Calgary Flames 2014–2015

  • 102 101
  • 316

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Gaudreaun yliopistoajan tutkapari Bill Arnold näyttäisi puuttuvan rostereista. Eiköhän tämä monipuolinen ja lupaava sentteri mene heittämällä Flamesin farmijoukkueen kokoonpanoon, ja voi saada ensi kauden aikana pelejä NHL:n puoleltakin tililleen. NHL-debyyttihan tuli hoidettua alta pois jo viime kauden päätösottelussa.

Tämä onkin hyvä esimerkki siitä, että niitä äijiä on oikeasti ihan helvetisti tuolla. :D Unohtui täysin meikäläiseltä.

Missä tuo Billins -> KHL on ilmoitettu?
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Bennett pelaa isolla sydämellä, kuten hänen Kingstonin valmentajansa Doug Gilmour aikoinaan. Hieno tarina siis tässäkin taustalla, kun Bennett on pelaajana hyvin gilmourmainen ja Gilmour itse oli aikoinaan Flamesissa Stanley Cup -mestari, ratkaisten itse asiassa itse SC-mestaruuden Flamesille. Nyt on Bennettin vuoro saapua Calgaryyn ja oli hienoa kuunnella miehen haastattelua, jossa hän hehkutti fiiliksiään.

Toivottavasti vertailusta Gilmouriin ei tule negatiivinen asia Bennettille. Se nyt on ihan selvää, että kiekkohullussa Calgaryssa juuri tuota vertailua tullaan harrastamaan paljon seuraavien vuosien aikana. Mietin vain, pitäisiköhän Bennettin pikemminkin pyrkiä välttämään noita vertauksia.

Jos Bennett valitsee numerokseen vielä joko #39:n (Gilmourin numero Calgaryssa) tai #93:n (numero johon Gilmour tavataan yhdistää ja Bennettin numero junnuissa), lienee selvää, että Bennettiä ei todellakaan haittaa, että häntä peilataan jatkossakin juuri Gilmouriin.

No, Jonathan Toewsiä verrattiin Steve Yzermaniin ja syystä. Eero Somervuorta taas Teemu Selänteeseen mutta lopulta täysin syyttä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jaa, aika erikoista, koska Billins sai qualifying offerin Flamesilta. Noista spekuloiduista QO:sta suurin yllätys oli se, ettei Byron saanut jatkoa. Johtuu varmasti siitä, että laitureissa, erityisesti vasemmissa laidoissa syvyyttä on roppakaupalla ja tämä siirto avaa tilaa nuoremmille, eritoten Gaudreaulle. Täten myös NHL-rosterista on tällä päivämäärällä yksi paikka lisää auki jollekin AHL-hyökkääjälle, veikkaisin Bärtschiä tai Granlundia. Paras sen joka tapauksessa ottaa ja ansaitsee.

Saa nähdä kuinka aktiivinen Flames on heinäkuun 1. päivä. Joku pakkihankinta haiskahtaa ainakin, Michael Del Zotto ainakin on kiinnostava nimi. Toki samankaltainen pelityyli kuin Brodiella ja Russellilla, mutta silti.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flames piti qualifying offerin myötä oikeudet itsellään. Viisas temppu sillä eihän sitä tiedä vaikka KHL kehittäisi Billinsia samalla tapaa kuin se teki Giordanolle?

Jees, tajusinkin tuon kuvion viime viestini jälkeen. Billins dominoi sen verran AHL:ää jo, että hyvältä vaikuttaa tämä siirto. Vastaavasti AHL:ään saadaan tilaa noille omille prospekteille, joita kyllä riittää.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tosiaan Free Agent Frenzy hirveässä vauhdissa ja Flamesiin tarttui jo Mason Raymond kolmen vuoden ja 9,5 M$:n sopimuksella (caphit siis 3,167/kausi). Tykkään jossain määrin tästä hankinnasta, Raymond on periaatteessa upgrade Byronista, eli samanlainen nopeus ja sähinä paremmilla käsillä ja päällä. Hintaa on ehkä hiukan liikaa, mutta toisaalta Flamesin nykytilanteessa se ei ole mikään maailmanloppu missään nimessä.

Nyt odotellaan sitten sitä pakkia ja kakkosveskaria.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nyt odotellaan sitten sitä pakkia ja kakkosveskaria.

Jonas Hiller, 2v, 9M$
Deryk Engelland, 3v, 8,7M$

Hyvät nimet saatiin, tosin Engellandin hinta on ihan pilvissä. No, kuten GM Treliving sanoi, niin tärkeintä oli sopimusten kesto (ei lähdetty niihin 5+ vuoden diileihin) ja tällaiseen ylihinnan maksuun oli periaatteessa varaa. Sitä Treliving itsekin peräänkuulutti, että 3v soppari Engellandille houkutti ja kun Deryk oli muiltakin jengeiltä saanut yhteydenottoja, oli Flamesilla varaa olla agressiivinen tässä ja pistää siis paalua oikein urakalla tiskiin.

Roster watch:

Markus Granlund/Sven Bärtschi - Mikael Backlund - Jiri Hudler
Johnny Gaudreau - Sean Monahan - Joe Colborne
Curtis Glencross - Matt Stajan - Mason Raymond
Brandon Bollig - Lance Bouma - Brian McGrattan/David Jones/David Wolf

Mark Giordano - TJ Brodie
Ladislav Smid - Dennis Wideman
Kris Russell - Deryk Engelland

Karri Rämö
Jonas Hiller


Näin sen itse näkisin nyt, kun Treliving itsekin peräänkuulutti sitä, että nuoret saavat tonttia. Kukaan ei voi likaa lähteä löysäilemään, sen verran tasaiset kolme ekaa ketjua + yksi jyräketju tulee. Katsotaan ketkä ottavat pelipaikat kauden alkaessa ja miten se lähtee siitä sitten kehittymään.
 

Pitbat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames
Deryk Engelland, 3v, 8,7M$

Eilisen päivän koko liigan huonoin sopimus. Oliko tarkoitus maksaa 2,9M$ kolmesta vuodesta ja tuli pilkku väärään paikkaan? Vuoden tai kahden päästä tarvitaan cap-tilaa nuorten jatkosopimuksiin ja A-luokan vahvistuksiin niin meillä on tämän hintainen 7.-8. pakki.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
En tykännyt Flamesin hankinnoista juuri ollenkaan. Rämö olisi ollut riittävän hyvä ykkösvahti ja nyt sitten hommattiin Hiller siihen rooliin. Uskoin, että ensi kauteen lähdetään Rämö/Ortio-kaksikolla. Raymond ei tuo juuri mitään uutta tähän joukkueeseen. Mielummin olisin jonkun isokokoisen ja fyysisen laiturin hankkinut. Kivat pisteet tosin mies Torontossa tekaisi. Engelland on pelaajana ihan sellainen, jolle Flamesissa on tarvetta, mutta tuo sopimus on aivan kauhea. Ainakin pääsivät palkkalattian ylitse ja mahdollisuudet ensi kauden ykkösvaraukseen eivät merkittävästi huonontuneet.
 

Hockey 24/7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Fights and Fighters
Juu. Long time no see, Laitetaanpa mietteitä eilisen härdellin jälkeen. Suurin sydäri ja samalla suurin helpotus tuli, kun TSNllä joku mietti että OJ olisi takaisin naarattu. No onneksi tuo ankka ammuttiin alas jo ennen nousua.

Hillerin hankinta on mielestäni todella hyvä. Nyt on parempi kaksikko maalilla kuin viime vuonna. Ei sillä etteikö J.Mac olisi tonttiaan hoitanut, mutta on Hiller/Rämö kaksikko paljon enemmän luottamusta herättävä.
Nyt on rauha Flamesin porukoilla katsoa Rämö kortti kunnolla. Kunnon haastaja kirittämään ja katsomaan onko Rämö 04 Kipper vai loppuvuosien härskiintynyt silakka. Jos ei Rämö ota ykkösveskan roolia niin hyvä kakkonen on hän jo.

Ja hyvä että Ortion kanssa ei liikaa kiirehditä. Antaa ottaa paljon pelejä ja koppeja AHLssä. On kustu jo McElhinney ja Irving sillä että istutetaan NHLssä penkillä ja annetaan pari peliä silloin tällöin. Nyt rauha vaan ja Ortio on kohta meidän Ykkönen.

Engelland on hyvä haku, tosin raha on aikamoinen :) Aina pitää iloita kun todelliset jyrät ja enforcerit saa palkkaa!
Breenin lähtö harmittaa, mutta ylhäällä paikan vei Engel ja junnuista tulossa Kanzig joka on melkein yhtä iso mutta ilkeämpi.

Raymondista ei osaa sanoa mitään. Muistan Nuckseista jotenkuten, mutta siihen sitten jääkin. On oman kylän poika, mikä voi olla voiton takuu tai vaihtoehtoisesti kauhea ahdistus ja vitutus. Näköjään tilastoiden perustella tasainen 40pisteen jannu.

Drafti sitten taas oli loistava. Bennet ihana ja kokoa ja näköä tuli roppakaupalla lisää myöhemmillä kierroksilla.
Burken kanssa ei ole tylsää ja uusi GMkin vaikuttaa hyvältä.

On kiva katsoa joukkuetta jossa on Bollig, McGrattan ja Engelland :) Junnuja ei tönitä!

Tästä alkaa Flamesin dynastia!
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Toivottavasti Byron jatkaa nousujohteista uraansa ja takoo jälleen uudet piste-ennätyksensä. Todellinen rääpäle fyysisesti, mutta äärimmäisen taitava ja nopea pelaaja, joka lyhyessä ajassa onnistui löytämään todella hyvän kemian Colbornen kanssa.
 

Ralph

Jäsen
Sopimus on nyt 11 hyökkääjän kanssa ja siitä puuttuu Joe Colbornen ja Lance Bouman jatkopaperit. Sitten on 13 hyökkääjää kasassa ja niistä vain kaksi on righteja. Ja nekin ovat vain David "tein kerran maalin" Jones ja kovapoika Brian McGrattan.

Eli se 14. hyökkääjähankinta voisi olla joku kokenut NHL-hyökkääjä, rightin mailalla. Lee Stempniak on tarjolla, mutta onko sitten palaamassa jo takaisin. Devin Setoguchi voisi olla hyvä haku Flamesilta.

Mason Raymond - Mikael Backlund - Jiri Hudler
Johnny Gaudreau - Sean Monahan - Devin Setoguchi
Curtis Glencross - Matt Stajan - David Jones
Brandon Bollig - Joe Colborne - Brian McGrattan
Paul Byron & Lance Bouma
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Mason Raymond - Mikael Backlund - Jiri Hudler
Johnny Gaudreau - Sean Monahan - Devin Setoguchi
Curtis Glencross - Matt Stajan - David Jones
Brandon Bollig - Joe Colborne - Brian McGrattan
Paul Byron & Lance Bouma

Jones oli lapanen viime kaudella, joten näkisin mieluummin Byronin kolmosessa. Ja Bouma oli loistava puolustava sentteri ja alivoimapelaaja, hänelle on ehdottomasti paikka kokoonpanossa ainakin nelosketjussa. Erinomainen blokkaamaan laukauksia. Setoguchin hankintaa ei tarvitsisi välttämättä tehdä. Calgaryllä on paljon hyviä nuoria.
 

Ralph

Jäsen
Jones oli lapanen viime kaudella, joten näkisin mieluummin Byronin kolmosessa. Setoguchin hankintaa ei tarvitsisi välttämättä tehdä.

Eli kokoonpanossa olisi yksi rightin hyökkääjä ja 11 leftiä? En usko, että mikään joukkue lähtee tällä tavalla kauteen.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Eli kokoonpanossa olisi yksi rightin hyökkääjä ja 11 leftiä? En usko, että mikään joukkue lähtee tällä tavalla kauteen.

En tiedä vaikuttaako mitenkään, mutta tällä kätisyysasialla on tuskin muita kuin pelillisiä vaikutteita. Ei millään pahalla Flamesia kohtaan, mutta uskoisin, että heidän ajatuksensa ensi kauden suhteen ovat siellä McDavidin suunnalla enemmän kuin urheilullisessa menestyksessä. Tässä tapauksessa kätisyyksillä tuskin on hirveästi merkitystä. Voin toki olla väärässäkin...
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Lance Bouma ei todellakaan tule olemaan mikään ylimääräinen hyökkääjä, pitää nyt itsekin se tässä sanoa. Kaverilla on sellainen luonne, että alta pois, mustelmia tulee kun äijä hyppii ihan hulluna kiekkojen eteen. AV:lla helvetin hyvä. Heittämällä McGrattanien, Jonesien ja kumppaneiden edellä. Lisäksi Joe Colborne on parempi laidassa kuin keskellä, joten en usko tuollaiseen siirtoon.

Ja kätisyysasia on tosiaan toissijainen siinä kohtaa, kun katsotaan pelaajien välisiä eroja. Mitä hyötyä esimerkiksi McGrattanin rightin kätisyydestä on Flamesin kiekollisen pelin kannalta? Itse näkisin rosterin tällä hetkellä tällaisena:

Glencross - Backlund - Hudler
Gaudreau - Monahan - Colborne
Byron - Stajan - Raymond
Bollig - Bouma - Jones
+ McGrattan


Oikealta ampuvat laiturit pelaavat yleisemmin oikealla. Siksi Colborne, joka pelasi hyvin vastaavalla paikalla, vaikka ampuukin oikealta, sekä paljon oikeassa laidassa myöskin pelannut Raymond menevät meikäläisen mietinnöissä molemmat oikealle. McGrattan hyppää rosteriin, kun pitää jotain Canuckia pistää päihin, tai jos ja kun niitä loukkaantumisia tulee.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Oli Flamesin development campin ensimmäinen matsi äsken käynnissä ja siitä ehdin itse nähdä vain viimeiset 2 minuuttia + rankkarikisan. Valkoinen joukkue voitti punaisen 2-0, maaleista vastasivat Sam Bennett sekä Tim Harrison. Molemmat maalit syötti Johnny Gaudreau, lisäksi selostajan mukaan Bennett oli vetänyt Gaudreaun loistopassista vielä tolppaan jossain vaiheessa peliä, joten siinä tarjottiin paikalla olleille herkkua lyömällä tuo kaksikko samaan ketjuun. Rankkarikisassa taisi kaikki käydä vetämässä, mutta vittumaista se oli seurata sen takia, että molempiin päihin vedettiin rankkareita samaan aikaan. Gaudreaun nyt tuosta kyllä pystyi tunnistamaan, kun kädet kävivät ihan ihmeellisellä tavalla, vaikkei nyt maalia tehnytkään. Koska vedot vedettiin kahteen päähän samanaikaisesti, kameramies näytti luonnollisesti vain toisen vedon ja se jäi nyt harmittamaan, sillä Bennettin vetäessä kuvattiin toista päätä ja selostajien mukaan Bennett teki suhteellisen jäätävän rankkarimaalin. No, josko se saadaan myöhemmin nähtyä jostain. Joka tapauksessa tuo valkoinen jengi oli kyllä ennakkoonkin kovempi, kun vertasi sen pelaajalistaa A-ryhmään (punaiset). Flamesin twiittejä kun luki, niin tuo Gaudreau - Bennett - Harrison tuntui olevan selkeästi dominoivin ja paras ketju kyseisessä matsissa. Punaisesta jengistä Klimchuk - Arnold oli ilmeisesti pirteimmin esillä.

Mitä nyt muuten on lukenut juttuja viime viikonloppuna alkaneesta campista, niin uusista varauksista Bennettin ohella Brandon Hickey on esittänyt pirteitä otteita liikkeellään ja varmuudellaan. Lisäksi Kenny Agostino on ilmeisesti ollut selkeästi viime vuoden leiriä pirteämpi ja sähäkämpi. Gaudreauta ollaan hypetetty taas jäätävästi, puhuttu mm. Jeesuksen toisesta tulemisesta. Näitä kovempaa pelaavia äijiä oltiin ilmeisesti käsketty pelaamaan vähän pehmeämmin, etteivät herrat Kanzig, Wolf, Smith lähde mitään heille normaalia teloitusta suorittamaan. :) Wolf pääsee sitten Oilersia vastaan reenimatsissa ennen NHL-kauden alkua kunnolla irti.

Aika moni rostereihin nimetty pelaaja ei ole pelikunnossa tässä campissa, esimerkiksi Poirier, Jankowski, Ollas Mattson, Sieloff sekä Kulak eivät pelanneet.

E: Bennettin maalin joku sankari oli aika nopeasti uploadannut YouTubeen: Sam Bennett shootout goal - YouTube
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Oli Flamesin development campin ensimmäinen matsi äsken käynnissä ja siitä ehdin itse nähdä vain viimeiset 2 minuuttia + rankkarikisan. Valkoinen joukkue voitti punaisen 2-0, maaleista vastasivat Sam Bennett sekä Tim Harrison. Molemmat maalit syötti Johnny Gaudreau, lisäksi selostajan mukaan Bennett oli vetänyt Gaudreaun loistopassista vielä tolppaan jossain vaiheessa peliä, joten siinä tarjottiin paikalla olleille herkkua lyömällä tuo kaksikko samaan ketjuun. Rankkarikisassa taisi kaikki käydä vetämässä, mutta vittumaista se oli seurata sen takia, että molempiin päihin vedettiin rankkareita samaan aikaan. Gaudreaun nyt tuosta kyllä pystyi tunnistamaan, kun kädet kävivät ihan ihmeellisellä tavalla, vaikkei nyt maalia tehnytkään. Koska vedot vedettiin kahteen päähän samanaikaisesti, kameramies näytti luonnollisesti vain toisen vedon ja se jäi nyt harmittamaan, sillä Bennettin vetäessä kuvattiin toista päätä ja selostajien mukaan Bennett teki suhteellisen jäätävän rankkarimaalin. No, josko se saadaan myöhemmin nähtyä jostain. Joka tapauksessa tuo valkoinen jengi oli kyllä ennakkoonkin kovempi, kun vertasi sen pelaajalistaa A-ryhmään (punaiset). Flamesin twiittejä kun luki, niin tuo Gaudreau - Bennett - Harrison tuntui olevan selkeästi dominoivin ja paras ketju kyseisessä matsissa. Punaisesta jengistä Klimchuk - Arnold oli ilmeisesti pirteimmin esillä.

Mitä nyt muuten on lukenut juttuja viime viikonloppuna alkaneesta campista, niin uusista varauksista Bennettin ohella Brandon Hickey on esittänyt pirteitä otteita liikkeellään ja varmuudellaan. Lisäksi Kenny Agostino on ilmeisesti ollut selkeästi viime vuoden leiriä pirteämpi ja sähäkämpi. Gaudreauta ollaan hypetetty taas jäätävästi, puhuttu mm. Jeesuksen toisesta tulemisesta. Näitä kovempaa pelaavia äijiä oltiin ilmeisesti käsketty pelaamaan vähän pehmeämmin, etteivät herrat Kanzig, Wolf, Smith lähde mitään heille normaalia teloitusta suorittamaan. :) Wolf pääsee sitten Oilersia vastaan reenimatsissa ennen NHL-kauden alkua kunnolla irti.

Aika moni rostereihin nimetty pelaaja ei ole pelikunnossa tässä campissa, esimerkiksi Poirier, Jankowski, Ollas Mattson, Sieloff sekä Kulak eivät pelanneet.

E: Bennettin maalin joku sankari oli aika nopeasti uploadannut YouTubeen: Sam Bennett shootout goal - YouTube


Ei oo kyl ihme, että Gaudreauta on hypetetty. Siinä on kyl kaveri kenen edesottamuksia seuraa mielellään. Ihan käsittämätön määrä taitoa ja mielikuvituksellisuutta pienessä paketissa :)

Itse uskon, että mies tekee NHL uran pienestä koosta huolimatta. Jos ura ei NHL:ssä aukea, niin Gaudreau käy tekasemassa kymmenet miljoonansa isossa kaukalossa. Isossa kaukalossa täysin pitelemätön, pienessä en oo nähny pelaavan, mutta eiköhän sielläkin jotain näyttävää tapahdu.
 

Apena

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Philadelphia Flyers
Hei! En ole hirveän aktiivisesti Flamesin tilannetta seurannut, mutta kiinnostaisi tietää enemmän tuosta Markus Granlundin tilanteesta. Voisiko joku hieman Flamesin tilanteeseen paremmin perehtynyt kertoa edes suuntaa antavasti, että tuleeko Granlundilla olemaan ensikaudella millainen rooli joukkueessa? Kuitenkin pelasi vähintään kohtalaisesti nuo muutamat pelit ylhäällä viimekaudella. Varmaan myös Mason Raymondin hommaaminen joukkueeseen saattaa hieman vaikutta Maken asemaan jos en aivan väärässä ole? Eli onko Granlundille ensikaudelle odotettavissa roolia vakiokokoonpanosta, pelaako suurimmaksi osaksi AHL.lää vai hyppiikö NHL:n ja AHL:n väliä jatkuvaan? Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Hei! En ole hirveän aktiivisesti Flamesin tilannetta seurannut, mutta kiinnostaisi tietää enemmän tuosta Markus Granlundin tilanteesta. Voisiko joku hieman Flamesin tilanteeseen paremmin perehtynyt kertoa edes suuntaa antavasti, että tuleeko Granlundilla olemaan ensikaudella millainen rooli joukkueessa? Kuitenkin pelasi vähintään kohtalaisesti nuo muutamat pelit ylhäällä viimekaudella. Varmaan myös Mason Raymondin hommaaminen joukkueeseen saattaa hieman vaikutta Maken asemaan jos en aivan väärässä ole? Eli onko Granlundille ensikaudelle odotettavissa roolia vakiokokoonpanosta, pelaako suurimmaksi osaksi AHL.lää vai hyppiikö NHL:n ja AHL:n väliä jatkuvaan? Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

Monessa fanien tekemissä kaavailuissa MaG on ollu taistelemassa yhdestä top 9 paikasta Gaudreaun, Jonesin, Bärtschin ja Reinhartin kanssa ja viime draftin varaus Bennett olla myös ekat 9 peliä mukana ottamassa tuntumaa. Toiset taas ovat laittamassa Granlundia farmiin isoon rooliin ja ollen siellä ensimmäisenä jonossa, kun loukkaantumisia alkaa NHL-puolella tulla.

Jos MaG haluaa alusta asti olla ylhäällä pelaamassa se vaatii kovaa suorittamista training campilla. Tästä varmaankin kaikki on samaa mieltä?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Toki Raymondin hankinta vaikuttaa, koska vie yhden hyökkääjäpaikan lisää. Tällä hetkellä näyttää kyllä siltä, että Granlund löytää itsensä alkukaudella todennäköisemmin AHL:stä kuin NHL:stä. Jos Markus jatkaa viime kaudesta, niin siinä on kuitenkin ihan ensimmäisten joukossa nostettava hyökkääjä ylös, mikäli loukkaantumisia tulee. Ja tietynlainen etu Granlundilla on myös siinä, että hän voi pelata sekä keskellä, että laidassa. Eli minun papereissani Granlund ja Bärtschi ovat ensimmäiset nousijat loukkaantumisten sattuessa.

Ja Sörsselin kanssa samaa mieltä Gaudreaun seuraamisesta. Myös Sam Bennett innostui eilisen scrimmagen jälkeen hehkuttamaan, kuinka käsittämättömän älykäs pelaaja Johnny on.

Listataan vielä pelaaja pelaajalta huomioita eri kirjoittajilta, jotka olivat paikan päällä katsomassa tuota ekaa matsia:

Bill Arnold: Todellinen raskaan työn raataja, ei lopeta pelaamista koskaan. Pelaamiseltaan vaikuttaisi siis varsin passelilta tulevaisuuden kolmossentteriltä. Gaudreaun mukaan Arnold treenasi Bostonin aikoina pirusti luisteluaan ja ensimmäistä potkuaan ja kehitystä on tullut. Vaikka Arnold ei vaikuta miltään tulevaisuuden dominoivalta franchise-pelaajalta, on helppo veikata NHL-uraa hänelle, koska hänen pääkoppansa ja tahtotasonsa on siinä kunnossa.

Keegan Kanzig: Jakanut mielipiteitä jonkin verran, mutta suurin osa kehuu Kanzigia kokoonsa nähden ihan hyväksi luistelijaksi. Ei pelannut kuitenkaan hirveän fyysistä peliä, joka toki saattaa johtua osin siitä, että vastassa on oman joukkueen pelaajia.

Bryce Van Brabant: Isokokoinen sentteri, joka ei loista millään tavalla, muttei toisaalta ole myöskään umpisurkea. Potentiaali NHL-tulevaisuuden kannalta nelosketjun rouhijana.

Ryan Culkin: Erittäin rauhallinen kiekon kanssa, hyvät ekat syötöt omista lähdettäessä. Hyökkäyspäässä ei ollut näkyvässä roolissa.

Kenny Agostino: Todella ärhäkkä karvaaja, jonka takaa hyvä luistelutaito. Muutenkin kova duunari kyseessä, ei kuitenkaan loista peliälyllään.

Johnny Gaudreau: Kentän paras pelaaja. Pelkkiä kehuja, niin kuin tavallista.

Sam Bennett: Peliälyn huomaa kauas, osaa sijoittua oikein, eikä tee virheitä. Avannut Flames-fanien silmiä siinä mielessä, että kuinka hyvin hän osaa pelata myös puolustussuuntaan. Nopeat ekat potkut ja pystyy taitavaan kiekonkäsittelyyn nopeassakin vauhdissa. Pelitilannemaalin takasi loistava ja nopea laukaisutaito Gaudreaun maukkaan syötön ohella. Rankkarimaali tulikin tuossa ylempänä jo linkattua, toki pitää vielä erikseen eri kulmasta pistää: Sam Bennett development camp goal - YouTube. Koska Sam on niin monipuolinen, pitää moni Bennettiä nähnyt erittäin mahdollisena, jopa todennäköisenä sitä, että pelaa jo tulevalla kaudella Flamesissa.

Hunter Smith: Ei näkynyt oikein lainkaan. Varmasti sekin vaikuttaa, ettei päässyt pelaamaan omaa todella kovaa fyysistä peliään, mutta kuitenkin aika negatiivisia kommentteja keräsi.

Tim Harrison: Pelasi hyvin hyvässä ketjussa. Nopea luistimilla koostaan huolimatta, teki myös näppärän maalin rankkarissa. Ansaitsee isomman roolin ensi kaudella, kuin missä viime kaudella joutui pelaamaan.

Morgan Klimchuk: Hirveä yritys ja näyttämisen halu. Pelasi "huonojen hyökkääjien" joukkueessa, joten kärsi periaatteessa siitä hiukan. Oli joukkueensa paras hyökkääjä kiekollisena Arnoldin ohella.

Brandon Hickey: Luistelutaitoa tosiaan ylistetään maasta taivaisiin. Ei tee virheitä ja osaa lukea peliä hyvin. Vaikuttaisi koko ajan paremmalta ja paremmalta varaukselta sen perusteella, mitä tästä jannusta on kuullut. Olisiko aineksia uudeksi TJ Brodieksi?

Brett Kulak: Myös hänen selvin vahvuus on luistelutaito. Culkiniin verrattuna vielä lupaavampi kiekollisena hyökkäyspäässä, mutta toisaalta omassa päässä on enemmän ongelmia. Tarvitsee myös lisää voimaa.

John Gilmour: Pelasi erittäin hyvin, joidenkin mukaan oli jopa matsin paras puolustaja. Sama litania jatkuu, mutta hänelläkin kehutaan olevan hyvä liike, jonka ohella pelaaminen on varmaa hyvän peliälyn ja syöttötaitojen ansiosta. Koko on tietenkin pakiksi aika pieni ja kysymysmerkki tulevaisuudessa, mutta kuulostaisi kuitenkin hyvältä haulta seiskakierroksen varaukseksi vuoden takaa.

Myös Treliving antoi kommentteja scrimmagen jälkeen ja rauhoitteli heti kaikkia sillä, että on vasta heinäkuu ja ettei innostuta vielä liikaa. Puhui myös siitä, että tämän campin jälkeen on pitkä aika, kunnes training camp alkaa ja siellä sitten erotellaan todella jyvät akanoista. Gaudreaun haastattelussa Johnny antoi tunnustusta Bennettille sekä myös Flamesille siitä, kuinka Flames on tuntunut draftaavan vuodesta toiseen hyviä pukukoppiäijiä.

Development campin kunniaksi vielä future roster watch, viiden vuoden päästä:

Gaudreau - Bennett - Poirier
Jankowski - Monahan - Bärtschi
Klimchuk - Backlund - Granlund
Agostino - Reinhart - Bouma

Giordano - Brodie
Culkin - Sieloff
Russell - Wotherspoon

Ortio
Gillies


Pitää oikein ottaa tuo ylös ja katsoa viiden vuoden päästä, kuinka hyvin ko. herrat oikein kehittyivät. Taustalla on vielä Colbornea, Byronia, Knightiä, Arnoldia, Hanowskia, Smithiä, Hickeytä, McDonaldia jne. Olisihan tuohon voinut vielä pari aukkoa jättää ensi vuoden draftin kannalta (esim. pakisto ja oikea laita), mutta näin tällä kertaa. Siitä olen kuitenkin vakuuttunut, että tulevaisuuden Calgary Flames tulee olemaan etenkin loistava luistelujoukkue, jossa joukkuehenki on kohdallaan. Uskoisin sen olevan sekoitus taito -ja fyysistä kiekkoa, jossa pelataan kovaa loppuun asti ja sarjataulukossa ollaan paria viime kautta korkeammalla. Positiiviset fibat kun oikein konkreettisesti noin kasaa mahdollisen tulevaisuuden palikat näkyville, etenkin kun joutuu tunkemaan esim. Reinhartia neloseen ja Klimchukia kolmoseen, vaikka molemmilla on varmasti potentiaalia myös ylemmäs. Pakisto toki mietityttää nyt eniten, mutta tässä on vielä hyvin aikaa rakentaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Development campin kunniaksi vielä future roster watch, viiden vuoden päästä:

Gaudreau - Bennett - Poirier
Jankowski - Monahan - Bärtschi
Klimchuk - Backlund - Granlund
Agostino - Reinhart - Bouma

Giordano - Brodie
Culkin - Sieloff
Russell - Wotherspoon

Ortio
Gillies


Pitää oikein ottaa tuo ylös ja katsoa viiden vuoden päästä, kuinka hyvin ko. herrat oikein kehittyivät. Taustalla on vielä Colbornea, Byronia, Knightiä, Arnoldia, Hanowskia, Smithiä, Hickeytä, McDonaldia jne. Olisihan tuohon voinut vielä pari aukkoa jättää ensi vuoden draftin kannalta (esim. pakisto ja oikea laita), mutta näin tällä kertaa. Siitä olen kuitenkin vakuuttunut, että tulevaisuuden Calgary Flames tulee olemaan etenkin loistava luistelujoukkue, jossa joukkuehenki on kohdallaan. Uskoisin sen olevan sekoitus taito -ja fyysistä kiekkoa, jossa pelataan kovaa loppuun asti ja sarjataulukossa ollaan paria viime kautta korkeammalla. Positiiviset fibat kun oikein konkreettisesti noin kasaa mahdollisen tulevaisuuden palikat näkyville, etenkin kun joutuu tunkemaan esim. Reinhartia neloseen ja Klimchukia kolmoseen, vaikka molemmilla on varmasti potentiaalia myös ylemmäs. Pakisto toki mietityttää nyt eniten, mutta tässä on vielä hyvin aikaa rakentaa.

Calgarylla on top-6-sentteri tilanne varsin hyvä. Ei liene kovin todennäköistä, että toinen - puhumattakaan kummastakin - Bennettista ja Monahanista nousee NHL:n senttereiden kärkeen, mutta kyseessä on silti erittäin vahva kaksikko, jossa molemmat pelaavat hyvää kahdensuunnan peliä ja vieläpä ominaisuuksiltaan melko hyvin täydentävät toisiaan, kun toinen on todella dynaaminen ja toinen taas enemmän "poise"-tyyppinen.

Kuitenkin tuo future watch mielestäni tuo hyvin esille muutaman merkittävän puutteen Calgaryn prospect poolissa. Nimittäin hyökkäyksestä uupuu lähes täysin isot, fyysiset, mutta hyväjalkaiset kahdensuunnan pelaajat. Sellaiset ovat lähes must-osastoa nykyään. Riittää kun vain katsoo noita menestyviä joukkueita ja varsinkin Kingsia, joka on melko "heavy mold" -joukkue. Vahvuus on tietenkin noiden taitavien ja hyökkäyspäässä tehokkaiden laiturien suuri määrä, mutta niitä on ehkä hieman liikaakin. Jankowskilla on kokoa melko hyvin, mutta hän on vielä fysiikaltaan melko raakile eikä muutenkaan pelityyliltään kovin fyysinen. Poirier pelaa kovaa, mutta hänkin joutuu fysiikassa antamaan tasoitusta.

Puolustuksen osalta kyse voi olla omasta tietämättömyydestä, mutta puolustuksesta uupuu melko totaalisesti kaverit, joilla olisi edes hieman realistiset mahdollisuudet ykköspariin. Top potentiaaliltaan top-4-miehiä on jonkin verran, mutta mitään satavarmoja kavereita ei sinnekkään liiemmin ole.

Myös maalivahtipooli on melko köykäisen oloinen.

Kuitenkin Calgaryn prospect pool rupeaa hieman muotoutumaan, ja vaikka tässä varmasti menee muutama kausi ennen kuin noita puutteita pystytään korjaamaan, on tuo sentteristö ja taitavat laitahyökkääjät jo hyvä lähtökohta. Nuo pienehköt taitopelaajat myös aivan hyvin voivat kahdensuunnan pelaamistaan kehittää, jolloin tuo hyökkäys ei enää niin yksipuolinen olisi.

Calgary tulee ensi kaudella varmasti olemaan yksi varteenotettava kilpakumppani Buffalon kanssa noista viimeisistä sijoista. Kuitenkin Calgaryn organisaatiolliset tarpeet eivät välttämättä ihan McDavidin tai Eichelin saamista edellytä, ja Calgarylla "riittäisi" varmasti enemmän kuin hyvin Noah Hanifin puolustukseen - näillä näkymin erittäin kova tekijä, jolla Ekbladista ja Jonesista poiketen on myös pelissään Doughtymaista dynaamisuutta. Juuri tämän dynaamisuuden puuttumisen näkisin suurimmaksi esteeksi sille, että Ekbladista tai Jonesista ihan franchise puolustajaa tulee, vaikka Jonesilla se hieman parempaa luokkaa onkin. Uskoisinkin, että siinä on yksi Calgaryn suurimmista "kohteista" ensi draftiin, eikä sen saavuttaminen edellytä aivan pahnan pohjimmaisena rypemistä, joskin varaamaan täytyisi melkein top-3-sijoilta päästä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Allekirjoitan Dissonanssin väitteistä suoralta kädeltä tuon, että kärkitason pakeista on Flamesissa pulaa. Osittain olen samaa mieltä myös tuosta 2-suunnan isoista laitureista. Kuitenkin Poirier siellä on jo erittäin todennäköisenä tulevana NHL-nimenä (myllyttää, taklaa, luistelee saatanan nopeasti). 185 cm, onko se sitten iso vai pieni, niin siitä en tiedä. Hunter Smith oli hankinta juuri tällaiseen ruutuun, häneen ainakin täsmää aika hyvin tuo kuvauksesi isoista ja fyysisistä jyristä. Sitten on vielä Hanowski, jolla on myös aikaa vielä nousta mahdolliseksi NHL-laituriksi. Muutama nimi siihen osastoon siis on, ja esimerkiksi Lance Bouma edustaa myös kyseistä kategoriaa (sen minkä häviää koossa, korvaa hän sydämellään). En siis painaisi hälytysnappia tämän osaston osalta, mutta voisihan se aina parempikin tilanne olla. Toki kun laitetaan yhtälöön iso koko, nopeat jalat, fyysisyys ja kahden suunnan pelaaminen, niin siinä on aika harvinainen pelaajatyyppi, jota ei puissa kasva.

Eniten taas ihmettelen väitettä maalivahtipoolin köykäisyydestä. Ortio, Gillies ja McDonald ovat kaikki mahdollisia tulevia NHL-maalivahteja, onhan McDonaldkin ensimmäisenä varattu veskari tämän vuoden draftista. Pidän itse asiassa jonkin sortin ihmeenä, mikäli kukaan noista ei tule tekemään uraa vähintään NHL-kakkosveskarina. Ortio kehittyi viime kaudella selvästi ja Gillies oli jenkkien ykkösveskari alle kaksikymppisten kisoissa ja pelasi jälleen hienon kauden collegessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös