Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 12.05.2016 klo 15.46.

 1. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Ei onnistunut sitten TM deadline päivänä kuin yhteen treidiin ja sekin oli AHL- treidi. Catenacci siirtyy Rangersin farmiin ja takaisin tulee heidän kapteeninsa Matt Bodie. Jos tällaisiin pieniin treideihin voi tyytyväinen olla, sitä olen kyllä Amerksin puolesta. Nyt saivat alakertaan johtajuutta ja pisteitä tekevän puolustajan. Catenaccille ei käyttöä juuri ollut, vaikka hyvin hänkin pelasi. Puolustus on kuitenkin se pääprioriteetti mitä kaivataan tähän organisaatioon, oli sitten NHL:ssä tai AHL:ssä pelaava pelaaja. Bodie vaikuttaa myös pelaajalta, jolla on mahdollisuudet stuntteihin ylhäällä.

  TM teki paljon töitä eilen ja sitä edellisinä päivinä, mutta ei saanut sitä mitä halusi. Varausvuorojahan noista Kulikovista ja Fransonista haettiin ja varsinkin Smith -treidin perusteella toivoi ehkä liikaakin. Molemmilla pelaajilla loppuu sopimus tähän kauteen, joten olisihan heistä ollut kiva saada edes joku vuoro, mutta ei Murray sitten nähnyt tarpeelliseksi heitä vaihtaa jämiin. Kuitenkin varausvuoroilla pyritään nykyään tekemään treidejä, kun niitä voidaan hyvin käyttää isojen treidien palasina. Kai se on sitten se ja sama, pelataanko näillä loppukausi, kun ei sieltä alhaaltakaan olisi ketään pätevää voinut heittää näiden tilalle. Murraylla on kuitenkin käytettävissä kahdeksan varausvuoroa ensi kesäksi, joista kaksi on toiselle ja kaksi kolmannelle kierrokselle, joten näiden kanssa pystytään hyvin kauppaa käymään. Heikon draftin takia luulen oikeastaan kaikkien varausvuorojen olevan kaupan, riippuen toki ykköskierroksen sijoituksesta. Toki jos pystytään neuvottelemaan puolustajasta ykköskierroksen varauksen kanssa, ei senkään kauppaaminen mahdottomuus olisi.

  Murray oli hyvin pettynyt eiliseen päivään mikä on sanomattakin selvää ja yritti rauhoitella mediaa, että on faneja jotka tietävät missä mennään, mutta on faneja jotka haluaisivat asioiden käyvän nopeammin. Onhan sitä tietysti ymmärrettävää, että kärsivällisyys tämän organisaation kanssa on kiven sisällä ja halutaan menestystä jo poffeissa. Ja kun tällaiset päivät ei tuota edes pieniä toivon kipinöitä, ei sitten hyvä heilu fanien puolesta. Vegasin takia on paljon ollut kysymysmerkkejä ilmassa ja ei mikään ihme, että eilinen päivä oli hyvin hiljainen, koska siellä pitää miettiä suojattavia pelaajia. Kesällä ollaan paljon viisaampia, ja tiedetään ketä on pois lähtenyt, jotta voidaan rauhallisin mielin lähteä tekemään kauppoja.

  Sabresin puolustus osasto on kyllä kamalan heikko, kuten olen maininnut ja sinne Murray pyrkii tekemään vahvistuksia. Jos tähän ei kyetä, sama homma jatkuu myös ensi kaudella. Murray pyrki jo eilen tekemään ns. "Hockey tradea", joten olen varma, että sitä hän tulee tekemään kesälläkin, kun tietää missä mennään paremmin. Mutta jos Ristolaisen ja McCaben takana on näinkin hiljaista, tuon puolustuksen kokoaminen ei ole kovin helppoa. Murraylta silti löytyy hyökkäyksestä ja varausvuoroista palasia, joiden avulla tätä voidaan tehdä. Bogosian tullaan varmasti suojaamaan noiden kahden ohella, vaikka kyseinen pelaaja on pelannut päin sitä itseään. Hauskinta on vain se, että parempaakaan puolustajaa ei voida suojata kun sellaista ei ole. Bogosian pelasi parhaimmillaan McCaben kanssa ja tätä toivon myös myöhemmin, Bogo on kuitenkin hyvin virhealtis pelaaja, joka ajaa itsensä ulos tilanteesta hyvin helposti. McCabe tuo siihen sitä tasapainoa sekä kätisyyttä. Rasselle tässä nyt toivoisi sitä oikeaa pakkiparia leftin kätisyydellä, jolla on oikeasti kiekollisen puolustajan palikat. Sitten siihen jääkin täytettäväksi kaksi paikkaa + ylimääräinen puolustaja.

  Nelsonin toivon tekevän harppauksia eteenpäin, Fedunille toivon jatkosopimusta ja jos sieltä vaikka Brendan Guhle tekisi läpimurron. Guhlen harteilla on kuitenkin aika paljon tämän heikon puolustaja prospektien osalta. Guhle kuitenkin lyhyellä stintillään teki minuun vaikutuksen kiekollisesti ja hänestä voi tulla se musta hevonen. En kuitenkaan liikaa lähtisi odottamaan. Kulikov ja Franson ovat pelaajia, jotka ovat kelpo pelaajia vähillä minuuteilla, mutta kyllä toivoisin vaihtuvuutta tuohon alakertaan. Gorgesin sopimus on myös rasitteena ensi kaudella ja eiköhän valitettavasti tämäkin siellä heilu. Murray totesi, että tulee suojaamaan Robin Lehnerin.

  Tilanne on siis tämä:
  X - Ristolainen
  McCabe - Bogosian
  X - X
  Gorges (Todennäköisesti kolmannessa parissa)
  Nelson, (Fedun), Guhle.

  ****

  Amerksille ollaan etsimässä uutta kotia, kun ei nykyiseen halliin olla tyytyväisiä. Buffaloon tuominen olisi turhaa, sillä viime viikon pelissä Amerksilla, joka pelattiin Buffalossa oli jaettu ilmaisia lippuja. No, peliin ilmaantui n. 2000 ihmistä. Toki tämä selittää paljon myös Amerksin huonon kauden, mutta en toisi kyllä sitä Buffaloon.
   
 2. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Oho. Tämä on kova juttu Rochesterissa. Americans on pelannut siellä yhtäjaksoisesti vuodesta 1956 ja on AHL:n toiseksi vanhin organisaatio samassa kaupungissa (Hershey on vanhempi). Vaikka halli ikivanha onkin, niin sehän on rempattu perusteellisesti 90-luvulla. Vielä viime kaudella Amerks veti yli 6000 katsojaa kotipeleihinsä ja tälläkin kaudella reippaasti yli 5500. Mä luulen että tämä on vaan uhkailua kaupunkia kohtaan, että rakentaisivat uuden hallin.

  edit. Löysin jutun jossa Pegula Sports kiistää että joukkue olisi muuttamassa ja että he ovat täysillä mukana hallin uudistamisessa. Tosin jos halli pistetään säppiin pariksi vuodeksi remontin takia, niin ehkä helpoin tapa olisi siirtää joukkue Buffaloon siksi aikaa. Rochesterin ja Buffalon välimatka kun on vain yksi tunti.
   
 3. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Totta tuokin, mietiskelin tässä että mahdolliseksi vaihtoehdoksi voisi olla HarborCenter, joka avattiin vasta reilu kaksi vuotta sitten. Siellä pelaa paikalliset juniorit, akatemia ja naiset, joten Amerksin siirtyminen sinnekkään ei olisi mahdottomuus. Ainoaksi haittapuoleksi voidaan luokitella kapasiteetti, kun sinne mahtuu n.1800 ihmistä. Sitten kun ei Sabresilla pelejä ole, voitaisiin pelit pelata KeyBank Centerissä.

  Olihan se tosiaan kiva voittaakkin välillä, kun näitä pelejä ollaan ryssitty. Arizona kaatui kotona lukemin 6-3, joista tosin kaksi tehtiin tyhjiin. Tuo O'Reillyn antama voittomaali Kanelle oli kyllä jäätävä ja laukauskin oli suoraa oppikirjasta. Silti jälleen joukkue ei kyennyt kuin pelaamaan 40 minuuttia ja toinen erä oli Sabresin parhaimpia tällä kaudella. Paljon kuvaa kyllä tuo Pulkkisen maali siitä, kuinka heikosti ovatkaan Bogosian ja Kulikov pelanneet. Ensiksi Kulikov ajaa itsensä täysin ulos tilanteesta hyökkäys sinisellä ja Bogosian on aivan kujalla tuossa 2v1 tilanteessa. Ei edes kunnolla yritä blokata ensimmäistä syöttöä ja kun Domi antaa Pulkkiselle takaisin, oli hän jo tilanteessa luovuttanut. Jos olisi tuon pelannut loppuun saakka, ei Pulkkinen olisi maalia tehnyt. Tällaisia lapsuksia tulee kyllä hyvin usein puolustukselle eikä tarvitse ihmetellä, kun menetetään johtoasemia. Sitten syytetään Lehneriä tottakai viimeiseksi.

  Odotan oikeastaan innolla ja kauhulla seuraavia Bolts ja Penguins pelejä. Kuinka tuo paletti saadaan pidettyä kuosissa, kun sieltä tullaan "hieman" lujempaa päälle.
   
 4. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Jack Eichel on tällä hetkellä jo peräti 11 ottelun pisteputkessa. Koko kauden pistesaldokin on komea (46 ottelua, 45 pistettä). Harmi kun Eichel missasi alkukauden loukkaantumisen vuoksi. Olisi mielenkiintoista nähdä mihin olisi pistepörssissä sijoittunut ilman loukkaantumista.

  Viime kaudella Eichelin otteita seurattiin suurennuslasilla, mutta nyt tuntuu, että koko mies on unohdettu. Hemmetin kova pelimies Eichelista on tulossa ja voi taistella jo ensi kaudella pistepörssin voitosta.
   
 5. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tutkan alla hiihtelee ja en tiedä, voisin kuvitella, että sopii Eichelille erinomaisesti.

  Hirveästi on keskustelua siitä kuka näistä superlahjakkuuksista on paras McDavidin jälkeen (Matthews, Eichel vai Laine) ja itse pidän Eichelia edelleen potentiaalisempana kuin vaikka Matthewsia.

  Todella hyvä sentteri siellä on kehittymässä. Tykkään todella paljon hänen tyylistään.
   
 6. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kahdeksan ottelua jäljellä tätä kautta ja kyllä on taas toivonut, että tämäkin kausi saataisiin vain pakettiin. Mielenkiintoisia aikoja eletään sitten myöhemmin, kun nähdään ketä joukkueessa pelaa Vegasin pelaajavalintojen jälkeen, ketä signataan vapailta ja ketä ollaan vaihtamassa pois. Joukkue vaatii muutoksia jos tässä meinataan tosissaan pärjätä ja selviytyä tulevaisuudessa poffeihin. Tämä kausi on osoittanut karun kuvan siitä, että tällaisella puolustus pelaamisella ei pärjätä. Ensi kaudellahan lähtee Reinhartin ja Eichelin viimeinen vuosi tulokassopimuksesta ja tämä kyllä tarkoittanee sitä, että ei meillä ole varaa pitää Kanea, koska pitäisi myös vahvistaa alakertaa. Kanellahan lähtee viimeinen vuosi rahakkaasta sopimuksestaan ja toisaalta hänet voitaisiin pitää, mutta tällöin olisi hyvä päästä irti Enniksestä ja Moulsonista, jotka vievät paljon tilaa capista. Toki jos saadaan Kane treidattua pätevään puolustajaan jo kesällä, ei olisi pahitteeksi, vaikka hän on pelannut erinomaisesti. Oma visioni on kuitenkin se, että Kanelle ei riitä paikkaa Top-6:ssa tulevaisuudessa.

  Jos jotain ilonaiheita on saanut seurata tällä kaudella, se on varmastikkin nuoret pelaajat, jotka ovat ottaneet roolia NHL:n puolella. Etunenässä Bailey ja Carrier ovat pelaajia, jotka tulevat nopeutensa ja fyysiikkansa ansiosta tuomaan monipuolisuutta hyökkäykseen. Carrier on pystynyt pelaamaan ketjussa kuin ketjussa, mutta hänen paikkansa on lähtökohtaisesti alemmissa ketjuissa, mutta on hyvä stunttaamaan myös ylemmissä. Bailey on pirun nopea Carrierin tapaan ja hänet olisi kiva nähdä vielä parempana ensi kaudella joko O'Reillyn tai Eichelin rinnalla. Eichel kuitenkin tarvitsee nopeita pelaajia rinnalle ja vaikka tämä kuulostaa oudolta, Reinhartin liike ei riitä tällä hetkellä Eichelin kanssa. Tämä kaksikko kyllä muodostaa loistavan kemian ja ovat hyviä ystäviä, mutta Reinhartin olisi saatava räjähtyvyyttä lisää, jotta pääsee nopeisiin hyökkäyksiin Eichelin kanssa. Reinhartin suurin työkalu on toki hänen pelinlukunsa, jolla kykenee heittämään syötöillään pelaajia vauhtiin, mutta olisi kiva nähdä hänet myös isommassa roolissa kiekollisesti hyökkäyspäässä. Kahden muun pelaajan Baptisten ja Faschingin otteisiin en ehkä ole niin tyytyväinen. Baptiste pelasi kelvollisesti ylhäällä pelatessaan, mutta ei niille näytöillä ole riittävä vielä ensi kaudella. Faschingin liike on erittäin raskas ja jos siihen tulisi muutosta kesällä, hän on kyllä pelaaja, joka on pirun mielenkiintoinen kokonsa takia. Fasching on toki hänkin vasta 21- vuotta, joten ei hänen kanssaan turhaa kiirettä kannata pitää, olisi vain kiva jos hänen potentiaaliaan saataisiin mahdollisimman nopeasti irti.

  Mitä tulee sitten ehkä siihen suurimpaan prospektiin Nylanderiin, hänellä on ollut hyvin vaikea kausia AHL:ssä. 57 otteluun, 25 pistettä ei kyllä ole odotusten arvoisia, ja kun maalejakin on syntynyt vain 9. Mutta ei se aina helppoa ole siirtyä aikuisten sarjaan ja tässä tapauksessa Nylanderilla se on vihkoon mennyt. Mutta kuten ollaan huomattu kisoista ja junnusarjoista, tiedetään kyllä, mihin Nylander pystyy ja hän tulee olemaan arvokas palanen tulevaisuudessa. Hänenkin kohdallaan olisi hienoa, jos pystyisi kesällä treenaamaan veljensä kanssa kovaa ja tekemään sitä myötä tulosta.

  Katseet voidaan kääntää muihin pelaajiin tällä kaudella. Ensi viikonloppuna alkava NCAA:n turnauksessa pelaa kolme Sabresin prospektia. Sean Malone, Anthony Florentino sekä Cal Petersen. Vasta kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2013 Sean Malone, on tehnyt vakuuttavaa jälkeä tällä kaudella Harvardissa. Hän on lihottanut pistepottiaan viime kaudesta yli puolella, ja 33 otteluun onkin kertynyt 42 pistettä. Malone on "jo" 21 -vuotias, joten hänen pelinsä jatkunee varmasti ensi kaudella Amerksissa. Kelvollisen kauden on pelannut myös Florentino, joka on saman ikäinen Malonen kanssa, mutta varattiin samana vuonna 5 kierroksella. Hienoa nähdä, että nämä myöhäisemmät varaukset ovat tuottaneet tulosta. Saman vuoden varaustilaisuudessa varattiin myös viidennellä kierroksella Petersen, joka on maalivahtina Notre Damen kapteeni ja on pelannut aivan huikeaa kautta. 37 otteluun torjunta% on lähes 93.

  Alex Kilen kanssa ollaan tehty AHL sopimus, joka kattaa myös ensi kauden. Hän ehti jo yhden AHL -ottelun pelatakkin. 22 -vuotias Kile pelasi tällä kaudella vielä Michiganissa yliopistossa ja oli siellä kapteenin roolissa. Hänelle ehti kertyä 130 otteluun, 80 pistettä.
  Brendan Guhlella alkaa WHL:ssä playoffsit, hänhän siirtyi kesken kauden toiseen joukkueeseen ja onkin siellä nykyään varakapteeni. Liukas puolustaja ehtikin merkkauttaa uudessa seurassaan hienosti 32 otteluun, 29 pistettä. Viime vuoden kuudennen kierroksen varaus Brandon Hagel on ollut melkoinen eläin tällä kaudella. 65 otteluun on tullut 71 pistettä, toki sijoitus tasaisessa pistepörssissä ei ole ihan edes 30 paremmalla puolella, mutta hän oli viime viikolla viikon pelaaja iskien neljään otteluun 12 pistettä. Toinen sensaatio on ollut viime vuoden varaustilaisuudesta Cliff Pu. OHL:ssä tällä kaudella 63 otteluun on tullut mukavat 86 pistettä. Sillä irtoaa pistepörssin 8.sija.

  Huhuissa on muuten ollut, että Victor Antipin tekisi tämän kauden jälkeen loikkauksen NHL:ään 24- vuotiaana. Antipin pelaa Magnitogorskissa puolustajan tonttia ja siellä vielä ykkösparissa. Poffeissa on kertynyt 9 otteluun, 5 pistettä. Leftin puolustajana hänet ollaan liitetty Buffaloon ja Murray hänestä on kiinnostunutkin. Kuinka kiinnostunut sitten itse Antipin on, kun joukkueessa ei juuri venäläisiä pelaa, paitsi tällä hetkellä viimeistä sopimuskauttaan pelaava Kulikov. Muitakin seuroja hänestä on ollut kiinnostunut ja yllättäen Chicago nousee sieltä esiin. Tämä on siitä harvinaislaatuinen tapaus, kun Murray ei juuri venäläisistä ole kiinnostunut. Mutta kun katselee venäläisten menoa NHL:ssä, niin ajatus heistä pitäisi kyllä saada positiivisemmaksi. Ja Buffalon kannattajilta on jäänyt vain hyviä muistoja venäläisistä mm. Afinogenovin sekä Zhitnikin suhteen.
   
 7. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Brian Giontalle siis 1000 ottelua täyteen ja on se kyllä kova saavutus kaverille, jonka pituudestaan oltiin huolissaan uran alussa. Devilsin fanit varmasti arvostavat enemmän Giontaa hänen voitettuaan kuitenkin SC:n siellä ja pelasikin myös uransa parasta jääkiekkoa Devilsissä. Tasaista tekemistä Gionta on tehnyt kuitenkin Devilsin jälkeen Habseissa sekä Sabresissa eikä ura tässäkään vaiheessa ole lähtenyt laskemaan. Gionta on toiminut kapteenina 7 peräkkäistä kautta, kun niistä neljä oli Habseissa ja nyt kolmas menossa Sabresissa. Se että Sabresissa pistetilit ovat karttuneet tahtiin 35,33 ja tällä kaudella 33, niin tasaista on pisteen tekeminen ollut. Mielestäni se oli kyllä todella hieno juttu, kun Gionta silloin Sabresiin saapui, hänen jääkiekkotaipaleensa on kuitenkin lähtenyt Rochesterista, josta hän on kotoisin eli n. 100km Buffalosta. Voi kyllä sanoa, että ympyrä sulkeutui, kun uran alkupisteestä päästiin tähän päivään. Ja se vielä, ettei häntä lähdetty treidailemaan takarajalla minnekkään, kun ei sitä välttämättä halunnut. Sai näin ollen pelata Buffalossa viimeiseen saakka. Giontahan on tosiaan 38 -vuotias ja hänen sopimuksensa loppuu tähän kauteen. Caphit hänellä on reilu 4milj, joten hyvin vapautuu kaverista ensi kaudelle. Mutta itse voisin kyllä hänet vuoden sopimuksella pistää jatkaen. Mielestäni Gionta tuo johtajuudellaan kolmosketjuun ihan hyvää särmää ja kun luistinkin kulkee, niin miksipäs ei? Toki joukkueessa on pari muutakin, jotka vievät nuorten paikkaa, mutta ei se mielestäni Giontalta pois pitäisi olla.

  Peleistä ei itsessään jaksa hirveästi kantaa enää ottaa, kunhan pelaillaan pois. Leafs ja nyt viimeksi kaatui siis Panthers. Hyvää tekemistä Panthersia vastaan jälleen tuo puolet pelistä tai jopa 40min, mutta jälleen lähdettiin puolustus kannalle. En kyllä ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa. Paineenalla pitäisi kyllä opettaa Buffalon puolustusta pelaamaan, vaikka sitä toki tulee joka pelissä. Joka tapauksessa siellä tehdään hyvin usein helppoja virheitä. Ensimmäisenä ollaan kiekossa, mutta jotenkin siihen kiekkoon vain huitaistaan, jotta se saataisiin omista pois. No, eihän se onnistu. Rauhassa pitäisi vilkuilla taakse ensin, että mistä se vastustaja tulee, sen jälkeen katsella missä olisi omia ja laittaa kiekkoa paineettomalle puolelle. Tuntuu että tämä menee järjestäen jokaisella pieleen. No, toivottavasti tuohon puolustukseen saadaan jotain tolkkua. Bogosian ja Kulikov tosiaan parantaneet kyllä otteitaan selvästi ja roolia on otettu Rassen poissaolon takia.

  Tämän hetken toivelista on pitkä, mutta ei se mahdottomuus olisi. Kaikki RFA -statuksen omaavat pelaajat kauden jälkeen ansaitsevat jatkodiilin. Tähän kaartiin kuuluu Foligno, Girgensons, Larsson, Rodrigues, Austin ja Lehner. Girgen on nostettava tasoaan takaisin sinne, missä se parhaimmillaan oli. En ihan ole tyytyväinen pelaamiseen, mutta haluan silti nähdä hänet. Folignolla alkaa ainakin kello jo tikittää, en näe häntä kuitenkin pidemmän aikavälin palasena enää. Larsson on pätevä kolmosensentteri ja toivottavasti pitkä loukkaantuminen ei kääntänyt Murrayn päätä. Rodrigues on ollut loisto paikkaaja ja hän menisi omissa papereissa kyllä nelosen keskellä. Austin farmiin ja Lehnerille jatkoa, on ollut yksi isoimmista syistä joukkueen pisteille. Lehner on kyllä osoittanut sen, että pystyy toimimaan ykkösmaalivahtina. Yksi suurin huolenaihe edelleen on tuo loukkaantumishistoria.

  Toivon mukaan Vegasille kelpaa Moulson, toivottavasti lähinnä vain tilastoscouttaavat ja katselevat historiaa, sillä ne on ihan ok luettavaa. Mutta jos hänen peliään katsot paikanpäällä, niin se ei kyllä tuo hymyä huulille. Voihan hänet toki ottaa puremaan tuppea ja viemään vähän palkoista tilaa. Sitten voi aina pistää ylivoimalle maalille, kyllä se sieltä vain hyvällä peliajalla muutaman maalin väkisin tekee. Jotenkin piilopisteitä sieltä on tälläkin kaudella tullut, kuitenkin 31 pistettä tolla pelaamisella on pätevä saldo ja se saattaa jopa Vegasia kiinnostaa. 14 maalistaan tällä kaudella, hän on tehnyt 11 ylivoimalla, jolla sijoittuu koko liigan 8:nneksi. Buffalon huonoksi, mutta muuten aika hyväksi voidaan todeta myös se, että Moulson ei jumankauta mene rikki. Kaveri on kuin rautaa, välillä tulee kiekkoa kintuille, mutta aina se vain löytyy seuraavassa pelissä. Varmaan Bylsma sanonut, että jos Matti oot vähänkin kunnossa, niin kyllä sä yv aikaa saat. Otteluiden ja +/- tilastoa katsellessa Matin saldo sillä saralla on jopa koko joukkueen paras, joka kyllä naurattaa ihan pirusti. Se näyttää pyöreää nollaa, melkein voidaan verrata O'Reillyyn, jolla on myös nolla, mutta 10 ottelua vähemmän pelattuna. Tässä nyt ei voida mitenkään tulla siihen, että O'Reilly pelaisi muka vaikeimpia minuutteja, Matti on vain ollut varsin hyvä... Pidän silti aika kovana tuloksena tuota, huomioon ottaen, että aika usein kaveri on potkun jäljessä. Mutta jos nyt tosissaan ajatellaan, niin kyllähän Moulsonilta löytyy speksejä, joita voisi Vegas kaivata ensimmäiselle kaudelle.
   
 8. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Piti hieman ihmetellä minkä takia Sam Reinhart ei pelannut viime ottelussa ollenkaan, vaikka oli pukenut varusteet päälle ja istui penkillä koko ottelun. Oli myöhästynyt joukkueen harjoitustusten kokouksesta 5 minuuttia, eli on aika ankaraa tämä jääkiekkoilijan elämä. Hyvin aikataulutettua koko päivä ja siinä voi heikkohipiäisellä stressiä pukata.

  Vähiin käy ottelut tältä kaudelta ja seuraava peli olisi sitten sunnuntaina, joukkue saa todennäköisesti tuohon kolme pelaajaa takaisin sekä yhden uuden naaman. Ristolaisella loppuu siis pelikielto, Reinhartin myöhästyminen riitti vain yhden ottelun sekä Okposon luulisi olevan terve sunnuntaina, kun on kipeänä ollut. C.J. Smith on uusin värväys yliopistosta Sabresin riveihin ja hänen odotetaan pelaavan sunnuntaina Islesia vastaan. 22 -vuotias nopea laitahyökkääjä kiskaisi 41 otteluun, 51 pistettä ja oli pistepörssin 12. Kyseessä voi olla aika samantyylinen värväys mitä Rodrigues oli, saa nähdä kuinka kaveri pääsee NHL:n makuun, joka tapauksessa hyvää ja rohkeaa värväämistä. Vasen laita on muutenkin heikompi mitä oikea Sabresilla, joten siitäkin plussaa. Tästä on tullut kyllä melkoinen trendi, että näitä yliopisto pelaajia haalitaan joukkueisiin ja sitten tulee välillä näitä Vesey -tapauksia, kun pelaaja itse valitsee joukkueensa.

  Kovasti fanit kuvittelevat, että Victor Antipin on uusin puolustaja hankinta KHL:stä Sabresille. Toivottavasti tähän ei liikaa tuudittauduta, ettei jouduta pettymään. Antipin tulee todennäköisesti pelaamaan Magnitogorskin kanssa finaaleissa, joten sitä saadaan hetken odotella. 7 pistettä, 12 otteluun tällä hetkellä puolustajan tontilta pudotuspeleissä. Murray on selvästi avannut silmänsä yliopistoille sekä KHL:llä, koska on nähnyt että sieltä tulee hyviä palasia.
   
 9. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Se alkaisi olemaan jälleen kausi loppusuoralla ja viimeinen kotiottelu pelattiinkin tuossa Habseja vastaan. Yksittäisi suorituksia on tullut lähinnä seurailtua, mitä on kyennyt, kun ei noilla tuloksilla oikeastaan merkitystä enää ole. Uusimpina niminä ollaan nähty siis Alex Nylander sekä C.J Smith. Nylander pääsi pelaamaan ensimmäisen ottelunsa veljeään vastaan ja pelasi kolmosketjussa. Mielestäni ihan ok avaus sekä ihan pirteää pelaamista myös tässä Habs ottelussa. Taitotaso tiedetään ja se onkin hyvin korkea, pelinopeus ei vielä riittänyt aivan tälle tasolle, mutta siihen tulee varmasti kesän aikana muutoksia. Aika näyttää onko vielä valmis ensi kaudellakaan, mutta kuten sanottua aiemmin, hänen kanssaan ei kannata pitää kiirettä. Olen silti hyvin tyytyväinen näkemästäni. C.J Smith ei päässyt tuohon Habs otteluun enää kentälle vaan joutui katselemaan sen katsomosta. Hänellä on kuitenkin avaimet omissa käsissään ensi kautta ajatellen, koska taitotaso ja nopeus kyllä riittää NHL:n puolelle. Lähinnä sitten roolitus on se avainkysymys, missä häntä peluuttaa. Silti monen fanin fantasia manageroinnissa, häntä ei rosteriin kuuluisi laittaa. Kova kilpailu siellä on ensi kaudella ja kyllähän kesä sekä harjoitusottelut ovat isossa roolissa.

  Tuota hienoa HFboardsia lukemalla selviää myös fanien toiveet ensi kautta ajatellen. Lähes kaikki ovat sitä mieltä, että Bylsman ei pitäisi valmentaa ensi kaudella. Moulsonin tai Ennisin toivotaan siirtyvän Vegasiin. Jälkimmäinenhän on ollut varmaan joukkueen paras pelaaja näissä viime otteluissa ja on nostanut tasoaan huomattavasti. Jos kykenee nostamaan räjähtävyyttä vielä lisää, hänestä voidaan vielä ihan kelpo pelaaja saada ensi kaudelle. En silti Ennisiin pidä kovia toiveita yllä. Kanen treidaamista on ollut puhetta edelleen ja jos häneet saadaan treidattua hyvään puolustajaan, se käy kyllä. Reinharttia toivotaan kolmosen keskelle ensi kaudella, moni on sitä mieltä että kaveri on "bust". Silti pitää ottaa huomioon, että tämä on ollut vasta toinen NHL kausi Reinhartilla, joten en pidättäisi hengitystä. Mutta siitä olen kyllä samaa mieltä, että kun noita laitureita löytyy, voitaisiin hänet siirtää sentterin paikalle ja Girgensons laitaan. Neloseen jäisi täten Larssonille spotti.

  Selvää on kuitenkin se, että Murrayn on tehtävä muutoksia puolustukseen sekä AHL:n puolelle. Puolustuksesta löytyy tällä hetkellä niin monta arpaa, että tällä porukalla ei kyetä taistelemaan poffeista. Ristolainen on ollut ainoa tasainen suorittaja tällä kaudella, kun otetaan huomioon McCaben perseilyt viime otteluissa ja penkitys tuossa Habs ottelussa. Nimet jotka fanit ovat fantasioineet ovat olleet Fowler, Tanev sekä Antipin. Minnesotastakin varmaan voisi irrota puolustaja, koska eivät pysty kaikkia suojaamaan. Antipinin tulo olisi kyllä aika iso paukku, jos ei Kulikov jatkaisi. Sillä muita venäläisiä ei joukkueesta löydy ja se usein vaatii sen toisen. Toki Antipinille löytyisi roolia joukkueessa verrattaessa moneen muuhun joukkueeseen.

  Rochester Americans on vetänyt myös läskiksi tämän kauden, vaikka on parantanut huomattavasti loppukaudesta. Sielläkin ollaan oltu vaikeuksissa puolustuksen kanssa sekä pelitavan kanssa. Bodien tulo auttoi selvästi alakertaa ja on ollut selkeä isäntä tullessaan. Muutenhan joukkueen peli on ollut sekaisin, vaikka hyökkäyksestä löytyy laaja valikoima maalintekovoimaa. Amerks on kyennyt silti voittamaan viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi. Joukkuehan saa myös lisävahvistuksia viimeiseen kuuteen otteluun, kun joukkueeseen liittyy Brendan Guhle sekä uusin hankinta Alexandre Goulet. Guhlella siis loppui kausi junnuissa ja on täten mahdollista pelata loppukausi Amerksissa ja hyvä niin. Goulet takoi QMJHL:ssä tällä kaudella 68 otteluun, 89 pistettä, joten eiköhän hänestäkin sinne jonkinlainen vahvistus saada. Try-out hänen kohdallaan kyseessä. Saa nyt myös nähdä mikä on Cal Petersenin tilanne, kun hänenkin urakkansa loppui tällä kaudella.

  Hyvin mielenkiintoisia nimiä löytyy kyllä Sabresin prospekti puolelta. Malone, Petersen, Pu, Estephan, Guhle, Hagel sekä Olofsson ovat pelanneet huikean kauden. Olofssonin toivon tekevän harppauksen ensi kaudella Amerikkaan, hän on pelannut Frölundan ykkösnyrkissä poffeissa tällä kaudella. Vasta seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2014, on takonut 10 otteluun, 11 pistettä. Täytyy kuitenkin huomioida, että näistä suurinosa on aika myöhään varattuja, joten hyvin ollaan onnistuttu sillä saralla.

  Huonoja uutisia toki löytyy myös, kun Okposon tilanne on hyvin auki eikä osata vielä sanoa mikä hänen vointinsa on. Toivotaan ettei mitään vakavempaa. Folignon kausi päättyi viime ottelussa polvivammaan ja häntä ei enää tällä kaudella nähdä.

  Perinteisen yhteenvedon voisi raapustella myöhemmin.
   
 10. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Tämän kauden piti olla nousujohdanteinen, mutta lopulta siinä kävi niin, ettei joukkue kyennyt parantamaan tilastojaan viime kaudesta. Viime kauden pistesaaliista jäätiin kolme pistettä, joukkue teki silti yhtä paljon maaleja (201) kuin viime kaudella, mutta päästettyjä olikin sitten viisitoista kappaletta enemmän. Mielenkiintoiseksi kuitenkin tekee sen, että joukkueen maalivahdit olivat yhteenlaskettuna (92,2%) liigan neljänneksi paras tandemi. Sinne kertyi lukuisia huipputorjuntoja enkä missään tapauksessa lähtisi syyttämään ruotsalaisia maalivahteja tästä kaudesta. Ehkä yllättäen kakkosmaalivahdiksi hommattu Nilsson, pelasi kyllä yllättävän hyvän kauden. Sabresin ylivoimahan oli prosenttuaalisesti liigan paras, kun sinne oli heittää ykkösyv:llä Reinhart-O'Reilly-Okposo-Eichel-Ristolainen. Tämä viisikko tulee näillä näkymin olemaan joukkueen kulmakiviä vuosia ja onhan tuossa ylivoimapaketissa kaikki, mitä ylivoimalle vaaditaan. Ehkä siinä ei ole sellaista isokokoista järkälettä laittaa maskiin, mutta maskipelaamisen on jo kaksi kautta pelannut vakuuttavasti Reinhart. Tähän kun lisättiin vielä se, että kun joku pelaajista oli poissa, Evander Kane paikkasi tilanteen hienosti.

  Mutta jos ylivoima toimi, niin alivoima oli sitten aika heikkoa, jolla sijoituttiin liigassa vasta kuudenneksi viimeiseksi. Hyvin vaikea sanoa, mikä siinä oli sitten niin vaikeaa. Ehkä yksi tapa oli tietysti se, että omiin päästiin kiekon kanssa liian helposti ja päätykiekot hävittiin. Muutenkin se suurin syy joukkueen heikolle kaudelle olikin tuo puolustuspelaaminen, josta ei erottunut kuin yksi pelaaja.

  Ei tässä silti kannata liikaa laittaa päätä alas joukkueen tekemiselle. Jos kesän aikana saadaan vahvistuksia puolustukseen, homma näyttää jo varsin valoisalta, mutta jos edes yritetään lähteä lähes samalla porukalla liikkeelle, tulos tulee olemaan sama. Eiköhän silti Murray ole jo kauan tiedostanut, missä se vika piilee ja sitä lähdetään vahvistamaan, vaikka sieltä hyökkäyksestä jouduttaisiin avainpelaajasta luopumaan.

  Seuraavaksi voisi käydä läpi yhteenvetona pelaajien kauden:
  Jack Eichel 61ott. 24+33 =57
  Helppo aloittaa pelaajasta, joka oli joukkueen selkäranka pahoilla hetkillä ja nosti joukkueen tasoa selvästi loukkaantumisen jälkeen. Tosiaan tuo alkukauden loukkaantuminen tuli pahaan paikkaan, ja Jack menetti sillä jopa 20 ottelua. Mutta aika totutun kova kaveri sieltä tuli askiin mukaan ja ehtikin iskeä lähes 60 pistettä. Kyllä Jackin pelaaminen on kaunista katseltavaa ja on pelityyliltään kyllä hyvin arvaamaton ja koska tahansa voi tapahtua mitä vain. Fysiikka on nuoresta iästä huolimatta huippuluokkaa, toki siinäkin on parannettavaa. Jack tosiaan teki saman maalimäärän kuin viime kaudella, mutta tällä kertaa pisteen enemmän, vaikka pelasi tuon 20 ottelua vähemmän. Viime kaudella jäi yksi peli välistä. Harvemmin on Jackista mitään negatiivista sanottavaa, itseähän hän moitti kauden aikana ja halusi enemmän johtajuudellaan näyttää mihin tätä laivaa viedään. Mutta on hieno havaita, että sellaisia ominaisuuksia jo tuossa iässä löytyy.

  Ryan O'Reilly 72ott. 20+35 =55
  Pistesaalista voidaan pitää pienoisena pettymyksenä, joka jäi hänen ensimmäisestä Sabres kaudesta 5 pistettä. Epätasaiset suoritukset heijastivat Ryanin otteissa ja välillä jopa katosi kuvasta. Mielestäni hyvin näkyy se, ettei siellä oikein kemiat ehdi synkata, kun kaveria vaihtuu laidassa. Toki se on helppoa laittaa O'Reillyn tyylisen pelaajan viereen eri pelaajia kokeiluun, mutta kyllä siinä kärsii henkilökohtainenkin panos. Se oli toki hieno huomata, että Okposon kanssa hommat synkkasi ja nyt se vaatisi sen kolmannen lenkin. O'Reillyn työtaakka on silti kova pitkällä kaudella, kun painaa molempia erikoistilanteita, ottaa tärkeitä aloituksia ja pelaa vastustajien parhaimpia vastaan. Mutta siihen rooliinhan hänet hankittiinkin. O'Reilly on kuitenkin lopulta sellainen pelaaja, johon voidaan luottaa ja olen sitä mieltä, että hänen parhaat vuotensa ovat vasta edessä päin.

  Samson Reinhart 79ott. 17+30 =47
  Viisi pistettä parempi kausi kuin tulokaskautensa. Rooli oli lähinnä Eichelin vierellä ja ylivoimalla siis maskimiehenä ohjailemassa lähinnä kiekkoja häkkiin. "Pitäisikö hänet treidata?", "Junnaako kehitys paikallaan" ja "Missä roolissa häntä olisi paras peluuttaa". Siinä olivat keskeiset puheenaiheet Reinhartin kaudesta. Täytyy nyt kuitenkin muistaa, että vaikka Sam ei ole mikään "wow" -pelaaja niin kuin Eichel, hänellä oli vasta toinen kausi menossa NHL:ssä. Se tarkoittaa siis lähinnä automaattisesti sitä, että jos olet kärkipään varauksia, olet "bust", jos et kykene heti väläyttämään osaamistasi. Reinhartillahan on kaikki palaset huippujääkiekkoiliaksi ja hänen tavaramerkkinsä onkin huikea peliäly. Tällaiset pelaajat eivät välttämättä nouse otsikoihin, kun pitää pelaamisen yksinkertaisena. Hyvä esimerkki on Bäckström Ovien rinnalla, joka ei mielestäni ole saanut tarpeeksi huomiota, vaikka on älyttömän kova pelintekijä. Ehkä se pätee näihin kahteen siten hyvällä tavalla, ettei tarvitse otsikoissa ollakkaan. Mielestäni olisi korkea aika ensi kaudella antaa kunnolla Samin näyttöjä sentterinpaikalla, jossa hänestä on kypsynyt jääkiekkoilija alunperin.

  Kyle Okposo 65ott. 19+26 =45
  Kovin odotuksin joukkueeseen liittyi täksi kaudeksi Kyle Okposo ja monet varmasti tuijottavat kovasti hänen pistesaalistaan ettei se nyt mikään järin hyvä hankinta ollutkaan. Toki vertaillessa Isles uraan, oli tämä kausi pieni notkahdus sillä saralla. Kokonaispanos oli kuitenkin hyvä ja sellainen, minkälaisena hänen odotin tähän joukkueeseen tuovan. Röyhkeyttä kulmapelissä ja fyysisyyttä sekä maalintekotaitoa. Tällä kertaa maalisarake jäi alle 20. Okposolla on kuitenkin eväät parempaan suoritukseen, täytyy kuitenkin huomioida, että siihen vaikuttavat viisikkopelaaminenkin eikä aina ne henkilökohtaiset ratkaisut. O'Reillyn kanssa kyllä tulee olemaan hyvä tutkapari ja onneksi vakavemmilta uutisilta selvittiin tuosta hänen sairaala skenaariosta.

  Evander Kane 70ott. 28+15 =43
  Kaudella 2011-12 viimeksi Kane onnistui tekemään paremman sesongin kuin tällä kaudella ja tuo 28 maalia on osoitus siitä, että maalintekotaitoa piisaa ja mahdollisuudet ovat enempäänkin. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että Kane onnistui tekemään vain 3 maalia tällä kaudella ylivoimalla, ja muut tulivat tasakentällisin. Ylivoimalla hän ei siis päässyt juuri ykköseen pelaamaan ja kakkonen pelasi vain jämäsekunnit. Aina on kiva jossitella, mutta olisi tietysti ollut kiva nähdä, minkälaiset lukemat siellä olisi ollut, jos hän olisi päässyt useammin ykkösylivoimalle. Kanella on jääkiekkoihmisiin lähinnä viha -tai rakkaussuhde, hänen perseilynsä siviilielämässä on jättänyt suuren aukon monien silmissä eikä varmasti se tule näiden osalta muuttumaan. Joka tapauksessa Kane on ehjänä pysyessään kokonaisuutena huikea jääkiekkoilija. Omaa voimaa, maalintekotaitoa ja nopeutta, mitä siinä voidaan enää vaatia? Tämä kausi oli vielä siitä hyvä, ettei hän missannut kuin 12 ottelua, joka on jo saavutus hänelle.

  Brian Gionta 82ott. 15+20 =35
  Hattu päästä kapteenille, joka ylsi 1000 -ottelun rajapyykkiin. Hän pelasi myös ainoana Sabresin pelaajana tällä kaudella täyden kauden. Pistemäärä jäi lopulta samaan kuin hänen ensimmäisellä kaudellaan Sabresissa, mutta hyvin tasaista suorittamista kaudesta toiseen. Huikea pelimies ja saa nyt sitten nähdä mikä on tilanne ensi kautta ajatelleen, vieläkö veri vie jäille vai onko aika antaa hyvästit. Pelipanos on edelleen sen verran hyvä, etten pidä paheena, jos hän haluaa jatkaa Buffalossa vielä yhden kauden.

  Matt Moulson 81ott. 14+18 =32
  En oikein tiedä mitä Bylsman ajatuksissa pyöri, mutta oli aika huvittavaa penkittää Matti juuri silloin kun peli jopa kulki. Näin ollen hän ei pystynyt pelaamaan aivan täyttä kautta, vaikka kunnossa oli. Kyllähän se on selvää, että Matin käyrä näyttää jyrkästi alaspäin ja tuo hänen palkkansa on aivan mottipäinen peliesityksiinsä nähden. Valitettavaa että Moulson vei sieltä yhden paikan hyökkäyksestä, kun sinne olisi voinut laittaa nälkäisempää kaveria tilalle. Jos onnistuu tuolla pistesaldolla parantamaan viime kaudesta 11 pisteellä, ei voida kahta vime kautta pitää häävinä. Moulsonilla on siis edelleen kaksi kautta sopimuksestaan jäljellä ja saa nyt nähdä onko kiinnostusta Vegasin puolella, jota pidän hyvän epätodennäköisenä.

  jatkuu..
   
 11. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Marcus Foligno 80ott. 13+10 =23
  Kausi päättyi valitettavasti polvivammaan eikä se ruusuisesti mennyt muutenkaan. Pääsi pelaamaan useaan otteeseen kärkiketjuissa, mutta jos ei sielläkään tulosta synny, vikaa voidaan katsella peilistä. Tämä pistesaalis oli paras hänen urallaan, kun oli sama määrä myös viime kaudella, maaleja hän onnistui tekemään siis 13, joka on uran paras. Marcusta ei voida millään mittarilla verrata veljeensä ja jotenkin on tuntunut siltä, että kehitystä ei vain tule. Tämä oli Buffalon omalle pojalla uran kuudes kausi Puhveleissa ja RFA- statuksella hänen sopimus päättyy tähän kauteen jälleen. Aina voidaan sanoa, että katsellaan nyt taas ensi kausi, mutta kyllä se alkaa olemaan jo maksimi ja jos ei tulosta synny, voidaan hänestä jo päästää irti.

  Zemgus Girgensons 75ott. 7+9 =16
  Latvian pikajunan kausi oli suurin pettymys itselleni. Hyvin vaikea nähdä, mihin suuntaan hänen kehityskäyränsä näyttää, mutta kun roolituskin on aivan pielessä hänen kohdallaan, ei toki voida pisteitäkään odottaa. Zemgusin rooli on mielestäni parempi laidalla, kun sinne keskikaistalle on tunkoa. Toki se näkyi paljon Larssoninkin poissaolosta, että hänet jouduttiin keskelle siirtämään. Bylsman sapluunassa Zemgus ei vain yksinkertaisesti ole päässyt oikeaan rooliin ja olisikin kiva nähdä hänet useammin kärkiketjuissa eikä nelosen keskellä. Enemmän annettavaa hänen nopeudellansa olisi vaikkapa Eichelin vierellä, koska maalinälkääkin riittää.

  Tyler Ennis 51ott. 5+8 =13
  Ennisin tilanne on oikeastaan samanlainen kuin Moulsonilla, palkka on suuri ja roolia ei oikein tahdo löytyä. Kahden viime kauden aikana kärsinyt paljon loukkaantumisista ja se on vienyt kyllä Ennistä alaspäin. Oli silti hyvä huomata loppukauden peleistä, että siellä oli sitä vanhaa Tyleria vielä ja jos tosiaan saisi räjähtävyyttä lisää, voitaisiin häneltä vielä enemmän saadakkin. Tuntuu sekin vain utopiselta ajatukselta.

  Johan Larssonin kausi päättyi valitettavan aikaisin eikä ehtinyt pelata kuin 36 ottelua. Oli silti kolmosen keskellä loistava ja saa nähdä missä hänet tullaan ensi kaudella näkemään. Larsson on kyllä pelaaja, jonka haluan nähdä vielä jatkossakin joko kolmosen tai nelosen keskellä, koska tuo tarvittavaa kahdensuunnan peliä. William Carrierin tilille kertyi 41 ottelua ja teki roiman harppauksen Sabresin rosteriin. Pisteiden valossa se ei ehkä ollut järin hyvä kausi, mutta oli selvästi havaittavissa nälkäinen pelaaja, joka tuo nopeudellansa lisä boostia hyökkäyspelaamiseen. Carrier on myös pelaaja, joka voi pelata joko ykkösessä tai nelosessa. Nicolas Deslauriesin tilille kertyi peli enemmän kuin Carrierille ja suurimmalta osin nelosketjun duunarina. Des menee kivasti kyllä paikkaajana alemmissa ketjuissa, mutta selvää spotti hänelle en kyllä rosterista enää löydä, vaikkakin sopimusta on vuosi jäljellä. Peli alkaa vain menemään siihen suuntaan, että sitä tulosta kaivattaisiin myös alemmilta ketjuilta eikä Des siinä kyllä joukkuetta auta.
  Erityismainninat menevät Rodriguesille sekä Baileylle, joilla tuntuisi olevan valoisa tulevaisuus ja olisi kiva nähdä heitä ensi kaudella enemmän ylhäällä. Vaikeaksi silti tekee tuo kova tunko hyökkäysosastolla ja sinne olisi raivattava heille tilaa. Faschingin, Nylanderin ja Baptisten panokset olivat niin pienet, että heistä on vaikea mitään sanoa. Jokaiselta löytyy potentiaalia, mutta ei vielä ensi kaudelle.

  Seuraavaksi käydään lävitse puolustajien otteet:

  Rasmus Ristolainen 79ott. 6+39 =45
  Sabresin ykköspuolustajan peli meni tällä kaudella selvästi eteenpäin ja vastuu taakka oli aivan älytön yhdelle puolustajalle kannettavaksi. Rasse kuitenkin onnistui siinä todella hyvin, pelatessaan kuitenkin molempia erikoistilanteita sekä niitä vaikeimpia minuutteja, koska luotto häneen oli selviö. Pistesaldokin parani viime kaudesta neljällä pisteellä, joka on hänen tähän astitisista kausista paras ja myös +/- tilasto otti ison harppauksen eteenpäin -9 lukemalla, sen ollessa viime kaudella -21. Huomionarvoista on kuitenkin se, että kahtena viime kautena Rasse on onnistunut enemmän maalinteossa mitä tällä kaudella. On selvästi kaksi asiaa, mitä Rassen pitää parantaa hänen otteissaan. Mailalla puolustaminen sekä hyökkääjien tukeminen hyökkäysalueella. Rasse pyrkii ehkä vieläkin enemmän puolustamaan omalla kropallaan ja ottaa ensimmäisenä miestä kuin kiekkoa ja tällöin voi käydä usein niin, että hyökkääjä pääsee ohitse, hänen liikaa keskityttyään pelaajaan. Varsinkin vastahyökkäyksissä olisi elintärkeää se, että onnistuisi ottamaan kiekolliselta kiekon pois eikä keskity liikaa taklaamaan. Tällaiset mailalla puolustamiset ovat varsinkin hyviä kulmapelissä sekä tekemällä paitsion vastustajan hyökätessä siniviivan tuntumassa. Muutaman kerran ollaan nähty röyhkeitä liikkeitä hyökkäyspäässä, mutta kiekkokontrollin varmuus ja uskallus olisi kiva olla samaa luokkaa Burnsin kanssa. Uskalletaan tehdä erilaisia asioita ja mennään sinne epämukavuus alueelle. Toki puolustajille on voinut tulla valmennukselta käsky, ettei heidän tehtävä ole lähteä höntyilemään viivalta pidemmälle, koska näin harvemmin tapahtui.

  Jake McCabe 76ott. 3+17 =20
  McCabe teki läpimurtonsa viime kaudella pelatessaan lähes kaikki ottelut ja tällä kaudella ollaan menty kehityksessä Rassen tapaan eteenpäin. Myös Jake on omia varauksia ja onkin ollut hieno huomata, että hänestä on kasvanut TOP-4 puolustaja joukkueeseen. Hän ei kuitenkaan ole mikään pistenikkari vaan lähinnä perus puolustaja, joka hoitaa oman tonttinsa hyvin, mutta kykenee myös kiekollisiin ratkasuihin. Jos ei viime otteluiden hasardi pelejä lasketa, peli oli hyvin tasaista ja virhealtista, mutta kyllä nuo pari ottelua kuitenkin näytti sen, että täytyy olla varmempi kiekon kanssa omista lähtiessä. Tämän takia McCabe saikin istua katsomossa. Jäähymäärä lähes puolittui viime kaudesta, joten sekin kertoo osittain siitä, että osataan puolustaa oikein eikä oteta typeriä jäähyjä.

  Cody Franson 68ott. 3+16 =19
  Toinen kausi Puhveleissa oli edellistä parempi ja se missä Franson on kyllä hyvä, on avauspelaaminen. Kiekot lähtevät lavasta näpäkästi ja omille kovalla prosentilla. Liike on osittain koitunut ongelmaksi Fransonille, hyökkäyspäässä ei juuri ole annettavaa ja takaperin luistelu on jokseenkin kömpelöä ja tekee hankalaksi puolustaa nopeita hyökkäyksiä. Kulmatilanteissa hän hoitaa silti hommansa kiitettävästi. Codylla loppuu sopimus tähän kauteen ja hieman olen kahden vaiheilla. Kahteen ensimmäiseen pariin ei ole mitään asiaa ja voi hyvin olla ettei sitten kolmosparissa enää häntä viitsisi peluuttaa vaan annetaan muille mahdollisuus. Ura ei kuitenkaan missään tapauksessa ole ohi.

  Zach Bogosian 56ott. 2+9 =11
  Tuolla palkkapussilla ei Bogosta hirveästi ole positiivista kerrottavaa. Sortuu helppoihin virheisiin ja jäähyihin sekä omista lähdöt tuottavat ongelmia, vaikka ovat perusasioita. Hyökkäyspäässä luulisi olevan enemmän hyötyä, mutta harvoin pääsee edes laukomaan, viime kauteen verrattaessa, melkein 50 laukausta vähemmän tällä kaudella. Odotukset häneen olivat korkeammat, mutta näyttäisi siltä ettei tulosta synny eikä anna niitä tarpeita puolustukselle mitä pitäisi. Tähän kun lisätään karu loukkaantumishistoria, en näe kyllä kovin ruusuisena Bogosian tilannetta.

  Justin Falk 52ott. 0+8 =8
  Se huonompi "Falk", mutta jos ylimääräisenä puolustajana pelaat reilu 50 ottelua, ei voi pitää enää kovin "ylimääräisenä". Kertoo hyvin paljon karua kuvaa siitä, mikä oli Sabresin puolustuksen taso ja loukkaantumishuolet. Mutta jos Falkin omaa panosta katsoo, hän hoiti hommansa kelvollisesti ja kyllä täyttää tuon roolin mallikkaasti. Pisteillähän ei tosiaan Falk ole kovin paljon mättäillyt, tämän kauden pistesaldo on hänen uransa toiseksi paras, mutta tämän kauden ottelumäärä oli hänen uransa suurin.

  Josh Gorges 66ott. 1+5 =6
  Paljon kuraa niskaan annetun Gorgesin kausi oli ihan kelvollinen. Loppupeleissä hänen puolustus pelaaminen on joukkueen parhaimmistoa, vaikka puutteita löytyykin sitten aika paljon. Alivoimalla hän on edelleen tärkeä palanen blokkailemaan kiekkoja ja hän on ihan hyvä palanen kolmosparissa pelatessaan. Enemmän on jotenkin tullut enemmän arvostusta hänen pelaamiselleen kuin vaikkapa Bogosianin tai Kulikovin. Sanotaan niin, että hän hoitaa tonttinsa.

  Dmitri Kulikov 47ott. 2+3 =5
  WC:n pelejä katsellessa hän oli Venäjän puolustuksen parhaimmistoa, vaikka ei ollut ihan sitä kärkipäätä peliajassa mitattuna. Kausi oli kuitenkin hänen osaltaan pannukakku ja kärsi loukkaantumisista. Tykkään kyllä Kulikovin pelityylistä, mutta vaatisi vain kiekko varmemman parin kaveriksi. Nyt kun siellä oli Bogosian usein samaan aikaan, virheitä tuli älytön määrä eikä oikein roolijako ollut selvä. Kuitenkin aika hyvin samantyylisistä pelaajista on kyse. Saa nähdä mikä tulee hänen tilanne olemaan ensi kaudella, kun sopimus loppui tähän kauteen.

  Maalivahtiosasto saa kyllä kiitettävän paperit tästä kaudesta ja kiitos siitä ruotsalaisille maalivahdeille. Anders Nilsson hoiti hommansa tyylillä, kun pelaamaan pääsi ja nosti kyllä osakkeitaan ensi kautta ajatellen selvästi. Nilsson pelasi 26 ottelua, joka on yhtä paljon kuin Oilerssissa pelatessaan, torjuntaprosentin ollessa tällä kaudella huikea 92.3%. Toki ottelumäärästä 23 oli niitä, joissa hän oli aloittava maalivahti. Näissä otteluissa plakkariin tuli 10 voittoa ja yksi nollapeli. Robin Lehner on näyttänyt epäilijöilleen, että hänestä on ykköskassariksi. 59 ottelua tällä kaudella, torjuntaprosentin näyttäessä tasan 92%. Paljon hänkin sai kuraa niskaansa tällä kaudella joukkueen hävitessä, mutta syy ei ollut missään tapauksessa Lehnerin. Hän pystyi torjunnoillaan auttamaan joukkuetta voittoihin ja heikon maalinteon takia, tappioita tuli väkisin.

  Näiden myötä hyvää pääsiäistä!
   
 12. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Mun mielestä unohdit Ristolaisen suurimman heikkouden. Nimittäin sen iankaikkisen luistelun, joka vaivaa useimpia suomalaispelaajia yleisemminkin. Kun on nopeampi ehtii tilanteisiin paremmin. Nopeus kun on ehkä tärkein yksittäinen tekijä pelissä nykyään. Toivoisin että hän tekisi nyt kesällä kun ei mömmömkisoihinkaan mene, enemmän treeniä jääkiekon ja etenkin sen luistelun suhteen, eikä Rautalan Hannun kanssa. Toivottavasti hän on sisäistänyt tämän. Jos pystyy parantamaan luistelua ja etenkin liukua siinä, silloin vain taivas on rajana. Tärkein yksittäinen tekijä hänen uransa kannalta.

  Mutta joo hyviäkin puolia löytyy paljon: Sijoittuminen ja mun mielestä mainitsemasi mailalla puolustaminenkin ja itseluottamus parantuneet ensimmäisistä kausista. Ja kiekollinen peli myös.
   
 13. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
 14. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
 15. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Jumala-Murrayn contenderin rakennus jäikin sitten lyhyeksi. Nyt kun Bylsma sai kenkää, niin Eichel voi tehdä jatkosopparin.
   
 16. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Odotan Disson selityksiä tähän. Eiköhän tämäkin saada käännettyä parhain päin.
   
 17. Kumielvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paltamon Pantterit
  Ei tämä Eichelistä kauhean hyvää kuvaa anna. Osaakos joku sanoa tuosta Bylsmasta että onko aiemmin ollut skismaa pelaajien kanssa? Kumpi tässä siis on se kyrpä ja pahis.
   
 18. Sakkem Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres & Tappara
  Lainaus: Kaikki nämä puheet on ilmeisesti lähtöisin tästä yhdestä twiitistä, jonka lähteenä on pelkästään "inside sources".
  Eichelin oma kanta aiheeseen liittyen(Jack Eichel responds: Our exclusive Q&A with the Sabres' star - The Buffalo News):
  "First, when you see that people are writing these things and saying that you said these things, my first thought is where are they getting this information? If it’s not coming out of my mouth and I didn’t verbally say it to you or anybody, then where are you getting this information? Second of all, why are you writing it and trying to back yourself up on it?"

  Eichelin agentti (Report: Eichel won't sign extension if Bylsma remains coach - The Buffalo News):
  “I don’t know where anyone is getting these reports, but they are ridiculous in a word,”
  Myös Pegula ampui nämä huhut alas.

  Jokainen ite päättäköön ketä uskoo, mutta oli pakko tuoda myös tämä toinen näkökulma esille, ettei täältä lueta näitä jatkosopimus puheita absoluuttisena totuutena.
   
 19. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  En kyllä lähtisi Eichelia tyrmäämään, vaikka huhuja sen puolesta onkin ollut. Kyllähän kauden aikana oli huhua myös siitä, ettei pelaajat pelaa valmentajan tavalla eikä ollut täten yhteisymmärrystä. Osittain siis sekavan oloista peliä.

  Mielestäni Bylsman potkut oli hyviä asia, ja olisi hyvä jos sinne saataisiin nyt sellainen kaveri, joka ymmärtää hyökkäyksen päälle jotain. Murrayn potkut olivat hieman yllätys, mutta jos oli ollut Bylsman takana ja tukena, niin ymmärtäähän sen ettei häntäkään siellä katsella. En silti sanoisi etteikö Murray huonosti hoitanut hommiaan.

  Palapelit saavat koota sitten loppuporukka, kun sieltä ei tietääkseni muita saanut potkuja. Muutama Murrayn tuomat scoutit saivat lähdöt. Joten ainakin tällä hetkellä Jakubowski (varaGM) sekä Terry Murray apulaisvalmentajana saavat vastuuta, heidän ja monen muun tiedoilla on niin suuri merkitys, kun otetaan uutta kaveria sisään. Siellä on kuitenkin käsillä joukkueen vahvistaminen sekä laajennusdrafti, joten siinä menee aikansa, että uudet naamat pääsevät sinuiksi joukkueen rungon kanssa. Sekin toki voi olla, että valmennuksesta vielä saa porukka monoa, riippuen aivan uudesta valmentajasta. Nämä huomioon ottaen pitää olla hyvin tarkkana ketä sinne otetaan, mutta myös päätökset pitäisi tehdä nopeasti.

  Kaikesta näistä huolimatta ja Elliotte Friedmanninkin mukaan Victor Antipin olisi tulossa Sabresiin. En silti tuuleta ennen kuin nimet on paperissa, koska hän voi löytyä mistä tahansa. Hyökkäävä puolustajahan oli aika liekeissä tämän kauden KHL:n finaaleissa ja teki puolustajista eniten maaleja. Hyvin ahnaasti otti roolia hyökkäyksissä ja oli välillä jopa hyökkääjienkin yläpuolella. Selvä tason nostohan nuo playoffsit olivat hänelle, jos teet maalin enemmän kuin runkosarjassa. Toinen mielenkiintoinen nimi olisi tottakai Ilya Kovalchuk, mutta se ei niin helppoa olekkaan. Enkä sen koomin ota häneen tässä vaiheessa kantaa.
   
 20. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
 21. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings