Buffalo Sabres 2016–2017

  • 54 142
  • 145

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Taas tullut Sabresille jatkoajalla turpaan ja näemmä hienosti ryssitty kolmen maalin johto viimeisessä erässä, eilen pelannutta joukkuetta vastaan. Lisäksi Kulikoville varmaankin muutaman pelin pelikielto tuloillaan. Onko enemmän matseja katsoneilla toiveikkaita odotuksia jatkoa ajatellen vai alkaako tämäkin kausi jo valua käsistä ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Taas tullut Sabresille jatkoajalla turpaan ja näemmä hienosti ryssitty kolmen maalin johto viimeisessä erässä, eilen pelannutta joukkuetta vastaan. Lisäksi Kulikoville varmaankin muutaman pelin pelikielto tuloillaan. Onko enemmän matseja katsoneilla toiveikkaita odotuksia jatkoa ajatellen vai alkaako tämäkin kausi jo valua käsistä ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan?
Eipä tässä päätä pensaaseen kannata laittaa, paljon löytyy hyvää, mutta joukkue ei silti pysty kääntämään otteluita voitoiksi. Sikäli ikävä, että varsinkin Canucksia vastaan joukkueella oli hyvä työmoraali, mutta Markström oli pelissä loistava. Maalinteko tökkii edelleen tasaviisikoin eikä päästä oikein kulmista hyville tonteille. Ylivoima sen sijaan toimii ihan kohtuu kivasti varsinkin kun Moulson on nostanut päätänsä. Joukkue kaipaa paljon Eicheliä tuomaan kakkosketjuun sitä tarvittavaa maalien tekemistä. Tällä hetkellä joukkueen ketjut ovat ihan hyvällä mallilla ja sikäli jopa ikävä, että Kanen kaltainen pelaaja tulee jossain vaiheessa tuolta syömään yhden pelaajan paikan.

Phillyä vastaan kaikki oli omissa käsissä, mutta sitten ryssittiin loppu alivoimalla eikä hyvän pelin pelannut Nilssonikaan voinut mitään. Väkisinkin tällaiset pelit latistaa tunnelmaa ja vieraskiertue päättyi ikävästi. Kulikovin taklauksesta tuli pelissä vain kakkonen enkä nyt tiedä oliko se niin paha. Aika Stevensmäinen taklaus.

Tiukkoja pelejä ollut, mutta nyt pitää vain alkaa kairaamaan niitä voittoja.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tuntuu vain siltä, että vaikka siellä kentällä tehtäisiin kuinka paljon hommia, sitä kiekkoa ei maaliin saada. Minnesotalle tyylipuhdas 4-0 voitto. Joukkue oli selkeästi saanut sitä työmoraalia takaisin, joka uupui tuosta Philly pelistä, hyvin saatiin pyörityksiä vieraiden kenttäpäätyyn ja päästiin jopa sektoreille ampumaan, mutta ei edes pompi sisään. Hyvin hoiti Dubnyk ja vieraiden puolustus maalinedustan eikä päästy sieltä lapioimaan kiekkoa. Vaikka ei maaleja tehty, kuten sanottua, pelistä löytyy paljon hyvää joka tapauksessa. Omissa pelataan selvästi varmemmin eikä tule siellä niitä pahoja kiekon menetyksiä. Joukkue pelaa hyvin fyysistä peliä, mutta kuitenkin niin ettei jäähyjä vihelletä.

Normaalisti hyviä aloittajia olevat Staal ja Koivu eivät kyllä Buffaloa vastaan pärjännyt aloituksissa. Tai no, O'Reilly siellä kyllä kapellimestarina oli vastassa hyvin usein. Koivulle 10/24 ja Staalille 4/15 aloitukset, kun taas O'Reilly napsi mukavasti 24/32 aloitukset. Tuo määrä on kyllä aivan käsittämätön, kun otetaan huomioon se, että tällä kertaa O'Reilly ei pelannut edes 20 minuuttia. Hän ottaa lähes aina erikoistilanteissa aloitukset ja polkee sitten vaihtoon, jos on jo aiemmin siellä ollut. Toiseksi eniten aloituksia otti Larsson, jolla on vaivaiset 11, mutta voitti niistä 6. Sikäli hämmentävän vähän, koska Larssonin ketjua käytetään hyvin usein vastustajan parhaimpia vastaan.

Ennen Philly peliähän O'Reilly oli merkannut isoimmat jääajat keskiarvoltaan koko liigassa. Nyt selvästi huomaa, että Canucks ja Flames peleissä jääaikaa tuli yli 24 minuuttia, on se nyt pudonnut 21:sta jopa alle 20:een. Vaikka kuinka paljon O'Reilly tekee hyviä asioita jäällä ja on joukkueen paras hyökkääjä, on onneksi Bylsma viisastunut sen verran, että sitä peliaikaa kannattaa jakaa. Joukkueessa on kuitenkin leveä materiaali hyökkäyksessä eikä se oli yhden ketjun varassa. Varmasti vaikuttaa myös sekin, että Sabres pelaa tulevana viikonloppuna ensin lauantaina Panthersia ja sitten sunnuntaina Jetsiä vastaan. Ja ensi viikolla on heti tiistaina ja torstaina pelit, joten kiirettä pitää.

Suomalaisille kiekkofaneille herkkua siis tarjolla, kun lauantaina Panthersia vastaan pelataan jo Suomen aikaan klo. 20. Sunnuntaina sitten lisää makeaa tarjolla, kun Laine ja Jets tulevat vastaan klo. 21.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kiitettävä viikonloppu takana, kun Sabres napsii pisteet Panthersilta ja Jetsiltä. Täytyy kyllä myöntää, että odotukset eivät korkealla olleet tuon Wild pelin jälkeen. Mutta hyvin tärkeitä pisteitä ja saa olla Eichel tyytyväinen joukkueensa peliin poissaollessaan. Voitaisiin hieman käydä lävitse kokonaisuuksia peleistä.

Maalivahtipelistä tuskin voi moittimisen sijaa sanoa, kun päästetään yksi maali kahteen otteluun. Nilssonille saatiin ensimmäinen voitto Sabresissa ja sekin tuli nollapelillä. Kyllähän varsinkin Philly peli ennusti jo sitä, että tämä voi tapahtuakkin, todella hyvää tekemistä kaverilta, jolta en olisi ihmeitä odottanut. Taisi olla myös Nilssonin uran ensimmäinen nollapeli samalla. Tuo varsi mitä Nilsson kantaa mukanaan on kyllä maaginen ja peittää pirun hyvin, ei siinä oikein rakoja meinannut Floridan pelaajat löytää. Kaksi asiaa jäi silti mieleen. Reboundeissa hän oli yllättävän hyvä, tarkoitan sitä, että kiekot eivät pudonneet eteen vaan sai vangittua ne ykkösellä. Se helpottaa aina paljon puolustajien tekemistä ja sitä, että puolustajat voivat luottaa siihen, että seläntakana homma toimii. Koko voi sitten joskus olla jossain asiassa huono, ja se näkyi selvästi tolpalta tolpalle menossa. Ei se kyllä kaunista ollut ja tuntui menevän valovuosi sen toteuttamisessa. Robin Lehner tuli sitten terveidenkirjoille Jets peliin ja hyvin hänkin pelasi. Joutui kyllä enemmän hommiin kuin Nilsson, mutta loppupeleissä hyvin vähän sellaisia vaarallisia paikkoja joutui ottamaan kiinni. Toki siellä oli monta ohjauskiekkoa joita joutui ottamaan ja nekään eivät helppoja ole. Ruotsalaisten panoksiin voi olla todella tyytyväinen ja kyllä tämä enteilee ihan hyvää.

Mitä tulee sitten puolustuspeliin näissä otteluissa, oli se myös toimiva konsepti. Pakkiparithan ovat lähinnä menneet Gorges - Rasse, Kulikov - Bogosian sekä McCabe - Franson. Se on tullut huomattua, että varsinkin Gorgesin ja Fransonin peliajat pyörivät nykyään siellä 15 minuutin luokassa ellei jopa paljon vähemmän. Toki riippuen aina jäähyjen määrästä, tulee siellä Gorges olemaan hyvin paljon. Kuten nähtiin näissä peleissä, jossa otettiin aivan liikaa jäähyjä, perustuu Gorgesin iso yli 21 minuutin jääaika hyvin paljon myös tuohon alivoimaaikaansa. Gorges paahtoi äijämäiset yli 6 minuuttia alivoimaa Jetsejä vastaan, jossa jopa Rasse jäi toiseksi. Tätä myötä Fransonin peliaika jäi jopa 11 minuuttiin, jossa myös McCaben jääaika jäi jälleen vain 15:sta. Mä en oikein ymmärrä tätä McCaben tapausta. Hän pelaa joukkueen heikoimman puolustajan kanssa kolmosparissa illasta toiseen, ei tule jääaikaa erikoistilanteissa, vaikka on omiin silmiin ollut erittäin hyvä. Toki hän on vaikeassa tilanteessa, koska pareja yritetään tasapainottaa, mutta hyvin hämmentävä omasta mielestä. McCabella on oikeasti tässä joukkueessa eniten potentiaalia kiekolliseen peliin, toki valitettavasti hän ei ole niitä lunastanutkaan kunnolla. Ihmettelen sitä, kuinka hän ei ota sitä kiekollista roolia, vaikka eväät siihen olisi vai onko kyse muusta kuin hänestä itsestään.

Varmasti moni huomasi, kuinka kova jätkä se meidän Rasse oikein on, kun pelit illalla tulivat. Siis tällaista tekemistähän kaveri on hyvin paljon esittänyt ja tuo peli minkä eilen näytti, on sitä Rassea mitä häneltä joka ilta odotetaan. Nimeen katsomatta äijää lähtee seinille ja maalinedessä ukoilla on vain makuupaikkoja. Kiekollista roolia tarjotaan hyökkäyspäässä paljon ja sen hän kyllä hoitaa tyylillä. Hieman vain fiksumpia viimeistelyjä, varsinkin pariin otteeseen noustessa maalin takaa, laittoi hieman silmät kiinni sitä kiekkoa maalille. Rassen pelitapahan on hyvin paljon se, että ensin mies ja sitten kiekko. Eihän se aina se paras vaihtoehto ole, nähtiinhän se eilen siinä Wheeleriin kohdistuvassa taklauksessa. Toki Rasse varmasti odotti kiekon tavoittelu tilanteessa, että Wheeler olisi antanut kovuutta takaisin. Ongelmahan tuossa ykkösparissa on juuri se, että Rasse ja Gorges tykkäävät pelata enemmän ukkoa pois kuin mennä ottamaan se kiekko pois. Sitten joskus se kiekko vain hukkuu sen toimesta ja vartiointi ei onnistu. Ehkä siksi toivoisin Rassen vierelle jotain sellaista pelaajaa, joka on varmempi kiekon kanssa ja menee kiekolle, jolloin Rasse voi sitten käyttää vahvuuksiaan ja pistää äijää matalaksi. Tähän voisin nostaa siis nimen McCabe. Bogosianihan pelaa muuten aika samankaltaista peliä kuin Rasse ja on se kyllä monesti näkynyt huonossa valossa. Menee äijään kiinni, ei saa pidettyä, jolloin jää kakkoseksi ja sitten rikotaan. Hyvin huolimatonta pelaamista omissa Bogosianilta ja on kyllä jäähyherkkä kaveri. Jos saisi tuon perseilyn vähemmäksi, olisi kyllä Kulikovin kanssa molemmissa päissä täydellinen pakkipari. Kuitenkin yleensä homma toimii ihan mukavasti. WC:stä lähtien Kulikov on ollut kyllä aivan pirun hyvä hankinta. Selkeä upgrade ollut Pysykkiin.

Loukkaantumisia tuli jälleen viikonlopun pelien johdosta. Deslauries loukkasi polvensa Floridaa vastaan ja tulee olemaan viikkoja poissa. Fasching kärsii nivusvammasta ja ehti pelata Jetsejä vastaan ainoastaan yhden vaihdon. Tilanteesta ei ole vielä tietoja ole. Näiden takia Baptistehan pelasi Jetsejä vastaan ja olisiko sieltä sitten tulossa porukasta Bailey, Carrier tai Nylander ylös pelaamaan. Kyseessä on kuitenkin nelosketjun pelaajia, joten ehkä profiililta Nylanderista ei hyötyä olisi. Mitä tulee Eicheliin, hän on kävellyt ilman kipsikenkää ja sauvaa, joten hänen hoitonsa on menemässä seuraavalle tasolle. Paluu on kuitenkin todennäköisesti tapahtumassa vasta joulukuussa. Kane pystyy aloittamaan harjoittelunsa lähiaikoina, mutta luulen hänenkin paluunsa tapahtuvan marraskuun lopulla tai paremmassa tapauksessa puolessa välissä kuutta.

Ketjut ovat toimineet silti kohtuu hienosti poissaolojenkin takia. Ykkösketju on toiminut mukavasti. Pisteitä tulee joka ottelussa ja saadaan hyvää painetta hyökkäyspäähän. O'Reillyn ansiosta kiekko saadaan kuljetettua viivan ylitse, ettei sitä tarvitse kulmiin roiskia. Olen kuitenkin sitä mieltä, että myöhemmin Moulsonin paikka ei tule olemaan enää ykkösketjussa näillä otteillaan. Pelaa siis ihan ok, mutta ei riittävän hyvin, mitä ykkösketjun pelaajalta pitäisi odottaa. Maalithan hän on tehnyt ylivoimalla, joten ykkösyv:ssä häntä pitää peluuttaa. Kakkosketju pelaa kyllä hyökkäyspäässä kovalla työmoraalilla ja palkintoina on syntynyt maalejakin. Ei tätä ketjua saa rikkoa ollenkaan, koska kemiat toimivat hienosti. Oltiin siellä toki omissa varsinkin Jetsejä vastaan pariin otteeseen purjeessa ja aivan poikki, kiekkoa saatu pois millään. Tuntui muutenkin, että Florida peli edellisenä päivänä näkyi tämän ketjun otteissa eniten. Kolmosketju tekee sitten hyvin paljon töitä hyökkäyspäässä, mutta tulosta ei saada aikaan. Jotenkin kun ketjusta Ennis - Girge - Reinhart kuitenkin löytyy kaikkea mitä ketjussa pitää olla, ei silti kemiat oikein kohtaa. Varsinkin Reinhartin ja Enniksen välillä ei tällaista tapahdu. Toki se on nähtävissä myös siinä, että Enniksen pää on hyvin paljon alhaalla, jolloin katsetta ei paljon ylös tuoda, kun taas Reinhartilla päinvastoin. Siinä on vain se, että Reinhart ei tunnu pääsevän hyökkäyksissä kiekolle, jolloin voisi kavereille namuja tarjoilla. Nelosesta nyt ei paljon sanomista ole, Grant pelaa edelleen kelvollisesti keskellä, kovia minuutteja painaa alivoimalla ja taisi Jetsejä vastaan peliaikakin olla hyvin suuri nelosketjun sentteriksi. Baptistelta energistä peliä, mutta jotenkin sellaista päätöntä menoa, ahneesti koittaa kiekolle ja päästä laukomaan, mutta toivon kyllä malttia peliin.

Toivottavasti valmennus on antanut maalivahdeille treeneistä ansaitun vapaan, kun samalla voitaisiin tyhjiin ampua kiekkoja.

Jos tässä halutaan vielä pidemmälle tähtäimelle fantasioimaan ketjuja, voisi hieman pohtia:

Moulson/Ennis - O'Reilly - Okposo
Kane - Eichel - Reinhart
Foligno - Larsson - Gionta
Moulson/Ennis - Grant - Girgensons
Deslauries

Jokainen ketju pystyy siis kiekolliseen peliin. Ennis menisi selvästi hukkaan nelosessa, mutta ykkösessä voisi nousta jälleen sille tasolle mitä hänestä on. Tällöin Moulson pelaisi nelosessa, mutta olisi kuitenkin ykkösylivoimassa. Kakkosketju oli viime kaudella toimiva. Eichel ja Reinhart löysivät toisensa ja Kane tuo sitä tarvittavaa energiaa ja ryskettä laidoille. Muutenkin tuntui, että hän löysi identiteettinsä nuorten kanssa. Ja jos saisi vielä sen pelin, mitä hän osoitti harjoituspeleissä, olisi tuo ketju kyllä herkullinen. Statistiikan rooliin tässä jää Des, mutta olisi hyvä paikkaamaan. Ja tuntuu muutenkin, ettei noista loukkaantumisista päästä eroon.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Hommahan jatkui viimeisten raporttien jälkeen kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Näistä siis Wild ja Sens kaatuivat ja Leafs haki niukan voiton Sabresista. Selvästi ainakin Wild otteluun Sabres oli lähtenyt aivan eri asenteella kuin siihen viime otteluun, jonka Wildille hävisivät. Ensimmäinen erä oli Sabresin parasta kiekkoa ja Wild oli aivan jaloissa. Mutta kuten hommaan aina kuuluu, tuo flow ei aina 60 minuuttia pidä, joten se kestikin sen vaivaisen erän. Mielestäni 40 minuuttia olikin sitten enempi Wildin hallintaa ja muuriin johon Sabres voi kyllä luottaa on Lehner, joka tuostakin voiton kairasi. Larssonin tuuri maalilla Sabresille siitä pisteet. Sikäli ei yllätä, että loukkaantumislista kasvoi tuon ottelun myötä jälleen yhdellä. Bogosian jätti leikin kesken polvivammaan ja arvioitu toipumisaika on 3-4 viikkoa.

Leafs pelistä vain sen verran lyhyesti, että kyllähän Andersen oli tuossa herra ja hidalgo, torjui reilu 40 laukausta ja taisi Sabres laukoa ottelussa yli 70 kertaa. On tultu eteenpäin niistä ajoista, kun Sabres hädin tuskin laukoi 20 kertaa pelissä. Pelissähän oli mukana Bailey ja Nelson. Hyvin energinen peli nelosketjulta. Nelsonilta enempi sellainen perus peli, huomaa että ensimmäinen peli eikä oikein ole aivan kartalla.

Sens peli päättyi sekin 2-1, joten kaikki viikon ottelut päättyivät samanlailla ja maalieroksi muodostui 5-4. Kokonaiskuvahan nyt on sellainen, että Sabresiä vastaan ei helpolla montaa maalia tehdä, joukkue on koko liigassa viidenneksi vähiten päästänyt maaleja. Ja suurin syy sille on huikea maalivahtipeli. Nilssonilla 3 ottelua ja Lehnerillä 8 ottelua takana ja tämä ruotsalaistandemi on onnistunut hienosti. Kyllä ne Lehner epäilijät saavat nyt miettiä uudestaan kaverin tekemisiä, koska kyllä taas Sens peli osoitti kaverin kyvykkyyden. Niitä epäilijöitä on ollut toki myös Sabres faneissa. Sinänsä hauska, että kun katsoo joukkueen paperia, siellä on kokematon ykköskassari, puolustus on vain mukiinmenevä ja hyökkäyksessä on laajuutta, mutta potentiaalia. Suurin ongelma on kuitenkin se, mikä ei pitäisi olla eli hyökkäyspeli. Maalivahdit ovat antaneet mahdollisuuden voittoon joka ilta ja puolustus pelaa jopa yllättävän hyvin siihen nähden, millaisia kavereita meillä siellä onkaan. Ja pakkohan sen on näkyä, kun katsoo päästetttyjä maaleja. Hyökkääjät eivät yksinkertaisesti saa paikoista sisään ja pitkällä tähtäimellä ei voida tuudittautua maalivahteihin vaan niitä maaleja on saatava enemmän kuin 1-2 per ottelu.

En ole mikään tilastonörtti, mutta kyllähän sen on huomannut että valitettavan vähän joukkue tekee suorilla hyökkäyksillä maaleja. Ylivoimahyökkäyksiä ei ihan hirveästi tule, vastustaja on päässyt rytmittäytymään omiin jo sen verran hyvin. Syöttöpeli ja avauspeli on se, mikä on omiin silmiin aika heikkoa. Puolustustajilta ei tule riittävän laadukkaita syöttöjä hyökkääjille vauhtiin, että saataisiin nopeita hyökkäyksiä. Bylsman pelitavassakin on se ongelma, että päädytään heittämään usein puolustajalta hyökkääjälle kova syöttö, jolloin tehtäväksi jää vain ohjata kiekko päätyyn ja äijät perään. Joukkueessa on kuitenkin taitoa kuljettaa se kiekko alueelle ja tarvittavalla pelisysteemillä se onnistuu jopa hieman puukäsiltäkin. Bylsmahan pisti joukkueeseen tultaessa ensin puolustamisen kuntoon viisikkona ja se alkaa tuottamaan hedelmää. Toivon oikeasti, että tätä kiekkoa ei pelata edes puolta kautta vaan siihen hyökkäyspeliinkin on tultava muutoksia, jos niitä maaleja meinataan tehdä. Toki sieltä saadaan Eichel jossain vaiheessa sitten askiin mukaan, joka edesauttaa tuota hyökkäyksiin lähtöjä.

Mitä tulee vielä joukkueen erikoistilanne pelaamiseen, se puoli on ainakin kohtalaisen hyvällä mallilla. Ylivoima Sabresilla on liigan 9. parasta ja alivoima on sitten hieman keskikastia paremmalla puolella. En nyt noita tilastoja löydä, mutta voisin kuvitella että Sabres on yksi vähiten jäähyjä ottanut joukkue. Ei tule meinaan otteluita kohden kuin ehkä 1-3. Aloituksissa Sabres on myös ollut hyvä, O'Reilly oli vielä Leafs ottelun jälkeen viidenneksi paras aloittaja koko liigassa, nyt hän on 7. Täytyy kuitenkin prosenttimäärään sen verran ottaa kiinni, että O'Reilly aloittaa hyvin paljon, joten senkin puolesta tilastot valehtelevat joidenkin eduksi. Grant on liigassa 15:sta paras aloittaja ja hänellähän on sitten reilusti vähemmän aloituksia kuin O'Reillylla. Girgen prosentti on 50:n paremmalla puolella ja Larssonilla sitten niukasti huonommalla.

Viidestä viimeisestä ottelusta ollaan voitettu neljä, joten tyytyväinenkin toki voidaan olla.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ensi yönä pelataankin sitten itselle ja Sabres faneille se mielenkiintoisin ottelu, kun vastassa on Boston Bruins. Näillä löytyy melkoinen historia ja pelit ovat olleet aina hyvin viihdyttäviä. Sabres ei muutoksia otteluun tee, vaikka Ennis ja Kulikov eivät reenanneet. Hienon näköinen tuo halli Bostonin yliopistossa, jossa myös Buffalo pääsi reenaamaan.

Semmoinen pieni tieto, että Buffalo on ainoa joukkue, jossa ei puolustaja ole maalia tehnyt. Tuo on kyllä hyvin huono juttu ja kertoo paljon siitä, kuinka vähän puolustajat ottavat roolia hyökkäyksissä. Maalia voidaan odottaa Rasselta tai McCabelta, mutta eivät kumpikaan pääse sellaisille sektoreille edes laukomaan, josta niitä maaleja voisi syntyä.

Tim Murray olettaa Evander Kanen treenaavan kunnolla tällä viikolla ja saattaa päästä tositoimiinkin jo viikonlopun aikana.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kun pääsi kehumasta sitä, että joukkue ei ole juuri päästänyt maaleja ja ei olla jäähyjä otettu, se hoidetaan samantien "kuntoon" Bruinssia vastaan. Kyllähän tuo nyt aivan itse hönöiltiin, kun otettiin peräkkäin nuo neljän minuutin jäähyt. Toki hieman itseä kummastutti nuo jäähyt. Girgen maila osui Backesin naamaan ja tuomarit ei tätä huomannut, pitkän pohdiskelun jälkeen tuomarit päättivätkin antaa siitä jäähyn. McCabelle perään kampituksesta jäähy, vaikka se oli kaukana kampituksesta, siihen päälle sitten epäurheilijamainen käytös.

Muutama hyvä paikka Sabresille koko pelissä, mutta Bruins oli selvästi parempi tuossa ottelussa ja olihan tuo heikoin esitys Habs pelin kanssa. Vetää sen verran sanattomaksi tuo peli, ettei oikein saa mitään sanotuksi.

Viime kesän draft tilaisuuden yhteydessä Sabres ja Wild olivat jutelleet mahdollisesta treidistä, jossa olisi liikkunut mm. Evander Kane. Tätä keskustelua on käyty ainakin Michael Russon mukaan tuossa syksyn mittaa, mutta samoihin ajatuksiin ei olla päästy. Murrayn mielestähän siis Kane olisi ollut kauppatavara Sabresin puolelta, mutta Wildin puolelta oltaisiin mahdollisesti haluttu Reinhart. Sabresihan tarvisi leftin puolustajaa ja luulisin sen olleen, Brodin. Kanen tilanne on kyllä se, että myynti/vaihtoarvo on sama kuin yrittäisi myydä vanhaa Nissania, käyttöarvo nousee sen yläpuolelle eikä ole siksi järkeä myydä/vaihtaa. Kyllähän se tilanne vaikuttaa siltä, että Kane on tulevaisuudessa Vegasin miehiä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ei saada kyllä koko kautena koko porukkaa yhtä aikaa jäälle, se on 100% varmaa, tällä en tarkoita että joku nyt loukkaantui loppukaudeksi vaan tätä tuurin määrää. Evander Kane teki paluun jo Sens peliin ja pelasi ykkösketjussa, mutta kun joku tulee niin jostain on luovuttava. O'Reilly ja Ennis eivät Senssiä vastaan pelanneet. O'Reillylla tilanne on vain lyhytaikainen, en osaa sanoa mikä on takana, mutta pitäisi olla viikonloppuna peleillä. Enniksellä on sitten vartalovamma ja hän on poissa kahdesta kolmeen viikkoon. Eichel on käynyt lääkärin vastaanotolla ja hän pääsee jäälle harjoittelemaan lähiaikoina, toivottavasti hänen kanssaan ei kuitenkaan kiirehditä liikaa. Fasching oli harjoitellut ja hänen paluuseen tuskin kauan ole.

Ihan ok tulos Senssiä vastaan siihen nähden ettei kaksi parasta sentteriä ollut peleillä. Tästä olisi voinut jopa jatkoajalla ottaa se kaksi pistettä, mutta kiekkojumalat eivät armahtaneet Buffaloa. Varsinkin tilanne jossa Gionta heitti kiekon luukulle Girgelle, kiekko menee ylärimasta Condonin luistimeen, siitä tolppaan ja Condon vippaa sen räpylällä pois. Rasse saapuu paikalle ja veto kimpoo siitä kulmaan. Tämän jälkeen olikin Giontalla unelma paikka, mutta ei vain uponnut. Tyytyväinen silti saa olla tuohon jatkoajan meininkiin tällä kertaa, oltiin paljon aktiivisempia kuin vierailijat ja mielestäni oltaisiin ansaittu voittaa. Toisaalta sitten taas tuo varsinaisen peliajan 40 viimeistä minuuttia ei oikein vakuuttanut, tuntuu että oltiin yhtä liisterissä kuin Bostonissa. Muutama mukava paine saatiin, mutta aika sähellystä puolin ja toisin.

Ristolainen merkkautti lähes 30 minuutin peliajan, kun otetaan huomioon myös jatkoaika. Karlsson pelasi Ottawalta yli minuutin vähemmän. Ei voi kuin ihailla tuon pelaajan pelaamista vaihdosta toiseen hyökkäysalueella ja se avauspeli on kyllä kaunista. Aivan huikea "puolustaja" Tällä tarkoitan sitä, että onhan sitten Karlsson kyllä omissa puolustaessa aika heikko. Häviää kaksinkamppailuita ja tuntuu ettei oikein mene kiekolle ahnaasti.

Pelistä molemmilta nostaisin hyökkääjät esiin, jotka kyllä vakuuttavat joka pelissä jonka näen. Hoffman on Ottawalla kyllä huikea kaveri, kiekko tottelee mukavasti ja luistin kulkee. Pirun vaikea saada kiekkoa pois. Pysyy se energiakin päällä, kun peluutukset ovat hyvin tasaisia Ottawalla. Buffalolta nostettava esiin Girgensons, jonka työmäärä on valtava. Tekee töitä aivan älyttömästi, pistää taklauksia ja ottaa niitä vastaan eikä pahemmin hetkauta. Yksi maali on silti pienoinen pettymys ja toivoisin hänen saavan spotin Eichelin viereltä, kun paluu joskus tulee. Peliaikakin on jostain syystä hyvin pieni, vaikka on joukkueen parhaimpia pelaajia. Jatkoaika mukaan lukien et saa edes 13 minuuttia jääaikaa ja pelaat kolmosketjussa, niin on peluutuksissa paljon vialla. Sitten on Schneider joka teki uransa ensimmäisen pisteensä ja jääaika ei ole edes 8 minuuttia.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kaksi hyvin surullista joukkuetta oli vastakkain viime yönä, kun Flames tuli Buffaloon vieraaksi. Flamesin tilastot olivat aika kamalat, kun joukkue on päästänyt liigassa eniten maaleja, ylivoima on liigan heikointa, alivoima toiseksi heikointa eikä sekään parantunut Buffaloa vastaan, kun kotijoukkue iski 3 maalia ylivoimalla. Siihen vielä lisäksi se, että Flames on ottanut liigassa toiseksi eniten jäähyjä. Kertoo silti kotijoukkueestakin jotain, kun on vain piste Flamesia enemmän, mutta toki pari ottelua vähemmän.

Todella vaikeaa on ollut Sabresilla tämä kausi ja kyllä nämä kahden viime ottelun voitot antavat hieman toivoa tähän kauteen. Joukkue onnistui tekemään neljä maalia, joka on toiseksi eniten ottelua kohden tällä kaudella, se vain kertoo kaiken oleellisen. Vaikka puolustus pelaaminen toimisi kuinka hyvin, ei voida sen taakse ajautua, koska jääkiekko on maalintekopeli. Loppupeleissä ei voida loukkaantumisten taaksekkaan piiloutua, koska ne mitä meillä on, niillä on myös onnistuttava.

Lehneriltä ja Nilssonilta jälleen huippupelit. Lähinnä naurattanut, kun jotkut fanit pistävät tappiot maalivahtien piikkiin, koska jostain se syyllinen on haettava. Moni on sitten toki korjannut tätä heille, koska maalivahdit ovat olleet juurikin se osa-alue, mikä meillä on toiminut ja antanut mahdollisuuden voittaa pelejä. Huomattiinhan se Penguinsiakin vastaan. Kuinkahan heikosti tuo Rochester on AHL:ssä pelannut, kun maaleja on tullut omiin niin paljon. Kuitenkin Falk ja Fedun ovat pelanneet mainiosti ylhäällä ja Fedunihan pääsi Penguins pelissä tähdistöönkin. Fedun on pelannut nyt 3 ottelua, joissa on syntynyt 4 syöttöä. Kaverihan on jo 28 -vuotias eikä pelejä ole kuin 15 vyöllä NHL:ssä. On päässyt aiemmin pelaamaan muutaman pelin kolmessa eri seurassa. Huomasi kyllä, että Rasselle annettiin selkeästi vähemmän jääaikaa, kun nyt se jäi "vain" 25 minuuttiin ja hyvä näin. Evander Kanelle isoin jääaika hyökkääjistä, sekin johtuu lähinnä siitä, että Kane jää usein ylimmäksi karvaamaan. Pelasi kyllä omaan silmään parhaimman pelinsä ja alkaisiko sieltä pikku hiljaa löytyä se oma pelinsä.

Samson Reinhartista on hyvin vähän puhetta ollut, pari vuotta takaperin kakkosena koko draftissa varattu Sam, on nousemassa selvästi joukkueen tärkeimpiin pelaajiin. Viime kausi osoitti jo sen, että Eichelin kanssa kemiat toimivat ja maalejakin kertyi tulokaskaudella 23 maalia. Eikä Reinhart ole normaalisti kunnostautunut maaleissa, enemmän hän on se, joka laittaa niitä oivaltavia syöttöjä ketjukavereille. Flames pelissä nähtiin se, kuinka pienessä tilassa pyöritti parit pelaajat ja antoi Folignolle kiekon ja hän iskikin maalin. Valitettavasti Reinhartin paikka ei ole pelaajien Folignon ja Giontan kanssa, kun nyt heidän kanssaan on pelannut. Tuo kaksikko tykkää pelata enemmän sitä kulmakiekkoa ja raapii kiekkoa väkisin maalille ja laukoo sieltä täältä. Reinhart pitää kiekkoa ja hakee maltilla sen paikan kaverille, siihen tarvitsee juurikin Eichelin tyylisen pelaajan, joka on samalla aaltopituudella. Johan se huomattiin viime kaudella. Kaikessa hiljaisuudessaan kuitenkin Reinhart on tämän hetkisistä hyökkääjistä ollut paras ja vaikka niitä tehoja ei tulisikaan, on se tiedossa, että kun kaveri jäällä on, kyllä tapahtuu.

Loukkaantumisista sen verran, että Ennisin paluu on todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella. Kulikov on "Day-to-Day", Bogosianin odotetaan tekevän jäälle paluuta ja O'Reilly saattaa pelata jo Detroittia vastaan tällä viikolla, mutta en pitäisi hengitystä asian suhteen. Tim Murray on huhujen mukaan käynyt keskustelua pelaajavaihdosta viime viikolla, mutta sen isompia johtopäätöksiä ei kannata tehdä.
 

Sakkem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres & Tappara
Loukkaantumisista sen verran, että Ennisin paluu on todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella. Kulikov on "Day-to-Day", Bogosianin odotetaan tekevän jäälle paluuta ja O'Reilly saattaa pelata jo Detroittia vastaan tällä viikolla, mutta en pitäisi hengitystä asian suhteen. Tim Murray on huhujen mukaan käynyt keskustelua pelaajavaihdosta viime viikolla, mutta sen isompia johtopäätöksiä ei kannata tehdä.
Lisätään tähän vielä, että Jack Eichel on ollut jäällä jo noin seitsemän kertaa. Murray oli kuulemma(hfboardsilta luettuna, en löytäny itse tätä uutista) jossain haastattelussa sanonut pari päivää sitten, että Eichel palaa tositoimiin todennäköisesti parinviikon päästä. Buffalon pelit on tällä kaudella ollut aivan hirveää katseltavaa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, joten Eichelin paluu on pelien viihdearvonkin kannalta huikea uutinen. Hänen taitotasonsa sai viimekaudella muuten tylsistä peleistäkin viihdyttävää katseltavaa. Tästä "Loppupeleissä ei voida loukkaantumisten taaksekkaan piiloutua" olen itse hiukan eri mieltä, sillä koko NHL:stä ei löydy montaakaan seuraa jotka kestäisivät kahden kärkisentterin ja kahden top4 pakin poissaolon. Tähän kun vielä lisätään Enniksen ja Deslaurieirsin poissaolot, niin aika AHL-pelaaja painoitteinen meidän rosteri on tämän kauden ollut.

Prospect puolella kauden suurin yllättäjä on ollut viime dratin kolmoskierroksella varattu Cliff Pu, joka on jo tähän mennessä tehnyt paremmat pisteet kuin koko viimekaudella. Hänellä on tilillään 20 otteluun komeat 16+23=39 pistettä, ja piste putki on venynyt jo 18 otteluun. Jo draftin aikaan tiedettiin, että seuraavan kauden pisteet tulevat nousemaan reilusti, sillä Marner, Thachuk ja Dvorak siirtyivät pois hänen tieltään NHL:lään. Mutta ei kai kukaan näin huimaa parannusta osannut odottaa. Pu osaa pisteiden lisäksi myös puolustaa, ja hänen aloitusprosenttinsakin on kiitettävä 66% tältä kaudelta.

Pakko myös kiittää adettia hänen panostuksestaan tähän ketjuun. Ilman hänen asiantuntevia viestejään täällä olisi "melko" hiljaista. Buffalon ketju taitaa tällä hetkellä olla ihan viimeisten joukossa viestien ja lukukertojen perusteella. Mutta eiköhän Buffalo ala täälläkin nousemaan, kun viimestään ensikaudella mekin taistelemme playoffeissa. Toivottavasti saadaan joskus vielä @Dissonanssi :kin takaisin tänne kirjoittelemaan, jonka viimeisestä viestistä näyttäisi olevan jo yli vuosi.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Se olisi hyvä juttu jos saataisiin Eichel ensi kuussa peleille mukaan, kuitenkaan toivottavasti sen kanssa ei kiirehditä liikaa, ettei kaveri tule pelaamaan puolikuntoisena. Tosin, sitä riskiä tuskin kukaan haluaa ottaa. Kieltämättä hieman väärin tuon asian ilmaisin, tuo porukka joka meillä on poissa, on melkoinen lovi joukkueeseen. Joka tapauksessa sieltä on tultava sitten muiden esiin ja kantaa vastuu, kun tällaisia pelaajia on poissa. Mutta kyllähän sen huomaa, että vaikka esim. Larsson on pelannut hyvin, hän ei tule olemaan kärkikuusikossa kuin tällaisina aikoina. Yksinkertaisesti hänen vahvuudet tulevat esiin pienemmällä vastuulla eikä pelaamalla vastustajan parhaimpia vastaan. Toivoin joskus hänelle annettavan sitä vastuuta, mutta kyllä se tosiasia on ettei hänestä TOP-2 sentteriä tule, vaikka hyvä onkin. Huomaa varsinkin sen, että Okposo menee varjojen mailla, kun keskellä ei ole O'Reillya. Okposokin on tottunut liikaa siihen, että keskellä on todellinen tähti. Valitettavasti myöskään Girgensons ei ole pystynyt nousemaan annetulle tasolle, kun siihen pitäisi tässä kohtaa nousta. Hyvin pettynyt olo kyllä, vaikka toivoisi hänelle parempia ketjukavereitakin.

Kovaa jälkeä on tosiaan Pu tehnyt @Sakkem , sivusilmällä tullut somesta seurailtua tilastoja. Kaverilla taitaa olla Kiinankin passi? Ihan ok startin on tehnyt AHL:ssä myös Nylander, 16 otteluun 10 pistettä. Ei kuitenkaan kannata ensimmäisen kauden aikana vielä isompia johtopäätöksiä tehdä ja varsinkin kun Rochesterissa on tuullut huolella, kun kaveria on nostettu NHL:ään.

Kiitos, kyllähän sitä toivoisi, että vanhat palstaveljet palaisi sorvin ääreen. Saataisiin tänne hieman keskustelua aikaiseksi, ettei tämä muodostu ihan blogiksi. Palstalta kyllä löytyy Buffalo faneja ja kyllä monella taitaa olla se kynnyskysymys tulla kertomaan oma mielipiteensä ettei saisi lokaa niskaan. Kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Toki, löytyyhän niitäkin jotka faneja ovat, mutta eivät seuraa niin tarkasti että olisi jotain asiaa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tällä kertaa sitten hävittiin rangaistuslaukauksilla, kun Detroit nappasi voiton lukemin 1-2. Buffalolla oli hyviä paikkoja ratkaista ottelu jo varsinaisella ja myös jatkoajalla, mutta kuten se ollaan jo aiemmin huomattu, ei tuo maalinteko onnistu. Ottelua en tosin nähnyt, joten havainnot ovat vain parhoissa paloissa ja kommenteissa. Ryan O'Reilly teki siis paluun otteluun ja häntä ei liiemmin säästelty vaan pelasi miehekkäästi heti eniten kaikista hyökkääjistä. Ristolaisen jääaika oli jatkoaika mukaan lukien yli 29 minuuttia. Täytyy silti hattua nostaa, että omissa ei juuri soi, vaikka puolustuksessa on Falk, Fedun, Gorges ja Franson. Hyvän tasonnoston on nämä AHL jätkät tehneet, kun ovat ylös päässeet. Ikävästi pelissä oli läpiajoa, tolppia ja Larsson suti maalin vihellyksen jälkeen, vaikka en ollut huomaavinani sitä hallussa. Samanlailla kävi Larssonille myös Flamesia vastaan, mutta silloin se oli Elliotilla. Larssonin johtama kolmosketju oli laitettu jälleen kasaan, kun O'Reilly palasi ja kyllä oli ketju pelannut jälleen huikeasti. Jos vain kiekkoja saataisiin sisään ennen kuin vihellys tapahtuu.

Loukkaantumisista sen verran, että Eichelihan oli harjoitellut ensimmäistä kertaa joukkueen mukana ja videosta päätellen aika mukavan näköistä toimintaa. Oli kuitenkin haastattelussa sanonut, että haluaa olla 100%:ssa kunnossa, joten ei kiirettä sen asian kanssa. Kulikov ja Bogosian ovat näillä näkymin viikkoja poissa, joten saa nähdä reagoiko Murray tähän, koska AHL:ssäkin tarvittaisiin "oikeita" puolustajia. Huhuthan Kanesta meni jäihin jo Canucksien suhteen, mutta toinen huhu olisi, että Islesin päästä oltaisiin oltu yhteydessä.

Voisin hieman käydä lävitse noita viime kesän prospekteja, kun oli jo Pu:sta ja Nylanderista puhetta. Nylander sai tililleen jälleen viime yönä kaksi syöttöä. Asplund varattiin toisella kierroksella ja hän onkin pelannut koko uransa Färjestadissa. SHL:ssä tällä kaudella 20 otteluun on tullut 8 pistettä ja onkin pelannut alemmissa ketjuissa. Samankaltainen pelaaja kuin Larsson, joka meillä on, mistään isostakaan kaverista ei ole kyse. Casey Fitzerald varattiin kolmanella kierroksella, kuten myös Cliff Pu. Amerikkalainen puolustaja pelaa toista kauttaan Bostonin yliopistossa ja onkin aloittanut räväkästi, 14 otteluun on syntynyt 13 pistettä. Samaisessa joukkueessa on pelannut jo hieman kauemmin hänen veljensä Ryan. Heidän isänsähän on monien tuntema Tom, jolla on pitkä historia NHL:stä. Neljännen kierroksen varaus Brett Murray on isokokoinen laitahyökkääjä, joka pelaa tätänykyä USHL:ää. Ihan mukavasti on siellä homma pyörähtänyt käyntiin, 19 ottelua ja 16 pistettä. Philip Nyberg varattiin viidennellä kierroksella ja hän pelasi koko nuoruutensa Linköpingin paidassa, mutta ei pelannut SHL:ää sen takia, että pääsi lähtemään opistoon USA:han. Siellä siis hän pelaa nykyään eikä ole vielä päässyt sinuiksi homman kanssa, kun tehoja katselee. Ensimmäinen vuosi toki ei aina helpoin ole.

Kuudennen kierroksen varaus Brandon Hagel on aloittanut WHL kautensa loistavasti. Hänhän pelasi jo viime kaudella ja pelasikin mainiosti. Tämä kausi on lähtenyt mukavasti liikkeelle, kun 23 otteluun on kertynyt 25 pistettä. Löytyy sijalta 41. pistepörssissä, mutta on kuitenkin joukkueen kolmanneksi paras pistemies. Hyvin kevyt pelaaja kyseessä ja vaatisi hieman lihasmassaa myöhemmin kasvattaa. Luulen että tässä on Pu:n tapaan sellainen jokerikortti. Austin Osmanski varattiin sitten seitsemännellä kierroksella ja heti hänen peräänsä Sabres varasi Vasili Glotovin. Osmanski ei pisteitä ole pienen uransa aikana ehtinyt vielä mässäilemään, isopuolustaja ja luulen tässä olevan pieni kotiopäin varaus, koska hän on syntynyt lähellä Buffaloa ja on pelannut aiemmat vuodet Buffalon junioreissa. Sitten hyvin harvinainen Sabresilta, kun varasi Venäläisen pelaajan. Glotov pelasi aiemmin MHL:ää, mutta pelaa tällä hetkellä QMJHL:ää. Yllättävän hyvin on sopeutunut ensimmäiseen kauteensa kyseisessä liigassa, koska plakkarissa on 22 ottelun jälkeen, 20 pistettä.

Käydään lävitse vielä tuon 2015 vuoden varatut pelaajat, niitä ei montaa ole. Brendan Guhle varattiin toisella kierroksella ja on pelannut viimeiset vuotensa WHL:ää. Viime kaudella ehti pelata myös muutaman pelin Amerksissa AHL:ää. Siirtyi muuten uuteen joukkueeseen tässä taannoin ja pelasi ensimmäisen pelinsä iskien heti maalinkin. Kyseinen joukkue on WHL:ssä kärkipaikalla. Hyvä että pääsee pelaamaan kovassa joukkueessa, maalikin syntyi ylivoimalla, joten pakin tontilta sielläkin vastuuta tulee. Will Borgen varattiin neljännellä kierroksella, puolustaja pelaa toista kauttaan St. Cloudin yliopistossa ja on tehnyt 7 pistettä. On puolet saanut jo viime kauden pistepotista. Sabres varasi viidennellä kierroksella myös puolustajan, kun Devante Stephens napattiin. Hän pelaa kolmatta kauttaan WHL:ää Kelownassa ja kun aiemmat kaudet hän on iskenyt 11 pistettä 64 ja 72 otteluun, on hänellä nyt kasassa 9 pistettä 22 otteluun, joten tehojen valossa on kehitystä tullut. Kuudennen kierroksen varaus Giorgio Estephan on jo kolunnut muutaman kauden WHL:ää ja on joukkueensa varakapteeni toista kauttaan. Viime kausi häneltä oli huikea ja tämä kausi on lähtenyt hieman takerrellen vaikka tehoja on syntynyt lähes piste per ottelu. Joukkuekkaan ei ole vakuuttanut ja +/- lukema näyttää -14:sta. Viime kaudella ehti pelata myös muutaman ottelun Amerksissa. Siihen nähden kovaa työtä tehnyt. Ivan Chukarov varattiin seitsemännellä kierroksella eikä ole päässyt oikein sinuiksi yliopiston kanssa ja tehotkaan eivät vakuuta. Kyseessä ei ole venäläinen pelaaja, vaikka nimi saattaa siltä vaikuttaa.

Voisi tuossa myöhemmin käydä lävitse 2012-2014 vuosien varaukset, koska siellä on pelaajia, jotka eivät ole edes AHL:ään saakka kerenneet.
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
2012-14 vuosina Sabres varasi jopa 28 pelaajaa. Näistä tällä hetkellä joukkueen vakiokokoonpanoon kuuluu Ristolainen, Reinhart, McCabe ja Girgensons. Eli voi sanoa, että ei ihan olla onnistuttu, vaikka näistä varatuista moni pelaakin AHL:ää ja ovat kelvollisen askeleen ottanut myös jo NHL:n puolella. Näistä varatuista ollaan jo monta pelaajaa treidattu joukkueesta pois, valmiita pelaajia heistä ovat Zadorov ja Grigorenko, jotka vaikuttavat Coloradossa. Kaksi muuta loistavaa kakkoskierroksen varausta menetettiin treideissä, kun JT Compher meni tuossa Coloroda treidissä ja Brendan Lemieux Jets treidissä. Sellaisen käsityksen tosin sain, että Lemieux halusi muutenkin vaihtaa maisemaa.

Sabres varasi näinä vuosina aina yhden maalivahdin, ja täytyy myöntää että sillä saralla ollaan onnistuttu mainiosti. Ullmark varattiin vuonna 2012 ja on tätänykyä Rochesterin ykköskassari ja pääsi viime kaudella pelaamaan monta peliä ylhäällä ja siinä hän onnistui hienosti. Ullmarkilla on ikääkin vasta 23 -vuotta, joten aikaa on kehittyä vielä. Tämä kausi tosin ei ole lähtenyt hänellä eikä koko joukkueella kovin hyvin liikkeelle. Cal Petersen varattiin seuraavana vuonna viidennellä kierroksella ja pelaa kolmatta kauttaan yliopistossa. Eliten mukaan kaveri on joukkueensa kapteeni ja monien fanien mukaan hänellä on älyttömästi potentiaalia olla tulevaisuuden ykköskassari. Henkilökohtaisesti en ole hänen esityksiään nähnyt, joten olen vain kommenttien varassa, mutta tilastotkin näyttävät ihan mukavilta. Jonas Johansson on sitten seuraavana vuonna varattu kassari ja vähemmäen yllättäen ruotsalainen. Brynäsin kasvatti, joka on päässyt parin ottelun verran haistelemaan SHL:ää, mutta on vaikuttanut kolmen kauden aikana lainassa Almtunassa. Almtuna on Allsvenskanin keskitasoa, mutta on päästänyt sijoitukseen nähden hyvin vähän maaleja. Johansson on pelannut lähes kaikki pelit ja 17 ottelun jälkeen torjunta% on aika makoisa 92,7.

Vuoden 2012 pelaajista siis ylhäällä ovat vakiinnuttaneet Girgensons, McCabe ja (Grigorenko). Ullmark on sieltä päässyt maalilla pelaamaan. Austin ja Kea vaikuttavat AHL:ssä, Nelson ECHL:ssä ja Peterson yliopistossa. Näistä tämä Peterson on pelannut kohtuu hyvin tällä kaudella, kaveri on siis vasta seitsemännen kierroksen varaus. Mutta toki ikääkin "jo" 23 -vuotta.

Vuonna 2013 varattiin kärkipäästä Ristolainen ja Zadorov. Bailey ja Baptiste ovat jo päässeet ylhäällä kokeilemassa ja heistä voi toki odottaa NHL pelaajia. Compher tosiaan menetettiin ja maalivahti Petersenin annetaan kehittyä yliopistossa. Toisen kierroksen varaus Connor Hurley on alkanut vasta tällä kaudella lunastamaan odotuksiaan yliopistossa, hyvin hiljaista on ollut tähän mennessä. Viidennen kierroksen varaus Gustav Possler on itselleni kaikista pelaajista pettymys. Mahdollista oli melkoinen ryöstö, pelasi vakuuttavasti Modon nuorissa ja otti heti roolia SHL:ään päästyään. Valitettavasti loukkaantumiset ovat haitanneet kehitystä enkä osaa sanoa, mihin käyrä on osoittamassa. Myöhemmän kierroksen varauksista on hyvin vaikea sanoa vielä yhtään mitään, kun ei ole kokemusta edes AHL:stä. Näihin kuuluu Florentino, Malone sekä Locke.

Vuonna 2014 Reinhartin lisäksi varattiin jo treidattu Lemieux sekä Cornel, Karabacek, Johansson, Martin, Willman, Brown ja Olofsson. Eric Cornel on toisen kierroksen varaus ja pelaa tällä hetkellä ensimmäistä kauttaan AHL:ssä. Viimeisellä sesongillaan OHL:ää hänellä oli rinnassaan "C" ja paukutti 68 otteluun, 83 pistettä. OHL:ssä kolmen kauden aikana todella hyvää jälkeä ja plussana se, että tämä viimeinen kausi oli vielä selvästi kehityksen kannalta iso askel. Vaclav Karabacek on siitä harvinainen, että on tsekkiläinen. QMJHL:ssä hänellä oli melkoista vuoristorataa, kun vaihtoi joukkueita ja tällä hetkellä hän pelaa ECHL:ää. Hirveitä odotuksia en kaveriin laittaisi. Brycen Martin edustaa Karabacekin kanssa Elmirassa ECHL:ssä. Hänenkään kehitys ei ole tuottanut vielä tulosta ja kertoohan tuo tämän hetkinen sijainti aika paljon. Brown ja Willman pelaavat opistoissa, joten heihin en ota sen enempää kantaa. Olofsson on seitsemännellä kierroksella varattu ja pelaa tällä hetkellä Frölundassa, 23 otteluun 11 pistettä. Ehti viime kauteen mennessä edustaa ainoastaan MoDota.

Näyttää muuten pirun vilkkaalta kaverilta tämä Cliff Pu, kun katsoin hänen maalinsa. Tällä hetkellä OHL:n pistepörssin viides, 42 tehopisteellä. Kuokkanenhan pelaa myös Londonissa, mahtaakohan olla Pu:n ketjukaveri, kun on kaveri tehoillut myös mukavasti. Kuokkanen siis varattu Canesiin parikymmentä varausta ennen Pu:ta viime kesältä. Brandon Hagel ollut myös iskussa ja noussut sijalle 18, pistepörssissä. Käsittämättömässä vireessä nämä kaverit.

EDIT: Täytyy lisätä vielä sen verran, että Jack Eichel on palannut! Häneltä kysyttiin, pelaako hän seuraavassa pelissä, mutta totesi "katsellaan" ja nauroi perään. Nyt on hyvä fiilis.
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Näin hyvää fiilistä ei ole koko kautena vielä ollutkaan, kun Jack Eichel pelaa ensi yönä ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella. Hyvin paljon vaikuttaa yhden miehen poissaolo ja tekee ketjuista mielenkiintoisen.

Carrier - O'Reilly - Okposo
Kane - Eichel - Reinhart
Foligno - Larsson - Gionta
Girgensons - Grant - Moulson

Joukkueen energisin pelaaja viime otteluissa ollut William Carrier pääsee oikein kunnon paikkaan pelaamaan. Carrierin työmoraali on ollut nelosessa sitä luokkaa, että tämä on ansaittu päätös vaihtaa Moulsonin kanssa päikseen. Kakkosketjuna toimii jälleen ketju, joka toimi viime kaudella mainiosti. Paljon eripuraa ollut siitä, kun Kane on laitettava tuohon ketjuun, mutta kyllä viime kauden otteiden perusteella Kanen peli toimii näiden kahden kanssa parhaiten. Tuo muutenkin sitä fyysisyyttä ja kulmissa vääntämistä. Näiden ketjujen lisäksi, kun siinä on tämä Larssonin johtama kolmonen, meillä on oikeasti kolme ketjua, jotka kykenevät tekemään peliä. Nyt sitten vain toivoisi niitä maaleja. Nelosessa valitettavasti on sitten Moulson ja Girge. Moulson pääsee kuitenkin pelaamaan kakkosyv:ssä ja hän on ollut tehokas tällä kaudella juurikin ylivoimassa. Girgen rooli on kyllä mennyt siihen suuntaan, että löytyykö häneltä paikkaa enää Bylsman porukasta, peliaikakin tuskin tulee olemaan edes kymmentä minuuttia.

Puolustus jatkuu samankaltaisena ja Lehner on maalissa. Bogosian on nyt ollut neljä viikkoa poissa ja hänen poissaolon pituus arvioitiin 4-6 viikkoon, joten tuskin kauaa enää tarvitsee odottaa. Kulikov onkin jo harjoitellut ja saa nähdä koska hänelle näytetään vihreää valoa.

Toivottavasti fiiliksestä ei tule pannukakkua, kun vastaan asettuu Ottawa. Se olisi muuten Chris Neilin 995 NHL -ottelu. Ikinä en ole kaverista tykännyt, mutta täytyy silti arvostaa, kun on pelannut koko uransa samassa paikassa ja pystynyt pitämään paikkansa joukkueessa, vaikka rooli on mitä on. Pahimmillaan tekee aivopieruja, mutta parhaimmillaan tekee vastustajan pelistä vaikeaa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Makoisa voitto Ottawasta 5-4, kotijoukkue on ollut kyllä viimeiseen 10 peliin kova, voitettuaan 7 ja hävinnyt vain yhden varsinaisella. Nyt siihen tulikin sitten toinen plakkariin. Larssonilta hyvin tyhmä jäähy ottelun loppuun, kun laitakahinan jälkeen Karlssonin kanssa menivät maalille, jossa Larsson pistää poikkaria Karlssoniin. Sieltä tuli myös sitten se normaali Lehnerin loukkaantuminen, kun lonkka vissiin revähti?, kun meni ottamaan kiekkoa. Jos se tosiaan siinä tilanteessa meni, niin kyllä menee helposti paikat. Nilssonilta vakuuttava peli tämän jälkeen.

Vaikka Falk ja Fedun ovat hyvin pelanneet pakkiparina, niin kyllä silti ikävä on Bogosiania ja Kulikovia. Maalit jotka tulevat useimmiten Buffalolle, on maalinedustasta irtopalat, tässäkin ottelussa niitä tuli kolme. Bogo ja Kulikov tuovat sitä kovuutta maalille eikä myöskään kovin helposti tulla ohitse ilman arpia. Se myös edesauttaisi siihen, ettei Gorges ja Franson saisi noin paljon peliaikaa. Ärsyttävää, kun siellä laitetaan tyyliin silmät kiinni niitä kiekkoja ränniin edes katsomatta kuka siellä on. Peliäly on kyllä karmeaa, kun pitäisi osata sen verran katsoa ennen kiekon tuloa, minne ajattelit seuraavaksi kiekon laittaa. Siinä on se isoin ero puolustajissa, kuka pystyy paineen alla pelaamaan kiekkoa järkevästi. Tuossakin tuli muutama menetys omissa, kun niin laitettiin ja myös pitkiä tulee tämän takia. Huomioitavaa toki on se, että Reinhartin maalissa Karlsson pisti myös sokkona omissa ränniin, jossa oli Kane vastassa. Mutta ei tuollaisia nyt Karlssonille usein tule.

Carrierin tulo ykköseen toi selvää energiaa lisää, hieman toki höntyili välillä siellä ja kerran myös turha jäähykin. Sai myös kokea klassikko niittiä Methotilta, kun pisti peppu edellä Carrierin lentoon. Toivoisin toki vähän fiksumpaa ja rauhallisempaa peliä häneltä, mutta toimii toki näinkin. O'Reillylle pari kaappia tässä ottelussa.

Eichelin tulo piristi joukuetta selvästi ja toi luovuutta kakkosketjuun. Ylivoimalla merkkautti pisteet 1+1 ja oli komea suoraan syötöstä laukaus. Välillä hieman verkkaista peliä häneltä, ja huomasi ettei ihan 100%:sti ollut pelissä mukana. Bylsmakin totesi ennen peliä, että hänen jääaikansa pyritään pitämään maltillisena ja eipä sieltä tullut kuin reilu 17 minuuttia. Ketjun peli toimi muuten ihan mukavasti, Kanelta edelleen toivoisin kiekon kanssa parempia ratkasuita eikä niitä laukauksia ensimmäiseen mieheen. Tulee välillä sellainen myötähäpeä.

Grantille muuten melkein 12 minuuttia peliaikaa nelosensentteriksi. Alivoimalla vastuuta tulee aina ja oli luottomiehenä pelaamassa viimeisiä hetkiä pois. Todella hyvä, että löytyy sellaisia pelaajia alemmasta ketjusta, jota voidaan heittää askiin koska tahansa.

Sabres ei Ottawaa vastaan aloituksissa ollut niin terävä tällä kertaa, mutta muutenhan ihan kelvollisin tuloksin ollaan tähän mennessä menty.
O'Reilly 212/369/57,5% sijalla 8.
Grant 119/221/53,8%
Larsson 166/334/49,7%

Seuraavaksi Rangers vastassa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Eichel tullut väkevästi mukaan. Tänään kaksi maalia viimeiseen erään ja täydet pisteet niiden turvin plakkariin.

Tästä kaudesta voi vielä tullakin jotain.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Voitto siis Rangersista 4-3 ja tappio Bruinssille 1-2. Kokonaisuutena kyllä hyvää tekemistä ja näyttää menevän peli oikeaan suuntaan Eichelin paluun jälkeen. Huomioitavaa on varsinkin tuo hyökkäyksiinlähtö, onko Bylsma tehnyt siihen muutoksia vai löytääkö pelaajat paremmin toisensa, kun ei roiskita niin paljon enää kiekkoa ränniin. Tämä muutos oli kyllä jo toivottua ja usein päästiin hienosti kiekkoa kuljettamalla alueelle. Tuota kiekon roiskimista ollaan katseltu jo ihan tarpeeksi tässä vuosia ja jos meinataan pärjätä, pitää löytyä muitakin keinoja kuin heittämällä kiekkoa päätyyn.

Kentät ovat pysyneet aika hyvin samoina, siitäkin Bylsmalle peukkua, vaikka harjoituksissa ennen Bruins peliä oltiin pelailtu aika kamalilla koostumuksilla. Onneksi kyseisillä ketjuilla ei oltu lähdetty pelaamaan. Girgensons taisi päästä Carrierin kanssa pelaamaan hajavaihtoja ykkösketjuun, kun vielä Rangersia vastaan Carrier oli lähinnä kiinnitettynä ykköseen. O'Reillyn ja Okposon kanssa kyllä toimii hyvin ykkösessä tuollainen kovan työmoraalin omaava pelaaja, joka ei pelkää mennä kiekolle. Carrier on tullut NHL:ään ennakkoluulottomasti ja on ansainnut paikkansa. Siinä on vain sitten valmennuksella ja Murraylla "ongelma", kun alkaa pelaajia tulemaan takaisin lasaretista, että ketä joudutaan dumppaamaan pois. Siellä on tällä hetkellä sellaisia "AHL -pelaajia" Carrier ja Grant, kun sitten heidän tilalleen olisi laittaa Deslauries ja Ennis. Carrier pystyy vain tekemään saman homman kuin Des ja tuntuu olevan kiekollisena selvästi parempi. Grant on ollut joukkueelle tärkeä nelosen sentteri, joten vaikeaksi menee.

Loukkaantuneiden tilanne on se, että Kulikov palasi eilen harjoittelemaan joukkueen kanssa. Eli kun joku saadaan takaisin, niin joku menetetään tottakai. Josh Gorges sai kiekon jalkaan ja on täten loukkaantuneiden listalla. Uutisen mukaan on viikkoja poissa, mutta tarkkaa tietoa ei muuten ole. Taylor Fedun loukkaantui myös, taisi olla Bruins pelissä, jossa hänet kolattiin laitaan ja nousi sieltä hiljalleen pystyyn. Vetää kyllä mielenkiintoiseksi jos Kulikov ei ehdi Caps peliin ja Fedun on poissa. Eli puolustuksessa on tällä hetkellä Ristolainen, McCabe, Falk, Franson ja Guhle. Tämä vaatisi varmaan yhteen peliin jälleen yhden noston ja kun tuo puolustus on AHL:ssäkin aika rikkonainen, niin ei hyvältä näytä.

Antoi aika hyvät vibat kyllä tämä Sabresin oma varaus Brendan Guhle tuossa Bruins pelissä. 19 -vuotias puolustaja teki debyyttinsä ja pelasi kyllä todella hyvin. Liike on kyllä kaunista ja en kyllä epäile enää hetkeäkään etteikö näkisi tulevaisuuttaan NHL:ssä. Tehotilasto plussalle, eniten laukauksia puolustajista(4) ja peliaikaakin tuli reilu 16 minuuttia. Hänet tullaan kyllä varmasti laittamaan takaisin junioreihin, mutta näkisin hänet kyllä ensi kaudella jo Sabresissa jos kaikki menee hyvin.

Hauska katsella noita palkkoja, että kuka pelaa palkkansa eteen ja kuka on sitten ylipalkattu. Esille nousee selvästi alipalkattu Jake McCabe. 23 -vuotias puolustaja teki kolmen vuoden sopimuksen viime kesänä, jossa hän tienaa 1,6 miljoonaa kaudessa. Tuolloin ei seuran johto eikä varmasti itse Jake tiennyt, mihin kehitys on lähdössä. Siksi tehtiin aika varauksellinen sopimus, jossa nähdään, onko hänestä kantamaan kuormaa joukkueessa tulevaisuudessa. McCabe pelasi hienosti viime kaudella Bogon kanssa pakkiparina ja sama trendi piti jatkua myös tänä vuonna. McCaben kokonaisvaltainen pelaaminen otti silti askelia eteenpäin ja hänet nostettiin Rassen pakkipariksi, jolloin Gorges sai väistyä. Vuoden 2012 Sabresin toisen kierroksen varaus on tekemässä läpimurto kauttaan, vaikka näytti jo viime kaudella, että tästä voi syntyä jotain. Viime kaudella pelejä syntyi 77 ja hän pelasi kakkosparissa, ollen joukkueensa tehotilaston kärki kauden päätyttyä +6:lla. Jakesta en odota mitään maalinsylkiää, mutta sellaiseksi perus pistenikkariksi yhdessä Rassen kanssa on kaikki eväät. McCaben kehitys syö varmasti Rassen tehoja ja avauspelaamista, mutta en pidä sitä huonona asiana. Se voi toki olla, että kun saadaan Bogosian ja Kulikov askiin, menee parit uusiksi, jotta saadaan se avauspelaaminen kuntoon muussakin kuin ykkösparissa. Se on silti selvää, että McCabe tulee pelaamaan vielä tämän kauden jälkeen kaksi kautta hyvin halvalla lapulla.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Pari ottelua tuossa ehdittiin taas pelata, kun Washingtonissa käytiin välissä pelaamassa ja sieltä tuli niukka jatkoaika tappio. Tämän jälkeen Buffaloon takaisin ja Oilersista jatkoaika voitto. Nyt tässä onkin taas kolme kotiottelua putkeen. Caps peliä en nähnyt, mutta varsinkin Girgen onnistuminen oli tärkeä, vasta kauden toinen osuma ja jospa se alkaisi siitä rullaamaan. Burgdoerferille kauden ensimmäiset pelit ja ihan ok on kaveri pelannut, peliaikaa tulee aika maltilla. Kieltämättä aika hyvin joukkue pelaa, vaikka puolustuksen koostumus muuttuu usein eikä ole sitä tuttua luottoa, kun ei tunne pelaajia.

Pelaaja jolle on toivonut sitä onnistumista on Evander Kane. Oilerssia vastaan pari maalia ja alkaa pikku hiljaa lämpenemään. Oikeastaan mikään kauden kolmesta maalista eivät ole olleet kauniita, mutta kyllä se gorillan heittäminen hartioilta oli se tärkein asia. Pelikin alkaa olemaan maltillisempaa eikä lauo mistä sattuu, lähtee jopa haastamaan ja varsinkin kulmissa tekee hyvää duunia, koska on siellä nuorempia kavereita parempi. Pääsee ottamaan myös roolia tuossa kakkosyv:ssä, koska kaikki munat on samassa korissa ykkösessä.

Rasmus Ristolaista ei vain voi olla kehumatta. Jälleen lähes 30 minuuttia peliaikaa, kuusi minuuttia niistä ylivoimalla ja neljä alivoimalla. Capseja vastaan 11 taklausta ja Oilerssia 4. Blokkauksia tuli jälkimmäisessä 4, joista yksi oli hyvin tärkeä, joka osui pahasti jalkaan. Onneksi pystyi peliä jatkamaan. Maalinteko nälkä huokui ylivoimassa, kun lähti laukomaan O'Reillyn syötöistä eikä heittänyt kiekkoa Eichelille. Onneksi se ensimmäinen osuma näki päivänvalon ja millä tavalla. En silti usko, että Rasse montaa maalia tällä kaudella tekee, jopa viime kauden 9 maaliakin saattaa olla vaikea tavoittaa. Valitettavasti laukauksen laadut silloin, kun lähdetään virittämään kunnon kanuunaa, eivät ole löytäneet maalille saakka. Joko ne on plekseissä tai pelaajissa. Usein siksi Rasse tyytyykin heittämään Fransonimaiset roikot maalille, jotta joku voisi ne ohjata. Ylivoimassa tosin kiekkokaan ei liiku niin nopeasti, että Rasse pääsisi vapaasti laukomaan maalille, vaan siihen on ehtinyt vastustajan pelaaja jo väliin. Huomasi muuten, että Lucicin lämmittely sai jatkoa, kun yritti kokoajan ihon alle. En tiedä mikä Lucicciin on mennyt, mutta ei oikein jaksanut lähteä leikkeihin mukaan, kuten aiemmin.

Tästä on taas hyvä jatkaa Capseja vastaan, jospa tällä kertaa otettaisiin voitto.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Pari peliä jälleen takana, kumpaakaan ottelua ei tullut seurattua ja ajankohtien takia spoilaaminen syntyi väkisin somessa. Ei siinä kiinnosta tuloksen nähtyään enää peliä katsella. Tietysti jotain yksittäisiä suorituksia jää näkemättä ja tiettyjen pelaajien edesottamuksia. Aika surullista on Sabresilla Capseja vastaan ja kauden kolmas sekä viimeinen kohtaaminen päättyi Capseille 1-4. Näissä kolmessa ottelussa 4 maalia ja yksi piste ei paljon lämmitä. Ennen 2010 -lukua näitä kohtaamisia vei Sabres, mutta sen jälkeen Capsit ovat vieneet aika suvereenesti. 2010-2016 välisenä aikana pelejä on pelattu 24 kappaletta, joista Sabres on vienyt ainoastaan 8.

Viime yönä otettiin sitten voitto Kingseistä hienosti 6-3. Väkevä esiintyminen Sabresilta kyllä, koska joukkue on tehnyt kuitenkin toiseksi vähiten maaleja nyt koko liigassa ja ulkomuistista on tehnyt vähiten maaleja 5v5 pelissä, nyt kaikki maalit tulivat juurikin 5v5 pelistä. Kingsiä vastaan ei otettu myöskään yhtään jäähyä, joka toki näkyy sekin, sillä alivoima on Sabresilla ollut tuskaa. Ei ottanut Kingsikään kuin yhden. Jääajat olivat tuossa pelissä kyllä hyvin mielenkiintoiset ja on saatu todella tasapainoiseksi. Kukaan hyökkääjistä ei pelannut NHL:n nettisivujen mukaan yli 19 minuuttia, itseasiassa Eichel oli ainoa, joka ylitti 18 minuuttia. Jopa O'Reilly pelasi vähän reilut 17 minuuttia. Voin taata, että saa etsiä kaukaa, koska kaveri on pelannut noin vähän ottelussa. Mutta tässä saattaa tulla se oikea totuus, missä menee Bylsman hyvä peluuttaminen, sillä O'Reilly pelasi Capseja vastaan yli 7 minuuttia enemmän, mutta se aika tuli erikoistilanteiden takia. Jack Eichel on loukkaantumisen jälkeen tehnyt 7 otteluun 8 pistettä.

Ristolaisen jääaikaa hinattiin myös alemmas, kun hän kellotti ainoastaan 22 minuuttia. Gorges ja Kulikov saivat jopa enemmän jääaikaa, vaikka Rasselle tuli reilu minuutti ylivoimaa. Bylsma lupaili aiemmin Rassen jääajan tiputtamista, mutta sitä ei juuri ole näkynyt. Voisin kuvitella, että tämä on lähellä totuutta, jolloin Rasse tosin pelaisi eniten, mutta sen ei tarvitse olla sen enempää. Sitten vain tasapainotetaan kahden muun parin pelaamista, vielä kun Bogosian saadaan askiin mukaan kahden viikon sisällä. Hänhän on jo joukkueen mukana treenannut. Erikoistilanne on vain se sitten, jossa Rassen jääaika pompsahtaa.

Bylsma oli tehnyt hyökkäykseen jo muutoksia, kun esim. Okposo oli pelannut Eichelin kanssa tuossa Kings ottelussa. Mikä mahtaa olla sitten alakerran koostumus.

McCabe - Ristolainen
Kulikov - Bogosian
Gorges - Franson

Näkisin sen aikalailla näin. Kulikov ja McCabe voisi vaihtaa päikseen, mutta ykköspari on toiminut hyvin. Kulikov ja Bogosian toisi sitten harmaita hiuksia vastustajalle, meinaan siinä on kovuutta. Kolmospari on sitten helpompien minuuttien perässä, Gorges painaa tottakai alivoimaa. Kunhan saadaan Falk pois sieltä, on meinaan sellaista aivopieruja välillä.

Siellä on huhujen mukaan muutaman joukkueen toimesta oltu kiinnostuneita Zemgus Girgenssonista. Varmasti muualla nähtäisiin rooli korkeammalla, kun ollaan huomattu hänen paikkansa nelosessa ja pienellä jääajalla. Murray totesi, ettei hän lähde niin pienellä vastineella mitä ollaan tarjottu. Yksinkertaisesti hänen pelissään ei ole ollut mitään vikana ja hänen hyökkäyspelaaminen tiedetään. Ongelmana on lähinnä peluutus, kun Bylsma ei ole nähnyt häntä ylemmissä ketjuissa eikä valitettavasti ole antanut oikein mahdollisuuttakaan. Sitten kun Carrier tuli niin hienosti paikkailemaan loukkaantumisia, vei hänen otteet Bylsman huomion. Girgellehän tehtiin vain tämän kauden kattava sopimus ja eipä siellä näyttöjä nelosessa pysty oikein antamaan. Voi olla, että GMTM puuttuu asiaan jossain kohtaa senkin takia, että saataisiin kaverista hyöty irti. Bylsmahan on vielä yrittänyt tasapainottaa ketjuja, niin että heikkokin pelaaja pystyy tulokseen parempiensa kanssa. Moulson on päässyt pelaamaan ylemmissä ketjuissa, niin miksei selvästi parempi Girgensons?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Karkeita arviointeja aina nämä, koska pelaaja tulee takaisin askiin. Hyvin paljon riippuu niistä ensimmäisistä treeneistä loukkaantumisen jälkeen, että miltä tuntuu. Tässä tapauksessa Bogosian ja Fedun saattavat olla pelikunnossa jo tämän viikon peleihin. Näin ollen Buffalon kokoonpanosta puuttuu enää Tyler Ennis, joten hyvältä näyttää.

Ketjuruletti on melkoinen. Hyökkäyksessä on yksi ylimääräinen pelaaja ja saa nähdä kuka saa tällä kertaa väistyä. Samoin puolustuksessa tullaan näkemään yhtä poppareilla, kun sitten joudutaan yksi lähettämään alas. Voisi olla kyllä Falk. Fransoninkin voisi laittaa poppareille ja hyvin pelanneen Fedunin askiin, kun on sen aika. Hyökkäyksessä sitten Deslauries ja Grant ovat varmaan ne heikot lenkit. Mutta nythän tämä on hyvä, kun pelataan peräkkäiset pelit Islesia ja Canesia vastaan. Helpottaa kummasti, kun Islesilla oli eilen peli ja Canesilla on myös peli ennen Buffalo peliä. Tässä ei siis Buffalo kärsi.

Taulukkoa katsellessa ovat kyllä äärimmäisen tärkeät pelit.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tärkeä voitto Islandersista jatkoajan jälkeen 3-2. Ratkaisijaa voidaan pitää jo kohta normaalina, koska sen teki jälleen Ristolainen. Oli aika hauska, kun Rasse hakkasi mailaansa Okposolle jo keskialueella, että heitä sitten kiekkoa tänne. Rassen kauden toinen ja molemmat olleet siis voittomaaleja. Sisäisessä pistepörssissä Rasse on nyt pisteen päässä Okpososta, joka tosin syötti tuon voittomaalin. Joten kai se Rasse johtaa kohta Sabresin pistepörssiä näillä otteilla, komea ohjurisyöttö tuohon Larssoninkin maaliin. Sabresin maalit tulivat hieman onnella, Larssonin maalissa Tavares jää kahden pelaajan alle ja loukkaa itseään. Sabres pelaa tilanteen loppuun tekemällä maalin, Tavaresin vielä nilkuttamalla maalilla. Moulsonin maali meni sitten Islesin pelaajan kautta maaliin.

Matt Moulson on nyt jaetulla toisella sijalla monen muun pelaajan kanssa ylivoimamaaleissa tällä kaudella, niitä on kertynyt seitsemän. Vain yhden maalin hän on onnistunut tekemään tasaviisikoin. Moulson teki viime kaudella saman verran maaleja mitä hän on tehnyt jo tällä kaudella. Pelejä hän pelasi yhtä vaille täyden runkosarjan, nyt kun pelejä on vyöllä 29. Viimeiseen viiteen kauteen tämä "maalintekijä" ei ole onnistunut ylittämään 20 maalia, mutta ennen näitä kausia hän onnistui Islesissa kolme kertaa putkeen iskemään yli 30 maalia. Melkoista vuoristorataa ollut Moulsonin ura ja vaikuttaahan se kun keskellä ei pelaa Tavares. Joka oli muuten jälleen aika maaginen, tekee ketjukavereistaan selvästi parempia.

Mitä tulee joukkueen tilastoihin, Sabres oli ottelussa vielä toiseksi viimeinen alivoimassa. Islesin onnistuessa ylivoimalla, Sabres on näin ollen liigan huonoin alivoimajoukkue. Sitten kun taas ykkösyv:ssä pelaa Reinhart-O'Reilly-Okposo-Eichel-Ristolainen, joukkueen ylivoima on kivunnut jo liigan kolmanneksi parhaaksi, edellä vain Jackets ja Flyers. Sabres on myös kivasti voittanut aloituksia edelleen, ollen liigan viidenneksi paras ja mm. O'Reilly on kuudes kaikista aloittajista %:n mukaan.

Isles pelistä vielä sen verran, niin kyllä siellä on muutama pelaaja joita ei jaksaisi siellä katsella. Gorges, Franson ja Falk ovat puolustuksessa aika hasardeja. Gorges toki hoitaa oman tonttinsa ihan hyvin, mutta tekee helpoista syötöistä vaikeita ja näin tekee myös toisen puolustajan tekemisestä entistä tuskasempaa. Franson ja Falk ovat viivalla hyviä, pystyvät toimittamaan kiekkoa maalille, joita on helppo ohjailla. Omassa päässä ollaan silti jäljessä ja vaikeaa on kiekon ottaminen vastustajalta. Toivon todella, että näkisin jo ensi yönä edes Bogosianin tai Fedunin. Deslauriesilla ei mielestäni ole asiaa Canes peliin, Grant vain hänen tilalleen. Grant hoitaa hyvin tonttinsa nelosen keskellä ja alivoimassa. Deslauries ei pysty antamaan edes sitä fyysisyyttä ja kulmissa vääntöä enää entiseen tapaan. Ikäväkseni voin sanoa, että kun mm. Carrier on tullut hienosti sisään, ja Desillä on vielä vuosi tämänkin jälkeen, on hän valitettavasti vain tiellä. Desillä olisi enemmän annettavaa siellä nelosessakin.

Siellä oli Canesikin mennyt pidemmän kaavan kautta häviten rankkareilla, hyvä näin. Nilsson tulee aloittamaan maalilla Canesia vastaan.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Aika surullinen ottelu Canesia vastaan ja kyllä oli vauhti jäänyt koppiin kavereilla. Ottelun lopussa Kane ohjaa kiekon 1-1:een, jos pisteitä pitäisi ansaita, niitä ei olisi tällä esityksellä saanut tulla yhtään. Paljon kuraa sai ottelun jälkeen tuomarit ja kotijoukkueen jää, ei ollut hyvässä kunnossa. Silti se on molemmille sama, niin siitä on turha valittaa. Ylivoimaa ei Sabres saanut yhtään, joka oli harmi juttu, se jos joku olisi ainakin kääntänyt Sabresin kurssia tuossa pelissä. Jos jotain hyvää voidaan hakea, Nilsson oli maalissa huikea, rangaistuslaukaukset silti tuottavat tuskaa Sabresin maalivahdeille. Myös hyvin aktiivisesti taklattiin ja Bogosian toikin mukavasti sitä kovuutta alakertaan. Bogolle tuli kuitenkin hassi, josta Canes pääsi johtoon, ei saanut kontrolloitua pomppivaa kiekkoa, jonka seurauksena purku epäonnistui ja Nordström laittoi limpun häkkiin.

Pientä viilausta toivoisin noihin ketjuihin ja tuleehan niihin tuossa muutosta väkisinkin, kun Ennis palaa askiin takaisin lähiviikkoina. Reinhart on mennyt hieman hukkaan tuossa O'Reillyn ketjussa, kun molemmat ovat hieman samantyylisiä pelaajia rakentamalla peliä. Siinä kun on Carrier heidän kanssaan, ei oikein ole sitä maalintekijää. Laittaisin kyllä yhteen takaisin Eichel-Reinhart sekä O'Reilly-Okposo kaksikot. Ei hävittäisi sitten mitään, jos kokeiltaisiin Ennisiä O'Reillyn ketjussa ja Girgeä Eichelin kanssa.

Girgensons/Kane - Eichel - Reinhart
Ennis - O'Reilly - Okposo
Foligno - Larsson - Gionta
Moulson/Kane - Girgensons - Deslauries/Carrier

Ongelmaksi tosin muodostuu nelosen sentteri, jolloin siihen ei jää vaihtoehtona kuin Girge, jolloin Kane laitettaisiin ykköseen. Deslauriesin heittäisin vilttiin noilla otteilla ja siinä voisi hyvin olla Carrier. No, nämä ovat vain omia fantasioita.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Alkaa ottamaan päähän nämä voittomaali kilpailut, jälleen tappio niistä ja ratkaisijana tottakai Barkov. Viimeksi häkin teki Aho, joten suomalaiset ovat kunnostautuneet näissä Sabresia vastaan. Ensimmäisen erän jälkeen ja Panthersien toisen maalin jälkeen ei uskoa hirveästi ollut vierailijoiden tekemiseen, kaaoottinen ensimmäinen erä jätti pahat vibat. Peli kuitenkin parani loppua kohden ja kyllähän vieraissa jos nouset tuollaisen esityksen jälkeen johtoon, voidaan pitää sitä henkisesti hyvänä merkkinä. Harmi vain, että annettiin tasoitusmaali, jossa Kulikov-Bogosian olivat aika pihalla. Ihmeellisesti rynnättiin kahdella yhden päälle, jolloin Panthers pääsi kahden pelaajan kanssa maalilla Bogoa vastaan.

Kentälliset elivät tähän otteluun, Foligno oltiin hyvien otteidensa ansiosta nostettu O'Reillyn vierelle. Foligno on ollutkin melkoinen härkä viimeiset pelit ja selvästi parhaimpia pelaajia Sabresilta jälleen. Eichelin ja Okposon vierelle nyt pitäisi laittaa joku muu kuin Moulson, ei oikein pysy samalla aaltopituudella. Kane voidaan ilman muuta pitää tuossa kolmosessa, homma toimii aika kivasti. Hänellä on nyt 20 otteluun, 11 pistettä ja on tehoillut mukavasti viime otteluissa.

Samson Reinhartista on ollut paljon puhetta fanien keskuudessa, että mitä hänen kanssaan meinattaisiin tehdä. Hänhän pelasi viime kaudella vasta ensimmäisen kautensa NHL:ssä, kun kaudella 14-15 hänelle tuli se 9 ottelua. Viime kaudella tuli mukavasti 23 maalia ja pelasi kolmea ottelua vaille täyden kauden, mutta nyt on mietitty, onko hänellä roolia tässä joukkueessa? Kieltämättä moni peilaa otteet tilastoihin ja pisteisiin, niitä hänellä on nyt kasassa 17, 31 otteluun. Kärsivällisyys on varmaan se mikä kyrsii, koska ehkä odotukset olivat korkeammalla. Reinhart on ollut pidemmän ajan projekti, hänestä nuorena huomasi, että tulee olemaan loistava, koska pelikäsitys on maaginen, mutta oli vielä hyvin raakile NHL:ään. Jotkut kaipaisivat hänen tilalleen jotain muuta, mutta toki nyt on vasta menossa toinen kautensa ja tulokas sopimuksesta on vielä vuosi tämän jälkeen jäljellä.

Jos omaa mielipidettä asiaan ajatellaan, en hätäilisi hänen kanssaan. Viime ottelussa tuli tehot 1+1, ja nämä tehot miten ne syntyivät, olivat juuri sitä, mitä häneltä halutaan. Nätti ohjausmaali jälleen, jossa hän on todella hyvä. Syöttöpiste tuli oivallisesta syötöstä Rasselle. Varsinkin helpot syötöt pienissä tiloissa ja sellaiset mistä kukaan ei voisi odottaa syöttöä, ovat juurikin Reinhartin tyylistä. Hänen hyvät otteet menevät varjoon sen takia, kun ei tule tehoja. Monia paikkoja on ollut, jossa toinen ei vain ole saanut maalia tehtyä. Tämän takia, toivoisin hänen pelaavan Eichelin kanssa, sillä siinä on kaveri joka niitä maaleja hänen syötöstään pystyy ainakin tekemään. Mielestäni O'Reilly ja Reinhart eivät kuuluisi samaan ketjuun. Tosiasia on myös se, että kun Sabres hommasi O'Reillyn ja varasivat Eichelin, kolmanneksi jää tällä listalla Reinhart. Ei silti Reinhartin tasoista pelaajaa voida pitää kolmosessa eikä mielestäni tämän tyyliset pelaajat sovellu laitaan. Harvassa mestaruusjoukkueessa on ollut viime vuosina kärkiketjuissa laidalla pelinrakentaja. Tämän takia hänet haluttaisiin varmaan treidata.

Erilaisiin pelaajiin on toki tyhmä vertailla, mutta onhan tuon vuoden draftista jo moni pyyhkäissyt Reinhartin ohitse. Draisaitl, Nylander ja Ehlers ovat vakuuttaneet ainakin minut parempina kuin Reinhartin tällä kaudella. Ei sillä että Reinhart olisi huono, ehkä toivoisin sitä kehitystä enemmän, missä nämä muut ovat eteenpäin menneet. Fysiikka on sellainen, jossa Reinhart tarvisi kehitystä, sillä kun hänen pelinsä koostuu pelinrakentelusta. Kulmissa hän menettää kuitenkin helposti kiekon ja hänet saadaan kiekosta pois, koska hänellä ei ole sellaista luonnetta ja kovuutta pitää sitä kiekkoa hallussa. Monesti hän siksi tyytyy laittamaan nopealla syöttöjä, toki sekään huono ole, mutta joskus ei sekään ole paras ratkaisu.

Paljon voidaan vertailla Reinharttia Calgaryn Bennettiin, joka varattiin saman kesänä kaksi vuoroa alempaa. NHL urat ovat menneet liki käsikädekkäin tehojen perusteella ja käsittääkseni Bennettiä on myös ravisteltu keskellä ja laidalla, tietäen vielä parasta lopputulosta. Bennetiltä myös odotetaan varmasti enemmän, koska on kärkivarauksia ja sieltä on äijää hieman tullut ohitse skenaariossa. Mutta en silti usko, että Bennetin tapauksessa ollaan niin paljon "huolissaan" kuin Reinhartista, jolta odotetaan vieläkin enemmän.

****

Sabresilta lähtee U20 -kisoihin kolme pelaajaa. Casey Fitzgerald on pelannut hienosti tällä kaudella ja sai tontin USA:n maajoukkueesta. Puolustaja varattiin viime kesänä Buffaloon kolmannella kierroksella. Rasmus Asplund ja Alexander Nylander liittyy Ruotsin vahvuuteen, Asplund saa rintaansa A:n. Molemmat pelasivat viime kerralla myös U20 -kisoissa, Asplund merkkautti 7 otteluun, 5 pistettä, kun taas Nylander samaan ottelumäärään 9 pistettä. Ikäväkseni voin siis todeta, että mielenkiinnolla seuraan Ruotsin joukkuetta noissa kinkereissä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Suurin puheenaihe lienee Buffalossa Dan Bylsma eikä mikään ihme, alkaa faneilla olemaan mitta täynnä tätä touhua. Bylsmalla taitaa olla kolme vuotta vielä pestiä jäljellä tämän kauden jälkeen ja kyllä tällä pelitavalla siinä on kolme liikaa. Ei valitettavasti jaksa katsella tuota koheltamista, viime kausi annetaan anteeksi, koska hän tuli uutena ruoriin ja tuomaan pelitapaansa joukkueeseen. Kukaan ei voi odottaa ensimmäisellä kautena paljoakaan, varsinkin kun kyseessä on Buffalo Sabres, jonka pitäisi vasta hiljalleen nousta poffeihin. Mutta onhan tämä nyt ihan surkuhupaisaa, joukkue majailee konferenssin viimeisenä ansaitusti eikä tällä pelillä tuo sijoitus kohene kuin maksimissaan pari sijoitusta. Pitkäaikaisena fanina tässä on ollut valonpilkahduksia, kun katselee rosteria ja kuinka Murray on joukkuetta kasannut. Siellä on tottakai huonojakin päätöksiä, mutta kokonaiskuvaa katsellessa, kokoonpano näyttää hyvältä. Enkä lähtisi tässä nyt syyttävää sormea osoittamaan Murrayn suuntaan, koska hän on pyrkinyt kääntämään suurilla muutoksilla joukkueen kurssia. Pahin virhe silti näyttää olevan Bylsman palkkaaminen pitkällä sopimuksella, vaikka eipä sekään alkuun tuntunut pahalta.

Viimeiseen viiteen kauteen Buffalossa ei olla nähty Playoffs -kiekkoa ja tämä kausi tulisi olemaan jo kuudes, onhan toi nyt aivan älyttömän pitkä aika. Välissä ollaan yritetty väkisin pitää joukkuetta hengissä ja sitten on nämä tankkaamisvuodet, ja nyt kun joukkue alkaa näyttämään jo ihan kivalta, pelitapa on päin sitä itseään. Bylsman vanhanliiton kiekkoilu ei enää tänä päivänä onnistu, kun syöttöjä ei saada organisoidusti omille ja sitä kautta vastustajan alueelle. Avataan puolustajalle hyökkääjälle, joka heittää limpun tämän jälkeen vastustajan kulmiin ja ei muuta kuin ajokoirat perään. Sitten toivotaan, jos siellä sattuisi ensimmäisenä olemaan omat kiekossa, mutta harvemmin. Nykyään siellä on "hieman" nopeampia ja fiksumpia puolustajia vastassa. Kuinka monta kertaa Buffalo on päässyt tällä kaudella ylivoimahyökkäyksiin tai läpiajoihin? No ei montaa. Ulkomuistista ja nähtyjen pelien perusteella siihen ei montaa sormea tarvita.

Ongelmahan lienee siinä, että Buffalolla on vain muutama puolustaja, jotka osaa paineen alta nousta omista kiekon kanssa ja antamaan sen omille. Siellä on puolustajia, jotka eivät osaa antaa helppoja syöttöjä omille eikä sentteri ole tarpeeksi tukemassa. Usein se menee siihen, että jos vastustaja saa Buffalon päässä kiekon, vastustaja pystyy vapaasti siellä myllyttämään, koska viisikko puolustaminen on liian tiivistä. Näin ollen ei saada kiekkoa pois eikä jakseta enää lähteä hyökkäämään vaan heitetään limppua keskialueelle tai jopa vastustajan kenttäpuoliskolle. Buffalo ei lopulta paljon omiinkaan päästä, mutta ei päästä myöskään hyödyntämään vastustajan virheisiin, kun painetta ei anneta tarpeeksi eikä näin ollen päästä iskemään vastaan.

Muutaman klipin katselun jälkeen vastustajan valmentajalla on helppo työ pistää omat jäälle, kun tietää mitä siellä on vastassa. Munatonta koheltamista. Tähän kun lisätään vielä tämä tajuton kenttäruletti, mitä pitää harrastaa jopa silloin, kun joukkueelta ei ketään loukkaannu. Pahin on se, kun ottelu hävitään, on siellä nimet jo valmiina taulussa, ketä lähdetään siirtämään ja minne. Jopa puolustajia pitää vaihdella, vaikka siellä on mm. McCabe-Ristolainen pelannut hyvin.

Naurettavinta on mielestäni se, että vaikka Robin Lehneriä moni kritisoi joukkueen ykkösenä ja sitä edelleen tehdään fanien toimesta, on harvemmin tappio ottelut menneet hänen piikkiinsä. Jos ei maaleja osata tehdä, hävitään ottelut väkisinkin, olkoon siellä minkälainen Jumala.

Bylsma saa kyllä taikoa kanin hatusta, jos tässä joukkueen pelaaminen meinataan saada erilaiseksi. Siihen en usko kesken kauden, koska Bylsman vihko ei muutu kirjaksi sormia napsauttamalla. Tässä saadaan siis jälleen kerran pettyä. Toivottavasti joku pääsee nauramaan minut ja fanit alimpaan helvettiin, jos kurssi kääntyy, mutta epäilen vahvasti.

****

Paljon positiivista silti löytyy, kun katselee prospektien menoa. Nylander, Asplund ja Fitzgerald ovat pelanneet mainiosti JWC:ssä, PU löytyy OHL:n pistepörssissä sijalla 5. ja Baptiste sekä Bailey ovat onnistuneet maalinteossa AHL:n puolella. Baptiste oli jonkin aikaa myös AHL:n maalipörssin kärjessä.
 

GHowe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei voi muuta sanoa kun hattua nostaa Ristolaiselle. Aivan huikeaa peliä.
Yhtäkkiä alkaa olemaan Suomen maajoukkue pakkikalustokin kunnossa kun on heittää Ristolaista, Määttää, Vatasta, Lindelliä, Jokipakkaa ja myöhemmin vielä Julius Hongat ja muut juniorit päälle.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ilves vs KalPa
  • 2.04
  • 3.80
  • 3.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös