Brad Lambert – 15-vuotias liigadebytantti

  • 148 746
  • 641
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikään mopo ei ole lähtenyt käsistä vaan ihan terve järki ohjaa päätöksentekoa. Ainoat jotka tätä ei näytä ymmärtävän ja joilla homma menee tunteisiin, on HIFK:n fanit.

Mun kohdalla ei ole välttämättä kyse siitä. Sen verran monta kautta, pelaajaa ja faijaa olen koutsatessani nähnyt.. myös Lambertit
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mikään mopo ei ole lähtenyt käsistä vaan ihan terve järki ohjaa päätöksentekoa.

Tervettä järkeä lieneekin pompotella 16 vuotiasta lasta joukkueesta toiseen ja samalla totuttaa hänet siihen ajatusmalliin, ettei peliaikaa tarvitse ansaita vaan isi hoitaa ehdot sopimusneuvotteluissa.

Olen kyllä helvetin tyytyväinen, ettei mihinkään sanelupolitiikkaan lähdetty mukaan. Eri asia jos menneen kauden näytöillä voisi jotain vaatia, mutta poikahan oli aikuisten tasolle täysi raakile eikä tilanne tule yhdessä kesässä pelkästään kaurapuurolla muuttumaan siihen pisteeseen, että vakiopaikkaa liigamiehistössä voisi pitää millään tavalla selviönä.
 
Viimeksi muokattu:

theZ

Jäsen
Ongelma lienee juurikin se, että Lambertit itse ovat tarpeeksi älykkäitä tietääkseen pojan tarvitsevan pelitason ja minuutit.

Ja sitten osaavat vaatia sitä ja etsivät sen tarvittavan tason.

HIFK:lla eri prioriteetit.

Mikään mopo ei ole lähtenyt käsistä vaan ihan terve järki ohjaa päätöksentekoa. Ainoat jotka tätä ei näytä ymmärtävän ja joilla homma menee tunteisiin, on HIFK:n fanit.

Varmasti joillakin IFK-faneilla Lambertin toiminta menee tunteisiinkin mutta ihan perustellusti tuota seuroista toiseen pomppimista ja tuoreimman "siirron" perusteluita voi kyseenalaistaa. Jääkiekkohistoria tuntee monia pelaajia joilla on ollut liian kiire jonnekin. Jesse Joensuut ja monet muut ovat jälkikäteen tuota kiirettä harmitelleetkin. Liian usein halutaan liian paljon ja liian nopeasti eikä pelaaja lähipiirineen ole monestikaan kovin hyvin kartalla siitä, mikä on omalle kehitykselle parasta.

Lambert on vielä todella nuori. Jos miettii kautta 2020-21 ja vertaa muiden suomalaisten huippujen tasoa suunnilleen vastaavassa iässä eli kaksi vuotta ennen varauskesää niin aika kovat on vaatimukset Lambertin leirillä. Sebastian Aho pelasi Lambertin ensi kautta vastaavalla kaudella kolme peliä Liigaa tehoilla 0+1 ja muuten A-junnuissa. Teuvo Teräväinen ei pelannut tuossa vaiheessa yhtään liigapeliä vaan pääosin A-junnuissa. Patrik Laine pelasi kuusi liigapeliä 0+1 ja muuten kausi meni pääosin Mestiksessä missä 36 peliin syntyi tehot 5+7. Miro Heiskanen pelasi A-junnuissa 30 peliä tehoilla 4+11 ja kävi seitsemän peliä pelaamassa B:täkin. Fyysisesti vähän valmiimpia pelaajia olivat Mikko Rantanen joka pelasikin Liigaa 37 peliä tehoin 4+5=9 ja 32 ottelussa 7+9=16 nakutellut Sasha Barkov. Vuoden päästä draftin kärkeen povattu Aatu Räty pelasi päättyneellä kaudella 12 peliä Liigassa tehoin 2+2 ja fysiikka loppui etenkin loppukaudesta täysin kesken. Rädyn tämä kausi vertautuu Lambertiin melko hyvin kun molemmat ovat nimenomaan loppuvuodesta syntyneitä ja Lambert aika lähelle tasan vuotta nuorempi.

On erittäin epätodennäköistä, että Lambert on menestyvässä joukkueessa kärkiketjujen pelaaja. Nyt kun tuollaista statusta Lambertin leiristä havitellaan niin siinä laitetaan seuratkin aika ikävään välikäteen kun pitäisi pitää auki kärkiketjujen paikkaa juniorille jolla kaiken järjen mukaan taso ei vielä riitä siihen rooliin mihin hän haluaisi. Tuolla asenteella kun ollaan liikenteessä, niin korostuu selvästi riski siihen, että jos taso ei riitä pelaamaan illasta toiseen Liigassa hyvällä tasolla niin sitä ei uskalleta myöntää itselleen. Lambert on niin lahjakas, että jos saa kärkiketjuissa ja ylivoimalla pelata isoja minuutteja, niin nuo Barkovinkin tehot jäävät varmasti taakse helpostikin. Ihan hyvin voidaan puhua 30-40 pisteen pelaajasta. Silti ei ole mikään itsestäänselvyys että se täysi kausi Liigassa olisi paras vaihtoehto pelaajan kehitykselle vaikka pisteitä näennäisesti tulisikin.

Kaiken järjen mukaan jos Lambert kärkiketjujen peliaikaa Liigassa ansaitsee, niin sitä olisi saanut ihan IFK:stakin. Jos lähdön taustalla on huonot treenit, heikko valmennus ja sitä kautta kehityksen osalta heikko arki niin tilanne on eri, mutta mediaan annetut kommentit sekä Lambertin että IFK:n leireistä eivät viittaa tähän. Valitettavasti näyttää siltä, että se mopo on tosiaan lähtenyt käsistä. Ainakaan tuon skenaarion pohtiminen ei vaadi mitään IFK-laseja. Toivotaan että Lambert pystyy olemaan rehellinen itselleen oman tasonsa suhteen. Jokainen yksilö on erilainen mutta muiden talenttien arkea läheltäkin nähneenä realismia on arvioida ettei Lambertin kehityksen osalta paras vaihtoehto ole pelata isoja minuutteja illasta toiseen Liigassa kärkiketjuissa. Ilmaisen tässä huoleni erittäin lahjakkaan pelaajan kehityksen kohdalla siltä osin, että pelkään ettei Lambert uskalla mennä "häntä koipien välissä" Mestikseen tai A-junnuihin jos esim. fysiikka ei illasta toiseen Liigaa isoilla minuuteilla pelaamista kestä. Ihan hyvää uraa Aho, Laine, Heiskanen, Barkov, Teräväinen, Rantanen jne. ovat rakentamassa itselleen vaikka ei tuossa iässä vielä illasta toiseen Liigassa kärkiminuutteja veivattukaan etenkään heti kauden alusta. On tässä ymmällään ihan järkevilläkin perusteilla moni kiekkoa aktiivisestikin seuraava IFK:n ulkopuolellakin. Tietysti Lambertin omasta urastahan tässä on kyse joten tehkööt miten parhaaksi näkee. Turha vaan yleistää että kaikki jotka eivät ratkaisuja perusteluineen ymmärrä olisivat IFK-faneja. En luokittele itseäni missään nimessä IFK-faniksi mutta olen silti sitä mieltä että turhan suurella todennäköisyydellä mopo keulii nyt. En jaksa myöskään uskoa, että olisi kovin järkevää juniori-ikäisenä hyppiä organisaatiosta toiseen vuosittain mutta ehkä tuo oli osa erehtymättömän Lambertin klaanin loppuun hiottua ja optimoitua strategiaa käydä pelaamassa vuosi tässä välissä IFK:ssa.

Pelaajalle toivon kaikkea hyvää ja toivotaan ettei tarvitse jälkikäteen harmitella sitä, että nuorena oli liian kiire edetä urallaan. Nimimerkkiä @Henkka olen pitänyt ja pidän tuosta näkemyksestä huolimatta ihan järkevänä kiekkomiehenä joten vähän ihmetyttää tuo kommentti kun tässä casessa on aidosti ennusmerkkejä ilmassa ettei terve järki ole se mikä päätöksentekoa ohjaa. Tietysti riippumatta Lambertin ensi kauden pelipaikasta hän tulee varmastikin NHL:ssä tulevaisuudessa nakuttelemaan pisteitä mukavaan tahtiin eikä tässä siitä olekaan täysin kyse.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
H
Huhujen mukaan 34 game-wornia ollut tilauksessa. Vain 7 meni perille. Surullista.

Vain 34? No se onkin tosiaan surullista. Olisin luullut että olisi herättänyt enemmän kiinnostusta.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Olisi toki ollut mukava seurata kaverin kehittymistä IFK-paidassa. Mutta kuten tähän aiemmin kirjoittelin, omat tietolähteeni kertoivat jo alkuvuodesta että sopparin optiovuodet ovat pelaajan optioita, ja Lambertien toimintaa ohjaa 100% se, minkä kokevat olevan parasta tulevan uran kannalta. Eivät nämä mitään salaisuuksia ole kai olleet.

Itse haluan nähdä IFK:ssa pelaajia, jotka haluavat pelata nimenomaan IFK:ssa. Miten todennäköistä tämä on nykyään, en tiedä. Mutta esim. M.Karjalainen totesi haastattelussa, että kun IFK oli yhteydessä se oli sillä hyvin pitkälti selvä.

Ymmärrän että vaikkapa ennen viime kautta Turusen kanssa on käyty neuvottelua ja ehkä annettu lupauksia siitä mikä rooli tulee olemaan. Vielä paremmin ymmärrän sen, että kaverille jonka näytöt miesten tasolta ovat 0+2 ei vastaavaa roolia voida luvata. Suoraselkäistä toimintaa, IFK!

Ja tämähän kertoo myös siitä, että Lambertit tietävän IFK:lla olevan niin kova nippu ensi kaudeksi, että kärkiketjuihin on vaikea murtautua ;)
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Jos et osannut Lambertin kommenteista lukea rivien välistä syytä, vaikka se tuli hyvin selvästi esille, niin joko Tobbarin lausuntojen jälkeen uskot?
Olisi pitänyt osata lukea rivien välistä ennen kuin kommentti oli edes julkaistu? Ja kommentti on tässä: Oli epätodennäköistä, että IFK olisi antanut tulevalle kaudelle sellaisen mahdollisuuden, jossa olisin voinut ansaita kärkiketjujen roolin.
Totuuden tunnistaminen on varsin helppoa niille, joille kiista tilanteessakin on vain yksi osapuoli, yksi näkemys.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Ystävät hyvät. Siellä toisella puolen on vielä ihan teini-ikäinen pentu, joka ilmeisesti näitäkin juttuja valitettavasti lukee.
 
Viimeksi muokattu:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tässä yön yli nukuttua ja luettua Jukka Jalosen muppet show artikkeli niin ei kyllä ymmärrys oikein riitä tähän kuvioon.

Ross Lambert ilmeisesti toimii myös Bradin agenttina? Vastapuolella on sitten entinen pelaaja-agentti. Menikö Ross nyt all-in Salmelaisen pöytään?

Jotenkin ymmärtäisin muuvin jos olisi heti ilmoitettu mihin siirtyy. Nyt sitten mietitään missä sitä kiintiö roolia on liigassa tarjolla. Väittäisin ettei missään. Kukaan ei myöskään tule näiden liikkeiden jälkeen tekemään mitään pätkä sopimusta pelaajan kanssa. Suora 2-vuotinen pahvi niin sijoitukselle saa sitten vastinetta ainakin kasvattajarahan muodossa. Ja ei tämä varmasti iFK:ssa olisi se raha ollut kynnyskysymys, monessa muussa liiga seurassa saattaa olla.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Mun kohdalla ei ole välttämättä kyse siitä. Sen verran monta kautta, pelaajaa ja faijaa olen koutsatessani nähnyt.. myös Lambertit
@Henkka Ykkössentteri käsittääkseni toiminut viimeaikoina naapurin palveluksessa niin en ihan puhtaana fanipoika näkemyksenä tätä ottaisi.

Erikoista että isä haluaa ensin pojan kovimpaan mahdolliseen paikkaan ettei saisi mitään ilmaiseksi ja nyt sitten pitäisi vuoden jälkeen antaa jo lupauksia peliajasta. Kyllä Lambertit varmasti Liigasta ne lupaukset myös tulevat saamaan, ei siinä mitään. Ihmettelen kyllä kun IFK:lla ei ensi kaudeksi sentteriosasto kovin kummoiselta näytä etteikö tuosta olisi näytönpaikkoja ja pelejä kertynyt esim. 30-40 kpl. Sallisen joutuessa taas keskelle niin laidassakin olisi ollut tilaa. EDIT: Pikkarainenhan peluutti Lambertia ne pelit mitkä Liigassa veti nimenomaan tulosyksiköissä. En usko että kiekottomanpelaamisen erikoismieheksi neloseen jämäminuuteille olisi tulevaisuudessakaan laittanut.

Lambertille onnea ja menestystä jatkoon. Pidätän oikeudet vetää tämän takaisin jos kiskoo jotain Tappara/Kärpät/Lukko nuttua niskaansa. Omat arvaukseni Liigan sisällä ovat Ilves ja Pelicans.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Lambertin ratkaisun jättää IFK voi asettaa kyseenalaiseksi ilman tunteiluakin. Ainakin minulle on jäänyt kuva, että IFK:lla oli hyvinkin selvä toimintasuunnitelma, jossa Lambert saa mahdollisuuden näyttää ja ansaita ihan niin ison roolin kuin rahkeet riittää. Pari vuotta vanhempi Lundell on juuri elävä esimerkki tästä.

Toivottavasti Bradille löytyy oikea paikka, koska NHL-seuratkin alkanevat jo ihmettelemään, mistä on kyse, jos Lambertit ovat taas ensi kesänä siirtymässä toiseen seuraan.

Pelaajat kehittyvät tuossa iässä todella nopeasti, mutta jokainen Lambertin kaksi kotiottelua nähnyt ymmärtää, että matka Liiga-pelaajaksi oli ainakin vielä talvella pitkä.
 
Viimeksi muokattu:

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tähän flashbackinä viime kesäinen juttu Lambertin lähdöstä Lahdesta:
Lamberteilla meni sukset ristiin Juhamatti Yli-Junnilan kanssa, joka oli valmentanut Bradia B:ssä ja nimitettiin tälle kaudelle Pelicansin A:n valmentajaksi

Iltasanomissa hyvä juttu näistä nykyajan egopelaajista. Ehkä IFK:n olisi pitänyt ymmärtää jo viime vuonna, että tämä kaveri tulee olemaan ongelmallinen, kun sukset oli mennyt Lahdessakin ristiin organisaation kanssa. Taitaa kaveri luulla itsestään liikoja, tervemenoa.

 
Viimeksi muokattu:

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Todella huojentavaa kuulla, että haluaa edustaa tästäkin huolimatta jatkossa Suomea.

Mitä väliä sillä on? Taitaa kundin ura tyssätä ennen sitä jos ei työnteko ja pelipaikan ansaitseminen kiinnosta. Tuskin mikään muukaan organisaatio levittää pojulle punaisen maton suoraan ykkösketjuun.

No on se siinä mielessä silloinkin kolaus, että tällöin Lambert taustajoukkoineen arvostaa junnuliigan paremmaksi kehittymisalustaksi kuin kotimaan Liigan. Toki tällöin se ei ole pelkästään kolaus HIFK:lle vaan ihan koko Liigalle...

Ei yksi ylimielinen junnu taustajoukkoineen aiheuta yhtään mitään kolausta kellekään. Korkeintaan itselleen. Veikkaan, että muutkin oppivat varomaan tällaista tuuliviiriä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ei yksi ylimielinen junnu taustajoukkoineen aiheuta yhtään mitään kolausta kellekään. Korkeintaan itselleen. Veikkaan, että muutkin oppivat varomaan tällaista tuuliviiriä.
Jotenkin tuntuu että poika itse haluaa vain treenata ja pelata. Faijansahan sen HIFK:n oli valinnut. Sanoo mitä käsketään. En itse vielä lyö junnuun ylimielisen leimaa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuten aikaisemmin mainitsin, minusta kaikki viittaa siihen, että ongelmien lähteenä on isä Lambertin ja IFK:n organisaation väliset suhteet. Toivottavasti Brad pelaa Suomessa myös ensi vuonna tästä huolimatta.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Kuten aikaisemmin mainitsin, minusta kaikki viittaa siihen, että ongelmien lähteenä on isä Lambertin ja IFK:n organisaation väliset suhteet.

Siis ne homeiset suomenruotsalaiset?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos olisin pelaajahankinnoissa vastaava henkilö seuraavassa seura-organisaatiossa, johon Lambert taustatiimeineen haluaa liittyä mukaan, miettisin hyvin tarkasti, onko heidän tulonsa hyvä ratkaisu joukkueen menestymisen kannalta. Mutulla sanon, mutta vaikuttaa siltä, että Team Lambertille tulevan seuransa pärjääminen joukkueena on sivuseikka ja selkeä pääpaino on pojan yksilökehityksessä. Ottaisinko seurapomona tällaisen häiriötekijän joukkueeseeni tyylillä high risk low reward?
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Mielummin sata homeista suomenruotsalaista, kuin yksi voissa paistettu ryssä.

Totta kai. Varmistelin vaan että viittasiko @blue line IFK:n organisaatiolla näihin aiemmin mainitsemiinsa homeisiin suomenruotsalaisiin, vai puhuuko nyt jostain muusta.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Olisi toki ollut mukava seurata kaverin kehittymistä IFK-paidassa. Mutta kuten tähän aiemmin kirjoittelin, omat tietolähteeni kertoivat jo alkuvuodesta että sopparin optiovuodet ovat pelaajan optioita, ja Lambertien toimintaa ohjaa 100% se, minkä kokevat olevan parasta tulevan uran kannalta. Eivät nämä mitään salaisuuksia ole kai olleet.

Itse haluan nähdä IFK:ssa pelaajia, jotka haluavat pelata nimenomaan IFK:ssa. Miten todennäköistä tämä on nykyään, en tiedä. Mutta esim. M.Karjalainen totesi haastattelussa, että kun IFK oli yhteydessä se oli sillä hyvin pitkälti selvä.

Ymmärrän että vaikkapa ennen viime kautta Turusen kanssa on käyty neuvottelua ja ehkä annettu lupauksia siitä mikä rooli tulee olemaan. Vielä paremmin ymmärrän sen, että kaverille jonka näytöt miesten tasolta ovat 0+2 ei vastaavaa roolia voida luvata. Suoraselkäistä toimintaa, IFK!

Ja tämähän kertoo myös siitä, että Lambertit tietävän IFK:lla olevan niin kova nippu ensi kaudeksi, että kärkiketjuihin on vaikea murtautua ;)
Toivotaan, että on niin kova nippu. Sinne toki on matkaa ja kyllä Lambert olisi kisannut junioripaikoista ja kirkkaasti hakannut meidän kuutosnelikon (T-Å-K-P). Mutta ei yksi pääsky kesää tee eikä sota yhtä miestä kaipaa.
 

Ukko16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs
Ymmärryksni perusteella Lambertille CHL on vaihtoehto sen vuoksi, että isän kotiprovinssista Saskatchewanista on tulossa monta noita CHL Import Draftin alkupäässä valitsevia joukkueita. Varattuun CHL joukkueessen meneminen on täysin vapaaehtoista, mutta ymmärtääkseni jos saskatchewanilainen joukkue Lambertin valitsisi, menisi Brad CHLään pelaamaan. Muuten ilmeisesti Suomen sisällä siirtyisi. Tämä Draft järjestetään yleensä kesä-heinäkuun vaihteessa, ja ilmeisesti tällöin Lambert(it) päättää ensi kauden osoitteen.
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Aika näyttää tekikö Lambert oikean valinnan lähtiessään muualle. Nyt julkaistusta lehtijutuista ei voi päätellä oikein muuta kuin sen, että Hifk ei Team Lambertin mielestä ollut jatkoa ajatellen paras ratkaisu. Ymmärrän kyllä aika hyvin heidän näkemyksen, mikäli he katsovat että kehityksen kannalta paras ratkaisu on miesten pelit. Hifk tuskin pystyi lupaamaan varmaa pelipaikkaa liigajoukkueesta, jonka jälkeen vaihtoehtoina olisi a-junnut tai mestis susirajalla.

Jos vertaa esim. Pelicansiin niin okei sukset ovat ristissä Pelicansin a-junnujen suuntaan. Mutta samalla talousalueella on sentään yhteistyöseura Peliitat. Näin Lambert voisi olla Niemelän valmennuksessa, mutta pelata Peliitoissa jos peliaikaa ei Pelsujen liigajoukkueesta löydy. Tämä omasta mielestäni paljon parempi kuvio kuin Hifk:n tarjoama paketti.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Mulla hieman sellainen suhtautuminen Lambertiin, että ei voi olla "ikävä" sellaista jota ei ole edes "tuntenut". Hyvä junnuhan tuo varmasti on, mutta jotenkin itselläni on sellainen mielikuva, että LAMBERT on hänelle suurempi asia kuin joukkue. En siis tiedä, mutta minäminä voi tuottaa jossain vaiheessa vaikeuksia joukkuepelissä ? Niinpä kaverin lähtö on meikäläiselle aika yhdentekevä asia. Nämä siis vain mutuja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös