Breaking the law, breaking the law! – kiekkoilijat rikoksen polulla

  • 706 835
  • 2 496

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Eiköhän sitä voida avata tälle aiheelle ketju, kun keskustelua aiheesta kuitenkin tuntuu (valitettavasti) riittävän tasaisin väliajoin. Tuoreimmat tapaukset siis lienevät Ryan O'Reillyn Tim Hortons -selkkaus, Jarret Stoll'n huumausainekuviot sekä venäläisduo Voynovin & Varlamovin väkivallanteot.

Vaan on sitä osattu ennenkin ja todennäköisesti osataan myös jatkossakin. O'Reillyn rattijuopumus ei ollut ensimmäinen laatuaan ja onpahan sitä jokunen muukin NHL-kiekkoilija sortunut huumeisiinkin, puhumattakaan pahoinpitelyistä. Vaan entäs sitten ne muutkin paheet mitä ollaan nähty. Alla muutamat esimerkit, jotka on poimittu ympäri Internetin ihmeellistä maailmaa sekä omista muistikuvista:

- Chris Nilan, tuo entinen NHL-kaukaloiden soturi, pidätettiin vuonna 2009 hänen yrittäessään varastaa kaupasta Tommy Bahaman uimashortsit halutessaan säästää muutaman taalan. Kiinnioton yhteydessä Nilan oli vieläpä koittanut huitaista toista häntä kiinni ottanutta vartijaa.

- Mike Danton lienee yksi kuuluisimmista tapauksista tässä kategoriassa? New Jersey Devilsiä ja St.Louis Bluesia NHL:ssä edustanut Danton pidätettiin keväällä 2004, koska hän oli suunnitellut agenttinsa (myöhemmin on saatu selville, että kohteena olisikin ollut isäpuoli) murhaamista ja ilmeisesti yrittänyt tilata palkkamurhaajan hoitamaan homman. Danton tuomittiin tapauksesta seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen ja hän vapautui 11.9.2009 vietettyään yhteensä 63 kuukautta tuomiostaan vankilassa. Danton on tehnyt paluun kaukaloihin ja noussut otsikoihin pelastettuaan joukkuekaverinsa hengen sekä blogikirjoituksistaan, joissa hän kertoi karusta arjestaan Kazakhstanissa.

- Surullinen, mutta kuuluisa tapaus on myöskin Dany Heatley. Syyskuussa vuonna 2003 Heatley ja hänen joukkuekaverinsa Dan Snyder olivat ajelulla. Heatley, joka toimi kuskina, ajoi ajokkinsa kanssa ylinopeutta menetti jossain vaiheessa ajokkinsa hallinnan ja ajoi päin tiilistä ja takoraudasta valmistettua muuria. Heatley mursi tilanteessa leukansa ja loukkasi polveansa, mutta kyydissä olleelle Snyderille kävi pahemmin. Snyder sai tilanteessa kallonmurtuman ja vajosi koomaan, josta hän ei ikinä herännyt. Snyder menehtyi 5. lokakuuta.
Heatley sai tilanteesta useita syytteitä kontollensa, mutta Snyderin omaisten tahdosta Heatley välttyi vankilatuomiolta ja lopulta hänet tuomittiin kolmen vuoden ehdolliseen vankeuteen mm. kuolemantuottamuksesta ja ylinopeudesta.

- Kevin Stevens, tuo kolminkertainen NHL:n All-Stars puolustaja, pidätettiin tammikuussa 2000 hänen edustaessaan NY Rangersia. Stevens lähti juhlimaan Rangersin 4-1 voittoa St. Louisista Illinoisilaiseen motelliin, josta poliisit löysivät hänet, yhden ilotytön sekä 500$ arvosta crack-kokaiinia. Stevens oli tuohon aikaan naimisissa, hänellä oli kaksi lasta ja kolmas tuloillaan.

- Patrick Kane.. Patrick on yksi kuuluisimmista tuoreista tapauksista. Kane oli matkaamassa taksilla Buffalossa yhdessä serkkunsa kanssa. Taksimaksuksi tuli yhteensä 14,80$ ja kun taksikuski ei ollutkaan antanut vaihtorahoja takaisin Kanen antaessa kuskille 15$, oli Kane kimpaantunut, käynyt kuskin kurkkuun kiinni ja rikkonut samassa nujakassa kuskilta lasitkin. Kane myös repi samassa nujakassa kuskilta antamansa 15$ takaisin itselleen kuskin kädestä jonka jälkeen parivaljakko lähti tilanteesta pois maksamatta.

- Joe Corvo. Kaukalossa herrasmiehenä (708 GP, 241 PIM) enemmänkin tunnettu Corvo pääsi hänkin rikollisten listalle pelatessaan AHL:ssä kaudella 2002-03. Manchester Monarchsin tähtipuolustajiin kuulunut Corvo oli viettämässä iltaa kavereidensa kanssa Bostonilaisessa ravintolassa Trio Caféssa marraskuisena iltana 2002. Corvo oli sitten humalapäissään päättänyt kouraista yhtä tarjoilijoista takapuolesta ja tämän johdosta Corvo oli heitetty ulos ravintolasta. Tämä ei kuitenkaan hänelle kelvannut ja Corvo marssi takaisin ravintolaan, löi tarjoilijaa sekä potkaisi häntä vielä kylkeen tämän maatessa maassa.

- Ed Belfour, tuo yksi NHL-historian värikkäimmistä maalivahdeista, joutui eräänä maaliskuisena iltana vuonna 2000 hänkin hankaluuksiin. Paikkana toimi tällä kertaa Dallasilainen hotelli johon Belfour oli mennyt yhdessä illan seuralaisena toimineen naisen kanssa. Nainen oli alkanut jossain kohtaa kuitenkin käydä pelokkaaksi Belfourin ollessa äänekäs ja riidanhaluinen ja niinpä nainen hälytti paikalle hotellin henkilökunnan, joka saattoi naisen taksiin. Toisen turvamiehen jäätyä Belfourin huoneeseen, oli Eddie työntänyt 50-vuotiaan järjestyksenvalvojan seinää vasten ja napannut hänestä kaulaotteen. Taistelu jatkui kunnes poliisit saapuivat paikalle, jonka jälkeenkin Belfour jatkoi yhteistyökyvytöntä linjaansa jolloin poliisit olivat pakotettuja käyttämään pippurisumutetta maalivahdin taltuttamiseksi. Belfour jatkoi räyhäämistään, potki villisti ja osui ainakin kahdella potkullaan paikalle tulleita poliiseita rintalastaan. Sama meno jatkui Belfouria vietäessä poliisiauton kyytiin, potkiminen oli villiä ja päättipä Belfour vielä sylkäistä poliisin päällekkin sen jälkeen kun oli ensin oksentanut päällensä. Ja kun nämä kertyneet rikosnimikkeet eivät vielä riittäneet niin päättipä Belfour koittaa vielä poliisin lahjontaakin lupaamalla konstaapeleille miljardi dollaria mikäli he eivät veisi häntä putkaan, jonne hän kuitenkin kaikesta huolimatta päätyi.

- Mark Hardy, entinen NHL-pelaaja -ja valmentaja nousi otsikoihin vuonna 2010 toimiessaan LA Kingsin apulaisvalmentajana. Hardy oli asettunut Mayflower hotelliin yhdessä tyttärensä kanssa ja häipynyt jossain kohtaa illasta baariin juomaan. Baarista palattuaan Hardy oli kavunnut tyttärensä sänkyyn ja uutisten mukaan hyväillyt tätä, jonka johdosta tytär teki valituksen viranomaisille ja hänet otettiin huostaan.

- Stanley Cupin vuonna 2010 Chicagon paidassa voittanut Ben Eager nousi otsikoihin vuonna 2012 kun häntä syytettiin yhdessä veljensä kanssa ravintolan ovimiehen pahoinpitelystä. Tilanne oli alkanut ravintolan sisätiloissa ja jatkunut aina ulkoterassille asti, jolloin ovimies oli lopulta joutunut suojautumaan terassilla olleen tuolin taakse hyökkääjiään pakoon.

- Vuonna 2013 Florida Panthers -lupaus ja seuran farmijoukkueen San Antonion riveissä pelannut hyökkääjä Scott Timmins, 23 (tuohon aikaan), joutui melko sekavan selkkauksen uhriksi hänkin. Timmins oli ollut iltaa kupittelemassa ja päätynyt jostain syystä täysin ventovieraan perheen talon sohvalle istuskelemaan. Perheen äiti oli herännyt aamulla ja saapunut alakertaan ja säikähtänyt pahanpäiväisesti nähtyään Timmins'in istuvan sohvalla. Äiti oli kysynyt häneltä, että "kuka olet?", mutta Timmins oli vain tokaissut, että "sinun ei tarvitse murehtia siitä". Äiti oli yhdessä lastensa kanssa paennut takaovesta ja soittanut poliisille sekä perheen isälle. Isän kohdatessa Timmins myöhemmin oli isä sanonut Timmins'ille tämän olevan erittäin onnekas, sillä jos hän olisi ollut kotona, olisi hän ampunut luodin tämän silmien väliin samoin tein. Timmins oli ilmeisesti saapunut taloon takaovesta ja luullut olevansa omassa kodissaan.

Siinä nyt muutamat poiminnat historian havinoista. Lisää (ja paljon!) olisi vielä löytynyt kerrottavaa, mutta jätetään nyt keskusteluestraadia vapaaksi vähän muillekkin. Sana on vapaa ja kaikenlaiset aiheeseen liittyvät uutiset ja keskustelut voitaisiin mielestäni käydä jatkossa enemmän tai vähemmän täällä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
- Ed Belfour, tuo yksi NHL-historian värikkäimmistä maalivahdeista, joutui eräänä maaliskuisena iltana vuonna 2000 hänkin hankaluuksiin.

Eikä tule unohtaa myöskään Belfourin ja Ville Peltosen seikkailuja Miamin yöelämässä vuonna 2007. Tuon illan seurauksena Ville Peltonen tuomittiin yhdyskuntapalveluun ja sakkoihin ilkivallan teosta, ja Belfour sai niinkään yhdyskuntapalvelusta.

Belfour, Peltonen arrested in Miami - Hockey - CBC
Leijona-kapteeni Peltonen tuomittiin yhdyskuntapalveluun - Jääkiekko - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Viime kesänähän taas Claude Giroux pidätettiin kun tämä sekoili kännissä ja meni puristelemaan poliisia perseestä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Vielä ei ole onneksi kukaan heilunut aseen kanssa(?), mutta ikävään suuntaan ollaan menossa. Ei tarvitsisi yhtään enempää ottaa mallia noista NFL ja NBA pelaajista.
 

Baldrick

Jäsen
Eikä tule unohtaa myöskään Belfourin ja Ville Peltosen seikkailuja Miamin yöelämässä vuonna 2007. Tuon illan seurauksena Ville Peltonen tuomittiin yhdyskuntapalveluun ja sakkoihin ilkivallan teosta, ja Belfour sai niinkään yhdyskuntapalvelusta.

Belfour, Peltonen arrested in Miami - Hockey - CBC
Leijona-kapteeni Peltonen tuomittiin yhdyskuntapalveluun - Jääkiekko - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Viime kesänähän taas Claude Giroux pidätettiin kun tämä sekoili kännissä ja meni puristelemaan poliisia perseestä.

Olin juuri kirjoittamassa aiheesta, mutta päätin vilkaista sen aikana tulleet viestit, koska MM-95 on varmasti kuumaa kamaa tässä ketjussa. No, alla tarkennusta incidenttiin:

Belfourin toilailut eivät tietenkään tuohon loppuneet, sillä Miamissa tapahtui eräänä iltana Nikki Beach Clubilla kello yhden aikaan pieni härdelli. Ediä oli pyydetty poistumaan ravintolasta, mihin hän ei suostunut. No, poliisi tulee paikalle ja raudoittaa meuhkaavan Belfourin, joka viedään putkaan. Tämän jälkeen Belfourin kanssa iltaa viettänyt Ville Peltonen päättää syystä tai toisesta rikkoa jonkin metallitangon läheisellä parkkipaikalla olleesta paloautosta, minkä ansiosta yö Belfourin kanssa putkassa tuli ajankohtaiseksi.

Belfour myös samaisella kaudellaan aiheuttanut toiminnallaan (ei ole tullut julkisuuteen, että miten) maalivahtikollega Alex Auldille vieraspelireissussa hotellilla silmäkulmaan tikkejä vaativan haavan. Molemmat olivat kuitenkin sitä mieltä, että kyseessä oli vain leikkiemielinen tilanne ja alkoholia ei oltu nautittu.
 

Baldrick

Jäsen
Vielä ei ole onneksi kukaan heilunut aseen kanssa(?), mutta ikävään suuntaan ollaan menossa. Ei tarvitsisi yhtään enempää ottaa mallia noista NFL ja NBA pelaajista.

Clint Malarchuk, joka muistetaan parhaiten maalivahtina, jolta kurkku aukesi luistinviillosta erittäin paljon verta roiskuen. Muistaakseni hän on joskus aseen kanssa heilunut kännissä. Yrittipä myös tappaa itsensä 2011 ampumalla itseään päähän, mutta luoti oli likkonut vain leuan. Oli kuitenkin vielä 13-14-kaudella Flamesin maalivahtivalmentajana.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Mario Lemieux katseli vierestä kun kaverinsa Dan Quinn raiskasi naisen Marion hotellihuoneessa. Sources: Lemieux Present During Rape - philly-archives Joukkueurheilun raiskailukulttuurista on viime vuosina kirjoitettu monta juttua. Nuoria poikia kohdellaan kuin kuninkaita ja siinä menee sitten vähän käsitys oman toiminnan rajoista sekaisin... Joukkoon mahtuu varmasti myös vääriä syytöksiä mutta se ei poista todellisen ongelman olemassa oloa. Drew Doughty maksoi itsensä vapaaksi syytteistä. Taylor Hall huuteli baarissa ostavansa merkkilaukun sille tytölle, joka antaa panna anaaliin - no, se ei tietty ole raiskaus vaan rehti kauppa. Lujaa menee.

How To Fix Junior Hockey’s Rape Problem | The Other Half Tässä yksi aihetta koskeva kolumni, lisää löytyy helposti. Ikävä kyllä.
 

Baldrick

Jäsen
Myös Patrick Kanen lisäksi viime kaudella Wildia edustanut Brett Sutter päätti mäjäyttää vuonna 2010 läväyttää taksikuskia. Ilmeisesti lyönti oli tapahtunut provosoimatta, mutta syyksi Sutter oli kertonut junnupelivoiton juhlimisen. Tässä on syytä ottaa huomioon, että hän oli pelannut jo vajaa parikymmentä matsia show'n puolella ja viimeisimmästä hänen pelaamastaan jääkiekko-ottelustakin oli jo mennyt yli kuukausi.
 
Voisi mainita Ondrej Pavelecin rattijuopumuksen, taisi olla Tsekin maalla se. Ja Voracekin kolari, joka sai aikaan pahaa jälkeä, mutta ei käynyt pahasti ja sakoilla selvisi.

Ja Byfuglienin tapaus kun veneili huumetta otettuaan.

Nythän Komaroville tulee joku syyte, varmaan autolla ajosta ja ehkä sakot jäänyt maksamatta tai jotakin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tälle ketjulle oli kyllä aihetta, kun tuolla Sabres- ketjussa on melkoinen myllerrys, kiitos siitä. Paljon on kyllä tapahtunut, tuli noita lueskellessa sellainen "ainiin" tunne, kun ei noita enää muista. Kummasti tällaiset jutut aina unohtuu.
 

Snagari

Jäsen
Taylor Hall huuteli baarissa ostavansa merkkilaukun sille tytölle, joka antaa panna anaaliin - no, se ei tietty ole raiskaus vaan rehti kauppa. Lujaa menee.
Tämä tuli uutena, tai ei ainakaan heti muistu mieleen. Onko heittää joku linkki missä tätä käsitellään?

Luulisi että joka kanukkibaarissa niitä halukkaita tuollaiseen kauppaan löytyy moniakin, anna NHL-ykkösvarauksen panna analiin ja saat merkkilaukun päälle. Toki hevosnaama-Hall ei välttämättä ole niitä ulkonäöllisesti parhaita, mutta kuitenkin. Juttuja lukemalla selviää että mies ei toki se nöyrin tapaus ole ja naistenkin kanssa mennään näköjään vähän sieltä missä aita on matalin.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Belfour on kyllä legenda tässä joukossa miljardin dollarin lahjuksineen.

Jonkun verran tulee vuosittain uutisia siitä, että se ja se pelaaja on ollut baaritappelussa, mistä ei sitten ilmeisesti ole useimmiten seurannut mitään negatiivista julkisuutta kummempaa, tai sellainen kuva minulla ainakin on.

Aika hyvin Kings edustettuna tässä:
Richards
Voynov
Stoll
Corvo
Hardy

Ehkä ihan hyvä, että heillä on lakimies GM:nä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eikös Nikolai Khabibulin käynyt ihan tiilenpäitä lukemassa rattijuopumuksen vuoksi myös joskus 2011?
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kristian Huseliusta, Andreas Liljaa ja Henrik Tallinderia ainakin epäiltiin joskus nuoren naisen raiskaamisesta. Taisi olla kuitenkin niin, ettei kolmikolle tuomioita tullut. Tänne palstalle on näemmä v. 2005 avattukin ketju nimellä Rape Kronor, mutta näin mökillä ollessani en nyt lähde asiaa tarkemmin tutkimaan. Muistuipa vain tapaus mieleeni, kun tämän ketjun otsikon luin.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
- Chris Nilan, tuo entinen NHL-kaukaloiden soturi, pidätettiin vuonna 2009 hänen yrittäessään varastaa kaupasta Tommy Bahaman uimashortsit halutessaan säästää muutaman taalan. Kiinnioton yhteydessä Nilan oli vieläpä koittanut huitaista toista häntä kiinni ottanutta vartijaa.

Tästä tapauksesta muuten tarkemmin ihan mainiossa dokumentissa The Last Gladiators - löytyy mm. Suomen Netflixistä. Moneen tällaiseen uran jälkeen tapahtuneeseen tapaukseen liittyy keskustelu kaukaloväkivallasta ja sen aiheuttamista riippuvuuksista ja vahingoista. Niin myös siis Nilanin tilanteessa. Jos siis halutaan hieman keskustelua syventää, olisi ehkä hyvä pohtia mikä tällaiseen käyttäytymiseen ajaa ammattilaisurheilijoita. Ovatko juuret juniorikiekossa vai ammattilaiskaukaloiden kolhuissa. @natina tuossa jo toikin aiemmin esille mielenkiintoisen kolumin.

Tai sitten voidaan keskittyä naureskelemaan ja kauhistelemaan yksittäistapauksia...
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
OT jopa bannien uhalla: pystyykö joku lukemaan ketjun otsikon, laulamatta mielessään Judas Priestin Breaking the Law biisiä?
 
Tästä ketjusta voi selvästi päätellä, että jääkiekon pelaaminen aiheuttaa ihmisissä rikollisuuteen taipumista. Jääkiekko siis pitää ehdottomasti kieltää Suomessa, jotta vältyttäisiin tälläisiltä tapauksilta, eikä kasvatettaisi rikollisia.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Onhan se meidän oma Teemukin kunnostautunut tässä ajamalla vuonna 1999 itsensä Kalen kanssa nokkakolarin. Käsittääkseni Teemu ajoi myös tuolloin ralliautolla yleisellä tiellä 140 km:n tuntinopeutta ilman poliisin lupaa. Teemu sai sakot liikenteen vaarantamisesta. Kale ja kyydissä ollut Raipe Helminen joutuivat molemmat sairaalahoitoon. Teemu selvisi vähillä vammoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ottawa Senatorsissakin pelannut venäläispuolustaja Dimitri Filimonov kärähti rattijuoppudesta KalPa-visiitillään ja Filimonov saikin lähteä Kuopiosta takaisin Venäjänmaalle.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Ottawa Senatorsissakin pelannut venäläispuolustaja Dimitri Filimonov kärähti rattijuoppudesta KalPa-visiitillään ja Filimonov saikin lähteä Kuopiosta takaisin Venäjänmaalle.
Eikä siinä vielä kaikki. Muuan Scott Barney teki saman Saimaan rannoilla, rapiat 1.5 promillea veressä (Wikipedian mukaan 1.72).

Jere Karalahden tapaushan tänne myöskin kuuluu. NHL:n päihdetestissä kiinni pariin otteeseen, päihteiden vastainen ohjelma jätettiin käymättä ja kotoisan liigan puolella vielä pari huumausainerikosta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ketjussa mainitsemattomia tapauksia ovat ainakin:

Craig MacTavish aiheutti 1984 ketjukolarin törmäillessään autollaan humalassa ja istui tuosta vuoden linnatuomion.

Bob Probert jäi 1989 kiinni rajatarkastuksessa kuljettaessaan kokaiinia munaskuissaan ja sai myös ehdottoman tuomion. Uran jälkeenkin noita kahnauksia virkavallan kanssa oli sitten myös ja jokainen muistaa miten lopulta kävi.

Kaksikertainen SC-mestari ja neljästi All-Star-pelissä esiintynyt, 1044 NHL-ottelun veteraani, Rob Ramage sai neljän vuoden tuomion aiheutettuaan entisen NHL-puolustajan, Keith Magnusonin, kuoleman auto-onnettomuudessa.

Suomessakin HIFK:ssa ja HPK:ssa esiintynyt Billy Tibbets istui 39 kuukauden tuomion alaikäisen raiskauksesta ja töhöili ehdonalaisessa sitten lisää.

Lisäksi muistuu muutama villaisella painettu töhöily, kuten Patrick Royn riehuminen kotonaan ja Dominik Hasekin sekoaminen rullalätkäkaukalossa.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Kevin Stevens taisi kyllä olla laitahyökkääjä.
My bad, samanaikaisesti tuli jotain kautta ajateltua Scottia, joten tästä syystä puolustajan nimike.

OT jopa bannien uhalla: pystyykö joku lukemaan ketjun otsikon, laulamatta mielessään Judas Priestin Breaking the Law biisiä?
Tämähän tuossa hassunhauskassa otsikoinnissa toki oli ideanakin ;)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tulipahan kaiveltua hieman enemmänkin noista rattijuoppoilevista NHL-pelaajista, kun nyt on ajankohtainen aihe ja kyllähän sieltä noita vain löytyi vaikka millä mitalla.. Alla muutamat esimerkit, myöhemmin listaan lisää.

Ryan Malone, Tampa Bay Lightning, Huhtikuu 2014 - Ryan Malone joutui virkavallan hampaisiin huhtikuussa 2014 ajeltuaan humalapäissään Etelä-Tampassa. Poliisin pysäytettyä voimakas laituri oli hönkäissyt mittariin lukemat 1.12 & 1.16 promille, kun rajana rattijuopomukselle on 0.8. Näiden puhallusten jälkeen Malone oli kieltäytynyt puhaltamasta enää uudestaan. Lisäksi laitahyökkääjän taskusta oli löytynyt 1.3 gramman pussi kokaiinia.

Nikolai Khabibulin, Edmonton Oilers, Helmikuu 2010 - Khabibulin pysäytettiin Arizonassa 8.2.2010 tämän kaahattua mustalla ferrarillaan 45 (MPH) alueella 70 mailia tunnissa eli 72 kilometrin alueella 112 kilometriä tunnissa. Khabibulin oli lemunut pysäytyksen yhteydessä alkoholille ja hänet pidätettiin alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisesta sekä ylinopeudesta.

Chris Chelios, Chicago Wolves (AHL), Joulukuu 2009 - Chelios metsästi tuohon aikaan NHL-sopimusta Chicagolta ja edusti Chicago Wolvesia AHL:ssä. Joulukuun 28. päivä Chelios pysäytettiin alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisesta ja hän sai syytteen rattijuopumuksesta. Myöhemmin annetussa haastattelussa Chelios sanoi halunneensa saada rispektiä tiimikavereiltaan, koska tietää minkälaisia nykynuoret ovat ja että he arvostavat nykyään rokkareita ja räppäreitä jotka joutuvat pidätetyiksi alinomaan. Esimerkiksi Chelios nosti myös Patrick Kanen tapauksen, jonka jälkeen Kane kuulemma nousi kaiken kansan tietoisuuteen.

Jay Bouwmeester, Florida Panthers, Kesä 2007 - Jay Bouwmeester tuomittiin syyskuussa 2007 kesän tapahtumista 1 000$ sakkoihin ja hänet tuomittiin vuoden ajokieltoon Kanadassa. Lisäksi Bouwmeester joutui maksamaan 150$ lisäsakon. Tapahtumat siis ajoittuvat kesään 2007 jolloin vapaalla ollut poliisi kiinnitti suositun Edmontonilaisen yökerhon lähistöllä huomiota heittelehtivään autoon. Pysäytettyään Bouwmeesterin, oli J'Bo todennut konstaapelille tietävänsä itsekkin olevansa humalassa.

Mark Bell, San Jose Sharks, Syyskuu 2006 - Syyskuun 2006 alkupuolella Mark Bell vuokrasi Toyota Camry -merkkisen auton ja ajeli sillä Californiassa. Milpitasin kaupungissa sattui vastaan Stop-risteys, johon tulatessa Bell'llä oli mittarissaan nopeutta peräti 100 km/h ja tuolla voimalla hän ajoi edellä olleen pick-up auton perään sillä seurauksella, että edessä ollut lava-auto sinkoutui 15 metriä jyrkähköä mäkeä ylös ja osui lopulta puhelinpylvääseen, johon auto "kiertyi" ja näin ollen pysähtyi. Pahaksi onnekseen uhrilla ei ollut vakuutusta, ei ajokorttia ja hän sai tilanteesta lukuisia pää-, niska -ja selkävammoja. Bell lähti tilanteesta pois, mutta hänet pidätettiin noin puoli tuntia tapauksen jälkeen. Tällöin puhaltaessaan mittari oli osoittanut rajut lukemat 2.01 promille. Verikoe antoi myöhemmin lukemaksi 1.50 promillea.

Oikeudessa Bell määrättiin maksamaan uhrin kuntoutus (mukaan lukien lääkkeet ja auton kunnostus), joka nosti tilanteesta myös siviilikanteen, joka tosin myöhemmin vedettiin pois. Bell tuomittiin lusimaan kakkua puoleksi vuodeksi kauden 2007-08 päätyttyä, mutta myöhemmin tuomio vaihtui kalifornian vankilassa työskentelyksi (?) kesäkuusta elokuuhun 2008. Bell sai tilanteesta myös 15 ottelun pelikiellon NHL:ltä. Tuon jälkeen Bell omien sanojensa mukaan havahtui tilanteen vakavuudesta ja on elänyt tuon jälkeen ilmeisen alkoholitonta elämäntapaa.

Alexei Zhamnov, Chicago Blackhawks, Marraskuu 2003 - Chicago Blackhawksin kapteenina pidätyksen aikaan toiminut Zhamnov pysäytettiin maanantaina 10. marraskuuta 2003. Pysäytyksen yhteydessä tehdyn puhalluksen tulos oli tyly kun veli-venäläinen puhalsi mittariin huiman lukeman 2.14 promillea, joka on yli kaksinkertaisesti yli sallitun 0.8 promillen rajan. Syy Zhamnovin pysäyttämiselle oli yksinkertainen: Herra ei muistanut laittaa ajovaloistaan pitkiä pois päältä ajaessaan poliisiauton takana.

Peter Worrell, Florida Panthers, Kesäkuu 2002 - Entinen NHL-gooni Peter Worrell kolaroi kännissä kesäkuun 16. päivä vuonna 2002. Worrell törmäsi autollaan Jason Giorlandon kuljettamaan autoon joka oli pysähtynyt punaisiin valoihin, pakeni paikalta ja jatkoi pakoaan kunnes poliisit saivat hänet pysäytettyä. Vielä pysäytyksen jälkeenkin Worrell jatkoi valitsemaansa linjaa ja paskoi mm. poliisiauton ikkunan potkimalla sitä. Worrell sai syytteet rattijuopumuksesta, rattijuopumuksen alaisena tehdystä vahingonteosta, rikospaikalta pakenemisesta sekä vahingonteosta kiinnioton yhteydessä. Hänet tuomittiin 10 päiväksi vankilaan (vankeus tuli suorittaa Floridan kauden päätyttyä), vuodeksi ehdonalaiseen sekä hänen korttinsa pistettiin kuivumaan viideksi vuodeksi.

Tähän ei kuitenkaan pääty Worrellin tarunhohtoinen tarina, ei tosiaankaan. Joulukuussa 2004 Worrell nimittäin pysäytettiin uudestaan ja poliisin kysyttäessä hänen henkilöllisyyttään, oli Worrell ilmoittanut nimekseen entisen joukkuekaverinsa Andreas Liljan nimen. Worrell (198 cm / 107 kg) oli pysäytyksen yhteydessä kysyttäessä ilmoittanut useamman kerran olevansa Lilja (191 cm / 101 kg). Auton tarkastuksen yhteydessä löytynyt Worrellin passi kuitenkin paljasti herran oikean henkilöllisyyden. Worrell sai syytteet ajoneuvon kuljettamisesta ilman lupaa sekä haitanteosta kiinniottotilanteesta ei-väkivaltaisesti.

Sergei Fedorov, Detroit Red Wings, Syyskuu 2001 - Fedorovin kuljettama ajoneuvo pysäytettiin tämän ajettua punaisia päin risteyksessä. Fedorov puhallutettiin tilanteessa ja hän puhalsi mittariin 0.90 promillea. Myöhemmin Fedorov todettiin oikeudessa syylliseksi lievään rikkomukseen (tuolloin raja taisi yhdysvalloissa olla siis 1.00 promillea) ja hänet tuomittiin ehdolliseen, jonka hän suoritti 100 tunnin yhdyskuntapalveluna. Lisäksi Fedorovin piti maksaa sakot ja oikeudenkäyntikulut.

Craig MacTavish, Boston Bruins, Tammikuu 1984 - Tammikuussa 1984 MacTavishin, tuolloisen Boston Bruinsin hyökkääjän, kuljettama auto osui Kim Radleyn kuljettaman auton perään sillä seurauksella, että Radleyn auto luisui tieltä ja osui pylvääseen. Radley menetti tilanteessa tajuntansa ja kuoli viisi päivää myöhemmin sairaalassa saamiinsa vammoihin.

Oikeudessa MacTavish tuomittiin ajoneuvolla tehdystä henkirikoksesta alkoholin vaikutuksen alaisena vuodeksi vankeuteen MacTavish vapautui vankilasta Toukokuussa 1985, jonka jälkeen hänen sopimuksensa Boston Bruinsin kanssa purettiin ja myöhemmin hän siirtyi Edmonton Oilersin riveihin, jossa voitti vielä mm. kolme Stanley Cupia.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kaikkien aikojen paras tummaihoinen jääkiekkoilija Grant Fuhr tunnettiin hienon peliuransa lisäksi huumeongelmastaan, jonka takia NHL hyllytti hänet 59 ottelun ajaksi kaudella 1990-91. Tuomioistuimesta ei tietääkseni tullut rangaistusta, mutta kokaiinin käyttö(johon Fuhr syyllistyi) on päivänselvä rikos.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja jos noihin huumausaineiden käyttörikoksiin mennään, on mm. Theoren Fleury peliuransa aikana syyllistynyt varsin säännölliseen lain rikkomiseen huumehöyryisten mutta aivan älyttömän hyvin siitä huolimatta sujuneiden pelivuosiensa aikana.

Kirjastaan lisää hurjia tarinoita esim. vieraspelireissuilta, kun pienikokoinen huippujääkiekkoilija suuntaa jonnekin Chicagon tai Detroitin synkimmille kujille todellisiin huumeluoliin etsimään kamaa yön pimeydessä. Siellä sitten kohtalaisen epämääräisessä seurassa kamaa nokkaan ja mihin vaan ja loppuyö huorien kanssa hotellihuoneessa, seuraavana päivänä nukkui krapulansa pois heräten hiljalleen matsia varten. Ei kun jäälle nakuttamaan joku 2+2 ja siitä taas lennolle nukkumaan matkalla kotiin tai uuteen kaupunkiin.

Tätä tyyliä pitkin uraa, saldona yli 1000 pistettä NHL:ssä ja paikka kaikkien aikojen huippujen kategoriassa jne. Uskomatonta touhua ja saattoi olla aavistuksen verran kuluttavia vuosia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös