Boston Bruins 2012-2013

  • 193 659
  • 536

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Lucicin sopimukseen liittyen edellisellä kerralla en uskonut herran olevan sopimuksensa arvoinen, mutta veikkaus meni pahasti ohi Lucic nousi uudelle tasolle. Kuusi miljoonaa tuntuu paljolta, mutta varsinkin muiden sopimusten todellisiin dollarimääriin verrattuna sopimus ei kovin paha lopulta ole. Lucic on vielä sen suhteen äärimmäisen harvinainen potentiaalinen 30 maalin 60 pisteen pelaaja, että on itseasiassa pystynyt saavuttamaan nämä rajapyykit. Sopimus on arvokas, mutta Lucicista ehdottomasti kannattaa maksaakkin.

Seurajohdon näkökulmasta varmasti yksi tekijä sopimuksen taustalla on mahdollisuus UFA ikärajan laskusta. Nykyisen sopimuksen päättyessä ensi kesänä Lucicilla on kuusi kautta NHL:ssä. Mikäli uuden CBA:n myötä pelaajille annettaisiin jossain vähän periksi, yhtenä mahdollisuutena olisi UFA ikärajan laskeminen. Tällöinhän olemassa on mahdollisuus, että Lucic olisi UFA ensi kesänä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
5. #131 Seth Griffith (C) CAN 5' 9" / 180 (OHL LONDON)
Pienikokoinen, peliätekevä sentteri joka liiallisestakin syöttöhalukkuudesta huolimatta laitoi hirveän kasan maaleja viime kaudella. Pistetahti säilynyt myös pudotuspeleissä. Tässä meille uusi Marc Savard? Koko ja luistelunopeus suurimmat kasket NHL-uraa ajatellen, ei saa peliaikaa jos ei pääse kahteen ensimmäiseen ketjuun.
Seth Griffith of the London Knights - OHL Interview (youtube.com)
Kypärätemppu (youtube.com)

Draftin viitoskierroksen varaus Seth Griffith valittiin OHL:n viikon pelaajaksi kertoo hockeysfuture.com. Vahvassa London Knightsien joukkueessa pelaava Griffith teki 5+1 kahteen peliin ja voi olla menossa yli viime kauden 85 pisteen (68 peliä, 45+40).

Griffithin (#17) kauden viides maali youtubesta.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hiljaista on Bruins-rintamalla. Providence on aloittanut kauden parilla tappiolla ja toivottavasti tahti siellä muuttuu, viimeiset vuodet olleet todella laihoja.

Omaa tuskaa on helpottanut dafoomien youtube-kanava johon kaveri lataa kokonaisia otteluja katsottavaksi (peli per viikko lockoutin ajan?).
Vierotusoireistä kärsiville ensiavuksi suosittelen Boston-Montreal matsia joka pelattiin 9.4.2009 (youtube.com). Canadiensilla mukana aikansa jättiläiset Koivu ja Kovalev, Bruinsin ykkösketjun muodostaa nyt jo muualla vaikuttavat Wheeler-Savard-Kessel.
 

penzwei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Omaa tuskaa on helpottanut dafoomien youtube-kanava johon kaveri lataa kokonaisia otteluja katsottavaksi (peli per viikko lockoutin ajan?).

Suosittelen myös Dafoomien youtube-kanavaa. Hän on luvannut ladata koko lockoutin ajan menneiden kausien Bruins otteluita 2012-2013 otteluohjelman mukaan, huikea tyyppi!
Myös muut hänen Bruins-videonsa ovat laatukamaa.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Hiljaista on Bruins-rintamalla. Providence on aloittanut kauden parilla tappiolla ja toivottavasti tahti siellä muuttuu, viimeiset vuodet olleet todella laihoja.

Onko kellään hajua mistä tuo P-Bruinsien huono menestys johtuu? Organisaatio ei ole hankkinut tarpeeksi hyviä pelaajia vai kaikki rahat ohjataan emoseuraan?
Käsittääkseni draftistakaan ei olla saatu pelaajia joita voisi suoraan Providenceen heittää? Vai onko tämä vain puhtaan farmiseuran kohtalo?
Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Rask on loukannut nivusensa Tsekin liigan matsissa ja on siis syrjässä tositoimista. Linkki TSN:n uutiseen asiasta: Report: Bruins' Rask suffers groin injury in Czech league


Ilmeisesti Rask on aikaisemminkin loukannut saman paikan, joten toivotaan nyt ettei tästä tule kroonista ongelmaa. Mies oli kuitenkin pelannut erän loppuun, joten tuskin mistään kovin vakavasta vammasta on kyse. Uutisessa ei vielä mainittu kuinka pitkä on Raskin sairasloma.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hiljaista on ollut täällä Bostonin ketjussa. Itse olen yrittänyt seurata Providence Bruinsin otteita AHL:n puolella että ei jäisi pohjois-amerikkalainen kiekko ihan kokonaan tauolle kun sorvaavat sopimusta NHL:ään (+ muutama Toronto Marliesin peli). Providencen kausi ei ole taaskaan menossa hyvään suuntaan ja pudotuspeleistä tuskin tarvitse haaveilla. Monestakaan pelaajasta ei tarvitse odottaa tekijää Bostoniin.

- - - - -

P-Bruins tuntuu pelaavan dump ja chasea joka ei toimi kun pääosin pienikokoisella (Spooner, Cunningham, Bourque, Tardif, Camper) hyökkääjistöllä ei ole nopeuden lisäksi hirveästi annettavaa sinne kulmiin. Tähän ryhmään lasken myös muutaman isomman hyökkääjän (Caron, Florek ja Sauve) joilla taitaisi jäädä ne kuuluisat kananmunat ehjiksi kainaloon kulmaväännön jälkeen. Sauve on myös totutusti loukkaantuneena, tällä kertaa päähän osuneen kolauksen takia.

Joukkueen isokokoinen ja kovempi osasto (MacDermid-Hanson-Robins) on pari viimeistä peliä pelannut yhdessä ja tämä kolmikko on myös ainoat hyökkääjistä jotka eivät ole miinuksella. Emäseuran taktisten kuvioiden mukaan Providencessa tietysti mennään mutta pienien väkkärien ja pehmisten peluuttaminen painiroolissa tuntuu hullulta.

*Ryan Spooner C 13 3+8=11 (-3)
Chris Bourque LW 14 2+8=10 (-2)
Jamie Tardif RW 14 4+3=7 (-3)
Carter Camper C 14 3+4=7 (-9)
Maxime Sauve LW 11 4+2=6 (-4)
Jordan Caron RW 14 4+2=6 (-7)
*=rookie

Katsomissani peleissä ainoat valopilkut on ollut rookie-kautta pelaavan Ryan Spoonerin ajoittaiset väläytykset ja ylivoimapelin toimiminen. Spoonerilla on kuitenkin työtä puolustuspelin ja fysiikan kanssa. Kummoisia nostoja ei tämän kauden Providencesta Bostoniin tehdä.

- - -

Puolustuksessa homma on samankaltainen pienten pelaajien osalta, pakeilta ei tunnu olevan tarvittavaa taitoa kompensoimaan fyysisiä puutteita. Kiekollinen pakki nimikkeen alle menevät Matt Bartkowski, Torey Krug ja David Warsofsky tuskin tulevat viettämään urallaan aikaa Bostonissa.

Peruspakit hoitavat oman hommansa mutta puolustuksen kokonaistaito tai pelinratkaisukyky ei ole kummoinen. Toivottavasti Dougie Hamilton kasvaa potentiaalinsa kokoiseksi pelimieheksi sillä organisaatiossa ei ole lähelläkään NHL-valmiita puolustajia.

*Torey Krug D 13 0+4=4 (-8)
David Warsofsky D 12 1+2=3 (-1)
Garnet Exelby D 12 2+0=2 (+5)
*Zach Trotman D 9 0+2=2 (+3)
Colby Cohen D 9 0+1=1 (-5)
Matt Bartkowski D 12 0+1=1 (-7)
*=rookie

Puolustuksessa on yllättänyt (minulle aiemmin tuntemattomien) Zach Trotmanin ja Kevan Millerin peli ja vaikka molempien peruspakkien potentiaali taitaa olla 7 pakki NHL-tasolla niin ok otteet jäivät mieleen.

- - -

Maalivahtipuolelle kuuluu hyvää ja huonoa. Niklas Svedberg on ollut muutamaan kertaan joukkueen paras pelaaja ja tällä hetkellä ei ole epäselvyyttä ykkösvahdista. Svedberg pelaa aika matalalla ja siitä voi tulla ongelmia kun samojen joukkueiden kanssa tahkotaan pitkä talvi, nyt rookie-vahtia ei ole vielä täysin scoutattu. Rauhallinen ja hyvä vahti.

Michael Hutchinson ei ole pystynyt läheskään viime kauden esityksiin. Vaikea sanoa onko syynä loukkaantuminen vai mikä, Huchinson on kuitenkin ollut jokaisessa pelissä mukana (Providencen kolmosvahdista ei ole mitään tietoa).

*Niklas Svedberg 10 ott. 2.17 gaa 0.927 S%
Michael Hutchinson 6 ott. 3.48 gaa 0.861 S%
*=rookie
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins

Kommentoidaan nyt vähän sentään tätä hyvää tekstiä, edellisten kausien havaintojen, highlightien, boxscorejen ja uutisten sekä mutun pohjalta mennään kun en ole tällä kaudella mitään nähnyt.

Hutchinson on niin pirun epätasainen kaveri että eiköhän homma lähtenyt menemään vinoon jo alun back to backeistä. Niin selkeä kakkosveskari ettei mitään rajaa, tilastot varmaankin nousevat jos Svedbergin vire jatkuu ja Hutchinson "pääsee" taas pelaamaan rehellisen harvakseltaan. Fokus pysyy silloin mukana ja sinänsä hyvät taidot ja lahjat pääsevät esiin. Ehkä vähän hassusti sanottu, mutta näkisin kaverissa enemmän potentiaalia NHL-kakkoseksi kuin AHL-ykköseksi (joka valitettavasti olisi sille NHL-saumalle edellytys ilman jotain loukkaantumissumaa).

Bartkowski on kyllä pudonnut kauas reilun vuoden aikana. Viime NHL-kauden harkkapeleissä pitkälti NHL-tasoista yleistyöskentelyä (joskin turhan monella virheellä höystettynä) niin että nousi selkeäksi NHL-vaihtoehdoksi, sitten kuitenkin callupeilla erittäin kehno ja nyt ei sitten näköjään homma toimi edes AHL:ssä.

Myös Caron jonkinlainen pettymys, yksi isojen Bruinsien paikka on kuitenkin "his to lose" joten AHL-tekemisen sopisi kyllä olla tässä kohtaa erittäin korkealuokkaista.

Knightin pelejä odotellessa, kiinnostavaa olisi nähdä miten AHL sujuu häneltä. Loukkaantumismurheita kuitenkin tainnut olla.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Pelaajayhdistyksen ja omistajien sopimus ei näytä syntyvän eikä Providencen peleistä pitkiä highlightseja saa koottua. Onneksi on kuitenkin dafoomien youtube-kanava jossa voi katsella uudestaan viime vuosien otteluita ja joitain vanhempiakin.

Viikonlopun katseluvinkiksi Bruins-faneille ja tietysti muillekin viimeinen 67-vuotiaassa Boston Gardenissa pelattu peli Boston-Montreal kauden 95 pre-seasonilta (26.9.1995) (youtube.com). Ottelu rakasta vihollista vastaan pelattiin kahden erätuon sijaan puoliajalla erien kestäessä 25 minuuttia. Pelikatkoilla kysellään vanhojen pelureiden muistoja Gardenista.

Vaikka ottelu oli preseason-peli niin molemmilta löytyi kosolti hienoja pelaajia rostereissa, Montrealilla mm. Patrick Roy (jolla oli huilivuoro mutta pyysi päästä maaliin tähän otteluun), rookie Saku Koivu, Pierre Turgeon, Vincent Damphousse, Lyle Odelein, Mike Keane ja Mark Recchi. Bostonilta löytyy mm. Ray Bourque, Cam Neely, Adam Oates, Kevin Stevens ja Don Sweeney. Täydet kentälliset löytyvät videon kuvauksesta.
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Providencen peleissä on menty eteenpäin viimeisten viikkojen aikana. Kiekollinen peli on parantunut ja etenkin puolustajat pystyvät muuhunkin kuin roiskimiseen.
Hyökkkäyspään cycle on toiminut jonka ansiosta on ollut pitkiä painostusjaksoja vihulaisen päädyssä ja laukauksia tulee paljon kohti maalia (Worchesterin Säteriä vastaan 30 tuli täyteen toisen erän alussa ja yhteensä vetoja oli 52, peli kuitenkin päättyi rangaistuslaukausten jälkeen 2-3 tappioon). Maalien eteen pitää tehdä hirvittävästi töitä kun maalintekotaitoa joukkueesta löytyy todella vähän.

Sarja on kuitenkin tasainen ja tällä hetkellä Providence on itäisen konferenssin 10. (2 pistettä pudotuspelipaikasta). Sharksille on hävitty kauden kaikki kolme kohtaamista 3-2 luvuin, pari tosin vasta rankkareilla ja kun keskinäisiä otteluita on paljon niin sarjataulukko voi muuttua nopeasti.

Atlantic division
Worcester Sharks 21 gp 24 p
Manchester Monarchs 21 gp 23 p
St. John's IceCaps 22 gp 23 p
Portland Pirates 21 gp 22 p
Providence Bruins 19 gp 20 p

Eastern conference
1. * - Syracuse Crunch 28
2. * - Springfield Falcons 28
3. * - Worcester Sharks 24
4. Binghamton Senators 26
5. Wilkes-Barre/Scranton Penguins 26
6.Manchester Monarchs 23
7. St. John's IceCaps 23
8. Portland Pirates 22
9. Bridgeport Sound Tigers 21
10. Providence Bruins 20
11. Connecticut Whale 20
12. Hershey Bears 19
13. Adirondack Phantoms 18
14. Norfolk Admirals 18
15. Albany Devils 15
*divisioonansa johtaja
- - - - - - - - - -

Puolustajista Bartkowski on noussut ykköseksi ja on pelannut hyvin ja fyysisesti. Sai muistaakseni kiekon harjoituksissa naamaansa alkukaudesta ja pelasi häkki päässä useita viikkoja. Tästä paraneminen ja visiiriin palaamien ovat varmasti auttaneet.
Vuoden 2007 kakkoskierroksen varaus, Boston Collegen kapteeninakin toiminut Tommy Cross aloittelee ammattilaisuraansa mutta kävi jostain syystä hakemassa alkukaudesta vauhtia ECHL:n South Carolina Stingraystä (22 ott, 6+11, -2, 23 pim).
Vakavista polvivaivoista kärsinyt 23-vuotias Cross on Providencessa (3 ott, 0+2, +4, 2 pim) pelannut ykkösparissa Bartkowskin kanssa sekä kakkosylivoimaa ja meno on näyttänyt hyvältä. Crossin matka NHL-kaukaloihin on kuitenkin vielä pitkä (maksimipotentiaali taitaa olla Johnny Boychukin kaltainen peruspakki hyvällä lämärillä).

Hyökkääjistä ainoa jolta näkemäni perusteella voisin tulevaisuudessa odottaa Bostoniin merkittävää panosta on Ryan Spooner. Peliäly on selvästi nähtävissä ja ajoittain pystyy pitämään ja luomaan peliä kiekon kanssa. Heikkouksia pojalta tietysti löytyy mutta taito on selvästi nähtävillä.

Pettymys tähän mennessä on ollut Jordan Caron joka ei ole erottunut massasta eikä ole oikein koskaan vakuuttanut siitä että omalla panoksellaan voisi pelejä ratkoa. Pelaa kuitenkin simppeliä laiturin peliä eli ajaa maalille ja pyrkii laukomaan joten ei ehkä pistä niin silmään. Mielestäni Caronin voisi laittaa kiertoon heti NHL-kauden alettua jos arvoa muiden organisaatioiden silmissä vielä löytyy.
Myös Lane MacDermid on ollut odotuksiani huonompi. Pelitaidot ei riitä Bruinsin kolmoseen eikä tappelutaidot neloseen joten kehitystä tarvitaan pelipaikan eteen. Sai komeasti turpaansa joku peli sitten (Sound Tigersin Gallantilta) eikä ole vielä tainnut siitä toipua, aloitti mutta ei pelannut Worchester-peliä loppun. Ei korvaa Shawn Thorntonia.

Maalivahdeista Svedberg on pelannut ison osan peleistä ja onnistunut ihan hyvin. Myös Hutchinson sai voiton tililleen ja näytti että joukkueesta löytyy myös toinen kassari. Divisioonavastukset kohdataan 12 kertaa runkosarjassa joten maalivahtien heikot kohdat ei jää huomaamatta ja veikkaan että vuoden edetessä Hutchinson nousee vielä tärkeään rooliin jos/kun Svedbergin kunto tai vire ei kestä raskasta kautta.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kanadan nuorten joukkue on valittu ja mukana on kolme Bruinia. Lista pelaajista löytyy mm. tsn.ca sivuilta. Mukana kahden "varman" eli Malcolm Subbanin (G, Bostonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2012) ja Dougie Hamiltonin (D, Bostonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2011) lisäksi todellinen yllätysnimi Anthony Camara (LW, Bostonin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2011).

Tästä Camarasta on ollut aikomus kirjoittaa lukemani perusteella tulleita mielikuvia jo aiemmin sillä tällä kaudella Anthony on petrannut peliään ainakin pisteiden osalta rajusti. Tämän kauden maalisaldo on 30 peliin 22 maalia ja hurjaksi tahdin tekee se että aiemmissa 193 OHL-pelissa syntyi kolmen kauden aikana yhteensä 29 maalia.Viime kaudella OHL-sarjan parhaaksi taklaajaksi valittu Camara pelaa fyysistä peliä ja on halukas tiputtamaan hanskat vastuksesta riippumatta vaikka ei ole isojen tappelijoiden mitoissa.

Bruinsin nuorisoleirillä Camara yllätti ollen nopeimpia luistelijoita ainakin suoraan mentäessa. Hyvä tosin että kaukalossa on laidat koska muuten olisi pitänyt käydä parkkipaikalla kääntymässä. Hyvän laiturin ominaisuuksia kuitenkin riittää ja on mielenkiintoista nähdä miten paljon peliaikaa Camaralle siunaantuu kisoissa.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mä ainakin odottelen verrattain innolla to/la pelejä. Kiva päästä näkemään näidenkin kavereiden otteita livenä kotikulmilla.

Samaten, ainakin lauantaina täytyy mennä, sen verran kovan tason Bruins-prospekteja pääsee nyt näkemään omin silmin. Torstain kohdalla vielä harkitsen että matkaisiko Tikkurilaan vai Hämeenlinnaan, ainoa Ilves-peli johon meneminen lähiaikoina sopisi omiin aikatauluihin ja olisi se Paillekin kiva bongata ajoissa siltä varalta että saavat änärin käyntiin jossain vaiheessa. Vaikeita valintoja tässä suomalaisen Bruins-fanin työsulkuarjessa.

Kanadan nuorten joukkue on valittu ja mukana on kolme Bruinia. Lista pelaajista löytyy mm. tsn.ca sivuilta. Mukana kahden "varman" eli Malcolm Subbanin (G, Bostonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2012) ja Dougie Hamiltonin (D, Bostonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2011) lisäksi todellinen yllätysnimi Anthony Camara (LW, Bostonin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2011).

Hienoa tosiaan että saatiin tällainen "ylimääräinen" Bruin Kanadan joukkueeseen. OHL:ssä hirmutehoja takovan Griffithin saumat menivät viimeistään työsulkuun, mutta huimasti parantaneen Camaran nousu joukkueeseen on kyllä sellainen temppu että harva ennen kautta uskoi eikä moni varmaan edes ennen listan julkaisua. Sitä on tullut Camaran kohdalla odotuksia suitsittua jo kauden mittaan, kolmosrundin ryöstöstä unelmoidessa muistuttaa itseään että kaveri on kuitenkin jo aika vanha OHL:ään, mutta taas antaa kyllä aika kovaa näyttöä tämän Team Canada -paikan myötä.

Hamilton siis Kanadan takuuvarmoja johtopuolustajia, Subban taistelee tiukasti ykkösveskan paikasta, Camara puolestaan peliajasta. Muissa joukkueissa Venäjällä jälleen kaiken järjen mukaan Hohlatsev on osa sitä pisteistä vastaavaa osastoa, ja erinomaista tulokaskautta yliopistosarjassa pelaava Matt Grzelcyk taistelee tiukasti paikasta USA:n puolustuksessa. Tällä hetkellä USA:n ryhmässä on yhdeksän pakkia, eli kahden muun vaihtoehdon "päänahat" pitäisi Mattin vielä saalistaa päästäkseen itse joukkueeseen. Taistelua tästä pääsee mitä ilmeisimmin seuraamaan nimenomaan noissa Suomessa pelattavissa otteluissa.

Joka tapauksessa erittäin mielenkiintoiset junnukisat tulossa Bruins-lasein katsottuna.
 

Riiseli

Jäsen
Vähän OT:n puolelle menen näin kärkeen, mutta yhden Bruins pipon olen bongannut. Vähän kuten lokakuisessa Jokerit-JYP pelissä vilahti yksi Cup-hattu.

Asiaakin voinee näin tokalla erätauolla jo. On se Hamilton tosiaan pitkä kaveri tähän peliin, mutta parhaiten mielessä pari jäähyä. Hyvin luistelee kyllä näin livenäkin, oikein kunnon laukauksia vielä useampaa nähnyt. Subban tuntuu olevan ihan ok, mutta vähän ehkä tullut vielä valintaleiriltä haparointeja matkaan, vaikka ei niin pahoja, että olisivat kostautuneet. Camara erit. hyökkäyspäässä päässyt esiinkin, kun on jäällä ollut. Ja sit kolmanteen erään. Täytyy yrittää palata astialle paremmin. Tässä vaan jotain ensi vaikutelmia.

Grzelcyk olis seuraavassa pelissä ehkä nähtävissä.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Vähän OT:n puolelle menen näin kärkeen, mutta yhden Bruins pipon olen bongannut. Vähän kuten lokakuisessa Jokerit-JYP pelissä vilahti yksi Cup-hattu.

Tuo Jokerit-JYPin hattupää olin hyvin todennäköisesti minä jos nuorehko mieshenkilö oli kyseessä, ainakin olin ko. pelissä kyseisenlaisessa lippiksessä. Nyt jää nämä matsit valitettavasti väliin kun flunssa iski, hyvä että sulta kuulee raporttia prospekteista! Ei näitä striimistä samalla tavalla näe kuitenkaan.

Subbanille näytti menevän kolmas harmittavan helposti (ei sillä etteikö Suomi-johto kelpaisi), ei valitettavasti oikein paranna mahdollisuuksia ykkösvahdin paikkaan...

Grzelcyk kiinnostaa kovasti kun en ole häneltä kokonaista peliä ennen nähnyt, eli hänestäkin livehavainnot olisivat ilman muuta tervetulleita!
 

Riiseli

Jäsen
Tuo Jokerit-JYPin hattupää olin hyvin todennäköisesti minä jos nuorehko mieshenkilö oli kyseessä, ainakin olin ko. pelissä kyseisenlaisessa lippiksessä. Nyt jää nämä matsit valitettavasti väliin kun flunssa iski, hyvä että sulta kuulee raporttia prospekteista! Ei näitä striimistä samalla tavalla näe kuitenkaan.

Subbanille näytti menevän kolmas harmittavan helposti (ei sillä etteikö Suomi-johto kelpaisi), ei valitettavasti oikein paranna mahdollisuuksia ykkösvahdin paikkaan...

Grzelcyk kiinnostaa kovasti kun en ole häneltä kokonaista peliä ennen nähnyt, eli hänestäkin livehavainnot olisivat ilman muuta tervetulleita!
Varmaan olitkin.

Ja näinhän se meni se kolmas.

Taidan tiedustella onko muuttoa nyt tiedossa la vai su, jos su niin pitää ehkä la mennä molemmat pelit katsomaan ja siirtyä tästä kotikatsomoon tän päivän osalta. Mutta jos viikonloppuna menee pelit sivusuun, ni sit pitää vielä täällä Tikkurilassa viipyä.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kun ei se kiekko tunnu tippuvan jäähän niin pitää katsella noita viime kauden pelejä ja nyt viime yönä katsoin Boston vs Philadelphia -pelin (22.1.2012) joka oli yksi parhaista viime kauden peleistä! Oli tansseja, taklauksia ja paljon hienoja maaleja, aijai!
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Noniin, NHL alkaa sittenkin! Mutta onko Boston Bruins valmis? Omaan silmääni rosteri näyttää köykäiseltä ja ei riitä kyllä stanley cupin voittamiseen. Hortonin kuntoutuminen on hieno asia, Savardin jättämää aukkoa ei olla vieläkään paikattu. Hienoa nähdä The Tuukka vihdoin ykkösmaalivahdin paikalla! Alkaisipa kausi jo.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
@TSNBobMcKenzie "As of now, subject to usual "could change mind later" qualifiers, TIm Thomas is not interested in ending his self-imposed hockey exile."

Ja edelleen McKenzie:

"Said to be content/happy living with his family in Colorado, Thomas not interested in fulfilling final contract yr with BOS/any other team."

Eli ilmeisesti Thomas aikoo jättää kiekon pelaamisen kokonaan?

No, ainakin Rask saa kunnon paikan pelata ykkösenä.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Alkaahan se kausi vihdoinkin!
Thomasilta aika odotettu ratkaisu. Vuosikausia ollut paljon poissa kotoa niin ymmärtäähän tuon että haluaa antaa aikaa perheelleen. Onneksi maalivahtiosasto on kunnossa Raskin myötä ja lupaavia maalivahteja on takana kyttäämässä jos Tuukka sattuisi epäonnistumaan.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hienoa että kausi pääsee alkamaan. Jostain syystä en ole saanut suuria tunteita tästä rahaväännöstä nostettua pintaan ja olin varautunut seuraamaan AHL:aa vielä keväänkin. Työsopimus-ketjua tuli kuitenkin säännöllisesti luettua ja sen myötä oli edes jotain tietoa mistä siellä kahvattiin, suuret kiitokset siellä keskusteluun osallistuneille.

Bruinsin rosteri on paria paikkaa lukuunottamatta valmis ja mielenkiintoista onkin katsoa nähdäänkö Bostonissa Caron, Bourque vai joku muu AHL-pelaaja kauden alkaessa.

- - - - -

Nuorten kisat oli ja meni normaaliin tyyliin vauhdikkaasti ainakin niiden otteluiden osalta mitä ehdin katsomaan, USA:n vire oli nousujohteinen joka toi mestaruuden. Kanadan pojat lopettivat turnauksen kahteen tappioon eikä Bruinsin junnujen otteet antaneet aihetta suurille riemunkiljahduksille.

Dougie Hamilton 6 ott. 1+1=2, +3, 0 pim oli kolmikon suurin pettymys ja tämän turnauksen perusteella meillä ei ole rosterissa tuleva tylermyers, toivottavasti edes codyfranson. Minun silmiini Kanadan puolustus pelasi kokonaisuudessaan heikosti ja odotin joka pelissä turhaan Hamiltonin nousevan johtavaksi pelaajaksi. Onneksi nämäkin on vain pelejä muiden joukossa pelaajan kehittyessä mutta ennakko-odotukset ja kentällä nähty eivät (taaskaan) kohdanneet.
Tehopisteitä (ja näkyvyyttä) vähensi pelaaminen tasakentällisin jarruketjun takana shutdown roolissa. Ylivoimassa Dougien laukaus jäi miltei täysin käyttämättä kuviossa jossa ei käytetty maskimiestä ja maalipaikkaa pelattiin takatolpalle nousevalle Hamiltonille.
Luin jostain että tällä kaudella on Bostonin pyynnöstä junnuissa pyritty parantamaan puolustuspään peliä ja töitä on vielä paljon edessä. Isoksi pojaksi Dougie ei pelaa fyysisesti ja se on varma tapa joutua fanien hampaisiin ja epäonnistua Bostonissa.

Malcolm Subban 6 ott. 4w 2l, 2,76 gaa / 90,07% kantoi pääosan torjuntavastuusta ja onnistui kohtalaisesti, mukaan mahtoi hyviä ja huonompia pelejä mutta voittava vahti ratkaisupeleissä Malcolm ei näissä kisoissa pystynyt olemaan. Välierässä olisi pitänyt pystyä yksi tai kaksi USA:n hyvistä paikoista latomista maaleista saamaan kiinni kun oma joukkue ei pysynyt kenttätapahtumissa mukana. Tällä kertaa ei tarttunut ja vielä kun vastapäässä Gibson pelasi kuin riivattu niin kultapeliin ja mestaruuteen matkasi yhdysvallat.

Anthony Camara 6 ott. 0+2=2, +1, 31 pim täytti oman ruutunsa pelaten fyysistä peliä. Nelosketju sai joitain pyörityksiä hyökkäysalueella mutta oli myös välillä vaikeuksissa omassa päässä. Camaran valinta kisajoukkueeseen tuli yllätyksenä ja itse olisin ottanut isoon kaukaloon rymistelijän sijaan taitopelaajan mutta kanadalaiset toimivat oman roolipelaaja-ajattelunsa mukaan. Odotettavissa on alkukauden kovan maalitahdin hiipuminen mutta Camara on hyvä ja mielenkiintoinen prospecti Bruins-faneille.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Thomasilta aika odotettu ratkaisu. Vuosikausia ollut paljon poissa kotoa niin ymmärtäähän tuon että haluaa antaa aikaa perheelleen. Onneksi maalivahtiosasto on kunnossa Raskin myötä ja lupaavia maalivahteja on takana kyttäämässä jos Tuukka sattuisi epäonnistumaan.
Timmy on juuri saanut säteilysuojan perheensä kanssa sisustettua ja nyt on aika ottaa hetki rennosti tölkittäen hedelmiä ja inventoiden kuivamuonavarastoja.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Yksi kiekollinen pakki ei tekisi pahaa tuohon Bruinsin ryhmään, mutta kyllähän tuolla nykyisellä rosterillakin mestaruudesta taistellaan.

Lucic - Krejci - Horton
Seguin - Bergeron - Marchand
Paille - Peverley - Caron
Thorton - Kelly - Campbell

Oisko hyökkäysketjut tuollaiset? Kelly tietenkin voi siirtyä kolmosen jompaankumpaan laitaan ja Campbell sitten nelosessa keskelle.

Seidenberg - Chara
Boychuk - Ference
McQuaid - ???

Siinä on nyt ne viisi varmaa pakkinimeä eiks je? Tuohon viimiseen vapaaseen paikkaan sopisi joku kiekollinen pakki kuin nenä päähän.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Junnukisoista vielä sen verran, että Hohlatshev pelasi (niiltä osin mitä näin) kyllä oikein mallikasta kahden suunnan peliä tuohon turnaukseen ja osoitti myös sen mikä käsitys hänestä olikin ettei pelkää sota-alueita. Kutsherovin, Jakupovin ja Grigorenkon jälkeen Venäjän neljänneksi paras pistemies, tosin näkemäni perusteella hyökkäyssuuntaan vähän epätasaista suorittamista. Joka tapauksessa valmiimman oloinen paketti kuin viime vuonna, niin kuin tietysti pitääkin. EDIT: Sen verran piti vielä Hohlatshevista sanoa, että hän pakkasi kisojen jälkeen laukkunsa ja tie vie jälleen OHL:n Windsoriin. Ainakin tilastojen perusteella kausi KHL:ssä oli nousujohteinen ja Spartakin valmentaja olisi kuulemma halunnut hänet pitää, eli "maitojunasta" ei ole kyse. Hyvä merkki sikäli että on selkeästi sitoutunut Pohjois-Amerikkaan, ja saattaa hyvin olla että hänet nähdään P-Bruinsissa vielä tällä kaudella.

Hamilton oli tosiaan iso pettymys, mutta sen verran voi puolustukseksi sanoa että niin olivat lähes kaikki Kanadan pakit. Puolustus oli roolitettu vähän oudosti ja ennen kaikkea organisoitu suorastaan päin helvettiä, joten vaikea siinä oli loistaa (varsinkin kun Murphy vei sen ykkösylivoiman pääroolin). Mutta oli miten oli, enemmän olisi pitänyt näyttää kaverin josta on spekuloitu että pelaisi isossa liigassa jo tällä kaudella.

Mitä Bruinsin rosteriin tulee niin sieltä puuttuu pakki jos Hamilton ei vakuuta (lienee turvallista sanoa että Providencen kavereista ei kärkikuusikkoon ole) ja hyökkääjä tuohon kolmosen laidan rooliin jollei Caron tms. sitä täytä. Eli materiaalissa ei tolppien väliä lukuunottamatta ole lähtökohtaisesti juuri mitään eroa viime kauteen kun joukkue on pysynyt niin samana (ykkös- kakkos- ja nelosketjut samat jos niin halutaan), nyt vain toivotaan että tarvittaessa nuo kaksi ruutua täytetään paremmin kuin viime deadlinena ja Hortonin kaltaisia isoja loukkaantumisia ei tule. Onneksi tuolla on enemmän nuoria pelaajia kuin ikäloppuja, eli samana pysyvän rosterin pitäisi teoriassa parantua.

Selkeä playoffjoukkue lähtökohtaisesti, kannuun mahdollisuus varsinkin vahvistavalla treidillä tai parilla, mutta ennakkosuosikkeja ei olla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös