Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 12.05.2016 klo 15.46.

 1. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Sopimuksista ym on jo keskusteltu, joten siirrän katseen omalta osaltani tulevaisuuteen:
  Mitä joukkoeelta on lupa odottaa?
  Vielä ennen juhannusta olin sitä mieltä, että playoffit ovat kaukana, mutta nyt näyttää siltä, että joukkoe taistelee Bostonin ja Ottawan kanssa mahdollisesta villistä kortista.

  Kokoonpano näyttäisi mahdollisesti tältä:
  Kane- R.O'Reilly-Okpose
  Girgensons-Eichel-Reinhart
  Vesey-Larsson-Ennis
  Moulson-C.O'Reilly-Gionta
  Kulikov-Ristolainen
  McCape-Bogosion
  ???-Franson

  Maalivahteihin en osaa ottaa kantaa.
  Ps: Väsyneenä voi tulla kirjoitusvirheitä ( hymiö).
   
 2. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Kyllähän tuo hyökkäys näyttää vähän siltä että jotain liikehdintää lienee vielä luvassa.
  Jotenkin näen Veseyn mahdollisen signauksen merkkinä siitä että toteutuessaan se tarkoittaa sitä että Ennisin ura Sabresissa alkaa olla ohitse. Girgensons on edelleen RFA, samaten kuin Foligno..
  Ja edelleen, saapa nähdä mikä on Murrayn ajatus Kanen kanssa. Joko toilailut riittää ja sanotaan kiitti moi. Buyouttina seuralle halvempi tapaus kuin esim. Moulson.

  Gorgesin voinee laskea pakistoon.
   
 3. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Joukkuehan on vahvistunut viime kaudesta selkeästi ja siihen kun lisätään Eichelille ja Reinhartille tuoma kokemus viime kaudesta, niin Sabres tulee taistelemaan poffi paikasta. Jos joukkue pystyy vähintään pelaamaan samalla tasolla kuin viime kaudella, niin hyvältä näyttää. Viime kauden suurin ongelma oli yksinkertaisuudessaan maalinteko ja vaikka puolustus/maalivahti oli kysymysmerkki, ei pelit heidän piikkiinsä mennyt.

  Tuohon kokoonpanoon saa monia variaatioita, mainittu Foligno puuttuu tuosta sommitelmasta, kuten myös Deslauries, kysymys toki kuuluukin mihin heitä sijoitellaan. Harjoituspelien/Training campin merkitys kyllä korostuu suuresti, sillä kun kilpailu on näinkin kovaa, siellä saattaa hyvinkin poppareilla istua Moulsonikin. Olisihan se hyvä, että saataisiin sellainen "rikkova" ketju tuosta nelosesta, joka painaa duunia ja sytyttää joukkueen/fanit. En ainakaan voisi kuvitella, että tuolla nelosella kovin hauskaa tulee olemaan omissa, meinaan tulisi olemaan aivan lirissä. Deslauries, Foligno ja Fasching kamppailee varmasti paikasta bottom-6:sta, siinä on kaikki sellaisia valmentajan suosikkeja. Cal O'Reilly pystyisi hoitamaan tonttinsa eikä se väärin olisi vaikka siellä pelaisikin.
   
 4. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Kevin Paul Dupont ja Sportsnet kertoilivat twitterissä, että Vesey aikoo katsastaa vapaat markkinat. Jimmy Vesey: "I'm still going to go to free agency and explore all my options." Odottaa siis sinne elokuun puoliväliin ihan rauhassa. Penguins, Rangers, Boston ja Toronto lehtitietojen mukaan yrittävät tosissaan saada sopimuksen aikaan ja tämän palstan mukaan Chicago olisi myöskin kisassa mukana. Slava Malamudilta ihan hauska heitto tilanteeseen liittyen: "Jimmy Vesey's list of conditions for joining the Sabres is extensive and includes their moving to Boston, renaming selves to Bruins." Itse näen tämän niin, että Vesey - Eichel - Okposo on jotain sellaista, jonka valitsematta jättämistä Jimmyboy tulisi katumaan. Tai olisihan joku Vesey - Toews - Kane ihan mukava ketju sekin, tai Vesey - Matthews - Marner, tai Vesey - Crosby - Kessel, tai... onhan siinä nuorukaisella ihan hyvät vaihtoehdot pöydällä. Nyt tarvitseekin enää tehdä sopimus ja osoittaa, että ansaitsee pelata tähtien rinnalla.
   
 5. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Tämä on muuten Tim Murraylle hyvin kinkkinen tilanne. Sopimukset pitäisi tehdä Girgelle, Folignolle ja Rasselle, ja kun Rasselle tulee varmasti iso lappu ja näille kahdelle siltasopimus, ollaan tukalassa tilanteessa katsoen palkkakattoa. Mikähän voisi sitten olla oletus palkkapyyntö Veseyllä, kun siellä on kilpailua? 2-3m? Vaikea sanoa kaverista, jolla ei ole NHL kokemusta, mutta on silti monien joukkueiden kiikarissa. Tämä siis tarkoittanee sitä, että Murrayn on tehtävä peliliikkeensä jollain tapaa ennen Veseyn tuloa jos tänne saapuu.

  Jos mietitään Veseyn kannalta, niin melko herkulliset oltavat kaverilla, kun NHL joukkueet ovat perässäsi. Sitä en sitten tiedä mikä on hänen kannaltaan paras vaihtoehto, ainakin noissa mainituissa joukkueissa on pelaajia, joiden kanssaan mielellään pelaisi.
   
 6. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Folignolle tuskin tehdään mitään siltasopimusta, kun edellinen sopimus oli jo sellainen. Kahden vuoden päästä Foligno olisi jo UFA, joten voisihan sitä kokeilla tehdä yksivuotisen sopparin halvemmalla, mutta en usko.
   
 7. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Mielestäni ainakaan Foligno ei ansaitse viime kautta enempää ja en kyllä kiinnittäisi häntä kahta vuotta enempää. Hänen tonttinsa pystyy hoitamaan kuka tahansa enkä ole ollut Folignon tasaisuudelle kovinkaan tyytyväinen. Parhaimmillaan ihan huikea tuossa kolmosketjussa, mutta kun ei kykene tasoaan pitämään kuin pienen osan. Sieltä on tulossa monta pelaajaa Folignon ohitse nokkimisjärjestyksessä piakkoin.

  Miten tuo muuten toimii, jos Murray ei tee RFA statuksella olevalle Folignolle sopimusta? Meneekö se siinä tapauksessa välimieskäsittelyyn? En ainakaan muista törmänneeni tilanteeseen.
   
 8. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Herätti aika paljon tunteita twitterissä tuo Dupontin juttu Veseystä. KPD ei ole paljon muuta viimeiseen vuorokauteen tehnyt kuin vittuillut kiukkuisille Sabres-faneille, jotka ovat varmoja, että Vesey päätyy Sabresiin.

  No voi tietysti päätyäkin, mutta pojan omien puheiden perusteella päätös on totaalisen auki.
   
 9. Sakkem Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres & Tappara
  Lainaus:
  Veseyn palkka tulee olemaan tulokassopimuksen maksimi eli 925 000 kaudesta + mahdolliset bonukset.
   
 10. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Juu, tilaa taitaa olla se kymppimilli ja hyvällä tuurilla nämä mainitsemasi kolme + Vesey saadaan sinne alle mahdutettua (riippuen pitkälti Rassen lapun suuruudesta), mutta liikkumavaraa ei siinä tapauksessa olisi juuri yhtään. Tosin eipä sitä liikaa jää vaikka ainoastaan Ristolainen signattaisiin.

  Okposon tulo taitaa sinetöidä sen että Moulson jatkaa, joten käytännössä Murraylle jää pelimerkeiksi Kane sekä Ennis joilla tilaa voi tehdä.
   
 11. Sakkem Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres & Tappara
  General Fanagerin(Buffalo Sabres Salary Cap | General Fanager) mukaan Buffalolla on nyt n. 9 miljoonaa tilaa palkkakatossa. Tähän lukuun on kuitenkin laskettu vielä farmipelaajia. Kun McCormick laitetaan LITRL listalle ja Rodrigues, C.O'Reilly, Grant, Schneider, Falk ja Ullmark siirretään farmiin niin palkkakattoon vapautuu 5,7 miljoonaa lisää tilaa. Eli yhteensä tilaa on 14,7miljoonaa. Joten hyvin mahtuu Risto, Foligno ja Girgensons vielä palkkakaton alle.

  Lainaus:
  Itse aloittaisin kauden näillä ketjuilla:
  Kane-O'Reilly-Okposo O'Reilly:n ketjua pystyy peluuttamaan vastustajan kärkiketjuja vastaan.
  Vesey-Eichel-Reinhart Vesey pääsisi täydentämään viimekaudella hyvin toiminutta Eichel-Reinhart paria.
  Moulsson-Girgensons-Ennis Parinvuoden takainen ykkösketju uudestaan kasaan. Jos ei toimi niin farmista Bailey/Fasching Moulssonin tilalle.
  Foligno-Larsson-Gionta Viimekauden lopussa hyvin toiminut kolmosketju.

  Kulikov - Ristolainen
  McCabe - Bogosian
  Gorges - Nelson/Franson

  Lehner
  Nilsson
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2016 klo 16.25
 12. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Myönnettäköön, etten ole juuri seurannut Buffalon pelejä viime kausina ( seurasin Ville Leinon aikaan Buffaloa, taisi olla kausi 2011-2012, kun hän tuli joukkoeeseen suurin odotuksin), enkä siksi tunne kaikkia pelaajia.

  Lainaus:
  Ihan hyvältä kuulostaa nämäkin kentät. Minkälainen kokoonpano ylivoimiin?
   
 13. Massimo 1897 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Hei! Tulen tänne kyselemään, jos jollain tietoa löytyisi?

  Onko todella niin että, maalivahti Robin Lehnerin paino on 109kg?? Tuli vastaan elitessä kun selailin pelaajastatseja. Miten kaveri liikkuu? Ruotsalaiset kylläkin luottavat peittämiseen enemmän kuin liikkeeseen, että ei sitä nyt mikään Endras tarvitse olla mutta iso maalivahti. Tuolla painolla luulisi lonkan ja polven seutuville tulevan kulumaa, muttei pelattujen pelien mukaan ole ollut ihan hirveesti kylmänä. Sens aikan tuli kaveria seurattua jonkun verran mutta, jotenkin hänen painonsa on jäänyt huomaamatta.


  Peace!
   
 14. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  @Sakkem , totta tosiaan eli noiden neljän pelaajan sopimukset mahtuu helposti, kun siellä on noita AHL miehiä noinkin paljon lisättynä tuohon cappiin. Jos tosiaan noilla äijillä lähdetään kauteen niin sitten siellä on jokainen ketju kyllä valmis tekemään pisteitä eikä sellaista oikeaa nelosketjua olekkaan. Luulen vain, että Bylsma tulee jälleen muuttelemaan liiaksi noita ketjuja kauden aikana, joten olisi kyllä hyvä jos homma saataisiin toimimaan alkutekijöissä.

  Lainaus:
  Ylivoimahan toimi viime kaudella aika mukavasti puolet kaudesta ja Sabres majaili ylivoima% kärkisijoilla, kunnes tapahtui pieni valahdus jolle en syytä osaa sanoa. Toki varmasti hyvä maalinedusta pelaaja McGinnin poislähtö saattoi vaikuttaa hieman, mutta tuo pudotus tapahtui jo ennenkin sitä.

  Samanlaisella tyylillä mennään varmasti tulevalla kaudella, eli molemmissa ylivoimissa toimii yksi puolustaja Ristolainen/Bogosian, maskimiehinä (usko tai älä) Reinhart/Gionta/Moulson, Ennisillä ja Eichelillä on niitä käsiä, joten he voisivat toimia kapellimestareina. Pienet miehet olivat viime kaudella yllättävän hyviä maalinedessä ohjailemassa, että miksei se toimisi myös tulevalla kaudella. Mutta jos Moulson pääsee vauhtiin, niin hänhän on ideaali sillä paikalla. Noita ylivoimaketjuja on kyllä vaikea laittaa muottiin, koska siinä on niin paljon äijiä, jotka sopii sinne pelaamaan. Kysymys ei toki minulle tullut, joten tässä oli vain omaa pohdintaa.


  Lainaus:
  Kyllähän Lehner melkoinen monsteri on, mutta en kyllä allekirjoita tuota painoa, mikä elitessä lukee. En nyt muista tarkalleen painomäärää, mikä näkyi aina pelien aluissa, mutta ei se noin paljon voinut olla. Luulen myös, että kauden alkaessa tuo paino on selkeästi alhaisempi, kun on rasvaprosenttia tuotu alaspäin. Nilkkavammastahan Lehner viime kaudella kärsi ja olikin pitkään poissa, mutta mitä tulee liikkuvuuteen niin ihan kohtuu hyvin kaveri liikkuu kokoisekseen. Eihän hän mikään kovin nopea tolpasta tolpalle ole ja jääkin usein siten jäähän. Tulee muuten pitkälti mieleen kaverista Mikko Koskinen pelityyliltään, vaikka "hieman" agressiivisempi Robin on. Lehnerihän ei pelannut viime kaudella kuin 21 ottelua ja onhan se paha homma, että kaverista koitetaan vuolata ykkösmaalivahtia, mutta kun pitäisi pystyä olemaan ehjänä, jotta näytöt riittää. Kokonaisuudessahan kun katsoo Lehnerin otteita urallaan, niin eihän se tosiaankaan metsään ole mennyt, hyviä tilastoja ja kaikki tarvittavat palikat ykkösmaalivahdiksi. Heikot puolustukset edessä on vaikuttanut myös siihen, ettei niitä voittoja ole kertynyt toivotulla tavalla, mutta toki parhaat muistetaan siitä, jotka pystyy joukkuettaan kantamaan pahassa paikassa. JOS Lehner pysyy ehjänä ensi kauden, olen varma siitä että hänen kanssaan tullaan jatkoa tekemään, mutta jos ei, GMTM:n on luotettava varmempaan vaihtoehtoon jos meinaa joukkueensa contenderiksi saada.
   
 15. Massimo 1897 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:  Kiitos vastauksesta! Kyllähän tuo 109 kg olisi maalivahdille jopa liikaa, hauska olisi tietää tarkka paino kauden aikana. Eihän se voi olla yli sataa :) Hienoa ettei, koko ole häirinnyt enempää uraa. Kaikkea hyvää Buffaloon ensikaudeksi. Teiillä on kiva ja ennenkaikkea mielenkiintoinen joukkue. Täytyy ruveta taas seuraamaan Lehnerin otteita tarkemmin. Ensi kaudella pudotuspeleihin?  e: jaahans, se on meikäläisen atk-taidot löytänyt uuden ulottuvuuden, kun olen sakkem taikonut tuohon jotenkin mukaan :) pahoittelut mahdollisesta mielipahasta.
   
 16. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Sabres ja Marcus Foligno ovat päässeet yhteisymmärrykseen vuoden jatkosta. CapHit 2,25 miljoonaa eli ilmeisesti sama kuin viime kaudella.

  Kai tälle nyt varovaisen peukun ylöspäin voi kääntää kun palkka ei lähtenyt nousuun.
   
 17. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Palkka pysyy samana, mutta cap hit nousee reippalla kolmannesmiljoonalla. Hyvin suuntaa näyttävä kausi Folignolla edessä. On vielä RFA ensi kesänä, mutta jos otteet eivät vakuuta, niin voi tie viedä siirtorajalla muualle nuorempien pelaajien tieltä.
   
 18. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Mielestäni tämä sopimus on juuri sellainen, minkälainen sen kuuluukin olla. Kuten tuossa @Ralph sanoi, niin nyt on sitten Folignon näytettävä se taso koko kauden, mikä oli loppupuoliskon, ettei ura Sabresissa jää jo siirtorajalle. Tämähän on molemmille osapuolille loistava sopimus. Folignolla on itsellään kovat panokset, jotta pystyy laittamaan näyttöjä tiskiin johdolle. Tim Murraylle tämä on mahdollinen siirtonappula ja saa ensi kaudeksi Folignosta mehut irti, kun joutuu kamppailemaan paikastaan. Luulen kuitenkin että Folignon on pelattava oikeasti huippukausi tehdäkseen uuden sopimuksen, koska leveyttä on hyökkäyksessä sen verran ja takaa on tulijoita.

  Folignon kommentteja sopimuksesta: " Olen innoissani ja tämä vuoden sopimus on hyvä minulle. Se antaa minulle tehdä vuoden sitä, mitä tein viime kauden toisen puoliskon. Tunnen että minulla menee hyvin tämä vuosi, miten kesäkin on mennyt. Todellakin haen itselleni enemmän johtavampaa roolia. Luulen, että tämä vuoden sopimus antaa minulle parhaimman suorituksen tekemiseen ja auttaa minua tekemään pidemmän sopimuksen."

  Kieltämättä melkoiset paineet ovat kaverilla, koska Tim Murray ja Dan Bylsma molemmat sanoivat, että odotukset ovat korkealla ja töitä on tehtävä joka ilta ja on pelattava, niin kuin toinen puolisko.

  Voisin käydä nuo harjoitusleirin uutiset ja miten siellä on mennyt myöhemmin.
   
 19. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Zemgus Girgensonsille siis reilun miljoonan eli 1.15 miljoonan paperi ja sopimus kattaa ensi kauden. Mielestäni hyvä lappu pelaajalle, joka ei ole vielä lunastanu odotuksiaan joukkueen rungossa, mutta kun edellytykset on, niin hyvähän tämä kortti on katsoa. Ja olihan Girge joukkueen parhaimpia ellei paras, kun joukkue myllersi pohjassa todella heikon kokoonpanon kanssa. Girgellä on mahdollisuudet kakkoskentän rooliin ja siihen hänet ensi kaudella toivon valmennusjohdon pistävänkin, mutta ainakin sellainen kolmoskentän pelaaja hän varmasti on.

  ****

  http://sabres.nhl.com/club/news.htm?id=892376&navid=DL|BUF|home

  Siinä on joukkueen kokoonpano Prospects Challengeen, jossa vastaan asettuu Bostonin ja New Jerseyn nuoriso. Pelithän pelataan Buffalossa, HarborCenterissä ja jollen väärin muista, niin samanlaiset kinkerit olivat myös viime vuonna. Kaikilla joukkueilla on aikataulutetut jääharjoitukset ja Buffalo pelaa New Jerseyä tämän viikon perjantaina ja maanantaina sitten Bostonia. New Jersey ja Boston pelaavat sitten lauantaina.

  Mielenkiintoinen porukka on jälleen kasassa ja siellä on ilman muuta viime kesän varauksia mukana, mm. Nylander, jonka tekemistä moni varmasti odottaa. Rasmus Asplundin olisin halunnut noissa peleissä nähdä, mutta taitaa olla pelejä myös euroopassa? Asplundihan varattiin toisella kierroksella kolmantena. Joukkueessa on kyllä sellaisia pelaajia, jotka tulevat hätistelemään NHL:ää ensi kaudella, kun Bailey, Baptiste, Rodrigues, Carrier ja Fasching ovat mukana hyökkäyksessä. Puolustuksesta nostaisin esiin Brendan Guhlen joka jo viime vuoden leirillä osoitti kykynsä, pelasi hyvän kauden WHL:ää ja pääsi myös kokeilemaan AHL:ää. Maalivahdit ovatkin sitten kivenkova kaksikko, kun Jason Kasdorf ja Linus Ullmark ovat mukana. Linus pelasi viime kaudella Sabresissa 20 ottelua, joista 8 oli voittoja, torjuntaprosentin näissä peleissä oltua yli 91. Olisin jopa toivonut hänen olevan se ensi kauden kakkosmaalivahti, mutta yksi ruotsalainen sinne piti eteen vielä hommata. No, ainakin saadaan farmissa kunnon kamppailu. Kasdorffihan pääsi myös yhden ottelun kokeilemaan NHL:ää ja sehän ei ihan putkeen mennyt, mutta potentiaalia on ja uskon olevan sellainen musta hevonen.

  ****

  Buffalo pelaa ennen tulevaa kautta 7 harjoitusottelua, jotka alkavat 26. päivä tätä kuuta. Kovalla sykkeellä siinä mennään, sillä siihen viikkoon joukkueella on buukattu neljä ottelua. Mutta kuten aiempina vuosina, niin joukkue elää hyvin paljon noissa peleissä eikä sitä koko pakettia pysty katsomaan kuin vasta noissa 6 tai 7 otteluissa. Lähinnä näillä vain nähdään, kuka nuorista pelaajista näkyy parhaiten ja onko hänestä pelaamaan ylhäällä. Nyt kun katsoo vain tuota joukkuetta hyökkäyksen muodossa, niin ei siellä paikkoja juuri vapaana ole. Senatorssia, Canesia ja Leafsia vastaan pelataan siis kahdesti ja Wildia kerran, jolla myös nämä pelit aloitetaan. Tällä Prospectejen turnauksella on sen verran iso painoarvo, että sieltä kyllä suurinosa tulee hyvillä näytöillä pelaamaan myös näitä otteluita, mutta nyt vain katsotaan mihin nämä uudet jantterit kykenee ja ollaanko heitä tuolla peluuttamassa.

  Viimeinen mahdollinen WC peli on ensimmäinen 1.10, joten ainakaan reilussa puolissa peleissä ei tulla näkemään Eichelia eikä Ristolaista, mutta tuo turnaus menee kyllä heiltä treenatessa "vähän" lujempaa". Sikäli Sabresilla on hyvällä mallilla, ettei noissa kinkereissä nähdä muita, vaikka siellä on parhaat ja niitä ei meillä ole, heheh. Mutta joka tapauksessa esim. O'Reilly pystyy keskittymään vain näihin peleihin ja onhan noissa otteluissa aina se loukkaantumisvaara, koska mitä nyt Kanadan ja USA:n peliä katselin ja esiottelusta oli kyse, niin kovaa pelattiin. Se on kuitenkin ikävää, jos avainpelaaja ei pääse avaamaan kauttaan NHL:ssä vaan joudutaan heti lähtemään paikkailemaan.
   
 20. Sakkem Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres & Tappara
  Lainaus:
  Nyt on Oreillykin lisätty Kanadan joukkueeseen Seguinin tilalle. Lisäksi Unohdit mainita Ristolaisen ja Eichelin lisäksi Kulikovin, joka on myös World Cupissa.
   
 21. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Juuri kuin tuolloin pääsin sanomasta, niin O'Reilly pääsi kehiin. Kulikovin tosiaan unohdin, kun kaveri tuli uutena joukkueeseen enkä häntä muistanut noteerata.

  Mitä tulee tähän astisiin WC peleihin, niin voisin lyhyesti käydä lävitse kuinka ovat Sabresin pelaajat pelanneet. O'Reillyn jätän laskuista, koska hänen pelejään en ole nähnyt. Ristolaisen otteita moni onkin nähnyt ja kyllähän Rassen tekemisessä on se tasaisuuden puute. Ensimmäinen ottelu NA:ta vastaan koko joukkue oli purjeessa eikä sieltä erottunut juuri kukaan ja Rassekin sai kyllä paiskia hommia oikein kunnolla. Ei jäänyt järin häävi kuva Rassesta eikä kyllä muistakaan. Selvästi sitten toisessa pelissä Ruotsia vastaan Rasse olikin joukkueen parhaimmistoa ja otti sitä roolia, mitä häneltä toivoa sopii. Perusvarmaa puolustamista eikä mitään ylilyöntejä. Rassen heikkous on kuitenkin se, mitä tapahtui myös Eichelin maalissa NA:ta vastaan eli taklaa itsensä helposti ulos tilanteesta ja pitäisi ottaan tarkemmin. Sieltä pääsi Matthews helposti Rassen ohitse ajamaan maalille, kun hän keskittyi vain taklaukseen. Sitä riskiä ei pidä ottaa, että lähdetään taklaamaan kaveria laitaan, varsinkin kun kyseessä on hyvin nopea kaveri. Siitä syntyy sitten erittäin vaarallinen paikka vastustajalle. Venäjä pelikään ei aivan nappiin mennyt ja oli aika samankaltaista kuin NA:ta vastaan. Kokonaiskuvaksi ei järin hyvä turnaus Rasselta, mutta en tiedä oliko paineita sitten, kun ei ole vielä sopimusta tehty. Rassen otteissa on silti näkyvissä kiekon kanssa se varmuus ja rauhallisuus ettei tässä nyt pidä kaveria lytätä.

  Jack Eichel on kyllä ollut se jota nähtiin viime kaudella Sabresissa. Koko paletti toimii sulavasti ja varsinkin asia, joka viime kaudella oli hakusessa eli puolustaminen on parantunut selvästi. Tullaan alas niin kuin sentterin kuuluu ja autetaan puolustajia kulmissa. Eichel on päässyt myös pelaamaan omalla paikallaan tuossa ylivoimassa viivalla ja pääsee siinä rakentamaan McDavidin tapaan peliä. Kaverin peliä on kyllä hieno katsella.

  Pelaaja joka on kyllä lyönyt meikäläisen ällikällä on Dmitri Kulikov. En kyllä odottanut kaverista hirveästi, koska hänet treidattiin Mark Pysykkiin, joka ei vielä pystynyt lunastamaan odotuksiaan. Mutta on kyllä kiekon kanssa varma ja avaa hyvin peliä, eikä jää kulmissa kakkoseksi. Selvästi parannus kyllä Pysykkiin ja ihmettelen kyllä hiukan miksi Panthers hänestä luopui. Tulee olemaan kyllä tärkeä palanen tulevan kauden puolustusta. Se on silti selvää, että hänen tasoaan koetellaan seuraavassa Kanada pelissä, mutta Mäkisen kanssa olen siitä samaa mieltä, että on ollut Venäjän parhaimmistoa puolustuksessa.

  ****

  Sabresin prospectit hävisivät molemmat pelinsä turnauksessa, joka järjestettiin Buffalossa. Ensimmäinen ottelu otettiin pataan Devilsiltä 3-6 ja seuraava Bruinssilta 3-4. Parhaimmat pelaajat olivat Baptiste ja Fasching, Baptistehan iski ensimmäisessä pelissä kaikki Sabresin maalit. Bailey, Nylander ja Guhle iskivät sitten Bruinssia vastaan. Ei paljon ilon aiheita tuonut monikaan pelaaja tuossa turnauksessa, varsinkin maalivahti ja puolustuspeli oli kuralla. Ennakkoon odotin varsinkin maalivahdeilta paljon, mutta olivat olleet suuri pettymys. Nylander ei myöskään erottunut juuri joukosta, vaikka teki kyllä komean maalin. Tuossa porukassa on kuitenkin paljon potentiaalisia pelaajia, joita voidaan odottaa tulevallakin kaudella ylösnostoa NHL:ään.
   
 22. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Harjoituspelit ovat alkaneet ja niistä kaksi peliä ollaan ehditty jo pelata kahtena viime päivänä. Wildia vastaan tuli 1-2 takkiin ja nyt sitten voitettiin Senssit 3-2.

  Muutamia sanasia pelistä Wildia vastaan ja kun en otteluita nähnyt, niin kommentit perustuu otteluiden nähneisiin ihmisiin. Nilsson ja Ullmark pelasivat maalissa, niin että Nilsson pelasi kaksi ensimmäistä ja Ullmark viimeisen. Yllättävän nopea kokoisekseen ja oli maalissaan "massiivisen näköinen". Se mitä kokemuksia itsellä on niin aika epävarmahan kaveri on ollut urallaan, mutta olisihan se hienoa jos saisi uuden startin uralleen, vähän niin kuin Johnsonille kävi. Ja eihän Lindbäckkikään huono ollut visiitillään Sabresissa. Ullmarkin pelistä oli vaikea sanoa mitään, kun ei niin päässyt hommiin.

  Girgensonssille maininnan arvoinen suoritus, pelasi sentterinä mainiosti ja teki myös maalin. Sitä samaa vanhaa Girgeä alkaa sieltä löytyä. Silti taitaa olla niin, että Girgen rooli tulee olemaan laidalla. Bailey-Estephan-Carrier -ketju oli ollut vakuuttavin, vaikka sitä tasaisuutta ei läpi ottelun ollutkaan. Bailey oli lentopäällä ja jakeli taklauksia, Carrieriltä löytyy fysiikkaa ja on toimiva maalinedessä ja Estephan toi sitten balanssia siihen keskikaistalle. Siinä on kaksi ensimmäistä nimeä kyllä selviä haastajia taistelemaan ensi kauden spotista ja paikkailemaan loukkaantumisia. Muuten olisi kyllä varteenotettava kolmikko pitää kasassa farmin puolella.

  Nylanderilta ei nähty oikeastaan mitään erikoista. Huomaa, että kaverilla on se huikea potentiaalia ja taito, mutta onhan kaveri vielä raakile eikä pysty varsinkaan puolustuspäässä auttamaan riittävästi.

  Maininnan arvoinen pelaaja on toki Casey Nelson, joka pelasi Gorgesin kanssa ja kaverihan tosiaan ehti jo viime kaudella pelata NHL:ssä. Tulee olemaan se, joka taistelee viimeisestä paikasta ylhäällä. Oli ollut vakuuttavin puolustaja tuossa pelissä ja se enteilee hyvää. Muutama virhe toki, mutta kokonaisuudessaan hyvää tekemistä. Evander Kanesta on mainittava sen verran, että haastattelua katsoessa oli selkeä muutos tullut kroppaan ja Kane näytti olevan tikissä ja isommassa kunnossa. Ja mitä somessakin on seurannut, niin treenimotivaatiota on ollut. Nyt täytyy vain oikeasti saada se pää kuntoon ja muutenkin se älykkyys, koska niitä aivopieruja tuli viime kaudella liikaa. Kane on parhaimmillaan hieno pelaaja katsella, mutta kyllähän huonoimmillaan vahingoittaa joukkueen tekemistä.

  Ottawa pelissä olikin sitten tottakai eri ukkoja kehissä ja eniten nousi esille nämä ei niin tunnetut pelaajat. Grant, Baptiste, Fasching, McCabe ja Lehner olivat joukkueen parhaimmistoa. Kun sitten taas heikompia olivat Franson ja Ennis. Toki jälkimmäisen viime pelistä on aikaa, joten en suuria johtopäätöksiä tässä vaiheessa tekisi. Fransonin on kyllä oikeasti petrattava, jos meinaa sitten avauksessa pelata kauden alkaessa. Derek Grantille makoisat 1+2 tehot ja antoi kyllä heti kovat näytöt tiskiin. Kaverihan toki on "jo" 26 -vuotias, joka on kolunnut AHL:ää, mutta viime kausi siellä meni parhaiten koskaan, joten saattaa olla sellainen musta hevonen. Fasching ja Baptiste tulee olemaan Carrierin ja Baileyn tapaan ne, jotka taistelevat paikasta NHL:ssä tulevalla kaudella. Fasching on varsinkin sellainen jamppa, jota on hieno katsella. Baptiste pelasi OHL:ssä hyvin tehoin, vaikka pelasikin osittain McDavidin kanssa. Vielä ei päässyt viime kaudella vireeseen AHL:ssä, vaikka ok tehoilla ensimmäisellä kaudellaan.

  Mitä tekee sitten viime kausien pahin floppi ja kolmesti yli 30 maalin kausia tehnyt pelaaja, Matt Moulson. Ei voisi ikinä kuvitellakkaan, että kaudella 11/12 Matti iski huikeat 36 maalia, vaikka moni voisi antaa näistäkin propseja Tavaresille. Yhtä ottelua lukuunottamatta Matti iski viime kaudella 8 maalia, vaikka hänestä uskotaan vielä maalintekijää. Vaikka Sabres onkin ollut viime kausina hyvin heikko, ei sitä voida laittaa joukkueen piikkiin yksikseen, onhan Matin tekeminen ollut hyvin flegmaattista. Tulee mieleen Vanek viime kausina, kun ei pelata vaihtoja loppuun saakka. Kyseiselle herralle muuten peukut täältä, näyttänyt WC pelit varsin hyvältä, jospa taso nousisi taas. Matti on kyllä siitä nyt pahassa paikassa, että jos kykenee nostamaan tasoaan, olisi passeli käyttää alkuun ainakin tuolla kärki kuusikossa ja ylivoimassa maalilla. Jos sitten taas ei tähän kykene, joudutaan hänet tiputtamaan neloseen, jossa hänestä ei ole yhtään hyötyä, tällöin peluuttaisin mielummin jotain nuorta ja ahnetta kaveria. Näinhän siinä kävi viime kaudella ja jos Sabres mielii pärjätä, tällaisia floppeja ei voida pitää siellä muiden edellä ja syömässä peliaikaa. Okposon tulo voi toki piristää Mattia ja on sanonut, että tulee näyttämään muiden puheet vääriksi, katsotaan.

  Torstaina ja perjantaina pelataankin sitten back-to-back pelit Leafsia vastaan.
   
 23. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Ristolainen ja hänen agenttinsa oli pyytänyt luvan, että pääsee treenaamaan joukkueen kanssa ja tämä oli Tim Murraylle käynyt. Rasse olikin siis tänään treeneissä mukana. On kyllä melkoinen säätäminen, kauden alkuun ei ole paljon jäljellä ja harjoituspelit ovat menossa eikä kaverilla ole lappua kourassa. Ymmärrän, että molemmilla on omat ehtonsa, mutta eikö tässä nyt voisi käyttää jotain kultaista keskitietä.

  Sabres pelaa siis ensi yönä ja sitä seuraavana yönä Leafsiä vastaan. Mielenkiintoinen rivalry on varmasti Nylanderien kesken, kun veljekset pelaavat molemmat kakkosketjuissa.

  Sabresin Nylander saa samaan ketjuunsa Kanen ja viime pelissä loistaneen Grantin. Cal O'Reillylla onkin laitettava näyttöjä tiskiin, koska nelosensentterin paikka on auki. Varmasti Sabres fanien seurannassa ovat, miten pelaa Okposo, ehkä viime pelissä ei vielä säväyttänyt. Myös Moulsonin tekeminen kiinnostaa. Maalilla aloittanee Nilsson, mutta saa nähdä saako Kasdorf erän.
   
 24. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Tähän kesäiseen keskusteluun Lehnerin painosta liittyen. Huomasin tuossa jutun, jonka mukaan Lehner olisi pudottanut tämän kesän aikana painoaan yli 20 paunaa eli about 10 kiloa. Taitaa olla samat metodit kuin Ristolaisella viime kesänä.
   
 25. KaZziT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Buffalo Sabres
  On muuten melkoisen epätavallista, että RFA statuksella oleva sopimukseton pelaaja harjoittelisi muun joukkueen mukana.