Mainos

Buffalo Sabres 2014–2015

  • 234 161
  • 780
No sitten niitä anellaan väärästä suunnasta!

Toiseksi viimeiseksi sijoittumalla todennäköinen varausvuoro on tuo kolmas. Tämä johtuu siis draft lotterysta.

Viimeiseksi sijoittumalla varaat ykkösenä 20% todennäköisyydellä ja kakkosena 80% todennäköisyydellä. Jompana kumpana 100% varmuudella. Toiseksi viimeisenä varaat ykkösenä sillä vähän alle 20% todennäköisyydellä, kakkosena sillä 20% todennäköisyydellä ja kolmosena sitten vähän päälle 60% todennäköisyydellä. Sama logiikka jatkuu sitten loppuun asti.

edit. Eli siis joo, jättää se "ihan hyvän" mahdollisuuden, mutta silti matemaattisesti ilman jompaa kumpaa jääminen on todennäköisempää kuin toisen saaminen.

Noin minäkin sen luulin/tiesin menevän. Siksi ihmettelinkin miksi kahden kärjessä varaaminen olisi käytännössä mahdotonta kun siihen kuitenkin ihan matemaattisesti laskettuna on mahdollisuudet. Ei todennäköistä, mutta mahdollista kyllä. Siis JOS Sabres päätyisi toiseksi viimeiseksi. Onhan siellä toki kura-Edmontonin lisäksi vielä Carolina, joka on jo nyt 7 pistettä Buffaloa perässä. Ja ylempänäkin Arizona ja New Jersey vaikuttavat varsin heikoilta.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Noin minäkin sen luulin/tiesin menevän. Siksi ihmettelinkin miksi kahden kärjessä varaaminen olisi käytännössä mahdotonta kun siihen kuitenkin ihan matemaattisesti laskettuna on mahdollisuudet. Ei todennäköistä, mutta mahdollista kyllä. Siis JOS Sabres päätyisi toiseksi viimeiseksi. Onhan siellä toki kura-Edmontonin lisäksi vielä Carolina, joka on jo nyt 7 pistettä Buffaloa perässä. Ja ylempänäkin Arizona ja New Jersey vaikuttavat varsin heikoilta.

No tämä on ehdottomasti myös näkökulmakysymys. Itse vain näen tilanteen aika pitkälti sen "worst case" -skenaarion kautta. Ehkä siihen vaikuttaa jonkin verran tuo vuoden 2005 lottery, jossa Buffalolla oli yhtä hyvät saumat varata Crosby kuin Penguinsilla, mutta jotenkin käsittämättömästi varasivat vasta sijalla 13., ja käteen jäi Marek Zagrapan.

Ero on kuitenkin melko giganttinen tuon viimeisen ja toiseksi viimeisen paikan välillä. Juuri sen takia olen pitkään pauhannut sen viimeisen sijan tärkeydestä, kun siellä nyt on kaksi tuon tason kaveria. Jos siellä olisi vain yksi, niin sijoittumisella ei olisi niin isoa merkitystä. Edmontonhan sen nyt näyttää vievän. Hanifin olisi silti loistava prospecti myös hän, mitä nyt katsonut noita junnujen kisoja, niin ei kyllä jää Ekbladille yhtään jälkeen.

Mutta edes siihen toiseksi viimeiseen sijaan on toki matkaa. Kuitenkin uskon Carolinan sieltä nousevan, elleivät rupea myymään pelaajia. Samoin Arizona ja Devils tuskin romahtavat niin pahasti. Buffalollahan on edelleen se heikoin materiaali, mutta parin pelaajan ilmiömäiset kehittymiset ja tasonnostot ovat pitäneet joukkueen noinkin voitokkaana. Noilla nuorilla vain taso heittelee väkisinkin, joten se näkyy myös sitten tuloksissa. Edmontonin ongelmat taas vaikuttavat olevan niin ytimeen meneviä, että en jotenkin usko sen tuolta tosissaan nousevan, vaikka hetkellisesti heillä menisikin paremmin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mielestäni tuollaiset HFBoardsin "äänestykset" ja toiveet kannattaa jättää omaan arvoonsa. On siellä hyviäkin juttuja, mutta tämä ei ole siellä päinkään. Tuohon kysymykseesi on helppo vastata ja se on, ettei siinä olekkaan mitään järkeä. Tuolla on monia epätoivoon vajonneita faneja, jotka laittavat tuollaisia huhuja pyörimään, koska ovat kyllästyneet jo tähän touhuun ja jotain on tehtävä

Välillä kun Tampan puolta lukee niin kyllä sielläkin noita vastaavia huhuja laitellaan liikkeelle tai ehdotuksia Yzermanin potkuista muutama vuosi sitten aina Stamkosin treidaamiseen saakka. Siellä on niin paljon porukkaa, että ihmiset varmaan haluavat vaan erottua joukosta tekemällä jotain radikaaleja ehdotuksia jotka herättävät reaktioita muissa ihmisissä. Sen lisäksi myöhemmin voi sitten viitata siihen, että mä tiesin tän jos tuurilla joku niistä ennustukista toteutuu..

Omaan silmään tuo eilinen peli näytti, ettei sieltä oikein muut kuin Girgensonsin kenttä päässyt ajoittain pyörittämään peliä. Yhden vaihdon ainakin pyörittivät hyvin Tampan kulmissa peliä, kuin olisi ylivoimalla pelanneet. Hemmetin vakuuttava nuorukainen kyllä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Sain tuossa juuri päätökseen tuon junnujen matsin kanukkien ja jenkkien välillä. Ja Reinhartin pelaamista tässä kun katsellut nyt muutamat täydet matsit, niin ei voi kyllä sanoa kuin vain, että "terve!". Aivan helvetin huikeata pelaamista. Matchattiin koko aika nollaamaan Eichel, otti paljon sen lisäksi oman pään aloituksia, pelasi ykkösali- ja -ylivoimaa jne. En halua väheksyä Reinhartin ketjukavereita, mutta tuo ketju kyllä elää täysin Reinhartista. Domi ja Duclair ovat tuollaisia huippudynaamisia "flash and dash" -kavereita, jotka täydentävät hyvin Reinhartin hieman dieselmaista menoa.

Ensimmäisessä erässä tuon maaliinjohtaneen esityön lisäksi silmään pisti hyvin, kuinka Duclair ei oikein tajunnut Reinhartin syöttöä. Reinhart heitti keskeltä oikealle puolelle laidan kautta juoksukiekon, josta Duclair olisi päässyt yksin läpi, jos olisi vain polkenut täysiä eteenpäin, mutta jäi odottamaan syöttöä, jolloin tilanne näytti siltä, että Reinhart olisi vetänyt syötön neljä metriä ohitse suoraan pitkäksi. Hyvä esimerkki Reinhartin sijoittumisesta oli nuo molemmat tyhjät maalit, joissa Reinhart katkaisi pelin täysin oikealla sijoittumisella. Tuossa viimeisessä maalissa vieläpä erinomaisesti syötti millintarkalla syötöllä Domin läpi laidan kautta. Keskivertojanari olisi vain yrittänyt pystysyöttöä, jonka jenkkipakki olisi todennäköisesti katkaissut.

Käytännössä Reinhart pimensi Eichelin ja iski siihen päälle 1+2 tehot. Ottelun piti olla Eichelin ja McDavidin showdown, mutta Reinhart vei kyllä shown. Reinhart jatkaa edelleen sen maineen kasvattamista, että siinä missä ottelut kovenevat, Reinhartin taso nousee.

Ehkä hieman epäreilua, koska Bennett on ollut loukkaantuneena, mutta hieman naurattaa ne kommentit syksyllä, joiden mukaan Buffalon olisi pitänyt varata Bennett, koska Reinhart ei ollut valmis NHL:ään ja Bennett teki hienon rankkarimaalin, jossain Calgaryn dev.campilla.

Tuli melko ylistävä viesti, mutta Reinhart ei kyllä tunnu millään saavan ansaitsemaansa huomiota, koska pelaa "tylsästi".

Välillä kun Tampan puolta lukee niin kyllä sielläkin noita vastaavia huhuja laitellaan liikkeelle tai ehdotuksia Yzermanin potkuista muutama vuosi sitten aina Stamkosin treidaamiseen saakka. Siellä on niin paljon porukkaa, että ihmiset varmaan haluavat vaan erottua joukosta tekemällä jotain radikaaleja ehdotuksia jotka herättävät reaktioita muissa ihmisissä. Sen lisäksi myöhemmin voi sitten viitata siihen, että mä tiesin tän jos tuurilla joku niistä ennustukista toteutuu.

Kyse on osaltaan myös siitä, että jotkut ajattelevat hyökkäysvoittoisten laitureiden puutteen olevan joukkueen pahin ongelma, ja olisivat valmiita kauppaamaan Myersin pois suoraan esim. Eberleen. Itse sanoisin, että tuollaiset puheet ovat nykyisen NHL:n lainalaisuuksia ymmärtämättömien puhetta.

Omaan silmään tuo eilinen peli näytti, ettei sieltä oikein muut kuin Girgensonsin kenttä päässyt ajoittain pyörittämään peliä. Yhden vaihdon ainakin pyörittivät hyvin Tampan kulmissa peliä, kuin olisi ylivoimalla pelanneet. Hemmetin vakuuttava nuorukainen kyllä.

Näinhän se on pääosin ollut. Yksi syy on se, että tuo kenttä on ainoa, jossa on ominaisuudet kunnossa selvempään kiekonhallintaan. Toinen on se, että Myersin (ja myös Ristolaisen) loukkaantumisten jälkeen ei kiekollista taitoa ole ollut kuin maksimissaan yhdessä kentässä tarpeeksi. Silloin kun ei loukkaantumisia ollut, pystyi tuo silloinen Mitchellin johtama kakkonenkin tekemään maaleja, kun kiekko saatiin nopeammin ylös.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sabresiin toivoisi tulevaisuudeksi sitä kliinistä maalintekijää eli sniperia. Näistä top -prospekteista ainoastaan Armia on tälläinen ja vielä olen hieman varauksellinen häntä kohtaan, vaikka hyvin AHL:ssä on mennytkin. Toki, niitä yllättäjiä tulee näiden 1.pickien takaa, ja Baileykin voi hyvin olla top-6 hyökkääjä, who knows. Toki, näistä on vielä turha spekuloida, mutta pistää mietityttämään. Kyllähän tuohon nuorison kanssa hommataan varmasti kokeneempaa pelaajaa, keltä voi sitten maaleja odottaa.

Sabres hävisi 2-0 Panthersille kotonaan ja oli varmasti kauden yksi heikoimmista kotipeleistä. Varsinkin ensimmäinen erä ei tarjonnut Buffalo -faneille herkkupaloja ja Panthersin brässi teki tehtävänsä. Sabres ei päässyt oikein rakentelemaan ja jouduttiin heittelemään kiekkoja ränneihin ja sitten tuli niitä ylimääräisiä pitkiä kiekkoja. Strachan oli ulkona kuin lumiukko, tuossa ekassa maalissa ja sutii kiekosta ohi. En vain voi ymmärtää, Bergeinheim tekee oman duuninsa loppuun ja Boyes pistää maalilta häkkiin. Weber otti illan ainoan Sabresin jäähyn ja millä tavalla.. kunnon estäminen keski-alueella. Siinä ei kauaa mennyt, kuin räpsähti uudestaan. Ainoat jotka pelistä erottui olivat Deslauries sekä Grigon ketju. Deslauriesin työmäärää ei voi verrata kehenkään muuhun Sabresissa. Kaveri painaa joka vaihdossa täysillä, ja jotenkin tulee mieleen Komarov. Tällä kaverilla on vain vielä pikkasen enempi nopeutta, mutta on likainen, taklaa ja oikeasti haluaa kiekkoa maalille. Aivan täydellinen nelosketjun pelaaja ja oli huikea treidaus Kingseistä. Grigorenko on kyllä mennyt pelillisesti eteenpäin ja nopeuttakin on tullut huomattavasti. Rauhallinen kiekon kanssa eikä hätiköi. Sai Hodgsonin ja Stewartin kanssa painetta hyökkäysalueella, mutta oikeestaan kunnon sektoreille ei oikein päästy. Hodgsonin huti yhdestä hyvästä paikasta ohi Strachanin tapaan. Hieman on kyseenalainen tämä Hodgsonin tilanne edelleen. Sentterinä ei onnistu, mielestäni liike ei riitä kaksi-suuntaiseen pelaamiseen. Ja joukkueesta löytyy vuoden päästä parempia senttereitä kuin Hodgson. Laidassa hän on nyt pelannut, mutta ei ole tainnut oikein sitäkään kautta löytää omaa tonttiaan.

Kuten, Dissonanssi mainitsi, ei Gorges kovin vakuuttava ole ellei siellä pelaa Myers hänen kanssaan. Nytkin Gorges ei oikein tiedä mitä siellä pitäisi tehdä, kun parina koheltaa Strachan. Strachan pelasi ensimmäiset pelinsä kelvollisesti, mutta nyt on tullut kyllä melkoisia aivopieruja. Eipähän Strachaniakaan tarvitse katsella kuin tämän kauden, kun paikkailee puolustusta. Weberistäkäkään ei juuri voi hakea positiivisuutta, ja tuntuu olevan aina viimeinen kiekossa. Ongelmahan näissä kahdessa on se verrattuna meidän kahteen nuorempaan pakkiin, että he ottavat ensimmäisenä miehen. Kulmiin kun ajaudutaan, Zadorov käyttää voimaansa, mutta haluaa sen kiekon pois. Weber käyttää myös voimaansa, mutta pyrkii pitämään ukkoa vain kulmassa eikä edes koita ottaa kiekkoa.

No tässä joutuu vielä puoli kautta katselemaan tätä toilailua Weberin, Benoitin, Meszan ja Strachanin osalta. Mielestäni näillä esityksillä kukaan ei ansaitse paikkaa ensi kaudella, muuten ollaan aivan eri raiteilla mielestäni. Sinne voidaan mielummin hankkia, vaikka Lyde takaisin. Puhetta tästä puolustuksesta on jo ollutkin ja siellähän on jo 5 varmaa puolustajaa ensi kaudeksi sekä mahdollinen "uusi" puolustaja. Strachanin, Benoitin ja Meszan sopparit olivat vain tämän kauden, Weberin jatkunee vielä ensi kauden. Joten Weber todennäköisesti tulee olemaan 7 tai 8. puolustaja, koska kukaan ei häntä huoli.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sabres jatkoi kompastelua todenteolla back-to-back pelissä Rangersia vastaan ottaen 1-6 tauluun. Ei tässä toki voi paljon ihmetelläkkään, kun eilinen peli meni huonosti, niin mitä odottaa parempaa jengiä vastaan heti huomenna? Sabresin olisi myös harjoiteltava noita erikoistilanteitakin huomattavasti, ylivoima on ollut samanlaista jo tovin ja alivoima oli vaikeaa Rangersia vastaan, kun kolme neljästä meni häkkiin.

Neuvirth pelasi toisen putkeen, mutta laihoin tuloksin (5/9 torjuntaa) ja Enroth vaihdettiin kentälle. Hän ei ole muutenkaan loukkaantumisen jälkeen pystynyt samanlaiseen tasoon, kun mitä hän pelasi. Hyvä maalivahtipelaaminen on muuttunut pieneksi kriisiksi, koska Enrothillekkin on mennyt viime peleissä luvattoman helppoja.


Käydään läpi jo hieman lyhyesti tätä hyökkääjien projektia.
Hyökkäykseen on tulossa muutoksia mahdollisesti paljon seuraavan 7-8kk aikana. Staffordin ja Stewartin nimiä on tullut esille nyt markkinoilla ja heistä olisi vielä tässä vaiheessa hyvä päästä eroon, kun olisi pienintä vastinettakin saatavissa. Heille olisi sopparia muutenkin jouduttava tekemään eikä heitä ilmaisiksi kannata päästää, koska kyllä näille kavereille käyttöä olisi Bruinsissa tai jopa Flyersissa. Sopparit ovat vain isot, joten se tuo ongelmia Murraylle. Giontan johtajuutta tullaan tarvitsemaan ensi kaudella ja hänen sopparinsa jatkunee vielä parikin kautta. Tämä on sikäli harvinaislaatuinen paikka Murraylla, kun sellaisia "pakko sopimuksia" ei hyökkäyksen osalta juuri ole. Mitchell, Kaleta ja Ellis ovat ne muut UFA:t. Ja näistä Kaleta menisi juuri ja juuri. Ellis on pyörinyt farmissa, ei hänestä tosin siellä haittaakaan ole. Mitchelliä en näe hyödyksi ensi kaudeksi, koska senttereitä on ajettava sisään enempi.

RFA:t ovat Flynn, Grigorenko ja Larsson. Nämä siis ne jotka ovat ylhäällä pelanneet. Näistä kaikki varmaan jatkon saavat, Flynn toki varauksella, vaikka hyvä kolmosen duunari onkin. Tärkeitä palasia on toki muitakin, jotka ovat kauden jälkeen RFA. Schaller, Varone, Samuel-Thomas, Sundher, D'Amigo ja Dalpe. Sundher on varmaan varauksella, mutta muuten pirun tärkeitä pelaajia Amerksissa.

Puolustajien osalta on aika helppoa myös. Pysyk ja Leduc ovat RFA:t ja näille ehdottomasti lappua. Leducin otteita en ole juuri nähnyt, mutta kuulemani mukaan ihan pätevä pelaaja Amerksissa. Siellä ei kuitenkaan noita ihan älyttömästi ole, varsinkin kun Pysyk ensi kaudella ylhäällä pelaa. Strachan, Benoit, Meszaros ja Bagnall ovat sitten UFA -statuksella kauden jälkeen. Näistä Bagnall varmaan saa jatkoa Amerksissa, muuten näistä varmaan luovutaan ilmaisiksi, en usko näistä ketään saavan.

Varmaan haastavin projekti on sitten maalivahdit, joka on kyllä yllätys, mutta kun soppareita löytyy kuudella ja neljällä näistä loppuu tähän kauteen. Makarovilla on vielä ensi kausi ja Ullmarkilla kaksi tämän kauden jälkeen. Saa nähdä miten Ullmarkin ovet aukeavat rapakon taakse, koska materiaalia on paljon. Mikään kiire tosin ei ole. Hackettilla ja Lieuwenilla on RFA ja kuuluvat tuohon Amerks osastoon pikemminkin. Hackett on ollut loukkaantuneena ja Lieuwenin torjuntavastuu on vähentynyt. Hackett on vuoden vanhempi (24v.), joten ei tässä ikäkriisiä ole vielä kummallakaan, ura vielä alkuvaiheessa. Makarov ja Ullmarkin ovat vasta 21v. Ullmarkilla on sikäli pieni etu, koska hän painaa jopa 15kg enempi kuin Makarov. Painoon voi toki vaikuttaa. Enroth ja Neuvirth ovat sitten kauden jälkeen UFA -statuksella ja tämä taistelu on kyllä mielenkiintoinen eikä osaa sanoa kuinka käy.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Katsellaanpas seuraavaksi miten prospektit ovat pelanneet:

2.kierroksen varaus vuodelta 2013, Justin Bailey. Tämä on ollut ryöstö. Lauantaina iski tauluun 2+1 ja on joukkueensa paras pistemies 41 pisteellä, jotka on tulleet 35 ottelussa. OHL:n pistepörssin 22.
Brendan Lemieux, joka varattiin myös 2.kierroksella on osottautunut kovaksi hankinnaksi. Lemieux varattiin viime draftissa. Hän pelaa myös OHL:ssä ja on kolme pykälää alempana pörssissä, kuin Bailey. 32 otteluun on tullut 40 pistettä ja huikeat 16 ylivoimamaalia, joka on liigan paras.
Nick Baptiste 3.kierroksen varaus vuodelta 2013, pelaa Erie Ottersissa, missä pelaa muuan McDavid myös. Baptistella myös mukavat statsit, 25 otteluun, 26 pistettä. Mielenkiintoinen joukkue kyllä tuo Erie Otters ja tulee olemaan kivenkova.

SHL:n MODO:ssa pelaa kolme ruotsalaista Sabresin prospektia. Gustav Possler on vasta 5.kierroksen varaus vuodelta 2013, mutta on ollut viime ja tällä kaudella hyvä. 32 otteluun on tullut 16 pistettä. Victor Olofsson on 7.kierroksen varaus viime draftista ja pelaa tällä hetkellä Ruotsin U20:ssä. Hänkin on tehnyt 16 pistettä, mutta pelannut pari ottelua vähemmän. Linus Ullmark, joka on 6.kierroksen varaus vuodelta 2013 on se kolmas pelaaja, sekä maalivahti. Penkin alle on mennyt tämä kausi, kun 22 otteluun on tullut vain vaivaset 5 voittoa ja torjunta% 90.
Jonas Johansson, 3.kierroksen varaus viime draftista. Jonas on saanut vain 2 ottelua tällä kaudella, ja nekään eivät putkeen ole menneet. Torjunta% on heppoinen 84. Näytönpaikka varmasti tulossa vasta ensi kaudella, kun torjuntavastuun on ottanut Starkbaum.

Hudson Fasching on Kingsien varaama 4.kierroksen varaus vuodelta 2013. 14 otteluun NCAA:ssa on tullut 7 pistettä, ja hänhän pelasi USA:n U20:ssä, josta he jo tippuivatkin.

Sam Reinhart, 1.kierroksen varaus, joka huudettiin toisena viime draftista. Pelaa tällä hetkellä erittäin hyvin Kanadan U20:ssä, ja on jaetulla kärkisijalla. WHL:ssä 15 otteluun on tullut huikeat 27 pistettä. Samoissa pistemäärissä olevat pelaajat ovat pelanneet n. 25 ottelua Samia enemmän.
JT Compher, 2.kierroksen varaus vuodelta 2013. Pelannut 15 otteluun NCAA:ta tehden 11 pistettä. Pelasi myös USA:n U20:ssä.
Eric Cornel, 2 kierroksen varaus viime draftista. Hänkin on ollut vakuuttava OHL:ssä. 35 otteluun, 29 pistettä.
Connor Hurley, 2 kierroksen varaus vuodelta 2013. NCAA:ssa 19 otteluun, 10 pistettä.

Ensi vuoden draftissa Sabresilla on kolme 1.kierroksen pickkiä. Bluesilta ja Islandersilta on tullut nuo kaksi. Toisellekkin kierrokselle on luvassa kaksi pickkiä. Siirtomarkkinoilta on todennäköisesti luvassa lisää pickkejä, mutta onko sitten vielä ensi kesäksi, se jää nähtäväksi.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Oi tätä tekemisen riemua!

..Tarkoittaa lähinnä tätä katsomo-osaston tekemisen riemua kun pittää koettaa pysyä nahoissaan, nyt on semmosta kyytiä että jollei tällä tulossarjalla kaikenmualiman Superpickit, Draftit ja Reepuiltingit irtova puoli-ilmatteeksi ja suoranaisin lottery-lahjoituksin niin joha on hitto!

Rangersia vastaan eka erä kuvasti oikeastaan koko viimeisten neljän pelin tekemiset: Kaameeta kohellusta oman maalin edustalla ja Neuwirth-parka luulee vielä että se on sen vika. Kaikessa ollaan nyt kentällä vähän huolimattomia ja pikkuvirheet kostautuu heti tuplaten.

Uudenvuodenyönä mänth konjakit todella väärään kurkkuun kun katteli poikien pyörimistä, ja kaupanpäälle Nolanin naamakin alkaa punottaa pikkuhiljaa ihan omalla värityksellä: Kun tässä on uudenvuodenkännit nyt takana ja kahtelee tuloslistaa, totta se oli eikä omia huuruja. Rupesin tässä jo epäilemään että viisi viimeistä peliä ovat taktinen veto, kun rupesi menemään liian lujaa nyt varmistellaan pickupit ja draftit ensikaudeksi, mikäs tässä muukaan selityksenä!

Mutta nythän ne kannattajien vakaumus punnitaan kun mennee persmäkeä lujaa alaspäin: On se telkkari taas avattava tälläkin viikolla, ihan uhalla! : ( )
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Schaller ja Varone nostettu ylös, Larsson laitettu Amerksiin takaisin. Varone on tällä kaudella tehnyt Amerksissa eniten pisteitä, Schaller on jo käynyt tällä kaudella ylhäällä ja tehnyt myös ensimmäisen maalinsa.

Larsson ei mielestäni ollut huono visiitillänsä, varsinkin kun peliaikaa tuli vähän ja paikka oli jälleen nelosketjussa. Ehkä olisi oikea paikka Larssonille, jos pelaisi kauden loppuun alhaalla, vetäisi kovat treenit kesäksi ja sitten katsellaan uudemman kerran. Sitten jos ei vieläkään natsaa, niin asialle on tehtävä jotain, pelaajasta oli kuitenkin odotuksia. Mutta eipä tuo kovin kehittävää ole pelailla joka kerta 10 minuuttia nelosketjussa ja aloitukset on nelosella joka kerta omassa päädyssä, samassa ketjussa pelaa vielä McCormick ja Kaleta. Muistaakseni kertaakaan ei Larsson ole edes kolmoseen päässyt.

Canes ja Oilers voitti omat pelinsä ja piste-ero kaventui jälleen.

EDIT: Varone harjoitellut kolmosessa, Schaller nelosessa ja McCormick ei harjoituksissa ollut. Myers palannut askiin.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt kun nuo junnukisat ovat ohi, niin voisi kirjoittaa hieman Reinhartista. Katsoin Saksa-ottelua ja puolta ottelua Tanska-matsista lukuunottamatta kaikki Kanadan ottelut. Samaan syssyyn voi heti todeta, että kirjoitus on todennäköisesti ylitsepursuavaa hehkutusta ja värilasit loistavat kilometrin päähän.

Anyway, yleisesti ottaen Reinhart oli juuri sitä, mitä hänestä odotettiin ja minkä takia hänet varattiin kakkosvuorolla. Tässä turnauksessa kiteytyi melko täydellisesti ne syyt, minkä takia asetin itse ennen draftia Reinhartin Bennettin ja Draisaitilin yläpuolelle. Reinhart ei todellakaan ole mikään kovin näyttävä kaveri, eikä hänellä ole dynaamisuutta juuri lainkaan. Tästä huolimatta hän tuntuu olevan kentällä lähes joka puolella ja hän on se pelaaja, jonka kautta myös kiekollinen peli kulkee säännöllisesti.

Jos otetaan tarkasteluun tilastot ja niihin liittyvät seikat, niin Reinhart voitti pistepörssin, oli jaetulla ykkössijalla maalipörssissä tehoilla 5+6 sekä voitti selkeästi plusmiinustilaston ollessa huikeat +13 plussalla. Mielestäni hän ei ollut kertaakaan tasakentällisin jäällä, kun vastustaja teki maalin. Nämä siis 7 otteluun. Hän oli Kanadan luotetuin alivoimantappaja hyökkääjistä, hän otti todella paljon oman pään aloituksia sekä pelasi jatkuvasti vastustajan parhaimpia vastaan. Hän voitti aloituksista 58%. Nämä ovat luonnollisesti erittäin kovia lukemia.

Erityisesti hänen maalimääränsä on melko yllättävä, sillä Reinhart ei ole vahva 1vs1-hyökkäyksissä eikä hänellä ole eliittiluokan laukausta. Hän kuitenkin on aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Esim. WHL:ssä kovaa jälkeä maaleissa tekevä Jake Virtanen teki vain yhden maalin turnauksessa. Hänellä on myös erittäin loistava kyky valita ne tilanteet oikein, joissa hän osallistuu hyökkäyspäässä peliin ja menee syvemmälle. Reinhartin ollessa jäällä vastustaja harvoin pääsi ylivoimahyökkäyksiin, ja tämä antoi laitureille melko vapaat kädet hyökkäyspäässä.

Kuitenkin yksi kaikkein mielenkiintoisin huomio oli se, että Reinhartin pelintaso nousi selvästi, mitä nopeammaksi ja intensiivisemmäksi peli meni (hänen ehdottomasti parhaimmat pelit olivat USA:ta ja Venäjää vastaan, nämä olivat myös kovimmat pelit). Tämä on melko erikoista, kun kyseessä on pienehkö ja keskinkertaisella luistelulla varustettu pelaaja. Syy tähän on kuitenkin se, että vaikka Reinhart on playmaker ja hänellä on loistava peliäly, hän ei ole tällainen klassinen playmaker. Hänen pelinsä ei perustu siihen, että hän kontrolloisi kiekkoa paljon ja täten säätelisi pelin tahtia. Kiekko on keskimäärin hänen lavassaan todella lyhyen aikaa, vaikka se hänellä on usein. Tästä syystä hän on parhaimmillaan, kun tempo on korkea, koska tällöin hänen salamannopea päätöksenteko pääsee oikeuksiinsa. Tätä puolta en ollut Reinhartissa aikaisemmin huomannut, ja tämä puoli on yksi erittäin tärkeä tekijä sen osalta, miksi Reinhartilla on mahdollisuudet olla järkyttävän kova pelaaja NHL-tasolla, vaikka fysiikka ja luistelu olisivatkin lopulta vain keskinkertaista. Hän on tässä mielessä hyvin erilainen playmaker kuin Grigorenko, joka edustaa enemmän tällaista klassista tyyppiä siinä, että hän pitää kiekkoa paljon ja rakentaa peliä sitä kautta. Joukkueenrakennuksen kannalta tämä on kuitenkin loistava asia, koska Reinhartin rinnalle voi laittaa erilaisia pelaajia kuin esim. Grigorenkon.

Haluan myös tuoda tuosta finaalipelistä pari asiaa esille.

Reinhart sai ottelussa vain yhden pistemerkinnän maalinsa muodossa. Kannattaa kuitenkin katsoa, kuinka jokaisessa kolmessa kentällisensä maalissa Reinhartin luistelulinjat ja linjojen valinta on tärkeässä roolissa. Ensimmäisessä maalissa hän luistelee venäläispelaajien keskeltä, jolloin Duclairille syntyy se pieni aika ja tila, jonka turvin hän pystyy ja kerkeää laukomaan kiekon. Laukaus ja syöttö ovat erinomaisia, mutta tilannetta tuskin olisi syntynyt ilman Reinhartia. Hän ei saanut pistettä maalista. Toisessa maalissa Domi ja Reinhart pääsevät 2-2-vastahyökkäykseen. Sen sijaan, että Reinhart olisi tyytynyt seisomaan vieressä (kuten varmasti 90% pelaajista tekee), lähti hän yllättävästi leikkaamaan Domin ja Domin puoleisen puolustajan välistä, jolloin tämä puolustaja oli pakotettu hidastamaan vauhtiaan, jolloin Domille syntyi aikaa ja tilaa laukoa. Tämän lisäksi muodostui vielä maski. Reinhartille ei pisteitä. Kolmannessa maalissa taas Reinhart leikkaa maalivahdin edestä, jolloin Domi antaa hyvin ajoitetun syöttölaukauksen, jonka Reinhart ohjaa maaliin.

Mikään noista suorituksista ei ole millään tavalla "näyttävä", eikä niitä noteerata yleisesti ottaen missään, tai korkeintaan yhdellä lauseella. Noista kahdesta ensimmäisestä ei myös syntynyt mitään tilastomerkintää. Kuitenkin tuonkin finaalin voittamisen kannalta ne olivat avainasemassa. Domi tullaan muistamaan ottelusta 2+1 tehoistaan (ansaitusti), mutta sitä tuskin tullaan muistamaan, että Reinhart oli elimellisessä roolissa Domin molemmissa maaleissa. Syöttöpinnoja kun ei tullut. Tämä saattaa myös tarkoittaa sitä, että Reinhartista tulee pelaaja, joka ei koskaan saa ihan sitä tunnustusta ja arvostusta, jonka ansaitsisi, koska satunnaiskatsojat eivät pane merkille noita asioita, eikä niitä näe tilastoista.

Toisen erän lopullahan Reinhart joutui ottamaan jäähyn. Tilanne tuli nopeasti ja katsoin, että Reinhart oli tilanteessa jäljessä ja joutui rikkomaan. Tarkemmin kun katsoi, niin jotenkin käsittämättömästi Reinhart oli siinä tilanteessa alin pelaaja.

Ottelun lopussa, kun Venäjä pelasi ilman maalivahtia, jäälle laitettiin Reinhartin kentällinen, kun ottelua oli jäljellä alle minuutti. Tässähän ei nyt mitään sikäli erikoista ole. Kuitenkin, kun siinä tuli vaikka kuinka monta pitkää ja Reinhartin kentällinen väsyneenä joutui aloituksia ottamaan ja lopulta pelikatko tuli, kun Fucale sulki kiekon ja peliä oli jäljellä alle 10 sekuntia, olin ihan varma, että Groulx ottaa Reinhartin kentän pois ja laittaa luotetuimman aloittajan eli Gauthierin ja myös Lazarin jäälle. No, nämä miehet kyllä tulivat jäälle, mutta Reinhart oli se, kuka sen aloituksen otti. Jäällä olivat siis Kanadan parhaimmat aloittajat, ja Reinhartilla oli pitkä vaihto alla, mutta hän otti sen elintärkeän aloituksen. Mieletön luottamuksen osoitus. Aloituksenhan hän myös voitti ja mestaruus Kanadalle ratkesi.

Tulevaisuuten on vaikea nähdä, mutta jos Buffalo olisi varannut jonkun muun kuin Reinhartin ja olisin katsellut tuota turnausta, minua vituttaisi niin paljon, että ei mitään järkeä. Onneksi näin ei kuitenkaan tapahtunut.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mukavasti näytti Reinhartilla menemän, ja kiva oli lueskella tuo analyysia Dissonanssilta.

Viime yönä hävittiin selvästi Canesille 5-2 ja jälleen peli oli sekaista eikä tuo nyt näytä paranevan alkuunkaan. Devilsiä vastaan olisin odottanut myös hieman tasaisempaa vääntöä, mutta se ensimmäinen erä oli kyllä kamalaa eikä peli parantunut siitäkään loppukohden. Kuudes peräkkäinen tappio, Canes nousi nyt vain pisteen päähän ja heillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Oilers on neljän pisteen päässä ja heillä myös yksi ottelu vähemmän. Oilers on pystynyt parantamaan otteitaa myös selvästi, joten pohja näyttää olevan Sabresin suunta tällä hetkellä. McEichel on siis mahdollista. Varonen kaksi kaappia ja Grigorenkon maali lämmittivät hieman mieltä, saivat onnistumiset aikaan.

Veikkaan, että McDavidin mieleen olisi juuri Sabresiin pääseminen näistä, jotka pohjille on. Jos en väärin muista niin viime U20:ssähän McDavid ja Reinhart pelasivat samassa ketjussa ja näytti olevan nyt juhlatunnelmissakin melko hyviä frendejä. Mutta eihän nuo vielä meinaa mitään. Vaikka draftista saisikin Eichelin, niin en pidä häntä niin monipuolisena kuin McDavidia.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Näinhän siinä on vähän alkanut käymään, kuten ounastelinkin eli maalivahdit jäähtyvät ja tuolla kovalla tasolla pelanneen nuorison taso heittelee. Myerskaan ei ole ollut ihan parhaimmillaan, joskin pitkä loukkaantuminen alla. Aika usein on käynyt niin, että ottelussa tulee tuollainen pieni jakso, jossa homma läsähtää pahasti. Tampa-matsissa sellaista ei nähty, mutta aiemmissa melkein kaikissa.

Onneksi kuitenkin Nolan on toiminut ihan oikein, eli laskenut selvästi näiden nuorten vastuuta. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että esim. Meszaroksen minuutit nousevat, mutta sille ei oikein mahda mitään. Tank-näkövinkkelistä ihan hyväkin asia.

Ero Carolinaan ja Edmontoniin on kaventunut melko dramaattisesti lyhyen ajan sisällä. En edelleenkään usko Edmontonin tuolta lopulta nousevan, mutta Carolina menee melko varmasti ohi tällä vauhdilla. Elleivät rupea kauppaamaan UFA-pelaajiaan.

Buffalon pelin tasossa juuri noiden nuorten otteet ovat ratkaisevassa roolissa, ja saa nähdä, nostavatko he tasoaan siihen, mihin nähtiin. Joka tapauksessa kausi on hyvää oppia sen varalta, mitä vaatii pelata tasaisella tasolla.

adetti tuossa kävi hyvin lävitse prospekteja. Erikseen täytyy ottaa kommentointiin Brendan Lemieux. Hän on siis maalipörssin kolmantena ja tehnyt otteluihin suhteutettuna eniten maaleja OHL:ssä. Hirveän määrän niistä maalin edestä ylivoimalla. Lupailee hyvää, koska tuollainen potentiaalinen eliittitason maalineduskaveri hieman prospectpoolista puuttuu. Toki pitkä matka siihen, että sama toistuu NHL:ssä, mutta ainekset ehdottomasti on olemassa.

***

Kyllähän McDavid tulee olemaan ykkösvaraus selvästi, siitä tuskin on ollut selvää erimielisyyttä missään vaiheessa. Kuitenkaan en tekisi noiden junnukisojen perusteella kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Jos Eichelin ja McDavidin paikkoja oltaisiin vaihdettu, tuskin tulos merkittävästi olisi ollut erilainen. Tämä voi olla Eichelille myös tulevaisuutta ajatellen hedelmällistä, koska joutuu nyt käsittelemään tuollaisen vastoinkäymisen. McDavidilla taas on ollut melko lentoa koko ura tähän asti. Kuitenkin on 100% varmaa, että vastoinkäymisiä joutuu molemmat käsittelemään urallansa.

Lähtökohta kuitenkin on se, että McDavidia ei Buffalossa nähdä, sillä todennäköisyydet sotivat pahasti vastaan. Kuitenkin Eichel on (edelleen) sen tason prospecti, jollaista ei olla varmasti draftissa otettu numerolla 2 sitten Malkinin, eikä montaa kertaa, jos edes kertaakaan sitten vuoden 2005 edes ykkösenä.

edit. Laitetaan tähän vähän tällaisia hajanaisia artikkeleita, sitaatteja ym. koskien muutamia nuoria kavereita:

Armia saa melko vuolasta kehua niin Cassidylta kuin Bagnallilta näissä kahdessa artikkelissa:

http://www.phpa.com/news/story/277

Not unlike many European players, Armia’s first season in North America with Rochester in 2013-14 was filled with challenges and adjustments. He missed the first 19 games of the year with a knee injury and needed time to adjust to the smaller ice surface and more physical style of play.

“We might have overwhelmed him with all the information we gave him,” admits Bagnall. “It takes a while for everything to sink in and for the details of the game to kind of come through. Every day he gets better and he works at it. He’s out there early and he’s down in the gym and he takes care of himself. He’s very dedicated to being a professional hockey player.”

“His work ethic is great,” observes Bagnall. “When he came in, I don’t think he really knew what the North American style of game was really like. His puck control and the way he sees plays develop is something to watch.”

http://www.buffalonews.com/sports/sabres-nhl/armias-play-a-bright-spot-for-amerks-20150109

“There’s no more impactful player in every game that he plays in,” Amerks coach Chadd Cassidy said by phone Friday. “He’s a completely different player than he was last year. We see how much he’s grown.”

“When Joel is on the ice, it seems like he has the puck all the time. He’s creating offense all the time. I think there was one game where he was a plus-9 in scoring chances, which is pretty much unheard of in my five years here. He makes everybody around him better, and he has a skill level that you don’t see a lot of guys in the American League with.”

Tässä hauska artikkeli Zadorovista: http://www.buffalonews.com/columns/...46B6577AA2F7044508A3F58B2F37C9258860EAA6F356C

Olen useasti sanonut, että Zadorov tulee varmasti olemaan pelaaja, jonka kädet ei tärise kovissa peleissä. Nolan on samaa mieltä:

“He’s got a great personality, he really does,” Nolan said.

“He has a great demeanor. He’s one of those guys, in two or three years or whenever this team is going for championship games, and it’s a pressure cooker, he’s going to have a calm demeanor. There’s no panic in his game whatsoever.”

Tähän ei ole lähdettä, mutta Kanadan junnujoukkueen kakkoskoutsi sanoi näin Reinhartista hänen johtajaominaisuuksiensa osalta:

"Reinhart, I'm not sure he gets enough credit for what he does as a person, as a player. The guy was outstanding. The best quality person, quiet leader, I've ever been around in my life, and I've been around some really good leaders in my days. He was second to none."

Huomionarvoista on se, että häneltä ei kysytty nimenomaisesti juuri Reinhartista mitään, vaan hän mainitsi Reinhartin suoraan ja ensimmäisenä, kun häneltä kysyttiin joukkueen johtajistosta. Kaikki kunnia Curtis Lazarille, mutta kyllähän Reinhart se johtaja tuossa joukkueessa oli niin kentällä kuin sen ulkopuolella, vaikka rinnassa olikin "vain" A. Ei valmennus ihan kevyin perustein noin selkeästi tuo ketään ohitse joukkueen kapteenin.

Pronmanin arvio Reinhartin turnauksesta:
Sam Reinhart was my vote for tournament MVP. He was Canada's horse all tournament long. He was first over the boards for a power play or penalty kill, and centered the top line, which was used heavily against every opponent's top line. Despite playing tough minutes, he was one of the top scorers at the tournament, displaying his elite hockey sense and vision regularly.

McDavidin kommentteja Reinhartista:
“He’s the best two-way forward there is,” McDavid said of Reinhart. “There was no one else I’d rather have out there in that spot.”

McDavid ei edes pelannut Reinhartin kanssa samassa kentässä.

Nämä siis, jos jonkun mielestä Reinhartia en nyt ole tarpeeksi vielä hypettänyt. :)
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nämä siis, jos jonkun mielestä Reinhartia en nyt ole tarpeeksi vielä hypettänyt. :)
Kyllä omia hyvin onnistuneita prospecteja pitääkin hehkuttaa, sillä ei noita mahdollisuuksia liikaa tule.

Minulle Reinhartin kisat toivat mieleen Cody Hodgsonin U20-kisat aikoinaan. Hodgson oli Reinhartin tavoin Kanadan varakapteeni, hän voitti turnauksen pistepörssin (6 peliä, 5+11=16), hän pelasi kovimpia minuutteja vastustajien kärkiketjuja vastaan, hän oli Kanadan ykkösalivoimassa ja pelasi välillä jopa koko kakkosen ajan, häntä otettiin säännöllisesti tärkeisiin aloituksiin penkiltä vaikka hän olisi pelannut edellisen vaihdon, hän pelasi tasaisten pelien loput (kuten semifinaalissa Venäjää vastaan puolitoista minuuttia lopussa putkeen) ja hän näytti erittäin älykkäältä pelaajalta kisoissa oman ikäisiä vastaan. Myöskään Hodgson ei ollut joukkueensa näyttävimpiä hyökkäyspään pelaajia hieman verkkaisen luistelun vuoksi ja myöskään Hodgsonia ei valittu lopulta kisojen MVP:ksi (John Tavares valittiin), mutta Reinhartin tavoin Kanada voitti Hodgsonin aikana myös kultaa.

Hodgsonin pelaamien nuorten kisojen jälkeen muun muassa tsn:n Bob McKenzie nosti Codyn turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Myös ruotsalaiset tv-asiantuntijat nostivat hänet turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, samoin muun muassa Globe&Mail. Hodgsonin johtajuudesta puhuttiin paljon ja muun muassa Bob McKenzie sanoi hänestä tuolloin; " Hodgson is all character and as mature a young man as you can find." Tuossa vaiheessa uraa Codyn tulevaisuus näytti vielä loistavalta. Myöhemmin tulivat kuvaan Vigneaultille kiukuttelu peliajasta, siirto Buffaloon ja tämän hetkinen rooli neljän miljoonan täytemiehenä. Mutta toivottavasti Reinhartille käy paremmin, pidän paljon (myös) hänen junioripeleistään.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hodgson on tuotu useasti esille yhtenä "kauhukuvana", kun puhutaan Reinhartista. Heissä eittämättä on paljon yhteistä tietyiltä osin.

Hodgsonin koko tarinaa en tunne erityisen hyvin ihan sieltä alusta, ainoastaan siitä, kun hänet Buffaloon treidattiin. Tältä osin en osaa sanoa, tapahtuiko Hodgsonin pelaamisessa jokin totaalinen muutos jo ennen kuin hän tuli Buffaloon.

Nimittäin niissä matseissa, jotka Reinhart pelasi vasta 18-vuotiaana, hänen kiekoton pelaamisensa oli noin kaksi tai jopa kolme kertaa parempaa NHL-tasolla kuin mitä se on Hodgsonilla ikinä ollut Buffalon paidassa (ja minä en liioittele). Kiekon kanssahan Reinhartin otteita oli hankala arvioida, koska usein hän ei kiekon kanssa ollut. Kuitenkin NHL:ssä jo nähtiin tuo hänen kyky tehdä se, oikea, päätös salamannopeasti. Hodgson on tässä mielessä "perinteisempi" sentteri, joka elää siitä, että kiekko on paljon hänen lavassaan. Tämän näen todella merkittäväksi eroa tekeväksi tekijäksi näiden välillä. Kuitenkin Reinhart oli heti Girgensonsin jälkeen Buffalon luotettavin sentteri omaan päähän. Hänen tulokkaaksi verraten suurta d-zone-start prosenttiansahan ihmeteltiin mediaa myöten. Hänen suhteellinen corsi-lukemansa on edelleen joukkueen neljänneksi suurin. Ainoastaan Cody McCormick on saanut vähemmän o-zone-startteja kuin mitä Reinhart sai (tämä siis prosenteissa).

Kuitenkaan tältä pohjalta en ole laisinkaan huolissani enkä pelkää Reinhartin muuttuvan toiseksi Hodgsoniksi, koska Reinhart on jo nyt monessa suhteessa parempi pelaaja kuin Hodgson tai mitä Hodgson on edes ollut Buffalossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hodgsonin koko tarinaa en tunne erityisen hyvin ihan sieltä alusta, ainoastaan siitä, kun hänet Buffaloon treidattiin. Tältä osin en osaa sanoa, tapahtuiko Hodgsonin pelaamisessa jokin totaalinen muutos jo ennen kuin hän tuli Buffaloon.
Ei ainakaan Vancouverissa. Hodgson on esimerkki pelaajasta, joka näytti junioreissa loistavaa peliälyä (esimerkiksi OHL-valmentajat äänestivät hänet liigansa älykkäimmäksi pelaajaksi kaksi kertaa peräkkäin, samoin hän sai todella paljon kehuja tuosta puolesta noiden nuorten MM-kisojen aikaan), mutta ei kuitenkaan pystynyt tuomaan tuota NHL:ään, kun piti ajatella vielä nopeammin ja vastassa oli paljon paremmin peliä lukevia pelaajia kuin junioreissa. Reinhart saattaa olla ihan erilainen tapaus NHL:ssä, mutta ihan pelkästään nuorten MM-kisoissa (joissa näin kummaltakin kaikki pelit) Hodgson oli aikanaan varmasti yhtä suuri pelaaja Kanadalle kuin Reinhart nyt.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei ainakaan Vancouverissa. Hodgson on esimerkki pelaajasta, joka näytti junioreissa loistavaa peliälyä (esimerkiksi OHL-valmentajat äänestivät hänet liigansa älykkäimmäksi pelaajaksi kaksi kertaa peräkkäin, samoin hän sai todella paljon kehuja tuosta puolesta noiden nuorten MM-kisojen aikaan), mutta ei kuitenkaan pystynyt tuomaan tuota NHL:ään, kun piti ajatella vielä nopeammin ja vastassa oli paljon paremmin peliä lukevia pelaajia kuin junioreissa. Reinhart saattaa olla ihan erilainen tapaus NHL:ssä, mutta ihan pelkästään nuorten MM-kisoissa (joissa näin kummaltakin kaikki pelit) Hodgson oli aikanaan varmasti yhtä suuri pelaaja Kanadalle kuin Reinhart nyt.

Vertailu on omalta osaltani hankalaa, koska en kyllä muista noista Hodgsonin kisoista ylipäänsä kovin paljoa, saati seurannut Hodgsonia yhtä intensiivisesti kuin Reinhartia tänä vuonna.

Peliälyjen vertailu on pirun hankalaa, mutta mielestäni Hodgson ei ikinä ollut tältä osin niin tituleerattu kuin Reinhart. Ei Hodgsonia suinkaan tyhmänä pidetty, mutta ei hänen peliälynsä sanottu olevan erityisesti kentän jokaisella alueella "off-the-charts". Kevin Devine totesi viime vuoden alkupuoliskolla (eli silloin kun Buffalon varausvuoro ei ollut viekä varmistunut lainkaan), että Reinhart on hyvin mahdollisesti älykkäin prospecti viimeisee 15 vuoteen. Varmasti tuossa oli lapinlisää, mutta kertoo kuinka poikkeuksellisesta ominaisuudesta puhutaan.

Kauden alussa, kun Reinhart pelasi nuo pelinsä, eikä hän "näyttänyt" kummoisia (aivan kuten hän ei "näyttänyt" kummoisia tuossa turnauksessakaan), moni voivotteli ja oli pettynyt, koska Reinhart ei näyttänyt tyypilliseltä kärkivaraukselta eli tällaiselta huippudynaamiselta taitonipulta. Itse taas tulin vakuuttuneeksi siitä, että Reinhart tulee olemaan erittäin hyvä pelaaja, koska hän sopeutui todella nopeasti, ja pelasi omaan päähän ja kiekottomana erinomaisesti.

Tilanne ei myöskään ole se, että hän olisi fysiikkansa kehittämisen lakipisteessä. Hän on melko heiveröinen toistaiseksi, ja kun saa sen noin 10 kiloa oikeisiin paikkoihin painoa ja voimaa lisää, niin homma helpottuu merkittävästi. Murraylta nimenomaisesti kysyttiin Reinhartin luistelusta, ja Murray sanoi, että hän on draftannut monta pelaajaa, jotka ovat olleet junnuina Reinhartiakin huonompia luistelijoita, mutta ovat kehittyneet kelpoluistelijoiksi NHL-tasolla. Esim. Corey Perry ja myös Mark Stone tulee mieleen. Hän sanoi uskovansa Reinhartilla olevan aineksia olla keskitasoa hieman parempi luistelija kun kaikki on sanottu.

Reinhartista tulee paljon mieleen sekä Henrik Sedin että Henrik Zetterberg. Näiden molempien kehityskulku oli hieman verkkainen, ja tämän uskon olevan tilanne myös Reinhartilla.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Lisätään nyt näin erillisenä viestinä vielä se, että vaikka tässä Hodgson onkin toiminut melko huonoon valoon laitettuna esimerkkinä, niin eihän Hodgsonin hyökkäyspelaamisessa ole sikäli mitään vikaa ollut ennen tätä kautta. Hänhän osoitti pystyvänsä tekemään ihan hyviä pistemääriä huonossa joukkueessa pelaten vastustajan parhaita vastaan. Ongelma vain oli puolustuspelaaminen, mikä oli sanalla sanoen surkeaa.

Tällä hetkellä toki hyökkäyspelaaminenkin sakkaa, mutta en vielä tekisi lopullista tuomiota. En epäile laisinkaan, etteikö Hodgsonista edelleen saataisi hyvinkin tehokasta hyökkäyspään pelaajaa, jos häntä roolitetaan oikein ja hän pääsee pelaamaan kiekonhallintaa painottavassa joukkueessa. Tuolloin hän olisi helposti palkkansa arvoinen. Sellaiseksi kokonaisvaltaiseksi sentteriksi hänellä tuskin on enää mitään aineksia.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Hauska artikkeli, kiitos siitä. Zadorovista on kuoriutumassa varmasti omaan mieleen yksi niistä harvasta venäläisistä joista pidän. Zadorovin tyylisiä venäläispuolustajia ei aikasemmin ihan älyttömästi ole ollut ja tuo asenne mikä kaverilla on vasta tuossa iässä ja on noin kypsä kaveri, niin hattu päästä. Ja kun hänkin on ottanut vasta ensimmäisen askeleen NHL -jäille tuollaisella tyylillä, niin saa nähdä minkälainen pelaaja sieltä oikeasti on nähtävissä parin vuoden päästä. Ja se, että hän jopa nauraa ja heittää läppää pelikavereiden kanssa kesken ottelun, kertoo siitä että kädet ei tutise vaan ottaa myös rennosti. Rassen kanssa tullut jäällä hyvin toimeen ja kommunikointikin alkanut toimimaan paremmin.

Lisätään nyt näin erillisenä viestinä vielä se, että vaikka tässä Hodgson onkin toiminut melko huonoon valoon laitettuna esimerkkinä, niin eihän Hodgsonin hyökkäyspelaamisessa ole sikäli mitään vikaa ollut ennen tätä kautta. Hänhän osoitti pystyvänsä tekemään ihan hyviä pistemääriä huonossa joukkueessa pelaten vastustajan parhaita vastaan. Ongelma vain oli puolustuspelaaminen, mikä oli sanalla sanoen surkeaa.

Tällä hetkellä toki hyökkäyspelaaminenkin sakkaa, mutta en vielä tekisi lopullista tuomiota. En epäile laisinkaan, etteikö Hodgsonista edelleen saataisi hyvinkin tehokasta hyökkäyspään pelaajaa, jos häntä roolitetaan oikein ja hän pääsee pelaamaan kiekonhallintaa painottavassa joukkueessa. Tuolloin hän olisi helposti palkkansa arvoinen. Sellaiseksi kokonaisvaltaiseksi sentteriksi hänellä tuskin on enää mitään aineksia.

Tämä. Hodgsonilla on ollut pirun vaikeaa ja se on ymmärrettävästi ollut tuo roolitus ja kun hän on pelannut laidalla useaan otteeseen. Pelaajat ovat vierellä muuttuneet eikä ole päässyt sinuiksi ketjukavereiden kanssa. Hodgson on taitava ja uskaltaa tehdä hyviä ratkaisuita hyökkäysalueella, mutta ongelmaksi on tullut juuri se, että ketjukaverit eivät ole samalla aaltopituudella CoHo:n kanssa. Ja kun CoHo:n eikä Stewartin luistelu riitä, niin kiekko menetetään nopeasti, kun se ollaan vain lätkäisty päätyyn. Sopisi CoHo:lle paremmin Ennisin ja Girgen kaltaiset pelaajat, jotka mielummin sen kiekon vie alueelle, jotta saadaan jonkinlaista painetta. Ja kun CoHo:sta itse haluaisin sen kahdensuunnan sentterin, joka pystyisi auttamaan myös puolustuksessa, mutta liike ei vain riitä siihen. Monesti aina auttamatta myöhässä. Olisi hienoa, jos hän saisi kunnon kesätreenin vielä alle ja pystyisi näyttämään ensi kaudella, koska potentiaaliahan häneltä löytyy. Foligno on toinen pelaaja, josta haluaisin vielä saavan kaiken irti ennen kuin hänet päästetään pois. Oli parhaimmillaan loistava voimahyökkääjä ja pisti kaiken likoon. Jotenkin tulee surkea olo, kun katselee näitä kahta pelaajaa tällä hetkellä( Vaikka Foligno onkin injussa).

Hodgson olisi muuten oikeasti kiva nähdä jossain pelissä, vaikka Ennisin ja Girgen kanssa. Noita ketjuja kun muuteltiin melkoisesti myös viime pelissä.

EDIT: Pakko lisätä vielä se, että kun nykyisistä senttereistä Girgensons ja Grigorenko edustaa tulevaisuutta. Reinhart tulee uutena sentterinä askiin ja jos sillä tuurilla saataisiin jopa McDavid, ei kyllä Hodgsonia voida peluuttaa millään sentterinä. Toki, noita kaikkia edellä mainittujakaan ei voida välttämättä peluuttaa senttereinä, koska leveyttä on jo liiaksi. Hyvä puoli on tosin se, että Hodgsonia + kolmea edellä mainittua on jo peluutettu laidassa, eli ei ihan vieras paikka ole. Tulevaisuus näyttää, mutta Hodgsonin sopimuskaan ei mahdu enää n.5 vuoden päästä Sabresin runkoon. Ja vaikka ei McDavidia saataisi, olisi se sentteri puoli vielä silloinkin aika tukossa. Nämä asiat tulevat toki vasta paljon myöhemmin, mutta Hodgsonin tilannetta kannattaa miettiä jo hyvissä ajoin, ja onko hänellä paikkaa joukkueessa sitten, kun nuorista on kasvanut aikuisia.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Peliälyjen vertailu on pirun hankalaa, mutta mielestäni Hodgson ei ikinä ollut tältä osin niin tituleerattu kuin Reinhart.
Totta, peliälyjen vertaaminen on erittäin vaikeaa, enkä tuohon leikkiin lähde ollenkaan. Omasta mielestä sekä Hodgson aikanaan, että nyt Reinhart vaikuttivat olevan jatkuvasti oikeissa paikoissa turnauksessa ja tehneen oikeita asioita. Kummallakin on/oli erinomainen peliäly juniorikiekkoilijaksi. Saattaa olla, että Reinhart on ollut heistä vielä hehkutetumpi tuossa asiassa, kun en tarkkaan enää muista kuinka paljon mediassa hehkutettiin aikanaan Hodgsonin älykkyyttä ennen varausta. OHL-valmentajien äänestyksessä Hodgson oli jo varausvuonna sarjansa ykkönen peliälyssä, ennen muun muassa vuotta vanhempaa Logan Couturea. Tuon saman äänestyksen voitto tuli seuraavallakin kaudella hänen jättäessä muun muassa Alex Pietrangelon taakseen. Ei noitakaan arvioita jokaiselle alaikäiselle kahtena peräkkäisenä vuotena tule.

Dissonanssi kirjoitti:
Lisätään nyt näin erillisenä viestinä vielä se, että vaikka tässä Hodgson onkin toiminut melko huonoon valoon laitettuna esimerkkinä, niin eihän Hodgsonin hyökkäyspelaamisessa ole sikäli mitään vikaa ollut ennen tätä kautta. Hänhän osoitti pystyvänsä tekemään ihan hyviä pistemääriä huonossa joukkueessa pelaten vastustajan parhaita vastaan. Ongelma vain oli puolustuspelaaminen, mikä oli sanalla sanoen surkeaa.
Noin hankalaa tuo nuorten pelaajien potentiaalin realisoituminen on. Juniorina Hodgson oli nimittäin vielä hyvä kahden suunnan sentteri ja hyvä puolustava hyökkääjä. Jokainen, joka näki esimerkiksi hänen alivoimapelinsä kahden miehen alivoimalla Suomea vastaan 18-vuotisten kisoissa keväällä ennen varausta voi varmasti yhtyä tähän. Samoin kuin hänen puolustuspelinsä Ruotsia vastaan samoissa kisoissa pelin lopussa tai Venäjää vastaan finaalissa (Kanada voitti 8-0) nähdyn loistavan kahden suunnan pelin. Tai myöhemmin nuorten MM-kisoissa nähdyt otteet niin alivoimilla kuin kahden suunnan pelissäkin, joiden perusteella monet pitivät häntä kisojen arvokkaimpana pelaajana.

Mutta missään nimessä Hodgsonin ura ei tietenkään ole vielä taputeltu. Puhuin tästä hetkestä. Tämän hetkinen tilanne on se, että Hodgsonilla on tällä kaudella noin 40 pelin jälkeen 2+4=6 pistettä ja päälle neljän miljoonan sopimusta jäljellä vielä useampi vuosi. Toki hänellä on aikaa ja oikeasti toivon, että hän löytäisi jostain punaisen langan peliinsä. Ei tuo silti hyvältä tällä hetkellä näytä, että Buffalon tasoisessa joukkueessa on täysin täytemiehenä. Joskus hänen pelatessa nuorten MM-kisoissa en olisi millään uskonut, että hän olisi urallaan tuossa tilanteessa missä juuri nyt on.

Kysehän oli vain siitä, että mielestäni Reinhartin turnaus muistutti paljon Hodgsonin taannoista turnausta monelta osin. Lisäksi heidän pelissään on tiettyjä yhtäläisyyksiä (hieman verkkainen liike, korkea peliäly, hyvät taidot ja johtajuus), vaikka toki myös eroja. Missään nimessä en noita kahta pelaajaa lähde tässä muuten rinnastamaan ja kaavailemaan heille samanlaista tulevaisuutta, sillä eivät he toistensa kopioita sentään ole. Saa vaan nähdä saako Reinhart käännettyä tuon loistavan junioriturnauksensa myös loistavaksi NHL-uraksi. Hodgson ei ole siihen pystynyt, mutta edelleen tämä ei sulje pois Reinhartin mahdollisuutta.

Pelkästään nuorten MM-kisojen perusteella pelaajien tulevaisuutta arvioivat fanit (en sano, että sinä kuuluisit tähän ryhmään) menevät usein metsään arvioissaan. Pelaajien NHL-tulevaisuutta kun on pirun hankala arvioida nuorten MM-kisojen aikaan ja siksi nuorten MM-kisoista löytyy paljon esimerkkejä pelaajista, jotka ovat olleet hyviä kisoissa ja niiden aikana ja pelanneet kuitenkin tasapaksun uran NHL:ssä tai eivät NHL-uraa laisinkaan (kuten vaikka Larry Courville, joka pudotti aikanaan Todd Bertuzzin joukkueesta). Sitten on toisella puolella näitä Alexander Edlereita (Ruotsin 7. pakki kisoissa aikanaan), Nathan MacKinnoneita (0+1 kisoissa puoli vuotta ennen varaustaan), James Nealeja (0+0 kisoissa ja on tehnyt NHL:ssä joka kausi vähintään 20 maalia) tai vaikka Corey Perryja (ei pitänyt olla edes pelaamassa, mutta Jeremy Collitonin loukkaantuminen juuri ennen kisoja avasi portit), joiden kehitys ei ollut vielä täysin huipussaan ennen kisoja, mutta jotka pelasivat kuitenkin hienot urat NHL:ssä ja osasta tuli tähtiä.

Dissonanssi kirjoitti:
Reinhartista tulee paljon mieleen sekä Henrik Sedin että Henrik Zetterberg. Näiden molempien kehityskulku oli hieman verkkainen, ja tämän uskon olevan tilanne myös Reinhartilla.
Tuo vähän hitaampi polku voi olla hyvinkin se polku, mitä Reinhart tulee kulkemaan. Se, kuinka korkealle tuo polku vie, riippunee paristakin asiasta ja jää nähtäväksi. Toivon hänelle onnistumista, sillä Sam vaikuttaa kaikin puolin hienolta pelaajalta, jota on hauska seurata, vaikkei kaukaloiden värikkäimpiä pelaajia olekaan (vancouverilaisuustaustasta ja Samin isän peleistä Canucksin paidassa vielä isoa plussaa).
 

Karvanoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kings
Voisiko joku kertoa Zemgus Girgensonsista muutaman sanan minkälainen pelaaja on kyseessä? Jostain kumman syystä en ole ikinä(!) kaverista kuullut mitään ennen All-Stars äänestyksen voittoa..
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Buffalon ensi kauden sopimuksista en hirveästi kyllä tiedä, sinä varmasti tiedät. Olen ajatellut että tässä Buffalon tilanteessa ensikaudella Armia / Grigorenko- kaksikko saisi myös kunnon mahdollisuuden ylhäältä, 2-3 kentässä?

Laitoin tämän tänne, kun kyse oli myös Grigo:sta. Uskoisin kyllä, että jos heitä meinataan ajaa sisään niin se on tapahduttava ensi kaudella. Tällä kaudella jätkät ovat saaneet jo tuntumaa ja ovat onnistuneet ihan hyvin. Armia tosin vähemmän, mutta ihan ok stintin teki. Grigorenko on kehittynyt reilusti eteenpäin viime kaudesta ja on lunastamassa otteilla ensi kauden sentteripaikkaa. Joukkueessa ehtii kuitenkin seuraavilla markkinoilla ja kesällä tapahtuvan melkoisesti, joten pelipaikoista ei voi sanoa juuri mitään. Mutta 2-3 ketju tulee mitä todennäköisemmin olemaan. Olisi myös hieno nähdä nämä myös samassa ketjussa, koska ovat tulleet toimeen hyvin Amerksissa, kun siellä ovat pelanneet yhdessä.

Voisiko joku kertoa Zemgus Girgensonsista muutaman sanan minkälainen pelaaja on kyseessä? Jostain kumman syystä en ole ikinä(!) kaverista kuullut mitään ennen All-Stars äänestyksen voittoa..

Sallin Dissonanssin kertovan Zemgusista. Monille varmasti puskista tullut nimi esille ja viimeistään äänestyksen takia, mutta suosittelen pitämään silmällä. Varmasti nähdään pikku kivaa myös tuossa All-Stars -tapahtumassa.


Seuraava peli onkin sitten tiistaina Wingsejä vastaan ja kyseessähän on myös Hasekin paidan jäädyttäminen kattoon. Hasek voitti jopa kuudesti Vezinan ja kahdesti Hart Trophyn Sabresin paidassa. Hasek pelasi 16 kautta NHL:ssä, joista yhdeksän hän vietti Sabresissa. Hän on voittanut myös kerran olympiakultaa sekä kahdesti Stanley Cupin. Mielenkiintoisen tekee tuo seremonia sen, että Sabresin penkin takana on Ted Nolan, josta Hasek ei juuri tykännyt vuonna -97. Siitä on kuitenkin liki 20 vuotta, joten eiköhän nämä ole asiat saanut selvitettyä. Ja vastustajaksi on tottakai valikoitu joukkue, jossa Hasek voitti nuo Stanley Cupit. Hieno ilta tiedossa.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Seuraava peli onkin sitten tiistaina Wingsejä vastaan ja kyseessähän on myös Hasekin paidan jäädyttäminen kattoon. Hasek voitti jopa kuudesti Vezinan ja kahdesti Hart Trophyn Sabresin paidassa. Hasek pelasi 16 kautta NHL:ssä, joista yhdeksän hän vietti Sabresissa. Hän on voittanut myös kerran olympiakultaa sekä kahdesti Stanley Cupin. Mielenkiintoisen tekee tuo seremonia sen, että Sabresin penkin takana on Ted Nolan, josta Hasek ei juuri tykännyt vuonna -97. Siitä on kuitenkin liki 20 vuotta, joten eiköhän nämä ole asiat saanut selvitettyä. Ja vastustajaksi on tottakai valikoitu joukkue, jossa Hasek voitti nuo Stanley Cupit. Hieno ilta tiedossa.

On kyllä hienoa, että juuri Detroit on vastassa jäädytysiltana. Datsyuk oli Hasekin joukkuetoveri jo 2002 mestaruudessa. 2008 jengistä on vielä kymmenen äijää jäljellä, joista Abdelkader, Quincey, Howard ja Ericsson olivat toki statistin roolissa. On se kova ukko, vielä vanhuksena modernissa NHL:ssä pärjäsi hienosti omalla tyylillään, vaikka 2008 pudotuspeleissä sitten hävisikin paikkansa toiselle vanhan koulun miehelle.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
On kyllä hienoa, että juuri Detroit on vastassa jäädytysiltana.
Eiköhän se ole ihan tarkoituksella valittu, samoin kuin Anaheim pelaa Jetsiä vastaan, Detroit pelasi Coloradoa vastaan Lidaksen paidan jäädytyksen yhteydessä yms.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Eiköhän se ole ihan tarkoituksella valittu, samoin kuin Anaheim pelaa Jetsiä vastaan, Detroit pelasi Coloradoa vastaan Lidaksen paidan jäädytyksen yhteydessä yms.
Ymmärsin sen kyllä, vaikka ilmaisinkin asian ehkä hassusti. Pohjois-Amerikassa osaavat järjestää nämä aina hienosti.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Ja vaikka Hasek teki kunnioittavan uran Sabresissa ja pokkasi henkilökohtaisia pystejä roimasti, voisin kuvitella, että moni hänet silti muistaa Wingsistä ja niistä Stanley Cupeista.


Eilen McCormick oli kaatunut "jotenkin" ja satuttanut jalkansa. Hänet vietiin näin ollen sairaalaan ja on tutkittavana. Stewart oli flunssassa ja jätti sunnuntain harjoitukset, saa nähdä selviytyykö tiistaiksi kuntoon. Sen sijaan Mitchell tekee todennäköisemmin paluun Wingsejä vastaan ja pääsee seremoniaan mukaan. Gionta kävi harjoittelemassa, mutta ei pelaa vielä. Joukkue kärsii pahasti nyt loukkaantumisista ja flunssa-aalloista ja siellä on joutunut Nolan ja Murray hieman miettimään, ketä pitäisi nostella. Varsinkin kun Varonella ja Grigolla on sen verran kova pelirupeuma alla, että pieni lepo olisi poikaa. Armian loukkaantuminen on sikäli taas pahassa paikkaa, olisi varmasti askissa. Rankkoja aikoja koko organisaatiolle pelillisesti, että terveystilanteen kannalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös