Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Iso tasonnosto siihen Wild-matsin pohjakosketukseen verrattuna. Välillä peli kyllä pyöri pitkiäkin aikoja Flamesin alueella, mutta hyvä puolustuspeli takasi sen, että Oilersin vaaralliset paikat jäivät aika minimiin. Mangi tosiaan teki hienon esityön siihen toiseen maaliin ja näyttäisi olevan melkoinen 6. kierroksen ryöstö.

Jos Brodie jatkaa näitä esityksiä kauden loppuun saakka, niin jatkosopparin luulisi olevan aika selvä asia. Pelityylikin on sellainen, että tuskin on tiedossa mitään isoa tasonlaskua lähivuosina. Hamonicin kohdalla taas voi olla toisin.

Gio-Brodie
Hanifin-Andersson
Välimäki/Kylington/?

Stone halvalla sopparilla voisi jatkossakin olla se 7. pakki.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Täysin samaa mieltä Brodiesta. Peli muuttuu aina vain nopeammaksi ja se on Brodie vahvuus. Rittich pelasi myös todella varman matsin.

Koskisen kannalta tosi paha tuo 3-1 maali. Se oli huono hörppäys..
Mike Smith ei oo vissiin hetkeen saanu läpiajoja kiinni, joten vaikea sanoa oliko Backlundin hyvyyttä vai Smithin itseluottamuksen puutetta, ehkä molempia.
Smith muutenkin pelas monessa kohtaa sitä karmeaa peliään. Esim. Gion tolppakudissa sijoittui aika pahasti ohi..

Flames näytti kyllä varmaan just tuon tuloksen verran laajemmalta pelaajamateriaalinsa suhteen.

Minnesotan kaltaisia ohihipelejä ei tarttis kyllä enää tulla. Pääasia kuitenkin, että nyt eletään kohta kauden puoltaväliä ja ollaan hyvissä asemissa ja tärkeimpänä, että peli paranee koko ajan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Se oli siinä mielessä aika erikoinen matsi, että Flamesin kenttäpelaajien esitystä on aika hankala arvioida. Kipper oli katsomossa ja paha sanoa, että vaikuttiko se jotenkin Rittichin keskittymiseen. Reilussa 10 minuutissa seitsemän laukausta ja kolme päästettyä maalia+tolppa. Olihan siinä maskia(?) ja pomppu, mutta ainakin Demkoon ja Talbotiin verrattuna ihan paska esitys.

Hyvää oli ainakin se, että joukkue pystyi luomaan monia maalipaikkoja. Huonoa taas oli se, että ihan liian iso osa näistä paikoista tuhlaantui, kun kiekkoa ei saatu edes maalia kohti. Pari täysin turhaa jäähyä, mutta tuomarien pilli myös tuntui soivan aika pienestä. Paitsi kun Ryan sai mailaa naamaan. Ei matsi nyt kuitenkaan siihen ratkennut. Kolmannessa erässä alkoi näkyä vastustajan väsymys, mutta eipä Flames saanut minkäänlaista kiriä aikaan.

Kausi on nyt puolessa välissä ja tällä tahdilla Gaudreau tulee päätymään 60 pisteeseen. Viime kaudella se 99 pistettä. Koko liigasta ei varmaan löydy kovin montaa pahempaa alisuorittajaa. Muutenkin ensi kesänä voisi tehdä niitä isompia muutoksia. Frolik ja Czarnik ovat ainakin lähdössä ja Janko on nyt katsottu loppuun asti. Myös Backlundin ja Bennettin jatkamista joukkueessa pitäisi miettiä vakavasti.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Meinasin juuri tulla sanomaan samaa, että noinko pahasti voi maalivahdin torjuntatyöskentely mennä sekaisin kun idoli-Kipper on lähtenyt peliä katsomaan. No, kaksi ekaa maalia joka tapauksessa Rittich imuroi ja kolmannessa vielä kun Hamonic ohjasi omiin, niin kuoppa oli kaivettu jo liian syväksi. Järkyttävä alku.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Tällä vauhdilla peleijareihin villi
Kortti - paikalta ja eka kierroksella vastaan St. LOUIS tai Avalance... Toki oman divarin kärki on niin lähellä, että mahdollisuudet on täysin olemassa myös myös oman divisioonan voittoon.

Gaudreau on varmaan todellisuudessa hyvä kakkoskentän laituri. Toisaalta voi toivoa, että tämä kausi on slump ja ens kaudella mennään taas ppg - tahdilla. Silti pelkään, että playoffien osalta JG ei koskaan tuu olemaan ns. Difference maker.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern

Tuon jutun mukaan Brodie olisi menossa muualle kauden päätteeksi. Onkohan TJ siis kieltäytynyt jatkosopparineuvotteluista?

Samoin uskon, että JG on kaupan, jos kevät jää lyhyeksi tai jos ei nosta tasoaan pleijareissa.

Jos Brodie ei jatka, niin Hamonic voi tosiaan tehdä pitemmän sopparin. Itse en tekisi kuin max. 4 vuotta, tai vähemmän. Toki, jos Gio lopettaa parin vuoden päästä, niin tarvitaan laatua puolustavista puolustajista. Tai sit sillon on vaan all around pakkeja enää olemassa.

Gio ja Tkatchuk all star peliin Flamesista. Gio on näköjään ainoa Pakki Tyynenmeren divisioonasta...
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tuon jutun mukaan Brodie olisi menossa muualle kauden päätteeksi. Onkohan TJ siis kieltäytynyt jatkosopparineuvotteluista?
Ainakin Hamonicin suhteen oli aiemmin jotain juttua, ettei neuvottele ennen kauden päätöstä. Kumpikaan ei ole mitenkään korvaamaton eli jatkoa vain, jos hinta on kohdillaan.

Samoin uskon, että JG on kaupan, jos kevät jää lyhyeksi tai jos ei nosta tasoaan pleijareissa.
JG on yleensä parhaimmillaan, kun saa paljon aikaa ja tilaa ja peli ei ole fyysistä+3v3 jatkoaika. Mitään näistä ei ole tarjolla pleijareissa, joten epäilen vahvasti.

Jos Brodie ei jatka, niin Hamonic voi tosiaan tehdä pitemmän sopparin. Itse en tekisi kuin max. 4 vuotta, tai vähemmän.
Itse näen tuossa aika isoja riskejä. Hamonic blokkaa paljon vetoja ja loukkaantuu joka kausi, joten mielestäni pari vuotta olisi ihan maksimi pituus.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Hyvä loppukiri, mutta vaikea noita matseja on voittaa, jos vastustaja vie mv-pelin 100-0. Rittich näyttää tällä hetkellä viime kauden Smithiltä. Toivottavasti Talbot saa vihdoin sen ansaitsemansa mahdollisuuden. Bennett palasi ryminällä kokoonpanoon, maali ja monta isoa taklausta. Aina välillä sitä on jo valmis luovuttamaan kaverin suhteen, mutta sitten tulee taas tällaisia esityksiä. Matsin perusteella on aika vaikea uskoa, että vielä viime kaudella Gaudreau oli melkein Kanen tasoinen (runkosarja)pelaaja.

Nealilla 40 matsia aikaa tehdä pari maalia eli aika varmasti se lohdutuspalkinto on tulossa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Frolik Buffaloon ja tilalle tämän vuoden 4. kierroksen varausvuoro. 4-ketjun/poppari-osaston pelaajasta aika hyvä vastine, joten ei voi valittaa. Palkkakattoon samalla aika mukavasti lisätilaa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Treliving olikin haastattelussa jo kertonut, että tuo tila on tarkoitus käyttää ilmeisesti piankin?
Joo. Toki voi olla, että vasta deadlinen aikoihin tapahtuu jotakin. Tarvetta olisi edelleen sille top-6 hyökkääjälle. Vaihdossa voisi lähteä vaikka Janko+vuoro/vuoroja.

Rangersia vastaan ainakin parempi alku, kun joukkue ei tällä kertaa ollut avauserän jälkeen 0-3 tappiolla. Ottelusta olisi varmasti tullut paljon helpompi, jos niistä alivoimista olisi selvitty, mutta taas mentiin vaikeamman kaavan mukaan. Vastustajan kolmesta ensimmäisestä vedosta kaksi Talbotin selän taakse, mutta aika vaikea noista on maalivahtia syyttää. Mielenkiintoista nähdä, että kumpi aloittaa seuraavan ottelun.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Frolikin hankintaa aikoinaan UFA-markkinoilta voidaan pitää ihan onnistuneena. Oli pari vuotta selkeä middlesix-hyökkääjä, joka söi minuutteja. Viime vuonna agentin kautta tuli hieman kiukutteluita peliajasta, ja tällä kaudella startti oli surkea. Sai kuitenkin vähän otteesta taas kiinni, jonka myötä kaupankäyntikin nähtävästi onnistui. 4th rounderi ja 4,3 milliä tilaa palkkakattoon ovat tähän tilanteeseen hyvä vastine. Syvyyshyökkääjiä on ollut turhan paljon nyt alkukaudesta, ja rotaatio on ollut vahvaa varsinkin Wardin aikana.

Nyt sitten vaan toivotaan, että top6-kala vihdoinkin tärppäisi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Alkaa taas vuoden alun myötä mielenkiintoiset ajat myös rosterin suhteen (deadline & free agency).

1. Mihin ja miten Frolikista saatua cap-tilaa käytetään?
- Sehän on jo läheltä piti -treidien myötä päivänselvä asia, että TOP6-hyökkääjää (sentteri tai laituri) Treliving kovasti hakee. Olisiko sitten rental vai joku pidemmän sopparin omaava kohteena? Zucker ja Kadri, joita viime vuoden puolella yritettiin, menevät jälkimmäiseen kastiin, joten tätä ei oikein osaa etukäteen ennustaa.

Lisäksi vaihtoehtoja on monia, että miten sitä lähdetään sovittamaan. Laitetaanko vielä joku ulos? Tyyliin alhaisella arvolla tällä hetkellä vetävä Jankowski. Näkisin aika selkeänä, että joku alempien ketjujen kaveri lähtee paremman tieltä, kun sitä rotaatiota ennen Frolik-treidiä oli jo muutenkin paljon. Jankowski tuleekin ekana mieleen. Vai onko jopa haluja liikuttaa Brodie tai Hamonic, joiden sopparit katkeaa keväällä? Mitään selvää faktaa ei käsittääkseni ole heidän tulevan kauden kohtaloista (en luota Eric Francisin juttuihin hänen osumishistorian takia, viitaten tällä tämänhetkisiin juttuihin, jonka mukaan Hamonicin kanssa jatkaminen kiinnostaisi enemmän ja Brodien halut olisivat enemmän UFA-markkinoille hyppäämisessä). Brodie olisi varmaan puhdasta valueta ajatellen arvokkain palanen noista kolmesta edellä mainitusta, ja toki sitten mm. Kylington voisi olla mahdollinen palanen. Pakkitilanne on kuitenkin sellainen, että vaikeaa tuosta on ketään kevättä ajatellen heittää pihalle, jos tilalle ei tule ketään (Välimäen varaan ei varmaan tässä kohtaa voi laskea mitään).

Tätä kautta tullaankin seuraavaan kysymykseen:

2. Mitkä ovat lähiviikkojen ja trade deadlinen vaikutukset ensi kauden rosterin kasaamiseen?
Koskee etenkin pakistoa. Giordano, Hanifin ja Välimäki ovat saletteja, ja Andersson RFA:na kiinnitetään ehdottomasti. Mutta Hamonicin ja Brodien kohdalla jompikumpi tai kumpikaan ei jatka. UFA-statuksen myötä ja molemmat pakit läpikotaisesti tietäen hinnalla millä hyvänsä ei kumpaakaan voi kiinnittää. Tuo Välimäen vamma on sikälikin todella nihkeä tällä hetkellä, että deadlinella noista jompaakumpaa on hankala treidata ilman, että Flamesin pakiston taso laskisi selvästi loppukautta ajatellen. Jos Välimäki olisi pelikunnossa jo kuukauden sisällä, tilanne olisi helpompi.

Odotellaan huhuja ja katsellaan.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern

Eric Francis spekuloi tuota Cap-tilan käyttöä muutaman pelaajan osalta.
Hoffman rw (Fla)
Dadonov rw (Fla)
Toffoli rw (LA)
Kreider lw (Nyr)
Kassian rw (Edm)

Capin osalta Hoffman on kallein ja Kassian halvin.
Dadonov tuskin on kovin äkkiä tulossa, kun ei oo muitakaan venäläisiä paljoa näkyny.
Toffoli on pelannu näköjään Monahanin kanssa junnuissa 2 kautta.
Rentalista en kyllä paljoa innostu. Sais olla joku, jolla on soppari ens kaudellekin. Ja ei haittaa vaikka olis ihan puhdas RW, Sielä on nyt oikealla olla JG, Backlund, Mangiapane, Tkatchuk ja muitakin, joille se ei oo oma paikka.

Janko varmaan parantaisi peliään jossain toisessa joukkueessa heti, mutta silti se olis ensimmäinen, josta luopuisin.
Bennettin tyyppisiä pelaajia, joilla peli paranee pleijareista, ei meillä oo vieläkään liikaa. Siksi en Bennystä luopuis.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Wild kaatui 4-5 rankkareilla, vaikka mielestäni oltiin huonompia. Oikeastaan koko pelin katsominen aiheutti ärtymystä, kun joka kerta tasoihin pääsemisen jälkeen Wild otti uudestaan ohjat. 4-4 -maalin jälkeenkin kilahti sisätolpassa miltei heti, mutta onneksi ei uponnut. Vastaavasti nuo Flamesin maalit olivat aikamoisia. Hamonicin mälli oli jees ja Stonelta myös hyvä toimitus, mutta Lucicin ja Giordanon maaleissa oli tuuriakin mukana. Lisäksi tuomarityöskentely taisi olla hieman jopa Flamesille hyödyllistä. Kovasti Wildin kotifeedissä kitistiin varsinkin ottelun loppua kohden siitä, mutta osin kyllä aiheesta myös näiden värilasien takaa. Mm. Dubén maalilleajosta olisi saanut kakkosta antaa, ja vastaavasti Wildin oliko Greenway, kun sai aiheettoman huitomisjäähyn. Noh, kerrankin näin päin.

Rittich vaikutti varsinkin alkuun taas siltä, että mikään ei tartu, ja se aiheutti osaltaan täällä kotisoffalla ärsytystä. Paransi kuitenkin loppua kohden, ja rankkareissa hän on kyllä ollut mies paikallaan. Flamesin vetäjiltä aika surkeita yrityksiä, pois lukien nuo maalit Ryanilta tiukassa paikassa ja Dubélta vielä hienosti rystyllä ylös.

Varsinkin oman pään peliin löytyy rutkasti parannettavaa. Maalinedustalla oltiin aika ajoin hukassa, ja parhaina esimerkkeinä näistä Wildin 3. ja 4. maali. Jankowskin voisi ampua jo kuuhun, jossei muuten löydy muuta sijoituspaikkaa. Vastustajan puolelle kun katsoo, niin yksi-kaksi tuollaista Greenway-/Foligno-tyyppistä kaveria tännekin kelpaisi tällaisten Jankojen tilalle.

Lopussa ketjuja sotkettiin hiukan vanhaan suuntaan, esim. Lindholm oli palannut Monahanin ja Gaudreaun ketjuun. Bennett puolestaan otti paikan Backlundin ja Tkachukin seurasta ja Mangiapane pelasi Jankowskin ja Riederin kanssa. Tuossa oikeastaan se oleellinen, eli Lucic-Ryan-Dubé toimii parhaiten odotuksiin nähden, ja sitä ei lähdetty rikkomaan. Derek Ryan on kyllä hieno mies, ja harvoja UFA-signauksia, joista en löydä yhtään mitään valitettavaa. Todella laadukas ja fiksu pelaaja. Ehkä hiukan piristyivät tuosta sekoittelusta, ja voipi olla, että noilla lähdetään seuraavaankin peliin Hawksia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Vastustajan kolmesta ensimmäisestä vedosta kaksi Talbotin selän taakse.
Tällä kertaa Rittichin vuoro aloittaa ottelu samalla tavalla ja ainakin toinen noista olisi pitänyt torjua. Paransi kyllä sen jälkeen ja oli rankkareissa loistava, mutta ei vaan oikein vakuuta tällä hetkellä.

Matsia oli tosiaan aika tuskaista katsoa ja koko ajan tuntui siltä, että Wild tulee lopulta ottelun voittamaan. Varsinaisella peliajalla Flames hyötyi tuomarilinjasta, mutta jatkoajalla Wild sai puolestaan lahja-ylivoiman. Tren UFA-hankinnat ovat menneet aika pahasti metsään, mutta Ryan on tosiaan ollut harvinainen onnistuminen.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tiukan matsin jälkeen voittoputki venähti jo kolmeen otteluun. Flames pelasi ihan hyvän ottelun, poislukien eka erä ja todella paska YV. Zack Smith tarjoili pari kertaa yli minuutin verran kahden miehen ylivoimaa, mutta ei vaan maistunut. Chucky, Lindy ja Talbot olivat selkeästi joukkueen parhaat pelaajat. Vaikka nyt tehoja ei tullutkaan, niin myös Gaudreau pelasi taas vaihteeksi hyvän ottelun. Ketjuja sekoitettiin ekan erän jälkeen ja ainakin tuo Lucic-Lindholm-Tkachuk voisi jatkaa seuraavassa matsissa.

Mainitaan nyt taas kerran, että Talbotin pitäisi saada lisää startteja. GAA 2.62 ja 91,7% ovat vakuuttavia lukemia, varsinkin kun ottaa huomioon sen, että alkukaudesta joukkue jätti ihan liian usein Talbotin selviytymään yksinään.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ja Rasmus Anderssonille 6v jatkosopimus, 4,55M$ keskiarvolla. Se on sellainen top4-pakin raha, ja luottoa Rasmukseen löytyy kyllä. Jos miettii esim. sitä, kuinka vähän sellaisia tyhmiä virheitä Anderssonille on tullut tälläkin kaudella verrattuna useaan muuhun pakkiin, niin vähissä on sellaiset tilanteet. Pitkä soppari, joten toivotaan etenkin ehjiä vuosia. Andersson on kyllä vuodesta toiseen ottanut kehitysaskeleita, eikä seinä ole vielä vastassa. Erittäin kilpailuhenkinen persoona myös, joka tykkää puolustaa kaveria noissa maalineduskahinoissa. Harvalla Flames-kannattajalla lienee hänestä pahaa sanottavaa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tre jatkaa hyvää työtään noiden RFA-sopimusten kanssa. Verrokkina voisi pitää tuota Brodien 5v/4.65M sopparia, joka solmittiin yli viisi vuotta sitten. Toivottavasti Välimäki on asiasta eri mieltä, mutta uskoisin Anderssonin olevan joukkueen 1-pakki sen jälkeen, kun kapteenin taso alkaa tuosta laskea.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Talbot on top-2:ssa koko liigassa joulukuun 1. Jälkeen torjuntaprosenteissa mitattuna . (VÄH. 7 ottelua pelanneet)
Joukkue tosiaan pelaa Talbotin edessä nyt hyvin ja vaikka laukauksia ja torjuntoja oli paljon, niin kakkoskiekot ja ykkössektorin vedot oli hyvin hallinnassa.

Gaudreau on kanssa ollut nyt hyvällä pelipäällä jo useamman matsin. Tuo maali näyttää vähän siltä, että
muut sen ympärillä on kuin hidastetusta leffasta ja ehtivät reagoimaan vasta, kun kiekko on maalissa.

Ei haittaa yhtään, että voitetaan näitä grinding gameseja tässä vaiheessa kautta. Nyt on puolustettu johtoa kahta epätoivoista joukkuetta vastaan todella hyvin.

Seuraavaksi Oilers. Molemmat joukkueet hyvässä voittoputkessa. Veikkaan tiukempaa peliä, kuin välipäivinä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Yksi paha vaihtovirhe, mutta muuten olikin taas ihan hyvää tekemistä. Kolmas erä ei ollut läheskään yhtä hyvä, kuin Chicagoa vastaan, mutta se kuitenkin riitti voittoon. Brodie perseili pitkästä aikaa, mutta onneksi siitä ei tullut kuin alivoimaa. Toivottavasti sitä top-6 hyökkääjää ei tarvitse odotella siirtorajalle saakka, koska näköjään muuten Backlundia ei saa pois siitä roolista. On pelannut koko kauden ajan isoja minuutteja Tkachukin, Gaudreaun ja Monahanin kanssa, mutta ei saa hyökkäyspäässä mitään aikaan.

On mielenkiintoista nähdä, että tekeekö Pekka Rinne tällä kaudella enemmän maaleja, kuin suojatyöpaikka-Jankowski.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ei ollut tosiaan niin hyvä pelin jäädytys mitä Hawksia vastaan, mutta riittävä esitys kuitenkin. Rinaldon idiotismin ja vaihtovirheen seurauksena helähti omissa kerran, mutta muuten Talbot pysäytti kaiken. Loistavassa vireessä Cam on, ja haiskahtaa sunnuntaina Talbot-Smith -taistolta BoA.

Trelivingillä ei ole yksinkertaisesti mitään muuta vaihtoehtoa kuin hankkia se top6-hyökkääjä. Jos viime keväänä sitä vähän mietittiin jo, ja offseasonilla vielä vähän enemmän, niin nyt sen pitäisi olla päivänselvää. Varsinkin, kun Frolikista saatiin tilaa palkkakattoon. Asiaa kun tässä on muutaman päivän ajan miettinyt, niin optimitilanne olisi varmaan se, että ensin käytettäisiin noista rotaatiossa olleista pelaajista jonkinlaista pakettia siihen, että hankitaan joku ok 4.-5. pakki, jolla olisi vielä vaikkapa vuosi-pari sopparia jäljellä. Tämä sen takia, että saataisiin sitten huoletta pistää Brodie tai Hamonic lihoiksi mahdollisimman hyvää vastinetta vastaan, jota pystyisi sitten hyödyntämään sen top6-hyökkääjän jahtaamiseen. Onnistuisi varmasti myös siten, että ihan suoraan tarjotaan Brodien/Hamonicin ympärille pakettia jostain hyökkääjästä, mutta riippuu tietty vastapuolesta, että halutaanko ennemmin tuollaista rentalia vai pickejä. Mielenkiinnolla odottelen, mitä Treliving keksii, koska noiden RFA-diilien ohella näissä treideissä on pääosin Brad onnistunut (vaikka jotain Fantenbergia ja Lazaria toki myös löytyy).

Bennettin käyttö rosterissa on jatkunut jo niin pitkään vaihtelevana, etten olisi yllättynyt, mikäli hänet päätetään treidata. Vaikka viime kevät on toki mielessä, niin luultavasti Bennett itsekin alkaa jo pikkuhiljaa miettiä, että olisiko jossain toisaalla tarjolla isompaa roolia.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Jossei viime Battle of Albertassa ollut hirveästi tunnetta, niin nyt sitä löytyi! Flames tuli loistavasti peliin ja valitettavasti vain yhden maalin saivat tehtyä siinä tulituksessa. Ekan kympin jälkeen maalipaikat oli 7-2, mutta Oilers johti 1-2. Sen kerran kun unohtaa pelata varman päälle hyökkäyspäässä (kun McDavid on jäällä), niin liian kova kiire tuli ja tuo kaveri kyllä ampuu sellaisella vauhdilla pakeista irti...

Noh, Gaudreau toi erän lopussa Flamesin tasoihin. Samainen kaveri vähän tunaroi tokan erän alussa kiekolla omissa, ja sen seurauksena vielä todella epäonnisesti ohjasi Nugent-Hopkinsin illan toisen maaliin. Dube toi kuitenki Flamesin tasoihin hetki tuon jälkeen.

Erän lopussa nähtiinkin koko pelin kannalta oleellinen tilanne, kun Tkachuk kävi painamassa kovan niitin toista kertaa Zack Kassianiin, jonka proppu paloi siihen malliin, että alkoi yksipuolinen nyrkkishow. Tästä kaverin lämmityksestä Tkachuk tienasi Flamesille 4min ylivoima-aikaa, ja lopulta kolmannen erän alussa se myös hyödynnettiin, kun Chucky itse oli viemässä Koskisen näkökenttää pois tutulla tontillaan maalinedustalla. Tuon maalin jälkeen Tkachuk tarjosi Monahanille avopaikan hänen uransa 400. pojoon, mutta tolppa siitä ja peli säilyi tiukkana. Erän lopulla Tkachuk kävi vielä kertaalleen niittaamassa Kassiania, kun tämä oli saanut sen toistakymmentä minuuttia istuttua boksissa. Kassianilla oli hyvä paikka myös tasoittaa peli hetki tuon pitkän jäähynsä päättymisen jälkeen, mutta Talbot sai torjuttua.

Erän lopulla Oilers haki tasoitusta kohtuu hyvällä paineella, mutta ihan viimeiset hetket Flames pystyi hoitamaan hyvin himaan, ja näin ollen tämä vuosikymmen säilyi tappiottomana. Ehdottomasti kauden viihdyttävimpiä pelejä, ja helvetin hyvillä fiiliksillä tietenkin näin voiton myötä!
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Viides voitto putkeen ja divarin kärkipaikka. Kaikki nuo voitot tulleet yhden maalin erolla ja taas oli todella tiukkaa, mutta Kassianin ansiosta putki sai edelleen jatkoa. Hanifin pelasi aika huonon ottelun, kun otti pahaan paikkaan turhan jäähyn ja oli isossa roolissa siinä McDavidin maalissa. On ollut muutenkin vähän turhan usein se puolustuksen heikoin lenkki. Vaikka siinä Oilersin kolmannessa maalissa kaikki mahdollinen menikin pieleen, niin Gaudreau jatkaa edelleen hyviä otteitaan. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy