Calgary Flames 2022–2023

  • 61 223
  • 234

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary FlamesSen verran heikot näytöt pöytään Milanolta ja Eakinilta, että odotetusti lähtivät pihalle.

Viime yönä Jetsiltä viismuna turpaan. Erikoistilanteet "sucked", kuten Sutter asian ilmaisi pelin jälkeen. Uusi tulokas Zohorna pelasi Rucizkan kentässä, ja siihen nähden, että Zohorna ei paljoa aikaa joukkueessa ehtinyt vielä viettää, niin 5vs5-pelissä laukaustilastot näyttivät Flamesille 8-0 Zohornan ja Rucizkan ollessa jäällä. Vaikea sanoa, vaikuttiko tuo mitenkään PTO-hyökkääjien kohtaloon, mutta Pens-leirityksenkin kommentit Zohornasta olivat ehkä vähän parempia kuin mitä Milano-Eakin toi pöytään. Näillä näkymin Rucizka, Zohorna tai Ritchie ottaa sen viimeisen avauspelin rosterin hyökkääjäpaikan (veikkaan itse Ruzickaa). Rucizka/Zohorna löytynee Colemanin ja Backlundin ketjusta, ja mikäli Ritchieen päädytään, niin Rooney noussee kolmoseen ja tällöin Lewis vetelisi nelosen keskellä.

Pakkipuolella Mackey tai Stone lienee kuudes pelaava pakki, ellei Kylington ehdi kauden avaukseen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary FlamesJa sieltä myös Weegarille 8v jatko, AAV 6,25 M$! Tämä soppari siis voimaan ensi kauden jälkeen, ja sopimuksen päättyessä Weegar on 37v. Treliving louhi lopulta RFA-Tkachukista 9v Huberdeauta ja Weegaria, joka tuntuu jotenkin hullulta, kun vertaa tuntemuksia niihin aikoihin, kun Gaudreau oli kävellyt pihalle, ja Tkachuk ilmoitti haluavansa ulos. Toivoa sopii, että uudet kaverit (myös Kadri mukaan lukien) toimittavat tässä ainakin seuraavan muutaman kauden ajan. Joka tapauksessa jo tässä kohtaa nämä ovat balsamia haavoihin, kun molemmat Floridan tulokkaat solmivat jo offseasonin aikaan pitkät jatkot + Kadri tuli huhujen mukaan 1,5M$ halvemmalla caphitilla kuin mitä olisi jostain muualta saanut FA:na.


 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arizona Coyotes
Miltäs tuo Jakob Pelletierin tilanne vaikuttaa? Kovasti häntä piirreltiin kokoonpanoon loistavan AHL-kauden jälkeen, mutta niin vain lähetettiin takaisin AHL:ään. Onkohan saumoja ottaa vielä paikka ylhäältä tällä kaudella?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Miltäs tuo Jakob Pelletierin tilanne vaikuttaa? Kovasti häntä piirreltiin kokoonpanoon loistavan AHL-kauden jälkeen, mutta niin vain lähetettiin takaisin AHL:ään. Onkohan saumoja ottaa vielä paikka ylhäältä tällä kaudella?

NHL-rosterissa on tällä hetkellä 14 hyökkääjää, jotka ovat tietty Pelletierin edellä. AHL:ää jos tuijottaa, niin mahdollisista nostettavista löytyy ehkäpä seuraavat nimet: Duehr, Pelletier, Phillips, Pospisil, Schwindt, Zary (ja jos haluaa vielä laajentaa, niin Bishop ja Jones ovat sellaisia, joilla on jokunen NHL-peli urallaan). Laittaisin tällä hetkellä nähdyn perusteella Duehrin, Phillipsin, Schwindtin ja Zaryn potentiaalisempina nostoina, mutta toisaalta jos arvottaa viime kautta, niin silloin ehkä Schwindt on ainoa, jonka voisi kuvitella Pelletierin edelle. Jos Pelletier laittaa AHL-kaukaloissa vielä viime kautta isomman vaihteen silmään, niin tilanne voi toki muuttua, mutta campin osalta voisi sanoa, että Pelletier oli odotuksiin nähden pettymys, siinä missä esimerkiksi niin ikään 1st rounder Zary oli pirteämpi.

Eli tietää huonoa sun Fantasy Pooliin. Tällä hetkellä siihen puuttuvan TOP9-palasen paikalle (mihin Pelletieriäkin kaavailtiin) vahvimmin kiinni on Ruzicka ja Zohorna.
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Onnea matkaan Välimäelle, Calgaryssä ei vaan riittänyt taso ja siitä itse syytän polvivammaa jonka takia missasi kokonaisen kauden.

PTO-ukot Eakin ja Milano päästettiin menemään. Eakinin luultiin sopivan Sutterin tyyliin, mutta ei riittänyt. Vanha tuttu Stone oli myös PTO:lla, mutta mitään juttua en löytänyt mihin tuo johti vai johtiko mihinkään. Oli muuten Stonen viides sopimus Calgaryyn.

Eilen 9.10 tuli kuluneeksi 42-vuotta joukkueen ensimmäisestä pelistä Calgary Flamesinä.
 

Kalju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Helsingin Jokerit
Twitterissä kiertää "varma" tieto, että seuraavan 48h sisällä julkaistaan uusi pelipaita, kapteeni sekä Stonen soppari.
Huhujahan kiertää aina, mutta useampi henkilö, jotka ovat väitetysti joukkueen lähellä, on tästä raportoinut.

Jos meillä kapteeni ensi kaudella on, niin eiköhän se löydy Tanev, Backlund, Lindholm, Huberdeau nelikosta. Backlundilla ainakin vuosia jo takana Flamesissa, mutta ennen training campia pelaajat kehuivat miten luontainen johtaja Huberdeau on.
Backlundia pidän itse parhaana vaihtoehtona, hän on ollut Flamesin mukana yli 10 vuotta ja nähnyt niin hyvät, kuin huonotkin hetket.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Itsekin syttyisin Backlundin kapteeniudelle varmaan eniten. Tanev on myös sellainen soturi, joka olisi C rinnassa helppo nähdä.

Jos joku on varma kauden alkamisen merkki, niin se on Michael Stonen vuoden jatkosopimus. Tällä kertaa 1v ja $750,000 kaksisuuntaisella diilillä, kun muistaakseni viime vuoden lappu oli yksisuuntainen, ja sitä edellinen kaksisuuntainen. Ihan kiva, että otti tuon kaksisuuntaisen, koska pääsee tämän kautta myös pelaamaan enemmän silloin, kun NHL-pakistossa on hyvä terveystilanne, eikä sinne mahdu. Veikkaan, että sekin auttoi paljon, että Flames sai farmijoukkueen myös Calgaryyn, joten ei tarvitse veteraanin lähteä turhaan kotoa kauas.

Samalla myös Nicolas Meloche lähti waiverseihin, tarkoituksena lähettää mies farmiin. Flames olisi halutessaan voinut tehdä myös niin päin, että Meloche ensin waiverseihin ja Välimäki vasta nyt, mutta selvästikin toimistolla nähtiin, että mieluummin Välimäki ensin ja sitten Meloche. Melochen otteet olivat campilla parempia + Välimäen palkka kuormitti cappia 0,6M$ enemmän kuin Melochen. Kiinnostavaa olisikin tietää, että oliko jopa Flamesin toiveissa, että Välimäki poimittiin, koska se antoi Flamesille lisää joustoa palkkoihin? Toki jos Juuso olisi waiverseista läpi mennyt, niin varmaankin jonkinlaisen treidin olisi myös saanut duunailtua, mutta se on nyt joka tapauksessa selvää, että Meloche oli (otteidensa perusteella ansaitustikin) Välimäen edellä nokkimisjärjestyksessä, vaikka nyt waiverseissa onkin.

Melochen droppauksen + Stonen jatkosopparin myötä pakistossa on enää epäselvää se, pelaako Stone vai Mackey, kun Avalanche tulee Saddledomessa vastaan. Kylingtonista ei vieläkään osaa yhtään sanoa, että koska tulee takaisin + kuormittaa silti myös palkkakattoa, joten tilanne ei ole optimaalinen, mutta onneksi Flamesissa ei nyt mitään hirveitä ongelmia capin kanssa ole, toisin kuin parissa muussa paikassa.

Blasty-hommasta oli jo uutista + Stonen soppari tuli, joten enää on odotettavana tuo kapteeni + leadership group. Odotan Backlund C + Tanev, Huberdeau ja ehkä Lindholm A. Wild cardina voihan sieltä Lucic myös kirjaimen saada.

E: No eihän näistä nyt taas ota selvää, kun Sutter höpöttelee tällaista:


E2: Trelivingin mukaan Coyotes oli ainoa joukkue, joka oli laittanut "claimin" Välimäkeen. Jonkin sortin treidiäkin oli vissiin Välimäelle koitettu, mutta eipä edennyt.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jälleen se aika vuodesta, kun pitää tämä muisto nostaa esiin:
Calgaryn viimeisin kauden avauspelin voitto tuli vuonna 2009, jolloin Kipper oli maalissa ja Brandon Prust iski voittomaalin. Kirjoitan tämän joka kerta tänne ennen kauden avauspeliä, kunnes tämä putki mahdollisesti joskus päättyy.
Kun vielä vastustajana ensi yönä on sarjan paras joukkue, niin eiköhän saada putki jatkumaan!

Markströmillä oli jotain sairastelua ollut, joten oli epävarma vielä eilen, mutta näyttäisi pelaavan ensi yönä. Huberdeaun sisko laulaa jenkkien kansallislaulun + perhettä ja sukua ilmeisesti vahvasti edustettuna katsomossa, joten siellä on ainakin debyyttiä varten hommat viimeisen päälle. Stone pelaa ilmeisesti ja Mackey huilaa, ja hyökkäyspuolella Rucizka lienee healthy scratch (Lewis kolmosessa ja Ritchie nelosessa).
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Täällä ollaan täysin orgasmissa rikotun hävittyjen kauden avauspelien putken katkeamisen johdosta! Hyvä alku kaudelle ja uusille vahvistuksille heti onnistumisia! Miltä peli näytti?
Ei oikeastaan, heh. Putken katkeaminen toki erittäin hieno, kuten myös oli Flamesin esitys hallitsevaa mestaria vastaan (ainakin 35min kohdalle asti). Mikä tämän potentiaalisen orgasmin pilasi, oli Viaplayn musta ruutu reilun erän verran. Eipä katsottu sitten noin puolta peliä, voi perkeleen perkele. Viaplaylla oli jo viime kaudella useampi peli, jossa oli jotain ongelmaa, ja tämä oli sitten ihan pohjanoteeraus. Ennen täyttä pimennystä peli pätki useampaan kertaan jo muutenkin, ja esimerkiksi Ritchien tasoitusmaali nähtiin vasta hidastuksista. Sen tv-yhtiön vika se vissiin on, joka tuota kuvaa Viaplaylle tuottaa, mutta se on ihan se ja sama näin maksavana kuluttajana. Näitä perseilyjä ei pari vuotta sitten juurikaan ollut, mutta viime kaudella niitä rupesi tulemaan useammassa pelissä, ja tosiaan tämä viimeöinen meni ihan vituralleen.

Mutta jos tuon lieveilmiön unohtaa, niin oli ainakin Flamesin osalta hieno startti kauteen. Jokainen uusi tykkiukko (Huberdeau-Kadri-Weegar) myös heti tehoille. Flames tuli täydellä ryminällä peliin, ja vaikka Avalanche avausmaalin iskikin, niin näki kyllä heti, että Flames on kuskin paikalla. Sanoisin, että nuo edellä mainitut Flames-debytantit olivat ihan ottelun parhaimmistoa jokainen. Sen kokonaisvaltaisempaa pelin analysointia ei voi rikkinäisen tv-tuotteen takia tosin tehdä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Nyt tuli katsottua puolet matsista ja hyvän näköistä tekemistä. Muutama hasardi meinasi tulla omalla alueella lopussa, mutta periaatteessa hädän päivää ei ollut missään vaiheessa. Laukaukset ottelussa FLamesille 42-29.

Toisen erän lopulla ja kolmannessa erässä Flamesilla oli pari YV:tä ja niissä paikkoja tehdä lisämaaleja yllin kyllin. Tällä kertaa ei maistunut. Se mikä pisti silmään oli Huberdeaun saama kunnioitus kiekollisena pelaajana. Kun hän sai YV:llä kiekon, niin vastustaja jäätyi ja vetäytyi kohti omaa maalia. Flames pyöritti lähes koko YV:n hyökkäysalueella mikä on omiin punalaseihin melko ennen kuulumatonta. Kadri toimi neliön keskellä syöttöseinänä ja sitä ahkerasti käytettiin ja sillä vastustajan neliö saatiin todella tiiviiksi maalin eteen.

Vladar oli lukkona maalilla ja toinen voitto näin kauden alkuun oli tosiasiaa. Jos McDavidin ja Draisaitln pistesarake näyttää pelin jälkeen yhteistehoja 1+2, niin heidät on saatu pidettyä melko hyvin kurissa.

Peli näytti omaan silmään hyvältä. Ottelun ykköstähdeksi valittiin (vähän irvokkalla tavalla sopimusneuvottelujen läpi vedetty) Michael Stone joka tehtaili tehot 1+2 ja oli kyllä mies paikallaan omassa päässä luutimassa ja syömässä kiekkoja. Tästä on hyvä jatkaa! Seuraavaksi vastassa hyvin kautensa aloittanut Vegas.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Mahtava esitys Battle of Albertassa. Ensimmäinen asia, mikä itselläni tulee tästä ja Avalanche-pelistä mieleen, on Nazem Kadri. On se jumankauta huikean hyvä ja fiksu pelaaja. Luulen, että nimenomaan Kadrin vuoksi myös Mangiapane ja Dubé ovat pelanneet hienot pari peliä, ja tuo on kyllä ollut erittäin hyvä vitja.

BoA:n osalta siis paukusta heti täysi tykitys päälle, ja tällä kertaa maalejakin tuli roppakaupalla (mikä jäi Avalanche-pelissä puuttumaan muuten erinomaisesta ekasta erästä). Toisessa erässä oli lievää passivoitumista havaittavissa, ja kevyehkön vihellyksen myötä Oilers-yv sai henkeä päälle kavennuksellaan, jonka perään McLeod toi vihun jo maalin päähän. Tuossa kohtaa vähän huolestutti, kun Oilers oli juuri Canucksia vastaan tehnyt onnistuneen käännön pelille, ja myöskään kevään playoffeissa Calgary ei ollut hyvä johtoasemassa Edmontonia vastaan. Mutta kolmas erä oli erittäin hyvä, tosin niitä ensimmäisen erän maalintekotehoja ei ollut enää käytössä (varsinkin se kolmannen erän alun ylivoima oli sellaista paukutusta, että maali olisi pitänyt tulla). Sen jälkeen alkoi taas hieman jännäkakkaa lyömään, mutta hyvinhän Flames sen johtoaseman klaarasi loppuun asti. Oilers ei saanut oikein mitään aikaan muuten kuin ihan lopussa ilman maalivahtia. xG:täkin kun tuijottaa, niin lopputulos ei ainakaan Flamesia mairittele.

Erikoista tässä on myös se, että tuo oli Flamesin viimeinen vierailu Edmontoniin tällä kaudella. Battle of Alberta pelataan vielä kaksi kertaa tämän vuoden puolella Calgaryssä, ja sen jälkeen tämä rivalry on runkosarjan osalta jo paketissa.

Kausi siis startattu kaatamalla mestari-Avalanche sekä isoin vihu Oilers, joten hyvin on startannut. Ketjukoostumuksia jos miettii, niin ykkösketjulla on vielä vähän hakemista, mitä nyt ylivoima pyöri mielestäni ihan hyvin. Kadrin kenttä on ollut erittäin hyvä, ja myös alaketjut ovat pelanneet mielestäni hyvin. Weegar on ollut erittäin hyvä alakerrassa, ja on mielestäni Tanevin rinnalla Flamesin paras pakkipari. Solidia tekemistä myös muilta pareilta, ja molemmat veskaritkin ovat päässeet voittojen makuun. Seuraavaksi vuorossa on niin ikään tähän asti voittamaton Golden Knights, joten kovat matchupit jatkuvat!
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Markström auttoi Vegasin johtoon, ja Thompson teki kaikkensa VGK-maalilla, mutta näistäkin huolimatta Flames pyyhkäisi voiton kotiin. Calgaryn työmoraali ja intensiteetti on tällä hetkellä sellaista luokkaa, että harva joukkue kykenee samaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Sinänsä kova alku kaudelle kun viimekauden mestari, Flamesin pleijareista pudottanut joukkue ja sina vaarallinen Vegas kaatuivat. Vegas peli oli noita kahta hörppäystä lukuun ottamatta melko yhtenäistä tekemistä. Lopussa Vegas yritti ilman mokkea, mutta eipä siinä juuri hädän päivää ollut.

Seuraavana tarjottimella puhvelit, jotka ovat aloittaneet kauden melko hyvin ja kaatoivat myös edellisessä ottelussa Edmontonin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Flamesin osalta aivan järkyttävän huonoa tekemistä. Kuusi päästettyä maalia ja Sabres kilautteli vielä neljä kertaa tolppia. Hanifin oli jostain syystä sivussa ja koko puolustuspeli oli täysin sekaisin. Markström on jatkanut samalla tasolla, kuin mihin viime kausi päättyi Oilersia vastaan.

Huberdeau-Lindholm-Toffoli on saanut tasakentällisin yhteensä aikaan tehot 0+2. Otanta on toki vielä pieni, mutta ei Huberdeau ole vielä tähän mennessä ollut sitä mitä oli odotuksissa. Weegar on puolestaan pelannut hyvin ja Kadri erinomaisesti.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tosiaan luokaton esitys. En nyt lähtisi Markströmiä syyttämään alkukauden osalta muusta kuin siitä yhdestä Vegas-pelin hörpystä (viime yönä ei tullut hänelle tai Vladarille apuja yhtään). Toki ei ole myöskään mitään ihan superia esittänyt, mutta ei ole tarvinnutkaan (paitsi viime yönä olisi tarvittu, eikä sekään olisi välttämättä auttanut). Sabresilla taisi olla neljä tolppaa maalien lisäksi, joten kertoo myös aika paljon kotijoukkueen tekemisestä. Mutta jos kauden aloituksen olisi kerrottu olevan 3-1-0 neljän pelin jälkeen, niin kyllä se mulle olisi kelvannut. Ja Sabresille mieluummin häviää kuin Vegasille, Edmontonille tai Coloradolle...

Ja tosiaan ykkösketju on ollut varsin näkymätön suhteessa muihin ketjuihin ja niiden odotuksiin. Kadri on ollut loistava, ja hänen ketjunsa on myös ollut Flamesin paras. Weegar on ollut myös mies paikallaan, ja Huberdeaulta odottelen itsekin enemmän (toki vetää tälläkin hetkellä PPG-vireessä, mutta koko ykkösketjun tekeminen vaatii parannusta).

Jos vielä peräpäätä kommentoi, niin Zadorov näyttää koko ajan enemmän ja enemmän jääkiekkoilijalta, joten Sutterin koulu taitaa tehota pikku hiljaa. Sutter tiivistikin pressissä viime yön pelin jälkeen tilanteen pakistossa hyvin, kun häneltä kysyttiin pakiston laajuudesta. Aika kylmää tekstiä mm. Mackeyn ja jo lähteneen Välimäen suuntaan. Mackeyn otteista viime yönä sanoi tyyliin, että pitäisi tarttua härkää sarvista siinä kohtaa, kun saa pelipaikan. Ja että Stone oli ainoa pakki harjoituskaudella, joka näytti valmiilta NHL-hommiin näistä pyrkyreistä, joten nyt kun Kylingtonin lisäksi myös Hanifin oli sivussa, aukaisi se Mackeylle mahdollisuuden, ja Sutterilta siis varsin suttermaista kommenttia.

Aika lailla ohipelifiilis tuosta kumminkin jäi, kun peilaa kolmeen edelliseen peliin. Jos noita rupeaa tulemaan perättäin useampia, niin sitten voi hiukan huolestua, mutta tällä hetkellä en lähtisi liikaa keulimaan. Hurricanes on vastassa seuraavaksi, joten viimeöinen taso pitää jättää, ja palata Vegas/Oilers/Avalanche-pelin tasolle.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
No nyt se Markström oli ottelun parempi maalivahti Raantaa vastaan, vaikka Flames jälleen paskan alun saikin. Tähän astisista voitoista "huonoin" voitto, koska yhtä hyvin Canes olisi voinut tuon hoitaa. Ehkäpä Flamesin parempi erikoistilannepeli ratkaisi tämän lopulta (yv-maalit 1-0, ja Canes sai mm. 4min ylivoiman 6min ennen kolmannen erän loppua, jonka Flames tappoi aika hienosti). Lisäksi Canes teki yhden paitsiomaalin, ja tuo Ritchien tasoitusmaali oli Raannan tunarointia, joten kaikean kaikkiaan voi olla erittäin tyytyväinen kahteen pisteeseen.

Tuli viime viestissä kehuttua Zadorovia, niin nyt äijä oli aika pihalla Stonen pakkiparina. Alivoimalla mielestäni hyvää tekemistä Big Z:ltä (ottanut sen Gudbransonin paikan), mutta oli Stonen kanssa molempien Canes-maalien aikaan kentällä + Kotkaniemi meni miehestä kertaalleen luvattoman helposti ohi. Sekoiluvaihdetta vähemmälle, kiitos. 5vs5-pelaaminen oli myös aika nihkeää lukuunottamatta ehkä tuota kakkoserää ihan koko joukkueen osalta. Huberdeau mielestäni pakottaa peliä ja yliyrittää, ja ykkösvitjan klikkaaminen antaa edelleen odotuttaa, mutta vasta lokakuuta tässä mennään, joten aikaa on. Kadri painoi jälleen pari tehopinnaa, mutta ottelun ykköshäräksi nousi lopulta Rasmus Andersson, joka sai ekan syöttöpisteensä toimittamalla kiekkoa viivasta ohi ensimmäisen karvaajan, ja irtopalasta sitten Kadri iski. Jatkoajalla Andersson kyykytti Necasia ja Ahoa laitanousullaan, ja tarjoili Toffolille sellaisen tontin, josta ei voinut erehtyä.

Kotona jatketaan, mutta siten, että seuraavaan yhdeksään päivään on ainoastaan kaksi peliä. Kotipainoitteinen alku maistuu kyllä hyvin, vaikka toisaalta vastustajat tähän alkuun ovat aika kovasta päästä, kun COL/EDM/VGK/BUF/CAR-alun jälkeen nämä seuraavat kaksi peliä on Penguinsia ja Oilersia vastaan. Penguins saadaan vastaan backtoback-rasituksella, ja Oilers puolestaan tulee Saddledomeen siten, että se on heille neljäs peli kuuteen päivään, joten paremmasta levosta noihin peleihin pitäisi pystyä repimään hyötyä, eikä niin, että pieni pelaamattomuuspätkä aiheuttaa ongelmia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös