Boston Bruins 2012-2013

  • 193 705
  • 536

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Siis Thomasillahan menee se viimeinen sopimusvuosi tuohon välivuoteen. Eli tämän kauden jälkeen Bostonille ei jää rasitetta.

Chiarelli sanoi lehdistötilaisuudessa (Paillen ja Bourquen sopimukset), että Bruins voi siirtää Thomasin sopimuksen viimeisen vuoden kaudella eteenpäin jos Thomas ei pelaa, tai sitten antaa sen loppua ensi kauden jälkeen. Bruins kärsii siten valintansa mukaan caphitista joko kauden tai kaksi.

Itse en ymmärrä noista mitään.
 
Siis Thomasillahan menee se viimeinen sopimusvuosi tuohon välivuoteen. Eli tämän kauden jälkeen Bostonille ei jää rasitetta.

Eli Thomas on välivuotensa jälkeen vapaa rajoittamaton agentti? Olen luullut kokoajan, että sopimus ei "kulu" jos on omasta tahdostaan pelaamatta.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Eli Thomas on välivuotensa jälkeen vapaa rajoittamaton agentti? Olen luullut kokoajan, että sopimus ei "kulu" jos on omasta tahdostaan pelaamatta.

Mita olen (naiden foorumiviestien perusteella) ymmartanyt, Bruins saa valita kuluuko se vuosi vai ei
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Campbellin sopimuksessa on vähän ylihintaa, mutta vastaavasti Kellyn sopimus on jopa selvästi alle markkinarvon, todennäköisesti olisi saanut yli neljä miljoonaa jos olisi UFA-markkinoille mennyt, joten hyvää työtä Chiarellilta.

Lucic - Krejci - Horton
Marchand - Bergeron - Seguin
Peverley - Kelly - Caron
Paille - Campbell - Thornton

Chara - Seidenberg
Ference - Hamilton
McQuaid - Boychuk

Olisiko Bruinsin joukkue tätä myötä tässä? Paljon riippuu varmankin Hortonin tilanteesta. Aika minimaalinen vaihtuvuus tulee jälleen olemaan joka tapauksessa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Kellyn sopimus on kyllä miehen tasoon nähden käsittämättömän edullinen. Erittäin hyvä sopimus, jossa ei ahdista kuin skenaario siitä, että Seguinia ei organisaatiossa nähdä sentterinä?

Campbell ja Kelly ovat molemmat kovia koppimiehiä ja paitsi rooleissaan hyviä pelureita, myös tärkeitä Bruinsin peli-identiteetille.

Enää ei puutu kuin Pouliotin ja Parisen sopimukset. Sitten joukkue on valmis.
 
Suosikkijoukkue
B&B&B&B
Jatkosopimukset ja etenkin Kellyn lämmittää mieltä, enää vaan Pouliotille jatkoa kuten yllä mainittiinkin.

Ykköslaituria vielä huutaisi ja omasta mielestä vielä kiekollista pakkia, noh ainahan saa haaveilla..
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tuo Kellyn sopimus on kyllä hyvä. Varmasti kaveri olisi pystynyt rahastamaan noilla päättyneen kauden ja edellisen kevään offensiivisilla suonenvedoillaan, mutta niin vain saatiin diili joka ei ole mikään katastrofi vaikka Chris palaisi 15+15-tyyppiselle tasolleen (kiitos vahvojen muiden osa-alueiden). Edelliseen 2.125 miljoonan cap hitin sopimukseen verrattuna korotus oli varsin maltillinen.

Campbellin sopimus olisi kiva jos hän olisi pelannut päättyneellä kaudella yhtä hyvin kuin edeltävällä. Onhan hän hyvä soturi ja sitoutuminen yms. on sellaisella tasolla että pelkästään tunteella arvioituna pidän hänet joukkueessa tosi mielelläni. Mutta minusta se on ennen kaikkea Campbell jonka täytyy nyt nostaa tasoaan että saadaan nelosketju sellaiseksi vahvuudeksi mitä se oli Cup-kaudella. Tällä kaudellahan se pyöri liikaa omissa, ja tästä päästäisiin helpoiten eroon sillä että Campbell palaisi siksi erinomaiseksi nelossentteriksi. Tietysti toisaalta Campbell on huonommassakin vireessä aika saatanasti parempi kuin ne räpeltäjät joita Bruins yritti istuttaa nelosen keskelle ennen kuin hänet hankittiin, että sikäli kiva pitää hänet eikä lähteä taas arpomaan tuohon jotain halpaa sälliä.

Joukkueenrakennusfilosofian kannalta tykkään Campbellin sopimuksesta, aivan kuten Paillenkin pahvista. Sen verran kohtuullisen hintaisia että eroon pääsee jos on tarvis, ja jos ei ole niin tuovat jatkuvuutta ja vakautta. Jotkut sanovat, että suhteellisen merkittävän rahan sitominen alempiin ketjuihin estää joukkueen kehittämisen, mutta minä näen asian niin, että vahvistusten hankintaa ensi kesä (Seguin, Lucic, Marchand RFA, Horton, Ference UFA) huomioon ottaen on pirun paljon helpompi lähteä suunnittelemaan kun alemmista ketjuista ei tarvitse murehtia. Niitä rukataan jos täytyy ja sen pitäisi olla silloin helppoa, mutta mikään pakko niille ei ole uhrata ajatustakaan.

Nyt vain toivotaan että Rask ei lähde hakemaan mitään ryöstösopparia vaikka hänellä kaikki valtit onkin hihassaan. Kyllä tästä kilpailukykyinen joukkue saadaan.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Erittäin hyvä sopimus, jossa ei ahdista kuin skenaario siitä, että Seguinia ei organisaatiossa nähdä sentterinä?

Tähän saatiin Chiarellilta NESN:in haastattelussa jonkinasteinen vahvistus: "For the short term, yes," Chiarelli said. "He's had success on the wing. And the short term may be one, two, three years, who knows? But at this point we don't have any reason to put him to the middle."
 

Marshmont

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Lomailun vuoksi olen ollut uutisvirran ulottumattomissa ja onhan tässä parin viikon aikana melkoisesti tapahtunutkin. Thomasista onkin jo pitkältitäällä jauhettu, joten siitä vain lyhyesti. Toivon todellakin että tuo viimeinen vuosi sopimuksesta käytetään tulevana kautena, eikä odotella josko mies tulevaisuudessa olisikin pelipäällä. Useita tärkeitä sopimuksia on kuitenkin ensi kauden jälkeen katkolla ja jos siinä vaiheessa Thomasin 5 miljoonaa ängetään vielä mukaan, niin tiukkaa tulee tekemään. Eli kärsitään tuo caphit tulevana kautena tai treidataan mies jonnekin palkkalattian kanssa taistelevaan joukkueeseen. Luotan Raskin ja Khudobinin olevan pätevä kaksikko, enkä usko maalivahtipeliin ensi kaudellakaan joukkueen kaatuvan.

Paillen, Campbellin ja Kellyn signaamisten myötä ei ainakaan liikaa vaihtuvuutta tulla joukkueessa näkemään. Joukkue kuitenkin on contender tällä materiaalilla, joten suurempia muutoksia ei tarvitakaan. Ainakin yksi liigan kovapalkkaisimmista 4. ketjuista on nyt jalkeilla, joten tulosta sopii odottaa mestaruuskauden malliin koko ketjulta. Kellyn soppari on kerrassaan huikea, vaikka tuskin tuo 20 maalia rikkoutuukaan ensi kaudella. Omassa roolissaan kuitenkin tärkeä ja sopii pelitapaan hyvin.

Mitä tähän Seguinin pelipaikkaan vielä, niin eikös se yksi Claude Girouxkin pelannut laiturina uran alkuvaiheessa ja vasta Richardsin siirron myötä sai vakituisen sentterin roolin varsin hyvin tuloksin. Samaa kaavaa ei tarvitse noudattaa, mutta jos Seguin jatkaa kehitystään niin Krejcin uskon olemaan jossain vaiheessa mahdollista kauppatavaraa. Ei nyt kuitenkaan mennä asioiden edelle ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo.

Draftikin lähenee ja Bruinsilla on käytössä seuraavat vuorot:

1. kierros: 24.
3. kierros: 85.
5. kierros: 145.
6. kierros: 175.
7. kierros: 205.

Sieltä on Corvon ja Kaberlen hankkimiseen pickejä hävinnyt, joten kovin montaa kertaa ei tällä hetkellä päästä varaamaan.

Draftiketjusta poimittua:
From Dominic Tiano (OHL writer with contacts in Bruins) (OrrOverGretzky @ HF)

"If you're hoping for Koekkoek, been told that he is who the Sens will pick unless someone they felt wouldn't be on the board drops to them.

To guarantee Koekkoek then would mean having to jump Ottawa, and the most likely scenario would be Tampa ( 2 first rounders and 4 seconds so they've stockpiled picks).

Been described to me as Bruins "frantically" working the phones to move up. (don't take that to mean for Koekkoek though)" #Sens #Bruins


Eli lähteen mukaan Bruins pyrkii nousemaan ylöspäin draftissa ja nappaamaan Koekkoek. Mitä tuohon sitten pitäisi heittää lisäksi, jotta esim. tuo kyseinen Tampan vuoro saataisiin? Kuitenkin koko draftin 10. vuoro, joten 14 sijaa pitäisi nousta. Raporttien perusteella Koekkoek kyllä kelpaisi vallan mainiosti ja parantaisi puolustajien prospect-tilannetta huomattavasti. Alempia kierroksia en ole tutkinut, mutta eiköhän sieltä varata ainakin joku fyysisesti valmis, mutta muilta avuiltaan hieman vajaa pelaaja ja toivotaan Lucic-efektiä.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Kellyn sopimuksessa pieniä mutkia matkassa, kun tagging roomin vuoksi sitä ei pystytä vielä rekisteröimään, joten NHL on hylännyt sopimuksen. Boston joutuu odottamaan heinäkuun ensimmäiseen päivään saakka ennenkuin voi virallistaa sopimuksen.

Niin, tämähän tuossa julkaisupressissä kävi jo ilmi kun julkistettiin Campbellin sopimus ja Kellyn "agreement in principle" (ja taisi se jo aiemmin Bruinsin tiedotteessakin olla). Sitä en tiedä miksi NHL hylkää jotain jota ei ole tehty, mutta kai se voi olla että Bruins on sitten piruuttaan jotain papereita kuitenkin jo lähetellyt...
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tähän saatiin Chiarellilta NESN:in haastattelussa jonkinasteinen vahvistus: "For the short term, yes," Chiarelli said. "He's had success on the wing. And the short term may be one, two, three years, who knows? But at this point we don't have any reason to put him to the middle."

Mielestäni väärä liike. Seguin sai viime syksynä pelinsä raiteilleen juuri silloin, kun pääsi tuuraamaan Krejciä ykkösen keskelle. Siitä alkoi syksyinen suonenveto. En usko, että tuo oli mikään yhteensattuma, vaan Seguin yksinkertaisesti on parhaimmillaan avojäällä ja keskellä kaukaloa.

Tässä ei ole kyse yhdestä pelaajasta ja tämän kehityksestä, vaan nimenomaan joukkueesta. Bruinsilla on ollut parina viime kautena ihan tarpeeksi vaikeuksia keskialueen ylityksessä. Ei pitäisi jättää aseita sillä saralla käyttämättä. Ei pitäisi olla ottamatta Seguinin tasoisesta hyökkäysaseesta kaikkea irti.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Kaikki varmasti jo huomasivatkin Patrice Bergeronin Selke-voiton liigan parhaana puolustavana hyökkääjänä. Tuli tuossa mieleen että Bergeroninkin CV alkaa näyttää jo ihan asialliselta:

-Stanley Cup
-olympiakulta
-maailmanmestaruus
-noiden seurauksena Triple Gold Clubin jäsen
-U20 maailmanmestaruus
-U20 MVP ja All-Star, pistepörssin voitto
-Selke Trophy
-NHL:n plus/miinus-tilaston voitto

On siinä meillä yhdenlainen superpelaaja. Ja ennen kaikkea voittaja.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Numero kattoon!

Bergeron ei varsinaisesti ole tähtiainesta ja tuskin tulee koskaan voittamaan muita henkilökohtaisia palkintoja urallaan kuin Selken tai Lady Byngin. Siltikään NHL:ssä ei ole yhtään sentteriä, jonka jäälläolo näin Bruinsnäkökulmasta erityisesti huolettaisi, kun Bergy kumartuu aloituksessa vastaan. Eikä tässä nyt puhuta vain aloituksesta, vaan siitä, kumman joukkue todennäköisemmin tekee maaliin, kumman päästää, silloin kun #37 on jäällä. Pidän oman joukkueeni todennäisyyksistä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Bergeronin hyvä työ sai siis palkinnon ja uskaltaisin lyödä vetoa että Patrice on Bruinsin seuraava kapteeni ja tulee pelaamaan uransa Bostonissa. Selken voittaminen on myös silmäkulmia kostuttava "vaikeuksien kautta voittoon" -tarina, ainakin minulle. Attaboy Patty!

- - - -

Draft on taas täällä. Makkarat keritään kärryyttämään ja itikat tulee syötettyä siinä samalla ennen tilaisuuden alkua, toivottavasti kunto kestää eikä Matti tule vieraisille ennen aamuyötä.
Erittäin asiantuntevan Kirk Luedeken arviot mahdollisista Bruins-valinnoista kannattaa kaikkien Nallukka-fanien käydä lukemassa New England Hockey Journalin sivuilta (Bruins searching for depth ja Later options for the Bruins). Hyvää luettavaa myös muille.

Toronton varauksilla ollaan viime vuodet varattu kärjessä ja samalla menestytty kentällä joten tilanne on hieman toisenlainen kun palataa ns. normaaliin. Mielenkiintoisia pelaajia on kuitekin tarjolla myös myöhäisemmilläkin vuoroilla ja joku nimistä Skjei (D), Wilson (RW) tai Laughton (C) sopisi minulle ensimmäisen kierroksen varaukseksi. Uskon että paras pelaaja -mentaliteetilla mennään ja viitos/kuutoskierroksella varataan perinteisesti veskari.

Luedekella on kiinnostavia pelaajia listattuna myös myöhäisemmille kierroksille ja miestä kannattaa seurata? illan/yön aikana kun käsittääkseni on Pittsburghissa paikan päällä. Lisäksi Kirk's Call -blogissa on kattavia esittelyjä draftattavista pelaajista joiden kanssa voi iltaa kuluttaa ennen shown alkua.

Oikein mukavaa ja lämmintä juhannusta Bruins-faneille.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Joo, Luedeke on ollut kyllä draftin luottomies viime vuodet tälläkin suunnalla. Tavallaan sääli ettei Bruins Draft Watch (tjsp) ole enää pystyssä kun herra sai hyvin ansaitsemansa pestin Red Linelta, mutta onneksi varmasti Bruinsin asiat tulee Hockey Journalissa käsiteltyä. En usko että aivan yhtä kattavasti (siltä olisi tähän asti vaikuttanut) mutta varmasti laadukkaasti.

Hyvät jussit vain!
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ensimmäisellä kierroksella valittiin maalivahti Malcolm Subban OHL:sta ja pakko myöntää että heräsin aamulla sama virne suupielissä kuin mikä nukkumaan mennessä jäi naamalle. Tuukka Raskia on tullut viimeiset vuodet seurattua ja nyt kun ykkösvahdin paikka on avautumassa Bruinsin maalilla niin Subban ottaa luontevasti Tuukan paikan organisaation maalivahtien ykkösprospectina ja seurattavana.

--------------------------

Malcolm Subban Belleville Bulls (OHL) 2011-12
Runkosarja 39 peliä, 2.50 maalia/peli, 0.923 torjunta%, 3 nollapeliä.
Playoffs 6 peliä, 2,93 maalia/peli, 0.917 torjunta%, 0 nollapeliä

Malcolm on taisteleva, urheilullinen maalivahti joka aloitti pelaamaan maalilla vasta 12-vuotiaana. Oli kymmenessä osiossa 29:stä kymmenen parhaan joukossa Draft combinen testeissä (linkki nhl.com). Reboundit ja hanskakäsi ovat heikkouksia mutta vastaavasti pystyy toisiin ja kolmansiin torjuntoihin vahvan liikkeen ja urheilullisuuden ansiosta. Malcolmin taakse ei saatu yhtään rankkaria viime kaudella, torjui kaikki 12 rangaistuslaukausyritystä. Fanittaa Henrik Lundqvistia ja pyrkii pelaamaan samaan tapaan. Subban on pelannut viisi peliä alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa ja on yksi kärkinimistä Kanadan nuorisomaajoukkueiden maalille myös tulevaisuudessa.

--------------------------

Bostonin GM Peter Chiarelli oli antanut vihjeitä siitä että puolustajaa lähtevät hakemaan ja että eivät pidä Subbania yhtenä draftin kärkimaalivahdeista eli valinta tuntui yllättävän Bostonin median täydellisesti. Kun näistä lopppukierroksen pelaajista ennakoidaan tulevan n. kolmosketjun/kolmosparin sotilaita Chiarelli lähti lyömään kunnaria valitsemalla selvästi suuremman potentiaalin omaavan Subbanin.

Myös PR-puolelta ajateltuna valinta oli hyvä ja tuo vielä yhden lisän Montrealia vastaan käytäviin otteluihin tulevaisuudessa. Perhe-Subbaneilla riittää siis kiitospäivänä poristavaa kun käyvät läpi Bruins-Habs rivalryn tapahtumia juoksuhautojen molemmilta puolilta käsin. Tässä vielä Malcolm Subbanin varaaminen ja perheen iloa sekä ensimmäinen haastattelu viime yöltä. (linkit BostonBruinsTV)
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tässä vielä tämän vuoden valinnat:
(varauskierros, numero koko draftissa, nimi, pelipaikka, pituus / paino, joukkue viime kaudella. Linkki vie eliteprospects sivustolle)

1. #24 Malcolm Subban (G) CAN 6' 1" / 195 (OHL BELLEVILLE)
Subbanista enemmän edellisessä viestissä.
2012 Top Prospect: Malcolm Subban (youtube.com)

3. #85 Mathew Grzelcyk (D) USA 5' 9" / 171 (USHL/USA U-18)
Pienikokoinen, hyvä liike ja toimiva pää. Eikös vastaavia poikia ole varattu pari per vuosi jo muutaman vuoden ajan? Kotikaupungin poika jonka isä työskennellyt Boston Gardenissa vuosikymmeniä. Ensi kaudella Boston Universityssä eli kehityksen seuraaminen ei ole hankalaa.
Ylivoimamaali maajoukkueessa (youtube.com)

5. #131 Seth Griffith (C) CAN 5' 9" / 180 (OHL LONDON)
Pienikokoinen, peliätekevä sentteri joka liiallisestakin syöttöhalukkuudesta huolimatta laitoi hirveän kasan maaleja viime kaudella. Pistetahti säilynyt myös pudotuspeleissä. Tässä meille uusi Marc Savard? Koko ja luistelunopeus suurimmat kasket NHL-uraa ajatellen, ei saa peliaikaa jos ei pääse kahteen ensimmäiseen ketjuun.
Seth Griffith of the London Knights - OHL Interview (youtube.com)
Kypärätemppu (youtube.com)

5. #145 Cody Payne (RW) GBR 6' 2" / 201 (OHL PLYMOUTH)
Viidennellä kierroksella nostettiin Englannin/Kanadan passilla kulkeva grinder. OHL:ssä kahteen kauteen ja 110 peliin 142 jäähyminuuttia, tällä kaudella 13 fighting majoria.
Cody Payne - hockeyfights.com

6. #175 Matthew Benning (D) CAN 6' 0" / 218 (AJHL SPRUCE GROVE)
Monivuotinen projekti, fyysinen puolustava puolustaja joka pystyy käsittelemään kiekkoakin. Entisen NHL-pakin Brian Benningin poika. Pelaa ensi kaudella Dubuque Fighting Saintsissa USHL-liigassa.

7. #205 Colton Hargrove (LW) USA 6' 1" / 215 (USHL FARGO)
Isokokoinen ja parissa draftissa varamatta jäänyt fyysinen laituri. Ensi kaudella Western Michigan Broncosissa NCAA-liigassa.
Colton Hargrove - hockeyfights.com
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Vai että olisi sitten Raskin kanssa tekemässä Bruins pitkän n.3-5 vuotisen sopimuksen. On kyllä hienoa, että Rask saa vihdoin sen mahdollisuuden ensi kaudella. Saa vain nähdä paljon laittaa Bruins rahaa likoomaan hänen puolesta. Raskin kyvyt tiedetään, muttei ole täydellistä läpimurtoa tehnyt "vähäisten" pelien takia.

Tässä kyllä alkaa taas odottamaan niitä ensi kauden huikeita kohtaamisia Sabres - Bruins.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ei jäänyt Bruinsin johdolle hyviä kortteja käsiin tunnetuista syistä näihin neuvotteluihin. Silti uskon että agentti ja Rask eivät lähde kuuta taivaalta vaatimaan vaan sellaisen Jaroslav Halak -tyylisen (cap $3,75m) useampivuotisen paperin. Syksyllä Bostonissa alkaa TuukkaTime.

Tarjouslappu joltain muulta joukkueelta on mahdollinen mutta harvoin käytetty ja uskon että ainakin tuonne $4,7 miljoonaan asti Bruins mätsää sen (tämän jälkeen takaisin tulisikin jo 1, 2 ja 3 kierroksen varaukset $6,3 miljoonaan asti). Raskia ei ole vara menettää eikä näin käy ellei joku tarjoa aivan älytöntä sopimusta.

- - - - -

Tiukat pelit Buffalon kanssa varmasti jatkuvat. Sabres varasi mielenkiintoiset pojat ensimmäisellä kierroksella ja näin kaksi divisioonavastustajaa lisäsi senttereiden kokoa ehkä jo lähitulevaisuudessa selvästi Bruinseja isommaksi (toinen oli Habs joka varasi Galchenyukin. Torontoon ei tälläistä draftissa riittänyt ja Ottawassa ei ollut pakottavaa tarvetta Spezzan takia).
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Jotenkin ei nyt tällä suunnalla aiheuta riemunkiljahduksia tuo drafti. Subban, vaikkakin hauska valinta ja organisaation tarpeisiin sinänsä sopiva, on kuitenkin ei-"generational talent"-maalivahti (=täysi arpa) ekalla kierroksella, Grzelcyk hyvä tarina ja pelillisesti ja henkisesti ihan kiinnostava kaveri mutta todennäköisesti vain yksi lisää näitä Chiarellin ajan kestosuosikeiksi muodostuneita AHL:ään jämähtäviä pikkupakkeja. Paynesta ja Hargrovesta on vaikea uskoa kiekollisten kykyjen riittävän mihinkään rooliin NHL:ssä, lisäpisteitä toki miehekkäistä nimistä ja perhetaustoista (ensinmainitun brittipassi, jälkimmäinen syntynyt Teksasissa, liekö Starsin ruohonjuurityön tulosta).

Benning on periaatteessa ihan kiinnostava mutta aika avoin kortti vielä ja todella pitkä projekti. Griffith taas on mielestäni erinomainen haku tuolta paikalta. Raporttien perusteella heikkouksiin kuuluva luistelu olisi viime aikoina kehittynyt merkittävästi, ja jos tuo saadaan hyvälle tasolle niin ominaisuuksia tosiaan löytyy jopa "Savardiksi" NHL-tasolle koosta huolimatta. Varmasti Bruins on nähnyt Griffithiä paljon, pelaahan hän samassa joukkueessa kuin Knight.

Noh, eipä näistä drafteista ikinä tiedä mitä tulee tässä vaiheessa, mutta jotenkin Bruinsin muista viimeaikaisissa drafteissa on löytynyt useampi kuin yksi pelaaja josta tulee maistelun jälkeen selkeästi positiiviset fiilikset suhteessa varauksen vaiheeseen.

Pouliot tosiaan kaupattiin, vastineesta en valita kun kerran olen vuorolla valittuun prospectiin tyytyväinen ja Pouliot tuli alun perin vapaana agenttina sisään. Toivotaan vain että tämä merkitsee sitä, että top9-hyökkäystä ollaan vahvistamassa eikä vain tehty tilaa rosteriin. Varsinkin Hortonin terveystilanne huomioiden olisi elintärkeää saada laajuutta maalintekoon, ja olisi iso riski jättää tuon asian vahvistaminen junnujen yms. varaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Uskoisin, että tuo Subbanin valinta heijastelee aika pitkälti draftin heikkoutta. Bruins ei ole onnistunut moneen aikaan varaamaan maalivahtia, ei ole oikeastaan edes yrittänyt ja nyt sitten laittaa likoon ensimmäisen kierroksen vuoron.

Subbanista luultavasti tulee NHL-maalivahti. Toinen asia on, tuleeko hyvää ykkösmaalivahtia. Riski on lähinnä siinä, että kakkosvahdit eivät ole minkään arvoisia.

Noin muuten kyse on lähinnä arvoista, joiden osumisen näyttää seuraavat viisi vuotta. Sen puolesta on vaikea olla innoissaan tai pettynyt. Faneille tietysti "Colbornet" ja "Griffithit" ovat herkkua, kun seilinki on avaruudessa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Draftia ennen ja jälkeen hetken ajan, tai sitten jopa kausitolkulla, ympäri maailmaa luetaan samalla mallilla generoituja yleisiä kehulatteuksia kuin piru raamattua ja unelmoidaan tulevasta tähtipelaajasta. Myönnän joskus syyllistyväni tähän itsekin vaikka omasta mielestäni olen enemmän inhorealisti kuin haaveilija.

Itselle drafti on viime vuosina (kun olen alkanut sitä pelkkiä tuloksia enemmän seuraamaan) ollut merkki uuden kauden käynnistymisestä. Bruinsin asioiden seuraaminen lisääntyy taas ja keskustelupalstoja koluan jos aika sallii. Kyllä noista varauksista tulee pelkkiä numeroita enemmän ja vaikka ei ihan voi sanoa että niihin kiintyy niin poikien kuulumisia on mukava lukea.

- - - - - -

Ensimmäisen kierroksen valinnalla Subbanissa Peter Chiarelli otti ison riskin saadakseen kärkipään tasoa omalla paikallaan Bostoniin, maalivahtien varaukset organisaatiossa on mennyt pitkälti hukkaan. Varauksen mielenkiintoisena sivujuonena on tietysti PK ja Habs sekä veljeksistä nuorin Jordan, muistaakseni lupaava pakki, joka varataan ensi tai seuraavassa draftissa.

Tässä lista viimeisen 20 vuoden maalivahtinostoista (19 kpl). Boldattuna ensimmäisen kierroksen varaukset, kursivoituna NHL:ssa menestyneet vahdit.

1992 kierros 5
#112 Scott Bailey Kanada (19 runkosarjapeliä)
1993 kierros 10
#259 Joakim Persson Ruotsi (ei pelejä NHL:ssa)
1994 kierros 1
#21 Evgeni Ryabchikov Venäjä (ei pelejä NHL:ssa)
1994 kierros 9
# 229 John Grahame Yhdysvallat (224 runkosarjapeliä, 6 pudotuspeliä. Stanley Cup Tampassa -03 Khabibulinin kakkosena. Tuli vielä eläkkeeltä menneellä kaudella Islandersiin varalle kun siellä oli maalivahteja loukkaantuneena)
1994 kierros 10
#255 Neil Savary Kanada (ei pelejä NHL:ssa)
1995 kierros 2
#47 Paxton Schafer Kanada (3 runkosarjapeliä)
1998 kierros 5
#135 Andrew Raycroft Kanada (270 runkosarjapeliä, 8 pudotuspeliä. Vuoden tulokas 2004 mutta sen jälkeen ura lähti laskuun. Pelasi viime kaudella Dallasissa)
1999 kierros 5
#147 Seamus Kotyk Kanada (ei pelejä NHL:ssa)
1999 kierros 6
#179 Donald Choukalos Kanada (ei pelejä NHL:ssa)
2001 kierros 4
#111 Matti Kaltiainen Suomi (ei pelejä NHL:ssa)
2001 kierros 7
#209 Jordan Sigalet Kanada (1 runkosarjapeli)
2002 kierros 1
#29 Hannu Toivonen Suomi (61 runkosarjapeliä)
2002 kierros 5
#153 Peter Hamerlik Slovakia (ei pelejä NHL:ssa)
2003 kierros 5
#153 Mike Brown Yhdysvallat (ei pelejä NHL:ssa, viime kausi jäähdyttelyä SPHL-liigan Fayetteville FireAntzeissa)
2003 kierros 9
#277 Kevin Regan Yhdysvallat (ei pelejä NHL:ssa, pari viimeistä kautta Italiassa)
2008 kierros 3
#77 Michael Hutchinson Kanada (ei pelejä NHL:ssa, Providencen ykkönen ensi kaudella?)
2010 kierros 6
#165 Zane Gothberg Yhdysvallat (ei pelejä NHL:ssa, viime kausi USHL liigaa Fargo Forcessa hyvillä numeroilla)
2011 kierros 6
#181 Lars Volden Norja (ei pelejä NHL:ssa, jatkaa Espoo Bluesissa SM-liigassa)
2012 kierros 1
#24 Malcolm Subban Kanada (ei pelejä NHL:ssa, jatkaa Bellevillessä OHL-liigassa)

Yllä olevalla 20 vuoden ajalla on varattu kaksi maalivahtia ensimmäisellä kierroksella eikä kummastakaan tullut NHL-pelaajaa, Toivosella kuitenkin melkein kaudellinen pelejä alla. Menestystä ei ole tullut hirveästi millään kierroksella kun suurin osa ei pääse NHL-kaukalolle asti. Grahame voitti mestaruden muualla kakkosena ja Raycroft ei taida Calderia enempää palkintoja urallaan voittaa. Nuorisolaisista Hutchinson, Gothberg ja Volden ovat Subbanin ohella vielä kysymysmerkkejä.

Kannattiko ensimmäisen kierroksen arpa sitten maalivahtiin laittaa? Hyvin suurella todennäköisyydellä ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös