Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 12.05.2016 klo 15.46.

 1. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Ne suuret muutokset tehtiin joukkueen osalta tuohon päättyneeseen kauteen, kun joukkue vahvistui mm. Kanella, O'Reillylla, Lehnerillä, Bogosianilla ja draftatulla Eichelilla. Ei mielestäni hassumpia pelaajia ja saatiin joka pelipaikalle kyllä varmoja tekijöitä. Havainnollinen asia on myös se, että kyseessä on lista kuitenkin nuoria pelaajia. Päättynyt kausi oli kaikinpuolin mielenkiintoinen ja fanin kannalta hauska, joukkue koki paljon muutoksia, jonka takia lyhyessä ajassa ei ole optimaalista toivoa menestystä heti. Pelissä kuitenkin oli havaittavissa paljolti hyvää ja suunta on vain ja ylöspäin.

  Sabres ei tule näillä näkymin hirveästi ensi kaudeksi muuttumaan ellei GMTM saa päähänsä jotain, mikä hänen mielestään nykyisestä kokoonpanosta uupuisi. Joukkueen sopimustilanne näyttää mielestäni erittäin hyvältä, siellä on lähinnä muutama NHL -pelaaja joille tullaan värkkäämään sopimus eikä mukana listassa ole sellaisia raakile sopimuksia mitä aiemmin Buffalolla oli. Murray kun puikkoihin tuli, niin varmasti oppi sen, ettei kannata lähteä heti palkitsemaan pelaajia älyttömillä sopimuksilla, koska ne eivät ainakaan Sabresissa ole tuottanut hedelmää vaan ne ovat lähinnä mädäntyneet.

  Lainaus:
  Hyökkäyksen kohdalla voi siis sanoa, että hyvin on pullat uunissa. Toki, mm. Rodrigues ja C.O'Reilly ei tuohon listaan kuulu, koska pelaavat suurimman osan kaudesta AHL:ää. Tulevat kuitenkin olemaan tärkeitä pelaajia, jos/kun sieltä joku loukkaantuu. Potistahan avautuu paljon ensi kauden jälkeen, jos näillä näkymin Gionta lopettaa, kuten luulen myös virallisesti myös McCormickin. Larssonillehan väsättiin jälleen vuoden sopimus, joten hän tulee taas pelaamaan kiikarien alla ja se luo painetta. Todella pirteää esitystä loppukaudesta esittänyt Larsson, tulee olemaan tärkeä lenkki kolmoskentän sentterinä. Harmin paikka muuten, kun tuo Moulsonin sopimus yltää vielä kolme kautta, sillä vuosi ennemmin pitää tehdä Eichelille ja Reinhartille sopimukset. Olisi ollut passeli, jos sopimus olisi ollut katkolla samaan aikaan, mutta näillä mennään.

  Iso lista löytyy Murrayn pöydältä pelaajia, joiden sopimukset ovat katkolla, koska siihen lisätään vielä nuo UFA:t.
  Lainaus:
  Neljä viimeisintä nimeä ovat farmipelaajia ja saa nähdä kuinka Murray heidän kanssaan toimii. Voi olla, että varmat sopimukset sieltä tulee, vaikka varmasti heikon AHL -kaudenkin jälkeen siellä haluttaisiin muutoksia. Toki uusi valmentaja sielläkin ja pelaajisto muuttunut paljon, joten hiomisessa menee. Älyttömiä sopimuksia on turha odottaa kolmelle NHL -pelaajalle. Deslauries pelasi aika naurettavalla palkalla, joten hänelle uskon tulevan jonkin verran muutosta ja varmaan jotain 1-2 vuoden välillä. On kuitenkin esittänyt hyviä otteita nelosessa, joten tuo pari vuottakin voisi olla hyvä ratkaisu. Folignon palkka oli lähellä kahta ja hän on ollut sellaisessa tilassa joukkueessa, että vaikea sanoa hänen tulevaisuudestaan. Mahdollisuus hänelle tullaan kuitenkin antamaan, koska pelasi kolmosketjussa väkevästi ja luulenpa tilinauhan pysyvän samoissa ja vuosien olevan 1-2 väliin. Murrayn kannattaa näissä pelaajissa kuitenkin miettiä, että varmaa ei ole tuleeko hän olemaan tulevaisuudessa joukkueessa ja siihen lisättäkööt sen, että kilpailu tulee olemaan kovaa takana. Latvian pikajuna tulee saamaan selkeästi palkankorotuksen, mutta hänellekkään en usko kovin pitkää siivua vuosien mittapuussa, koska se paikan lunastaminen on saamatta.

  UFA:na ovatkin sitten David Legwand, Cole Schneider, Tim Schaller, Jerry D'amigo ja Eric O'Dell. Tässä on oikeastaan lista hyökkääjistä, joiden kaikkien nimet voisin pitää. Legwand tulee todennäköisesti poistumaan, sillä luulen, että kelpo esityksiä ylhäälläkin esittänyt Tim Schaller voisi olla oiva nelosen sentteri. Ellei siihen haluta pitää jotain veteraania. Ottawan farmista tulleet Schneider ja O'Dell olisivat kullanarvoisia varsinkin farmissa, koska tekivät siellä hyvää jälkeä. Työmyyrä D'amigo voi puolestani siellä jatkaa.

  Seuraavaksi voidaankin käydä sitten puolustus lävitse. Runkohan siellä on kyllä hyvällä mallilla, mutta leveyttä ei juuri ole sitten prospektien osalta, jotka olisivat potentiaalisia. Tässä piilee varmasti se asia, että Buffalo tulee pyrkimään varaamaan puolustajaa tulevassa draftissa.

  Lainaus:
  Voiko enää sopimustilanne paremmalta näyttää juuri näiden pelaajien kohdalla? Toki joku voisi ajatella, että ainakin Bogosianin sopimus voisi lyhyempi olla, mutta hän on näissä piireissä kyllä hyvin aliarvostettu pelaaja. Pääsi hyvin jyvällä joukkueeseen tämän vuoden puolella ja esitti kyllä niitä otteita, mitä yli 5 miljoonan pelaajalta on lupa odottaa. Se on hyvä, että joukkueesta löytyy toinen johtava puolustaja Rassen kanssa. Gorgesin sopimus loppuu samaan aikaan kuin nuorten tähtihyökkääjien, joten siitä irtoo hyvin tilaa. Muutenkin vielä pari kautta aikaa olla hyvänä mentoorina alakerrassa, vaikka luulen jo tuon viimeisen kauden tekevän hieman tiukkaa pysyä mukana. Fransonilla ja Pysykillä on mukavasti kausi aikaa näyttää, varsinkaan edellä mainittu ei tule pelaamaan tuon enempää. Pysyk saattaa myös olla mahdollista kauppatavaraa.

  Lainaus:
  Varmasti se suurin kysymys tulee olemaan, minkälaista sopimusta Rasse tulee sitten saamaankaan. Rasse esitti jo pari kautta sitten hyvää peliä umpisurkeassa joukkueessa ja silloin huomasi, että tästä kaverista voi tullakkin ihan ykköskorin puolustaja. Ne merkit tulivatkin sitten esiin kuluneella kaudella todella hyvillä otteilla ja otti kyllä puolustuksen reppuselkään ja osoitti sen, että hän ottaa tuon ykköspuolustajan paikan. GMTM aiemmin mietti, olisiko se sitten silta -vai pitempi sopimus. Varmasti tässä hänellä on tullut mieleen juuri nuo huonot sopimukset edelliseltä GM:ltä, ettei lähde riskeeraamaan, mutta tällä kertaa kyseessä on kyllä aivan eri pelaajakin. Mielestäni Rasselle voisi kyllä laittaa laakista pitempää ja rahallista sopimusta. McCabe ja Nelson ovatkin sitten toinen juttu. McCabe pelasi kelpo kauden lähinnä Bogon vierellä ja hänet tullaan ilman muuta näkemään Sabresissa. Sopimus tulee olemaan sellainen, jossa lähinnä katsellaan, onko hänestä pitemmäksi aikaa takalinjoille, sama koskee lähinnä Nelsonia.

  Matt Donovan, Chad Ruhwedel ja Bobby Sanguinetti ovat sitten pelaajat, jotka ovat UFA -statuksella. Tyhmää olisi ainakaan kahta päästää pois, koska kelpo farmipelaajista on kyse.

  Seuraavaksi päästäänkin sitten joukkueen suurimpaan kysymykseen eli maalivahtipeliin. Jos lähdetään ensin tuosta farmitilanteesta liikkeeseen. Nathan Lieuwenilla ei ole sopimusta enää, ja luulen jo, että olisiko aika päästää hänestä pois? Kuitenkin farmissa olisi hyvä pitää ihan potentiaalisia kavereita eikä tällaisia siellä jarruttamassa muita. Makarov on myös RFA, ja onko hänen kohtalonsa sitten KHL? Jotenkin on hieman mennyt usko hänenkin tekemisiinsä. Siinä on kuitenkin kilpailijoita mm. Jason Kasdorf, Linus Ullmark ja Cal Petersen. Kasdorf ja Petersen pelasivat molemmat NCAA:ta ja olivatkin siellä hyviä. Olisiko aika kuitenkin päästää irti ja tulla isompiin piireihin. Chad Johnsonin tilanne on varmasti se, että hän tulee etsimään uutta työnantajaa. Kovin vaikeaa se tuskin tulee olemaan noilla näytöillä, miten hän Sabresissa pelasi. Aivan huikea kausi odotuksiin nähden ja sai alle 40 starttia.

  Onko sitten NHL:ssä tulevalla kaudella molemmat Ruotsalaiset vai tullaanko sinne etsimään toista varamaalivahtia. Olisihan se riski lähteä tuolla kaksikolla, jos Lehner ei taaskaan pysy ehjänä ja Ullmark pelasi viime kaudella 20 ottelua. Tosin omaan silmää hän oli kyllä ihan hyvä ja tässä duossa voisi potentiaalia olla. Molempien maalivahtien sopimukset kattaa mukavasti tulevan kauden, joten näyttöjä on annettava. Lehnerihän oli kelpo maalivahti tällä kaudella, mutta joukkue kärsi maalinteko ongelmista. Loukkaantumiset eivät kyllä edesauta Lehnerin uraa.

  Siinä nyt vähän alustusta seuraavalle kaudelle.
   
 2. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Jokunen pieni uutinen tässä on tullut. Buffalo Sabresissa apuvalmentajaksi viime vuonna palkattu Dan Lambert on nimetty uudeksi valmentajaksi Rochester Americansiin. Näin ollen valmennuspestissä ollut Randy Cunneyworth siirretään takaisin pelaajien kehitys puolelle. Randyhan ehti myös pestissään olemaan vuoden. Tämä oli Murrayn suunnitelmia alun alkaen, jotta saadaan valmennustiimille uutta näkemystä. Luulen täten, että Amerksinkin kurssi kääntyy, vaikka sitä luulin jo menneellä kaudella.

  Lähinnä Amerksin puolelle on tehty myös pari uutta pelaajasopimusta. Brycen Martin, joka on Sabresin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2014, on tehnyt kolmen vuoden tulokassopimuksen. Martin tulee siis edustamaan ensi kaudesta Amerksia, mutta toivottavasti antaa hyvät näytöt, sillä hyviä leftin puolustajia ei liiaksi ole. Luulen tekevän jonkun stintin varmasti, jos näytöt riittävät. Martin on kiekollinen puolustaja, joka tykkää pitää kiekkoa. Mikään maalinsylkiä hän ei ole, mutta pisti kyllä viime kaudella ihan mallikkaat pisteet tauluun.

  Paul Geiger on uusin vahvistus vuodeksi Amerksille. Hän on yllättäen myös leftin puolustaja ja ikää on 23 -vuotta. Näitä kokeiluja nyt otetaan tuonne farmin puolelle. Geiger varsinkin on aika arpa, ehti pelata muutaman ottelun viime kaudella Devilsin farmissa, muuten on mennyt ura vain yliopistossa. Kahtena viimeisenä vuotena toiminut siellä kapteenina, todennäköisesti vain siksi, että on ollut vanhempi muita. Mutta eipä näillä ojaan juosta, kun kaveri otetaan vuodeksi kokeilemaan. Omaa myös ihan mukavat raamit.

  ****

  Mitä tulee sitten tulevaan draftiin, mitkä järjestetään Buffalossa, niin Sabresihan varaa kahdeksantena. Kokonaisuudessahan pickkejä on jopa 12 kappaletta, joten siellä saattaa muhia treidejäkin, jossa Murray näitä pickkejä käyttää. Mitä tulee tuohon ykköskierroksen varaukseen, niin siellä on ihan laadukkaita leftin puolustajia. Juolevihan noista on se paras valinta, mutta kun Sabres varaa vasta noin "myöhään", niin saattanee lähteä Juolevi juuri alta pois. Sergachev on varmaankin noussut listoilla jo toiseksi. Mukavat tehot OHL:ssä, mutta kyseessä on venäläinen kaveri, joka ei allekirjottaneessa paljon luottoa kerry. Toki, nuorena lähtenyt jo kokeilemaan siipiään, joten voi olla ihan kypsäkin idän pojaksi. Näissä vain aina piilee se kysymysmerkki ja riski varata ensimmäisellä kierroksella. Jacob Chychrun olisi sitten se kolmas vaihtoehto. Hän on tullut ryminällä alaspäin, mutta luulen silti potentiaalin olevan hyvin korkealla, ja varaisinkin hänet venäläistä aiemmin.
   
 3. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Rahallisella puolella aletaan varmaan edelleen siitä lähtökohdasta kun Bogosian tienaa sen reippaat 5, niin Rassen kohdalla lähempänä sitten kuutta - vähintään. Pitkää sopimusta täälläkin toivotaan, mutta Murrayn ajatuksista ei ole mitään hajua.

  Ristolaisen, Folignon, Girgensonsin, Deslauriersin ja mahdollisesti McCaben diilien jälkeen capissa olisi vielä varmaankin tilaa joku reipas 10 miljoonaa. Saa nähdä löytäisikö Murray jotain hyvää myös vapaiden agenttien markkinoilta. Puolustajaahan tuohon voisi kaivata, samaten se Chad Johnsonin paikkaaja voipi olla mahdollinen.

  Vielä kun Moulsonin typerästä diilistä pääsisi eroon..
   
 4. miski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Vielä on pari kautta aikaa siirtää Moulson jonnekin muualle, sen jälkeen palkkakatossa voi tulla Sabresilla ongelmia. Kaudelle 2018-19 lähdettäessä olisi tehtävä uudet sopimukset Eichelille ja Reinhartille + Fasching, sekä ahl-nelikolle: Guhle, Bailey, Carrier ja Baptiste(jos joku heistä löisi läpi oikein kunnollla nhl:n puolella) samalla myös Kanen sopimus päättyy, ja Moulson olisi silloin vielä joukkueen palkkalistoilla yhden kauden ajan. Ehkä joku seura voisi hänet kaudeksi ottaakin, jos saisi siinä sivussa vaikka varausvuoroja yms. Toki voihan Moulson innostua taas maalinteostakin, mitä epäilen suuresti. Viime kausi oli kaikilta osin häneltä täysi pannukakku ja pelaajan yleisilme oli väsynyt, epätoivoinen, tuskainen...
   
 5. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Murray tuskin haluaa tehdä hätäisiä johtopäätöksiä, kuten edellinen manageri, mutta kyllä Rasse on tuon pitkän ja kovan lapun ansainnut. Hän tulee muutenkin olemaan joukkueen jalokivi puolustuksessa.

  Jonkun ässän Murray tulee hihasta vetämään ihan varmasti. Tuollahan on nyt TOP -6 hyökkäyksessä Kane, O'Reilly, Ennis, Eichel, Reinhart, Girgensons sekä Moulson, joten tungosta on. Siihen kun lisätään vielä mahdollinen Fasching sekä AHL ukoista jo mainitut Bailey, Carrier ja Baptiste, niin muutosta on tehtävä jo nyt. Siellä tulee myös Larsson ja Foligno olemaan liipaisimella ensi kauden jälkeen, koska heidänkään uransa Buffalossa ei ole kiveen hakattu. Giontasta irtoaa yksi paikka lopettamisen jälkeen. Harmittavasti esimerkiksi Moulsonin ja Enniksen vaihtoarvot ovat aika heikohkot, koska Moulsonin näytöt olivat aneemiset ja Ennisin kausi meni lähes kokonaan lasaretissa. Ensi kauden deadlinen aikaan treidejä saattanee tulla, riippuen toki onko joukkue myynti vai ostopuolella ja draftin aikaan luulen jotain tapahtuvan myös.

  Moulsonin tilanne on kyllä ollut melko outo. Kolme kertaa hän on onnistunut iskemään 30 häkkiä, tästä toki propsit menee Tavaresille myös. Toissa kaudella hän onnistui heikossa Sabresissa iskemään ihan mukiinmenevät 41 pistettä ja nyt menneellä kaudella hän pelasi lähes kaikki ottelut, tehden vain 21 pistettä, joista 8 olivat maaleja. Moulson tienaa kaudesta 5 miljoonaa ja pelasi suurimman osan kaudesta nelosketjussa, jossa hänestä oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Murrayn lausontojen mukaan hän oli kova treenaamaan kauden aikana, mutta heijastuiko se liikaa sitten kentälle, koska kuten miski sanoi, oli yleisilme hyvin väsynyt. Tilannehan on ensi kaudella se, että nelosketjuun tuollainen kaveri ei kuulu, kolmosketju on varmasti sama kuten menneellä kaudella ja jos tulosta ei synny O'Reillyn tai Eichelin vierellä, niin sitten voidaan sanoa hyvästit.
   
 6. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Leikitellään ajatuksella että Sabres ostaisi Moulsonin ulos jo nyt. Kuinka paljon tämä vaikuttaa Sabresin cappiin ja kuinka kauan?
   
 7. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Melkoiset talkoot ovat olleet käynnissä NHL:ssä, kun on ollut kaikenlaisia huhuja, sopimuksia, treidejä ja draftia. Eikä se suotta lopu vaan lähinnä vasta alkaa.

  Nyt voisin käydä hieman lävitse jo tulleita uutisia:

  Sabres on palkannut apuvalmentajakseen Bob Woodsin. Woods on toiminut kahtena viime kautena WHL:ssä Saskatoon Bladesin päävalmentajana ja sitä ennen ehti valmentaa apuvalmentajana NHL:ssä 5 kautta Capitalsissa sekä Duckseissa. Kokemusta löytyy siis isoista valoista ja olihan tämä melkoinen veto, kun kaveri on valmentanut WHL:ssä. No, tuskinpa häntä oltaisiin tuolta napattu ellei jotain tietotaitoa tuo Bylsman valmennustiimiin.

  Nicolas Deslauries teki Sabresin kanssa kahden vuoden sopimuksen ja tulee tienaamaan 775k kauteen. Tykätty pelaaja fanien ja pelaajien mielestä ja tuo omalla asenteellaan virtaa joukkueeseen. Todella halpa diili eikä tästä juuri voi olla tykkäämättä. Joidenkin mielestä tosin menetti energiansa, kun loukkaantui eikä päässyt samalle tasolleen.

  Kolmannen kierroksen pickkiä vastaan saatiin lunastettua Jimmy Veseyn neuvotteluoikeudet. Jimmyhän on jo 23 -vuotias ja olikin muutaman joukkueen kiikarissa, mutta Sabres vei pidemmän korren. Saa nyt nähdä kuinka käy neuvotteluiden. Toivottavasti ei kaverille anneta mitään järjetöntä diiliä, koska ei ole NHL:ssä pelannut. Eichelin kanssa ovat treenanneet yhdessä tämän kesän ja se voi vaikuttaa paljon, että Vesey sopimuksen Sabresiin tekee. Todella ahdastahan tuossa rosterissa tulee olemaan jos/kun kaveri sopimuksen tekee.

  GMTM päätti treidata sitten Mark Pysykin ja vuorot #38 sekä #89 Panthersille ja sai takaisin Dmitri Kulikovin sekä vuoron #33. Pysykin menettäminen kirpaisee toki hieman, mutta kun kyseessä oli rightin kaveri ja edellä on kuitenkin Rasse sekä Bogosian, on omalla puolella nousu top-4:een hyvin epätodennäköistä. Murraylle tässä treidissä oli suurimpana asiana se, että saadaan vasemmalle puolelle leftin puolustaja. Kulikov ei ole ollut mikään pistenikkari, mutta Kulikovin vahvuudet mielestäni on siinä, että näkee hyvin peliä ja on kiekon kanssa perusvarma. Vaikuttaa muutenkin sellaiselta jämäkältä puolustajalta ja siinä onkin vastustajalla ihmettelemistä, kun vastassa ovat Kulikov ja Ristolainen. Kulikovilla on kausi sopimustaan jäljellä ja tienaa 4,3 miljoonaa. Mielestäni omaan korvaan vaikuttaa aika kovalta liksalta, mutta kun ei hirveästi ole hänen otteitaan seurannut, niin en osaa hänen arvoaan arvioidakkaan.

  *****

  Sabres varasi tänä vuonna 10 pelaajaa ja ensimmäinen pickki oli sijalla 8. Olisi voinut kuvitella Sabresin varaavan puolustajan, mutta mentiin tuolla BPA periaatteella.

  Alexander Nylander #8: Hyvä valinta tuolla pickillä ja kun on noita haastatteluita ja videoita hänestä katsellut, hänessä on hyvin paljon samaa kuin veljessään. Omaa todella hyvät kädet ja nopeuttakin piisaa, hyökkäyspäässä vaarallinen, mutta puolustuspäähän on petrattavaa, niin kuin toki monella tämän ikäisellä pelaajalla. Pelasi OHL:ää menneellä kaudella tehden 57 peliin, 75 pistettä, mikä on yhdeksi kaudeksi hieno luku. Tulee näillä näkymin pelaamaan Röglessä, Ruotsissa ensi kauden. Aikuisten pelejä yksi kausi alle ja sitten Amerikkaan kokeilemaan siipiään.

  Rasmus Asplund #33: Kun tuo pickki saatiin Panthersilta, oli vain yksi vaihtoehto jos hän jää tuolle vuorolle ja se oli Asplund. Arvioitiin paljon menevän jo ensimmäisellä kierroksella, mutta tipahti juuri kakkosen alkuun. Asplundissa on hyvin paljon samaa kuin meidän Larssonissa, kahden suunnan sentteri, näkee peliä hyvin ja onkin kiekon kanssa fiksu. Toiminut U16, U17 ja U18:ssa Ruotsin maajoukkueessa kapteenina, joten johtajuutta löytyy. Pelasi jo viime kaudella SHL:ää Färjestadissa, iskien 46 otteluun, 12 pistettä. Tulevaisuudessa voi hyvinkin olla se uusi Larsson.

  Cliff Pu #69: Myös Kiinan kansalaisuuden omistava Pu, pelasi menneellä kaudella mestari joukkue Londonissa. Pu teki 63 otteluun, 31 pistettä ja onnistui vielä hienommin poffeissa, jossa syntyi 8 maalia, 18 otteluun. Nopea pelinrakentaja, joka ei kuitenkaan ole ottanut kunnolla vielä askelia eteenpäin kehityksessä, mutta aikaa piisaa. Pu arvioitiin myös selvästi aiemmalle vuorolle, mutta jäi kivasti Sabresille.

  Casey Fitzgerald #86: Casey pelasi viime kauden Bostonin yliopistossa ja teki kohtuu kivat pisteetkin. Hieman kummastuttaa, että vasta tässä vaiheessa varattiin puolustaja, mutta tämäkin oli aika saletti valinta. Caseyn isä Tom, toimi Bylsman valmennustiimissä Penguinsin aikaan. Kiekollinen puolustaja, joka omaa oikeat asiat pitämään kiekkoa. Luulen, että tässä voi myöhemmin olla melkoinen jokerikortti Sabresille.

  Brett Murray #99: Voitti joukkueensa kanssa CCHL:n mestaruuden menneellä kaudella ja teki poffeissa 16 otteluun, 13 pistettä. Kokoa on lähes 2 metriä ja 100kg eikä kaveri ole täyttänyt edes 18 -vuotta. Osaa käyttää kokoaan ja on kokoisekseen yllättävän nopea. Ensi kausi menee NCAA:ssa. Murray pelaa laitahyökkääjää.

  Loput viisi varausta olivat puolustaja Philip Nyberg(#129), puolustaja Vojteck Budik(#130), hyökkääjä Brandon Hagel(#159), puolustaja Austin Osmanski(#189) sekä hyökkääjä Vasili Glotov(#190).

  *****

  Mitä tulee tuohon Stamkos saagaan ja siihen, että Murray olisi tarjonnut 12 miljoonaa, on kyllä todella överiä. Jos joukkueessa pelaa jo nyt kovilla sopimuksilla O'Reilly sekä Kane ja tulevaisuudessa on tehtävä sopimus Reinhartille sekä Eichelille, tulisi homma hyvin tukalaksi. Siihen päälle vielä Ristolaisen sekä Bogosianin sopimukset. Chicago on toki pystynyt kasaamaan kilpailukykyisen joukkueen kaudesta toiseen, vaikka kaksi supertähteä vie melkoisen siivun, silti se tuo aina uudelle kaudelle haasteita, jotta pysytään palkkakaton alapuolella. Onko siis Stamkosin roudaaminen sen arvoista, vaikka kovasta pelaajasta onkin kyse? Sabresissa toki pelannee tällä hetkellä nämä veteraanit aika kovilla sopimuksilla, joista päästään hiljalleen eroon.

  Ketjujen kasaaminen on hyvin vaikeaa, koska siellä on varmasti joku liipaisemalla.

  Lainaus:
  Vaihtoehtoja siis piisaa ja kysymysmerkkejä on ilmassa. Näillä näkymin on selvää, ettei Moulson tule pelaamaan kautta pitempään, koska käyttöä ei tuolla tasolla enää ole. Palkkakin on aivan järjetön. Girgensonsia huhuttiin paljon Riikaan pelaamaan, mutta saa nähdä kuinka käy. Tuosta porukasta vielä Giontalla on kausi jäljellä sopimusta ja luulen, ettei Ennisiä tulla sopimuksen loppuun asti näkemään Sabresissa.

  Lainaus:
  Joku viisaampi voisi tästä kertoa, mutta jos olen jäljillä, cap hit tulee olemaan kahdella seuraavalla kaudella 2,8milj ja viimeisellä 3,8milj. Moulson tienaa kuitenkin sen 5 miljoonaa, joten kyllä siitä hyvin säästöjä tulee. Tämä tulee aivan varmasti ajankohdaksi ennemmin tai myöhemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2016 klo 16.10
 8. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Toki sitten jää vielä vajaan 900k hitti kolmeksi lisävuodeksi:
  Buyout Calculator | General Fanager
   
 9. miski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  QO:n RFA-pelaajista saivat: Catenacci, Foligno, Girgensons, McCabe, Nelson, Kasdorf ja Ristolainen.
  Maalivahdeista Nathan Lieuwen ei QO:a saanut ja Andrey Makarov lähti jo aiemmin KHL:n puolelle, toki Kasdorf QO:n sai.
   
 10. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Tosiaan joo.

  Lainaus:
  Eipä oikeastaan yllätyksiä. Nelsonista peukku, sillä hän toimii hyvin tuossa kuusikon takana ja pystyy vaivatta tuuraamaan. Ehti viime kaudella tekemään 7 otteluun, 4 pistettä. Jets treidissä tullut Kasdorf pelannee ensi kaudella Ullmarkin kanssa Amerksissa ja hyvä kilpailu saadaan siellä aikaiseksi.

  Muita jotka eivät QO:ta saaneet olivat Nevins, Jacobs sekä Guptill. Olisihan Guptill voinut tuolla farmissa mennä, teki kuitenkin kohtuu hyvin pisteitä. Pelasi muuten neljässä eri joukkueessa viime kaudella.

  Nyt sitten jännittämään minkälaisia sopimuksia sieltä tulee näille QO:n saaneille tulee, tuleeko treidejä, mikä tulee olemaan Veseyn osoite ja mitä tapahtuu vapaiden pelaajien rintamalla.
   
 11. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Jos Moulsonilla on vain yksi kausi sopimusta jäljellä niin tuskin sitä kannattaa ostaa ulos. Sabresilla on kuitenkin hyvin tilaa palkkakatossa ja Stamkos tuskin tulee Buffaloon (ja jos hänelle tarjotaan 12 miljoonan sopimusta se on myös verrattavissa siihen että ampuu itseään jalkaan). Eli konservatiivisesti vain vapailla markkinoilla jotta ei kusta tulevaisuuden päälle liian isoilla sopimuksilla.
   
 12. miski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Valitettavasti Sabresin kannalta Moulsonin sopimusta on vielä kolme kautta jäljellä. Ratkaisevaa lienee se saako Buffalo heivattua miestä yli laidan ennen viimeisen kauden alkua ja tilaa palkkakattoon kun samalle kaudelle pitäisi tehdä uusia sopimuksia Eichelille ja Reinhartille.
  Toivottavasti Stamkos ei tuommoisella sopimuksella Buffaloon ilmesty. Siinä tosiaan vaikeutettaisiin joukkueen rakentamista tuleville vuosille.
   
 13. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Samaa pyörittelin mielessäni, mutta Stammerin jääminen Tampaan ratkaisi tämän ongelman.

  Jake McCabe jatkaa kolmivuotisella jatkosopimuksella. CapHit vissiin 1,6 miljoonaa per kausi.
   
 14. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Darren Dregerin mukaan Kyle Okposo olisi uusi Sabres. Tarkoittako tämä että Kanen toilailuja ei enää katsella?
   
 15. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Vai tarkoittaako tämä tätä:
  Kane-Eichel-Okposo
  jnejne.

  + cap-helvettiä jossain kolmen-neljän vuoden päässä
   
 16. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  No Kanen sopimusta on vuosi enää jäljellä, joten noinkohan Sabres sitä jatkaa mikäli Okposon siirto pitää paikkansa.

  EDIT: Ja samantien varmistui, 7 vuotta ja 6 milliä AAV Okposolle Sabresiin. Etupainotteinen, eli tuleeko cappiin tilaa juuri silloin kuin Eichelin uusi soppari on tapetilla.
   
 17. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Juuri olin tulossa tuota samaa kirjoittamaan, kun @Köpi ehti ensin. Hyvä diili mielestäni, varsinkin jos ja kun on raskaasti etupainotteinen.

  Jos TM ei olisi ollut niin mehuissaan Kanen hankkimisesta, niin uskaltaisin jopa odottaa järkevintä lopputulemaa, eli, että treidataan Kane(+) johonkin pakkiin (Fowler) ja rustataan Veseyn kanssa sopimus. En vaan usko Kanen lähtevän yhtään minnekään tuolta ennen kuin näen omin silmin.
   
 18. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Itse kyllä pidän Okpososta ja teki hyvää jälkeä Tavaresin kanssa Islesissa. Minkähänlainen suhde Okposolla ja Moulsonilla on? Pelasivat hekin yhdessä paljon ja jos saataisiin taas potkua hieman Moulsoniinkin, vaikka Moulsonin paikka TOP-9:ssä ei ole varmaa viime kauden esityksillä. Tuo 6 miljoonaa on hyvä, mutta tuo trendi, että laitetaan tuollaisia pituuksia ei kyllä sytytä.

  Jos Vesey tulee pelaamaan Eichelin kanssa, niin miten käy Ennisin ja Girgensonsin? Luulen, että GMTM yrittää treidata Ennisiä, koska hänelle ei tuolla ole paikkaa ja tuo liksakin on kova johonkin kolmosketjuun. Girgensonssillakaan ei oikein paikkaa ole, kolmosketju oli viime kaudella toimiva. En lähtisi sitä hajottamaan, mutta Giontallakaan ei ole enää kuin yksi vuosi jäljellä, joten spotti olisi siinä kolmosessa. Melkoinen paletti on tuossa hyökkäyksessä, kun äijää on liikaa.
   
 19. Finnish Isles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Islanders
  Moulson ja Okposo ovat todella hyviä kavereita ja se varmasti vaikutti päätökseen. Molemmille pelaajille toivoo kyllä Isles-fanina hyvää, eikä Buffalokaan niin paljoa ärsytä, etteikö tunne pysyisi samana.

  Kuitenkaan Okposo ei koskaan löytänyt Tavaresin rinnalla yhteistä säveltä ja siksi sillä paikalla on kokeiltu ties ketä ja ilmeisesti viime kevään playoffit yhdessä palkkapyynnön kanssa olivat viimeinen naula arkkuun, että jo joulukuulla oli selvää ettei neuvotteluja tosissaan edes käydä. Okposo on parhaassa iässä ja pelannut vain Islandersissa, joten kaikki eväät on löytää uutta kemiaa ja tehoja Sabresissa.

  Mielenkiinnolla seuraan tulevaa ja henkilönä esim. E.Kaneen verrattuna Okposo on ihan eri puusta veistetty; nöyrä ja tunnollinen tiimipelaaja, joten nuoremmilleen loistava mentori.
   
 20. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Kiitos tiedosta! Siinä se syy siis piileekin, kun ei tehnyt jatkoa Islesiin. Ihmettelin meinaan, että miksi päästää kaveria menemään. Tavares ja O'Reilly ovat mielestäni erilaisia pelaajia, ja Okposon tyylinen pelaaja sopii paremmin O'Reillyn kanssa. Okposokin pääsee varmasti enemmän pelaamaan sitä omaa peliään, kun joutui varmasti itse paljon raastamaan ja karvaamaan hyökkäyspäässä. Nyt siellä on kovalla työmoraalilla pelaava O'Reilly, joka tekee sen työn ja toiselle laidalle on laittaa samanlaista pelaajaa. Okposo ei kuitenkaan älyttömästi mälläillyt maaleilla Islesissa, vaikka keskellä pelasi huikea Tavares, joten saa nähdä kuinka käy O'Reillyn kanssa, jonka kanssa uskon hänen pelaavan.

  On kyllä ikävää, että Kanesta kuuluu uutisia hölmöilyistä ja joukkueessa pelaa nuoria lupaavia pelaajia ja hommataan Okposon tyylisiä pelaajia luomaan sitä yhteishenkeä. Kane on hieno pelaaja kaukalossa, mutta nuo lööpit ovat pakko jollain tapaa vaikuttaa joukkueen henkeen. Ja kun aiemmin haastattelussa kyseltiin tuosta Kanesta GMTM:ltä, hän ei osannut kantaa asiaan ottaa, mutta näki kauas että oli kyllä hyvin pettynyt.
   
 21. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  Kaksi kautta siis jäljellä Kanen sopimusta?
  Lainaus:
  Helppohan se Ennis olisi saada myytyä, kun kolmen viimeisen kauden palkat on vain 3,65 miljoonaa.

  Johan tuolla joukkueella voi tavoitella pudotuspelipaikkaa, vaikka maalivahteihin ei välttämättä niin suurta luottoa ole tällä hetkellä.
   
 22. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  No niinpäs olikin, katsoin neljän yövuoron jälkeisessä koomassa hivenen väärin.

  Reilu 10 miljoonaa olisi capissa tilaa ja siihen pitäisi sitten sovittaa Rasse ja kenties Foligno sekä Girgensons.
  Kanen ulosostolla saisi 5 miljoonaa hyvää eikä cappiin jäisi kauheata rasitetta edes. Ennisin treidi voipi sitten olla toinen vaihtoehto, jos Murray haluaa capin alle liikkumavaraa.
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kevin Paul Dupont ‏@GlobeKPD 1 t1 tunti sitten
  Jimmy Vesey: ‘’I’m still going to go to free agency and explore all my options.''

  Ihan hyvä muuvi edelleen Murraylta, ei tämä vielä mitään tarkoita. Varmasti Sabres on tarjonnut jotain erittäin miellyttävää.
   
 24. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ei tuo etupainotteisuus muuta caphittiä mihinkään suuntaan. Caphit on ja pysyy koko sopimuksen ajan samana. Maksettavat palkat toki vaihtelee, mutta sillä ei liene juuri merkitystä Buffalossa.
   
 25. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Tuon melkoisen sirkus päivän jälkeisiä lausahduksia voisin tähän laittaa Murraylta. Ristolaisen sopimuksen kanssa ollaan oikeilla raiteilla ja sieltä on tulossa pitkää sopimusta. Kuitenkaan tarkkaa aikaa/päivää ei ole tiedossa. Jimmy Veseyn kanssa neuvotellaan ensi viikolla, ja Murray tulee hänelle kertomaan kuinka paljon joukkue häntä tarvitsee ja kuinka paljon hänestä pidetään. Hänelle on kyllä jo kerrottu, että tuo TOP-6:n paikka olisi hänelle auki ja jos paikka on vielä kaverin Eichelin vierellä, niin ei tässä pitäisi olla mitään ongelmaa.

  Vaikea sanoa, kuinka hyvin yleensä nuo sanalliset sopimukset pätevät NHL:ssä, tuskin ne useemmiten raukeavat. Tim Murraylle oli meinaan ensimmäinen kerta, kun olivat Jeff Zatkoffin kanssa solmineet suullisen sopimuksen ja tämä päättikin solmia sopimuksen LA:n kanssa. Siitähän Murray ei toki kovin iloinen ollut.

  Murray haluaa myös Rochesterista paremman, mitä se oli viime kaudella. Joukkueeseen pyritään hommaamaan sellaisia pelaajia, joilla on kaikki edellytykset pelata myös NHL:ssä. Taylor Fedun, Justin Falk sekä Derek Grantin kanssa ollaan tehty sopimukset AHL:ään. Fedun on pelannut kelvollisilla pisteillä AHL:ssä ja tulee olemaan hyvä vahvistus alakertaan. Falk oli sellainen vahvistus, joka pystyy pahimmassa tapauksessa korvaamaan loukkaantuneita ylhäällä moitteetta. Hänhän pelasi tuossa viime kauden AHL mestari joukkueessa. Grant on taas yllättäen Murrayn omia varauksia Sens ajoilta ja tietää kenestä on kyse.

  Cole Schneider teki myös jatkosopimuksen ja tulee ensi kauden pelaamaan lähinnä Rochesterissa. Casey Nelsonin ja Jake McCaben sopimuksille isoa peukkua. Nelsonille väsättiin kahden vuoden ja 650kiloa vuotta kohden. Voiko tuon parempaa enää tehdä tälle kaverille? Hyvät harjoituspelit alle, niin tulee haastamaan Fransonit ja kumppanit. McCaben kanssa onnistuttiin myös, koska tuo 1.6millin lappu kautta kohden ja kolmelle vuodelle on hyvin edullinen kaverista, jolla on potentiaalia olla jopa ykköskorin puolustaja. Mielestäni oikea ratkaisu tällainen halpa lappu, ettei makseta potentiaalista.

  Anders Nilsson treidattiin sitten Bluesista Sabresiin viidennen kierroksen pickkiä vastaan vuodelta 2017. Missähän vaiheessa tämä kaveri oli edes mennyt Bluesiin? Näyttää olevan Murrayn trendi tai jonkun hänen apulaisensa hommata näitä ruotsalaisia mörköjä. Vuoden ja miljoonan sopimus Nilssonille ja olihan tämä mielestäni kelpo hankinta ensi kaudelle. Tosiaan hirveästi ei luottoa maalivahteihin ole ja Lehnerin on oikeastaan pakko pysyä ehjänä. Nilssonilla ei mitkään mairittelevat tilastot ole Amerikan puolella urallaan, toki ei sitä ollu Johnsonillakaan ja hän pelasi loistavasti. Ei pidä siis tuomita ennen kuin näkee. Se oli kuitenkin selvää, että Ullmarkin ja Kasdorfin on pakko saada vielä kokemusta AHL:stä. Se tulee menemään todennäköisesti niin, että Ullmark ottaa vetovastuun ja on se tuleva NHL maalivahti. Kasdorfilla on vähemmän kokemusta isommista piireistä, joten hän tulee sitten peesaamaan.

  Lisään vielä tuosta Okposon ja Moulsonin suhteesta sen verran, että molemmat ovat kummisetiä toistensa yhdelle lapselle, joten @Finnish Isles :n tietämys heidän kaveruudestaan on selviö.