Mainos

Buffalo-wings

  • 153 143
  • 360

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Enpäs muuten tiedäkään. Tuli ihan lonkalta mainittua, kun lähes kaikissa siipibaareissa Texas Pete-kastike tuntuu olevan se mitä tarjotaan.

Siipikastikkeen resepti on hyvin yksinkertainen mutta monet alan ravintolat ovat kehittäneet tuosta ns maistuvampaa settiä muutamilla muutoksilla. Näitä ovat eri chilijauheet ja vaikkapa se mitä viinietikkaa käytetään. Toiset käyttävät sokeria...ja toiset ruokosokeria. Monet lisäävät peruskastikkeisiin jo valmiiksi juoksevan margariinin tai voiaromin (maitopohjaisen).

Texas Pete on mielestäni totaalista massakamaa, jolla on vain maailmanlaajuin brändi. Tähän sitten moni uskoo. Valintataloista saa vaikkapa Frank´s Buffalo Wings soosia joka hakkaa 6-0 Texas Peten vastaavat. Kokeilakaa ihmeessä sillä maku on se joka ratkaisee.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Texas Pete on mielestäni totaalista massakamaa, jolla on vain maailmanlaajuin brändi. Tähän sitten moni uskoo. Valintataloista saa vaikkapa Frank´s Buffalo Wings soosia joka hakkaa 6-0 Texas Peten vastaavat. Kokeilakaa ihmeessä sillä maku on se joka ratkaisee.
Tuo oli varmaan se sama, mikä oli loppunut lähi-cittarista viimeksi, kun täydensin varastoja. Jouduin ottamaan TP:iä. Karvas pettymys.
 
Tarkoituksena olisi ensi viikolla poiketa halliin ja hakemaan sieltä kunnon satsi siipiä pakkaseen. Heittäkääpäs paremmin tietävät neuvot ja vinkit parhaaseen lopputulokseen kun siivet valmistaa uunissa (kiertoilma sellaisessa). Frittikeittimeen en panosta ihan jo ilmanvaihtoteknisistä syistä. Texas Peteä mä nyt sitten tilasin niille kaveriksi. Entäs sinihomejuustodipille vaihtoehtoa?

E: Chuck's day offissa tyyppi ruskisti pannulla 3 min ja uunissa 175c 30 min. Balsamico-marinadi siipiin vaikutti hyvinkin kokeilunarvoiselta.
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Muutaman kerran on nyt tullut laitettua wingsejä niin grillissä kuin uunissakin ja täytyy todeta että oikein maistuvia ja edullisia ovat, tosin perinteisen siipikastikkeen (Poppamies Buffalo Wing pippurinen) etikkaisesta mausta en pitänyt ollenkaan ja parilla edelliskerralla olen nyt maustanut wingsini makeasta chilikastikkeesta, valkosipulista ja kasvisfondista tehdyllä marinadilla. Hyvää tulee, suosittelen lämpimästi!
 

Vesku

Jäsen
Kaikkihan tietää, että Tampere on Suomen siipipääkaupunki. 50 % Suomessa syödyistä siivistä nautitaan Tampereella. Siipiweikot, Hook, Speak Easy ja Sticky Wingers muodostavat siipien terävimmän kärjen, jonka tietotaito leviää myös muihin alueen siipiravintoloihin - esim. Wanha Tappi Nekalassa ja Efes Hervannassa ovat myös todella hyviä!

Muutin hiljattain Stadiin. Onko täällä oikeasti mitään? Henry's Pubissa on joku väittänyt olevan jotakin "sinnepäin"... Texmex-mesta Gringo's Locos oli totaalinen floppi ainakin, vaikka Tampereella sama mesta tuottaa kelpo materiaalia.

Ei sillä, henkilökohtaisesti siipien kulta-aika on mennyt jo pari vuotta sitten...
 
Muutin hiljattain Stadiin. Onko täällä oikeasti mitään? Henry's Pubissa on joku väittänyt olevan jotakin "sinnepäin"... Texmex-mesta Gringo's Locos oli totaalinen floppi ainakin, vaikka Tampereella sama mesta tuottaa kelpo materiaalia.

Henry's on kuulemma tamperelaisittain autenttinen.

Hyvät siivet tarjoaa myös Pub Pete ja Kolme Kaisaa.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Ite oon kovasti miettiny josko tekisin ite näitä siipiä, kun niitä on muutaman kerran tullut ravintoloissa maisteltua. Suurin osa ohjeista on englanniksi, joten osaako joku täällä neuvoa minkälaista kanaa sitä pitäisi ostaa kaupasta? Sen verta vähän on tullut ostoksia tehtyä, että tämäkin asia pitää ihan rautalangasta vääntää :) Voiko esimerkiksi suikaleita/fileitä suoraan vain uppopaistaa vai pitääkö kyseessä olla juuri jotain luuta sisältävää kanaa?
 
Ite oon kovasti miettiny josko tekisin ite näitä siipiä, kun niitä on muutaman kerran tullut ravintoloissa maisteltua. Suurin osa ohjeista on englanniksi, joten osaako joku täällä neuvoa minkälaista kanaa sitä pitäisi ostaa kaupasta? Sen verta vähän on tullut ostoksia tehtyä, että tämäkin asia pitää ihan rautalangasta vääntää :) Voiko esimerkiksi suikaleita/fileitä suoraan vain uppopaistaa vai pitääkö kyseessä olla juuri jotain luuta sisältävää kanaa?

Fileestä voi toki leikata sopivia paloja, mutta niitä en sellaisenaan lähtisi uppopaistamaan. Sekoita ensin keskenään vehnä- ja perunajauho, cayennepippuri, mustapippuri ja suola. Pyörittele fileepaloja tuossa seoksessa ja uppopaista.

Siivet on, noh, naturell broiskun siipiä. Joistain kaupoista saa nykyään ihan vakuumissa. Tiskiltä tai hallista viimeistään. Ne uppopaistetaan perinteisesti sellaisenaan, ja vasta tarjoillessa lisätään päälle etikkainen wings-kastike, jota on saatavilla hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä ja netistä.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Siivet on, noh, naturell broiskun siipiä. Joistain kaupoista saa nykyään ihan vakuumissa. Tiskiltä tai hallista viimeistään. Ne uppopaistetaan perinteisesti sellaisenaan, ja vasta tarjoillessa lisätään päälle etikkainen wings-kastike, jota on saatavilla hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä ja netistä.

Heh, pakko kommentoida sen verran että täällä Tampereen seudulla (huom. seudulla, eli myös ympäristökunnissa) 4,5 kilon pakastesiipilaatikoita myydään jo paikallisissa S-Marketeissa (isompien kauppojen lisäksi tietysti) ja siipikastikkeita saa niin ikään lähes jokaisesta ruokakaupasta. Mutta kuten jo aiemmin todettua, niin tällä seudulla niitä siipiä syödäänkin koko maan edestä.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Stadin (kenties koko Suomen?!) parhaat hot wingsit löytyy kyllä ehdottomasti Helsingin Pukinmäesta paikasta Ravintola Kaari 18 !

Ravintola avattiin viime kesänä (edesmenneen tulipalossa kuopatun legendaarisen Green Starin paikalle) ja tuolta löytyy niitä jotain aitoja wingsejä sillä jollain oikealla jenkkikastikkeella. Itsellä on tuo 'hot wings -termistö' aika vajaa, mutta on kuulemma jonkun Tamperelaisen paikan kanssa ainoat koko Suomessa, kun tarjoavat wingsejä siinä jossain tietyssä jenkkikastikkeessa, jota tuovat itse maahan.

Mua ei tarvitse uskoa, mutta menkäähän kokeilemaan. Takaan ettette pety.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Fileestä voi toki leikata sopivia paloja, mutta niitä en sellaisenaan lähtisi uppopaistamaan. Sekoita ensin keskenään vehnä- ja perunajauho, cayennepippuri, mustapippuri ja suola. Pyörittele fileepaloja tuossa seoksessa ja uppopaista.

Tulee nyt testattua tälläistä settiä eli fileitä palasiksi ja sit aattelin tehä ton seoksen ja pyöritellä ne palaset siinä ennen uppopaistoa. Pari kysymysmerkkiä on eli missähän suhteessa nuita jauhoja ym. pitäisi laittaa ja kuinkas sit sen kastikkeen kanssa pitäisi toimia, kun osassa resepteistä sanotaan että se kastike pitäisi sekoittaa 50/50 suhteessa sulatetun voin kanssa ja osassa ei ole mitään mainintaa moisesta.

EDIT: soossina näyttäis olevan Wy's Wings-kastike, purkissa ei ole mainintaa tuosta voin kanssa läträämisestä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
EDIT: soossina näyttäis olevan Wy's Wings-kastike, purkissa ei ole mainintaa tuosta voin kanssa läträämisestä.

Oman maun mukaan, kaadat soosia lusikalle ja jos maistettaessa liian tulista, niin jatkat voilla. Muutaman kerran kun sekottelet, niin alkaa oikea suhde löytymään.
 
Tulee nyt testattua tälläistä settiä eli fileitä palasiksi ja sit aattelin tehä ton seoksen ja pyöritellä ne palaset siinä ennen uppopaistoa. Pari kysymysmerkkiä on eli missähän suhteessa nuita jauhoja ym. pitäisi laittaa ja kuinkas sit sen kastikkeen kanssa pitäisi toimia, kun osassa resepteistä sanotaan että se kastike pitäisi sekoittaa 50/50 suhteessa sulatetun voin kanssa ja osassa ei ole mitään mainintaa moisesta.

En löytänyt tuota kyseistä frityyrireseptiä, ja unohdin tuon oluen, mutta tässä yksi varmasti toimiva.

2dl olutta
2dl vehnäjauhoja
1 munanvalkuainen
cayannepippuria
mustapippuria
suolaa

Koostumuksen pitäisi muistuttaa pannukakkutaikinaa. Mausteet maun mukaan. Muista, että öljyn pitäisi olla 180-asteista. Omaan makuun esim. Frank's ja Texas Peten wings-kastikkeet ovat sellaisenaan hyviä. Jos on vähempi chilitoleranssia, niin juuri voilla lantraamaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Jaahs, laitetaan nyt tänne oma suosikki resepti, kun tuntuu kysyntää olevan.

Testasin itse yksi päivä Poppamiehen oman suositus reseptin pienellä modauksella, ja sehän toimi! Todella yksinkertaista vielä.

Eli ihan Prismasta ostetut siivet laitoin Poppamiehen "tulinensiipikastike":sta ja voista lantrattuun marinaadin. Annoin tuossa olla hetken. Noin puolet siivistä laitoin sellaisenaan marinaadissa pellille, ja puolet pyörittelin vielä ihan normaaleissa vehnäjauhoissa. Siivet pellille, ja pelti uuniin, paiston aikana kääntelin niitä muutaman kerran, jotta molemmista puolista tuli kivan rapeita.

Kastike sitten vielä samasta lantrinkista ja avot! Avokki tykkäsi enemmän jauhotetuista, ja itse taas vain marinaadissa olleista. Jatkossakin samalla kaavalla näitä tulee varmasti valmistettua. Siivet olivat tasoltaan ns. hyvää ravintolatasoa. Eli joskus saanut parempiakin, mutta yleistaso tuntuu olevan heikompi.

Niin ja mökille hankin talvella tuollaisen Poppamiehen "mietosiipikastike" purnukan siinä toivossa, että ei tarvitsisi niin paljoa voilla lantrata. Tuolla kastikkeella siivet ei kuitenkaan onnistuneet alkuunkaan. Jotenkin kastike maistui porkkanalle. Ja oli rasvapitoisuudelta heikompaa joka sitten ei tuonut totuttua rapeutta uunissa paistettaessa. Oma teoriani onkin, että tuo tulinenkastike lantrataan tehtaalla porkkanamehuun, jolloin tulee "mietokastike".
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Kaikkihan tietää, että Tampere on Suomen siipipääkaupunki. 50 % Suomessa syödyistä siivistä nautitaan Tampereella. Siipiweikot, Hook, Speak Easy ja Sticky Wingers muodostavat siipien terävimmän kärjen, jonka tietotaito leviää myös muihin alueen siipiravintoloihin

Tuossa on timanttinen nelikko, jonka keskinäisesta paremmuusjärjestyksestä jokaisella on oma mielipiteensä. Valitettavasti Sticky Fingersin kohdalla on tilanne sellainen, että palvelu siellä on heikkoa. Ei ole harvinainen tilanne, jos ruokaansa joutuu odottamaan yli tunnin. Jos siis joku noista neljästä poistuu kuvioista muutaman vuoden sisään, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä se on Sticky Fingers.
 

vilho

Jäsen
Tuossa on timanttinen nelikko, jonka keskinäisesta paremmuusjärjestyksestä jokaisella on oma mielipiteensä. Valitettavasti Sticky Fingersin kohdalla on tilanne sellainen, että palvelu siellä on heikkoa. Ei ole harvinainen tilanne, jos ruokaansa joutuu odottamaan yli tunnin. Jos siis joku noista neljästä poistuu kuvioista muutaman vuoden sisään, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä se on Sticky Fingers.
Itse tulee nykyään käytyä eniten juuri Sticky Wingersissä ja ei ainakaan omalle kohdalle ole sattunut näitä pidempiä odotteluita, mitä nyt liigakarsintapelien aikaan alakerrassa. Siinäkin oma pelisilmä on auttanut kun on tilannut ajoissa, eikä vasta sitten kun kaikki ihmiset ovat tulleet peliä katsomaan. Tilauksia tulee yhtäkkiä se +50 niin ymmärtäähän se, että siinä kestää. Ja vielä on yläkertakin auki samaan aikaan ja siellä kansalaisia syömässä.

Aluksi siellä kyllä oli suuriakin ongelmia ruuan toimituksen keston kanssa, mutta eikös se ole sitä vähän jokaisessa uudessa ravintolassa. Pääasia on, että palvelu parantuu kun rutiinit tarttuvat jokaiselle työntekijälle. Sticky Wingersin takanahan on Restamax-konserni (ravintola.fi), joten sinänsä en usko kuppilan mihinkään häviävän, konsepti on kuitenkin melko toimiva kun on paljon erilaisia kastikkeita ja alakerran sporttibaari tarjoaa erinomaiset puitteet katsoa lätkää.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Aluksi siellä kyllä oli suuriakin ongelmia ruuan toimituksen keston kanssa, mutta eikös se ole sitä vähän jokaisessa uudessa ravintolassa. Pääasia on, että palvelu parantuu kun rutiinit tarttuvat jokaiselle työntekijälle.

Ne suuret ongelmat oli tosiasia vielä kaksi viikkoa sitten, kun itse siellä istuin pohtimassa, pitäisikö tilata jostain lähipaikasta pizza, kun nälkä alkoi yli tunnin odottelun jälkeen olla jo melkoinen. Viiden hengen seurueestamme kaksi oli sitä mieltä, että ei mennä sinne, kun palvelu on tolkuttoman hidasta, mutta hävisivät äänestyksen. Päätös alkoi tuntua huonolta jo siinä vaiheessa, kun tilauksen tekeminen tiskillä vei seurueeltamme kymmenisen minuuttia. Odottelu sitten varmisti sen, että seuraavaan käyntikertaan menee todella kauan. Ruoka oli kyllä hyvää joten sääli, jos homma mokataan kehnolla palvelulla.

Se on aika sama, kuuluuko ravintola johonkin konserniin, jos sinne ei enää tule asiakkaita. Paikka pistetään sitten kiinni ja tilalle mietitään joku uusi konsepti.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
On tullut itsekin käytyä muutaman kerran Sticky Wingersissä ja joka ainoa kerta on ollut jotain häslinkiä. Ei sinänsä mitään se suurempaa, mutta nämä pitkät odotusajat, väärät ruoat, alakerran kiinni oleminen kun ei pitäisi ja samalla matsien jääminen näkemättä aina hieman vaikuttavat fiilikseen.

Ravintolalla olisi kaikki mahdollisuudet olla oikein nasta sporttiravintola, mutta tuntuu että ei vieläkään olla saatu kaikkia ongelmia korjattua. Voi toki olla ettei niitä edes kiinnosta.

2/5
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Ravintolalla olisi kaikki mahdollisuudet olla oikein nasta sporttiravintola, mutta tuntuu että ei vieläkään olla saatu kaikkia ongelmia korjattua. Voi toki olla ettei niitä edes kiinnosta.

Sehän tuossa juuri harmittaakin, kun konsepti on kunnossa ja ruoka oikeasti hyvää. Jos ruoka olisi roskaa niin sitten joutaisi kaatua vaikka heti. Tosissaan toivon, että palvelu saadaan kuntoon ja paikka menestyy.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäs on paikkojen taso Helsingissä? Itsellä kokemukset vain Sports Academysta ja Gringos Locosista eikä kumpaakaan oikein kehua voinut. Onko jossain mestaa, jossa siivet olisivat oikeasti hyviä?
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Spiikkareiden tai Stickyn mainitseminen samassa lauseessa on kunnianloukkaus koko siipikulttuurille. Molemmissa mestoissa aivan luokatonta asiakaspalvelua.

Todellakin, vieläkö spiikkareissa joku edes käy? Vuosikaudet kyllä silkkaa rahanhaaskausta koko paikka. Samoin Sticky Wingers jää kyllä valovuoden Hookille ja Siipiweikoille, eikä tarvitse enää käydä.

Parhaat systeemit saa omastakin mielestä juuri Kehräsaaresta, on aina saanut ja varmaan sitä pysyykin uskollisena samalle paikalle, vaikkei Siipiweikoissakaan mitään vikaa ole, hyvät siivet jne.

Kunnioittakaa perinteitä ja arvostakaa laatua, syökää Hookissa tai Siipiweikoissa!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Siparit on siis edelleenkin erinomainen ja tasonsa säilyttänyt klassikkoasemansa? Hook on ollut ainakin itselleni vakituisempi siipipaikka 9 Tampereen jälkeisen vuoden aikana, kun Siipiweikkoja on joku jossakin kohti mennyt haukkumaan ja sinne ei varsinaisesti ole halukkaita menijöitä kulloisistakin seurueista ollut... Hyvä tietää ja kesäloman kulttuurieväspaikka onkin tällä päätetty.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Mikäs on paikkojen taso Helsingissä? Itsellä kokemukset vain Sports Academysta ja Gringos Locosista eikä kumpaakaan oikein kehua voinut. Onko jossain mestaa, jossa siivet olisivat oikeasti hyviä?

Henry's Pub täyttää ainakin omat laatuvaatimukset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös