Boston Bruins 2021–2022

  • 68 645
  • 271

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Bergeronilla oli harjoitusten osalta taas klassinen "maintenance day". Cassidyn mukaan kapteeni on kuitenkin taas huomenna mukana remmissä. Jotenkin huolestuttavaa, että kaveri tarvitsee näin verkkaisella pelitahdilla jo taukoa harjoituksista.. Eipä tuosta tosin tiedä yhtään mistä on kyse, vai onko yhtään mistään. Tulevaisuus näyttää.

Bergyllä tuli tarvis ottaa päivä ommoo lommoo ja kelailla "Vintage Bergeron PP Goals"-videot kaikessa rauhassa läpi ihan vain muistin virkistämiseksi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Taylor Hall
Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää. Joskus maalitekoon tarvittiin paikoillaan oleva maali tai suunnilleen suorassa linjassa olevat reput.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Jacobsia ei näköjään paljoa kiinnosta mitä seurassa tapahtuu kunhan tilille tulee rahaa.

Kyllähän tämä nyt on jokaisella hiukankin pidempään Bruinsia seuranneella tiedossa ollut. Mukavahan se silti on aina saada lisävahvistuksia asialle.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Rick Westhead on jakanut erilaisten NHL-pomojen lakimiehille antamia lausuntoja ja Jeremy Jacobsin vastaukset joihinkin kysymyksiin ovat... mielenkiintoisia. Jacobsia ei näköjään paljoa kiinnosta mitä seurassa tapahtuu kunhan tilille tulee rahaa.

Jep, tämä Bruinsin kannattaminen on semmoista "omistajasta huolimatta"-hommaa. Ollut tiettävästi sieltä vuodesta seitkytjotain.
 

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Ei ihan sellainen kauden alku, kun olisi toivonut. Näillä mennään eteenpäin. Toisaalta mm. Tampalla on meitä vain kolme pistettä enemmän yksi ottelu enemmän pelattuna. Kootaan sitten jotain sekalaista ajatuksen virtaa alkukaudesta.

Tehot ovat jälleen kerran aivan liikaa yksin ykköskentän varassa. Olisin valmis laittamaan vaikka Smithin kokeilemaan Bergyn ja Marchyn kanssa, niin saataisiin ukko hereille tähän kauteen. Pasta jakaisi tehoja kakkoskenttään, missä ainoastaan Hall tuntuu saavan mitään aikaan, mutta jää niin kovin yksin. Tällä hetkellä ykkönen raahaa todella raskasta rekeä perässään niin hyvin kuin pystyy. Alakentistä esimerkiksi DeBrusk jatkaa samaa taaperrusta kun viime kaudella. Mies vaikuttaa huonokuntoiselta, eikä useinkaan pelaa tilanteita sydämellä loppuun asti. Ne peristeiset rushit mitä mieheltä totuttu näkemään eivät yleensä johda mihinkään eikä niissä ole mitään ideaa. Tykkään Jaakosta, mutta alkaa kärsivällisyys loppua. Näytönpaikkoja mies on saanut aikojen saatossa valtavasti ylempääkin, joten sen taakse ei voi mennä. Uusi alku uudessa joukkueessa?

Pakistolla (miinus McAvoy) tulee liikaa ohipelejä, joka näkyy karusti lopputuloksissa. Viime pelissä Carlo ja Gryz säätivät turhan monta kiekonmenetystä. Forbortilta myös peli, jossa saapui työpaikalle muttei töihin. Yksi top 4 pakki tuohon menisi ja sellaisen perässä usean huhun mukaan ollaankin. Saas nähdä. Ennen paniikkihankintaa pitäisi saada kaikille jokailtainen suorittamisen taso samalle tasolle, kuin McAvoylla. Kuten Cassidy osuvasti sanoi, niin joka ilta ei voi luottaa siihen, että McAvoy hoitaa ylivoimat, alivoimat ja puolet 5 vs 5:stä.
Meillä on yksi aivan eliittitason puolustaja kaikilla osa-alueilla McAvoyssa. Carlo on todella solidi kakkosparin puolustava puolustaja (eikä viimeyön ohipeli sitä muuta), mutta herroilla Grzelcyk/Reilly/Forbort/Clifton kaikilla on isoja puutteita jossakin osa-alueessa.

Nosek on selvä upgrade Kuralyyn ja Wagneriin, vaikka molemmista pidinkin. Haula hakee edelleen askelmerkkejä lupaavasta pre-seasonista huolimatta. Katsomissani matseissa tekeminen ollut todella väkinäistä ja viimeistelyistä puuttuu terävyys. Tähän asti uusista hankinnoista isoin pettymys, mutta olen tyytyväinen jos Haula osoittaa myöhemmin meikäläisen erehtyneeksi.

Folignoon en ota vielä kantaa, kun mies on lasaretissa ollut sen verran. Sen miehen tekemisen vaatimustaso tiedetään ja aika näyttää miten sopeutuu Bruinsin pelikirjaan. Tuloksentekokentissä ukon ei mielestäni silti pitäisi joutua suorittamaan, vaan tuoda kolmosesta tulitukea, johtajuutta ja kovuutta.

Palaan myös jälleen paljon pohdittuun kysymykseen: riittääkö Charlie Coyle kakkosen keskelle? Otanta tältä kaudelta on pienehkö, mutta toistaiseksi edelleen ei ja tuolla on Krejcin mentävä aukko. Tai sen Hertlin. Näennäisesti mies selvästi tekee sen mihin pystyy, mutta jalka on todella raskas.

Tällä hetkellä meidänkin divisioonassa sen verran kovia jengejä, että playoff-paikasta taisteltaessa nämä alkukaudentappiot voivat käydä kalliiksi myöhemmin ja jäädääb kokonaan ulos. Tietty normiolosuhteissa Bruinsin rutiinisuorituksenkin tason pitäisi riittää playoff-paikkaan, mutta saa nähdä.
 
Samanlaisia ajatuksia täälläkin, mitä tuossa ylemmässä viestissä käydään läpi.

Coylesta ei ole kakkossentteriksi jos halutaan olla aidosti contender. Minkäslaisella paketilla se Hertl liikahtaa San Josesta? Bostonin treidi assetit on nähdäkseni aika vähissä. Top 4 pakisto kaipais myös vahvistusta, mutta mistä ja millä ihmeen vastineella?

DeBrusk taitaa olla se pelaaja joka tuolta lähtee, jos/kun joku lähtee. Hänellä on kuitenkin vielä jonkunlainen treidiarvo vaikka pari viime kautta ollutkin aika unista tekemistä. Eipä Bruinssilla kertakaikkiaan ole antaa mitään kovin erikoista vaihdossa, ehkä NHL:n huonoin "prospect pooli". Pickeistä tuskin Boston haluaisi luopua, mutta tämä lienee pakollista, koska niitä pelaajia ei tosiaan vaan ole jolla olisi joku treidiarvo.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, JYP ja Leijonat
Alkaa olemaan joo ne "itku pitkästä ilosta" -hetket käsillä.
Tällä kaudella vielä pleijarit ehdottomasti tavoitteena, mutta aika seppä saa olla jos joku tästä vanhenevasta joukkueesta tekee vakio playoffs joukkueen seuraavaksi viideksi vuodeksi. Pakko on välillä tankata ja sit taas uusiksi. Red Wingsin esimerkillä!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihastunut katse pukukopin suihkussa
Bruins on aloittanut ihan hyvin, maalivahtipeli on vähän sakannut. Joitain asioita en ymmärrä ja keskeisin niistä on toimiston ylireagoiminen viime kevään Isles-sarjaan.

McAvoy - Grzelcyk on maaliodottamaprosentissa liigan dominoivin pakkipari sen reilun kauden, mitä ovat yhdessä pelailleet. Ymmärrn teoriatasolla toimiston ajatuksen hankkia Forbortin tyylinen pelaaja yleensä ja myös kokeilemaan McAvoyn vierelle erityisesti. Kait tuota pään seinään takomista voi runkosarjan katsoa. Silti jos vetoa pitäisi lyödä, niin ennemmin sen puolesta, että Grzelcyk oppii kestämään pudotuspelien fyysisyyttä puntin tutisematta kuin että Forbortista kasvaa ykkösparin pakki menestyvään joukkueeseen. On myös enemmän kuin vähemmän todennäköistä, että Bruins ei parina seuraavana keväänä tule kohtaamaan Islesiä eikä muutakaan yhtä fyysistä joukkuetta.

Ottaen huomioon sen, kuinka vaikea NHLssä on löytää talenttia ja muuttaa joukkuetta, niin fiksaatiot aidan toisen puolen vehreydestä eivät yleensä johda mihinkään hyvään. Pelech - Pulock on ihana pakkipari, mutta Bruinsilla ei sellaista ole, sellainen on mahdotonta hankkia ja lisäksi Bruinsilla on hyvä puolustus, jolla vaan on vähän eri vahvuudet. Pitäisi keskittyä enemmän repimään enimmät irti siitä talentista mitä on sen sijaan, että haikailee muuta.

Lisäksi Bruinsin suurin ongelma on sentteriosastolla, eikä puolustuksessa. Johdonmukaisuuden vuoksi Studnickaa voisi ajaa sisään kuten Forbortia. Ehkä Krejci palaa ja pelastaa, mutta jos ei, niin kesähankinnat Haula ja Foligno eivät edes yhdessä ja miesylivoimalla ole sitä mitä tarvittaisiin ja mitä Hertl todennäköisesti olisi.

Jos siellä toimistolla nyt ollaan vakuuttuneita, että pitää olla toisin, niin sitten ratkaisut sen mukaan, eikä puolivillaisia yritelmiä.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Vahvasti ollaan oltu kyllä ykkösen varassa tälläkin kaudella. Nimiä kun katselee, niin tuossa on mielestäni kaksi hemmetin hyvää kolmosketjua tai kaksi kohtalaista kakkoskenttää. Sitten esimerkiksi Nosek on riittävän hyvä nelosketjun pelaaja ihan mestarijoukkueessa asti. Palaset tuossa pitäisi olla kunnossa, mutta ne eivät ole vielä loksahtaneet paikalleen. Tämä varmasti onnistuu helpommin, kun päästään pelaamaan säännöllisesti pidempään niin, että kaikki ovat kunnossa. Nyt tulee tällaisia ihmeellisiä viiden päivän pelitaukoja.

Alkukausi tuloksellisesti hieman heikko, mutta ei Bruins ole hävinnyt kuin Phillylle, Edmontonille, Floridalle ja Carolinalle. Kolme viimeistä on ihan huippujoukkueita sarjassa ja Phillyä vastaan voitto olisi ollut ansaittu.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Yöllä Coyle teki kuitenkin kaksi maalia. Pitkään toki meni ekassa ja tokassa erässä niin, että tilanteita saivat vähemmän yllättäen aikaan vain ykkösketju, McAvoy ja silloin tällöin Hall. Habs puolusti hyvin ja Armialta hyvä rannari, mutta tuo peli piti tietenkin ehdottomasti voittaa ja homma hoitui pienen alkukankeuden jälkeen aika selkeästi. McAvoyn toinen tuli ylivoimalla, joka sekin oli pitkään pelissä aika onnetonta. Ylivoima tosin silti yhä liigan kuudenneksi parasta.

Kyllähän sitä pari varausvuoroa voisi uhrata, että oltaisiin tällä hyvällä rungolla vielä kerran kunnon contendereita. Ei se älyttömiä vaatisi, jos pelitavan ja puolustuksen saa hitsattua yhtä tiiviiksi kuin kultavuosina.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Alkukausi tuloksellisesti hieman heikko, mutta ei Bruins ole hävinnyt kuin Phillylle, Edmontonille, Floridalle ja Carolinalle. Kolme viimeistä on ihan huippujoukkueita sarjassa ja Phillyä vastaan voitto olisi ollut ansaittu.
Noissa tappiollisissakin otteluissa Boston on näyttänyt kyllä hyvältä, mutta tehot ovat jääneet piippuun. Floridaa vastaan ja olikohan Carolina ottelussakin ensimmäinen erä oli suvereenia dominointia. Loput jäi kyllä näkemättä, mutta onhan tässä nipussa potentiaalia. Ullmarkin iso sopimusta en kyllä tajua, Rask kunhan tulee takaisin niin mitä virkaa tällä rentalilla on rosterissa, ei yhtään mitään. Liian hyvälle on totuttu molareiden osalta kun nykyään menee paljon maaleja jotka Rask poimii tasaisesti pois.
Hall tosiaan väläyttelee, mutta ei ole saanut ihan kaipaamansa tukea ketjukavereilta.
Ai niin McAvoy tehnyt viimeiseen 7 otteluun peräti 4:ssä vähintään kaksi pistettä. Hyökkäävämpää roolia aseteltiin täksi kaudeksi ja so far so good!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihastunut katse pukukopin suihkussa
Vähän ihmeellinen tämä Bruinsin kalenteri, kun joukkue pelaa kaksi ottelua viikkoon, mutta peräkkäisinä päivinä.

Sabresia vastaan helppo rutiinivoitto, ensi yönä Rangers. Onneksi myös Rangers pelasi viime yönä.

Pelaaminen on ihan helmikuuta jo marraskuussa, mikä voi olla hyväkin. Coyle on piristymään päin pisteiden valossa, mutta ei tuo yleistekeminen kyllä luottamusta edelleenkään herätä.
 

Ralph

Jäsen
Vähän ihmeellinen tämä Bruinsin kalenteri, kun joukkue pelaa kaksi ottelua viikkoon, mutta peräkkäisinä päivinä.

Sabresia vastaan helppo rutiinivoitto, ensi yönä Rangers. Onneksi myös Rangers pelasi viime yönä.
Ei pelata peräkkäisinä päivinä. Tänään torstaina on kiitospäivä Yhdysvalloissa ja tänään ei pelata lainkaan. Tuo Bruins-Rangers pelataan perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa. Suomen aikaa tosiaan näyttää siltä, että pelit olisivat peräkkäisinä päivinä, mutta paikallista aikaa ne ovat keskiviikkona ja perjantaina.
 
Vittumainen on schedule Bruinssilla tällä kaudella. Kautta pelattu reilu kuukausi ja Bruinssilla jo kaksi about viikon mittaista lomaa. Tämä tarkoittaa sitä, että loppukausi vedetäänkin helvetin tiukalla tahdilla. Siellä on tammi-, maalis- ja huhtikuussa 15 peliä kussakin. Tohon lisätään vielä helmikuulle olympialaiset, jossa on todennäköisesti mukana kaikki Bruinsin tärkeimmät ukot. Alkaakohan Bergeronilla jalka painamaan jossakin kohassa, mitäs veikkaatte?
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Jossain sivustolla oli juttu, että JDB on ilmoittanut halukkuutensa vaihtaa seuraa. Lähteen luotettavuudesta en osaa sanoa, mutta spekuloin silti. Onha JDB kova pelaaja, joka jäänyt vähän huonoon varjoon Bruinsissa. Olisi varmasti kaverin uran kannalta hyvä päästä kokeilemaan miten hommat lähtee sujumaan jossain toisaallta. Voisiko vaihdossa saada tulivoimaa kakkoskenttään?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihastunut katse pukukopin suihkussa
^ Sekä DeBruskin agentti että Neely ovat vahvistaneet medialle siirtopyynnön, joten ihan luotettavaa tietoa. Tuskin tulee vaihdossa mitään merkittävää, jos nyt edes tilaa Raskin sopimukselle.
 

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Jossain sivustolla oli juttu, että JDB on ilmoittanut halukkuutensa vaihtaa seuraa. Lähteen luotettavuudesta en osaa sanoa, mutta spekuloin silti. Onha JDB kova pelaaja, joka jäänyt vähän huonoon varjoon Bruinsissa. Olisi varmasti kaverin uran kannalta hyvä päästä kokeilemaan miten hommat lähtee sujumaan jossain toisaallta. Voisiko vaihdossa saada tulivoimaa kakkoskenttään?

Joo, Ryan Rishaug uutisoi, että Jaakko haluaa ulos. Asia vahvistettu myös Jaakon agentin toimesta. Tällä kaudella 3+3 ja palkkaa mies kuittaa 3.675. Viime kausi oli myös heikko. Tilaisuuksien puuttumisen taakse ei voi mennä, niitä JDB on saanut riittävästi. Saa nähdä miten virallinen siirtopyyntö vaikuttaa vastineeseen. Luulisi ukolla olevan kysyntää jokatapauksessa. Maalintekotaito on olemassa ja Jaakolla alkaa olemaan aika näyttää, että jääkö kolmoskentän tulituki-koohottajaksi, vai onko ainesta ylemmäs. Tämä nytsitten sinetöi tuon legendaarisen 2015 draftin ykköskierroksen.

Lisäksi Marchylle 3 peliä pannaa slew footista OEL:n. Iso takaisku. Kyseessä siis sama tempaus, jollaisia P.K. Subban on pistänyt kolmisen kipaletta tähän kauteen ilman penalttia.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Lisäksi Marchylle 3 peliä pannaa slew footista OEL:n. Iso takaisku. Kyseessä siis sama tempaus, jollaisia P.K. Subban on pistänyt kolmisen kipaletta tähän kauteen ilman penalttia.

Oli kyllä täysin älytön tuomio tämä. Sen tietää hyvin siitä, kun muutkin kuin Bruins-fanit päivittelevät somessa, että nyt on kurinpito pahasti hakotiellä. Niin kuin se NHL:ssä on tuntunut yllättävän pahasti olevan myös niiden oikeiden sikailuiden kohdalla, kun kyse on kuitenkin maailman isoimmasta liigasta.

Canucksista hyvä voitto sentään, AHL-mies Blidh pisti varsin komean soolomaalin. Tärkeä ja onnistunut paitsiomaalin haasto pelissä myös.

Ja vai on DeBrusk lähdössä, no en sinänsä ihmettele. Ilkeät kielet myös spekuttavat, että Rask saattaisi sittenkin haluta siirtyä vahvempaa contender-joukkueeseen. Ainakin Ray Ferrarolle oli kuitenkin vahvistanut, että Bruins on vaihtoehto nro 1 ja tammikuussa olisi pelikunnossa. Eli sen suhteen ei huolta. Ja matsejakin on pelattu sen verran vähän, että ei Bruinsin pistemääränkään suhteen sen kummempaa huolta.

Ja nyt on muuten Cassidy koronakaranteenissa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Taylor Hall
Voi voi. Toiveet oli korkealla, että Jake DeBrusk olisi päässyt hyvään vireeseen parin huonomman kauden jälkeen kun treenimatseja katseli. Kuten tuossa jo mainittiinkin kaupassa ei tule mitään takaisinpäin mutta toivottavasti siirto saadaan kuitenkin toteutettua human intrest -hengessä niin Jake saa uuden alun ja myös perspektiiviä oman uran jatkoon jossain toisessa organisaatiossa. Siellä on kuitenkin edelleen hyviä asioita väläyksittäin nähtävissä ja vaaditaan maisemanvaihdos että niitä saadaan sieltä esiin.
Palkkaa on se 3,6+ miljoonaa tälle kaudelle ja seuraavan sopimuksen qualifying offer on vielä tätäkin kovempi. Näillä näytöillä Jaken sopimusta ei tulla matchaamaan ja onkin mielenkiintoista nähdä miten paljon Edmonton on valmis maksamaan ensi syksynä? Kauppakumppaneita Bostonille ei äkkiseltään tullut mieleen. Naapurista kiinnostaisi Petry koska on parempi pelaaja kuin mitä on tällä kaudella nähty mutta sopimus on pari vuotta liian pitkä. Onkohan Kanen dollaripuhelimessa akku ladattuna?
 
Tässä muutama oma veikkaus, kuka sieltä vois tulla DeBrusk-kaupassa:

-Dylan Strome, Chicago. Pari ok-kautta Chicagossa, mut nyt viimeiset 2 kautta ollut heikkoja, ollut tällä kaudella useasti healthy scratchina. Sunnilleen samaa ikäluokkaa DeBruskin kanssa ja Stromellakin soppari päättyy tähän kauteen, jonka jälkeen rfa. Saattas mennä yks yhteen tämä treidi. Ehkä Strome sais koneet käyntiin Bostonissa ja Jake Chicagossa?

-Evander Kane, San Jose. Pelillisesti huimasti DeBruskia parempi ja sopisi Bruinsiin nähdyn perusteella hyvin. Kentän ulkopuolisten seikkojen takia ei taas sovi Bruinssiin (eikä moneen muuhunkaan joukkueeseen) ollenkaan. Mitä jos Kane muuttaisi vaikka Patricen kellariin asumaan? Tämä treidi vois toimia, jos San Jose pidättäisi palkkaa, tai ehkä joku kolmaskin joukkue mukaan palkanpidätystalkoisiin.

-Kailer Yamamoto, Edmonton. Vauhtikone toiseen vauhtikoneeseen, miksipä ei?

-Vince Dunn, Seattle. Ei yks-yhteen mene, mut jos pakkia haetaan niin Dunn vois olla mahdollisuuksien rajoissa jos laitettais joku picki vaikka kylkeen.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Toivotaan, että DeBruskin tilanne saadaan nopeasti selvitettyä. Tilanne ei ole kiva, kun oma kotiyleisö buuaa.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Toivotaan, että DeBruskin tilanne saadaan nopeasti selvitettyä. Tilanne ei ole kiva, kun oma kotiyleisö buuaa.
Toivotaan todella. Ja kun se ei rajoitus pelkästään kotipelien yleisöön (joka toki sekin yksistään aivan riittävän ikävä tilanne), vaan media ''lietsoo'' liekkiä bensalla. Toki he tekevät työtään, mutta voisi hieman sympatiaa herua tälle itse kohteellekkin ja vähän hillitä sitä suurinta kiihkoa kirjoituksissa. Pelaajalla kuitenkin ollut ja on varmasti edelleen näitä henkisen puolen ongelmia, jotka varmasti pitkälti johtuvat myös näistä jään ulkopuolisistakin asioista. Ihmisistä, kirjoituksista ym..
Olen itsekin usein parin viime kauden aikana manannut ja soimannut DeBruskia, erityisesti viimekaudella. Toivonut että koko tyyppi painuisi jonnekkin. Mutta nyt kun tilanne on tämä ja miettii mikä pyöritys todennäköisesti päällä yhtä ihmistä kohtaan, niin se on herättänyt viime päivinä ajattelemaan kuinka raadollisesti sitä itsekin usein sortuu ajattelemaan - etenkin kun on vähän kierroksilla.
Tässä kiekkobisneksen keskellä usein fanikin sokaistuu ja unohtaa että ne pelaajat eivät ole pelkkiä nappuloita vaan ne on ihan oikeita ihmisiä joilla on tunteet yhtälailla kuin itselläkin.
Toivottavasti ratkeaa jo tämän viikon aikana ja sekä pelaaja että organisaatio saavat tilanteen osalta sen uuden alun.

Tämä viesti nyt oli tämmöinen ''kirjoitus vailla mitään asiaa'', mutta nostellaan nyt sitten vaikka viestin kappalemäärää.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Olisiko Frederic voinut viime yön pelissä käydä ottamassa senkkaa Forsbergin nenästä sen jälkeen, kun ruotsalainen oli ajellut Bergeronia päähän, jotta Bergeronin ei itse tarvitse toimia tappelijana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös