkueen seiskapakki, mutta Kylingtonin tilanteen vuoksi kutospakki tämän kauden, eikä tahdo taso riittävän. Syvyysongelmaa aiheuttaa myös esimerkiksi Flamesin nelosketju, joka on täysin mitäänsanomaton. Toisaalta farmi on todella kovatasoinen, ja poppariosastolta esimerkiksi Ruzicka on aika ajoin väläytellyt, mutta Sutterin systeemistä ei Lewisiä ja Lucicia syrjäytetä. Pelletier sentään tuli sisään niin hyvillä otteilla, ettei ole lentänyt kokoonpanosta ulos sen jälkeen, kun näyttöpaikan sai, joten siihen voi toki olla tyytyväinen.

Edit: 40min takana Flyersia vastaan, ja jälleen voi merkitä rastit ruutuun maalivahtibattletappio -sekä yv-paskuussarakkeisiin. Ei sillä, että olisi Markströmin maaleja, mutta kun maanmies venyy ihan eri tavalla toisessa päässä huipputorjuntoihin. Erä vielä alta pois, niin myös ruutuun "ei ainoatakaan voittoa tällä kaudella, jos 40min jälkeen tappiolla" voi merkitä jälleen yhden osuman. On tuo niin saatanan turhauttavaa katseltavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Omasta mielestä pelkkä pudotuspeleihin pääsy vaatii jo Minnesotan tai Seattlen kovaa hyytymistä. Kesällä sit retool ja uusi yritys, paitsi eihän se onnistu koska kesällä lyötiin 8v laput hankinnoille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös