Breaking the law, breaking the law! – kiekkoilijat rikoksen polulla

  • 821 766
  • 2 950

Snagari

Jäsen
Jos tuo tiedote pitää paikkaansa, eli että tänäinen "rape kit" löytö olisikin lavastus väitetyn uhrin puolelta niin Kanehän alkaa näyttää tässä siltä uhrilta. DNA-testit näyttivät jo että naisen alapäästä löytyi useiden miesten spermaa, mutta ei Patrick Kanen. Nyt sitten tällä löydöllä yritettiin saada näyttämään että DNA-testien luotettavuus olisi mennyt ja joku olisi päässyt käsiksi näihin todisteisiin. Poliisilaitos kuitenkin sanoo että heillä tämä pussi tälläkin hetkellä ja tänään esitelty pussi on vain kusetusta? Herra Eoannoulla on aika paljon selitettävää.

Mutta ainoa mistä voidaan olla varmoja on että joku kusettaa. Ja paljon.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Mulla on pieni kutina, että Kari-Pekka Kyrö on sotkeutunu pussukoiden koskemiseen, mutta kuka tappoi Markon?

Eihän tälle asialle voi kuin nauraa jos ja kun tämä siirtyy FBI käsittelyyn niin voin sanoa, että tästä ei enää selviä pienillä oli sitten Mr. Kane syytön tahi syyllinen. Tässä on mahdollisuus monen vuoden oikeus vääntöön.
 
Mulla on pieni kutina, että Kari-Pekka Kyrö on sotkeutunu pussukoiden koskemiseen, mutta kuka tappoi Markon?

Mullekin tuli heti Lahden dopingsotku mieleeni. Kysymys kuuluukin, että miltä huoltoasemalta löytyy tuo aidoksi väitetty, mutta väärennökseksi paljastunut todistusaineistopussukan sisältö.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Shawn McKenzie

✔@ShawnMcKenzieSN

The accusers lawyer is not surprised all evidence is accounted for with Erie County Central Police Services....(cont'd)

Shawn McKenzieVarmennettu tili‏@ShawnMcKenzieSN
...His issue is "what happened from the time the evidence was collected, until it got to ECCPS."

Shawn McKenzie ‏@ShawnMcKenzieSN 20 min20 minuuttia sitten
More Eoannou "what evidence went into this bag,what came out of it, what was done with it and was it done prior to CPS receiving it."

Eli nyt kyse onkin siitä, mitä tapahtui todisteiden keräämisen ja poliisille toimittamisen välisenä aikana. Ja samaten mitä todisteita pussiin laitettiin ja mitä sieltä otettiin, mitä sille tehtiin ja tapahtuiko tämä ennenkuin poliisi vastaanotti todisteet.

Jaa nytkö onkin koko ajan tiedetty että todisteet ovat poliisin hallussa? Mitä sille aiemmalle kertomukselle tapahtui? Oliko tosiaankin niin että se tiedotustilaisuudessa esitetty pussi oli feikki?
 
Viimeksi muokattu:
Pelaako mahdollisen uhrin lakimies nyt upporikasta ja rutiköyhää ?

Mikäli nyt ymmärrän oikein, niin grand jury käsittelyä siirrettiin sen jälkeen kun DNA testeistä selvisi, ettei Kanen DNA:ta löytynyt naisen intiimeistä paikoista.
Tämä tarkoittaisi oman ymmärrykseni mukaan, että mahdollisen uhrin lakimies on pyytänyt lykkäystä, jotta lisä todistusaineistoa onnistuttaisiin keräämään.

Nyt sitten pressissä lakimies väittää, että todistepussi on toimitettu nimettömänä mahdollisen uhrin äidille. Jos näin ei ole tapahtunut, tai pussi on väärennös on tässä käytetty tätä keinona kyseenalaistaa todisteiden olemassaolo tai pätevyys?

Kun poliisilaitos sitten ilmoittaa, että heillä on alkuperäinen todistusaineisto olemassa yms. ja FBI tästä johtuen ilmoittaa haluttomuutensa ottaa tutkinta haltuunsa koska ei näe, että todistusaineistoon olisi kajottu niin mahdollisen uhrin asianajaja vetää sitten uutta tarinaa siitä, että rape kitin todisteiden käsittelyssä olisi ollut jotain ongelmaa?

Hmph...

En edelleenkään sano mitään puoleen tai toiseen ja odottelen tutkinnan edistymistä rauhassa. Kuten sanottu, jos Kane on teon tehnyt niin toivon, että istuu loppuelämänsä tiilenpäitä lukemassa.

Pari "faktaa" mitä jutusta on julkisuuteen vuotanut on kuitenkin otettava huomioon kun mietitään sitä, että pystyykö syyttäjä nostamaan jutun.
1. Ei DNA todistusaineistoa raiskauksesta.
2. Ei silminnäkijöitä (?)
3. Todistusaineisto poliisin hallussa edelleen.
4. Kummallinen todistusaineistopussi tapaus.

Aika hankala tuolta pohjalta syyttäjän lähteä mitään syytettä rakentelemaan, eikä varmaan ainakaan lisää syyttäjän halukkuutta syyttää jos todistusaineiston käsittelyssä on epäselvyyttä, sillä se tarkoittaisi ns. omaan pesään kusemista kun joutuisi selvittelemään tuota todistusaineisto tapausta samalla ja istuttamaan poliiseja todistamaan tapahtumia.

Ainoa toiveeni jutun suhteen on se, että totuus saataisiin selville, mutta pelkäänpä, että sitä ei kyllä tule tapahtumaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllä tuo lakimies edelleen väittää että tiedotustilaisuudessa ollut pussi oli aito:

Shawn McKenzie ‏@ShawnMcKenzieSN 11 min11 minuuttia sitten
Thomas Eoannou "If it was a hoax it was a darn good hoax because it's an original evidence tag."

Shawn McKenzie ‏@ShawnMcKenzieSN 10 min10 minuuttia sitten
More from Eoannou "that is an authentic sticker with my clients identifying characteristic, the rape kit number and the nurses Initials."

Eli kumpi puhuu nyt palturia, poliisi vai lakimies?

ja kuka tätäkin juttua lopulta sitten syyttää, jos nykyinen syyttäjä eroaa virastaan joulukuun lopussa?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kuka oikeasti viitsisi lähteä tämän koko luokan jutussa pistämään omaa uraansa vaakalaudalle ja sotkemaan todistusaineistoa tahallisesti?
Osut tossa aivan ytimeen. Se että joku tollasta lähtis oikeasti tekemään tarkoittaa sitä että sillä on todella hyvä motiivi siihen kun seuraukset kiinnijäädessä on suuret. Ja en pysty kuvittelemaan mitään muuta motiivia kuin helkkarin suuri summa rahaa.

Se on mun mielestä vähän paskempi juttu jos FBI ei selvitä onko todistusaineistoa sotkettu. Nyt sen ylle jää pakostakin epävarmuusleima. Jos vielä kävisi niin että todistusaineisto hylättäisiin tämän takia oikeudessa, niin tää case voi olla loppupeleissä sana sanaa vastaan tapaus. Silloinhan se osapuoli jonka tarinaa rape kitin todistusaineisto ei tukenut hyötyy tästä käänteestä, ja se taas voi olla ihan kumpi osapuoli tahansa.

Mutta kyllä tää todistusaineistopussi käänne vaan tarkoittaa sitä että todella likaista ja kovaa peliä pelataan rapakon takana. Ei tässä voi muuta toivoo kuin että oikeus tapahtuisi.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Vaikuttaa siltä, että muija haluaa pelata pelin loppuun asti ja kun DNA testit meni vituiksi, on otettu "Better call Saul" -kortti käyttöön.
 

Baldrick

Jäsen
Mutta kyllä tää todistusaineistopussi käänne vaan tarkoittaa sitä että todella likaista ja kovaa peliä pelataan rapakon takana. Ei tässä voi muuta toivoo kuin että oikeus tapahtuisi.

Jenkkilöissähän tuo oikeusjärjestelmä on meidän näkökulmastamme melkoista sirkushuvia. Lakimiehen tarvitsee vain tunnepuolella voittaa jury, jolloin voittomahdollisuudet nousevat merkittävästi. Tässäkin tapauksessa on myös syytä ottaa huomioon, että tämän julkisuustason casessa on voittavan osapuolen lakimiehelle luvassa mainetta ja mammonaa, varsinkin tämän tapauksen puolustuksessa heikon näytön vuoksi. Jos noilla näytöillä puolustus kairaa voiton, on luvassa mainetta ja mammonaa. Tämän johdosta moni on valmis tekemään mitä tahansa voittakseen. Käsittääkseni näissä korkeamman profiilin oikeusjupakoissa esiintyy yllättävän paljon jos jonkinmoista vilunkia. Tällä siis tarkoitan, että ei ole todellakaan ennenkuulumatonta.
 

Torspo82

Jäsen
Jos nyt yhtään tätä ongelmaa ymmärsin niin tämä on uhrin asianajajan arvio tapahtumien kulusta:
- Alkuperäinen rape kit on sinetöity todistepussiin ja toimitettu poliisille.
- Poliisilaitoksella tuo nyt ilmi tullut todistepussi on revitty auki ja sisältö on vaihdettu joko jo ennen testien tekemistä tai mahdollisesti vasta testien osoittaessa raskauttavia todisteita Mr. Kanen syyllisyydestä.
- Sen jälkeen on hankittu uusi todistepussi, joka on tehty vastaamaan ulkoisesti nyt löytynyttä alkuperäistä todistepussia.
- Tämän uuden todistepussin sisältöä on manipuloitu, jonka jälkeen sen antamat testitulokset on toimitettu molemmille osapuolille.
- Tämä uusi manipuloidulla sisällöllä varustettu todistepussi on nyt viranomaisten säilössä.

Ja korostan, että tämä on ainoastaan oma näkemykseni uhrin asianajajan näkemyksestä. Totuus itsessään on tuolla ulkona.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jenkkilöissähän tuo oikeusjärjestelmä on meidän näkökulmastamme melkoista sirkushuvia. Lakimiehen tarvitsee vain tunnepuolella voittaa jury, jolloin voittomahdollisuudet nousevat merkittävästi.
Tästähän on toi O.J.Simpsonin tapaus hyvä esimerkki. Täysin syyllinen mies käveli vapaaksi kun juruy ei suostunut uskomaan että tämä pidetty urheilustara ois moiseen syyllistynyt. Eiköhän se Simpsonin tekemä aseelinen ryöstö ja hänen kirjoittama kirja "if I did it" sitten kerro OJ:n luonteesta ihan kaiken.

Aina kun tekee mieli naureskella tolle jenkkimenolle niin sitten toi "Suomen oikeuslaitos näytti taas närhen munat" ketju pompsahtaa kuin tilauksesta tuolta vapaan puolelta silmiin. Sieltä saa yleensä lukea siitä kuinka joku tuomari on taas tulkinnut lakia varmaan tiukasti pykälien mukaan mutta tuomio silti sotii kansantajun vastaan. Siksi välillä miettinyt että kumman oikeusjärjestelmä on loppupeleissä se suurempi vitsi.
 

Baldrick

Jäsen
Siksi välillä miettinyt että kumman oikeusjärjestelmä on loppupeleissä se suurempi vitsi.

Me mennään sellaisella low risk - low reward-tyylisellä tuomitsemisella eli syylliset hyvällä prosentilla tuomitaan ja syyttömät joutuvat erittäin harvoin vankilaan, mutta tuomiot on pieniä. Jenkkilöissä taas otetaan high risk-high reward. Moni syyllinen pääsee kuin koira veräjästä, merkittävä määrä kuolemaan tuomituista on syyttömiä, mutta sitten pääasiassa rötöksen tehtailija saa kyllä tuta, kun tuomio langetetaan. Tämä sanaleikki siis sillä oletuksella, että rewardit on tuntuvia tuomioita ja riski tarkoittaa oikeudenmukaisen syylliseksitoteamisen onnistumisprosenttia.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Jos nyt yhtään tätä ongelmaa ymmärsin niin tämä on uhrin asianajajan arvio tapahtumien kulusta:
- Alkuperäinen rape kit on sinetöity todistepussiin ja toimitettu poliisille.
- Poliisilaitoksella tuo nyt ilmi tullut todistepussi on revitty auki ja sisältö on vaihdettu joko jo ennen testien tekemistä tai mahdollisesti vasta testien osoittaessa raskauttavia todisteita Mr. Kanen syyllisyydestä.
- Sen jälkeen on hankittu uusi todistepussi, joka on tehty vastaamaan ulkoisesti nyt löytynyttä alkuperäistä todistepussia.
- Tämän uuden todistepussin sisältöä on manipuloitu, jonka jälkeen sen antamat testitulokset on toimitettu molemmille osapuolille.
- Tämä uusi manipuloidulla sisällöllä varustettu todistepussi on nyt viranomaisten säilössä.

Ja korostan, että tämä on ainoastaan oma näkemykseni uhrin asianajajan näkemyksestä. Totuus itsessään on tuolla ulkona.

Loogisesti ajatellen asia on mennyt näin.

- Alkuperäinen rape kit on sinetöity todistepussiin ja toimitettu poliisille.
- Poliisilaitoksella tuo nyt ilmi tullut todistepussi on revitty auki ja sisältö on tutkittu.
- Tutkimusten jälkeen todisteet on sinetöity uuteen pussiin.
- Joku on löytänyt alkuperäisen pussin, ja toimittanut sen uhrin äidin pihaan.
- Tämä uusi todistepussi on nyt viranomaisten säilössä.

Case closed.
 

Torspo82

Jäsen
Loogisesti ajatellen asia on mennyt näin.

- Alkuperäinen rape kit on sinetöity todistepussiin ja toimitettu poliisille.
- Poliisilaitoksella tuo nyt ilmi tullut todistepussi on revitty auki ja sisältö on tutkittu.
- Tutkimusten jälkeen todisteet on sinetöity uuteen pussiin.
- Joku on löytänyt alkuperäisen pussin, ja toimittanut sen uhrin äidin pihaan.
- Tämä uusi todistepussi on nyt viranomaisten säilössä.

Case closed.
Paitsi jos homma menee oikeasti kuten kaikissa TV-sarjoissakin, joissa todistepussiin tehdään kaunis viilto, otetaan todiste ulos, tutkitaan todiste ja laitetaan se sen jälkeen takaisin samaan pussiin sinetöiden pussi uudestaan.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Paitsi jos homma menee oikeasti kuten kaikissa TV-sarjoissakin, joissa todistepussiin tehdään kaunis viilto, otetaan todiste ulos, tutkitaan todiste ja laitetaan se sen jälkeen takaisin samaan pussiin sinetöiden pussi uudestaan.
Aika monta keissiä kustu heti alkuun kuvan tapauksessa. Kuvan kittejä ei ole vielä edes tutkittu.
http://cbsnews2.cbsistatic.com/hub/...f78cf08/untested-rape-kits-en100214cordes.jpg

Tuollainen sinetöity laatikko siellä paperipussista pitäisi olla Kanenkin tapauksessa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Me mennään sellaisella low risk - low reward-tyylisellä tuomitsemisella eli syylliset hyvällä prosentilla tuomitaan ja syyttömät joutuvat erittäin harvoin vankilaan, mutta tuomiot on pieniä. Jenkkilöissä taas otetaan high risk-high reward. Moni syyllinen pääsee kuin koira veräjästä, merkittävä määrä kuolemaan tuomituista on syyttömiä, mutta sitten pääasiassa rötöksen tehtailija saa kyllä tuta, kun tuomio langetetaan. Tämä sanaleikki siis sillä oletuksella, että rewardit on tuntuvia tuomioita ja riski tarkoittaa oikeudenmukaisen syylliseksitoteamisen onnistumisprosenttia.
Montako todistetusti syytöntä on odottanut kuolemantuomiota jenkeissä viimeisen 20 vuoden aikana? Joskus tutkailin listaa ja se ei ollut pitkä. Yleensä noissa ollaan hyvin tarkkana ja jos uusia todisteita ilmaantuu niin ne tutkitaan ja tarkastellaan tarkasti.
 

Baldrick

Jäsen
Montako todistetusti syytöntä on odottanut kuolemantuomiota jenkeissä viimeisen 20 vuoden aikana? Joskus tutkailin listaa ja se ei ollut pitkä. Yleensä noissa ollaan hyvin tarkkana ja jos uusia todisteita ilmaantuu niin ne tutkitaan ja tarkastellaan tarkasti.

Nopeasti löytyi ainakin tällainen. Keskimäärin silmämääräisesti se 5 ja risat vuodessa vapautetaan odottamasta kuolemantuomion täytäntöönpanoa eli niin sanotusta "death row'sta".

Innocence: List of Those Freed From Death Row | Death Penalty Information Center
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Ensinnäkin on todettava, että tämä amerikkalainen "Trial by media" eli oikeudenkäyntiin vaikuttamaan pyrkiminen median avulla, on suomalaisesta näkövinkkelistä vastenmielistä. Vaikka tätä toki tapahtuu joissain jutuissa myös Suomessa, niin ei täällä sentään asianomistaja ja epäilty mitään lehdistötilaisuuksia pidä.

Tuosta väitetyn uhrin tiedotustilaisuudesta jäi itselleni sellainen kuva, että väitetyn uhrin leiri pyrkii saattamaan vastapuolen todisteet (ei Kanen DNA:ta "yksityisalueella") huonoon valoon, kun ao. todisteet eivät selvästikään tue väitetyn uhrin tarinaa tapahtumien kulusta. En ymmärrä, miten todistepussukan hävittäminen tai katoaminen poliisilaitokselta automaattisesti tarkoittaisi, että todisteisiin on kajottu ennen niiden analysointia. Kyse lienee täysin oikeudenkäymisestä median avulla ja väitetyn uhrin asianajaja "ajaa" asiakkaansa asiaa ja tekee hyvin pitkälle meneviä johtopäätöksiä yksittäisestä seikasta, joka ei sinänsä osoita hänen väitteitään todisteisiin kajoamisesta ennen niiden analysointia millään tavalla.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Buffalo Newsin artikkelista:

""The retired police officer said that it’s not inconceivable that a bag that had held evidence would be replaced with another one. But in most cases, the opened bag would be put inside the new one, along with the evidence."

In fact, the paper bag holding the evidence, Marusak said, is itself considered a piece of evidence that is sometimes shown at trial.

It seemed unlikely to the retired officer that someone wouldn’t have done that in such a high-profile case.

“You would think you’d want to dot your i’s and cross your t’s and follow everything,” he said."

Sudden emergence of evidence bag in Kane sex assault probe is contrary to strict set of procedures - City & Region - The Buffalo News

Eli toisin sanoen todisteet yleensä vaihdetaan poliisiasemalla uuteen pussiin, joskus sellaisenaan ja joskus ilman alkuperäistä todistepussia. Ja se alkuperäinen todistepussi itsessään on myös todiste, jota joskus näytetään oikeudenkäynnissä.

Kyllähän se vähän kysymyksiä herättää, että miten tuo todistepussin ovelle vienyt henkilö tiesi naisen kotiosoitteen ja nimen. Nämä kun ovat aina luottamuksellisia tietoja. Varsinkin tällaisessa todella arkaluontoisessa tapauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Snagari

Jäsen
Kyllähän se vähän kysymyksiä herättää, että miten tuo todistepussin ovelle vienyt henkilö tiesi naisen kotiosoitteen ja nimen. Nämä kun ovat aina luottamuksellisia tietoja. Varsinkin tällaisessa todella arkaluontoisessa tapauksessa.
Kyllähän tuon naisen nimi välkkyi netissä aika nopeasti joten tuo kohta nyt ei varsinaisesti ihmetystä herätä. Enemmänkin kuka sen pussin sinne vei.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Eli toisin sanoen todisteet yleensä vaihdetaan poliisiasemalla uuteen pussiin, joskus sellaisenaan ja joskus ilman alkuperäistä todistepussia. Ja se alkuperäinen todistepussi itsessään on myös todiste, jota joskus näytetään oikeudenkäynnissä.
Tuolta New yorkin osavaltion rape kitin käyttöohjeista luin, että rape kit pitäisi luovuttaa poliiseille sellaisenaan. Voisi selittää osaltaan kyseisen pussin hävittämistä, jos sellaiselle ei ole ollut edes tarvetta.

https://www.health.ny.gov/professio...s/sexual_assault/docs/protocol_appendix_q.pdf
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän tuon naisen nimi välkkyi netissä aika nopeasti joten tuo kohta nyt ei varsinaisesti ihmetystä herätä. Enemmänkin kuka sen pussin sinne vei.

Tarkoitinkin, että mistä tuo todistepussin naisen äidille vienyt henkilö on ylipäätään tiennyt naisen perheen tai edes naisen itsensä henkilöllisyyden, kun nämä ovat salaisia juttuja. Ja mistä se on naisen äidin kotiosoitteen voinut tietää.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös