Boston Bruins 2021–2022

 • 68 642
 • 271

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Olisiko Frederic voinut viime yön pelissä käydä ottamassa senkkaa Forsbergin nenästä sen jälkeen, kun ruotsalainen oli ajellut Bergeronia päähän, jotta Bergeronin ei itse tarvitse toimia tappelijana?

Tullut tässä muutenkin tuskailtua sitä, ettei Bruins ole oikein Bruinsin näköinen joukkue tätä nykyä, niin pitääkö tuollaisessakin tilanteessa tosiaan kääntää toinen poski ja hiihdellä siellä kaikessa rauhassa matsia eteenpäin.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Onneksi voittivat Nashvillen eilen ja yllättäen DeBrusk oli voiton takuumiehenä. Hyvä vaan jos vaihtoarvo kasvaa, hyvältä pelaajalta on näyttänyt viime peleissä. Toinenkin maali oli yöllä erittäin lähellä, kun leikkasi komeasti laidasta suoraan maalin eteen vetämään.

Red Wings-matsi olisi pitänyt hoitaa, tuntui että Marchandin puuttuminen näkyi siinä eniten. Nyt enää yksi peli onneksi ilman, valitettavasti tosin Tampaa vastaan.

Mutta Bruins vain pisteen päässä pleijariviivasta ja kolme peliä vähemmän kuin Penguinsilla.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Toivotaan todella. Ja kun se ei rajoitus pelkästään kotipelien yleisöön (joka toki sekin yksistään aivan riittävän ikävä tilanne), vaan media ''lietsoo'' liekkiä bensalla. Toki he tekevät työtään, mutta voisi hieman sympatiaa herua tälle itse kohteellekkin ja vähän hillitä sitä suurinta kiihkoa kirjoituksissa. Pelaajalla kuitenkin ollut ja on varmasti edelleen näitä henkisen puolen ongelmia, jotka varmasti pitkälti johtuvat myös näistä jään ulkopuolisistakin asioista. Ihmisistä, kirjoituksista ym..
Siis onko siellä ollu joku ajojahti DeBruskia kohtaan vai mikä homma tämä on? Nopea ja vähän turhankin suoraviivainen kaveri, mutta ei nyt kuitenkaan käsittääkseni mikään sysipaska joukkueen syöpäläinen.
 
Viimeisimmässä Kimanttia -podcastissa Timonen kertoo, että oli soitellu Raskin kanssa.
Raski on kuulemma "kohta" askissa.
25min jälkeen.

Ens viikolle ois sit tilauksessa Marchandin paluu pelikiellon jälkeen, DeBruskin treidi ja Raskin loppukauden mittainen soppari eiks ni.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Näemmä Ahcan ja Steen saaneet kutsun ylös. Tuo myös tarkoittanee, että Providencen koronatilanne on helpottanut. Saa nähdä onko kumpikaan kokoonpanossa Tampaa vastaan. Varmaankin niin, että Steen korvaa DeBruskin kokoonpanossa (Kun ei haluta ottaa riskiä, että Jake loukkaantuu) sekä Ahcan taikka Clifton korvaa Zborilin. Hänen loukkaantumisen vakavuudesta ei ole tihkunut omiin korviini tietoa, mutta onhan niissä aina aika ikävä kaiku, kun pelaaja ''talutetaan'' jäältä pois ja pelaaja varoo varaamasta painoa jalalleen - voi olla pitempikin huili tulossa, joka olisi ikävää kun Zborilin peli on näyttänyt lupaavalta ja näin monen vuoden jälkeen se on oikein tervetullut asia tuo viime vuosien kehittyminen.

Dominic Tiano kertoilee tuolla HfBoardsin puolella, että Boston yrittäisi sisällyttää DeBruskin kauppaan muitakin palasia. Sweeney on kuulemma aggressiivisesti liikkkeellä ja viimeisin ''paketti'' on kuulemma DeBrusk + Ahcan + pick (en tiedä mikä pick kyseessä, varmaan riippunee pitkälti tarjotun pelaajan tasosta). Dom kertoili eilen, että hänellä ei ole mitään päivitettävää tilanteesta ja että hänen lähteiden mukaan DeBruskin kauppa tapahtuu aikaisintaan ensiviikolla, että nyt viikonloppuna ei tapahtuisi mitään. Mutta lisäsi että koskaan ei tiedä ja aina voi kauppoja yllättäen tapahtua.
Ahcan pienestä koostaan huolimatta on oikeinkin lupaava puolustaja, Pelaa kokoonsa nähden paljon isommin. On ollut Providencen paras puolustaja tällä kaudella, kenties jopa paras pelaaja. Jokatapauksessa jännät pari viikkoa edessä Bruinsin kannattajilla. Raskin ja Krejcin tilanteet mukaan lukien.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Hyvä peli Tampaa vastaan, vaikka katkera jatkoaika tappio tulikin. Bruins hallitsi peliä suurimman osan ajasta ja pärjäsi hyvin Tampan lihamylly puolustuksen kanssa. Coyle pääsi taas maalien makuun (upea syöttö Haulalta ja hyviä asioita Haulalta muutenkin), Lazar tykitti myös komean ja pienen maalinteon tuskailun jälkeen peli saatiin hienosti tasoihin.

Jatkoajalla Pasta läpi ja seuraava tilanne olikin Stamkos näyttämässä, että miten niitä maaleja tehdään. Tästä voisi Pastnark ottaa vähän oppiakin. Eilen taas tolppa ja runsaasti vetoja ohi. 20 peliin kahdeksan maalia. Ei se nyt surkea suoritus ole, mutta jäiköhän suonenvedoksi ne ajat, kun Pasta kamppaili tosissaan maalipörssin kärjessä.

Mutta paljon lupaavia asioita Bruinsilta eilen.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
3-2 häviö jatkoilla Tampalle.
Molemmilta puuttui pari tähtipelaajaa joten ne menivät käytännössä tasan. Tampalta: Kucherov & Point ja Bruinsilta: Marchand & McAvoy.
Jos vastustaja olisi mikä vaan muu joukkue kuin Tampa, niin olisin erittäin tyytyväinen tulokseen ja 1 pisteeseen, vaikka tappio tulikin. Oli se esitys sen verran dominoiva! Hieman vain hiertää tuo, että Tampa löytää AINA siis AINA ne keinot joilla saavat tarvittavat maalit ja voittavat Bruinsin. Nytkin alivoimalla maali, jossa Swaymania hieman vietiin. Toki ei tästä yksin Swaymania voi syyttää, vaan ylivoimaviisikko on myös paljolti osallisena aina alivoimamaaleihin. Sitten Tampan toinen maali kuinka ollakkaan Nosekin luistimen kautta omiin. Palat yrittää syöttää omalle pelaajalle ja Nosek yrittää katkaista syöttöä joka pomppaa luistimen kautta omaan maaliin.

Mutta ei tämän pelin jälkeen nyt pelkkää negaa saa antaa. Pitää kyllä olla tyytyväinen esitykseen kokonaisuudessaan ja tämä kyllä loi mukavasti uskoa jatkoa ajatellen - erityisesti kun otteet ovat välillä olleet vähän heikompia. Vielä erittäin kova ja rutinoitunut joukkue vastassa, niin ainahan se mukavaa on jos viedään peliä.
Toki ei varmasti pelkästään Bruinsin hyvyyttä vaan myös osittain Tampan heikkoutta, mutta pitää nauttia tämmöisestä esityksestä Tampaa vastaan.
Maalinteko on se Bruinsin akileenkantapää, joka nyt on ollut enemmän tai vähemmän läsnä viime vuosina. Nyt kun Pastallakin on hieman vaikeahkoa, niin tämä vain korostuu entisestään. Tässä pelissä toki Vasilevskiylla oli osuutta tähän asiaan ja paljon. Puolustus pelasi mielestäni ihan hyvän pelin kuten pelasivat Nashvilleäkin vastaan. Ei vaikuttanut ollenkaan niin ongelmalliselta ja virhealttiilta kuin mitä on välillä ollut ja mitä kirjoitetaan. Toki yksi kokoonpanon heikkouksia se vasen puoli on, että kyllähän sinne vasemmalle puolelle kelpaisi se top-4 all around puolustaja pienellä fyysisyys aspektilla.

Haula - Coyle - Smith ketju on ollut aivan hemmetin kova viimeisessä parissa pelissä joissa se on ketjuksi muodostettu. Jos tuo ketju olisi Bruinsin 3 ketju, niin olisi hyökkäys osasto aika hemmetin hyvä - tarkoittaen tietysti, että 2 ketjussa olisi päivtetyt pelaajat. Haula on penkityksen jälkeen kuin uudesti syntynyt ja vasemmalla laidalla toiminut todella hyvin. Hieno paikan petaaminen Coylen maaliin.

Myös Hall näyttää huomattavasti paremmalta, kun pelaa huippujätkien kanssa. Coylesta pidän ja olosuhteiden pakosta hänet on melkein pidettävä 2 sentterinä, koska ei ole assetteja hankkia rajattomasti pelaajia, kun niitä aukkoja on muutenkin ja Coyle vaikka on ideaalimpi 3 sentterinä, niin on hoitanut hyvin 2 sentterin tonttia. Mutta oikea laituripaikka Smithin tilalle kaipaisi sitä vahvistusta. Smith on hyvä 3 kentässä.

Sivuhuomiona, että joukkue pelannut viimeisessä 2 pelissä todella hyvin ja näissä peleissä Cassidy ei ole ollut penkin takana korona protokollan takia. Toki varmasti vetänee naruja siellä taustalla, mutta tämmöinen huomio vain. Kyllähän siellä vuosien aikana koetaan juttuja, mukavia ja ei niin mukavia ja yksinkertaisesti naama vain kuluu, sekä kaivataan ns. uutta verta. En nyt sano että tässä olisi siitä kyse, vaikka kaikenlaista mediassa on tämänkin osalta spekuloitu. Joukkue ja lähipiiri on ainoa joka sen todellisen laidan tässä asiassa tietää. Spekuloida voi aina.

Ahcan pelasi mallikkaasti. Voisin jopa uskoa, että kahdesta smurffista (Ahcan & Grzelcyk) Ahcan tulee olemaan parin-kolmen vuoden päästä se parempi (toki luonnollisesti aivan täysin arvailua sekä mutuilua).. Ymmärrettävästi pelasi suojatumpia minuutteja pelissä mutta silti.Tämmöinen vielä:
H*lvetin sekava viesti eikä yhtään johdonmukainen sisällöltään vaan asioita ripoteltu sinne ja tänne sen syvällisemmin sanailematta, mutta jotakin nyt sentään.
 
Viimeksi muokattu:

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oi Suomi on!
Hyvä peli Tampaa vastaan, vaikka katkera jatkoaika tappio tulikin. Bruins hallitsi peliä suurimman osan ajasta ja pärjäsi hyvin Tampan lihamylly puolustuksen kanssa. Coyle pääsi taas maalien makuun (upea syöttö Haulalta ja hyviä asioita Haulalta muutenkin), Lazar tykitti myös komean ja pienen maalinteon tuskailun jälkeen peli saatiin hienosti tasoihin.

Jatkoajalla Pasta läpi ja seuraava tilanne olikin Stamkos näyttämässä, että miten niitä maaleja tehdään. Tästä voisi Pastnark ottaa vähän oppiakin. Eilen taas tolppa ja runsaasti vetoja ohi. 20 peliin kahdeksan maalia. Ei se nyt surkea suoritus ole, mutta jäiköhän suonenvedoksi ne ajat, kun Pasta kamppaili tosissaan maalipörssin kärjessä.

Mutta paljon lupaavia asioita Bruinsilta eilen.
Tuosta maalista sen verran et mielestäni Pastrnakia häirittiin koukkaamalla eikä rankkari olis ollut ihan hirveän väärä tuomio. Komea oli sit kääntö ja Stammerin kammolämy.

Jos joku muukin haluaa katella niin


 
Viimeksi muokattu:

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Jaapati jaa, josko tätäkin ketjua hieman nostelisi ja päivittelisi hieman tilannetta. Eli pitkälti turhaa ja huonosti jäsenneltyä lätinää ja varmasti jo monelle tiedossa olevia asioita.
Joulutauko alkoi siis nyt etuajassa noiden koronatartuntojen vuoksi. Bruinsin viimeisin peli oli siis 16-17.12 välisenä yönä Islandersia vastaan ja takkiin tuli 3-1.
Itse pelistä en jaksa enempää kirjoitella (enkä juurikaan edes jaksa muistella), sillä se oli niin mitäänsanomaton peli. Jo tutuksi muodostunut tehottomuus jatkui. Vastustaja rokotti lähinnä omien virheiden johdosta, joten onko se nyt hyvä vai huono (?) - saatte valita.
Ullmarkia haluan hieman kehaista, sillä on saanut paljon lokaa niskaan alkukauden vuoksi, mutta pelasi tässä pelissä hyvin ja antoi joukkueelle mahdollisuuden. Myös muutamassa edeltävässä pelissä mies on ollut maaginen.

Seuraava ottelu siis Penguinsia vastaan 27.12, mutta saapi nähdä pelaako Bruins vielä tuolloin. Hall ja Lazar joutuvat ainakin olemaan poissa tuosta mahdollisesta pelistä 10 päivän karanteenin vuoksi, kun taas muut taudin sairastajat: Marchand, Bergeron, Smith, Swayman, Frederic ja Blidh saavat pelata tuossa ottelussa, jos vain ovat pelikunnossa taudin jäljiltä.
Jokatapauksessa näiden ottelusiirtojen myötä sekä Bruinsin löysän ottelutahdin myötä kauden alussa loppukaudesta tulee aika kiihkeä:Zborilin tilanteesta kantautui myös ikäviä uutisia:


Kaikinpuolin ikävää. Zboril on kulkenut pitkän polun AHL:ssä, eikä ole antanut periksi vaikka ympäristöstä on ilmeisesti tullut painetta ja ei aina niin rakentavaa palautetta - pitkälti pienestä varausnumerosta johtuvin odotuksin.
Jo viimekaudella itsellä heräsi hieman toivonkipinä kaverin suhteen, koska otteet olivat ajoittain ylhäälläkin ollessa hyviä ja tällä kaudella se kipinä on kasvanut entisestään, koska otteet ovat olleet vielä parempia. Pitkien vuosien jälkeen on tosi hienoa nähdä miehen kehitys ja myös se, että on saanut kaikesta uurastuksesta palkintona kunnon minuutteja ylhäällä ja on vastannut niihin hienosti. Toki virheitä tulee, mutta niitä tulee kaikille. Jotenkin vain lämmittää tämä, kun ei aina näiden vuosien aikana ollut tähtiinkirjoitettua, että miehestä NHL puolustaja kasvaa, vaikka odotukset toki olivat sellaiset alkujaan.
Saa nähdä pelaako mies enää tällä kaudella. Jokatapauksessa näen hänet ensikaudella vakiokoonpanon miehenä - suorastaan toivon tätä. Sormet ja varpaat ristiin, että kuntoutuu hyvin polvivammasta!

Näemmä myös kokoajan enemmän kuulee juttua siitä, että Cassidyn lähtölaskenta on alkanut. En tähän linkkaile mitään juttuja, koska ne ovat vain kirjoituksia vailla minkaanlaista todistettavaa faktaa asian suhteen, mutta paljon tämmöisestä nyt puhutaan. Ei kuulemma ole pelaajat enää Cassidyn näpeissä.
En tiedä oliko sattumaa, että joukkue pelasi kauden parasta kiekkoa kun Cassidy oli karanteenissa tässä viikko-kaksi sitten. Onhan hän ollut jo nykystandarteilla jo pitkään joukkueen päävalmentajana. Kohta 5 vuotta ja koko Cassidyn ajan joukkuetta on vaivannut tehottomuus 5v5 pelissä ja joukkue on ollut poikkeuksellisen riippuvainen ylivoimista. Kai tämän on pakko liittyä jotenkin pelitapaan, koska paperilla huonommat joukkueetkin ovat painaneet enemmän tasakentällisin maaleja, joten ei tuo voine sattumaakaan olla. Lisäksi tuntuu, että pelaajista ei saada kaikkea irti. Tuntuu että Bruinsiin tulevat pelaajat ikäänkuin taantuvat täällä pelatessaan ja kun lähtevät pois, niin yllättäen saavatkin aikaan tulosta. Ehkä tämä on vain omaa mutuilua ja ''salaliittoteoriaa''.. Haluan vielä lisätä, että pidän Cassidyä hyvänä valmentajana. Kenties aika on vain kypsä Bruinsissa.
Kunhan tämä ei mene niin, että Cassidyn syyksi paketoidaan valtaosa asioista ja kaksikko Sweeney & Neely saavat jatkaa joukkueen johtoportaassa vuosia eteenpäin. Päävalmentajahan tuossa tietysti ensin syylliseksi joutuu, kunhan se ei jää siihen.

Lopuksi näin U20 kisojen kynnyksellä. Bruinsista Fabian Lysell on ainoa pelaaja, joka osallistuu kisoihin. Mutta on sitäkin mielenkiintoisempi seurattava. Oletettavasti pelaa Ruotsin 1 tai 2 ketjun oikeaa laitaa sekä saanee vastuuta ylivoimalla.

Ei muuta kuin hyvää joulun aikaa palstalaisille ja toivotaan, että nähdään Bruins jääkiekkoa tuossa 27-28.12 yönä. Onneksi nuo U20 kisat alkavat, niin lievittää hieman.


EDIT:

Ja ei kauaa mennyt, niin taas päivitettävää.
Zboril koko loppukauden sivussa. Googlettelin, niin toipumisessa yleisesti kestää se 6-9 kuukautta.
Carlo karanteeniin. Eli ei pelaa ainakaan 10 päivään (?)
 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Boston tosiaan taisi olla Floridan kanssa kärjessä 36 vedolla per peli, toisaalta aika tunkkaiselta tuo tehoilu on vaikuttanut otteluissa joita katsonut. En tiedä sitten mistä moinen johtuu, varmaan jotain edistyneitä tilastoja katsellessa saattaisi oivaltaa jotain. Julienin aikana johdettiin myös kyseistä tilastoa ja olikohan vastustajilla myös vähiten vetoja meidän maalia kohden, mutta selkeästi oli havaittavissa vetojen tulevan sektorin ulkopuolelta ja lähinnä tilastoja kaunistellen. Cassidyn myötä haettiin ne paremmat paikat ja aktivoitiin puolustajat tukemaan hyökkäystä, josta seurasi se että peli näytti huomattavasti paremmalta.
Nopeasti laskin 1 vitjan hyökkääjien maalimääräksi 29 ja sitten kaikkien muiden hyökkääjien saldoksi 21 osumaa. En sitten tiedä kuinka tätä palettia saisi nyt sitten paremmaksi. Ihan hyvältä vaikuttavat syvyyshankinnat, mutta ei ole realisoitunut kentällä kuitenkaan. No Rask tulee ja pelastaa hyvän runin poffeihin!!!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihastunut katse pukukopin suihkussa
Cassidyn ajalle leimallista on ollut uppoaminen syvälle yhden ketjun suohon. Julien piti loppuun saakka kiinni siitä, että Krejci on ykköshevonen hyökkäyssuuntaan, Bergeron pelaa vastustajan ykkössentteriä vastaan. Harmillisesti Julienin kohtaloksi koitui, muiden seikkojen ohella, Krejcin rikkonaiset ja raihnaiset kaudet. Eikä GM oikein löytänyt Lucicin, Hortonin ja Iginlan jälkeen Krejcille laitureita. Eriksson oli parhaimmillaan todella hyvä, mutta sopeutuminen kesti kauan eikä se pitkä aivotärähdyssaikku auttanut. Nashin suhteen samat. Backes, Beleskey jne isoja huteja.

Voi tietysti jälkiviisastella, vaikka osa oli tästä jo aikanaan mieltä, että Pastrnakista olisi voinut kasvaa parempi pelaaja, todellinen hyökkäyspään moottori, jos hänestä olisi sellainen kasvatettu. Mutta valmennuksen ja toimiston ratkaisu oli heittää Pasta Marchandin ja ja Bergeronin vetämiin kärryihin ja siinä kävi sitten niin, että Pastrnakin rooliksi jäi lähinnä viimeistely.

En tiedä, oliko toimiston ajatus niiden Julienin viimeisten kausien jälkeen, että Krejcillä lonkkavaivoineen ei enää riitä, vai mikä oli ideana hirttäytyä yhden ketjun joukkueeksi, mutta kyllähän se näin jälkikäteen tarkastellen oli aivan saatanan iso virhe. Joukkue on kaatunut hyökkäyksen kapeuteen kaikilla muilla kausilla paitsi sillä, jolla ylivoima vei finaaleihin saakka.

Historiallisesti runkosarjan 5vs5 -tilastot on ennustaneet parhaiten pudotuspelimahdollisuuksia ja vaikka Bruins ei tänäkään vuonna ole tilastollisesti huono joukkue, niin kyllähän tuo taas on nähtävissä, että kun vastustaja ottaa Bergeronin vitjan pois, Bruinsille ei jää muuta kuin pyristely.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Cassidyn ajalle leimallista on ollut uppoaminen syvälle yhden ketjun suohon. Julien piti loppuun saakka kiinni siitä, että Krejci on ykköshevonen hyökkäyssuuntaan, Bergeron pelaa vastustajan ykkössentteriä vastaan. Harmillisesti Julienin kohtaloksi koitui, muiden seikkojen ohella, Krejcin rikkonaiset ja raihnaiset kaudet. Eikä GM oikein löytänyt Lucicin, Hortonin ja Iginlan jälkeen Krejcille laitureita. Eriksson oli parhaimmillaan todella hyvä, mutta sopeutuminen kesti kauan eikä se pitkä aivotärähdyssaikku auttanut. Nashin suhteen samat. Backes, Beleskey jne isoja huteja.

Voi tietysti jälkiviisastella, vaikka osa oli tästä jo aikanaan mieltä, että Pastrnakista olisi voinut kasvaa parempi pelaaja, todellinen hyökkäyspään moottori, jos hänestä olisi sellainen kasvatettu. Mutta valmennuksen ja toimiston ratkaisu oli heittää Pasta Marchandin ja ja Bergeronin vetämiin kärryihin ja siinä kävi sitten niin, että Pastrnakin rooliksi jäi lähinnä viimeistely.

En tiedä, oliko toimiston ajatus niiden Julienin viimeisten kausien jälkeen, että Krejcillä lonkkavaivoineen ei enää riitä, vai mikä oli ideana hirttäytyä yhden ketjun joukkueeksi, mutta kyllähän se näin jälkikäteen tarkastellen oli aivan saatanan iso virhe. Joukkue on kaatunut hyökkäyksen kapeuteen kaikilla muilla kausilla paitsi sillä, jolla ylivoima vei finaaleihin saakka.

Historiallisesti runkosarjan 5vs5 -tilastot on ennustaneet parhaiten pudotuspelimahdollisuuksia ja vaikka Bruins ei tänäkään vuonna ole tilastollisesti huono joukkue, niin kyllähän tuo taas on nähtävissä, että kun vastustaja ottaa Bergeronin vitjan pois, Bruinsille ei jää muuta kuin pyristely.
Olet oikeassa. Osittain se on johtunut myös olosuhteiden ''pakosta'', sillä Sweeney ja myös Neely ovat todellakin epäonnistunut näiden 6 vuoden ajan top-6 hyökkäyksen vahvistamisessa. Joo sinne on hankittu jos minkalaisia pelaajia, mutta nämä ratkaisut ovat olleet enemmänkin toivotaan - toivotaan osastoa, ei todellisia top-6 hyökkääjiä. Ja näenkin tämän yhtenä merkittävimpänä epäonnistumisena ajatellen tämän rungon menestysikkunaa.
On jopa turhauttavan totta että Cassidy tuntuu pitävän vähän turhan lujaa kasassa tuon 'perfection line:n' ja onkin perusteltua esittää kysymys: MIKSI? Miksi sitä ketjua ei voi hajoittaa yksittäisiä kokeiluja lukuunottamatta? Se on mahtava ketju joo, mutta ketjun hajoittaminen jo itsessään laajentaisi tuota tulivoimaa, koska se ollaan jo nähty että tuolla yhden ketjun taktiikalla viimeistään playoffeissa meinataan olla ongelmissa kun vastustajat keskittyvät nollaamaan sen ja tiedossa on, että taustalta ei tule tukea. Voisihan sitä nyt hetken aikaa ainakin kokeilla? Ylivoimalla he kuitenkin voisivat edelleen jatkaa tuhojensa tekemistä.

Itse noiden kärkiketjujen osalta kokeilisin jopa hieman ei niin yleisesti esitettyä hahmotelmaa:
Hall - Bergeron - Pastrnak
Marchand - Coyle - Smith
 • Smithin tilalle viimeistään Trade Deadlinella vahvistus ála rental Pavelski ja Smith hänelle ideaalisempaan paikkaan eli 3 ketjuun.
 • JOS tässä nyt siis pleijareihin päästään ja joukkueen suoritukset vaikuttavat edes sen suuntaisilta että joukkueeseen kannattaa panostaa ja hankkia vahvistuksia. Toisaalta jotenkin tuntuu että näin tehdään oli suoritukset minkalaisia tahansa jos vaan pleijaripaikka on todennäköinen. Ihan jo senkin takia, että Bergeronilla alkaa pelivuodet olemaan vähissä.
Yleisestihän noita ketjuja pyöritellään niin, että Pastrnak tiputetaan 2 ketjuun ja Smith nousee Marchandin ja Bergeronin rinnalle. Omat perusteluni noille poikkeaville ketjuille:
Marchand pystyy yksikseen olemaan ketjussa se driver. Johtamaan hyökkäyspeliä, luomaan paikkoja tyhjästä ja jopa puolustamaan (Hall on pystynyt tähän etenkin ennen sitä polvivammaa jonka jälkeen on taantunut. Toiveissahan oli, että Hall pystyisi olemaan nyt tuo 2 ketjun driver jota Krejci oli mm. viimevuonna kun Hall oli mukana, mutta näyttää siltä että Hall ei siihen pysty tai ainakin ketjun oikea laita kaipaisi vahvistusta - kenties sitten?), kun taas jos Pastan pudottaisi Hall:n ja Coyle:n ketjuun, niin en ole varma pelaako Pasta tällähetkellä sillä tasolla, että kykenisi lähellekkään siihen mitä Marchand. Bergeron on kuitenkin melkoinen upgrade Coyleen verrattuna.
Marchandin ollessa pelikiellossa myös nähtiin tuota Hall - Bergeron - Pastrnak ketjua yhdessä ja hyvältähän se näytti, vaikka ei tainnut tulostaululle realisoituakkaan.

Lisää tapaus Pastrnakista. Ei tunnu olevan aivan oma itsensä ja kysymysmerkkihän Pastan kohdalla on juurikin se mitä larzzon tuossa esiin jo toikin, että mikä on miehen taso ilman Marchandia ja Bergeronia Onko hän tasoltaan pelaaja joka pystyy kantamaan ketjua illasta toiseen? Tottakai tukea ja hyviä pelaajia tarvitsee kaikki ympärilleen.
Huikea pelaaja, huikeita suorituksia kyllä ja takoo kovia tehoja mutta mutta.. Tämä on myös asia jonka haluaisin nähdä ihan silmälläpitäen miehen sopimusneuvottelujakin. Tottakai siviilipuolen vaikutusta tulee harvemmin otettua huomioon arvioidessa pelaajan otteita, vaikka tietää omalta kohdalta miten pienemmätkin vastoinkäymiset vaikuttavat puhumattakaan isommista. Pastrnak nyt mm. menetti lapsen..

Joo kyllä kuten huomata saattaa olen kyllästynyt Sweeney & Neely duoon. Pahoittelut tästä purkauksesta. Mutta hei tämä päävalmentajana, GM:nä sekä joukkueen presidenttinä oleminenhan on helppoa! Tavan tallaaja ihan täältä tietokoneen äärestä taitaa paremmin tuon homman *hymiö*
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Ninni Härkönen
Jotenkinhan se on aina kulminoitunut siihen, että Krejcille ei ole löytynyt Hortonin ja Lucicin jälkeen kunnollisia laitureita. Eli oisko se silti vaan pitänyt rikkoa jossain vaiheessa tuo perfection-line ja laittaa esim. justiin Marchand kakkoskenttään ja joku ei niin hyökkäyspäähän osaava Bergyn kanssa? Nythän on tilanne se, että Coyle on melkeinpä kasa paskaa, enkä enää usko, että se millään lailla pystyy tuota kenttää johtamaan kunnolla. Laittaisin kanssa Hallin ykköseen, mutta jotakin pitäis sitten keksiä siihen kakkoseenkin. Oispa Studnicka kasvanu vähän nopeampaan.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Itse noiden kärkiketjujen osalta kokeilisin jopa hieman ei niin yleisesti esitettyä hahmotelmaa:
Hall - Bergeron - Pastrnak
Marchand - Coyle - Smith
Olet mielestäni oikeilla jäljillä, ja perustelusi tekevät järkeä. Pastrnakin poisto tuosta ketjusta ei auta, koska Pasta tarvitsee ketjun, joka hallitsee peliä ilman hänen panostaan, ja sitten olisi vain kehnompi viimeistelijä roikkumassa 63-37:n pelipaitojen liepeissä. Siten ainoa tapa saada tämän hetken materiaalilla enemmän kuin yksi hyvä ketju on juurikin Marchandin ja Bergeronin erottaminen. Legendaarinen tandem, ja pelanneet yhdessä tyyliin aina ja hyvästä syystä, mutta kun ainoa muu vaihtoehto on tuo toivoton yhden ketjun peli.

Itse tosin muotoilisin:
Marchand-turhake1-Pastrnak
Hall-Bergeron-turhake2

Tämä siksi, että kun Bruinsilla on neljä laatuhyökkääjää, niin sinun hahmotelmassasi tilanne on siinä mielessä sama kuin tälläkin hetkellä, että yksi näistä jää yksin. Niin maaginen pelaaja kuin Marchand onkin, niin tuossa on hänellekin mielestäni liian painava kivireki vedettäväksi. Antaa siis Marchandin jatkaa Pastrnakin raahaamista, ja hyökkäyspäässä aika lailla umpiplaymakeriksi muuntunut laituri Hall saa yhtäkkiä vierelleen keskushyökkääjän, joka taitaa kaiken muun hyvän lisäksi maalinteon ja olisi siinä mielessä itse asiassa sopivampi kaveri kuin joku ns. klassinen peliä tekevä sentteri.

Mutta turhia spekulaatioita, eiköhän nuo jatka pään hakkaamista samaan kiveen. Kysymys ei ole se, että onko tuolla konseptilla mahdollista mennä päätyyn asti, vaan se, että viitsiikö vääjäämätöntä vajaaksi jäämistä kukaan enää seurata.

Tämän valoisan loppukaneetin johdattamana hyvät joulut Bruins-henkisille!
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itse tosin muotoilisin:
Marchand-turhake1-Pastrnak
Hall-Bergeron-turhake2

Tämä siksi, että kun Bruinsilla on neljä laatuhyökkääjää, niin sinun hahmotelmassasi tilanne on siinä mielessä sama kuin tälläkin hetkellä, että yksi näistä jää yksin. Niin maaginen pelaaja kuin Marchand onkin, niin tuossa on hänellekin mielestäni liian painava kivireki vedettäväksi.
Tämä on toinen ketjuhahmotelma jonka toivoisi näkevän ja itseasiassa pidän tästä enemmän kuin tuosta laittamastani. Juurikin siksi kuten esiin toit, että olisi noiden 4:n parhaan hyökkääjän muodostamat parit ketjuissa ja siihen sitten kolmas lenkki todennäköisesti Coylesta ja Smithistä. Folignoa mietin yhdessä vaiheessa Smithin tilalle ketjuissa, mutta Foligno on kaukana siitä pisteitä tekevästä pelaajasta eikä ainakaan oikein vielä ole ottanut tuulta purjeisiin ja kenties Smith on hierarkiassa korkeammalla. Saa nähdä muuttuuko tilanne, kun saa pelejä alle enemmän ja pelitapaa sitä kautta tutummaksi (ellei se nyt tosiaan tule hieman muuttumaan jos valmentajia vaihtuu, noh se nähdään sitten).


David Backes On Cassidy: ‘We Had Different Views Of How Hockey Should Be Played’
Backesin mietteitä koskien Cassidya ja aikaa Bruinsissa. Backes ja Foligno kuitenkin samantyylisiä pelaajia, joten voisiko tässä olla samanlaista Folignon kohdalla, mene ja tiedä (täysin omaa mutuilua).
Mutta onhan tuo nyt jälleen kerran kyseenalaista toimintaa GM:ltä hankkia toistamiseen saman tyylinen pelaaja joka ei istu pelitapaan. Joo sitä kovuutta piti saada ja pitäisi saada edelleen, joten varmasti sitä etsittiin epätoivoisestikkin ja jos tilanne oli se että sopivia pelaajia ei ollut niin hankitaan sitten se lähellä sopivinta oleva. Onko kuitenkaan järkevää hankkia pelaajia, jotka eivät sovi pelitapaan muuta kuin sen yhden ominaisuuden takia? Siinä tuhlaa arvokasta cap:a sekä asetat pelaajan ja myös itsesi positioon joka ei ole eduksi kummallekaan. Tietysti näitä lopputulemia myös muuttaa aina loukkaantumiset ym.
Onneksi tuo Folignon sopimus ei ole mikään 5 vuotinen kuten Backesin joten tuon kanssa pystyy hengittämään vaikka turhan kallis onkin tämän hetkiseen tasoon peilaten.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tervehdys arvon palstatoverit.

Sehän olis kuulkaa niinkin ihmeellinen juttu edessä, kuin että Bruinsilla olis tänään peli! Suomalaisittain katsottuna vielä oikein mainioon aikaan nimittäin illalla 20:00 - eikä siinä vielä kaikki, sillä huomenna sama juttu! Buffalo ja Detroit vastustajina, mutta aivan sama. Näiden kaikkien koronavaikutusten myötä (mukaanlukien U20 turneen peruminen) sitä on vaan mielissään kun pääsee seuraamaan jääkiekkoa. 2,5 viikkoahan edellisestä Bruinsin pelistä onkin jo vierähtänyt. Lähtökohtaisestihan se 4 pistettä olisi se toivottava lopputulos noista kahdesta joukkueesta, vaikkakin etenkin Detroitin odotan kiusaavan Bruinsia tasaisten maalinumeroiden muodossa.

Ilmeisesti jonkinlainen ihme on tapahtumassa tai sitten valmennusjohto vain on ymmärtänyt tarttua tarjottuun sekä ilmaiseen oljenkorteen ja hakea vinkit täältä parhaista asiantuntijoista kuhisevasta Jatkoajasta, sillä Perfection line ei ole ollut kasassa eilisissä harjoituksissa.
Tässä harjoituksissa pyöritellyt ketjukoostumukset:


 • RASK mukana! Ai jumalauta onhan se nyt jotenkin tunteita nostattavaa nähdä mies taas tällain virallisesti kokoonpanoluettelossa! Vaikka tidetään että onhan se jo viikkoja harjoituksissa heilunut mukana. Monien lähteiden mukaan Rask:n on suunniteltu pelaavan Providence:ssä ilmeisesti osana valmistautumista ja tuntumaa hakien. Sopimusta luonnollisesti halutaan pantata Cap space:n vuoksi aivan sinne asti, kunnes Rask on taas täysin pelikuntoinen.
 • Kuten ennakoidusti oletettiin, että jos 1 ketju hajoitetaan, niin se tapahtuu juurikin noin että Pastrnak siirretään 2 ketjuun. Se pieni yllätys kuitenkin on että ketjua sentteröi Coylen sijasta Haula. Epäilen tämän tosin johtuvan siitä, että Coyle on vasta pari päivää sitten palannut harjoituksiin Covid:n jäljiltä, mutta eihän tuota tiedä. Jokatapauksessa toivon todella että tämä ketju tekee heti tulosta. Ihan senkin takia että tämä kokeilu jatkuisi pidempään kuin muutaman erän.
 • Ikävää nähdä Frederic taas laidalla. Moni varmasti pitää tätä ns. marginaali tason asiana ja sitä se varmasti osittain onkin. Kaveri vain on umpisentteri ja keskellä pelatessa miehestä saa parhaan irti. Noh olosuhteiden pakosta tämä kai, sillä ilmeisesti Nosek on myös aika umpisentteri kun miestä ei laidalle laiteta? Ei siinä hyvin pelaa nelosen keskellä.

Mutta hei Bruins- sekä muut kannattajat nautitaanhan nyt näin uuden vuoden kunniaksi aivan hitokseen jääkiekosta, vai mitä?!
 
Viimeksi muokattu:

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Peli numero 27 ja lopputulemana 4-3 voitto jatkoajalla Buffalosta.
Olihan se paikoitellen nihkeää ja virheitäkin tuli. 3-1 tilanteesta kuitenkin lopulta voittoon. Keskityn nyt lähinnä kirjaamaan ylös ns. hyviä asioita enkä millään tavoin yritä mitään raporttia kirjata pelistä. Lähinnä vain yksittäisiä asioita tutun sekavasti jäsenneltyyn tapaani.

Ketjuja oli muunneltu aika paljonkin hakien leveyttä hyökkäykseen.
Ne olivat tuon yllä olevan viestin mukaiset. Mielestäni nämä ketjumuunnokset toivat juuri sitä mitä haettiinkin eli LAAJUUTTA. Kokonaisuudessa kaikki ketjut toimivat ihan hyvin ja toivompa että tänään jatketaan samoilla kentillä.
Viime viestissä pähkäilin, että Coyle taitaa olla tuossa 3. ketjussa sen takia, kun on juuri palannut protokollasta, mutta taisipa tämä olla ihan harkittu siirto. Coyle on kuitenkin Haulaa parempi pelaaja ja sitä kautta parantaa pelaajana enemmän tuota 3. ketjua, kuin että siinä olisi Haula. Kun taas valmentajien toiveissa varmaankin on, että Hall sekä Pasta onnistuivat kahdestaan tekemään taikojaan tuossa 2. ketjussa ja Haula sitten sulautuu heidän väliinsä painaen hommia. Tässä pelissä tuo edellämainittu ainakin toteutui.

DeBrusk - Coyle - Foligno
Ketjulta todella hyvä peli! DeBrusk erityisesti oli se pelaaja johon hän parhaimmillaan kykenee. Se on hienoa katsottavaa kun Jakella on tuo vaihde päällä. Omaan silmääni ajoi poikkeuksellisen usein maalille ja kuinka ollakkaan hyviä asioita tapahtuu tästä kirkkaimpana osoituksena Folignon maali joka oli käytännössä kokonaan Jaken ansiota. Näiden otteiden takia hänestä ei todellakaan haluaisi luopua huolimatta välillä suurestakin turhautumisesta pelaajaa kohtaan, mutta kun se taito, laukaus ja erityisesti tuo nopeus on esiintyessään mukavaa katseltavaa - ne ovat siellä tallella. Tasaisuus vain on uupunut aiemmin ja ongelma onkin Jaken kohdalla se, että näitä pelejä (edes lähelle tällaisia) on kourallinen kaudessa.
Tuo edellämainittu Folignon maali ja DeBruskin esityö siihen: • Ketjut 1, 2 ja 3 jokainen tekivät maalin.
 • Ullmark jatkaa hyviä otteitaan. Vaikuttaa siltä että pienet alkukankeudet johtuivat vain uudesta joukkueesta ja vaati hieman aikaa päästä sisälle systeemiin. Täysin luonnollista siis.
 • Folignolle viimeinkin maali. Ensimmäinen Bruins nutussa ja kyllähän sen näki kuinka kaivattu maali se oli. Niin ketjukaverit kuin Foligno itse riemuitsivat poikkeuksellisen kovasti maalia. Myös Hall sekä Smith saivat kauan kaivatut onnistumiset. Se on aina positiivista kun maaleja järkätään 63, 37 ja 88 numeroiden ulkopuolelta ja vielä hienompaa on se jos tärkeät secondary scoring kaverit saavat pitkästä aikaa onnistumisen. Josko se tuosta vähän helpottaisi.
 • Maalille ajamista oli selkeästi painotettu niin kiekollisena kuin kiekottomana ja tämän johdosta syntyikin 2 maalia. Edellä hehkutettu Folignon maali sekä Hall:n maali jossa Haula teki hienoa ''näkymätöntä'' työtä ajaessaan kiekottomana kiinni puolustajaan maalinedessä. Ehkä tuon Smithin maalinkin voisi tähän mukaan laskea.
 • 4. ketju ei mielestäni oikein toiminut. Frederic erityisesti oli hyvinkin näkymätön. Mielelläni näkisin tänään Blidh:n tuossa nelosen vasemmalla - jos nyt on jo kokoonpano kelpoinen.
 • Forbort pelasi mielestäni hyvin ja erityisen tärkeä pelaaja erityisesti alivoimalla. Ei ole mikään Miller todellakaan fyysisyyden puolesta, eikä pelaa todellakaan sillä tavoin ''isosti'' isona miehenä. Mutta peruspelaaminen on ihan tyydyttävää nyt kun on päässyt hieman enemmän sisään systeemiin. Olen harmitellut tuota off-seasonin puolustajahankintojen kokonaisuutta (Forbort-Reilly). Olisin jokseenkin sulattanut Forbortin yksinään, mutta että molemmat. Kumpa olisivat tehneet sopimuksen vain toiselle tuosta kaksikosta niin sitä olisi taas napsun vähemmän kriittisempi johdon suuntaan. Epätoivoiset tilanteet johtaa epätoivoisiin ratkaisuihin vai miten sitä sanotaan? Puolustajia piti saada ja kun sitä haluttua ei saatu/ollut tarjolla niin..

Mutta tiiäettekö mitä - kohta jatkuis! Sama aika eri paikka.
 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Ketjuja oli muunneltu aika paljonkin hakien leveyttä hyökkäykseen.
Tässä on nyt viime peleissä tosiaan saatu tehdä se shokeeraava huomio, että kun hyviä pelaajia laittaa useampaan kuin yhteen ketjuun, niin useampi kuin yksi ketju on hyvä.

Toki ihan hirveän isoja johtopäätöksiä ei voi tehdä, kun pari voittoa tuli playoff-paikkojen ulkopuolisista joukkueista, Tampa ei selvästi ollut pelipäällä, ja välissä tulikin Wildilta turpaan (vaikka olisi kyllä voinut Bruinsillekin kääntyä). Kuitenkin Haula on paitsi vetänyt lyhyellä otannalla piste per peli noiden nimimiesten välissä, niin myös ollut kokonaisuudessaan yllättävän hyvä. Jos hänen ja Pastrnakin homma toimii niin top6 on kokonaisuudessaan asiallinen, Hall on joka tapauksessa loistomies kakkoseen ja Smith riittää ykkösen kolmantena lenkkinä. Nyt oli tehokas Pasta ja tiettyä iloa tuuletuksissa, toivottavasti on merkki pysyvämmästä uudesta noususta vaikeuksien keskeltä.

Harmillisesti Foligno jälleen loukkaantui ja pahan näköinen oli tilanne. Alkaa olla turvallista sanoa, että palkkansa väärtiä tekemistä ei tulla kaverilta näkemään, mutta muuten kyllä olen tykännyt kun on ollut alakenttiin heittää tilanteet loppuun painava veteraani. Toivottavasti selviäisi vähemmällä kuin miltä näytti.

Positiivisena alakentistä (jotka kokonaisuutenakin ovat petranneet) nousee esiin Oskar Steen. Pikkumiehen pelissä on kiva annos rakkikoiraa, ja siihen päälle ennakkoluulotonta peliä hyökkäyspäässä. Bruinsilla on viime vuosilta melkoinen nippu hyökkäysprospekteja, joiden ajo NHL:ään ei ole mennyt ihan putkeen - joko ei ole riittänyt tai siirtymä on ollut tuskastuttavan hidas projekti - niin kylläpä on kiva nähdä kun kerrankin joku hemmo suorastaan ylittää odotuksia. Vaikka on waiver-vapaa, niin tätä menoa hänelle täytyy jossain vaiheessa järjestää ihan oikeasti tilaa. Nyt niin kauan kun on taas taxi squadit käytössä niin toki mahtuu rosteriin ja on sikäli mahdollista rauhassa katsoa, onko tämä pysyvä taso.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihastunut katse pukukopin suihkussa
Toinen maali hyvä osoitus siitä, että Pastrnak osaa kyllä muutakin kuin viimeistellä, kunhan vaan annetaan rooli ja vastuu. Todella hyvä luku ja karvaus, Bergeronesque. Loppu oli sitten vähän onnekastakin perushuttua, mutta noin niitä hyviä tilanteita luodaan kiekotta.

Myös Smith on ollut ykkösessä hyvä, vaikka pisteet ovat karttaneet. Paikkoja on piisannut, mutta ehkä tuossa sitten osaltaan näkyy se, miksi Pasta on ollut ykkösessä kapealla roolilla. Marchand ei yksinkertaisesti laita paikoista kiekkoa sisään, vaikka Smith on niitä useamman pelannut.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Mun silmään tuo eilinen oli parasta Bruinsia mitä oon Tampaa vs vuosiin nähnyt (Tampa ketjussa muillakin samaa havaintoa). Onko pelissä ollut nouseva trendi viime aikoina vai oliko vaan yks matsi?
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mun silmään tuo eilinen oli parasta Bruinsia mitä oon Tampaa vs vuosiin nähnyt (Tampa ketjussa muillakin samaa havaintoa). Onko pelissä ollut nouseva trendi viime aikoina vai oliko vaan yks matsi?
On nousevaa trendiäkin kyllä viime peleissä sikäli, että lopulta valmennus tajusi levittää osaamista useampaan ketjuun (kuten edellä on puhuttu). Samalla tuntuu, että pelaamisesta on tullut taas yritteliäämpää - tämän kalenterivuoden Bruins on ollut paljon kivempaa katsottavaakin kuin edellisen.

Toisaalta sieltä puuttui McAvoyn myötä iso annos laatua takalinjoilta, ja tämän vuoden rosteri ei kokonaisuutena ole sieltä kovimmasta päästä mitä on Bostonissa nähty, että en millään sanoisi että parasta Bruinsia vuosiin tms. Ehkä teidän porukan näkökulmasta saattaa hämätä se, että yleensä Tampaa vastaan on pelattu huonosti, niin perushyvä peli näyttää alisuorittamisiin verrattuna vahvalta.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Toisaalta sieltä puuttui McAvoyn myötä iso annos laatua takalinjoilta, ja tämän vuoden rosteri ei kokonaisuutena ole sieltä kovimmasta päästä mitä on Bostonissa nähty, että en millään sanoisi että parasta Bruinsia vuosiin tms. Ehkä teidän porukan näkökulmasta saattaa hämätä se, että yleensä Tampaa vastaan on pelattu huonosti, niin perushyvä peli näyttää alisuorittamisiin verrattuna vahvalta.
Joo just sitä sanoin että Tampaa vs parasta mitä nähnyt, tosi hyvää paineistusta koko peli ja siinä meni Tampan pelin avaaminen sekasin.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Josko sitä pyrkisi pieneen vuorovaikutukseen muiden Bruins kannattajien kanssa.

Ottelu numero 31 ja se pelattiin Tampaa vastaan. Pelistä 5-2 voitto. McAvoy ei pelannut tässäkään Tampaa vastaan pelatussa pelissä, joka näkyi vähemmän mitä odotin.
Bruins jatkoi siitä mihin viimeksi jäi Tampaa vastaan pelatessa. Bruins onnistui tässä pelissä mainiosti tyrehdyttämään Tampan vahvuusalueet, sekoittamaan heidän peliänsä ja sitä kautta riisui heidät poikkeuksellisen hyvin aseista. Varmasti osittain Tampan huonouttakin. Tämä oli kuitenkin jo toinen ottelu josta voi sanoa samaa.
Oikein missään vaiheessa ei tullut sitä yleistä fiilistä että oltaisiin kovinkin purjeissa tai että vastustajan maalit ovat vain ajan kysymys (nämä ovat yleisesti olleet päällimmäisiä ajatuksia viime vuosina Tampaa vastaan pelatessa, käytännössä joka pelissä) vaan pääasiassa kokoajan oli luottavainen fiilis, koska virheitä ei hirveästi tullut. Joukkueesta huokui semmoinen tietty rauhallisuus ja varmuus. Tähän edellämainittuun tottakai luonnollisesti vaikuttivat nuo pari nopeaa maalia, niiden vaikutusta ei voi kiistää. Ainakin ensimmäisessä osumassa oli hieman tuuriakin, se meni Vasille kenties vähän helpon näköisesti vaikka omasta pelaajasta suuntaa vaihtoikin. Mutta ainahan näitä kaikille joukkueille käy, ei ne vähennä suoritusten arvoa ja kyllähän se tuurikin monesti ''ansaitaan'', ainakin osittain. Tampa sai muutamia hyökkäyspään paineistuksia erityisesti ensimmäisessä erässä ja pelin lopussa, mutta kokonaisuutena varsin mallikas ja poikkeuksellisen tervetullut esitys peilaten viime vuosiin.
Hedmania en juurikaan edes huomannut vastustajalta. Lähinnä mieleen jäivät Kucherov, Vasi (niin hyvässä kuin pahassa), Cernak ja Killorn. Palat nyt tuntuu tekevän aina vähintään yhden maalin Bruinsia vastaan.

Nämä tämän kauden esitykset Tampaa vastaan ovat herättäneet itsessäni hyvinkin suurta innokkuutta, sillä menneinä vuosina ei missään pelissä olla oltu näin hyvin mukana heitä vastaan kuin tällä kaudella - saatika hallittu. Vaan pikemminkin peliin lähdettäessä ainakin itsellä on ollut päällimäisinä ajatuksina ehkä hieman kärjistäen ''Kuinkakohan paljon Tampa tekee maaleja tai saadaanko hallittua peliä juuri ollenkaan?''
Jokatapauksessa tästä on hyvä jatkaa. Näen kuitenkin Tampan jo pelkästään viime vuosien luoman rutiinitason myötä edelleenkin ns. ''suurimpana tasonmittarina'' - huolimatta ovatko he sarjataulukossa Toronton tai useammankin joukkueen takana.
Kuten taas näimme, niin Bruinsilla on kyky pelata oikeinkin hyvin halutessaan, vaikka kokoonpanossa on omat puutteensa, mutta niinhän sitä on kaikilla.

Muutamat laiskat ja nopeat:
 • Vaakanainen pääsi pelaamaan. Peliaika 16:06. En odottanut näin hyvää tekemistä, kun AHL:ssä ei ole oikein kulkenut paitsi juuri nyt muutamana viime viikkona. Tai peli on ollut yleisesti ailahtelevaa. Pelaa muutaman pelin todella hyvin ja sitä erehtyy jo ajattelemaan että ''joko?'' ja sitten otteet huononevat. Ei tämä peli mitään räiskyvää tykitystä ollut, mutta perusvarmaa tekemistä Tampaa vastaan.
 • Alivoima oikein hyvää.
 • Reillyä pitää kehaista hienosta syötöstä Marchandin maaliin ja nämä hyökkäyspään avut on niitä Reillyn vahvuuksia ja jonka takia mies sai sopimuksenkin.
 • Steen - ai jumalauta mä sitten tykkään! Kuten Kental tuossa ylempänä sanoikin, niin mahtavaa nähdä nuoren hyökkääjän nousevan kokoonpanoon. Hän myös kertoili kaverin pelistä ja pelityylistä hyvin. En todellakaan sano, että mies on seuraava Marchand mutta vähän samanlaista pelaajaa hänessä tuntuu olevan, muutakin kuin pienen kokonsa puolesta. Vahva kaveri alaraajoistaan ja pelaa peliä luonnollisesti paljon tämän vahvuuden kautta.
 • Ei se ollut ihan pelkkää arvailua ja olettamaa, että jos 1. ketju hajoitetaan niin se saattaisi levittää tuloksentekovoimaa, meinaan onhan tuo toiminut ainakin toistaiseksi ihan mallikkaasti. Onnistumisia on tullut joka ketjulle. Ja mikä itselle miellyttävintä maaleja on tullut paljon tasakentällisin, joka on ollut enemmän tai vähemmän Bruinsille ongelma lähi vuosina.
 • Folignolle tuli oletettavasti iso pipi. Vaikka mies ei ole yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta vastannutkaan huutoon, niin silti mies on niitä ainoaita Bruins pelaajia joiden peliin fyysisyys kuuluu luonnostaan. Lisäksi on varmasti etenkin kopissa ja henkisesti tärkeä palanen. Vähän niin kuin Backes.
 • Blidh tykkään ja kovasti! Kaveri ei kyllä laske jalkaa kaasulta. Intensiteetti ja työmoraali valtava. Pitkä tie farmista tähän, ei voi kuin iloita miehen puolesta.
 • Helpottavaa myös nuo Pastan onnistumiset maalien muodossa!
 • Ullmark edelleen varmaa peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös