Boston Bruins 2021–2022

  • 111 586
  • 383

Knap

Jäsen
Fabian Lysell oli Bruinsin ensimmäinen pick sitten draftissa. Uskon, että toimistolla ollaan ainakin aika tyytyväisiä tähän, sillä Lysell oli selkeä tippuja draftissa. Ainoastaan Button veikkasi häntä alemmaksi, kuin millä sijalla nyt meni. Villeimmissä ennakoissa oli ihan TOP-10 kamaa. Ite en ennen draftia oikein Lysellistä perustanut, mutta tällä vuorolla ja hieman lisää tutkailtua vaikuttaa oikeastaan todella hyvälle. Mikä ehkä parasta, pelaa ensi kaudella SHL:ää Luleåssa ja kuuluu Ruotsin juniorimaajoukkueen vakiokalustoon, eli on kyllä tutkan alla ja seurannassa.

Lysell vaikuttaa näppärältä. Tuulennopea ja käsistään taitava. Sanottu yhdeksi Draftin parhaaksi luistelijaksi. Bruinsissa ollaan nähty kyllä näitä näppäriä pelaajia ennenkin ja heissä on yleensä kaksipuolta: joko jäät siihen pikkukikkailu tasoille tai olet tappava. Ns. osaatko clousata ratkaisut ja tehdä tulosta. Rightin kaveri, joten siitä plussat luonollisesti. Puolustuspeli hyvää tuossa iässä, käyttää nopeutta ja mailataitavuuttaan hyödykseen takakarvoissa paljon ja ei vuoda omissa. Fysiikka heikkoa tuon kaltaiselle pelaajalle luonollisesti, mutta aloittaa onneksi jo toisen kautensa SHL:ssä, eli se parantuu väkisillä. Näkisin melkein aika varmana tulevaisuuden NHL-pelaajana, sillä mahdollisuudet roolille on mitä tahansa 1-4 kentän välillä. Kuitenkin todennäköisesti tulee tekemään uransa 2-3 ketjun laiturina, jos kehitys jatkuu oletetulla tasolla. Hyvä varaus.

Bruins ei liiemmin kauppoja tehnyt eilen, ja se oli varmasti oikea päätös. Sweeneyllä lähtee monesti käsistä, jos hän haluaa jotain. Sopimuksia hän sen sijaan osaa neuvotella, Hallin sopimus jälleen esimerkki siitä. Tänään kuitenkin puolestani voisi tehdä aikaisen treidin viskaamalla JDB:n jonnekin ja vastineeksi joko aikainen varaus tai sitten TOP-4 puolustajaa lisämausteiden avustamana. 2. kierroksella olisi kuitenkin ihan vielä potentiaalista seppää tarjolla ja ihan suomilasienkin vuoksi tuo Räty kyllä kiinnostaisi tai Franseco Pinelli. Siinä olisi sitä täydellistä retoolia. Seuraava varma varaus kuitenkin tuolla 3. kierroksella vasta ja jos siellä on Ville Koivunen, jota jotkut mediat ovat nostaneet parhaaksi suomalaiseksi tässä draftissa, niin painaisisin liipaisinta. Hyvin suomipainotteisia omat toiveeni ovat, mutta eipä ole juuri tullut tutustuttua muihin mahdollisiin 3. kieroksen varauksiin. Okei ja Aleksi Heimosalmi kävisi myös. Ottakaa nyt joku.

e. oikea ketju
 

Knap

Jäsen
Tämä toinen päivä oli sitten enemmän tai vähemmän pettymys itselle. Yhdestä varauksesta jaksan hieman kirjoittaa, mutta loppujen antakoon näyttää. 3. kierroksella varasivat nimittäin Bruins-fanin, Kooveessa viime kauden pelanneen Brett Harrisonin. Motivoitunut jätkä, kun ei jäänyt lepäämään laakereilleen viime kaudella, vaan tuli rohkeasti Suomeen pelaamaan. Idolikseen kuvailee Bergeronia (kukapa ei) ja koittanut imeä kaiken tiedon hänestä, toivottavasti pääsisi pelaamaan hänen kanssaan joskus. Harrison kuvailee itseään monipuoliseksi sentteriksi, jolla ei varsinaisia puutteita ole pelissä ja mikä osui silmään, niin hän itse kuvailee hänen hockey IQ:taan todella korkeaksi. Tuo tietenkin lupailee varmaa NHL-uraa, jos pitää paikkansa. Ensi kauden osoitteesta ei tietoa, mutta jatkaisipa Suomessa, niin pääsisi seuraamaan otteita paremmin. Tampereella kun on viihtynyt, niin Koovee-Ilves akseli ei olisi ollenkaan huono.

Friedman huhuilee UFA-markkinoilta Derek Forbortia Bruinsiin. Forbort tulisi varmaan täyttämään tuon perinteisen lihapääroolin, jota nyt jonkun vain on kannettava. Ei sinänsä herätä ajatuksia. Itse kuitenkin saattaisin Sweeneynä olla Suterin perässä kovasti. Olisi aika hyvä matchi suht. kokemattomaan puolustukseen leftin jätkänä. Edler voisi olla myös vielä ihan hyvä lisä. Kertoo kyllä hyvästä tilanteesta, että joukkue ei tarvitsisi kuin laadukkaan leftin puolustajan.
 

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Boston hankki Toronton organisaatiosta Jordan Greenwayn velipojan Jamesin. Toiseen suuntaan matkaa ilmaa future considerationsin muodossa. Mikäli Vaakanainen/Zboril pelavaat ensikaudella ylhäällä enemmänkin tarvitsee Providence minuutteja syövää pakkia. Greenway on iso kaveri. Synopsis kaverista sanoo seuraavaa:

A towering presence along the blueline, he oozes all-around ability and can manufacture a fair bit of offense as well. Can make a major impact in various ways whenever on the ice. Is still somewhat raw in all facets of the game, so he needs extra development time in order to maximize his all-around output at the NHL level. Needs to become more consistent.
Long Range Potential: Big, talented all-around defenseman with upside.


Nick Ritchien suhteen ovat Friedmanin huhujen mukaan suunnitelmat myös muuttuneet. Boston ei aio tarjota miehelle qualifying offeria. Liekö ideana antaa miehen testata vapaiden agenttien markkinat vai tuoda ukko takaisin halvemmalla.

Huomenna voisin suorittaa pohdintaa Lysellistä, josta olwn helvetin innoissani!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Nick Ritchien suhteen ovat Friedmanin huhujen mukaan suunnitelmat myös muuttuneet. Boston ei aio tarjota miehelle qualifying offeria. Liekö ideana antaa miehen testata vapaiden agenttien markkinat vai tuoda ukko takaisin halvemmalla.

Eiköhän tässä ole kyse siitä, että joku parin millin qualifying offer olisi lähinnä loukkaus pelaajaa kohtaan. Eli tarjotaan ihan kunnollista sopimusta, silloin tuo qo jätetään tekemättä.

Mutta on tuostakin asiasta joskus kauhisteltu ja tuomittu joku GM, kunnes soppari allekirjoitettiin.
 

Aitotekonahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Boston Bruins
Itse kuitenkin saattaisin Sweeneynä olla Suterin perässä kovasti. Olisi aika hyvä matchi suht. kokemattomaan puolustukseen leftin jätkänä. Edler voisi olla myös vielä ihan hyvä lisä. Kertoo kyllä hyvästä tilanteesta, että joukkue ei tarvitsisi kuin laadukkaan leftin puolustajan.
Huhujen mukaan Suterille ollaan tarjoamassa jopa 4 vuoden lappua. Juokkueesta tai joukkueista ei tietoa mutta en usko että Bruins kyseessä. Palkkakatossa tilaa nyt noin 20 milj. Tähän käytännössä tarvitsisi Krejci, Rask, kolmosen laituri (ehkä kertaa kaksi jos DeBrusk lihoiksi), konkariveska opettamaan poikia talon tavoille (vai mennäänkö alkukausi Vladar&Swayman?) ja pakistoon Reilly ja Forbort? Näiden lisäksi syvyyttä pakistoon ja hyökkäykseen toki lisää. Mooren 2,75milj on IR-listalla joten sieltä saadaan lisää helpotusta jos tarve vaatii.

Ihan hyvin omasta mielestä Bruinsille asiat, McAvoyn jatkosopimus toki vuoden päästä alkavaksi kummittelee joten varaa ei tulevaisuutta katsoen hirvesti olekkaan.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Siellä olisi kohta Martin Jonesia ja Braden Holtbya tarjolla. Jones onkin vanha Bruins-ikoni jo, mutta silti Holtbylle noista tarjoaisin Sweeneyna vuoden halpaa sopparia. Rask on vähintään alkukauden poissa, niin kyllä tuonne joku kokeneempi veskari olisi nuorten poikien sekaan saatava.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Huhujen mukaan Suterille ollaan tarjoamassa jopa 4 vuoden lappua. Juokkueesta tai joukkueista ei tietoa mutta en usko että Bruins kyseessä. Palkkakatossa tilaa nyt noin 20 milj. Tähän käytännössä tarvitsisi Krejci, Rask, kolmosen laituri (ehkä kertaa kaksi jos DeBrusk lihoiksi), konkariveska opettamaan poikia talon tavoille (vai mennäänkö alkukausi Vladar&Swayman?) ja pakistoon Reilly ja Forbort?

Aika varmasti Reillyn perässä ei oltaisi, jos Suter tarttuisi haaviin. Eli siinä mielessä ei katon puolesta mahdotonta. Mutta en kyllä pitäisi tuota nelivuotista kovin hyvänä ajatuksena.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Mites muuten bostonin maalivahtitilanne?
Muistaakseni ei yhtään veskaa vielä, mitäs te Bostonin fanit odotatte tulevalta? Onko Rask saamassa esim 2v lapun? Mites muuten, onko sieltä tulossa jotain junnua putkesta vai onko Halak saamassa myös jonkun lyhyen lapun?
 

Knap

Jäsen
Mites muuten bostonin maalivahtitilanne?
Muistaakseni ei yhtään veskaa vielä, mitäs te Bostonin fanit odotatte tulevalta? Onko Rask saamassa esim 2v lapun? Mites muuten, onko sieltä tulossa jotain junnua putkesta vai onko Halak saamassa myös jonkun lyhyen lapun?
Itse toivon ja uskon, että ensi kausi mennään Swayman - Vladar kaksikolla tammikuuhun asti, kunnes Rask palailee loukkaantumisestaan. Swayman oli ihan törkysen hyvä viime kaudella ja pidän tulevaisuuden varmana ykkösvahtina. Osa on latonut Vladarin niskaan enemmän odotuksia - saamme nähdä. Putkessa tulossa myös Kyle Keyser, joka on myös erittäin lupaava. Pullat siis hyvin uunissa, vaikka vielä muutama vuosi sitten näytti, että Raskin jälkeen tulossa synkät ajat.

Ja Halak ei jatka.
 

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Mites muuten bostonin maalivahtitilanne?
Muistaakseni ei yhtään veskaa vielä, mitäs te Bostonin fanit odotatte tulevalta? Onko Rask saamassa esim 2v lapun? Mites muuten, onko sieltä tulossa jotain junnua putkesta vai onko Halak saamassa myös jonkun lyhyen lapun?

Halak testailemassa vapaat markkinat. Junnuja ovat jo viime kaudella pelanneet Dan Vladar ja isosti säväyttänyt Jeremy Swayman. Joku veteraaniveskari tohon lienee tuloillaan paikkaamaan Raskin saigonia.

Sitten siitä Lysellistä pikaisesti. Ukko oli ihan top 3 suosikkejani koko draftista ja oli vaikea uskoa, että mies valui meille asti. Ilmeisesti useammat seurat säikäytti kaverin pieni koko ja huhut kurittomuudesta. Kurittomuus-casekin lienee johtavan juurensa siitä, että sälli vaihtoi kesken kauden seuraa peliajan perässä. Itselleni tulee paljon mieleen nuori (tai siis nuorempi/tulokas) Pasta. Lysell näkyy aina kentällä sen verran mitä pelejä olen nähnyt. Lisäksi toisin kuin Pasta, kaveri vaikuttaa olevan kunnon herhiläinen myös puolustuspäähän ja on erinomainen karvaaja.
Kaverin pelintekijän taidot ovat ikäisekseen naurettavan hyvät. Fyysisesti silti vielä raakile, kuten useimmat ikäisensä. Tästä on lupa odottaa hyvää.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Reilly tosiaan 3 x 3 milj. Tyhjiössä tosi hyvä diili, ei periaatteessa maksettu legit top 4 -rahoja, kun tasokkaampien näyttöjen historia on vielä lyhyt, jolloin tuolla caphitilla myöskin vaatii ihan johnmooret että sopimuksesta tulisi taakka. Mutta nyt siltä toiselta pakkihankinnalta on jo pakko löytyä sitä hauista plus vankka av-osaaminen ja kyky ottaa sillä puolella suuri rooli. Toisaalta kun katsoo, millaisia vastineita tuollaisista ei mistään ihmeellisistä mutta kelpo pakeista on tässä viime aikoina makseltu, niin jatkosopimus Reillylle on huomattavasti parempi ratkaisu kuin vastaavan hankkiminen kaupalla.

Hallin loistavan diilin myötä tuo palkkakattorakenne näyttää yhä paremmalta, mutta kyllähän tuonne on vielä kiinnityksiä tehtävä hyökkäyspuolellekin. Krejci tai korvaaja toki, mutta luokattomalle bottom 6:lle täytyy myös tehdä muutakin kuin antaa Kuralyn poistua. Kutkuttaisi vähän siivota tuolla osastolla, DeBrusk lihoiksi ja tilalle sopivampi ja monikäyttöisempi kolmosen laita (tai pari). Wagner jos ei ulos, niin ainakin selvä asetelma, että paikka ei ole enää oletuksena hänen, vaan katsovat campilla hänen/Senyshynin/Kuhlmanin/mahdollisten yllättäjäprospektien/tryout-osaston kesken että kuka sen 4RW-tontin ottaa. Tykkään kyllä Wagnerista, mutta eihän tuo ole enää kaksista ollut kuin pätkissä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Reillyn sopimus on ryöstö, jos taso pysyy. Uskon että pysyy, tilastot sanovat, että pysyy. Pudotuspelien alku näytti heikolta, kun aikaa ei tuntunut olevan, eikä omien lapoja löytynyt, mutta lyhyessä ajassa paransi todella paljon. Uskomattoman fiksu ja hyvin kentän näkevä puolustaja.

Tämä taisi olla onni onnettomuudessa, sillä ilmeisesti Bruins etsi ihan tosissaan fyysistä top4-pakkia vasemmalle, mutta hinnat taisivat sitten olla sellaisia, ettei miellyttänyt. Joku halonhakkaaja sinne vielä tarvitaan kantamaan av-vastuuta, kiinnostaiskohan Charaa vielä pelata kausi?
 

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Toivon todella, että Forbortin kausiliksa ei ole huhuttu 3m. Vai onko mulla jäänyt jotain huomaamatta ja ukko on liigan top 10 oman pään luuta?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
En ole enää pitkään aikaan seurannut lännen pelejä aktiivisesti joten nimi on tuttu mutta ei mielikuvaa pelaajasta. Äkkiseltään vaikuttaa vähän liian kalliilta mutta ikä on sopiva ja toivottavasti siellä on scoutattu oikean muotoinen palikka ensi kauden puolustuspalapeliin. Näytti tuolla Savard saavan Habseista 4v/$3.5M tilin joten siinä mittatikkua mestarijoukkueen stay-at-home pakin sopparin hinnasta.

Kovuutta odotan pelaajan tai parin muodossa mutta ehkä ne ei ole frenzyn ensimmäisen tunnin juttuja. Tuo Ritchien case on vähän kummallinen, joko tarjotaan sopimusta yli qualifying offerin ($2M) tai sitten ei haluttu maksaa tuota ja päästetään Nick vapaaksi agentiksi. Ei pelaajan mitenkään korvaamaton ja laiskuus on välillä raivostuttavaa mutta ainoita jolla on valmiuksia puolustaa itseään tai muita.
 

WhoisJohnny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins (Liigassa HPK, TPS)
Bruinsin tähän astiset signaukset:

Linus Ullmark 4v x 5milj

Derek Forbort, 3v x 3milj

Tomas Nosek 2v x 1,75milj
Erik Haula 2v x 2,375milj

Ja Nick Foligno 2v jotain nelosen pintaan. Huhuja liikkeellä, että jotain liikehdintää meillä Seattlen suuntaan. Moore on dumpattava, mielellään Wagnerkin (vaikka miehestä pidänkin). JDB:n kauppaaminen kuulemma lähempänä kuin kertaakaan aiemmin.

Jos Raskin ura ei ole paketissa, niin pyörittelin skenaariona Vladarin treidaamista. Kausi pelataan tammikuuhun Ullmark-Swayman kaksikolla. Rask palaa, Swayman Providenceen. Rask paketoi uransa/tekee vielä vuoden jatkon.

Krejcille on löydyttävä tilaa capista, se on selvä. Miestä tuskin rahat kiinnostaa, koska on ilmaissut halunsa pelata Tshekeissä, jos Bostonilla ei käyttöä miehelle ole. Eli voinee pelailla seuraystävällisellä pahvilla.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

Neely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Jos Raskin ura ei ole paketissa, niin pyörittelin skenaariona Vladarin treidaamista. Kausi pelataan tammikuuhun Ullmark-Swayman kaksikolla. Rask palaa, Swayman Providenceen. Rask paketoi uransa/tekee vielä vuoden jatkon.

Sieltähän se Vladarin kauppa tuli. Muutenkin melkoiset hulinat päällä...
 

jatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
alhaalta ponnistavat
Jaha, jinxasin. Harmittaahan tämä silti, halvalla meni ehkäpä. Joskin Swayman tuosta parivaljakosta se tulevaisuuden ykkönen on.
Aika markkina hintainen ja ehkä jopa liiankin iso hinta täysin katsomattomasta kortista ylhäällä. Syksyisin waivereissä nämä menee ongelmitta läpi, vaikkakin sillon kaikilla on rosterit täynnä.
Jos samoihin aikoihin kaupattuun Vanecekkiin vertaa niin Capitals tuntee pelaajan ja joka kuitenkin pelasi sen vajaa 40 peliä jo viime kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös