Tästä tematiikasta keskusteleminen olisi hieman hedelmällisempää, jos kanssakeskustelija olisi edes etäisesti perehtynyt asiaan eli tässä tapauksessa Buffalon rebuildiin.
Itse asiassa olen seurannut aika paljon Buffalon rebuildia. Tiedän kyllä, että he ovat varanneet lupaavia pelaajia ja ovat osoittaneet lupaavia otteita. Tässä vaiheessa on kuitenkin mahdotonta sanoa minkä tasoisia pelaajia heistä tulee. Jotenkin tuntuu, että sinulla on korkealla varatuista pelaajista jonkin sortin varmuus, että lunastavat heihin kohdistuneet odotukset. Kuitenkin tällä hetkellä ottavat päähän lähes tulkoon joka joukkueelta ja näiden pelaajien täytyy ottaa vielä monta askelta eteenpäin. En kuitenkaan sano, että se olisi mahdotonta, mutta muuttujia on aivan liikaa ja tulevaisuuten et edes sinä tietääkseni voi nähdä.
Sitten kaikki puheet Hollandista ei tietääkseni mitenkään liity Buffaloon. Ihmeellisesti yrität joka kerta viedä keskustelun Detroittiin, jos on pienikin mahdollisuus. Detroitin ja Buffalon tilanteet kun eivät tällä hetkellä ole oikeastaan mitenkään vertailukelpoisia, mutta voin nyt jotain vastausta antaa siitäkin, että ei tarvitse syyttää että välttelen aihetta. Elikkäs Holland on yrittänyt etsiä vapailta markkinoilta sopivaa pelaajaa joukkueeseen, mutta ei ole saanut sellaista kiinnitettyä. Mies on yrittänyt ja yrittää tälläkin hetkellä etsiä sopivaa pelaaja sopivalla hinnalla Detroittiin. Tietysti mitään järjettömyyksiä ei kannata maksaa. Kauppoja nyt ei kuitenkaan tehdä kauppaamisen ilosta ja esimerkiksi Myers vaihdossa Nyquist + Larkin + 2015 1st ovat niin järjettömiä kauppoja Detroitin kannalta, että niitä ei todellakaan olla tekemässä. Holland ei kuitenkaan ole tyyliltään hirveän rohkea muutenkaan, joka välttämättä ei ole ollenkaan paha asia. Miehellä kuitenkin saavutuksia aika lailla, vaikka sinä et tietenkään niitä laske, koska silloinhan ei ollut salary cappiä ja ilmeisesti sinun kuvitelmissa siihen aikaa ei ollut mitään väliä miten seuraa johti, kunhan vaan oli rahaa.
Sitten vertaukset Kindl ovat aivan hakemalla haettuja. Mieshän ei mahdu Wingsien kokoonpanoon eikä tule pelaamaan pudotuspeleissä ilman hirvittävää loukkaantumisaaltoa. Olisit nyt verrannut esimerkiksi Ouellettin niin olisin ymmärtänyt.
Manthahan on päässyt vasta nyt harjoittelemaan ammattilaisuutta, koska oli alkukauden loukkaantuneena ja nyt hänestä aletaan hieromaan kunnon timanttia. Myös miehen iso koko vaikuttaa siihen, että miehen pelaaminen näyttää fleguilulta ja liukumiselta. Miehet ovat samana vuonna syntyneet Grigorenkon kanssa, mutta ovat eri draft vuosikertaa, joten vielä tässä vaiheessa uraa heidän vertailunsa ei ole omasta mielestäni ajankohtaista varsinkaan kun Manthan otanta ammattilaispeleistä on todella pieni.
Tarkentaisitko hieman noita "järjettömiä hankintoja"? Millä perusteella Matt Moulson, Cody McCormick, Brian Gionta ja Josh Gorges olivat "järjettömiä hankintoja? Noista jokainen mahtuisi eritäin hyvin ihan Red Wings-miehistöön, minkä lisäksi he olivat juuri niitä veteraanihankintoja, joiden avulla nuoria ei heitetä susille, vaan heille annetaan laadukkaat mentorit.
Toki Buffalo olisi voinut lätkäistä Brooks Orpikille seitsemän vuoden sopimuksen 6 miljoonan caphitilla sen sijaan, että antoi Meszarokselle vuoden ja 4 miljoonaa. Mutta edes Extrajack ei liene niin idiootti, että olisi pitänyt sitä järkevämpänä vaihtoehtona, vai?
Gorgesin ottaisin noista Detroittiin. Muita en ottaisi, enkä varsinkaan noilla sopimuksilla. Palkkakatto aikana tuommoinen vertailu nyt ei ole muutenkaan hirveän hohdokasta, koska tiimi ei voi olla täynnä veteraani pelaajia, mutta esimerkiksi Cody McCormickilla en näe mitään käyttöä Wingsien rosterissa, kun joukkueessa on aika monta parempaa sentteriä.
Meszaroksen sopimuksella taas varmistettiin, että palkkalattian päälle päästiin. Miehen taso oli viime kaudella jo huono ja tällä kaudella mies on ollut aivan järkyttävän huono ja silti saanut aivan käsittämättömiä minuutteja. Tämä kuvastaa tätä Buffalon tilannetta, että pelit lähdetään häviämään tai sitten Buffalossa ollaan sen verran pihalla miehen tasosta ja annetaan pelata vanhoilla näytöillä. Sitten puheet Orpikin sopimuksesta, jota itse pidän huonona, niin sinä ajattelit vielä lisätä vähän rahaa ja pituutta. Kyllä joukkuetta voi tietääkseni yrittää vahvistaa ilman idiotismiakin. Kuitenkin kaikkien näiden ratkaisujen summa oli se, että kauteen lähdettiin aivan hirveällä rosterilla ja tämä kausi oli luovutettu ennen kuin se edes alkoi. Se minua oksettaa, kun ei edes yritetä pärjätä ja juuri tämmöisen takia draftiakin piti muuttaa, että kaikki tajuavat, että urheilussa pitää lähtökohtaisesti yrittää voittaa.
Paras tank ratkaisuhan olisi hajottaa koko tiimi ja hommata vaikka mestiksestä pelaajia ja maksaa niin että päästään lattian päälle. Tämän jälkeen viisi vuotta ottaa turpaan ja keräten pickejä ja antaa pelaajien rauhassa kehittyä. Sitten nostaa sieltä McEichelit kumppaneineen samaan aikaan ja hommata veteraaneja kylkeen, niin tiimi voisi olla heti contender. Tämän kärjistyksen halusin vaan sen takia esittää, että tuollainen tahallaan häviäminen on omasta mielestäni urheilun syöpä, mutta tuon tyyppinen rebuild voisi olla aivan ylivertainen, koska miehet tulisivat halvoilla sopimuksilla ja talenttia varmasti olisi, kun oltaisiin varattu korkealla joka vuosi ja siitä tiimin hajottamisestakin oltaisiin saatu korkeita varauksia. Jokainen voi miettiä onko tuommoisessa mitään järkeä ja missä kohtaa menee raja, että kuinka pitkälle tuon surkeuden voi viedä.
Sitten puhetta vähän häviämisen kulttuurista. Kyllähän se totta kai vaikuttaa pelaajiin, jos koko ajan tulee turpaan. Luuletko, että he yht’äkkiä oppivat voittamaan tiukoissa tilanteissa. Todennäköisemmin sulavat, koska ovat tottuneet tappioihin. Tietysti esimerkiksi ahl menestys voi opettaa voittamista tai sitten, jos saavat Yzermanin tai Toewsin tyyppisen voittavan pelaajan hommattua, niin voi tilanne kääntyä yllättävänkin nopeaa. Tietysti toinen vaihtoehto on, että käy kuin Edmontonilla. Sitä on tässä vaiheessa vielä mahdoton tietää minkälaisia nämä Buffalon tulevat johtajat ovat. Kyllähän noista Edmontoninkin pelaajista puhuttiin aikanaan loistavina johtajina, mutta totuus on ollut vähän toinen.
edit. Kommentoidaan vielä tuota hiljaista yleisöä. Buffalossahan on tunnetusti yhdet NHL.n fanaattisimmat fanit. Kausikortteihin on tuhansien paikkojen jonotukset tälläkin hetkellä, vaikka jokainen tiesi, että menestystä ei vielä tällä kaudella ole odotettavissa. Hiljaista voi toki olla otteluissa, mutta se on melko yhdentekevää. Kyllä se yleisö taas herää lähes 100% varmuudella, kun joukkue tuolta nousee. Siellä moni varmasti maksaa tuhansien eurojen kausikorttia tälläkin kaudella ihan vain sen takia, että saa sen kausikortin sitten vuoden tai muutaman päästä.
Ymmärrän kyllä sen, että peleissä ei hirveästi hurraamisen aiheita löydy, kun lähes joka pelissä tulee tunti turpaan. Se taas ihmetytti, kun pieni ilonaihe kerrankin saatiin, kun Buffalo legenda Hasekin paita nostettiin kattoon, niin siltikään yleisö ei syttynyt. Sen takia käytin juuri tuota Hasek tilannetta esimerkkinä yleisöstä, koska varmasti minkään tiimin faneja ei sytytä jatkuva häviäminen. Paitsi tietysti näitä sankareita, jotka toivovat joukkueen häviävän kaikki pelinsä.
Loppuun nyt sen verran haluan vielä sanoa, että tiedostan kyllä mitä Buffalo hakee tällä sukeltamisella. Eli, että jonain päivänä Buffalo pääsisi contenderien luvattuun maahan. Itse en vaan voisi kuvitella, että tuulettaisin maalia, joka tehtäisiin oman suosikkijoukkueen verkkoon. Kuitenkin, jos haluaa olla viimeinen niin näin täytyisi tehdä ja itselle ainakin tulisi todella ristiriitainen olo. En kuitenkaan jaksa tästä enempää väitellä, koska tämä menee juupas-eipäs leikiksi tai siihen, että tartut johonkin yksityiskohtaan, joka ei kokonaiskuvan kannalta ole mitenkään relevantti.