Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 12.05.2016 klo 15.46.

 1. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Lehnerin otteita ei olekkaan tullut vielä nähtyä, mutta puheiden perusteella on ollut hyvää tekemistä ja näkyyhän tuo painonpudotus selkeästi sitten liikkeessä, kun pituutta löytyy.

  Torontoa vastaan oli tuossa viikonloppuna harjoitusottelut, ensimmäinen voitettiin rangaistuslaukauksilla 1-0 ja toinen otettiin turpaan peräti 8-1. Toisessa ottelussa Torontolla oli kyllä paperilla selvästi parempi joukkue jalkeilla, mutta eipä sen piikkiin nyt voi hirveästi laittaa, että otetaan noin huolella kuokkaan. Kuitenkin pahimmat miinukset tuossa ottelussa ottivat Deslauries, Girgs ja Moulson, jotka pelaavat kaikki mitä todennäköisimmin avauksessa. Nelson nappasi näitäkin kavereita huonomman miinus lukeman ja saa kyllä nostaa tasoaan huomattavasti, jos meinaa taistella paikastaan ylhäällä.

  Yhteenvetoa molemmista peleistä:
  Nilsson oli maalillaan vakuuttava tuossa ensimmäisessä pelissä, Kane on selvästi parantanut joukkuepeliään ja ottaa paremmin huomioon ketjukaverinsa eikä lauo turhanpäiväisiä laukauksia. Larssonin luistin liikkuun keveämmin ja tulee pelaamaan varmasti parempaa kautta koskaan, jos voi yhden pelin perusteella sanoa. Nylander on nopea, mutta omissa ei vakuuta. Bogosianin ylivoima peli on karmaisevaa eikä oikein tee oikeita asioita viivalla, joten siihen kaivataan Ristolaista. Toisesta ottelusta ei noussut kukaan muu esiin paitsi Reinhart. Hänhän pelasi tuossa pelissä sentteriä. Huonompia uutisia tuli nuo Kulikovin ja Baptisten alavartalovammat. Kulikov taklattiin vaihtoaition luukkuun, joka aukesi ja selkä osui reunaan. Ei kuitenkaan mitään kovin vakavaa, vaikka ilmeestä olisi voinut toista päätellä.

  9 Kane – 15 Eichel – 23 Reinhart
  63 Ennis – 28 Girgensons – 21 Okposo
  82 Foligno – 22 Larsson – 12 Gionta
  44 Deslauriers – 27 Grant – 26 Moulson
  70 Nylander – 19 C.O'Reilly – 52 Fasching

  4 Gorges – 55 Ristolainen
  29 McCabe – 6 Franson
  41 Falk – 34 Nelson
  45 Guhle – 38 Fedun

  40 Lehner
  31 Nilsson
  35 Ullmark

  Siinä olivat harjoitusten kentälliset, kun treenattiin tuleviin Canes otteluihin. Ykkösketju pelasi yhdessä viime kaudella ja Bylsma haluaa varmasti katsoa tämän kortin. Eichel pelannee ensimmäisen harjoituspelinsä. Kolmosketju on myös jälleen yhdessä ja ihmettelen suuresti, jos ei tule olemaan kauden alkaessa yhdessä. Kuusi alempaa hyökkääjää taistelevatkin sitten avauksen paikoista. "Ongelmahan" on se, että kun joukkueen remmiin toiseen Canes peliin tuleva ROR hyppää, niin paikkojahan on auki vain kaksi ja niistä paikoista taistelee viisi pelaajaa. Toki siellä on vielä Baptistekin, mutta tuo loukkaantuminen otti takapakkia. Vamman laadusta ei ole tietoa. Hyvin vaikeaa tulee olemaan valinnat, sillä Deslauries on täydellinen nelosketjun duunari ja Moulsonia tuskin dumpataan pois. Eiköhän sieltä siis Nylander ja Fasching tiputeta pois, joten Grantin ja C.O'Reillyn taisteluksi jää tuo viimeinen paikka. Varmaan lähdetään 13. hyökkääjällä.

  Ristolainenhan siis treenasi joukkueen mukana, mutta kun ei ole sopimusta, ei hänellä ole mahdollisuutta harjoituspeliä pelata. Tuosta kahdeksikosta puuttuu siis Kulikov ja Bogosian, jälkimmäisestä en nyt tiedä miksi kaveri ei ollut mukana, toivotaan nyt ettei tässä jouduta heti lähtemään siipirikkoisena. Puolustus näyttäisi silloin hyvin surkealta, varsinkin kun ottaa huomioon ettei Falkin ja Nelsonin pelit ole menneet nappiin. Mustana hevosena nostaisin esille Guhlen, joka voi tuolta nousta esiin. Liikaa kysymysmerkkejä on ilmassa puolustuksen suhteen ja jos kaikki olisivat terveinä, niin ihan kohtuu hyvältä se vaikuttaa, mutta heidän takanaan ei kyllä selkeitä haastajia ole.

  Miettikääpä sitä, Sabresin TOP-3 maalivahdit tulevat kaikki Ruotsista! Varmasti aika mukava treenata, kun kolleegat puhuvat samaa kieltä ja voi sitten ennen peliä tsempata. Tässähän lähdetään myös melkoisella riskillä, koska Lehnerin on nyt pysyttävä terveenä näyttääkseen tasonsa ja pitääkseen paikkansa tulevaisuudessa. Viime kausi meni hyvin, mutta jos hän loukkaantuu, on kyllä kovat paikat Nilssonilla ja Ullmarkilla. Nilssonin ura on ollut aika kivikkoista ja parhaat kautensa hän on pelannut euroopassa. On kuitenkin vaikuttanut tässä vaiheessa kelpo kaverilta. Ullmark tulee hyvänä haastajana ja hänellä kuitenkin on jo viime kaudesta mukavasti NHL - pelejä alla. Kokoa ei maalivahdeilta puutu, sillä Lehner on 192cm, Ullmark 193cm ja Nilsson 195cm. Painotkin ovat kaikilla siellä satasen tuntumassa.
   
 2. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Muutoksia siellä tuli tähän ensimmäiseen Canes peliin, kun mm. Kane ja Okposo eivät pelanneet ja on todennäköisesti sitten tositoimissa O'Reillyn kanssa seuraavassa pelissä. 2-0 voitto sieltä irtosi ja Lehnerille mukava nollapeli. Nylander nostettiin ykköseen Eichelin ja Reinhartin kanssa ja tuohan paletti toimi aika mukavasti. Pelistä erottui jälleen Derek Grant, joka on 26 -vuotiaana pelaamassa parasta kiekkoaan. Näillä otteillaan tulee nousemaan avaukseen. Faschingistä huomaa myös, että on selvästi tullut nopeutta lisää.

  Se olisi enää pari harjoitusottelua ja sitten päästäänkin tositoimiin.
   
 3. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Harjoituspelit pelattu, Canesia vastaan toinen peli hävittiin voittomaalikilpailussa 2-3 ja viimeinen Sens peli voitettiin 4-2. Sehän on varmaa, että Derek Grant tulee pelaamaan kauden alkaessa NHL:n puolella. Grant oli tositoimissa noissa molemmissa peleissä ja pisteitä sieltä plakkariin tuli, mm. Senssiä vastaan alivoimalla tehty maali. Cal O'Reillyn tippuminen joukkueesta tiesi kyllä heti, mitä tämä meinaa viimeistään. Grantillahan on vyöllään vain 40 NHL ottelua ja niissä on tullut 0+3 tehot, nyt harjoitusotteluissa tuli 2+4, vaikkei kaikkia pelejä pelannut. Joku voisi toki sanoa, että ne on vain harjoitusotteluita. Pelaajalle kuten Grant, ne on enemmän kuin harjoitusotteluita. Grant on jo 26 -vuotias ja tulee siis näillä näkymin pelaamaan korkeintaan kolmosketjussa, riippuu kuinka Bylsma lähtee ketjuja roolittamaan. Hänen vierelleen ei ole silti vääryys laittaa pelaajia, jotka niitä pisteitäkin voi tehdä, sillä Grant iski viime kaudella AHL:ssä mukavasti yli piste per ottelu ja maalejakin syntyi 27. Odotan kyllä mielenkiinnolla miten pelaaja sopii sapluunaan.
  Evander Kanellekkin tärkeät onnistumiset näissä molemmissa peleissä, se tuo kuitenkin itseluottamusta, että niitä maaleja on syntynyt näissäkin peleissä.

  Ensi viikon torstaina se siis alkaa Habseja vastaan ja tässähän on nyt ollut näiden pelejen takia loukkaantumishuolia. Saa toki hieman tuuri käydä jos ei niitä näissä tulisi. Pari päivää sitten se lista oli seuraavanlainen: Ryan O'Reilly, selässä ilmeisesti kouristuksia, ja on muutaman päivän poissa. Kuitenkin uskoakseni pelaa kauden alkaessa. Okposolle tuli osumaa laukauksesta polveen, mutta selvisi mustelmilla ja hänkin askissa varmasti. Kulikov myös mustelmilla tuon taklauksen johdosta, mutta on jäällä ollut. Bogosian luisteli yksikseen, mutta muiden tapaan uskoakseni Habs pelissä. Myös Strachan, Catenacci ja Baptiste ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta heidän pelinsä jatkuvat sitten Amerksissa. Kaikki siis ovat ihan kärkijätkiä, jotka ovat kärsineet pienistä loukkaantumisista, mutta ei kuitenkaan mistään pahoista ole kyse. Syytä ei siis ole huoleen, mutta kyllähän tuota Rassen sopimusta tässä nyt odotellaan.
   
 4. Opatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, BVB, NHL, Snooker
  Viimeksi muokattu: 12.10.2016 klo 18.57
 5. StepaJ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Sabres
  Lainaus:
  Eilen pääsi iloitsemaan Rassen sopimuksen syntymistä. Nyt mennään vastakkaiseen suuntaan ja lujaa. Ei hyvältä näytä. Pitkä huili varmasti edessä.
   
 6. Opatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, BVB, NHL, Snooker
  Eichelin vammaksi vahvistettu high ankle sprain. En tuolle suomennosta tiedä, mutta ikävästä vammasta on kyse sen suhteen, että toipuminen vaihtelee kovasti tapauksesta riippuen. Minkäänlaista aikataulua paluulle ei vielä Buffalon toimesta annettu, mutta minimissään toipuminen tästä vammasta on yleensä kestänyt 4-6 viikkoa. Crosbyllä sama vamma oli 2008 ja oli silloin poissa 1½ kuukautta. Pahimmillaan tuo voi vaivata paljon pidemmäänkin ennen kuin nilkka palautuu normaaliksi.

  Eipä olisi tuommoista toivonut Eichelille kauden alkuun. Vielä kun Okposo on myös varmuudella poissa avauksesta, niin melkoisen siipirikkona joutuu ensimmäiseen peliin Buffalo lähtemään. Ja John Voglin mukaan O'Reillyn pelaaminenkin on luokkaa epätodennäköinen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2016 klo 23.53
 7. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Tuo 4-6 viikkoa on annettu tässäkin toipumisennusteeksi. Mahdollisesti on jopa pitempäänkin sivussa.
   
 8. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Onko tuo Ankle Sprain siis suomalaisittain nilkan nyrjähdys/siitä johtuva nivelsidevamma? Jos on niin toipuminen on tosiaan näin omastakin kokemuksesta melko villiä korttia ja voisi olettaa että luistellessa tapahtuvat nyrjähdykset ovat vielä paljon voimakkaampia kuin kävellessä/juostessa tapahtuvat.
   
 9. Opatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, BVB, NHL, Snooker
  Lainaus:
  Juu, näin sen ymmärsin. Kun tuota vähän kaivelin, niin High Ankle Sprain (HAS) on nimenomaan pohje- ja sääriluun välisen nivelsiteen vamma, kun pelkkä ankle sprain (tavallinen nyrjähdys) viittaa nilkan sivussa/ulko-osassa ilmenevän nivelsidevammaan. HAS johtuu yleensä nilkan voimakkaasta kiertoliikkeestä, kun tavallinen nyrjähdys vain nilkan taittumisesta. Koska tuohon pohje- ja sääriluun väliseen nivelsiteeseen kohdistuu jo pelkässä kävelyssä ja juoksussa isot voimat, on sen parantuminenkin astetta ongelmallisempi juttu.

  Ilmeisesti HAS:n vakavuuden aste on melko vaikea havaita ja vaatii yleensä röntgenkuvia, magneettikuvauksen (MRI) ja tietokonetomografian (CT scan), sillä jos pohje- ja sääriluun väli on kasvanut (ligament diastasis) tai siellä on murtumia, niin leikkaus on yleensä tarpeellinen. En tiedä sitten, että kuinka tarkasti tuo on keritty Eichelin kohdalta illan aikana tutkimaan, kun missään ei varmaan ole tarkemmin sitä kerrottu. Leikkausta vaativissa tapauksissa toipumiaika on ainakin tuplat, sillä kävelykipsiä/nilkkatukea joudutaan näissä tapauksissa käyttämään noin 12 viikkoa. Linkissä lisää asiasta, jos kiinnostaa.

  High Ankle Sprain
   
 10. Ralph Jäsen

  Jack Eichel, Ryan O'Reilly ja Kyle Okposo puuttuvat Sabresilta yön ottelusta, joten helpolla ei Sabres pääse kauden alkuun. Varsinkin kun kyseessä on joukkue, joka lähtökohtaisesti ei pääse pudotuspeleihin ja sinne pääseminen vaatisi nimenomaan hyvää lähtöä kauteen.
   
 11. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Nyt kun kiroilut on kiroiltu, niin voi jotain tulla kirjoittelemaan. Jos kyse olisi ollut pelkästä nilkan nyrjähdyksestä, ei se toipuminen olisi kauaa kestänyt. Nyt kun @Opatsu tästä vammasta onkin jo selittänyt hyvin, ei tämä hyvältä kuulosta. Kuitenkin kun kyse on vielä luistelusta, jossa painetaan luistinta jäähän, tulee jalkaan painetta ja joudutaan sitä kuntouttamaankin jonkun aikaa.

  Lainaus:
  Ralphin sarkasmista ei aina ota selvää ja onko se sitä tällä kertaa, mutta samoilla ajatuksilla olen siitä, etten usko Habsien poffi paikkaan. Nämäkin on toki aina omia mielipiteitä. Tämä on kyllä hauskaa, että ensin odotetaan tyytyväisenä kauden alkua, sitten kun se on oven takana, niin jätkää menee telakalle. Vielä kun mainitut pelaajat ovat joukkueen TOP-6 pelaajia. Vaikeaksi menee ja sieltä joudutaan poimimaan uutta ukkoa sisään ja laittamaan alunperin laitaan laitetut sentterit takaisin keskelle pelaamaan. Joutuu siellä Habsitkin lähtemään siipirikkoisena sillä Price ei ottelussa pelaa.

  Sentterit ovat todennäköisesti järjestyksessä Reinhart, Girgensons, Larsson ja Grant. Tässä todennäköisesti pedataan Larssonille sama kentällinen kuin viime kaudella ja Girgelle sama kuin pari vuotta takaperin. Joten kemiat voisi siten olla kunnossa. Reinhart on ollut kova harjoituspeleissä ja on sielläkin kokeillut keskellä pelata ja eiköhän se vielä luonnistu. Mielenkiintoista nähdä, nostetaanko Fasching ykköseen vai pelaako nelosessa ja kuka sieltä farmista nousee kehään.

  Ristolaisen sopimuksesta vielä tänne sen verran, että hyvin tyytyväinen voi sopimukseen olla. Enempi odotettiin, mutta alas sitä saatiin. Rassen pelaaminen avauspelissä on hyvin tärkeää.

  Silloin kun tapahtuu jotain negatiivista, niin saadaan tämäkin ketju aina heräämään. Laitetaanko joku telakalle vielä, niin saadaan keskustelut pystyyn?
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Sarkasmia? Sabresilta puuttuu kolme parasta hyökkääjää, eikä mielestäni se ole helppo tapa aloittaa kautta ja sinä mietit, oliko se sarkasmia? Kyllä, olen sitä mieltä tosissani, ettei Sabres pääse helpolla kauden alkuun. Sen sijaan Canadiensista ei ole mitään kirjoittanut.
   
 13. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Joo nyt kävi tosiaan luetun ymmärtämisen kanssa ohraset.
   
 14. Opatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, BVB, NHL, Snooker
  Tim Murray saa jatkaa joukkueen rakentamista vielä tämän kauden jälkeenkin, sillä Buffalo ilmoitti tehneensä miehen kanssa jatkosopimuksen. Tarkempia tietoja sopimuksen pituudesta ei ainakaan vielä ole ilmoitettu.

  Tässä vielä kuva joukkueen Twitteristä, mistä näkee Murrayn kihisevän innostuksen sopimuksentekotilanteessa.
   
 15. Opatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, BVB, NHL, Snooker
  Pahoittelut taas loukkaantumisuutisista, mutta nyt taisi loukkaantua vuorostaan Kane.

  Kane kaatuu kiekontavoittelutilanteessa Emelinin kanssa ja liukuu päin laitaa.

  Mies kyllä lähti avustettuna omin avuin pois jäältä ja paineli suoraan pukukoppiin, mutta pukukopista mies lähtikin sitten paareilla sairaalaan. Vähän nyt ehkä nuorta joukkuetta koetellaan liiaksi, jos tuostakin seuraa joku pidempiaikainen poissaolo.

  They have brought a stretcher in for Evander Kane here in Buffalo. Not a good sight.
  Evander Kane has been taken to the hospital for evaluation and precautionary measures.
   
 16. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Peukku täältä jatkolle, oli se kuinka pitkä tahansa. Tim on tehnyt paljon parempaa työtä mitä mm. Regier ja hän haluaa tehdä joukkueesta voittajan. Eniten ehkä aina pelottaa se, että Timiä ei hirvitä tehdä isoja muutoksia ja jos joukkue vetää pelit penkin alle, tulee silloin muutoksia hyvin paljon. Voi siitä toki hyviäkin puolia etsiä ettei ainakaan sormi mene suuhun. Aika perus lukemilla Timin naama, joka pistää aina naurattamaan. Mitähän karkkia kaverille pitäisi antaa, että saataisiin hymyä.

  Nyt sitten @Opatsu ! *hymiö*. Alkaa kyllä keittämään tämä joukkueen lasisuus eikä ukot tahdo ehjänä pysyä. Kausi starttaa ja ukkoa menee lasarettiin, ei hyvää päivää. Ja kun kyseessä on aina näitä joukkueen parhaimpia.

  Habs peliä en nähnyt, harmi sikäli kun oli kauden avauspeli. Jälkikäteen kommentteja lukiessa onneksi en nähnyt. Halutonta, mautonta ja joukkue oli ollut aivan telineissä. Bylsman pelitapaa on jo lytätty pystyyn ja joukkueen pelinopeus oli olematon. Käsittämätöntä että ensimmäiseen peliin lähdetään rotsi auki eikä saada mitään aikaiseksi. Vuodesta toiseen samaa kuraa, oli penkin takana kuka tahansa ja kentällä eri pelaajat. Seuraavasta pelistä tulee McDavid show ja umpisurkeasti pelannut Franson jää aivan pystyyn, kun kaveri polkee ohi.

  O'Reilly tosiaan pelasi, mutta puolikuntoisena. Kannattaiskohan kaveri laittaa kokoonpanosta sivuun ja miettiä, onko häntä järkevä peluuttaa, jos ei pysty kunnolla edes aloituksia ottamaan. Kulikov ja Okposo pelaa todennäköisesti Oilerssia vastaan, joka on hyvä juttu. Puolustus on reikäjuustoa, mm. Bogosian on ollut aivan p*ska. Ennis ei kauaa joukkueessa pelaa, jos tuo saamattomuus jatkuu. McCabe oli joukkueen paras puolustaja ja hän jos joku on nostanut tasoaan.

  Pitäisikö tässä itkeä vai nauraa? Jos sitä uskaltaisi seuraavan pelin katsoa, mitä ne koheltaa.
   
 17. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Oilers siis vastassa ja muutoksia tullut odotetusti Kanen loukkaannuttua. Okposo ja Kulikov aloittavat kautensa, Okposo pelaa ykkösketjussa ja Kulikov todennäköisesti Rassen kanssa. Gorges siellä treeneissä Rassen kanssa pelasi, mutta vissiin muutettu niin miten sen kuuluisikin olla. Tosin kolmospari saattaa olla NHL:n hasardein pari, kun siellä ovat Gorges ja Franson. Peluutuksissa pitää olla hyvin tarkkana, ettei McDavidia päästä samaan aikaan askiin.

  Hyökkäyksessä laittaisin Reinhartin aloittamaan, kun ei siitä vielä O'Reillylta onnistu pienten vaivojen takia. Mutta ei siihen muutoksia olla tehty. Girgen laidoilla viilettää Moulson ja Fasching. Ihan mielenkiintoinen ketju, siitä löytyy kaikkea. Bylsma on tehnyt sitten oikean ratkaisun laittaa tämä viime kauden hyvin pelanneen ketjun yhteen, jossa pelaa Gionta, Foligno ja Larsson. Yhdeksi ketjuksi muodostuu sitten Edmontonissa syntynyt Ennis, keskellä Grant ja toisella puolen Deslauries. Mitään selkeää nelosketjua ei tässä ole, joten peluutus voi olla aika tasaista.

  Baptistehan nostettiin porukkaan mukaan ja pääsee varmaan tulevissa peleissä irti.

  Kanen loukkaantumisen tuli katsottua videolta ja olihan se pahannäköinen tilanne. Tulee olemaan viikkoja poissa. Eichel tulee olemaan kuudesta kahdeksaan viikkoon poissa. Toivottavasti jätkät nyt pysyy ehjänä, yksi peli vasta pelattu ja kolhuja tullut treeneissä ja harjoituspeleissä...
   
 18. miskaa78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sabres
  Olipa timanttinen esitys Edmontonissa ja peli, josta pitikin täysi pistepotti irrota. Ei tässä Kanea kaivata, jos Gionta ja Moulssoni pystyvät sen maalin tai kaksi tekemään per peli. Eichel tuohon vielä ja hyvä tulee. Okposo tulee tekemään hemmetisti pisteitä tällä kaudella. Oma villi veikkaus, että piste-ennätyksensä mies laittanee uusiksi.
   
 19. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Oli kyllä hyvä peli ja kyllä saatiin pelattua Oilers pois heidän aseistaan. Sabres tukki hyvin keskialueen eikä Oilers päässyt niihin nopeisiin iskuihin, ja Oilersihan maalit tulivat juuri niistä nopeista hyökkäyksistä, vaikkakin tuuri kävi molemmissa. Kiekot pomppivat keskelle torjunnan kautta, josta pääsivät sutimaan tyhjiin. Hyvin oltiin luettu vastustajan pelitapa eikä sieltä esim. McDavidikaan päässyt missään vaiheessa luistelullaan Sabresin alueelle kiekon kanssa. Joko keskialueella napattiin kiekko pois tai sitten pistettiin äijä tylysti matalaksi.

  Kyllä on viime kaudesta moni nostanut tasoaan selvästi. Ykkösketjussa Okposo tuli kyllä näyttävästi sisään ja iski heti ottelun alussa avausmaalinsa. Selvästi huomasi kemiaa O'Reillyn kanssa tasaviisikoin sekä ylivoimassa eikä tätä paria saa missään tapauksessa rikkoa. Reinhart tuo omilla avuillaan tuohon sen kerman kakun päälle, joten kyllä meillä on selvä ykkösnyrkki tässä. Ylivoimassahan Reinhart otti myös noita aloituksia, joten kyllä siellä onneksi tuota kuormaa aloituksissa O'Reillylta otetaan pois. Larssonin ketju sai kyllä hyvää hässäkkää vastustajan alueelle ja vaikka ketju ei kokonaisuudessaan nopeimpia ole, pelaajat ovat oikeissa paikoissa ja tukevat hyvin toisiaan. Giontalle hienosti kaksi maalia ja kyllä kapteeni osoittaa edelleen, että hänen tasonsa riittää helposti vielä NHL -tasolle. Larssonin peliä on kyllä hienoa katsella ja jos pystyy jatkamaan tätä peliään miltä se näytti viime kauden lopullakin, tullaan hänet näkemään ilman muuta ensi kaudella. En usko, että taso voisi tuosta kamalasti tippua.

  Hyvät naiset ja herrat, Matt Moulson on noussut takaisin kartalle! Mitä ihmettä kaverille on tapahtunut, nyt voidaan allekirjoittaa se fakta, että kesällä on tehty muutakin kuin syöty hillomunkkeja. Kaksi maalia kahteen otteluun ja se tekeminen jäällä on aivan eri luokkaa mitä se oli viime kaudella. Uskaltaa mennä tilanteisiin, karvaa ja suojaa kiekkoa niin kuin aikoinaan sekä luistin kulkee paremmin. Se, pystyykö Matti pitämään tasonsa tasaisena onkin toinen juttu, mutta kyllä näyttää hyvältä. Tasaviisikoin Girgen ja Faschingin kanssa painettiin hyvin vastustajan alueella ja pyrittiin pitämään kulmissa kiekkoa. Ei silti saatu sellaista organisoitua pyöritystä. Ei kuitenkaan mikään huono peli kavereilta, varsinkin Fasching on saanut kesällä nopeutta lisää ja on kyllä mielenkiintoinen pelaaja tuolla koolla varustettuna. Sitten oli tämä yksi ketju, joka nyt ei oikein erikoisia aikaiseksi saanut. Ennis kyllä pyristelee ja pyrkii luomaan tilanteita, mutta valitettavasti kaverit ketjussa eivät ole samalla aaltopituudella. Kyllähän Ennis tuossa hukkaan menee, mutta eipä tuolla oikein tilaa muuallakaan ole. Grant oli juuri sellainen minkä kuvittelinkin olevan, kykenee kiekolliseen peliin paremmin kuin viime kaudella Legwand. Hyökkäyspäässä hänestä on enemmän hyötyä, mutta hänestä nyt en saanut irti oikein siitä, minkälainen on omissa pelatessaan. Ei ainakaan pelannut tuossa yhdessä alivoimassa, joten saa nähdä tuleeko sillä saralla peliaikaa. Legwand oli taas viime kaudella tärkeimpiä alivoimapelaajia. Kuitenkin olisi hyvä saada tasotettua noita peliaikoja, ettei näitä joukkueen parhaimpia laiteta sinne alivoimallekkin rouhimaan.

  Puolustus pelasi kelpo ottelun, vaikka kyllä siellä virheitäkin sattui. Kulikovin nostaisin esiin ja pelasi mallikkaasti hyökkäysalueella. Tulee olemaan tärkeä pelaaja tällä kaudella. Gorges ja Franson olivat normaaliin tapaan hieman jäljessä, vaikka siellä nähtiin Gorgesilta hyvää kulmavääntöä ja pisti McDavidin nippuun. Kuitenkin se liike on hidasta ja nyky NHL:ssä sitä vain tarvitaan, vaikka olisi kuinka hyvä sijoittumaan. Ristolainen oli omissa ajoissaan jälleen, pelaten huimat 26 minuuttia, kun Bogosian, McCabe ja Kulikov pelasivat tasaisesti 19 minuuttia. Vähemmän yllättäen sitten Gorgesille ja Fransonille ne pienimmät minuutit. Rasselle plakkariin mukavat kolme syöttöpistettä.

  Lehner tarvitsee ilman muuta tasaisuutta, hyvä peli Oilerssia vastaan ja siellä oli muutama huipputorjunta. Maalit tulivat tosiaan torjunnan kautta eikä noille juuri mitään mahtanut.

  Vieraskiertue jatkuu seuraavaksi Flamesia ja Canucksia vastaan, molemmista otteluista tällä pelillä on otettavissa helposti pisteet, vaikka pelitapaa pystyy kyllä näitä vastaan muuttamaankin. Baptisten voisi hyvin ottaa peliin mukaan jo Flamesia vastaan. Heikoin lenkki oli kyllä Deslauries, joten hänen paikalleen voitaisiin kokeilla. Se on sitten eri asia, lähteekö tällaisen voiton jälkeen Bylsma muuttamaan mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016 klo 13.09
 20. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Buffalon peli oli tosiaan vakuuttava, koska Oilers kyettiin pitämään noin hyvin aisoissa. Ei ole mikään helppo juttu tuo toteuttaa nimekkäämmälläkään puolustuskalustolla. Vähän heittäisin Lehnerin ylle kyssäriä, en ihan ole vakuuttunut sijoittumisesta kaikissa tapauksissa tai ribarikontrollista, mutta jos viisikkopuolustus pysyy noin hyvin kondiksessa, auttaa se asiaa paljon.
   
 21. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Kieltämättä siellä on aukkoja, joita Lehnerin pitää parantaa, jotta löytää sen tasaisuuden. Mutta esimerkiksi nämä maalithan olivat aika vaikeita ottaa kelle tahansa. Ensimmäisessä laukauksessa kiekko tuli olkapäähän, jota on hyvin vaikea saada kontrolloitua haltuun. Toisessa sitten taas laukaus tuli "takapatjaan", jota on vaikea tuosta paikasta ohjata kulmaan. Laukaus kun ei ollut mitenkään löysä. Mitä tulee sijoittumiseen, näytti siltä pariin otteeseen ettei Lehner ollut mukana tilanteissa, mutta Oilers ja etunenässä McDavid pelasi tilanteenteet niin hienosti ettei siihen olisi kerennyt millään.

  Moni on varmasti skeptinen Lehnerin suhteen ja onhan se selvää, kun nousee puskista ykkösvahdiksi. Viime kaudella Lehner pystyi otteillaan tekemään ottelut tasaisiksi, mutta Sabresin maalinteko ontui. Näissä parissa kymmenessä ottelussa Lehner oli kokonaisuudessaan hyvä. Täytyy vain toivoa, että hän pysyy ehjänä ja pystyy pitämään flown tasaisena.

  Silloin kun Miller Sabresissa pelasi, joukkue pystyi luottamaan, että maalilla on sellainen seppä että hän kykenee ottamaan ne vaikeimmatkin torjunnat kiinni. Tätä luottoa pitää hiljalleen saada nyt, kun on uusi kassari ja pyritään tekemään maalivahdin pelaamisesta helppoa, jotta se yhteys puolustajiin ja koko joukkueeseen syntyy. Vaikeaahan se on jos itse joutuu venymään parhaimpaansa, kun muut eivät tue tai pysty vastaamaan samalla tavalla tarpeeksi.
   
 22. miskaa78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sabres
  Tuo mm. Ennisin tilanne on kyllä mielenkiintoinen. Suostuukohan pidemmällä tähtäimellä olemaan semmoinen depth/backup -pelaaja, vai haiskahtaisiko kaupalta jossain vaiheessa kautta? Kuitenkin ainakin ennen injureita oli ykkösketjun miehiä - tosin tämänhetkisellä rosterilla tuon kolmosketjun paikan toki ymmärtää. Ennis haukkaa ainakin sen 4,5milj. kaudesta ja on varmaan parhaassa iässä jääkiekkoilijanakin just nyt, kunhan vaan pysyisi terveenä. Ihan vauhdikas ja jopa juonikas tyyppi, joka sopisi moneenkin joukkueeseen. Tuo koko/vamma-alttius kaiketi sitten ne huonoimmat puolet. Onhan se kyllä hienoa, että on "varalla" Ennisin kaltainen tyyppi, jos ja kun ylempää joku kuitenkin kauden aikana injuryyn menee. SIltikin auttamatta vähän säälittää tuo "väliinputoajan" rooli just nyt, kun miehen pitäisi olla parhaimmillaan ainakin ikänsä puolesta.
   
 23. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  @miskaa78 Sanoppa muuta, onhan hänestä aiemmin huhuja ollut, että saattaisi muualle siirtyä, mutta luulen GMTM:n pyytäneen hänestä liikaa. Potentiaalia olisi koville pisteille oikeiden ketjukavereiden kanssa, muistan vielä sen ajan, kun teki tuhoisaa jälkeä Folignon ja Staffordin kanssa. Mutta lopulta liksa on kova siihen nähden, ettei sieltä ole 50 pisteen kausia tullut ja rooli on vähän mitä on. En kuitenkaan olisi hänestä huolissani, hiljalleen se siitä alkaa rullaamaan ja kuten sanoit, hän on oiva pelaaja paikkailemaan loukkeja ylemmissä ketjuissa. Hänhän pelasi todella hyvin viime kaudella Eichelin kanssa ennen loukkaantumistaan. Loppupeleissähän Ennis on hyvin vähän ollut loukkaantunut kokoonsa nähden.

  Tulevaisuus on mielenkiintoinen, sillä kaudella jolloin Moulsonin ja Enniksen viimeinen kausi Buffalon palkkalistoilla lähtisi käyntiin, olisi sorvatta sopimuksia mm. Eichelille, Reinhartille sekä Faschingille. Samaiseen vuoteen toki loppuu Kanen iso lappu ja pois on aikoja sitten tippunut parit veteraanit. Tuohon mennessä GMTM on varmaan nostanut jo parit kanat hatustaan.
   
 24. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Flames vastassa ja varmasti kotijoukkue tulee nälkäisenä otteluun. Maalilla Flamesilla aloittaa vähemmän yllättäen Johnson, joka pelasi viime kaudella Sabresissa. Harmi ettei jatkanut Sabresissa, pelasi uransa parasta peliään.

  Sabresilla ei muutoksia kahteen ensimmäiseen ketjuun, koska nuo toimivat hyvin. Ennis pääsee sitten pelaamaan Girgen ja Deslauriesin kanssa. Kahden ensimmäisen kemia tunnetaan ja voisihan se vielä toimiakkin. Hyvin energinen ja nopea ketju. Toivoisin vain, että Des tekisi sitä työtä mitä parhaimmillaan pystyy ja antaisi tilaa kavereille jäällä. Hieman ollut pimennossa. Baptistehan on nyt sitten nostettu kokoonpanoon ja Fasching saa istua. Ei se Fasching huonosti pelannut, vaan tällä halutaan vain antaa mahdollisuus Baptistelle. Hänen kanssaan nelosessa pelaa Moulson sekä Grant.

  Pieni toivomus olisi, jos Moulson saataisiin tuohon kolmoseen Enniksen ja Girgen kanssa. Mutta näillä mennään. Puolustukseen ei muutoksia tullut. Jos Franson jatkaa heikkoja otteitaan, saisi Bylsma nostaa Nelsonin hänen tilalleen. Nelson pelasi kuitenkin hyvin viime kauden muutaman ottelun sekä harjoituspelit.
   
 25. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Jäi kyllä kieltämättä aika huono fiilis tästä ottelusta jatkoaika ratkaisun takia. Monahan vetää poikittaisella mailalla Reinharttia selkään laidan tuntumassa, nappaa kiekon ja jälkitilanteesta hän on juhlimassa voittomaaliaan. Sikäli kyllä mielenkiintoinen veto tuomaristolta, joka puhalsi kyllä kaikki rikkeet pelin aikana pois ja niitä tulikin aika mukavasti, sitten kun ollaan ratkaisu hetkillä, niin jää päivänselvä rike viheltämättä.

  Valitettavasti Sabres antoi lahjana nuo kaksi viimeistä Flamesin maalia. Folignolta käsittämätön syöttö omalla alueella keskelle, josta ei Flamesin pelaaja erehdy. Kolmannessa sitten Tkachukin maalin voi laittaa Lehnerin piikkiin ja peruuttelihan siinä Rassekin kyllä aivan liikaa, ja tonttikin vain parani. Viisikko puolustaminen on ihan hyvällä mallilla ja hyvin ollaan saatu pelattua vastustajan parhaat pois kiekolta, nyt täytyy vain olla terävämpiä, jotta ne yksilövirheet jäisivät pois.

  Paljon löytyy kuitenkin hyviä asioita joita tapahtui myös viime ottelussa. Aloituksia viedään enemmän kuin vastustaja, hyvin paljon saadaan kiekkoja karvattua pois ja prässi toimii hienosti. Flamesille sellainen parisenkymmentä kiekonmenetystä tuossa ottelussa. Alivoimapeli on edelleen timanttia, tällä kertaa otettiin jäähyjä aivan liikaa, mutta hyvin pysyy paketti kasassa omalla sinisellä ja siitä on ensinnäkin vaikea tulla alueelle. Vielä ei ole vastustaja onnistunut tekemään ylivoimamaalia. Oma ylivoima on liigan parempaa keskikastia lyhyellä otannalla. Selvästihän se näkyy, että kun ei ole Eichelin tyylistä pelaajaa tuomassa kiekkoa, niin täytyy olla eri variaatioita. Tuo ykkösviisikko on silti aika mukavan oloinen. Okposolle siinä haetaan onetimeria aika usein, kun O'Reilly ja Rasse ruokkii. Moulsonin ja Reinhartin tehtävänä on oikeestaan olla maskissa, ohjailla ja pistää reboundeja sisään.

  Girgensons ja Foligno saivat maalitilinsä auki tässä pelissä ja se on tärkeää, että saadaan kauden alussa näitä aukastua. Muuten alkaa apina kasvamaan liian isoksi olkapäillä. Baptistelta ihan ok tekemistä, mutta ei hän vielä valmis ole NHL:ään. Fasching oli kyllä paljon parempi. Sikäli ikävää, että Baptiste pidetään ylhäällä loukkaantumisten takia, vaikka kehitystä tulisi enemmän alhaalla. Vielä kun Eichel ja Kane ovat kauan poissa, joutuu hän mukana roikkumaan. Toki hänet voitaisiin tiputtaa alas, mutta sitten tulee niitä nopeita nostoja. Ei se toki olisi pahitteeksi kokeilla eri äijiä.