Buffalo Sabres 2014–2015

  • 234 007
  • 780

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Lupaan palata noihin ylempänä oleviin asioihin myöhemmin. Nyt kuitenkin lyhkäisesti yöllisestä matsista, jossa Hasekin paita hilataan oikeutetusti kattoon.

Detroit on eittämättä oivallinen valinta. Itselleni ei jäänyt happamaa makua laisinkaan Hasekin omalla tavalla melko dramaattisesta treidistä sekä totaalisen paskasta vastineesta. Buffalo ei enää pystynyt tarjoamaan Hasekille edes vähää realistista mahdollisuutta taistella kauneimmasta. Hasek kuitenkin aina pelasi voittaakseen, ja hänen päätyminen Detroitiin ja kahden Lord Stanleyn kaappaaminen oli ehdottomasti asia, jonka hän ansaitsi. Olisi ollut melkoinen sääli, jos yksi kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista ei olisi sitä voittanut edes kertaakaan.

Kirjoitin tästä hieman tuonne nuorten MM-turnausketjuun. Eli Hasekhan tunnetaan aina parhaiten hänen todella omaleimaisesta torjuntatyylistä ja huikeasta akrobaattisuudestaan. Kuitenkin rikollisen vähälle huomiolle on jäänyt se tosiasia, että Hasek oli äärettömän älykäs maalivahti, jonka pelinluku oli aivan eliittiä, ja vaikka muulta näytti, niin hän kyllä aina tiesi mitä teki.

Tässä on Mitch Kornin hyvä haastattelu koskien Hasekia. Poimin sieltä paloja: http://www.csnwashington.com/hockey-washington-capitals/talk/korn-hasek-greatest-goalie-all-time (linkki vie CSN Washingtonin sivuille).

The following summer, the Sabres left Hasek exposed for the 1993 expansion draft and while six other goalies were taken, Hasek was not.

Yleensä Hasekin siirrosta Buffaloon muistetaan tuo treidihinta, joka luonnollisesti osoittautui naurettavan halvaksi. Harvemmiten kuitenkaan muistetaan, että Sabres jätti Hasekin suojaamatta laajennusdraftissa, eikä yksikään joukkue tätä ottanut, vaikka maalivahteja meni jopa kuusi kappaletta. Jälkikäteen ajateltuna tuossa meni todella paljon vikaan niin Buffalon kuin monen laajennusseuran osalta.

During his illustrious career, Hasek became known as much for his quirky personality as for his unorthodox style on the ice. Korn says that to this day, Hasek might be one of the most intelligent people he’s ever met.

“Dom sees the world way differently than the rest of us,” he said. “I’m told Dom could belong, based on testing, to the Mensa club. His IQ is through the roof, apparently. While everybody was playing cards on the plane, he would be playing electronic chess against the machine.

“If he was North American you would call him eccentric. He was late everywhere. A lot of times he was sort of Kramer-like, sort of disheveled. A lot of times he never had money in his pocket. He was unique.”

Hasek earned the nickname “The Dominator” because of his remarkable .922 career save percentage on teams with far less talent than most of their counterparts. But before earning that nickname, retired Sabres broadcaster Jim Lorentz nicknamed him “Count” because Hasek would board team flights with a jacket buttoned around the neck but with his arms out of the sleeves.

“Dom didn’t like it,” Korn said. “It wasn’t until he got good that the Dominator stuck and the Count completely disappeared. He was so smart he process the game in slow motion. If he was a poker player he could see through your cards.”

Tuo kuvaus vaikuttaa hyvinkin loogiselta, sillä Hasekhan oli ja on hieman erikoinen persoona. Toisaalta sellainen omanlaisensa hönö (joskin hänen huvittavalla tsekki-aksentilla oli tämän mielikuvan syntymisessä varmasti iso rooli), mutta toisaalta taas erittäin temperamenttinen ja päättäväinen.

Korn said Hasek often dropped his stick because it prevented him from moving freely in his crease. And he felt more comfortable gloving pucks with this blocker than he did with his catching glove, probably because it was one of the stiffest catching gloves Korn has ever seen used by a goalie.

“So I made a deal with him,” Korn said. “I told him the only time he can drop his stick and pick up the puck is if the puck was on his right side. I think the reason he couldn’t shoot the puck was because his catching glove wouldn’t close.”

Hasekhan ei ollut mikään erityinen mailapelaaja, mutta syy saattaa olla tässä. Eli hänellä oli ilmeisesti tajuttoman jäykkä hanska. En osaa kyllä oikein sanoa, minkä takia. Muistan kyllä hänellä monesti olleen tuon hanskan ihan "kiinni", joten voi olla, että hän sitä hieman löysytti uran loppuvaiheessa.

“Dom could stack his pads, get faked out, roll back and stop it with his arm,” Korn said. “There was a goalie we had in the American League who tried that and separated and dislocated his shoulder and tore his labrum. He needed surgery and was out for six months. He thought he was Dom.”

Tämä on ikävyydestään huolimatta todella huvittava kohta. Monesti tosiaan aina puhutaan epätavallisen maalivahdin kohdalla "uudesta Hasekista", mutta eipä toista ole vielä näkynytkään - vaikka ehdokkaita ja pyrkyreitä onkin ollut.

Korn vielä ottaa kantaa tähän iänikuiseen kysymykseen näiden kolmen vahdin (Hasek, Roy, Brodeur) parhaimmuudesta.

Korn believes that argument should always end with Hasek.

“I’ve been doing this for 24 years and without being influenced, if I look at all the goalies that have played, I don’t believe there is another guy who made more of a difference to his team more often than Dominik Hasek,” Korn said.

“There will always be the standard argument – Roy, Brodeur or Hasek. Dom didn’t play [in the NHL] as long as those guys and started later than those guys. Roy hardly ever played on a bad team and Brodeur played behind a team with great structure.

“If I had to vote, [Hasek] is the best of all time for that reason. He made more of a difference in games more often.”

Kornia on hanakala sanoa kovin puoleettomaksi tässä, mutta yhdyn täysin Kornin perusteluihin. Hasek ei Neuvostoliiton vuoksi päässyt aloittamaan uraansa kuin vasta lähempänä 30 ikävuotta. Kuitenkin pääosa siitä ajasta, jonka hän NHL:ssä pelasi, oli hän aivan ylivoimainen. Monessa tilastossa esim. Brodeur on ylivoimaisesti edellä, mutta tätä selittää pitkälti juuri mainittu asia.

Valitettavasti en suorana tuota seremoniaa pysty itse katsomaan, mutta toivottavasti se löytyy Selänteen seremonioiden tavoin hockeystreamsista, jotta sen voin jälkikäteen katsoa. Sillä aika harvinaista herkkuahan se on, että omassa suosikkiseurassa on pelannut kaikkien aikojen paras maalivahti!
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Itseltäkin jää suoralähetys näkemättä tuosta spektaakkelista, mutta pakko se on jostain sitten vilkuilla huomenissa. NHL.com on listannut Hasekin huipputorjuntojaan etusivullaan ja tuossakin on vasta muutama. Aivan huikeita pelastuksia ja pisti oikein naurattamaan nuo ryöstöt ja selostajien huudot.

"Why trade an asset you have now if you know you're going to need that same asset in the future?"

"That's why I'm not trying to trade him," Murray said.

Hieman itsekkin mietin asiaa jo viikkoja sitten ja tämähän on selvä, kun Myersista puhutaan.


Varone, Ellis ja Dalpe nostettu pelaamaan ylös. Mitchell kakkosen, Varone kolmosen ja Ellis nelosen sentterinä. Stewart edelleen flunssassa eikä Zadorovikaan pelaa. Molemmissa päissä pelaa tsekkimaalivahdit, joten heille varmasti huippu-ilta tiedossa.

Armia palannut Amerksin harjoituksiin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Mihinkäs aikaan juhlallisuudet alkaa? Tuskin ihan Teemu tason show luvassa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei ollut tosiaan ihan Teemun seremoniaa vastaava. Hasek piti puheen ja paita kattoon, aika simppeli seremonia. Kävihän Hasek tosin jo vähän alle vuosi sitten pyörähtämässä Buffalossa. Silti olisi ollut mukava kuulla entisten joukkuekavereiden ym. kommentteja hieman samalla tavalla kuin Teemun vastaavassa.

Itse ottelu ei paljoa tarjonnut. Tuo erikoistilannepelaaminen on kyllä jotain hirvittävää. Buffalo on tehnyt vaivaiset yksitoista ylivoimamaalia, mutta päästänyt omalla ylivoimalla seitsemän maalia. Karmea suhde.

Tasakentällisin pääosin Detroit saatiin pidettyä maalipaikoilta pois. Mitä nyt Weber-Meszaros-pari koomaili tuossa Tatarin maalissa eikä Neuvirth ollut kyllä terävimmillään siinä. Jos vastustajalla on jäällä Tatarin ja Nyquistin kaltaiset mikki-hiiret samaan aikaan, niin maalin edestä ei kyllä saisi tulla laukauksen laukausta.

Myös Tank-Commander Benoit teki kaikkensa, jotta Pulkkinen olisi saanut uran ensimmäisen maalin tilillensä. Kotisohvalle asti näkyi jo sekunteja ennen, että Pulkkinen aikoo laukaista, tähän päälle sitten pitkä viritys, ja Benoitin ratkaisu on blokata laukaus mailalla, jolloin kiekko muuttuu pomppivaksi laukaukseksi, joka osui tolppaan. AHL-tason suoritus. Jopa Weber olisi vain heti kolannut miehen, kun maila nousi laukausta virittämään tai vähintään blokannut kropalla laukauksen, mikä ei sekään olisi ollut paljoa vaadittu.

Noh, onneksi tästä kaudesta on nyt puoliväli ylitetty eikä suurella todennäköisyydellä enää ensi kaudella tarvitse tank commandereita katsella.

Operaatio Tank sen sijaan näyttää ihan hyvältä. Carolina näyttää napsivan pisteitä ihan hyvin ja muut ovat jo karanneet kohtuullisen etumatkan päähän. Toisaalta Edmonton on edelleen parin pisteen päässä, vaikka Buffalo on hävinnyt jo kahdeksan matsia putkeen. Edmontonin voittaminen Tank-kisassa tulee olemaan kyllä aivan helvetin vaikeaa, koska se joukkue on vieläpä melko terve toisin kuin Buffalo tällä hetkellä.
 

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Operaatio Tank sen sijaan näyttää ihan hyvältä. Carolina näyttää napsivan pisteitä ihan hyvin ja muut ovat jo karanneet kohtuullisen etumatkan päähän. Toisaalta Edmonton on edelleen parin pisteen päässä, vaikka Buffalo on hävinnyt jo kahdeksan matsia putkeen. Edmontonin voittaminen Tank-kisassa tulee olemaan kyllä aivan helvetin vaikeaa, koska se joukkue on vieläpä melko terve toisin kuin Buffalo tällä hetkellä.

Mun on kyllä vaikea kuvitella tilannetta, jossa niin hartaasti toivoisin ettei kannattamani joukkue kapuaisi liigan jumbopaikalta pois. Että otetaan vaan ilta toisensa jälkeen takkiin jotta pysytään liigan paskimpana joukkueena ja saadan sitten se joku sateentekijä varattua.

Asia on jauhettu jo puhki ja todettu, että tällaista nykyurheilu on. Mielummin rämmitään ensin ja ansaitaan sitten se paikka auringossa. Kannattaako se rämpiminen? Se nähdään sitten tulevaisuudessa.

Tämä on vain minun mielipiteeni. En halua väitellä asiasta. Itse kannatan joukkuetta joka ei myöskään kuulu mestaruusehdokkaisiin, mutta koskaan ikinä en päästäisi suustani sellaista, joka paljastaisi minun toivovan joukkueelleni mitään muuta kuin menestystä, niin tässä hetkessä, tällä kaudella kuin tulevaisuudessakin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tämä on vain minun mielipiteeni. En halua väitellä asiasta. Itse kannatan joukkuetta joka ei myöskään kuulu mestaruusehdokkaisiin, mutta koskaan ikinä en päästäisi suustani sellaista, joka paljastaisi minun toivovan joukkueelleni mitään muuta kuin menestystä, niin tässä hetkessä, tällä kaudella kuin tulevaisuudessakin.

No mutta menestystähän tässä toivotaan. Sabres ja Oilers vaan pelaavat omaa sairasta varjoliigaa, jossa pääpalkintona on McEichel Cup. Tai no onhan tässä muitakin joukkueita, mutta Canes näyttäisi kärsivän tappion välierävaiheessa. Menestystä on monenlaista. Mutta ei väitellä.

Baileyllä vissiin lähtenyt homma rullaamaan mukavasti Sault Ste. Mariessa(vai mitenkä se tuo Soo kirjoitettihin?). Ainakin tehojen puolesta. Siellä on hyvä kerätä oikean voittamisen kulttuuria Nursen, DeAngelon ja kumppaneiden kanssa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ei tuosta Buffaloa tai Edmontia voi syyttää, jos annetaan pohjalle jotain tavoiteltavaa niin eikö se olisia aika hölmöä jättää tilaisuus hyödyntämättä kunnian takia? Eiköhän Lemiux ja Crosby ole tuon "häpeän" arvoisia olleet. NHL tuohon voisi puuttuua, jos haluaisi, jos viimeisenä ei saisi parempia todennäköisyyksiä kärkivaraukseen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mun on kyllä vaikea kuvitella tilannetta, jossa niin hartaasti toivoisin ettei kannattamani joukkue kapuaisi liigan jumbopaikalta pois. Että otetaan vaan ilta toisensa jälkeen takkiin jotta pysytään liigan paskimpana joukkueena ja saadan sitten se joku sateentekijä varattua.

Asia on jauhettu jo puhki ja todettu, että tällaista nykyurheilu on. Mielummin rämmitään ensin ja ansaitaan sitten se paikka auringossa. Kannattaako se rämpiminen? Se nähdään sitten tulevaisuudessa.

Tämä on vain minun mielipiteeni. En halua väitellä asiasta. Itse kannatan joukkuetta joka ei myöskään kuulu mestaruusehdokkaisiin, mutta koskaan ikinä en päästäisi suustani sellaista, joka paljastaisi minun toivovan joukkueelleni mitään muuta kuin menestystä, niin tässä hetkessä, tällä kaudella kuin tulevaisuudessakin.

Ylempänä onkin jo vastattu tähän, mutta kirjoitetaan vielä.

Tässä täytyy erottaa kaksi asiaa. Ensimmäinen on ylipäänsä rebuildin mielekkyys joukkueen rakennuksen kannalta. Tästä ollaankin sitten tosiaan jauhettu ties kuinka paljon. Buffalon osalta tämä keskustelu päättyi työsulkukauteen, jolloin joukkueen retool muuttui täyden skaalan rebuildiksi. Toinen on se, että kun rebuildiin on lädetty, niin se tie kannattaa vetää "full measures".

Tilannehan on Buffalon osalta se, että playoffit eivät ole mikään vaihtoehto. Jos ajatellaan Detroitin näkökulmasta, niin tilanteessa, jossa olisi 100% varmaa, että Detroit ei pääse playoffeihin saisi joukkue päätymällä viimeiseksi ulosjääneeksi joukkueeksi joukkueeseensa Rostislav Oleszin/Al Montoyan, ja päätymällä toiseksi viimeiseksi ulosjääneeksi joukkueeksi Ovechkinin/Malkinin, valitsisi 99,9% Detroit faneista jälkimmäisen (käytännössä kyse olisi yhden runkosarjasijan erotuksesta). Prosentin kymmenys on varattu nimimerkki Larssonille.

Tilanne Buffalon osalta on täsmälleen tuo. Tulevaisuuden kannalta on täysin yhdentekevää sijoittuuko Buffalo 30. vai 27, jos emme huomio varausvuoroa. Kuitenkin vuoden 2004 draftissa sillä, varasitko top-2 vai 6. tai 7. vuorolla erotus oli nuo pelaajat, jotka listasin.

Toki voidaan ottaa tuollainen lähinnä ala-asteella olevan fanin näkökulma, jonka mukaan sokeasti vain kausi kaudelta fanitetaan "LGB"-huudoin omaa suosikkijoukkuetta tämän velloessa siellä keskinkertaisuudessa samalla, kun tosiasiassa organisaatiolla olisi edellytykset olla ihan siellä huipulla.

Kysehän on aika pitkälti sijoittamisesta. Karsitaan välitöntä mukavuutta sen vuoksi, jotta saadaan tulevaisuudessa korkojen kera ja enemmänkin se "uhraus" takaisin. Kysehän ei ole siitä, että Buffalon joukkue vain velloisi tuolla pohjalla ilman mitään suunnitelmaa. Päinvastoin. Tuo suunnitelma on seurajohdon puolelta tuotu esille jo työsulkukaudella, ja toistaiseksi sitä on toteutettu suorastaan erinomaisesti. Tällä kaudella näyttää vieläpä toteutuvan kaksi erittäin hankalaa tavoitetta eli 1) saada mahdollisimman arvokas draft pick sekä 2) kehittää omia tulevaisuuden core-pelaajia, jotka pelaavat joukkueessa. Tuskin kukaan Buffaloa tarkemmin seurannut on pettynyt Myersin, Girgensonsin, Ristolaisen sekä Zadorovin otteisiin. Päinvastoin, ainakin itseni jokaisen kehitys on yllättänyt, osan jopa lyönyt ällikältä.

Buffalolla ei ole ainoastaan mahdollisuus suorittaa täyden skaalan rebuildia onnistuneesti, sillä on mahdollisuus tehdä se vieläpä nopeammalla aikataululla kuin yksikään joukkue on sitä ennen pystynyt tekemään. Paljon on vielä matkaa jäljellä, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä. Sijoittumalla viimeiseksi nopeutetaan rebuildia todella kovalla tahdilla. Tämän kauden sijoituksella voi olla dramaattinen vaikutus ensi kauden menestykseen. Sijoittumalla viimeiseksi, nostetaan mahdollisuuksia pärjätä ensi kaudella verrattuna siihen, että nyt sijoitutaan noin 26.

Olen kieltämättä yllättynyt, kuinka vaikeata näin yksinkertaisen asian ymmärtäminen voi olla - edes Detroit-faneille.
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ylempänä onkin jo vastattu tähän, mutta kirjoitetaan vielä.

Tässä täytyy erottaa kaksi asiaa. Ensimmäinen on ylipäänsä rebuildin mielekkyys joukkueen rakennuksen kannalta. Tästä ollaankin sitten tosiaan jauhettu ties kuinka paljon. Buffalon osalta tämä keskustelu päättyi työsulkukauteen, jolloin joukkueen retool muuttui täyden skaalan rebuildiksi. Toinen on se, että kun rebuildiin on lädetty, niin se tie kannattaa vetää "full measures".

Tilannehan on Buffalon osalta se, että playoffit eivät ole mikään vaihtoehto. Jos ajatellaan Detroitin näkökulmasta, niin tilanteessa, jossa olisi 100% varmaa, että Detroit ei pääse playoffeihin saisi joukkue päätymällä viimeiseksi ulosjääneeksi joukkueeksi joukkueeseensa Rostislav Oleszin/Al Montoyan, ja päätymällä toiseksi viimeiseksi ulosjääneeksi joukkueeksi Ovechkinin/Malkinin, valitsisi 99,9% Detroit faneista jälkimmäisen (käytännössä kyse olisi yhden runkosarjasijan erotuksesta). Prosentin kymmenys on varattu nimimerkki Larssonille.

Olen kieltämättä yllättynyt, kuinka vaikeata näin yksinkertaisen asian ymmärtäminen voi olla - edes Detroit-faneille.

Itse ymmärrän kyllä sen, että kauden jo ollessa ohi eli playoff mahdollisuus menetetään niin ruvetaan toimiin. Eli kaupataan tulevia ufa pelaajia tai muitakin sellaisia, joilla ei ole tulevaisuutta organisaatiossa. Buffalo taas löi hanskat tiskiin jo kesällä tehden järjettömiä hankintoja ja yrittivät näillä varmistaa, että olisivat mahdollisimman huonoja. Tätä en itse fanina voi ymmärtää. Kuitenkin aina on mahdollisuus, että tuleva sateentekijä ei ole sitä mitä odotetaan. Voi tapahtua loukkaantumisia tai muita syitä, että pelaaja ei lunastakkaan häntä kohtaan asetettuja odotuksia. Myös tämmöisestä jatkuvasta konttaamisesta voi tarttua näihin nuoriiin pelaajiin häviämisen kulttuuri. Ainakin Buffalon faneihin se on tarttunut, kun niin hiljaista heidän hallissaan. Oli jopa silloinkin kun Hasekin paita nostettiin kattoon.

No sääntöjä nyt ilmeisesti muutetaan eli arvotaan kolme ensimmäistä varausvuoroa. niin sen seurauksena pitäisi tällaisen toiminnan loppua, jossa tavoitellaan surkeutta, koska siinä tapauksessa ainoastaan nelosvaraus olisi varma. Omasta mielestäni tämmöinen tahallisen paskuuden tavoittelut nyt ei vaan yksinkertaisesti kuulu urheiluun, mutta siitä on turha alkaa väittelemään, kun ymmärrän kyllä vastapuolen perustelut, vaikka en niistä samaa mieltä olekkaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Itse ymmärrän kyllä sen, että kauden jo ollessa ohi eli playoff mahdollisuus menetetään niin ruvetaan toimiin. Eli kaupataan tulevia ufa pelaajia tai muitakin sellaisia, joilla ei ole tulevaisuutta organisaatiossa. Buffalo taas löi hanskat tiskiin jo kesällä tehden järjettömiä hankintoja ja yrittivät näillä varmistaa, että olisivat mahdollisimman huonoja. Tätä en itse fanina voi ymmärtää. Kuitenkin aina on mahdollisuus, että tuleva sateentekijä ei ole sitä mitä odotetaan. Voi tapahtua loukkaantumisia tai muita syitä, että pelaaja ei lunastakkaan häntä kohtaan asetettuja odotuksia. Myös tämmöisestä jatkuvasta konttaamisesta voi tarttua näihin nuoriiin pelaajiin häviämisen kulttuuri. Ainakin Buffalon faneihin se on tarttunut, kun niin hiljaista heidän hallissaan. Oli jopa silloinkin kun Hasekin paita nostettiin kattoon.

Tästä tematiikasta keskusteleminen olisi hieman hedelmällisempää, jos kanssakeskustelija olisi edes etäisesti perehtynyt asiaan eli tässä tapauksessa Buffalon rebuildiin.

Buffalohan ei ole käytännössä tehnyt mitään muuta kuin kaupannut tulevia UFA-pelaajia, jolla ei ole tulevaisuutta organisaatiossa ja/tai kun sen kauden menestystavoitteet ovat jo menneet. Ainoat poikkeukset ovat Pominville ja Sekera, joista Pominvillen kauppaisin edelleen 12/10 kerrasta, vaikka vastineena olisi ollut pelkästään tuo 1st round pick 2013. Ei tarvitse kuin katsoa Zadorovia ja miettiä kuinka kovalla tasolla pelaa uskomattomilla ominaisuuksilla varustettu 19-vuotias kaveri. Siinä jää Jakub Kindlit ja Brendan Smithit aika pahasti kakkoseksi. Muutenhan kaupattavat ovat olleet Jordan Leopold, Robyn Regehr, Thomas Vanek, Ryan Miller, Steve Ott, Cody McCormick sekä Matt Moulson - kaikki tulevia UFA-pelaajia. Tällä kaudella ei ole kaupattu yhtään ketään vielä.

Christian Ehrhoffin CBO:lla ei ollut mitään tekemistä rebuildin kanssa, vaan se oli 100% recapture-penaltyn välttämiseksi tehty liike.

Tarkentaisitko hieman noita "järjettömiä hankintoja"? Millä perusteella Matt Moulson, Cody McCormick, Brian Gionta ja Josh Gorges olivat "järjettömiä hankintoja? Noista jokainen mahtuisi eritäin hyvin ihan Red Wings-miehistöön, minkä lisäksi he olivat juuri niitä veteraanihankintoja, joiden avulla nuoria ei heitetä susille, vaan heille annetaan laadukkaat mentorit.

Toki Buffalo olisi voinut lätkäistä Brooks Orpikille seitsemän vuoden sopimuksen 6 miljoonan caphitilla sen sijaan, että antoi Meszarokselle vuoden ja 4 miljoonaa. Mutta edes Extrajack ei liene niin idiootti, että olisi pitänyt sitä järkevämpänä vaihtoehtona, vai?

Ihan mielenkiinnosta kuulisin, että mitä hankintoja Sabresin olisi nyt pitänyt tehdä toisin. Esim. todennäköisesti palvomasi Ken Holland ei tehnyt mitään muuta kuin signasi pahasti viime kaudella flopanneen Quinceyn todella kalliilla sopimuksella. Toki Quincey on ollut ihan NHL-tason mies, mutta kertonee jotain siitä tarjonnasta ja mahdollisuuksista, joita managereilla liigassa on.

Pointti on siinä, että omaa palkkarakennetta ei kannata tuhota, jos ei ole vaihtoehtoina kuin tarjota järjettömiä sopimuksia keskinkertaisille pelaajille. Toronto ja Devils ovat sen tehneet ja tulokset on tiedossa. Buffalo oli esim. Ryan Callahanin perässä, ja olisi varmasti tämän sitonut pitkällä sopimuksella, koska olisi vahvistanut oikeasti joukkuetta myös pidemmälti ja on pelaajatyyppiinsä nähden laadukas pelaaja.

Minkä lisäksi olet toinen Wings-fani, joka hokee tuota "häviämisen kulttuuria" ilman, että edes kunnolla ymmärtää, mitä se edes tarkoittaa.

Häviäminen ei luo häviämisen kulttuuria. Häviämisen kulttuurin luo ne toimintatavat, työmoraali yms. jotka johtavat häviämiseen. Jos joukkueessa ja organisaatiossa tehdään asiat todella hyvin, mutta taitotaso ei vain riitä, ei se luo "häviämisen kulttuuria". Jos taas organisaatiossa on taitotaso korkealla, mutta muut asiat ei, johtaa tämä siihen. Sharks ja Penguins ovat hyviä esimerkkejä tällaisesta samoin kuin Edmonton. Buffalossa taas on hankittu kovan työmoraalin veteraaneja ja myös varattu tällaisia nuoria pelaajia (Girgensons). Tämän lisäksi jos jonkun asian Nolan osaa niin sen, että hän vaatii kovaa työmoraalia ja myös ylläpitää sitä. Ei tarvitse kuin katsoa esim. Armian, Grigorenkon ja Zadorovin kehitystä ja muutosta nimenomaan mentaalipuolella, kun vertaa siihen, mistä lähettiin. Esim. samanikäisillä Grigorenkolla ja Detroitin Anthony Manthalla oli samanlaiset ongelmat vuosi takaperin. Grigorenkosta on muuttunut erittäin tunnollinen ja kokonaisvaltainen sentteri siinä missä Anthony Mantha edelleen fleguilee ja liukuu AHL:ssä. Eli ehkä jotain Buffalossa on tehty oikein? Buffalossa on tällä hetkellä ihan kaikesta päätellen työmoraali ja tekemisen taso todella hyvällä mallilla. Menestystä saavutetaan, kun työmoraali ja korkea tekemisen taso yhdistetään huippupelaajiin. Koko tämän projektin tarkoitus on ollut yhdistää nämä kaksi asiaa. Molempien luominen on myös tällä hetkellä todella hyvällä mallilla.

edit. Kommentoidaan vielä tuota hiljaista yleisöä. Buffalossahan on tunnetusti yhdet NHL.n fanaattisimmat fanit. Kausikortteihin on tuhansien paikkojen jonotukset tälläkin hetkellä, vaikka jokainen tiesi, että menestystä ei vielä tällä kaudella ole odotettavissa. Hiljaista voi toki olla otteluissa, mutta se on melko yhdentekevää. Kyllä se yleisö taas herää lähes 100% varmuudella, kun joukkue tuolta nousee. Siellä moni varmasti maksaa tuhansien eurojen kausikorttia tälläkin kaudella ihan vain sen takia, että saa sen kausikortin sitten vuoden tai muutaman päästä.

Oikeastaan nämä kaikki asiat olen jo aikaisemminkin tuonut ilmi, mutta näiden toisteleminen näyttää väistämättömältä.

No sääntöjä nyt ilmeisesti muutetaan eli arvotaan kolme ensimmäistä varausvuoroa. niin sen seurauksena pitäisi tällaisen toiminnan loppua, jossa tavoitellaan surkeutta, koska siinä tapauksessa ainoastaan nelosvaraus olisi varma. Omasta mielestäni tämmöinen tahallisen paskuuden tavoittelut nyt ei vaan yksinkertaisesti kuulu urheiluun, mutta siitä on turha alkaa väittelemään, kun ymmärrän kyllä vastapuolen perustelut, vaikka en niistä samaa mieltä olekkaan.

Kirjoitit yllä juuri aivan älyttömän hyvän perusteen sille, miksi juuri tällä kaudella olisi erittäin hyödyllistä sijoittua viimeiseksi. Tosin itse et sitä tainnut hoksata.

Ja korjataan vielä sen verran, että yksikään joukkue ei tavoittele surkeutta tai paskuutta. Viimeisen sijan ja surkeuden tavoittelut ovat kaksi täysin eri asiaa, vaikka se voikin olla vaikea ymmärtää. Tästäkin erosta olen tällä palstalla useamman kerran kirjoittanut.
 
Viimeksi muokattu:

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Tilannehan on Buffalon osalta se, että playoffit eivät ole mikään vaihtoehto. Jos ajatellaan Detroitin näkökulmasta, niin tilanteessa, jossa olisi 100% varmaa, että Detroit ei pääse playoffeihin saisi joukkue päätymällä viimeiseksi ulosjääneeksi joukkueeksi joukkueeseensa Rostislav Oleszin/Al Montoyan, ja päätymällä toiseksi viimeiseksi ulosjääneeksi joukkueeksi Ovechkinin/Malkinin, valitsisi 99,9% Detroit faneista jälkimmäisen (käytännössä kyse olisi yhden runkosarjasijan erotuksesta). Prosentin kymmenys on varattu nimimerkki Larssonille.

Toki voidaan ottaa tuollainen lähinnä ala-asteella olevan fanin näkökulma, jonka mukaan sokeasti vain kausi kaudelta fanitetaan "LGB"-huudoin omaa suosikkijoukkuetta tämän velloessa siellä keskinkertaisuudessa samalla, kun tosiasiassa organisaatiolla olisi edellytykset olla ihan siellä huipulla.

Syy miksi en halunut asiasta väitellä on se, että tiesin tasan tarkkaan kuka sieltä ryntää puolustaman tuota konttaamista. Sä olet niin vankkumaton mielipiteidesi kanssa, ettei sitä kukaan käännä. Sulla on varma tieto siitä, että 99,9% mailman suosituimman kiekkoliigan erään joukkueen kannattajista haluaisi nähdä joukkueensa konttaavan ja majailevan viimeisenä jos he saisivat siitä hyvästä jonkun huippupelaajan rosteriinsa. Minä ja muut ala-asteella olevat fanit, jotka muodostamme 0,01% kannattajakunnasta olemme ne vastarannan kiiskit. Sä pystyt tuntematta lainkaan ihmistä sanomaan, että sinä kannatat nyt väärällä tavalla. Minulla ei siis aikuisena ihmisenä pitäisi enää olla tuollainen ala-asteelle sopiva vankkumaton usko joukkueeseen, ja palava jano nähdä sen menestyvän, aina.

Enkä mä tarkoittanut että se jumbosijasta seuraava olisi yhtään sen parempi. Missasit pointin. Jos joukkue pelaa koko kauden tavoitteenaan voittaa aina kun mahdollista ja pölyn laskeuduttua tuloksena on jumbosija, jonka jälkeen pelaajat tai koutsi tai GM tai kuka nyt ikinä voi mennä lehdistön eteen sanomaan että ei me parempaan pystytty, on asia täysin eri. Olen kai sitten niin fossiili kun puhutaan näkemyksestä urheiluun, lajissa kuin lajissa, kun päähäni ei sovi että pyritään olemaan se huonoin joukkue. Sehän on täysin urheilun vastakohta. En näe kovin hienona asiana seistä kauden jälkeen suunnittelupöydän päässä ja sanoa "tehtävä suoritettu" osoittaessani laserkynällä sijoitustaulun viimeistä paikkaa. Minä en halua väitellä siitä kannattaako tämä strategia. Se on sanomattakin selvää että se on "järkevämpää". Mä puhuin mun mielipiteestä kyseistä srategiaa kohtaan. Se että en pidä siitä.

Se on nykyurheilua, ja edelleen korostan, että minä en siitä pidä.


Olen kieltämättä yllättynyt, kuinka vaikeata näin yksinkertaisen asian ymmärtäminen voi olla - edes Detroit-faneille.

Siitähän ei ollut kyse, ettenkö ymmärtäisi koko jutun ideaa. Kyse oli siitä, että minä en moista toivo ikinä näkeväni kannattamaltani joukkueelta. Olet myös tehnyt minulle selväksi että se on väärä tapa kannattaa joukkuetta. Meillä on kuitenkin kaikilla oikeus mielipiteisiimme.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Jokuhan tässä noita Wings- faneja hiertää, kun tästä pitää keskustella vieläkin. Tiedä sitten mikä olisi vastapuolen mielipide, jos oma suosikkijoukkue olisi ollut jo samassa tilanteessa jonkun aikaa. Tottakai, ei kukaan haluaisi olla surkein ja hävitä pelejä toisensa jälkeen vaan oltaisiin joka vuosi poffeissa. Tämä joukkue on kuitenkin pystynyt keskinkertasuudellaankin voittoputkeenkin ja yhdessä vaiheessa oli asiat jopa pirunkin hyvin poffien kannalta. Jos tässäkin joukkueessa nuo kokeneemmat pelaajat olisivat ottaneet askeleen eteenpäin, oltaisiin siinä poffiviivan tuntumassa. Mutta näin ei odotetusti käynyt, joten ollaan katselemassa tulevaisuuden palasia alhaalta. Tästä ei kuitenkaan kannata ottaa sen isompaan numeroa, koska tiedetään, mikä on molempien puolien mielipiteet asiasta.


Täytyy kyllä todeta, että ei oikein sytyttänyt tuo Hasekin paidan nostaminen samalla tavalla kuin Selänteen. Seremoniaan olisi voitu panostaa hieman enemmän, no ainakin pääasia että asia hoidettiin kelvollisesti ja hän sai tämän kunnian.

Sabres on muuttanut jonkun verran nyt ylivoimakoostumuksia ja siihen tosiaan tarvitsee muutoksia, sen verran kamalaa suorittamista ollut. Stewart pelaa ykkösylivoimassa ja uskoisin hänen olevan siinä maalinedustan pelaajana. Rasse ja Zads ovat sitten viivassa. Nyt on viivallakin kätisyydet kunnossa, kun aikaisemmin Zadsin tilalla on ollut Myers, ja siinä on molemmat olleet righteja. Myers on siirretty kakkosyv:lle ja nyt toimitaan samoin kuin Bruinsilla, eli Myers menee pelaamaan maskiin. Se on sitten toinen asia, saadaanko niitä kiekkoja koskaan maalille, kun viivalla koomailee Gorges ja Mesza. No, ainakin kokeillaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Syy miksi en halunut asiasta väitellä on se, että tiesin tasan tarkkaan kuka sieltä ryntää puolustaman tuota konttaamista. Sä olet niin vankkumaton mielipiteidesi kanssa, ettei sitä kukaan käännä. Sulla on varma tieto siitä, että 99,9% mailman suosituimman kiekkoliigan erään joukkueen kannattajista haluaisi nähdä joukkueensa konttaavan ja majailevan viimeisenä jos he saisivat siitä hyvästä jonkun huippupelaajan rosteriinsa. Minä ja muut ala-asteella olevat fanit, jotka muodostamme 0,01% kannattajakunnasta olemme ne vastarannan kiiskit. Sä pystyt tuntematta lainkaan ihmistä sanomaan, että sinä kannatat nyt väärällä tavalla. Minulla ei siis aikuisena ihmisenä pitäisi enää olla tuollainen ala-asteelle sopiva vankkumaton usko joukkueeseen, ja palava jano nähdä sen menestyvän, aina.

Eli siis periaatteessa halusit nyt vain tulla kertomaan mielipiteesti, mutta et sitten mitään vastausta siihen. Hmm.. No joo, näinhän se nykyään tuntuu keskustelupalstoilla menevän. Ja jos keskittyisit ihan oikeasti lukemaan edes pienellä vaivalla viestini, niin minä en Detroitin osalta puhunut esimerkistä, jossa Detroit olisi viimeisenä. Olettaisi edes, että se vastaus luettaisiin huolella.

Minä en ole puhunut missään vaiheessa mistään oikein- ja väärin-kannattamisesta. Ne ovat niitä ala-astejuttuja.

Ala-astetason juttua on myös kuvitella, että nyky-NHL:ssä menestyvän joukkueen rakentamisessa ei olisi draft pickit oleellisessa asemassa. Siis jos puhutaan joukkueesta, jonka parhaita pelaajia ei ole varattu 1990-luvulla (saatat tietää yhden tällaisen). Jos taas tämän tiedon vallitessa kuvittelee, etteikö huipulle pääseminen vaatisi hyvin todennäköisesti uhrauksia nykyhetken tasosta, niin sitten on joko parempi pitäytyä vain niiden otteluiden katsomisessa (eikä seurata pahemmin off-ice-asioita) tai koittaa hieman ottaa asioista lisäselvyyttä.

Enkä mä tarkoittanut että se jumbosijasta seuraava olisi yhtään sen parempi. Missasit pointin. Jos joukkue pelaa koko kauden tavoitteenaan voittaa aina kun mahdollista ja pölyn laskeuduttua tuloksena on jumbosija, jonka jälkeen pelaajat tai koutsi tai GM tai kuka nyt ikinä voi mennä lehdistön eteen sanomaan että ei me parempaan pystytty, on asia täysin eri. Olen kai sitten niin fossiili kun puhutaan näkemyksestä urheiluun, lajissa kuin lajissa, kun päähäni ei sovi että pyritään olemaan se huonoin joukkue. Sehän on täysin urheilun vastakohta. En näe kovin hienona asiana seistä kauden jälkeen suunnittelupöydän päässä ja sanoa "tehtävä suoritettu" osoittaessani laserkynällä sijoitustaulun viimeistä paikkaa. Minä en halua väitellä siitä kannattaako tämä strategia. Se on sanomattakin selvää että se on "järkevämpää". Mä puhuin mun mielipiteestä kyseistä srategiaa kohtaan. Se että en pidä siitä.

Tämähän se tilanne nyt Buffalon kohdalla on (eli pelaajat ja valmennus ei vaan parempaan pysty). Vai väitätkö nyt ihan vakavissasi, että Buffalossa yksikään pelaaja pelaa tavoitteenaan viimeinen sija? Luuletko vakavissasi, että valmentaja tavoittelee viimeistä sijaa? Jos näin on, niin pieni reality check olisi paikallaan. Mielestäni Murray totesi hyvin viime kauden lopulla tähän "tahalleen häviämiseen" sanomalla, että kertokaapa hänelle yksikin pelaaja Buffalon joukkueesta, joka haluaa, että seuraavalla kaudella sieltä tulee se McDavid viemään sen pelipaikan häneltä. Niinpä.

Vai pitäisikö Murrayn lähteä nyt kauppaamaan kaikki arvokkaat prospectit ja pickit, jotta saisi jotain väliaikaista töhnää, jonka avulla joukkue hiilaa itsensä tuonne 20. sijalle. Ketä se oikeasti lämmittäisi? Pitäisikö Detroitin kaupata samalla tavalla kaikki tulevaisuuden palasensa, jotta saavat väliaikaista töhnää sinne?

Se on nykyurheilua, ja edelleen korostan, että minä en siitä pidä.

Jos tämä nyt oli se varsinainen pointti, niin miksi ihmeessä sen ilmaiset Buffalo-ketjussa ja lainaat minun viestiäni? Eikö tässä ole ytimeltään kyse koko draft-järjestelmästä?

Siitähän ei ollut kyse, ettenkö ymmärtäisi koko jutun ideaa. Kyse oli siitä, että minä en moista toivo ikinä näkeväni kannattamaltani joukkueelta. Olet myös tehnyt minulle selväksi että se on väärä tapa kannattaa joukkuetta. Meillä on kuitenkin kaikilla oikeus mielipiteisiimme.

Edelleenkin höpötät jostain oikeasta ja väärästä, vaikka minä en ole sellaisesta puhunut missään vaiheessa. Oikeastaan koko hommahan lähti siitä, että näit viestissäni jotain sellaista, minkä takia päätit tulla kertomaan, että et pidä siitä, miten suhtaudun kannattamiseen.

Eli pata kattilaa soimaa? Aika huvittavaa kieltämättä, kun on itse se joka huutaa suunapäänä "oikeasta ja väärästä".
 
Viimeksi muokattu:

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Eli siis periaatteessa halusit nyt vain tulla kertomaan mielipiteesti, mutta et sitten mitään vastausta siihen. Hmm.. No joo, näinhän se nykyään tuntuu keskustelupalstoilla menevän. Ja jos keskittyisit ihan oikeasti lukemaan edes pienellä vaivalla viestini, niin minä en Detroitin osalta puhunut esimerkistä, jossa Detroit olisi viimeisenä. Olettaisi edes, että se vastaus luettaisiin huolella.

No vastauksen sain, ja kyllä mä näkisin että keskustelupalstalla on tarkoitus esittää mielipiteensä asioista. Jos kaikki olisi samaa mieltä, ei syntyisi keskustelua. Sulla on myös tapana arvostella joka ikisen sun mielipiteestä eroavan mielipiteen omaavan lukutaitoa. Sä itse puhuit siitä operaatio tankista. Siitä että ok otetaan nyt sit kunnolla pataan ja saadan sitten ykkösvaraus. Mä hiihtelin paikalle ja kerroin etten itse pitäisi sellaisesta. Onko se keskustelupalstalla kielletty? Tämän takia huutelen täällä Buffalon ketjussa, koska tänne sinä kirjoitit että operaatio tank on hyvässä vauhdissa. En mä tullut arvostelemaan draftijärjestelmää.

Mä tykkään siitä et sulla on aivan huikea määrä tietoa ja näkemystä Buffalosta sekä muiden joukkueiden organisaatioiden toimintatavoista, mutta niistä keskustellessa sä haluat nokittaa kaikki kaikessa. Sulla on kovin hyökkäävä tapa kertoa näkemyksesi, ja annat (ainakin minun silmiin) kuvan siitä, että kukaan muu ei voi olla oikeassa. Sä kerrot asiat yleensä faktoina, ja asenteesi keskusteluun on että näin se nyt vaan on kun minä sanoin. Aina vaan paranee kun jokin kertomasi toteutuu, kuten allekirjoituksestasi näkee. Tulkinnanvaraisia asioita. Mä edelleen korostan että tämä oli minun mielipiteeni asiasta. Ajattelutapani olkoon sitten kuinka vanhanaikainen ja epäsovinnainen nyky-NHL:ään tahansa. Kyllä sä siinä draftien tärkeydessä oot ihan oikeassa en mä sillä tätä tarkoittanutkaan. Ehkä ihan alunperin viestini oli määrä kertoa, että loppujen lopuksi hieno homma että joku jaksaa olla puhvelien tilanteesta niinkin positiivinen. Minä itse en siihen pystyisi. Jos Detroit tekisi vastaavaa, minä en pitäisi joukkueesta yhtä paljon, simppeliä. Fani minä kuitenkin olen aina ollut. TUntuu hassulta että ollaan keskustelupalstalla, ja asiasta keskustelun sijaan sanotaan aina että ei, se ei ole noin ja piste.

Vai pitäisikö Murrayn lähteä nyt kauppaamaan kaikki arvokkaat prospectit ja pickit, jotta saisi jotain väliaikaista töhnää, jonka avulla joukkue hiilaa itsensä tuonne 20. sijalle. Ketä se oikeasti lämmittäisi? Pitäisikö Detroitin kaupata samalla tavalla kaikki tulevaisuuden palasensa, jotta saavat väliaikaista töhnää sinne?

En ole missään vaiheessa näin sanonut. Tuolle tielle on lähdetty ja ei sitä laivaa enää käännetä. Edelleen strategiana ja tavoitteena satavarmasti järkevin vaihtoehto. Itse katsoisin mielummin eri tapaa toimia asiassa. Me kaikki tiedämme mielipiteesi Detroitin tavasta uusia tuota pappojen, ruotsalaisten ja jämäpickien risteilylaivaa. Kuitenkin sekin touhu on lähtenyt hyvin lipumaan ja nuorta ukkoa tulee varsin valmiin näköisenä kuluttamaan jäätä. Kaksi eri organisaatiota, joilla on kaksi eri tapaa lähteä tavoittelemaan menneiden vuosien menestystä. Minä fanin näkökulmasta katsottuna pidän Detroitin tapaa paljon mielekkäämpänä, sinä taas tykkäät Buffalon operaatio tankista.

Jos tämä nyt oli se varsinainen pointti, niin miksi ihmeessä sen ilmaiset Buffalo-ketjussa ja lainaat minun viestiäni? Eikö tässä ole ytimeltään kyse koko draft-järjestelmästä?

Tartuin siihen kun puhuit operaatio tankista. Buffalo ja Edmonton ovat tässä loistavia esimerkkejä miten tuollainenkin kannattaa. Tai Edmonton ehkä enemmänkin esimerkki miten tuollainen voi epäonnistua totaalisesti. Itse en joukkueen kannattajana haluaisi joutua tilanteeseen jossa joudun puhumaan siitä miten viimeisen sijan tavoittelu todennäköisesti onnistuu.

Eli pata kattilaa soimaa? Aika huvittavaa kieltämättä, kun on itse se joka huutaa suunapäänä "oikeasta ja väärästä".

Et toden totta sanantarkkaan näin sanonut, mutta kieltämättä siinä sellainen olo tulee, kun kertoo ettei omaa joukkuetta haluaisi tankkaamassa nähdä, ja vastaus on että ala-asteen tasolle sellainen kuuluu. Kuten ylhäällä sanoin, hieno juttu että näet asiat niin positiivisena.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No vastauksen sain, ja kyllä mä näkisin että keskustelupalstalla on tarkoitus esittää mielipiteensä asioista. Jos kaikki olisi samaa mieltä, ei syntyisi keskustelua. Sulla on myös tapana arvostella joka ikisen sun mielipiteestä eroavan mielipiteen omaavan lukutaitoa. Sä itse puhuit siitä operaatio tankista. Siitä että ok otetaan nyt sit kunnolla pataan ja saadan sitten ykkösvaraus. Mä hiihtelin paikalle ja kerroin etten itse pitäisi sellaisesta. Onko se keskustelupalstalla kielletty? Tämän takia huutelen täällä Buffalon ketjussa, koska tänne sinä kirjoitit että operaatio tank on hyvässä vauhdissa. En mä tullut arvostelemaan draftijärjestelmää.

Joo, tuota "operaatio-tank" termiä on tullut käytettyä, ja sitä voisi tarkentaa. Kyseessä on enemmänkin itseironinen luonnehdinta kaudesta. En ole kertaakaan Buffalon peliä katsellessa toivonut Buffalon häviötä varsinaisesti. Minä ennemmin toivon noiden muiden tyvipään joukkueiden menestystä. En kuitenkaan häviön tullessa erityisen pahoillani ole. Olen myös sanonut tilanteen olevan melko perverssi, mutta sellainen se vain on, ei voi mitään.

Mä tykkään siitä et sulla on aivan huikea määrä tietoa ja näkemystä Buffalosta sekä muiden joukkueiden organisaatioiden toimintatavoista, mutta niistä keskustellessa sä haluat nokittaa kaikki kaikessa. Sulla on kovin hyökkäävä tapa kertoa näkemyksesi, ja annat (ainakin minun silmiin) kuvan siitä, että kukaan muu ei voi olla oikeassa. Sä kerrot asiat yleensä faktoina, ja asenteesi keskusteluun on että näin se nyt vaan on kun minä sanoin. Aina vaan paranee kun jokin kertomasi toteutuu, kuten allekirjoituksestasi näkee. Tulkinnanvaraisia asioita. Mä edelleen korostan että tämä oli minun mielipiteeni asiasta. Ajattelutapani olkoon sitten kuinka vanhanaikainen ja epäsovinnainen nyky-NHL:ään tahansa. Kyllä sä siinä draftien tärkeydessä oot ihan oikeassa en mä sillä tätä tarkoittanutkaan. Ehkä ihan alunperin viestini oli määrä kertoa, että loppujen lopuksi hieno homma että joku jaksaa olla puhvelien tilanteesta niinkin positiivinen. Minä itse en siihen pystyisi. Jos Detroit tekisi vastaavaa, minä en pitäisi joukkueesta yhtä paljon, simppeliä. Fani minä kuitenkin olen aina ollut. TUntuu hassulta että ollaan keskustelupalstalla, ja asiasta keskustelun sijaan sanotaan aina että ei, se ei ole noin ja piste.

En koe tarpeellisena joka asiaan aina erikseen todeta, milloin on kyse faktasta ja milloin mielipiteestä, koska yleensä tämä asia on melko selvä (ei toki aina). Tämä nyt sitten varmasti antaa sellaisen kuvan, että puhuisin kaiken olevan faktaa.

Mitä tulee allekirjoitukseen (voisi olla taas päivityksen paikka), niin sille pääsyn edellytyksen ei suinkaan ole vain oikeeseen osunut veikkaus, vaan yleensä lainauksen haltijalla itsellään on siinä iso rooli. :)

Todetaan nyt se, että veikkaisin Buffalo- ja Detroit-fanien lähtevän hieman eri lähtökohdista. Detroitissa on pystytty pääosin 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun perinnöllä pärjäämään näin pitkään ja hyvin. Rahaa on ollut vaikka muille jakaa jne. Nyt lockoutin jälkeen tilanteet on muuttuneet. Buffalo esim. on joutunut kahteen otteeseen rikkomaan runkonsa. Ensin 90-luvun lopun joukkueen rungon, joka kävi finaaleissa sekä myös lockoutin jälkeisen joukkueen rungon, joka voitti president's trophyn ja kävi kahteen otteeseen konffifinaaleissa - syynä pelkästään raha. Se tapa, jolla nuo joukkueet rakennettiin ei ole enää mahdollista nykyään. Kyllä minä tosiaan odotan, että nyt kun ensimmäistä kertaa organisaatiolla on taloudelliset resurssit olla liigan parhaimpia, se myös hyödyntää tämän mahdollisuuden.

En ole missään vaiheessa näin sanonut. Tuolle tielle on lähdetty ja ei sitä laivaa enää käännetä. Edelleen strategiana ja tavoitteena satavarmasti järkevin vaihtoehto. Itse katsoisin mielummin eri tapaa toimia asiassa. Me kaikki tiedämme mielipiteesi Detroitin tavasta uusia tuota pappojen, ruotsalaisten ja jämäpickien risteilylaivaa. Kuitenkin sekin touhu on lähtenyt hyvin lipumaan ja nuorta ukkoa tulee varsin valmiin näköisenä kuluttamaan jäätä. Kaksi eri organisaatiota, joilla on kaksi eri tapaa lähteä tavoittelemaan menneiden vuosien menestystä. Minä fanin näkökulmasta katsottuna pidän Detroitin tapaa paljon mielekkäämpänä, sinä taas tykkäät Buffalon operaatio tankista.

Lähtökohta on se, että rebuildiin joudutaan lähtemään, koska on epäonnistuttu. Buffalossa tehtiin oikea johtopäätös ja huomattiin, että se runko ei riitä olemaan contender. Jos Buffalolla olisi Zetterbergin ja Datsyukin kaltaisia pelaajia, niin tuskin rebuildeja oltaisiin aloitettu. Koko homman tarkoitus on juuri saada niitä pelaajia. Olen edelleenkin sitä mieltä, että tämä asia lopulta nähdään Detroitin kohdalla, kun nuo joukkueen papat tuolta lopettavat. Sitten tuo organisaatio oikeasti testataan.

Tartuin siihen kun puhuit operaatio tankista. Buffalo ja Edmonton ovat tässä loistavia esimerkkejä miten tuollainenkin kannattaa. Tai Edmonton ehkä enemmänkin esimerkki miten tuollainen voi epäonnistua totaalisesti. Itse en joukkueen kannattajana haluaisi joutua tilanteeseen jossa joudun puhumaan siitä miten viimeisen sijan tavoittelu todennäköisesti onnistuu.

Kuinkas monta kertaa Buffalo on sijoittunut tuonne hännille viimeisten vuosien aikaan (vuodesta 2010)? Kerran. Montas Edmonton? Neljä. Ja tällä hetkellä Buffalo on sijoittunut korkeammalle. Buffalolla on vieläpä Edmontoniin verrattuna täysin verraton pickien määrä vuosilta 2012-2015, joista esim. Girgensons, Zadorov ja Ristolainen pelaavat jo erittäin kovalla tasolla. Tästä huolimatta noita junnuja ei ole "heitetty susille", kuten Edmonton teki. Tämä on tosiaan Buffalon vasta toinen "rypemiskausi" ja Murray on jo ilmoittanut, että tämän kauden jälkeen on saatu riittävät rakennuspalikat ja joukkueenrakennuksessa alkaa uusi vaihe.

Miksi et ottanut esimerkiksi Chicagoa tai Kingsia? Melko katastrofeja, vai? Kyllähän Buffalon rebuild tällä hetkellä muistuttaa enemmän noiden kahden rebuildia kuin Edmontonin - sillä erotuksella toki, että Buffalolla on enemmän korkeita draft pickeja kuin kummallakaan noista.


Et toden totta sanantarkkaan näin sanonut, mutta kieltämättä siinä sellainen olo tulee, kun kertoo ettei omaa joukkuetta haluaisi tankkaamassa nähdä, ja vastaus on että ala-asteen tasolle sellainen kuuluu. Kuten ylhäällä sanoin, hieno juttu että näet asiat niin positiivisena.

Eikai tässä vaihtoehtoja ole. Kuten todettua, Buffalo joutui tuon contender-rungon hajoittamaan ja tämän jälkeen tilalle tuotu "Rochester-ryhmä" (eli Vanek, Roy, Miller, Pominville, Stafford ja Gaustad) eivät olleet lainkaan riittäviä. Kaikki olivat lähtökohtaisesti erinomaisia varauksia, joiden kehitystyö hoidettiin todella hyvin. Siihen lisättiin sitten Leopoldia, Regehria sekä Ehrhoffia ja (hehheh!) Leinoa. Tulos oli pannukakku ja tässä ollaan. Toki vuosina 2005-2006 epäonnistuttiin todella pahasti ykköskierroksen varauksissa (terveiset vaan Jim Benningille, saatana!) Nyt ollaan etsimässä ihan "oikeita" eliittipelaajia ja tämä on se koko homman pointti.

Strategia etenee tällä hetkellä erinomaisesti, joten tuntuisi kummalliselta synkistellä. Koko homma voi edelleen toki mennä päin persettä, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä. Synkistellään sitten kun aihetta on.
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tästä tematiikasta keskusteleminen olisi hieman hedelmällisempää, jos kanssakeskustelija olisi edes etäisesti perehtynyt asiaan eli tässä tapauksessa Buffalon rebuildiin.

Itse asiassa olen seurannut aika paljon Buffalon rebuildia. Tiedän kyllä, että he ovat varanneet lupaavia pelaajia ja ovat osoittaneet lupaavia otteita. Tässä vaiheessa on kuitenkin mahdotonta sanoa minkä tasoisia pelaajia heistä tulee. Jotenkin tuntuu, että sinulla on korkealla varatuista pelaajista jonkin sortin varmuus, että lunastavat heihin kohdistuneet odotukset. Kuitenkin tällä hetkellä ottavat päähän lähes tulkoon joka joukkueelta ja näiden pelaajien täytyy ottaa vielä monta askelta eteenpäin. En kuitenkaan sano, että se olisi mahdotonta, mutta muuttujia on aivan liikaa ja tulevaisuuten et edes sinä tietääkseni voi nähdä.

Sitten kaikki puheet Hollandista ei tietääkseni mitenkään liity Buffaloon. Ihmeellisesti yrität joka kerta viedä keskustelun Detroittiin, jos on pienikin mahdollisuus. Detroitin ja Buffalon tilanteet kun eivät tällä hetkellä ole oikeastaan mitenkään vertailukelpoisia, mutta voin nyt jotain vastausta antaa siitäkin, että ei tarvitse syyttää että välttelen aihetta. Elikkäs Holland on yrittänyt etsiä vapailta markkinoilta sopivaa pelaajaa joukkueeseen, mutta ei ole saanut sellaista kiinnitettyä. Mies on yrittänyt ja yrittää tälläkin hetkellä etsiä sopivaa pelaaja sopivalla hinnalla Detroittiin. Tietysti mitään järjettömyyksiä ei kannata maksaa. Kauppoja nyt ei kuitenkaan tehdä kauppaamisen ilosta ja esimerkiksi Myers vaihdossa Nyquist + Larkin + 2015 1st ovat niin järjettömiä kauppoja Detroitin kannalta, että niitä ei todellakaan olla tekemässä. Holland ei kuitenkaan ole tyyliltään hirveän rohkea muutenkaan, joka välttämättä ei ole ollenkaan paha asia. Miehellä kuitenkin saavutuksia aika lailla, vaikka sinä et tietenkään niitä laske, koska silloinhan ei ollut salary cappiä ja ilmeisesti sinun kuvitelmissa siihen aikaa ei ollut mitään väliä miten seuraa johti, kunhan vaan oli rahaa.

Sitten vertaukset Kindl ovat aivan hakemalla haettuja. Mieshän ei mahdu Wingsien kokoonpanoon eikä tule pelaamaan pudotuspeleissä ilman hirvittävää loukkaantumisaaltoa. Olisit nyt verrannut esimerkiksi Ouellettin niin olisin ymmärtänyt.

Manthahan on päässyt vasta nyt harjoittelemaan ammattilaisuutta, koska oli alkukauden loukkaantuneena ja nyt hänestä aletaan hieromaan kunnon timanttia. Myös miehen iso koko vaikuttaa siihen, että miehen pelaaminen näyttää fleguilulta ja liukumiselta. Miehet ovat samana vuonna syntyneet Grigorenkon kanssa, mutta ovat eri draft vuosikertaa, joten vielä tässä vaiheessa uraa heidän vertailunsa ei ole omasta mielestäni ajankohtaista varsinkaan kun Manthan otanta ammattilaispeleistä on todella pieni.

Tarkentaisitko hieman noita "järjettömiä hankintoja"? Millä perusteella Matt Moulson, Cody McCormick, Brian Gionta ja Josh Gorges olivat "järjettömiä hankintoja? Noista jokainen mahtuisi eritäin hyvin ihan Red Wings-miehistöön, minkä lisäksi he olivat juuri niitä veteraanihankintoja, joiden avulla nuoria ei heitetä susille, vaan heille annetaan laadukkaat mentorit.

Toki Buffalo olisi voinut lätkäistä Brooks Orpikille seitsemän vuoden sopimuksen 6 miljoonan caphitilla sen sijaan, että antoi Meszarokselle vuoden ja 4 miljoonaa. Mutta edes Extrajack ei liene niin idiootti, että olisi pitänyt sitä järkevämpänä vaihtoehtona, vai?

Gorgesin ottaisin noista Detroittiin. Muita en ottaisi, enkä varsinkaan noilla sopimuksilla. Palkkakatto aikana tuommoinen vertailu nyt ei ole muutenkaan hirveän hohdokasta, koska tiimi ei voi olla täynnä veteraani pelaajia, mutta esimerkiksi Cody McCormickilla en näe mitään käyttöä Wingsien rosterissa, kun joukkueessa on aika monta parempaa sentteriä.

Meszaroksen sopimuksella taas varmistettiin, että palkkalattian päälle päästiin. Miehen taso oli viime kaudella jo huono ja tällä kaudella mies on ollut aivan järkyttävän huono ja silti saanut aivan käsittämättömiä minuutteja. Tämä kuvastaa tätä Buffalon tilannetta, että pelit lähdetään häviämään tai sitten Buffalossa ollaan sen verran pihalla miehen tasosta ja annetaan pelata vanhoilla näytöillä. Sitten puheet Orpikin sopimuksesta, jota itse pidän huonona, niin sinä ajattelit vielä lisätä vähän rahaa ja pituutta. Kyllä joukkuetta voi tietääkseni yrittää vahvistaa ilman idiotismiakin. Kuitenkin kaikkien näiden ratkaisujen summa oli se, että kauteen lähdettiin aivan hirveällä rosterilla ja tämä kausi oli luovutettu ennen kuin se edes alkoi. Se minua oksettaa, kun ei edes yritetä pärjätä ja juuri tämmöisen takia draftiakin piti muuttaa, että kaikki tajuavat, että urheilussa pitää lähtökohtaisesti yrittää voittaa.

Paras tank ratkaisuhan olisi hajottaa koko tiimi ja hommata vaikka mestiksestä pelaajia ja maksaa niin että päästään lattian päälle. Tämän jälkeen viisi vuotta ottaa turpaan ja keräten pickejä ja antaa pelaajien rauhassa kehittyä. Sitten nostaa sieltä McEichelit kumppaneineen samaan aikaan ja hommata veteraaneja kylkeen, niin tiimi voisi olla heti contender. Tämän kärjistyksen halusin vaan sen takia esittää, että tuollainen tahallaan häviäminen on omasta mielestäni urheilun syöpä, mutta tuon tyyppinen rebuild voisi olla aivan ylivertainen, koska miehet tulisivat halvoilla sopimuksilla ja talenttia varmasti olisi, kun oltaisiin varattu korkealla joka vuosi ja siitä tiimin hajottamisestakin oltaisiin saatu korkeita varauksia. Jokainen voi miettiä onko tuommoisessa mitään järkeä ja missä kohtaa menee raja, että kuinka pitkälle tuon surkeuden voi viedä.

Sitten puhetta vähän häviämisen kulttuurista. Kyllähän se totta kai vaikuttaa pelaajiin, jos koko ajan tulee turpaan. Luuletko, että he yht’äkkiä oppivat voittamaan tiukoissa tilanteissa. Todennäköisemmin sulavat, koska ovat tottuneet tappioihin. Tietysti esimerkiksi ahl menestys voi opettaa voittamista tai sitten, jos saavat Yzermanin tai Toewsin tyyppisen voittavan pelaajan hommattua, niin voi tilanne kääntyä yllättävänkin nopeaa. Tietysti toinen vaihtoehto on, että käy kuin Edmontonilla. Sitä on tässä vaiheessa vielä mahdoton tietää minkälaisia nämä Buffalon tulevat johtajat ovat. Kyllähän noista Edmontoninkin pelaajista puhuttiin aikanaan loistavina johtajina, mutta totuus on ollut vähän toinen.

edit. Kommentoidaan vielä tuota hiljaista yleisöä. Buffalossahan on tunnetusti yhdet NHL.n fanaattisimmat fanit. Kausikortteihin on tuhansien paikkojen jonotukset tälläkin hetkellä, vaikka jokainen tiesi, että menestystä ei vielä tällä kaudella ole odotettavissa. Hiljaista voi toki olla otteluissa, mutta se on melko yhdentekevää. Kyllä se yleisö taas herää lähes 100% varmuudella, kun joukkue tuolta nousee. Siellä moni varmasti maksaa tuhansien eurojen kausikorttia tälläkin kaudella ihan vain sen takia, että saa sen kausikortin sitten vuoden tai muutaman päästä.

Ymmärrän kyllä sen, että peleissä ei hirveästi hurraamisen aiheita löydy, kun lähes joka pelissä tulee tunti turpaan. Se taas ihmetytti, kun pieni ilonaihe kerrankin saatiin, kun Buffalo legenda Hasekin paita nostettiin kattoon, niin siltikään yleisö ei syttynyt. Sen takia käytin juuri tuota Hasek tilannetta esimerkkinä yleisöstä, koska varmasti minkään tiimin faneja ei sytytä jatkuva häviäminen. Paitsi tietysti näitä sankareita, jotka toivovat joukkueen häviävän kaikki pelinsä.

Loppuun nyt sen verran haluan vielä sanoa, että tiedostan kyllä mitä Buffalo hakee tällä sukeltamisella. Eli, että jonain päivänä Buffalo pääsisi contenderien luvattuun maahan. Itse en vaan voisi kuvitella, että tuulettaisin maalia, joka tehtäisiin oman suosikkijoukkueen verkkoon. Kuitenkin, jos haluaa olla viimeinen niin näin täytyisi tehdä ja itselle ainakin tulisi todella ristiriitainen olo. En kuitenkaan jaksa tästä enempää väitellä, koska tämä menee juupas-eipäs leikiksi tai siihen, että tartut johonkin yksityiskohtaan, joka ei kokonaiskuvan kannalta ole mitenkään relevantti.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Itse asiassa olen seurannut aika paljon Buffalon rebuildia. Tiedän kyllä, että he ovat varanneet lupaavia pelaajia ja ovat osoittaneet lupaavia otteita. Tässä vaiheessa on kuitenkin mahdotonta sanoa minkä tasoisia pelaajia heistä tulee. Jotenkin tuntuu, että sinulla on korkealla varatuista pelaajista jonkin sortin varmuus, että lunastavat heihin kohdistuneet odotukset. Kuitenkin tällä hetkellä ottavat päähän lähes tulkoon joka joukkueelta ja näiden pelaajien täytyy ottaa vielä monta askelta eteenpäin. En kuitenkaan sano, että se olisi mahdotonta, mutta muuttujia on aivan liikaa ja tulevaisuuten et edes sinä tietääkseni voi nähdä.

Tämän takia Buffalolla onkin aivan helvetillinen määrä niitä draft pickeja sekä myös todella korkeita draft pickeja. On aika monta analyysia tehty, joiden perusteella top-3-pickit osoittautuvat tähtipelaajiksi hirvittävän paljon suuremmalla todennäköisyydellä kuin myöhempään varatut. Ja jos sinulla on kahden pickin sijaan 5-7 pickia kahdelle ekalle kierrokselle, niin osuu todennäköisemmin, eikös?

Sitten kaikki puheet Hollandista ei tietääkseni mitenkään liity Buffaloon. Ihmeellisesti yrität joka kerta viedä keskustelun Detroittiin, jos on pienikin mahdollisuus. Detroitin ja Buffalon tilanteet kun eivät tällä hetkellä ole oikeastaan mitenkään vertailukelpoisia, mutta voin nyt jotain vastausta antaa siitäkin, että ei tarvitse syyttää että välttelen aihetta. Elikkäs Holland on yrittänyt etsiä vapailta markkinoilta sopivaa pelaajaa joukkueeseen, mutta ei ole saanut sellaista kiinnitettyä. Mies on yrittänyt ja yrittää tälläkin hetkellä etsiä sopivaa pelaaja sopivalla hinnalla Detroittiin. Tietysti mitään järjettömyyksiä ei kannata maksaa. Kauppoja nyt ei kuitenkaan tehdä kauppaamisen ilosta ja esimerkiksi Myers vaihdossa Nyquist + Larkin + 2015 1st ovat niin järjettömiä kauppoja Detroitin kannalta, että niitä ei todellakaan olla tekemässä. Holland ei kuitenkaan ole tyyliltään hirveän rohkea muutenkaan, joka välttämättä ei ole ollenkaan paha asia. Miehellä kuitenkin saavutuksia aika lailla, vaikka sinä et tietenkään niitä laske, koska silloinhan ei ollut salary cappiä ja ilmeisesti sinun kuvitelmissa siihen aikaa ei ollut mitään väliä miten seuraa johti, kunhan vaan oli rahaa.

Pointti on siinä, että luulisi sitä perspektiiviä olevan. On kaksi eri asiaa vahvistaa joukkuetta hinnalla millä hyvänsä kuin vahvistaa järkevästi.

Sitten vertaukset Kindl ovat aivan hakemalla haettuja. Mieshän ei mahdu Wingsien kokoonpanoon eikä tule pelaamaan pudotuspeleissä ilman hirvittävää loukkaantumisaaltoa. Olisit nyt verrannut esimerkiksi Ouellettin niin olisin ymmärtänyt.

Pointti oli siinä, että kun helvetin kovassa draftissa saadaan edes top-16-pick, niin se voi osoittautua todella kovaksi. Kindl ja Smith ovat molemmat ykköskierroksen varauksia ja heidän pitäisi olla jo pelaamassa tai ainakin lähellä pelata parhaita vuosiaan. Eli jopa kaikkivoipa Detroit pystyy kauhomaan lapiollisia paskaa ensimmäisellä kierroksella, jos ei pääse ylhäältä varaamaan.

Manthahan on päässyt vasta nyt harjoittelemaan ammattilaisuutta, koska oli alkukauden loukkaantuneena ja nyt hänestä aletaan hieromaan kunnon timanttia. Myös miehen iso koko vaikuttaa siihen, että miehen pelaaminen näyttää fleguilulta ja liukumiselta. Miehet ovat samana vuonna syntyneet Grigorenkon kanssa, mutta ovat eri draft vuosikertaa, joten vielä tässä vaiheessa uraa heidän vertailunsa ei ole omasta mielestäni ajankohtaista varsinkaan kun Manthan otanta ammattilaispeleistä on todella pieni.

Pointti ei ollut tehdä näiden välillä lopullista tuomiota, lähinnä osoittaa se, että Buffalossa on kyllä tehty hyvinkin paljon sen eteen, että siellä ei esiinny epätervettä mentaliteettia, vaikka joillakin siihen taipumusta olisi. Se kitketään pois mahdollisimman nopeasti.

Gorgesin ottaisin noista Detroittiin. Muita en ottaisi, enkä varsinkaan noilla sopimuksilla. Palkkakatto aikana tuommoinen vertailu nyt ei ole muutenkaan hirveän hohdokasta, koska tiimi ei voi olla täynnä veteraani pelaajia, mutta esimerkiksi Cody McCormickilla en näe mitään käyttöä Wingsien rosterissa, kun joukkueessa on aika monta parempaa sentteriä.

Eli siis Murray maksoi muista liikaa... Nuo ovat ihan markkinahintaisia sopimuksia kaikista pelaajista. Eli Murrayn olisi pitänyt onnistua sellaisessa missä ei voi mitenkään onnistua? Olisiko Moulsonin ja Giontan sijaan pitänyt sorvata jatkot John Scottille ja Zenon Konopkalle? Ei tuosta nyt oikein tolkkua saa.

Meszaroksen sopimuksella taas varmistettiin, että palkkalattian päälle päästiin. Miehen taso oli viime kaudella jo huono ja tällä kaudella mies on ollut aivan järkyttävän huono ja silti saanut aivan käsittämättömiä minuutteja. Tämä kuvastaa tätä Buffalon tilannetta, että pelit lähdetään häviämään tai sitten Buffalossa ollaan sen verran pihalla miehen tasosta ja annetaan pelata vanhoilla näytöillä. Sitten puheet Orpikin sopimuksesta, jota itse pidän huonona, niin sinä ajattelit vielä lisätä vähän rahaa ja pituutta. Kyllä joukkuetta voi tietääkseni yrittää vahvistaa ilman idiotismiakin. Kuitenkin kaikkien näiden ratkaisujen summa oli se, että kauteen lähdettiin aivan hirveällä rosterilla ja tämä kausi oli luovutettu ennen kuin se edes alkoi. Se minua oksettaa, kun ei edes yritetä pärjätä ja juuri tämmöisen takia draftiakin piti muuttaa, että kaikki tajuavat, että urheilussa pitää lähtökohtaisesti yrittää voittaa.

Meszaroshan oli vuoden sopimuksella täysin riskitön veto. Eihän se nyt mikään mahdottomuus olisi ollut, että olisi löytänyt vanhan tasonsa isolla vastuulla luotolla. Näin ei käynyt, eikä suurempaa ongelmaa syntynyt.

Buffalohan neuvotteli Brooks Orpikin kanssa. Hänhän on kasvanut Buffalossa, joten hänellä varmasti olisi ollut jossain määrin halua tulla. Mutta luuletko, että olisi tullut huonommalla sopimuksella kuin minkä sai Capseilta?

Eli mitä helvettiä Murrayn olisi nyt viime kesänä tehdä? Minkälainen olisi ollut "joukkueen vahvistaminen ilman idiotismia"? Luuletko, että Buffalo saa kovan tason vapaita agentteja pilkkahinnalla?

Minkä lisäksi et kyllä osoita tietämystäsi Buffalon rebuildista, jos kuvittelet ihan oikeasti noiden veteraanien hommaamisen olleen "järjetöntä". Gionta, Gorges ja Moulson ovat hyvin tärkeitä johtajia ja esimerkkipelaajia. He kaikki ovat kapteenistossa. Heidän arvonsa noille nuorille on korvaamaton.

Nyt ihan oikeasti odotan vastausta.

Paras tank ratkaisuhan olisi hajottaa koko tiimi ja hommata vaikka mestiksestä pelaajia ja maksaa niin että päästään lattian päälle. Tämän jälkeen viisi vuotta ottaa turpaan ja keräten pickejä ja antaa pelaajien rauhassa kehittyä. Sitten nostaa sieltä McEichelit kumppaneineen samaan aikaan ja hommata veteraaneja kylkeen, niin tiimi voisi olla heti contender. Tämän kärjistyksen halusin vaan sen takia esittää, että tuollainen tahallaan häviäminen on omasta mielestäni urheilun syöpä, mutta tuon tyyppinen rebuild voisi olla aivan ylivertainen, koska miehet tulisivat halvoilla sopimuksilla ja talenttia varmasti olisi, kun oltaisiin varattu korkealla joka vuosi ja siitä tiimin hajottamisestakin oltaisiin saatu korkeita varauksia. Jokainen voi miettiä onko tuommoisessa mitään järkeä ja missä kohtaa menee raja, että kuinka pitkälle tuon surkeuden voi viedä.

Ei, ei se ole. Tuo aikaväli on jo liian pitkä eikä prospecteja voi kehittää tuolla tavalla.

Tästä olen monta kertaa sanonut, mutta minua naurattaa kaltaisesi kaverit (ovat muutes lähes aina Wings-faneja), jotka toisaalta kovasti varoittelevat, että rebuild voi johtaa Edmontonin kaltaiseen lopputulokseen, mutta jopa saman viestin sisällä tuovat esille sitä, että kuinka helppoa se on kuin vain "tahalleen häviää". Se myös osoittaa sen, kuinka tähän rebuild-hommaan ei olla oikeasti perehdytty juuri lainkaan.

Sitten puhetta vähän häviämisen kulttuurista. Kyllähän se totta kai vaikuttaa pelaajiin, jos koko ajan tulee turpaan. Luuletko, että he yht’äkkiä oppivat voittamaan tiukoissa tilanteissa. Todennäköisemmin sulavat, koska ovat tottuneet tappioihin. Tietysti esimerkiksi ahl menestys voi opettaa voittamista tai sitten, jos saavat Yzermanin tai Toewsin tyyppisen voittavan pelaajan hommattua, niin voi tilanne kääntyä yllättävänkin nopeaa. Tietysti toinen vaihtoehto on, että käy kuin Edmontonilla. Sitä on tässä vaiheessa vielä mahdoton tietää minkälaisia nämä Buffalon tulevat johtajat ovat. Kyllähän noista Edmontoninkin pelaajista puhuttiin aikanaan loistavina johtajina, mutta totuus on ollut vähän toinen.

Joo olet oikeassa, melkoinen häviäjä siitä Ristolaisestakin tuli. Saatana kun pupelsi sillein viime vuoden junnukisoissa. Hyhhyh. Samoin Toewsista, Kanesta, Malkinista, Crosbysta ja Stamkosista, Doghtysta ja Kopitarista tullut ihan älyttömiä häviäjiä. Ei niitä voittajia taida olla kuin vain Detroitissa?

Girgensons, Ristolainen, Reinhart sekä Zadorov ovatkin pelaajina juuri sellaisia häviäjiä. Buffalon organisaatiossa on muutes tällä hetkellä useita pelaajia, jotka ovat joukkueensa kapteenistossa voittaneet junioreiden MM-kullan. Johan Larsson, Jake McCabe, Ristolainen ja Sam Reinhart.

Kannattaa lukea aikaisempia viestejäni, joissa on Reinhartin johtajaominaisuuksista puhetta. Mikään ei toki koskaan ole varmaa, mutta mikään yllätys ei olisi, jos hänestä kasvaisi kapteeni ihan Kanadan maajoukkueellekin.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ymmärrän kyllä sen, että peleissä ei hirveästi hurraamisen aiheita löydy, kun lähes joka pelissä tulee tunti turpaan. Se taas ihmetytti, kun pieni ilonaihe kerrankin saatiin, kun Buffalo legenda Hasekin paita nostettiin kattoon, niin siltikään yleisö ei syttynyt. Sen takia käytin juuri tuota Hasek tilannetta esimerkkinä yleisöstä, koska varmasti minkään tiimin faneja ei sytytä jatkuva häviäminen. Paitsi tietysti näitä sankareita, jotka toivovat joukkueen häviävän kaikki pelinsä.

Tämäkään ei pidä edes paikkansa. "Tunti turpaan" on tullut selvässä vähemmistössä pelejä. Ei kukaan ole "toivonut joukkueensa häviävän kaikkia pelejänsä". Aktiivinen mielikuvitus ainakin.

Loppuun nyt sen verran haluan vielä sanoa, että tiedostan kyllä mitä Buffalo hakee tällä sukeltamisella. Eli, että jonain päivänä Buffalo pääsisi contenderien luvattuun maahan. Itse en vaan voisi kuvitella, että tuulettaisin maalia, joka tehtäisiin oman suosikkijoukkueen verkkoon. Kuitenkin, jos haluaa olla viimeinen niin näin täytyisi tehdä ja itselle ainakin tulisi todella ristiriitainen olo. En kuitenkaan jaksa tästä enempää väitellä, koska tämä menee juupas-eipäs leikiksi tai siihen, että tartut johonkin yksityiskohtaan, joka ei kokonaiskuvan kannalta ole mitenkään relevantti.

En minäkään tuuleta, enkä ole kertaakaan tuulettanut elämässäni. Ei minun ole näin myöskään täytynyt tehdä. Kausi on isommassa kuvassa perverssi, kuten olen monta kertaa todennut.

Voin niin hyvin kuvitella, että jos hommat menevät ns. putkeen ja Buffalosta tulee contender ja jopa cupin voittavat, alkaa lähinnä Detroit-faneilta aivan järkyttävä itkeminen siitä, miten kaikki on "väärin voitettu". Tämän viestini voisin laittaa johonkin kirjainmerkkeihin, jotta sitten vuosien päästä pääsen sen noutamaan
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eli mitä helvettiä Murrayn olisi nyt viime kesänä tehdä? Minkälainen olisi ollut "joukkueen vahvistaminen ilman idiotismia"? Luuletko, että Buffalo saa kovan tason vapaita agentteja pilkkahinnalla?

Oikeastaan tarkastelu jaksona voi käyttää jopa hivenen pidempää jaksoa, jonka aikana myytiin joukkueen parhaat pelaajat pickejä vastaan, jonka takia Buffalon joukkue nyt ei ollut millään tavalla kilpailukykyinen minkään muun joukkueen kanssa. Kesällä olisi voitu lyhyillä rahakkailla sopimuksilla sitten hommata suhteellisen koviakin kavereita, koska capissa on tilaa ja kun kerta rahaa on niin olisihan esimerkiksi kahden vuoden rahakkaita sopimuksia voinut tehdä, jotka eivät olisi tiellä sitten kun junnuille pitäisi jatkoja sorvata. Itse käytit Meszarosta esimerkkinä juuri riskittömästä sopimuksesta ja tällaisia olisi voinut tehdä yrittäessä vahvistaa joukkuetta. Sopimus sinällään on hyvä, vaikka miehen taso on mitä on, koska mitään riskiä ei ole. Nyt Sabres kuitenkin lähti kauteen jo valmiiksi hävinneenä.


Idiotismina olisin pitänyt juuri tuommoisia 7v paperia järjettömällä rahalla. Tällaiselle ei superstar tasoisille pelaajille maksan huomattavasti mielummin, vaikka 2v/10m kuin 7v/6m, koska riskit on huomattavasti suuremmat pitkässä sopimuksessa ja jos cap tilaa on ylimääräistä niin 10m kausi ei ole tavallaan olleenkaan paha. Pitkät sopimukset Orpikin tasoisille on todella suuri riski.


Minkä lisäksi et kyllä osoita tietämystäsi Buffalon rebuildista, jos kuvittelet ihan oikeasti noiden veteraanien hommaamisen olleen "järjetöntä". Gionta, Gorges ja Moulson ovat hyvin tärkeitä johtajia ja esimerkkipelaajia. He kaikki ovat kapteenistossa. Heidän arvonsa noille nuorille on korvaamaton.


Mielenkiintoista tässä, että kapteenisto on kokonaan joukkueen ulkopuolelta eikä esimerkiksi Myers saanut A kirjainta. Tietysti Moulsonia nyt ei tietenkään voi täysin ulkopuoliseksi laskea. Mahtuminen Detroittiin nyt on taas eri asia, koska Detroitilla on tällä hetkellä laidoille ylitarjontaa. Juuri tämmöiset vertailut ovat muutenkin todella vaikeita palkkakaton takia. Heidän johtajuuttaan en kiistä.


Ei, ei se ole. Tuo aikaväli on jo liian pitkä eikä prospecteja voi kehittää tuolla tavalla.

Ilmeisesti et täysin ymmärtänyt pointtina tässä, joten kärjistetään hieman lisää. Joukkue X aloittaa SC voittaja vuonna 2030 projektin. Kaikki tähtää, että silloin on kilpailukykyinen joukkue. Eli otetaan kylmästi turpaan seuraavat kymmenen vuotta ja sitten kun vuonna 2018 saadaan koko draftin ykköspick. Se kuitenkin kaupataan toiselle joukkueelle vastineeksi vuoden 2026, 2027, 2028, 2029 kaupattavan joukkueen ykköspickejä vastaan. Tätä tehtäisiin koko ajan niin varmasti sielä olisi aikamoinen contenderin runko kasassa vuotta 2030 ajatellen.

Buffalo on vienyt tällä hetkellä pisimmälle tämän rebuildin, jossa tahallaan sukelletaan pari kautta ja nhl muutti juuri tuota draft systeemiä sen takia, että seuraava joukkue ei taas vie tätä hieman pidemmälle. Tätä juuri haen sillä, että kuinka mielekästä tavallisen fanin on katsoa kun oma joukkue konttaa tarkoituksellisesti. Itse en halua tällaista kulttuuria jääkiekkoon, että paskuuteen tähdätään suuren palkinnon toivossa. Buffalon rebuildhan voi olla totaalisen onnistunut enkä yritä siitä väitellä vaan eniten ällöttää tuommoinen häviämiseen tähtäävä toiminta ja luojan kiitos oma joukkueeni ei tuollaista harrasta.

Tämäkään ei pidä edes paikkansa. "Tunti turpaan" on tullut selvässä vähemmistössä pelejä. Ei kukaan ole "toivonut joukkueensa häviävän kaikkia pelejänsä".

Kyllä Buffalon pelit ovat näyttäneet omasta mielestäni aivan pelkältä selviytymistaistelulta. Pisteitä on myös kertynyt jopa yllättävän paljon suhteessa joukkueen peliesityksiin.

kasvaisi kapteeni ihan Kanadan maajoukkueellekin.

Sitten voi olla, että juuri Reinhart on tämmöinen johtaja, joka piiskaa tiimin lentoon. Nämä junnukisat antavat juuri tämmöistä positiivista mahdollisuutta harjoitella voittamaan. Itse mainitsin ahl:ssä olevan mahdollista harjoitella tätä, mutta olisin juuri nuo junnukisatkin voinut ottaa esimerkiksi. Kuitenkaan tuo jatkuva häviäminen ei varmasti tee hyvää junnuille, jotka jo pelaavat Buffalossa.

Tämän takia Buffalolla onkin aivan helvetillinen määrä niitä draft pickeja sekä myös todella korkeita draft pickeja. On aika monta analyysia tehty, joiden perusteella top-3-pickit osoittautuvat tähtipelaajiksi hirvittävän paljon suuremmalla todennäköisyydellä kuin myöhempään varatut. Ja jos sinulla on kahden pickin sijaan 5-7 pickia kahdelle ekalle kierrokselle, niin osuu todennäköisemmin, eikös?

Draftaaminen on tärkeässä roolissa ja tottakai mitä korkeampi pick on niin sitä parempi. Tämähän on itsestäänselvyys. Aika moni kylänmieskin olisi aikanaan osannut Crosbyn ekana varata. Huipputalentin löytäminen myöhemmiltä kierroksilta on kuitenkin se taito mikä ratkaisee ja erottaa hyvät organisaatiot huonoista. Jotkut organisaatiot vaan aina onnistuvat valitsemaan väärät pelaajat. Niin ja ei edes Detroitin jokainen pick osu, vaan välillä tulee huteja, mutta jos katsot taaksepäin drafteja niin aika taitavasti ovat löytäneet talenttia myöhemmiltä kierroksilta. Esimerkiksi vaikka 2002 draft, jota nyt pystyy jo tarkastelemaan, koska silloin varattujen pelaajien urat ovat jo sen verran pitkällä. Detroitilla ei ollut tällöin omaa ykköskierroksen varausvuoroa, mutta jos nyt uudestaan draftattaisiin näillä tiedoilla voisi jopa 4 Detroitin varaamaa miestä päätyä ykköskierrokselle.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kesällä olisi voitu lyhyillä rahakkailla sopimuksilla sitten hommata suhteellisen koviakin kavereita, koska capissa on tilaa ja kun kerta rahaa on niin olisihan esimerkiksi kahden vuoden rahakkaita sopimuksia voinut tehdä, jotka eivät olisi tiellä sitten kun junnuille pitäisi jatkoja sorvata. Itse käytit Meszarosta esimerkkinä juuri riskittömästä sopimuksesta ja tällaisia olisi voinut tehdä yrittäessä vahvistaa joukkuetta. Sopimus sinällään on hyvä, vaikka miehen taso on mitä on, koska mitään riskiä ei ole. Nyt Sabres kuitenkin lähti kauteen jo valmiiksi hävinneenä.

Dissonanssi jo kyselikin, niin mitä SINÄ olisit tehnyt toisin viime kesänä? Kenet sinä olisit signannut Buffaloon, ja kenet olisit pudottanut pois jengistä? Omaan silmään Buffalon viime kesän liikkeet olivat jopa loistavia. Minkäs takia Detroit ei signannut oikeastaan ketään UFA-markkinoilta? Ei kai nekin pirulaiset aio vaan nuoria sinne ajaa sisään?

Ehkä tuo Buffalo ei nyt ole se kaikkein vetovoimaisin paikka tällä hetkellä, joten se voi oikeasti olla hankalaa saada markkinoilta (edes ylihintaa maksamalla) kovia jätkiä jengiin. Jos siellä olisi jengi täynnä ylihintaisia benoitteja ja meszaroksia, niin missä välissä niitä junnuja sitten ajettaisiin isoihin rooleihin?

Ja vielä kerran: Kenet sinä olisi signannut viime kevään tähtiä vilisevästä UFA-poolista?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onhan se nyt jotenkin kornia, että Detroitin organisaation draftaamisen taito on kyseenalaistettu tässä keskustelussa, kun kyseessä on kuitenkin NHL omavaraisin, eli juuri niillä omilla drafti-pickeillä rakennettu joukkue. Wings on ollut sitä lähestulkoon viimeiset kolme vuosikymmentä, jos ette ole sattuneet huomaamaan. Eikä se tuolta tunnu putoavan mihinkään, vaikka on osittaisessa re-build-tilassa juuri parhaillaan. Ja jos se joku notkahdus menestyksessä sitten joskus tulee, pääsevät kerrankin varaamaan korkealta huipputalentin, eli tämän nykypäivän helpoimman toimenpiteen NHL-draftissa. Eli missähän kohtaa on se ongelma? Syvyysdraftaaminen on kunnossa ja se on se kaiken kivijalka, koko ajan on nostettavissa uutta kaveria ylös entisten pettäessä. Jos jotkut Kindl ja Smith floppaa, niin mitä sitten? Toiset ja paremmat tulee ohi, kun koneisto syöttää uutta massaa sopivan tasaiseen tahtiin käytettäväksi.

Buffalon totaalirebuild on toki mielenkiintoinen, itse toteutan täysin samaa Tim Murray -visiota eräässä Faceoffin keeper-tyylisessä-liigassa. Kolmas vuosi menossa, kärjestä on poimittu esim. Nathan MacKinnon, RNHn skippasin treidaamalla alaspäin. McEichel-draftissa en enää pysty olemaan riittävän huono, vaan enemmän aikeissa on tehdä pikanousu kärkeä kohti vahvistamalla runkoa tämän kesän NYIslandersin tyyliin oman nuoren, jo ehkä valmiin rungon tueksi.

Mutta mielenkiintoiseksi Detroitin ja Buffalon välillä tulevaisuuden tekee tämä, että missä vaiheessa Buffalo menee ohi Detrotista, kun sen kaiken "järjen" mukaan pitäisi näin tehdä, päinvastaisella visiolla operoivaa kärkivarauksetonta organisaatiota vastaan. Mielenkiinnolla odotan kauan siihen menee.
 
Viimeksi muokattu:

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Minkäs takia Detroit ei signannut oikeastaan ketään UFA-markkinoilta? Ei kai nekin pirulaiset aio vaan nuoria sinne ajaa sisään?

Quinceyn kanssahan tekivät jatkon, kun eivät saaneet sitä haluamaansa rightilta laukovaa pakkia sopivaan hintaan. Detroitilla nyt kuitenkaan ei ole capissa tilaa tehdä lyhytty ja todella rahakasta sopimusta. Hieman erilaiset tilanteet seuroilla tällä hetkellä.


Ja vielä kerran: Kenet sinä olisi signannut viime kevään tähtiä vilisevästä UFA-poolista?

Viime kesän ufa markkinat nyt eivät olleet mitenkään mahtavat, mutta esimerkiksi Niskaselle, Orpikille, Boylelle tai Stralmanille olisi voinut yrittää tehdä lyhyen, mutta erittäin rahakkaan sopimuksen. Oikeastaan jopa parille noista herroista ja jättää Mezsaroksen hankkimisen väliin. Tällä tavalla olisi ollut mahdollisuus hankkia kaksikin hyvää puolustajaa. Sitten olisi voinut jättää yhden junnun rauhassa kehittymään ahl:ään. Joukkue olisi heti huomattavasti parempi. Tälla tavalla olisi ollut Buffalolla halutessaan mahdollisuus parantaa joukkuetta, koska sitä cap tilaa oli ja kun sitä rahaakin kerrankin on. Muutamalla hyökkääjälle olisi voinut yrittää tehdä samoin. Tämmöinen sopimus olisi myös täysin riskitön, koska vaikka maksaisi 1v/10m tai 2v/10m niin se ei haittaisi tulevaisuutta. (Ei tarvitsi maksaa noin paljoa, mutta se on ihan sama, koska capissa on tilaa.) Tällaiset sopimukset eivät myöskään haittaisi tulevien sopimusten tekoa junnujen kanssa lyhyytensä ansiosta.
 

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Viime kesän ufa markkinat nyt eivät olleet mitenkään mahtavat, mutta esimerkiksi Niskaselle, Orpikille, Boylelle tai Stralmanille olisi voinut yrittää tehdä lyhyen, mutta erittäin rahakkaan sopimuksen.

Eli siis ois pitänyt tehä noille paskahousuille rahakkaat sopparit ihan vaan sen takia, että tämä kausi oltais vähän paremmalla sijalla? Noista kavereista kukaan ei nosta buffalon sijoituksia yhtään missään tai tee joukkueesta mitenkään parempaa muutakuin nimellisesti. Minkä takia sitä joukkuetta pitäisi nyt radikaalisti parantaa tätä kautta varten? Eikö Gorges ja Gionta ole ihan päteviä "parannus" palasia sekä mentoreita nuoremmille? Jos detroitti olisi jostain syystä vajonnut runkosarjassa pohjamutiin eikä valoa näkyisi niin väitätkö, että siinä vaiheessa he välttelisivät jumbo sijoituksia kuin ruttoa, ettei vaan tartte mennä huutelee mcdavidin tai eichelin nimeä?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös