Boston Bruins 2012-2013

  • 193 851
  • 536

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Minkäslainen kaveri tuo ylösnostettu Spooner on? Pandolfo on mielestäni jäänyt vähän tyhjäksi arvaksi, joten toivoisin ettei häntä tänään kokoonpanossa näy.
Pienehkö, taitava, luistelu ei vahvuus mutta menettelee. Providencen pelaajista selvästi eniten taitoa ja potentiaalia omaava mutta joutuu liian kovaan paikkaan jos pitää normivaihtoa ylhäällä pelata.
 

tirppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Ilves, HIFK
Twitterin perusteella illaan kokoonpanossa on kuin onkin Pandolfo, Peverley jatkaa kolmosketjun sentterinä. Myös McQuaid poissa illan kokoonpanosta jonkun pienen loukkaantumisen vuoksi, day-to-day-statuksella mennään mutta ilmeisesti huomisesta eteenpäin pitäisi Quaiderin olla jo kehissä taas.

Aamujäillä hyökkäysketjujen kokoonpano oli siis seuraava:

@NHLBruins
Line rushes: Lucic-Krejci-Horton, Marchand-Bergeron-Seguin, Pandolfo-Peverley-Caron, Paille-Campbell-Thornton with MacDermid rotating in
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tervetuloa tirppa & All-U! Kiva saada lisää porukkaa ketjuun, tuohon tirpan taustakertomukseen voisi sanoa että on se hienoa että viime vuodet Bostonissa on taas pelannut sellainen joukkue että ihmiset alkavat fanittaa, siinä oli kuitenkin ennen Julienin aikaa suht monen vuoden jakso jona tähän kelkkaan ei olisi hypännyt kukaan täysijärkinen. ;)

Mitä Krejcin ketjuun tulee niin minusta Krejci on nimenomaan vain "taantunut" epätasaiseksi normi-Krejciksi siitä alkukauden jatkuvasti liekeissä olleesta versiosta, ja laidoilta ei juuri nyt tule apuja oikein yhtään. Siinä ei tällä hetkellä varmasti ole helppo pelata. Kesä kun koittaa niin Horton saa jatkaa minun puolestani sillä kyllä hän yleisesti ottaen tuossa menee varsinkin jos Krejcin ketjun ajattelee kakkosena, mutta hänestä ei nykyversiona voi maksaa liikoja tai antaa pitkää sopimusta, eli todennäköisemmin varmaankin vaihtaa maisemaa. Valitettavaa, oli terveenä niitä tämän rungon ruumiillistumia.

Tälläkin kokoonpanolla Boston tulee olemaan playoffeissa ja hyvin todennäköisesti hyvällä sijoituksella, mutta jos Chiarelli jatkaa viime deadlinen ja parin edellisen kesän nukkumislinjalla niin käytännössä se tarkoittaa tämän kauden luovuttamista Cup-taistelun osalta, olisi tarkoittanut jo ennen Kellyn loukkaantumista ja nyt varsinkin. Vieläpä ensi kauden cap-tilanne huomioiden tämän kauden "jättäminen väliin" ei minusta kävisi missään nimessä laatuun.
 

tirppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Ilves, HIFK
Tälläkin kokoonpanolla Boston tulee olemaan playoffeissa ja hyvin todennäköisesti hyvällä sijoituksella, mutta jos Chiarelli jatkaa viime deadlinen ja parin edellisen kesän nukkumislinjalla niin käytännössä se tarkoittaa tämän kauden luovuttamista Cup-taistelun osalta, olisi tarkoittanut jo ennen Kellyn loukkaantumista ja nyt varsinkin. Vieläpä ensi kauden cap-tilanne huomioiden tämän kauden "jättäminen väliin" ei minusta kävisi missään nimessä laatuun.

Toivon todella ettei Chiarelli jää ainakaan sen vuoksi nukkumaan, että Bostonissa odotettaisiin Söderbergin tuovan sen tarvittavan lisän joukkueeseen. Mieshän on tällä hetkellä neljän ottelun pelikiellossa Ruotsissa, joten ei nyt sitten ole edes apuna omalle joukkueelleen. Ottelusarja on toistaiseksi 1-1 ja aika suurinumeroisia pelejä ovat pelanneet (0-6, 6-1) joten täysin mahdotonta on myös ennustaa milloin Söderberg mahdollisesti edes voisi olla käytettävissä. Itse en ainakaan haluaisi tuon kortin varaan jättää mitään, joten toivoisin kyllä todellakin nyt aktiivisuutta Chiarellilta.

Eilisestä pelistä Floridaa vastaan ei juuri ole sanottavaa. Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta toiseen erään lähdettiin taas jarrutellen ja niinhän siinä sitten kävikin että vastustaja lopulta päästettiin maalin päähän, vieläpä alivoimalla, kun peliä ei 2-0-johdossa vielä tapettu. Viime aikoina olen ollut paljon luottavaisemmin mielin kun pelissä ollaan jouduttu pelaamaan tappioasemassa, kun täydet 60 minuuttia täysillä tuntuu johtoasemassa olevan lähes mahdoton tehtävä.

Viikonloppunahan vastaan asettuvat Washington ja Pittsburgh, joita molempia vastaan Bruins hävisi vastikään pelit päästettyään johtoasemassa vastustajat peliin mukaan.
 

tirppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Ilves, HIFK
Washington-peli jäi allekirjoittaneelta tänään väliin, joten kysyisinkin miltä Bruinsin peli tänään näytti? Highlightsit katsoin toki juuri, mutta nehän nyt eivät pelistä kerro välttämättä oikein mitään. Niiden perusteella Bruinsilla ei kuitenkaan näyttänyt juuri hätää olevan, kun Khudobinin nollapelikin pilattiin itse? Ykkösketju näyttäisi ainakin tehopisteiden valossa heränneen vihdoin! Mutta oliko kakkosketju nyt sitten puolestaan yhtä pimennossa kuin pistesarake antaisi olettaa?

Nyt onneksi noiden highlightsien perusteella näytettiin ihan hyvin pitävän se johtoasema hallussa eikä Washingtonia juuri päästetty peliin mukaan. Toivottavasti tällaista peli kokonaisuudessaan olikin ja samoilla aseilla lähdetään huomenna revanssiin Penguinseja vastaan.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Peli näytti ihan hyvältä päiväpeliksi ja jos minun puolesta saisivat pelata enemmän kolmospaidoilla. Tällä kertaa kolmaskin erä meni muutamaa Caps-pyöritystä lukuunottamatta putkeen.

Ykkösketju oli mahtavassa vireessä ja etenkin Horton oli ihan erinäköinen kuin miltä on tällä kaudella näyttänyt.
Kakkosessa Seguin jatkoi samaan malliin kuin aiemminkin, kova on vauhti mutta kiekon kanssa heikkoa. Katselin tuossa Oilersin pelin ja Taylorin peli on tällä hetkellä aivan eri tasolla.
Kolmonen ja nelonen pelasi odotetusti. Peverleyn luistelunopeus pisti muutamaan kertaan silmään mutta Caron/Pandolfo kaksikkosta ei ole muuhun kuin pelaamaan nollanollaa. Nelonen pyrki pelaamaan kontaktipeliä ja Thorntonille taisi tulla kauden suurin taklausmäärä yhteen otteluun kun Bruinsin lähetyksen tilasto näytti kolmannessa muistaakseni seitsemää taklausta.

Seuraavaa peliä varten pitää sitten sitoa leuka kiinni ettei lattiaan asti kalahda Crosbyn otteita katsellessa, taas vuorossa back-to-backin jälkimmäinen peli vieraissa ja Pittsburghissa.
 

Nathan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big Bad Bruins
Moro pitkästä aikaa! Yleensä nämä päiväpelit on väsynyttä läpsyttelyä, mutta nythän se näytti aivan lätkältä!
Ja pitkästä aikaa oli ilo silmälle katsoa #17 ja #18 peliä! Aivan eläimiä! Kakkonen suoritti ilman loistoa ja propsit jälleen kerran #63 pelistä, living on the edge. Ja sai vielä Ribeiron (2004 nevö foget) pieneen valssiin. Hendricks sai haastetta yhteen peliin vähintään riittävästi, hauska tilanne sinänsä, kun #22 ja #54 olivat molemmat kyselemässä ja ja H lähti Quaiderin kanssa, vaikka 22 muutaman kerran kyseli aloituksessa. Mutta kuten sanoin, ykkösen peli oli viihdyttävää tekniikka 0 voima 10 kiekkoa ja venäjänthomas nappasi muutaman aika ison kopin. Maanantaina ollaan taas töissä silmät killissä, kun on yöllä taas vahdattu peliä ja mielenkiinnolla odotan Mr. 87 kohtaamista.
-Seurasin otteluketjua vasemmalla silmällä pelin tiimellyksessä ja se on aina yhtä hellyyttävää Mtl, Wsh , jne peleissä lukea kun taas ne hakkaa ja pelaa väärin ja ne tekee sitä ja tätä ja väärin voitettu.. Kattokaa taululle ja kitisijät voi jäädä nostamaan punttia, jos ei kestä kyydissä! GO GO BLACK'N GOLD!!

-edit- Eipäs ollakkaan silmät killissä, kun päiväpelit jatkuu.. #hereillä
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Moro pitkästä aikaa! Yleensä nämä päiväpelit on väsynyttä läpsyttelyä, mutta nythän se näytti aivan lätkältä!
Moro vaan! Toinen päiväpeli putkeen ei sitten ihan niin hyvältä näyttänyt mutta taisi liigan kuumimmalla joukkueella oli jotain asiaan sanottavana. Jos tällä kaudella Pensejä vastaan vielä pelataan niin silloin onneksi päästään yrittämään myös kotona jossa tilanteita ja maaleja on mahdollisesti enemmän luvassa kun Bruins pääsee paremmin valitsemaan matchupit.

Peli oli tasainen mutta löysähkö. Crosby teki varmasti merkkausvirheestä ja voittomaalissa kiekko muutti ensin suuntaa ja tähän päälle erinomainen Vitalen veto joka meni paikalleen taistelevan Raskin ohi.
Seguin teki Bruinsin ainoan ylivoimalla myös tuurikimmokkeen avulla ja laittoi kiekon kolmannessa vanhanaikaisella maaliviivaa pitkin ohi. Tässä olisi kaivattu toista pientä onnettaren kosketusta eli pienestä oli peli kiinni.

Kenttäpelissä Bruins oli ehkä hivenen niskan päällä mutta tämä ei kuitenkaan riittänyt kovinkaan moneen maalipaikkaan. Kaipasin kolmanteen erään muutosta pelailuun mutta kummallakaan joukkueella ei ollut intoa fyysiseen peliin. Ainakin Bruins tätä olisi kaivannut mutta esim. maalin edessä ei alettu edes näennäisesti tuuppimaan.

Vemppaosasto täydentyi Krejcillä joka sai Boychukin lämärin polven tienoille, toivottavasti oli edes hieman läskiä välissä ettei ihan suoraan luuhun osunut. Tietojen mukaan käveli omin jaloin hallilta bussiin mutta samoin taisi tehdä Kelly jonka jalka oli sitten kuitenkin murtunut.

Näinköhän Winnipegissä nähdään Tyler Seguin sentterinä?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Tuosta Krejcin loukkaantumisesta tuli mieleen kaksi asiaa, jotka on pakko sanoa. Kun seuraavan kerran puhutaan Bruins-hyökkääjien maalineduspelaamisesta, niin muistetaan tämä tilanne. Ei ketään kiinnosta mennä runkosarjaläpsyttelyissä ottamaan vastaan sataa mailia ja yläriman korkeudella liitäviä kiekkoja. Ei ole mitenkään yllättävää, että Bruinsin ykkös-yv:n ainoa puolustaja on rookie-Hamilton. Parilla aivosolulla pääsee tuossa sakissa pitkälle.

En pidä yhtään Boychukista ykkösparissa. Ei ole pelannut vaadittavalla tasolla ensimmäisen Charan vierellä viettämänsä puolikautisen jälkeen. Kiekolliset ratkaisut ovat puolustuspäässä rännilämäri ja hyökkäyspäässä lämäri kohti omaa ykkössentteriä. Yksi hyvä avojäätaklaus kerran kolmeen otteluun ei oikein korvaa puutteita. Vaikuttaa sympaattiselta kaverilta, mutta palkka ja rooli on Bruinsissa liian iso.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kiekolliset ratkaisut ovat puolustuspäässä rännilämäri ja hyökkäyspäässä lämäri kohti omaa ykkössentteriä. Yksi hyvä avojäätaklaus kerran kolmeen otteluun ei oikein korvaa puutteita. Vaikuttaa sympaattiselta kaverilta, mutta palkka ja rooli on Bruinsissa liian iso.
Aamen! Tällä kaudella jopa McQuaid on ollut parempi kiekon kanssa. Bostonin puolustuksen kädettömyyden ymmärtää kun 19-vuotias poika tulee junioreista ja on tuon porukan kirkkaasti paras avaussyötön antaja.

Saataisiinkohan Boychuk jollain silmänkääntötempulla vahvistamaan Edmontonin peräpäätä ja takaisin alisuoritttanut? UFA Whitney ja joku laituriprojekti Bostoniin. Jospa molempien peli paranisi kun pääsisi kotikonnuilleen pelaamaan.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hiljaista on Bruins-ketjussa mutta sen ymmärtää jos on pystynyt ja jaksanut pelejä katsella. Aikamoisessa slumpissa joukkue menee tynkäkauden raskainta kuukautta. Bruinseja ei yleensäkään tunneta maali-iloitteluistaan mutta nyt tuntuu että sen yhdenkin tekemiseen tarvitaan rutkasti tuuria.
Ainoa hyvin toiminut yhdistelmä eli Marchand-Bergeron-Seguin alkaa myös osoittamaan hyytymisen merkkejä ja näiden kylmetessä alkaa pitkä tappioputki.

- - - - -

Valmentaja Julien pisti yllättäen Peverleyn, kolmosen ainoan NHL-tason pelaajan, katsomoon Ottawaa vastaan. Ketju oli siis muodossa Pandolfo-Spooner-Caron eli ehdottomasti heikoin kolmonen koko sarjassa. Kenelläkään noista ei ole asiaa hallille pelipäivinä jos joukkue aikoo tosissaan pelata mestaruudesta.

Oliko Peverleyn penkityksessä kyse herättelystä vai onko tulossa kauppoja? D'Agostini lähti Bluesista halvalla ja on tuohon kolmoskentän miehitykseen verrattuna tähti. Isoista nimistä ei Bostonin toimisto lähde/pysty kisaamaan siirtorajalla ja on oltava tyytväinen jos hankinta tulee olemaan edes tasoa "Fedotenko".

- - - - - -

Seuraavaksi Bruins pelaa koti-koti sarjan Toronton kanssa ja nyt on pitkästä aikaa sellainen fiilis että Leafs vie molemmissa peleissä fyysisyyden, henkilökohtaisen taidon sekä yrityksen ja ottaa selvät voitot.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Seuraavaksi Bruins pelaa koti-koti sarjan Toronton kanssa ja nyt on pitkästä aikaa sellainen fiilis että Leafs vie molemmissa peleissä fyysisyyden, henkilökohtaisen taidon sekä yrityksen ja ottaa selvät voitot.

Jos Tampa-peli jätetään pois laskuista, niin ei Leafskään ole suuremmin vakuuttanut. Suurin ero kahden joukkueen tilanteen välillä on, että Bostonilla on varaa heikkoon jaksoon, mutta Toronton muutama tappio putkeen yhdistettynä pahimpien kilpailijoiden voittoihin tiputtaa ulos pudotuspeleistä. Kertoohan se aika paljon, että joukkueiden ero taulukossa on 8 pinnaa ja B'sillä 2 peliä vähemmän pelattuna.

Sehän lienee selvää, että hanskat tippuvat jäähän tässä home-and-home-sarjassa. Sopivasti väliin mahtuu vielä välipäivä, joten intensiteetin pitäisi olla taattu kummassakin osassa. Bruinsin puolelta Thornton lienee jopa ylityöllistetty, jos Leafs pukee sekä Orrin että McLarenin kumpaankin peliin. Eiköhän sieltä muutama kevyen sarjan myllykin saada aikaan.

-----------------------------------------------------------------------

Tänä vuonna Kessel-kaupasta ei ole pahemmin puhuttu kummassakaan ketjussa, joten nostetaan kissa pöydälle. Kaupan voi aikalailla edelleen summata niin, että Leafs voitti sen lyhyellä tähtäimellä saadessaan valmiin tähtiluokan pelaajan, mutta kausi kaudelta kauppa kääntyy yhä enemmän Bostonin eduksi. Huvittavintahan on, että Leafs ei onnistunut käyttämään lyhyttä ikkunaansa lainkaan hyväkseen, vaan joukkue Kesselistä huolimatta jäi pudotuspeleistä kauas. Bruins sen sijaan vei alta kaksi vuotta kaupan jälkeen mestaruuden, vaikka menetti Kesselissä huippuluokan maalintekijän. Olihan Seguinillä jonkinlainen rooli jo tuossa Cup-joukkueessa, mutta eihän nyt avainpelaajia ollut. Kertoo jotain myös tuosta Bruins-joukkueesta, valmennuksesta ja organisaatiosta.

Olen edelleen sitä mieltä, että Kessel on kaupan pelaajista edelleen paras, mutta Seguin viime kausi antoi jo viitteitä, että hän saattaisi tällä kaudella ajaa Kesselistä pelillisestikin ohi. Toistaiseksi näin ei ole käynyt, mutta voi kysyä, kuinka paljon siihen vaikuttaa Seguinin rooli. Eihän hänellä todellakaan ole vastaavaa yksinvaltiaan asemaa Bostonissa kuin Kesselillä. Lisäksi Seguinin on pelannut leijonan osan NHL-urestaan laidalla, mikä on jo osoitus kaverin monipuolisuudesta, vaikka ketjukavereissa ei moittimista ole ollutkaan. Torontossa puhutaan paljon, että Kessel on pelitavaltaan todella vaikea pelaaja, joka vaatii ketjukavereiltaan suuria uhrauksia: puolustuspäässä muut joutuvat paikkaamaan hänen virheitään ja hyökkäyspelissä kiekko pitää toimittaa Philille, joka sitten tekee taikojaan täydessä vauhdissa. Jotain sekin kertoo, että ainoa keskushyökkääjä, joka Torontossa on todella kukoistanut Kesselin rinnalla, on keskinkertainen Tyler Bozak. Hänestä Kessel on kiistatta tehnyt paremman pelaajan, mutta kiekollisesti lahjakkaampaa Grabovskia ei ole edes yritetty peluuttaa hänen kanssaan eikä toistaiseksi myöskään huippukautta pelaavaa Nazem Kadria. Sekä Grabovskia että Kadria yhdistää se, että molemmat haluavat pitää myös kiekkoa, mutta Kesselin ketjussa kiekko on #81:n lavassa. Tässä mielessä Seguin on pelaajana paljon helpompi kuin Kessel.

Nythän on ensimmäinen kausi, jolloin Bruinsilla on heittää kentälle toinenkin kaupan palasista eli Dougien Hamilton. Omasta mielestäni Hamilton on pelannut hyvin, mikä on saavutus huomioiden pelipaikan ja iän. Potentiaalia hänessä on vaikka mihin, mutta vaikeaahan hänen tulevaisuudestaan on paljon sanoa, kun kehitys voi kulkea joko OEL-latua tai vähemmän mairittelevaa Tyler Myers-latua. Eiköhän sen kuitenkin uskalla sanoa, että Hamilton on ainakin satavarma NHL-pelaaja seuraavat kymmenen vuotta. Kaupan kolmas lenkki Jared Knight ei tilastojen perusteella ole farmissa ja farmin farmisssa vakuuttanut, mutta hänellekin voi antaa vielä aikaa.

Sekin täytyy muistaa, että Seguin pelaa vielä tämän kauden halvalla tulokassopimuksellaan, jonka jälkeen uusi diili astuu voimaan 5.75 millin cap hitillään. Hamilton puolestaan puolestaan pelaa kesään 2015 asti halvalla tulossopimuksellaan. Kesselillä on 5.4 millin cap hitin sopimustaan jäljellä kesään 2014. Ensi kaudella Seguin siis kuormittaa cappiä jo Philiä enemmän, mutta toisaalta pelaajanakin hän saattaa olla perampi jo tuolloin. Joku voi sanoa, että hän on sitä kokonaisvaltaisesti jo nyt. Se, mikä tekee vertailusta suosiollisen Bostonin kannalta, on, että kesällä 2014 Kessel on UFA, mikä tarkoittaa isoa palkkapäivää. Kun katsoo millaisia sopimuksia muiden joukkueiden avainpelaajat ovat uuden CBA:n alaisuudessa saaneet (vrt. Perry ja Getzlaf) lienee selvää, että Kesselin uusi cap hit alkaa vähintään 7:llä. Sekään ei ole pois suljettua, että Kessel karistaa kesällä 2014 Toronton pölyt jaloistaan, vaikka Leafs tarjoaisi mitä.

Jos Getzlafin ja Perryn kohdalla kysytään, ovatko kaverit muilta kuin pelillisiltä omainaisuuksiltaan sellaisia, että heidän ympärilleen voi rakentaa menestyvän joukkueen, Kesselin kohdalla samojen kysymysten perään voi heittää muutaman huutomerkin. Vaikka Kessel tekisi jatkon Torontoon, on sopimuksen suuruus sitä luokkaa, että kauppa näyttää entiskäkin paremmalta Bostonin näkökulmasta. Jos Toronto menettää Kesselin kesällä 2014 ja saaliiksi jää yksi tai kaksi lyhyttä visiittiä pudotuspeleissä, mikä vaikuttaa aika lailla maksimisuotitukselta nyke-Leafsille, voidaan tämän kaupan lopullinen voittaja julistaa yksimielisesti.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Maple Leafs siis vastassa tänään sekä maanantaina, joten Bruinsilla olisi hyvä paikka napata voitot molemmista peleistä. Bruinsin twitter tili kertoo Peverlyn olevan tänään varmasti mukana.

Edit: Boychuk day-to-day ja Bartkowski kutsuttu ylös. McQuaid on sen 3-4 viikkoa pois. Khudobin maalissa ja Peverly ottaa Caronin paikan.
 
Viimeksi muokattu:

tirppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Ilves, HIFK
Eilisissä harjoituksissa ketjujen koostumuksia on Twitterin mukaan sekoiteltu "as B's try to spark offense & find higher compete level". Aamuharjoituksia ei tänään pidetty, joten lopulliset ketjukoostumukset selvinnevät sitten ennen peliä. Tällaisilla kuitenkin mentiin eilen harjoituksissa ja saapi nähdä pelaavatko tänään myös seuraavilla koostumuksilla:

Marchand - Krejci - Horton
Paille - Bergeron - Seguin
Lucic - Peverley - Caron
Pandolfo/MacDermid - Campbell - Thornton

Illan ottelusta poissa edelleen Kelly, McQuaid ja Boychuck.

Viimeisen viikon aikana en ehtinytkään seurailla poikien pelejä, mutta tänään olisi tarkoitus katsoa miltä näyttää. Ilmeisen vaisusti ovat pelanneet viime pelit, olikohan kuusi maalia viimeiseen neljään otteluun, joten toivottavasti nyt olisi hyökkäys vähän piristynyt, kun tehokkaaseen puolustamiseenkaan ei voi nyt määräänsä enempää nojata ihan vain loukkaantumistilanteen vuoksi.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Uusi Bruins fani liittyy joukkoon! Tullut useampi vuosi seurattua jatkista ja vihdoin sain tunnukset omaan käyttöön. Tänä vuonna pelejä en ole oiken seurannut muuten kuin koosteiden kautta, mutta nyt kirjotusten jälkeen aikaa olisi vaikka muille jakaa niin nyt ei ainakaan ajasta jää kiinni.

Siirtoraja on jo pian ja Boston tulee todennäköisesti tekemään jotain. Itse koen, että joukkuetta pitäisi uudistaa ja toivonkin Bostonin tekevän blockbuster diilin. Joukkue on käytännössä sama kuin muutama vuosi aikaisemmin joka on hyvä, että huono asia.

Suurin toive olisi Iginla. Bostonilla on pelimerkit, mutta liikaa ei missään nimessä voi antaa. Ainoastaan yhden "huippu"lupauksen antaisin vaidossa jos se vaatisi Iginlan (tässä tapauksessa joko Höhlätsev tai Spooner. Knightkin menee jos kelpaa. Ei Subbania). Puollustajista treidaisin joko Boychuckin, Ferencen tai McQuaidin, semi-lupaavan (luokkaa Knight/Caron tai Höhlä/Spooner), 1st rounderin. Jonkun yllämainitun pakin tilalle treidaisin jonkun pakin paikkaamaan aukkoa käyttäen junioireita/varausvuoroja.

Olenko ainut, mutta mielestäni meillä on NHL yksi parhaista kakkosveskoista? Olen aina pitäny Venäjän Thomasta erittäin hyvänä molarina ja tänä vuonna on ollut sitä. Tilastotkin ovat "siellä". Osan joukkueen kannattajista eivät rankkaa Khudobinia korkealle, mutta itse pidän häntä jopa ykköstason molarina.

Kiitoksia palstaveljille kirjoittelusta! On lisännyt mielenkiintoa jääkiekkoa kohtaan kun on oikea foorumi missä on hyviä kirjoituksia. Tosin kuin HFboardsilla.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Hieno taistelu Bruinsilta viime yönä ja 0-2 tilanteesta noustiin kuin noustiinkin voittoon rl-skaban kautta. Itse en jaksanut peliä katsoa kun sen verta raskas duunipäivä tänään on edessä mutta jos joku pelin nähnyt viitsisi pienen raportin ottelusta heittää niin olisin enemmän kuin tyytyväinen.

Tuossa nyt kuitenkin highlightsit matsista.
http://video.nhl.com/videocenter/console?hlg=20122013,2,472&lang=en

Linkki vie NHL.comiin.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Hieman on nyt kone yskinyt viime kierroksilla. Puolustuksessa tulee paljon nukahduksia ja maalivahdit jäävät täysin yksin. Hätää nyt sinällään ei ole, mutta puolustuspeliin kannattaisi harjoituksissa nyt kiinnittää huomiota. Viime yön Canadiens tasoitusmaali peliajan lopussa oli paha merkkausvirhe pakeilta. Ei kaveri voi olla maalin edessä ilman mitään häirintää tekemässä maskia, vaikka maali taisikin omista mennä sisään.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
No kyllähän tuo kokoonpano yhtä top-4 pakkia ja laituria kovasti kaipaa.

Saa nähdä mitä Chiarelli miettii nyt kun Morrow ja Iginla uivat ihan muualle. Joku megablockbuster tähän väliin piristäisi kummasti. Vaikka vaikea tuosta Bruinssien rosterista on mitää kummoista vaihdettavaa löytää, ehkä Horton, mutta asiallisemmalla caphitilla olisi ihan pätevä kaveri jatkossakin.
 

tirppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Ilves, HIFK
Olen kyllä ihan tyytyväinen, ettei Iginla meille tullut. Jotenkin todella vaikea nähdä tuollaisen "tähtistatuksella" pelaavan kaverin istuvan kokoonpanoon mitenkään järkevästi. Lisäksi odotukset Iginlaa kohtaan olisivat valtaisat, kun maaleja pitäisi mättää joka pelissä huimaan tahtiin. Oletan ainakin että Bostonissa hänestä odotettiin nimenomaan maalintekoon ratkaisijaa. Pensissä tuo saa pelata vähän Crosbyn ja Malkinin varjossa kuitenkin, vaikka toki Iginlan sielläkin nyt odotetaankin olevan se viimeinen pala Stanley Cup-mestaruuden voittoon. Saattaa vain kiire tulla pingviineille nyt muokata kokoonpanot toimiviksi.

Enemmän innoissani olen waivereista poimitusta Kasper Daugavinsistä, joka varmasti parhaiten nyt muistetaan siitä parin viikon takaisesta rankkariyrityksestä, jolla samainen kaveri yritti hassuttaa Raskia. Muutenkin pelasi mielestäni todella pirteästi ja voisi mielestäni sopia Bruinsiin hyvin. Jos nyt sen Pandolfon ainakin saisi heivattua hetkeksi kokoonpanosta poppariosastolle.

Marc Savardhan Twitterissä lohdutteli Bruins-faneja kertomalla että esim. Jagr, Whitney ja Hemsky olisi vielä vapailla markkinoilla, ja ilmeisesti itse haluaisi nähdä Jagrdin Krejcin rinnalla. Saapi nähdä mitä käy, toivon että Chiarellilla olisi jotain ässiä hihassa vielä. Tuskin Iginla nyt ainakaan se ainoa kortti oli.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No kyllähän tuo kokoonpano yhtä top-4 pakkia ja laituria kovasti kaipaa.

Saa nähdä mitä Chiarelli miettii nyt kun Morrow ja Iginla uivat ihan muualle. Joku megablockbuster tähän väliin piristäisi kummasti. Vaikka vaikea tuosta Bruinssien rosterista on mitää kummoista vaihdettavaa löytää, ehkä Horton, mutta asiallisemmalla caphitilla olisi ihan pätevä kaveri jatkossakin.

Dan Cleary on saatavilla Red Wingistä syventämään laituriosastoanne. Joku pikki toiseen suuntaan kelpaa vastineeksi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Olihan taas ottelu Canadiensia vastaan. Fiilikset kotikatsomossa vaihteli laidasta laitaan ja pelissä oli henkeä puolen tusinan tavallisen pelin verran. Vaikka piiitkästä aikaa Bruins viisi kertaa osuikin niin silti maaliteko on ongelma: kahden maalin johtoasemassa pariin otteeseen yksin läpi mutta (Marchand ja Campbell) peliä ei saatu ratkaistua.

Habseille pitää kyllä jälleen nostaa hattua, pelit perättäisinä iltoina ja sieltä vaan nousivat voittoon. Therien on pistänyt pojat pelaamaan joukkueena ja jos oikeat yksilöt ottaa tulta keväällä niin tässä on idän yllättäjä.

- - - - - -

Pieni ja sympaattinen Bruins tuli siis kakkoseksi Iginla-kisassa. Hinta muodostui lopulta sanoisinko erikoiseksi mutta niin siinä tuppaa käymään jos yksi osapuoli määrittelee kaupan kulun.

Bruins tarjosi kohtuullista pakettia (Bartkowski, Khokhlachev, conditional 1st) jossa oli ennakkopelkoihini nähden yksi ykköskierroksen vuoro vähemmän menossa Calgaryyn. Eiköhän nuo palaset ole edelleen pelissä kun mennään kohti siirtorajaa vaikka ihan Iginlan tasoista pelimannea ei tarjolla enää olekaan.

- - - - - -

Dan Cleary voisi olla ihan hyvä haku mutta tuskin on Chiarellin servetillä ensimmäisiä ja isoimpia nimiä. En ole kuin kaksi peliä ehtinyt Red Wingseiltä katsomaan tällä kaudella, missä kunnossa Cleary on? Vieläkö löytyy tankista vaihteen tai kahden tasonnostoa tämän vuoden pudotuspeleihin, kestääkö enää pelata fyysistä peliä?

Ensimmäisenä lähtisin hakemaan kuitenkin vahvistusta puolustukseen ja antaisin hyökkäyksen jäädä vaikka tämän hetkiseen miehitykseen etsimään sitä hukassa olevaa punaista lankaa.
Fanina sitä tottui liian hyvään kun Tim Thomas taisteli ja pelasti Bruinsin puolustajat huimilla otteillaan. Alakerran taitotaso on kehno ja jos siellä olisi pari syöttötaitoista ankkuria näiden "pleksin kautta keskialueelle" kavereiden sijaan niin se avaisi myös hyökkääjille enemmän mahdollisuuksia.

Toivon Islandersille kaikkea hyvää ja pudotuspelipaikka on mainiosti omissa käsissä mutta Mark Streit (ja Lubomir Vishnovsky) ovat juuri sellaisia pakkeja mitä Bostoniin kaivataan. Streit on tämän vuoden UFA-pakkien ykkönen.

Muista UFA-pakeista Red Wingins Ian Whitestä tykkäsin Toronto-aikoina, tämän kauden pelin tasosta ei ole tietoa.
Ryan Whitney Edmontonista voisi tuoda taitoa mutta on yhtä hidas kuin nykyisetkin pakit.
Jordan Leopold Buffalosta ja Tom Poti Washingtonista toisi syvyyttä mutta eivät poistaisi taitovajetta.

- - - - - -

Hyökkäyksessä on sitten enemmän vaihtoehtoja.

Olen jo useamman vuoden ajan haaveillut Sharksin Clowen saamisesta Bostoniin. Nyt tähän on pieniä mahdollisuuksia jos jatkoa ei San Josessa ole enää tämän kauden jälkeen luvassa.

Jos Isles siirtyy myyjäksi niin vanha tuttu Brad Boyes voisi olla muutaman maalin veroinen tänä keväänä.

Dallasin kausi taitaa päättyä runkosarjaan ja sieltä liikkuu todennäköisesti Jagr ja vaikka en Jaromiria helposti Bruins-paitaan pystykään kuvittelemaan niin Krejcin kanssa voisi homma toimia.

Washingtonista hakisin Matt Hendricksin tuomaan vähän vipinää alempiin kenttiin tälle ja tuleville kausille. Epäilen kuitenkin että tahtovat Hendricksin pitää ja tekevät jatkon.

Floridan organisaation suunnasta ei ole tietoa mutta Stephen Weiss on hyvä sentteri. Oliko ranteen tai jonkun muun paikan kanssa leikkausta vaativia ongelmia? Toisi lisää voimaa keskelle joka tulee tarpeeseen etenkin jos Kelly ei kuntoudu pudotuspeleihin.

- - - - - -

Vielä tiivistettynä toiveeni siirtorajalle: Pelitaitoa puolustukseen ja hyökkäys nostaa samalla tasoaan. Se onkin sitten eri asia riittääkö mitkään hankinnat viemään tämän vuoden joukkueen mestaruuteen.
 

Byfuglien#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg jets
Floridan organisaation suunnasta ei ole tietoa mutta Stephen Weiss on hyvä sentteri. Oliko ranteen tai jonkun muun paikan kanssa leikkausta vaativia ongelmia? Toisi lisää voimaa keskelle joka tulee tarpeeseen etenkin jos Kelly ei kuntoudu pudotuspeleihin.

Weissin ranne jouduttiin leikkaamaan ja ilmoitettiin että 3kk sivussa eli ei tule enää pelaamaan tällä kaudella. En tiedä kerkeääkö sitten keväällä playoffeihin. Muutenkin heikko kauden aloitus häneltä. Tiedä sitten miten paljon tuo ranne vaikutti peli otteisiin.
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Olen todella pettynyt, ettei Boston onnistunut hankkimaan Iginlaa. Jerome olisi kuitenkin ollut juuri sitä, mitä Bruins tarvitsee ja vielä niin Bostonin näköinen pelaaja: iso, taitava, vahva, fyysinen ja tarvittaessa ilkeä.

Ainakin haastatteluissa Iginla on sanonut haluavansa jatkaa hänet nyt hankkivassa joukkueessa myös ensi kaudella, kun ei pidä rental-pelaajista, mikä olisi puhunut myös jatkon puolesta Bostonissa. Sitä paitsi kyllähän Bostoninkin pitää havitella pyttyä rohkeasti. Chara esim. on jo 36-vuotias, eikä ole mitään takeita siitä, että hän pystyy pelaamaan nykyisellä tasolla ja minuuttimäärillä enää monta kautta. Siinäkin mielessä Iginlan avulla Cupin metsästys olisi ollut nyt paikallaan.

Sääli senki vuoksi, että pudotuspelisarja Bostonin ja Pensin välillä, joka näyttää varsin todennäköiseltä, olisi ollut huomattavasti mielenkiintoisempi, jos Iginla olisi päätynyt Bruins-nuttuun. Jagr, Hemsky sun muut vielä enemmän tai vähemmän markkinoilla olevat pelaajat voivat vielä Bostoniin saapua, mutta tuskin sopivat nallejen muottiin yhtä hyvin kuin Iginla olisi sopinut.

Toki suurin syy Iginlan päätymisessä Pensiin lienee hänen oma toiveensa pelata joukkueessa Crosbyn ja Malkinin joukkueessa ja samalla maksimoida omat Cup-mahdollisuutensa. Ei Chiarelliä voi siksi yrityksestä syyttää. Olisihan tuo Iginla-kauppa Bostoninkin tarjoamilla palasilla ollut täydellinen ryöstö.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Vielä tiivistettynä toiveeni siirtorajalle: Pelitaitoa puolustukseen ja hyökkäys nostaa samalla tasoaan. Se onkin sitten eri asia riittääkö mitkään hankinnat viemään tämän vuoden joukkueen mestaruuteen.

Se on hyvä kysymys, mutta minusta Bruinsin täytyisi lähteä siitä että kovasti panostetaan. Ensi kausi on käytännössä väkisin "välikausi" cap-syistä, niin silloin voi sitten tehdä tarvittavaa retoolia, mutta siitä huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi 2011-mallin joukkueen viimeiselle rypistykselle olisi vielä tilausta tälle keväälle (toki runko pysynee samankaltaisena jatkossakin, mutta muissa palikoissa tapahtuu varmasti enemmän muutoksia seuraavan parin vuoden aikana). Ei nyt tietenkään mitään idioottimaisia kaikki nuoret pihalle -kauppoja pidä lähteä tekemään, mutta muutamia pelaajia pitäisi mielestäni ehdottomasti hankkia.

Joukkueen tekeminen on viime ajat ollut aika rumaa ja pahimmillaan suorastaan säälittävää - Edwards sen hyvin sanoi Flyers-lähetyksessä että Boston on pelannut oikeastaan yhden oikeasti hyvän erän moneen viikkoon - ja joukkueen syvyysongelmat huomioiden se ei ole mikään varsinainen yllätys nyt kun muutama pelaaja on ollut sivussa ja osa lopuista alisuorittanut. Tällä hetkellä joukkueessa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi sellaisia pelaajia, jotka kykenevät tarvittaessa nousemaan esiin. En lähde nimillä spekuloimaan sen enempää mutta tarvitaan kaksi selkeää top9-hyökkääjää, tai yksikin pitkin hampain riittää jos Kellyn paluu olisi varma, sekä top4-pakki tai vähintään sellainen kaveri joka pystyy olemaan kolmosparin "johtava" osapuoli. Hyökkääjät saisivat olla UFA-pelaajia (ellei sitten repäistä jostain sentasoista kaveria että voisi korvata jonkun runkopelaajan tulevaisuudessa) kun taas pakilla kävisi jatkuvakin sopimus jos on kohtuuhintainen, voisi sitten korvata tasoaan pudottaneen UFA-Ferencen tulevilla kausilla.

Uskon nimittäin, että jos Pandolfo saadaan selkeästi kokoonpanon ulkopuolelle, Caronkin vain taistelemaan paikasta ja siten kolmosketju järkevään kuosiin ja uusia vaihtoehtoja kärkiketjujen koostumuksiin, helpottuu muidenkin hyökkäysketjujen pelaaminen niin matchupien suhteen kuin henkisestikin. Puolustus taas juuri menettelisi nykyiselläänkin, mutta sieltä puuttuu elementtejä avauspelaamiseen ja yhtäkään loukkaantumista ei kestetä edes vähää alusta. Ference ja McQuaid ovat käytännössä kuutospakkeja jotka käyvät yhdessä kolmosparista mutteivät pysty kannattelemaan heikompaa pakkia, Boychuk välttää noilla minuuteilla Charan rinnalla mutta that's it, Seidenberg ei nykyisellään oikein pysty yksinään luomaan kakkosparia minkään Bartkowskien kanssa... Parhaimmillaan toimiva mutta syvyydeltään ja joiltain osin myös tasoltaan aivan rimaa hipoen operoiva puolustus on kyseessä, ja tuollaisen kanssa on liian riskaabelia lähteä pudotuspeleihin, vieläpä kun kovasti on ollut noita pienempiä loukkaantumismurheita.

Hyvä puoli on se, että vaikka Iginlan perässä oltiinkin niin tähtiluokan pelaaja olisi ennemmin bonus kuin välttämättömyys. Siten noiden muutaman joukkuetta vahvistavan ja tasapainottavan treidin ei ole pakko olla mitään sellaisia, millä murennetaan koko tulevaisuus. Kuitenkin jos nuo treidit jätetään tekemättä niin Kannusta ei tulla taistelemaan ennen kuin aikaisintaan 2015. Toki vaikka kaupat tehtäisiinkin niin joukkueen täytyy edelleen olla paremmin sisällä peleissä alusta loppuun, mutta muutama onnistunut siirto helpottaisi tuota, ja ilman niitä sekään ei riittäisi.

EDIT: Tähän piti vielä kommentoida:

On lisännyt mielenkiintoa jääkiekkoa kohtaan kun on oikea foorumi missä on hyviä kirjoituksia. Tosin kuin HFboardsilla.

HFboardsissa on useimmilla alueilla aika paljon samaa kuin joillakin liigajoukkueiden alueilla täällä tai ennen kaikkea maajoukkueosiossa MM-kisojen aikaan: kyllä siellä sitä hyvää sisältöä on ja paljon, mutta saa olla aika reippaasti vapaa-aikaa että sen jaksaa kaivaa sen sonnan keskeltä. ;) Joka tapauksessa tervetuloa mukaan!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös