Calgary Flames 2022–2023

  • 61 206
  • 234

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Edellinen kausi on paketissa ja jos aikaisempien kausien jälkeen on ollut tässä kohtaa suunta hukassa ja epävarmuustekijöitä ilmassa, niin nyt niitä vasta riittääkin.

Sopimustilanne:

MV

Jacob Markström $6,000,000, UFA 2026
Dan Vladar $750,000, RFA 2023
P
Noah Hanifin $4,950,000 UFA 2024
Rasmus Andersson $4,550,000 UFA 2026
Chris Tanev $4,500,000 UFA 2024
Juuso Välimäki $1,550,000, RFA 2023

H
Sean Monahan $6,375,000 UFA 2023
Mikael Backlund $5,350,000 UFA 2024
Milan Lucic $5,250,000 UFA 2023
Blake Coleman $4,900,000 UFA 2027
Elias Lindholm $4,850,000 UFA 2024
Tyler Toffoli $4,250,000, UFA 2024
Dillon Dubé $2,300,000, RFA 2024
------------------------------------------------------------------
RFA

P

Oliver Kylington

H
Matthew Tkachuk
Andrew Mangiapane
--------------------------------------------------------------------
UFA

P

Erik Gudbranson
Nikita Zadorov
Michael Stone
H
Johnny Gaudreau
Calle Järnkrok
Trevor Lewis
Brett Ritchie
Ryan Carpenter

Viestin alun maininta suurista kysymysmerkeistä konkretisoituu ihan lähipäivinä, kun Johnny Gaudreaun tulevaisuus selviää. Flamesilla on vapaiden agenttien rumbaan asti aikaa tehdä Johnny Hockeylle 8-vuotinen sopimus, ja varmaan sanomattakin on selvää, että tällaista tarjousta Gaudreaulle on myös lätkäisty, ja tähän liittyvä vääntö on koko ajan käynnissä. Flames on ilmeisesti tarjonnut Gaudreaulle 8v ja 9,5M$ AAV:n sopimusta, ja liikkumavaraa ylöspäin myös löytyy. Kommentteja ja huhuja Gaudreaun tulevaisuudesta on annettu suuntaan ja toiseen, mutta mitään varmaa tietoa ei ole tihkunut.

Flamesia varmaan lähimpänä oleva toimittaja Ryan Leslie sanoi tilanteesta seuraavaa Rod Pedersen Show'ssa: "I don't know how this is going to shake down. I have a feeling that this might be it. But again, Brad Treliving has a way of making things happen, so we'll see how it shakes down." Kevin Weekes puolestaan twiittasi: "I should note, also in Alberta ; @NHLFlames making every effort to re-sign both Gaudreau and M.Tkachuk. They were 2/3 of the best line in the @NHL last season."I, joka ei tietenkään yllätä yhtään. Ja jos vielä otetaan Darren Dreger, niin häneltä tuli free agent frenzyyn liittyen kommentti "The possibility of trading a players' rights because the team knows that they're not going be able to sign that player". Tämä voi tietenkin olla kuka tahansa pelaaja, mutta tuo kuitenkin tähänkin keissiin lisää spekulaatiota.

Gaudreaun tilanteeseen liittyen tuo kahdeksas vuosi tarjouksessa on aika oleellinen, koska mikäli Flames tarjoaa Johnnylle kokonaisarvoltaan vaikkapa 80M$ sopimusta, niin se tekee cap hittinä 10M$/kausi, joka tarkoittaa sitä, että seitsemän vuoden saman kokonaisarvon sopimukseen pitää lyödä rahaa ~11,42M$/vuosi (eli Gaudreaun uuden sopimuksen maksimikesto free agent frenzystä alkaen). Kaiken järjen mukaan Gaudreau kiinnittyy Flamesiin 8v sopimuksella, mikäli hän Calgaryssä tulee jatkamaan. Toisin sanoen, mikäli Gaudreau ei tee Flamesin kanssa jatkosopimusta ennen kuin FAF alkaa, se on soronoo.

Jos Gaudreulle mietitään muita potentiaalisia jahtaajia, niin totta kai hänen kotiseutunsa Philadelphia tulee mieleen, kuin myös New Jersey. Kummatkin edellä mainitut organisaatiot ovat toki siinä tilanteessa tällä hetkellä, etteivät nuo mitään contendereja ole, eivätkä sellaisiksi ainakaan heti tule, jos Gaudreau jompaankumpaan noista paikoista päätyy. Gaudreaun itsensä kannalta kun tilannetta miettii, niin suuri painoarvo on tietenkin sillä, missä hän haluaa tulevaisuuttaan rakentaa ja elää. Gaudreaun perheen suunnalta ei ole Calgarystä paikkana tullut ikinä mitään muuta kuin positiivisia kommentteja, mutta mahdotontahan se on tässä arvata, että mitä tulee tapahtumaan. Pitkää listaa muista potentiaalisista Johnnya havittelevista joukkeista ei oikein tässä kohtaa pysty heittämään, koska palkkakaton osalta suurin osa NHL-jengeistä on siinä tilanteessa, että palkkoihin pitäisi saada tilaa, jotta Gaudreaun signaus olisi mahdollista.

Gaudreaun tilanteesta tuli ihan tarpeeksi jo tuossa jauhettua, joten jatketaan seuraavaksi oleellisimpaan palaseen, Matthew Tkachukiin. Tkachuk on RFA, joten hän ei ainakaan tule kävelemään ilmaiseksi mihinkään, mutta Gaudreaun tilanteen ratkeaminen vaikuttanee myös Tkachukin ratkaisuihin. Mikäli Gaudreau jatkaa, voidaan Tkachukinkin kohdalla pitää pidempää jatkoa todennäköisempänä. Toisaalta, mikäli Gaudreau lähtee muualle, niin Tkachukin osalta todennäköisyydet 1v RFA-jatkoon tai jopa pelaajan treidaamiseen kasvavat. Toisaalta, mikäli Gaudreau lähtee, olisi Tkachukille sekä muille tärkeimmille sopimuksettomille pelaajille enemmän tilaa palkkakatossa. Uskallan silti olla sitä mieltä, että Gaudreaun lähtiessä Tkachukin pitkän jatkon sorvaaminen olisi vaikeampaa kuin siinä tapauksessa, että Johnnykin tekee jatkon.

Jos Gaudreau saadaan pysymään Calgaryssä, tarkoittaisi se sitä, että Flamesin pitäisi saada palkkakattoon tilaa, jotta sekä Tkachuk, Mangiapane ja Kylington saataisiin myös mahtumaan palkkoihin. Tai no, kyllähän nuo kaikki sinne reiluun 26 miljoonaan dollariin voisivat juuri ja juuri mahtua, mutta näiden jälkeen joukkueessa olisi 10H+5P+2MV, ja palkkakatto käytännössä täyteen puristettu. No mistä sitä tilaa sitten tehtäisiin? Varmastikin suosituimmat vaihtoehdot ovat Milan Lucic (5,25M$ caphit) ja Sean Monahan (6,375M$ caphit). Toisaalta kummankaan näiden kahden sopimus ei ole mikään paha, koska molemmat sopimukset päättyvät ensi kesään, mutta toisaalta noiden sopimuksien ansiosta Calgaryn palkkakatto-ongelma konkretisoituu tähän kesään. Uskoisin, että joko Lucic tai Monahan, tai miksei jopa molemmat ole sellaisia, että treidi on ihan mahdollinen.

Esimerkiksi Lucicin jäljellä oleva sopimusvuosi koostuu nyt heinäkuun alussa maksettavasta 3M$ allekirjoitusbonuksesta, jonka jälkeen mahdolliselle uudelle joukkueelle jäisi varsinaista maksettavaa tuo 1M$ peruspalkka. Tuossa olisi siis suht edullisesti saatavilla yli 5M$ caphit sellaiselle organisaatiolle, jonka pitää päästä palkkalattiaan. Lucicin osalta haastetta tuo sopimuksessa oleva siirron estävä pykälä, joka on tällä hetkellä sellainen, että 1.7. alkaen Lucicilla on ollut oikeus antaa Flamesille 10 joukkueen lista, johon hänet saa treidata. Eli ilman Lucicin hyväksyntää hän ei liiku mihinkään. Tässä punnitaan siis se, haluaako Lucic pysyä Calgaryssä, vai kiinnostaisiko häntä sellainen ratkaisu, jossa hän päätyisi organisaatioon, jossa hän voisi saada isomman roolin ja enemmän peliaikaa. Monahanin osalta sopimuksessa on niin ikään tämä No Trade Clause, ja Monahanin kohdalla hän saa toimittaa joukkueelle listan 10 joukkueesta, johon häntä ei saa treidata. Monahan on siis periaatteessa helpompi liikutettava kuin Lucic, ja ehkä myös kiinnostavampi pelaaja markkinoilla, vaikka lonkkaoperaatioiden jäljiltä taso on laskenut viimeisten kausien aikana. Sopimusten ulosostoihin en usko, koska ainakaan Lucicin kohdalla siitä ei saada järkevää hyötä, ja Monahanin kohdalla uskoisin, että jonkinlainen treidi olisi Flamesin kannalta parempi kuin ulososto, jossa Flames saisi ensi kaudelle captilaa 4M$, mutta kaudelle 2023/24 cappirankkua tulisi 2M$. Eli jos Lucic ei liiku, ja Monahania ei saada treidattua, niin siinä tapauksessa tuo ulososto auttaisi jonkin verran, mutta kuten sanoin, pidän jommankumman treidiä todennäköisempänä tällaisessa skenaariossa.

Jos noista kokonaan vielä mainitsemattomista pelaajista lähtee jotain sanomaan, niin uskon ja myös toivon, että Gudbranson saadaan kiinnitettyä myös tulevaksi kaudeksi kolmosparin rooliin. Myös Trevor Lewisin jatkolle näyttäisin vihreää valoa, ja ehkäpä jopa Calle Järnkrokille, koska vaikkei hän mitään ihmeellisiä otteita loppukaudesta Flamesissa esittänytkään, niin uskoisin, että hänet voitaisiin saada jatkamaan sopuhintaan pelaajan tasoon nähden (koska Gävlen pojat ja muu Swedish House Mafia). Zadorov taasen tulisi mielestäni liian kalliiksi. Vaikka hän paransikin otteitaan kauden edetessä, niin Gudbranson tulee halvemmaksi, ja kaiken lisäksi Gudbranson on yksinkertaisesti parempi pakki. Stonen saa myös kiinnittää jälleen minimipalkalla jatkamaan, koska hoitaa kyllä oman seiskapakin roolinsa. Vastaavasti UFA-statuksen Carpenter ja Ritchie ovat sellaisia nimiä, jotka voivat poistua. Katsotaan, josko näitä poistuvia pelaajia saataisiin tulevaksi kaudeksi paikattua omalla nuorisolla (puolustuspäässä Välimäki ja Mackey, hyökkäyksessä Rucizka, Pelletier ja jokerikortteina nelosketjun rooliin Walker Duehr/Justin Kirkland).

Tässä kohtaa ei parane tuon enempää loikata asioiden edelle, koska Gaudreaun tilanne määrittää pitkälti sen, miten dominopalikat lopulta lähtevät kaatumaan, ja mikä Calgary Flamesin suunta tulee olemaan.
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Hyvä avaus. Ei tuohon lisättävää.

NHL Draft 2022 myös tällä viikolla. Calgaryllä 3 vuoroa tällä hetkellä 2-kierros (59), 5-kierros (155), 7-kierros (219)
Pe 8.7.2022 02.00 1-kierros
Pe 8.7.2022 18.00 2-7-kierrokset

Mitään juttuja en ole lukenut että Calgary yrittäisi edes 1-kierroksen vuoroa saada ja milläpä semmoinen edes vaihdettaisiin ja toki toivon että GM käyttää aikansa Johnny Hockeyn kanssa neuvotteluun.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Flamesilla on ollut varsin hyvä tuuri viime vuosina, mitä tulee toisella kierroksella varattuihin pelaajiin.
Andersson ja Kylington 2015 sekä Dube 2016 ovat hyviä esimerkkejä tästä, joten suhtaudun tulevaan draftiin kohtalaisen luottavaisesti.

 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
The Calgary Flames announced today that the following eight players have received qualifying offers from the club:

Oliver Kylington (D)
Andrew Mangiapane (LW)
Matthew Phillips (RW)
Colton Poolman (D)
Martin Pospisil (C)
Adam Ruzicka (C)
Matthew Tkachuk (LW)
Eetu Tuulola (RW)

The following players did not receive qualifying offers:
Johannes Kinnvall (D)
Tyler Parsons (G)
Ei yllätyksiä näissä.

Draftista ei paljoa odotettu ja mielestäni vielä vähemmän saatiin. Itse en ymmärrä ihan näitä varauksia, jos pickit on huonoja ja odotusarvoltaan jo vähäisiä niin voisi varata noilla vuoroilla edes semmoisia pelaajia joilla on kaiken mennessä kohdilleen edes potentiaalia tehdä tulosta tai pidempi ura NHL:ssä. Rönni edustaa kaikessa keskinkertaisuutta. Tuolle vuorolle olisi voitu varata esim. Adam Sykora, todella pienikokoinen mutta taitava pakki Lane Hutson tai vaikka suomalaisista Aleksanteri Kaskimäki jolla potentiaali on mielestäni Rönniä kovempi.

Draftista tarttui:
2-kierros, 59 varaus:
Topi Rönni, Tappara
Kaiken kaikkiaan kaikessa keskikertainen ilman mitään erikoisosaamista. 3-4 kentän hyökkääjä parhaimmillaan.

5-kierros, 155 varaus:
Parker Bell, Tri-City American WHL
Pitkä ja taitava hyökkääjä, huono luistelu mainitaan pahimpana puutteena

7-kierros, 219 varaus:
Cade Littler, Wenatchee Wild BCHL
Pitkä-hyökkääjä Brittiläisen Columbia juniori sarjasta, samasta sarjasta varattiin 6 pelaajaa tässä draftissa ja tämä Calgaryn varaaja oli tehopisteillä mitattanu niistäkin huonoin, ei tainnut kukaan uskoa että tätä pelaajaa edes varataan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Huomenna tähän aikaan taidetaan sitten tietää, mikä on Gaudreaun kohtalo Flamesin näkökulmasta. Alle vuorokausi aikaa saada 8v diilillä Johnny pysymään, ja mikäli näin ei tapahdu, lienee peli selvä. Yleensä se on ollu Free Agent Frenzyn alku, mikä on ollut sitä mielenkiintoisinta offseason-aikaa, mutta tämän illan/tulevan yön tapahtumat ovat erityisen tärkeitä koko Calgaryn lähitulevaisuuden kannalta.

Mitä noihin varattuihin pelaajiin tulee, niin itse tykkäsin Rönnin varauksesta, vaikka pitkä matka NHL:ään hänellä onkin. On mielestäni parempi prospekti kuin mitä tilastot näyttävät, ja Tapparassa on tällä hetkellä hänelle hyvät työkalut ja mentorit ottaa seuraavia kehitysaskeleita.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tkachuk palannee sinne noin 60 - 70 pisteen mieheksi, mutta tärkein kysymys on: kenet Flames onnistuu naaraamaan ykköskentän pelintekijäksi? Rahaa kyllä on, mutta koska Gaudreau puuttuu, ei joukkue näyttäydy enää yhtä houkuttelevana paikkana kuin aiemmin.

Kaikesta huolimatta en syytä Gaudreauta hänen päätöksestään, vaan toivotan hänelle runsaasti menestystä uudessa seurassaan, oli se sitten mikä tahansa. Joskus nämä neuvottelut vain menevät näin, ei aina voi voittaa.
 

Kalju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Helsingin Jokerit
Heräsin yöllä neljän jälkeen vessaan, ja siinä tuli samalla tarkistettua joko Johnny Hockeyn tilanne on ratkennut. Se ikävä kyllä oli.
Haluaisin toivoa kunnon rebuildia, siis sellaista mikä jäi aiemmin kesken, mutta taitaa GMBT heittää vapaille agenteille *köh Kadri ja/tai Kane köh* ison summan rahaa ja lähdetään vielä testaamaan tällä corella.

Tkachukille kahden vuoden bridge, jossa hänen annetaan olla ykkösheppa ja kerrotaan että tämä on nyt hänen joukkue. Katsotaan miten hän toimii ja sen mukaan sitten pitkää sopimusta tai treidiä pihalle, jos ei halua sitoutua.
Fiksuinta olisi myydä hänet 40g/100p kauden jälkeen, mutta en usko tämän tapahtuvan.

Gaudreaulle ei voi olla vihainen. Hän on kuitenkin antanut meille jo 8-vuotta urastaan, ja emme ole päässee tokan kierroksen ohi kertaakaan. Hän teki vaikean valinnan rahan ja läheistensä välillä, tämä vaan tuntuu ekstrapahalta sen takia, ettei mm. Foxkaan tänne halunnut ja Tkachukia ollaan huhuiltu jo lähes ensimmäisestä kaudesta lähtien Bluesiin. Ehkei Calgarylla vaan ole sitä vetovoimaa mitä muissa on. Toivotaan kuitenkin että Calgarysta lähtöisin olevat pelaajat kokevat myös koti-ikävää ja tulisivat äkkiä meille. Näitä tulee nopeasti mieleen ainakin Point ja Makar.

Suuret kiitokset Johnny Gaudreaulle, jos hän olisi jäänyt, uskon että paikka #13 olisi noussut #12 viereen kattoon.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Rebuild on toki vaihtoehto, mutta nyt jos saadaan Mangi ja Tkachuk pidettyä pari-kolme vuotta ja esim. Kadri+top9 hyökkääjä, niin Flames on edelleen ilkeä vastustaja kenelle tahansa.

Ei tässä nyt super positiivinen olo ole, mutta tuskin itsekään olisin Johnnyn tilanteessa valinnut Calgaryä.
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Kiitokset toki Johnny Hockeylle, viime kaudella alkoi jopa pudotuspeleissä näyttämään osaamistaan. Ei vaan riitä rahakaan jos halusi itärannikolle. Kunhan ei nyt tuonne Flyersin sirkukseen mene.

Eli siitä vähästä huipputalentista lähti sitten suurin osa pois. Nyt ollaan tällä hetkellä taas sillä tutulla keskinkertaisuuden limbossa eli viimeisenä ulos pudotuspeleistä tai ensimmäisellä kierroksella pihalle, vailla juurikaan suurta toivoa paremmasta. Sinälläänhän tuosta joukkueesta ei paperilla puutu kuin se ihan ykköstähti hyökkäyksestä ja puolustuksesta, mutta nuohan ne vaikeimmat palaset hankkia ovat. Sinällään huvittavaa kun nuo molemmat on organisaatiossa vähän aikaa sitten olleet eli Gadreau ja Fox.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On ymmärrettävää, että ihminen haluaa lähemmäksi omaa perhettä ja sukua. Calgarylla kävi paska tuuri, että tällainen pelaaja sattui osumaan heidän seuraansa eikä mitään ollut pelaajan pitämiseksi tehtävissä. Toki kerkesihän Gaudreau paljon myös tarjoamaan Flames-faneille, vaikka joukkueena menestys jäikin laimeaksi. Aika vaikealta tuo Flamesin tilanne nyt näyttää, ei tuo hyökkäys varsinaisesti sellaista huipputalenttia pursu ja pakistostakin puuttuu sellainen liideri. Markström on hyvä niin kauan, kun ei tarvitse kohdata Oilersia.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kaikesta huolimatta en syytä Gaudreauta hänen päätöksestään, vaan toivotan hänelle runsaasti menestystä uudessa seurassaan, oli se sitten mikä tahansa. Joskus nämä neuvottelut vain menevät näin, ei aina voi voittaa.
Gaudreaulle ei voi olla vihainen. Hän on kuitenkin antanut meille jo 8-vuotta urastaan, ja emme ole päässee tokan kierroksen ohi kertaakaan.
Gaudreau on pelaaja, jota on vaikea vihata. Mutta jätti kyllä todella karvaan maun suuhun se, miten tämä sopimusneuvottelu lopulta meni. Aikaa tuohon 8v diilin systeemiin oli enää noin neljä tuntia, kun tuli tieto, että "Gaudreau tests free agency and wont return". Miksi näin? Tällä loppuun asti viivyttelyllä minulla ainakin oli vielä uskoa sille, että jatkosopimus tulee, mutta loppujen lopuksi Gaudreau aiheutti tällä viiveellä Flamesin näkökulmasta vain ikävämmän lopputuleman. Jos tieto Gaudreaun siirtymisestä muualle olisi tullut aikaisemmin, olisi Flamesilla ollut paremmin aikaa miettiä ratkaisuja, ja pöydällä olisi voinut olla myös vaihtoehto siitä, että Flames olisi mahdollisesti pystynyt treidaamaan Gaudreaun oikeudet sitä haluavalle joukkueelle (vaikka tässä ei mistään järkälemäisestä vastineesta puhutakaan), jonka kautta 8v sopimuksen neuvotteleminen muualle olisi ollut mahdollista. Sen lisäksi Flamesin tekeminen tämän vuoden draftissa olisi voinut olla erilaista, mikäli tieto olisi tullut aikaisemmin. Omasta mielestäni tällä viimeiseen asti venyttämisellä Gaudreaun lähtö tuntuu paljon pahemmalta kuin jos se olisi tullut tietoon aikaisemmin. Tämä vaikuttaa myös siihen, miten me fanit suhtaudutaan koko keissiin ja Johnnyyn - mulle ainakin jäi todella paska maku.

Tämä keissi tuo elävästi mieleen Islandersin ja John Tavaresin tilanteen menneisyydestä. En tiedä, vihataanko Gaudreauta yhtä paljoa - itselläni on aika sekavat fiilikset. Arvostan tuollaista, että perhe menee rahan edelle, josta tässä loppujen lopulta oli kyse, mutta samalla olen sitä mieltä, että Gaudreaun taholta tämä homma meni Flamesia kohtaan ikävimmällä mahdollisella tavalla vihkoon. En osaa sanoa, mitkä on omat fiilikset nähdä Johnny pelaamassa ensi kaudella Flamesia vastaan, koska tosiaan aika sekalaisia ajatuksia liikkuu päässä, mutta katsotaan, miten homma ajan kanssa kehittyy. Jos tätä vertaa vielä Tavaresin tilanteeseen aikoinaan, niin pidän tätä jopa ikävämpänä, koska tämä heijastuu vääjäämättä myös Tkachukiin. Mikäli hän ei vuotta pidempää pätkää Flamesissa enää pelaa/tapahtuu jossain vaiheessa vuoden sisällä joku treidi, niin siinä ne dominopalikat sitten kaatuvat kohti surullisempia aikoja. Eihän tämä mitenkään Gaudreaun vika ole, koska oli vapaa valitsemaan seuraavan paikkansa, mutta se, miten tämä asia lopulta purkaantui, vituttaa ja harmittaa. Jos ajattelee puhtaasti Gaudreaun itsensä kannalta asiaa, niin Flamesin kanssa sopimusneuvottelujen venyttäminen loppuun asti, ja ns. sen viimeisen ja rahakkaimman tarjouksen saaminen hinnoitteli häntä ehkä jollain tavalla myös varsinaisen Free Agent Frenzyn alkuun.Trelivingistä ainakin paistaa läpi pettymys ja vitutus. Osansa saa hänkin tästä ottaa, koska ilmeisesti aidosti uskoi viimeiseen asti, että sopimus oli tehtävissä. Aina voi jossitella, että olisiko Gaudreau saatu kiinnitettyä joskus vuotta aikaisemmin, tai että olisiko pitänyt treidata, mutta sattumoisin nyt viimeisin kausi oli sellainen, että mitään järkeä häntä ei ollut treidata, koska divisioonavoitto näytti vääjäämättömältä Trade Deadlinen aikaan.

Joten mitä seuraavaksi? Nähdäkseni tässä on kolme vaihtoehtoa: re-up, re-tool ja rebuild, joista ensimmäisellä tarkoitan sitä, että Treliving lähtee mellastamaan UFA-markkinoilla ja sen lisäksi saa Tkachukin, Mangiapanen jne. kiinnitettyä pitkäksi aikaa. Markkinoilla ei ole ketään, joka tuollaisen pelaajan pystyisi korvaamaan, ja ainoa vähän mahdollisesti kovempi pelaaja olisi Nazem Kadri, jota Flames yritti aikoinaan treidillä, joka rakennettiin Brodien ympärille, mutta jonka Kadri kielsi NTC:llään. Re-tool tarkoittaisi oikeastaan sitä, että Tkachukin jatkaessa korkeintaan sen viimeisen RFA-vuoden, niin tästä saataisiin markkinoilla treidillä jonkinlainen vastine, ja muuten sitten mennään pitkälti sillä, mitä on. Ja rebuild olisi sitten kunnon ralli, jossa lähdettäisiin myymään kaikki, mistä valueta irtoaa.

Noista kolmesta vaihtoehdosta toivoisin asiaa hieman enemmän pureskeltuna sitä, että koko paska yksinkertaisesti räjäytetään seuraavan vuoden-kahden aikana. Tähän en kuitenkaan usko, koska omistajapohjan näkökulmasta tämä ei taida käydä, ja money talks. Todennäköisin skenaario lienee tuo re-tool, joka veisi omasta mielestäni Flamesin siihen pisteeseen, mihin Calgary-fanit ovat tottuneet - vuodesta toiseen ei olla paskoja, muttei myöskään tapella kannusta. Toki re-toolissa voi myös onnistua, jos kaikki tähdet ovat kohdallaan, saadaan Tkachukista odotettua parempi vastine jne., mutta tätä on todella vaikea nähdä.

Kun tässä asioita veivaa ja miettii päässään tulevaisuuden kannalta, niin pessimistinä tässä joutuu olemaan, niin kuin on Flamesia kannattaessa jo tottunutkin. Jos Gaudreau ja Tkachuk olisi saatu kiinnitettyä pidemmäksi aikaa, niin Stanley Cupin voittaminen olisi silti ollut epätodennäköistä, mutta joukkue olisi ainakin ollut ihan laadukas. Jos Flames lähtisi tässä kohtaa vetämään kylmästi rebuild-vaihdetta silmään, niin muutaman tuskaisemman vuoden jälkeen joukkue voisi olla potentiaalisempi kuin mitä tämä nykyrunko on tarjonnut, mutta kuten jo edellä mainitsin, niin kaikki asiat huomioon otettuna veikkaan valitettavasti, että tasapaksua paskaa tulee olemaan luvassa moooonta vuotta.

Loppuun vielä voisi todeta, että toivottavasti Flamesissa keskitytään tulevaisuudessa entistä enemmän siihen, että mahdollisimman moni Calgaryyn hankittu pelaaja on sellainen, joka haluaa pelata siellä. Tämä siis vinkkinä eritoten tuleviin varaustilaisuuksiin. Voisi varmaan kokonaan lopettaa kärkivarausten käyttämisen USA:ssa syntyneisiin pelaajiin, ja poimia enemmän kanukkeja ja eurooppalaisia, koska ainakaan eurooppalaisilla pelaajilla ei perhesyyt paina tällaisissa sopimusneuvotteluissa samaa vertaa kuin Gaudreaun kohdalla - ellei sitten halua lähteä takaisin Eurooppaan. Eiköhän tuo Coronatokin vielä tee itsestään loistavan tason NHL-pelaajan, ja samaan syssyyn toteaa, ettei halua pelata Calgaryssä, vaikka ainakin draftin aikaan oli toinen ääni kellossa...
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Frenzy-lähetys katsottu, ja sisään tuli Kevin Rooney, Nicolas Meloche, Dennis Gilbert, Clark Bishop ja Oscar Dansk + jatkoa Trevor Lewis, Nick DeSimone & Colton Poolman. TSN-studio tuomitsi Frenzy-dayn loseriksi 3/4 äänillä Calgary Flamesin, johtuen tietenkin Gaudreaun tilanteesta (ex-Flames-GM Button sentään armahti kun äänesti Torontoa eikä Calgaryä). Loppuun sentään TSN-studio antoi tsemppikommenttia Flames-faneille, ja vertasi tilannetta Islandersiin, joka paineli hetki Tavaresin lähdön jälkeen pari kertaa konferenssifinaaleihin.

No jos jotain sanoo, niin siihen olen tyytyväinen, ettei mitään idioottimaisia paniikkiliikkeitä nyt tehty, kuten Treliving uumoilikin jo Gaudreau-lehdistötilaisuudessa. Saisi se Johnny nyt signata kohtapuoliin, koska haluan todella nähdä sen lehdistötilaisuuden, ja mitä miehellä on sanottavaa. Pääasia Flamesin puolelta on nyt kuitenkin se, että GM BT pitää pään kylmänä eikä ala mitään kadreja ja palatteja signaamaan, jos ja todennäköisesti kun Tkachukistakaan ei pystytä vuotta enempää pitämään kiinni.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Itse en ainakaan tunne yhtään katkeruutta Gaudreaun suuntaan tuon päätöksen johdosta. Flames olisi ihan hyvin voinut treidata pelaajan pois jo ennen viime kauden alkua ja ottaa ison vastineen. Joukkue halusi kuitenkin panostaa kaiken mahdollisen yhden kauden varaan ja tämä oli nyt se lopputulos. Ei Flames ollut missään vaiheessa lähelläkään menestystä Gaudreaun pelatessa niillä halvoilla soppareilla, joten kuinka todennäköistä se menestys olisi ollut jollain noin 80M sopparilla?

Tämä on tietysti iso jos, mutta jos nyt Tkachuk ja Mangi saataisiin kiinnitettyä pitkillä soppareilla, niin ei tuo joukkueen tilanne nyt mielestäni olisi mikään huono. Mangi ei tietenkään tule tekemään ensi kauden runkosarjassa 115 pistettä, mutta Mangi-Lindholm-Tkachuk olisi varmasti ihan tarpeeksi hyvä 1-ketju.

Zadoroville 2 x 3,75M jatkosoppari. Itse en tuosta nyt oikein keksi mitään huonoa sanottavaa ja varsinkin tuo pituus miellyttää.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Itse en ainakaan tunne yhtään katkeruutta Gaudreaun suuntaan tuon päätöksen johdosta. Flames olisi ihan hyvin voinut treidata pelaajan pois jo ennen viime kauden alkua ja ottaa ison vastineen. Joukkue halusi kuitenkin panostaa kaiken mahdollisen yhden kauden varaan ja tämä oli nyt se lopputulos. Ei Flames ollut missään vaiheessa lähelläkään menestystä Gaudreaun pelatessa niillä halvoilla soppareilla, joten kuinka todennäköistä se menestys olisi ollut jollain noin 80M sopparilla?

Tämä on tietysti iso jos, mutta jos nyt Tkachuk ja Mangi saataisiin kiinnitettyä pitkillä soppareilla, niin ei tuo joukkueen tilanne nyt mielestäni olisi mikään huono. Mangi ei tietenkään tule tekemään ensi kauden runkosarjassa 115 pistettä, mutta Mangi-Lindholm-Tkachuk olisi varmasti ihan tarpeeksi hyvä 1-ketju.

Zadoroville 2 x 3,75M jatkosoppari. Itse en tuosta nyt oikein keksi mitään huonoa sanottavaa ja varsinkin tuo pituus miellyttää.
Se on kyllä totta, että Gaudreaun jatkaessakin Stanley Cup olisi ollut epätodennäköistä. Nyt se näyttää miltei mahdottomalta, vaikka Tkachuk ja Mangiapane saataisiin kiinnitettyä pitkillä jatkoilla. Vaikka sinne jonkun Kadrin saisikin + RFA:t jatkamaan, niin joukkue tuskin kykenee samaan kuin viime kaudella (tai siis 2nd round exit on kyllä ihan mahdollista, mutta sellaiseksi ihan hyväksi joukkueeksi ehkä jäätäisiin). Ja jos taas tilanne menisi siten, että Tkachuk tekee vuoden jatkon + muut RFA:t jatkaa ja merkittäviä vahvistuksia ei tule sisään, niin on siinä ja siinä, pääseekö sillä playoffeihin + riski siitä, että Tkachukin kanssa käy johnniewalkerit (jota on hyvä juoda nyt tähän pettymykseen).

Mielestäni uudelleenrakentamisen aika on monestakin syystä nyt tai viimeistään ensi kauden aikana/jälkeen, vaikka se todella erikoiselta tuntuisikin hyvän kauden jälkeen. Syynä olisi se, että nyt pystyisi myymään korkeilla hinnoilla. Joukkueessa on monta pelaajaa, jotka pelasivat uransa parhaat kaudet. Lindholm oli Selke-äänestyksen kakkonen, ja hänellä on loistava sopimus vielä parin vuoden ajan. Tkachukin kohdalla uskoisin, että perhetaustan tuntien voisi kuvitella, että nyt olisi haluja tehdä se iso sopimus Mattylle, koska tuskin hän 100+p kautta enää pelaa. Siksi sanoisin, että Tkachukin treidiarvo on tilanteesta huolimatta tällä hetkellä erittäin korkea. Luulisi ainakin, että jos häntä kauppaamaan lähdetään, niin tuollaisen viime kauden jälkeen vastinetta saisi ihan kiitettävästi. Varsinkin, kun tuollaisia pelaajia ei juuri maailmassa ole. Toki jos hänellä on intressejä tehdä Flamesiin pitkä jatko, niin ei muuta kuin C:tä rintaan ja eteenpäin.

Tkachukin ja Lindholmin ohella moni muukin pelaaja on sellaisilla sopimuksilla tällä hetkellä kiinni, että hyviä palasia uudelleenrakentamista ajatellen olisi irrotettavissa (jos ajatellaan myös sitä, että pari seuraavaa draftia taitaa olla vähän kovempia ennakkoon kuin tämän vuoden tilaisuus). Noah Hanifin pelaa vielä seuraavat pari vuotta alle viidellä miljoonalla, Anderssonilla on noin neljä ja puoli milliä vielä seuraavat neljä kautta, ja Chris Tanev olisi myös varmasti kiinnostava palanen markkinoille. Lindholmin, Tkachukin, Hanifinin, Anderssonin ja Tanevin lisäksi myös Jacob Markström olisi varmasti kiinnostusta herättävä maalivahti. Flamesista kun kerran puhutaan, niin totaalisella "burn it to the ground" -taktiikalla saataisiin ainakin ihan jäätävä määrä tulevaisuuden palasia. Pari kolme seuraavaa vuotta olisi tietenkin todella tuskaisia, mutta toisaalta nykytilanteessa ollaan siksi, että täällä ei ikinä olla kunnolla lähdetty pohjamudista, eikä esim. ikinä varattu TOP3:ssa. Aika harvoin kannua nostaa sellainen joukkue, joka ei olisi jossain vaiheessa joutunut kyntämään jokusen vuoden (vaikka tästä on toki olemassa myös vaarallisia esimerkkejä). Tankkaamisen kannalla en ole ikinä ollut, ja överitankkaamalla menestystä jahtaavat organisaatiot pistävät jossain määrin vituttamaan, mutta onko tässä nykytilanteessa oikein muuta vaihtoehtoa kuin hankkia tulevaisuuden palikoita laittamalla parhaita valuediilin omaavia pelaajia lihoiksi? Joukosta löytyy varmasti sellaisiakin pelaajia, joilla on halua pelata myös jatkossa Calgaryssä, joten tähän skenaarioon lähdettäessä tuskin joka ukko lähtisi myyntiin, mutta nyt voisi ainakin Flamesin näkökulmasta olla myyjän markkinat.

Edellä kirjoitettu kappale jää varmasti ainoastaan spekulaation tasolle, koska Calgaryssä ei mitään täydellistä räjäytystä taaskaan tulla näkemään. Minullekin toki kelpaisi se, että jotain taikatemppuja saataisiin tehtyä, pidettyä nykyrungon parhaista pelaajista kiinni, sekä tuotua jotain hienoja Calgaryyn sitoutuvia kärkitason pelaajia sisään, mutta vaikea tätä on uskoa. Viestin pointtina tässä on kuitenkin se, että nyt olisi sauma tehdä mahdollisesti hyvän hintaisia treidejä sellaisista pelaajista, jotka eivät todennäköisesti enää Flamesissa sopimustensa päättymisten jälkeen jatka, ja hakea uutta nousua tätä kautta. En halua enää ikinä kokea sitä, mitä vajaa pari vuorokautta sitten tapahtui.

Tkachukin päätös jatkosta sitoo Flamesin tekemistä tällä hetkellä varmasti, koska hänen käsissään on aika pitkälti se, mihin suuntaan tässä on järkevintä mennä.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Uskon, että Gaudreaun jutussa on jotain mitä ei ääneen sanota. Esim. JG halusi paikkaan, jossa ei ole niin mediamyllyssä, kuin Kanadassa, tai kotiseudullaan? Ehkä joskus selviää.. ?

No, tulevaisuus: Sutter ei taida olla mikään rebuild -koutsi, joten sekin määrittelee ensi kautta. Parasta olisi, jos oltaisiin selkeitä myyjiä deadlinella. Silloin saisi melko varmasti lihoiksi esim. Tkatckukin, jos tekee vain 1 Vuotisen sopparin.

Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että lottovoitto on paras tie menestykseen. Jos Calgary saisikin itselleen ykkösvarauksen parin seuraavan vuoden aikana ja uudella hallilla uuteen nousuun?

On vaikea uskoa, että viime kauden runko(career year monella) toistaa viime kauden suorituksiaan. Tämä pitäisi tapahtua, että edes pleijareista voidaan puhua. Toki, jos saadaan joku paksunahkaisempi suorittaja, niin on mahdollista menestyä. Kukaan tarjolla olevista vapaista agenteista ei ehkä siihen riitä, enkä usko Kadrin valitsevat Calgaryä vieläkään.

Utopiassa Monahan tekee 40 maalia ja Markström nollaa Mäkjeesuksen ens kaudella, jne. jne... ;)
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Uskon, että Gaudreaun jutussa on jotain mitä ei ääneen sanota. Esim. JG halusi paikkaan, jossa ei ole niin mediamyllyssä, kuin Kanadassa, tai kotiseudullaan? Ehkä joskus selviää.. ?

Tuommoinen twiitti löytyi, tiedä sitten onko vain spekulointia. Gaudreau kyllä sanoi Columbuksen pressissä yhdeksi syyksi Blue Jacketsin valintaan "perhesyyt" ja vaimo mainittiin monta kertaa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ymmärrän kyllä ihan täysin jos Gaudreaun lähtö ottaa isosti päähän ja ajatukset ovat jo kohti uudelleenrakentamista. Itse olen kuitenkin vähän eri linjoilla. Olin jo monen vuoden ajan täysin valmistautunut siihen, että ilman treidiä Gaudreau tulee kävelemään ilmaiseksi pois. Treidiä ei haluttu tehdä ja tämä oli odotettu lopputulos. Mitä taas tulee uudelleenrakentamiseen, niin onhan noita esimerkkejä, joissa se kova tankkaus ja monen kauden konttaaminen ei ole johtanut menestykseen. Itse ainakin odotan ihan mielenkiinnolla, että miten muun joukkueen pelaamisessa näkyy Gaudreaun poissaolo. Tällä tarkoitan siis sitä, että löytyisikö sieltä jotain nälkäisiä pelaajia, jotka olisivat valmiita ottamaan sitä isompaa roolia.

Näkisin niin, että tämän keissin jälkeen mahdollisuus sille, että myös Tkachuk kävelisi ilmaiseksi pois on ihan pyöreä nolla. Eli jos siihen yhden vuoden soppariin päädytään, niin Tkachuk vaan pihalle mahdollisimman nopeasti, kun vaihtoarvo on vielä huipussaan. Tuohon heikompaa kautta alle ja odottelu deadlinen aikaan olisi mielestäni aika järjetöntä, varsinkin kun joukkue voi olla silloin vaikka ostajan roolissa.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Pari päivää saanut nyt pureskeltua kiukkua ja nyt tunnelma on muuttunut enemmänkin masentuneeseen.
Nyt ei oikein osaa odottaa muuta kun lisää huonoja uutisia Flamesrintamalta, kun jälleenrakennuskin on vain märkä unelma.
Isoimmat kärsijät tuossa Gaudreaun päätöksessä taisi olla lopulta Flamesin nuoriso-osasto. Kun nyt jäi rahaa palkata limuautomaattiveteraaneja täyttämään rosteripaikat, niin vaatii aika nappi training camppia osastolta Välimäki, Mackey, Pelletier, Phillips yms. murtautuakseen Flamesin pelaavaan kokoonpanoon. Mackeyllä sentään pitäisi olla viime kauden perusteella jo jalka puoliksi joukkueessa, mutta saapa nähdä. Jos Kylington saa sopimuksen, niin ei siellä taas paljoa tilaa ole Zadorov/Meloche kiinnitysten jälkeen. Gaudreaun ja Tkachukin jättisopimukset olisivat pakoittaneet jättämään turhat ostokset tekemättä. Pahoin pelkään että ainakin Välimäen ura Calgaryssä on melkeinpä taputeltu, mikä itseäni korpeaa melkoisesti. Toki hänen viime kausi meni alakanttiin odotuksiin nähden, mutta näin sinivalkoisin lasein toivoisi hänelle ainakin sitä kunnon näytönpaikkaa ennen kun luovuttavat Juuson suhteen.
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Gadreaun lähdössä vähän harmittaa tuo viivyttely, päätöstä olisi toivonut nopeammin. Olisi voitu neuvotteluoikeudet vaikka kaupata tämän kesän draft-pickiin. En usko, että Treliving olisi mitään paniikkiratkaisua(Palat tai Kadri) tehnyt vaan olisi voinut hieroa kauppoja. Silti hyvät muistot miehestä jää. Esimerkiksi kevään Game 7 jatkoaika-maali.

Seuraavaksi toivottavasti tulee Tkachukin sopimus, vaihtoehdot pitäisi olla A, 1 vuoden sopimus ja kauppaaminen välittömästi tai B 8-vuoden sopimus, C-rintaan ja sillä eteenpäin. Tuollaisia pelaajia ei maailmassa montaa ole ja niistäkin kaksi kantaa samaa sukunimeä selässä.

Tulevalle kaudelle tällä hetkellä top-6 pakit, muuten samat paitsi Gudbransson korvataan Mackey, Meloche, Gilbert triosta parhaalla? Mitähän näissä Melochessa ja Gilbertissä on nähty? Näkeekö näissä joku potentiaalia rotaatio-pakkia paremmaksi vai miksei tuohon voinut antaa Välimäelle tilaisuutta tai pitää vaikka Stonen?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tulevalle kaudelle tällä hetkellä top-6 pakit, muuten samat paitsi Gudbransson korvataan Mackey, Meloche, Gilbert triosta parhaalla? Mitähän näissä Melochessa ja Gilbertissä on nähty? Näkeekö näissä joku potentiaalia rotaatio-pakkia paremmaksi vai miksei tuohon voinut antaa Välimäelle tilaisuutta tai pitää vaikka Stonen?

Aika normi settiä, sillä ei noista uusista varmaan kumpaakaan nähdä suoranaisesti edes kutospakkina NHL:ään. Pikemminkin seiskapakkia/AHL-meininkiä, vaikka yksisuuntaista lappua onkin annettu kaksisuuntaisen sijaan. Kyllä mun nähdäkseni Välimäki ja Mackey ovat noiden kavereiden edellä depth chartissa, kunnes toisin pystyvät todistamaan. Yksisuuntaista kun on lätkäisty käteen, niin on varmaan helpommin irronnut Calgaryn palvelukseen. Nyt, kun AHL-jengikin siirtyy pelaamaan Calgaryyn, niin helpottuu myös farmin ja NHL:n välinen liikehdintä, kun ei tarvitse Stockton-Calgary -välillä pelata.

Hanifin
Andersson
Tanev
Kylington
Zadorov
Mackey
Välimäki
Meloche
Gilbert

Tuossa se nokkimisjärjestys taitaa tällä hetkellä olla. Ja jos esim. Stone jatkaisi jälleen, niin menee tuohon Mackeyn ja Välimäen huitteille (Sutterin papereissa on varmaan edellä noita, ellei nuoriso ota steppejä). Välimäelle on nyt viimeinen tilaisuus avautumassa, ja jossei riitä, niin ohi on. Optimismia voisi kaivaa siitä, että Kylington nousi uudelle tasolle Sutterin tulon jälkeen, ja hänelläkin se NHL-spotin nappaaminen kesti hetken. Samaten esimerkiksi Zadorov sanoi haastattelussa, että hän ei ole niin hyvässä valmennuksessa puolustuspelaamisen näkökulmasta ennen pelannut kuin viime kaudella. Ja kolmantena esimerkkinä Gudbranson sai juuri aika rahakkaan diilin, kun hänkin nousi urallaan nextille levelille. Pakistosta puuttuu edelleen selvä tähtitason pakki, mutta Sutterin ansiosta voidaan ainakin elää siinä toivossa, että moni pakki voisi tulevalla kaudella nostaa entisestään tasoaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tuli tuossa vähän mietittyä tuota puolustuksen tilannetta ja sitä, että lähdetäänkö tällä ihan oikeasti tulevaan kauteen. Gudbransonin lähtö jätti ihan selkeän aukon oikealle puolelle ja Meloche ei kyllä oikein vakuuta.
Klingberg nyt on Gudbransonin lähes täydellinen vastakohta, mutta ehkä niitä Gaudreaun mukana katoavia tehojakin pitäisi yrittää jotenkin korvata. Gaudreaun lähtö jätti myös yv-peliin valtavan aukon ja ehkä Klingberg voisi korvata sitä jotenkin. Eikä joukkueesta löydy muutenkaan tällä hetkellä yhtään oikeasti hyvää yv-pakkia.
Tarkennetaan nyt vielä sen verran, että Klingberg kiinnostaisi vain jollakin suht järkevällä sopimuksella. Palkkakaton suhteen pitäisi toki tehdä jotakin järjestelyjä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames


Gaudreau vastaili tuossa haastattelussa siirtoon liittyviin kysymyksiin ja syihin sen takana. Sana "family" sieltä tuli aika monta kertaa vastaan. Jälkiviisaana olisi pitänyt jonkun calgarylaisen tytön kaataa tämä mies ja viedä alttarille. Jotain häneltä on kuulemma myös luvassa Calgaryn fanien suuntaan, joten saa nähdä, mitä se on, ja mikä on vastaanotto.

Klingberg on varmaan ihan mahdollinen, mutta en itse ole hirveän innoissani, jos Flamesiin tulee. Toki plussaa tulisi siitä, että olisi heittämällä yv-pakki nro. 1, ja Sutterin tuntien siihen puolustuspelaamiseenkin voitaisiin saada jotain järkeä, mutta olen aika epäileväinen Klingerin tasoon liittyen, vieläpä kun puhutaan UFA-rahoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös