Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Bluesin talousseuranta

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana The Nikkari, 07.09.2010 klo 17.24.

 1. K.Nuget Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
  Eikö se mennyt niin että TMA vaihtoi saamisiaan JE:ltä JE:n osakkeiksi? Jotka olivat siis loppuviimein täysin arvottomia. Jos tällaista tehtiin, niin paljonkohan tuosta tuli TMA:lle turskaa?
   
 2. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  JE:n ongelma oli nimen omaa se, että rahaa ei tullut sisään niin, että se olisi ollut tuottoa. Tuosta JE:n edustajien kanssa olen joskus aikanaan jutellut. Valmiina olleet yhteistyösopimukset oli Liigan kautta tulevia vajaan miljoonan tuottoja lukuun ottamatta käytännössä kannattamattomia eri velvotteista johtuen. Yksi iso haaste oli kuulemma noiden pääsponsorien sopimuksiin kuuluneet VIP-kausikortit, jotka sisälsi ruoat ja juomat, joista ravintolayhtiö velotti täyden listahinnan. Kolmen ruokalajin illallinen viineineen ja oluineen listahinnalla ei ollut kannattavaa toteuttaa olemassa olevassa sopimusraamissa.

  Itsekin aikanaan muutaman yrityksen vieraana näitä palveluita nauttineena en edes uskalla arvioida, kuinka paljon tein itse silloin ottelutapahtuman aikana kustannuksia joukkueelle. Ruokaa oli paljon, ruoka oli oikeasti hyvää ja juoma oli ilmaista... kyllä siinä varmaan pelkästään oma siivuni oli useita satasia. Ja kun näitä VIP-kortteja oli useampia yhteistyökumppanilla ja kotipelejä pleijarit mukaan lukien kaudessa vähintään se 30, kyllä se aika paljon söi sopimuksien tuottoja. Itse uskon, että tämä sopimusvelvoitteiden hoitamisen kallius tuli JE:lle oikeasti yllätyksenä, eli siis ostohetkellä kotiläksyt oli tehty huonosti. En ole itse näitä sopimuksia lukenut, ei minulla olisi ollut mitään kompetenssia sellaiseen rooliin päätyäkään, että olisin noita päässyt lukemaan, että olen täysin JE:lta kuulemani suullisen tiedon varassa näiden kanssa.

  Lisäksi vielä jonkun muun kuin TMA:n veloittamia kuluja oli todella paljon ottelutapahtumissa. Järjettömänä esimerkkinä esimerkiksi Liigan velvoittama kahvitarjoilu toimittajille piti tilata ravintolatoimintaa pyörittävältä yhtiöltä ja veloitus oli termarissa olevasta kahvista sama kuin "rahvaalle" oli kioskissa kuppihinta - käytännössä siis yksi termarillinen kahvia maksoi varmaan 30 euroa. Ja niitä meni pelissä useampia, eikä juomatta jäänyttä kahvia hyvitetty. JE olisi halunnut ostaa itse kahvinkeittimen ja termarin, muttei saanut lupaa siihen.

  Rautio tuskaili aikanaan itseni kuullen sitä, että ottelutapahtuman break-even menee noin 3000 katsojan kohdalla. Jos jäädään alle, tapahtuman kulut on isommat kuin lipputulot, eikä muita tuottoja tapahtumasta ole. Tuo ei ole pitkällä aikavälillä mitenkään kestävä yhtälö. JE suunnitteli oikeasti jopa muuttoa Matinkylään pelaamaan, koska olisi ollut paljon kannattavampaa. Liiga ei kuitenkaan antanut tähän lupaa. Keskusteluissa oli jopa muutto Vantaalle, mutta se ei ollut realistista.

  Kuitenkin - olennaista noita kokonaisvelkoja tarkastellessa olisi se tieto, kuinka iso osa tästä on tullut viimeisen kauden aikana, koska se on ihan selvää, että viimeisellä kaudella käytännössä kaikki mahdollinen jätettiin maksamatta. Se antaisi oikeamman kuvan siitä, kuinka törkeä tuo velkatilanne oli kauteen lähdettäessä. Ja kyllä tässä tietyllä tavalla myös Liigan valvonta petti todella pahasti. Bluesia ei olisi pitänyt millään hyväksyä viimeiselle kaudelle mukaan, jos tilanne oli keväällä sellainen kuin sen voi olettaa olleen.

  EA taas oli firmana sellainen, jota en ole oikein ymmärtänyt. JE:n kannalta sen ymmärtää kyllä, koska sinne sai osan kuluista kaadettua, mutta mikä oli Jussin motivaatio antaa toiminta EA:lle? Kuvitteliko EA pystyvänsä myymään areenaan niin paljon tapahtumia, että JE:n osuus areenan kiinteistä kuluista tulisi jotenkin kohtuulliseksi ja uskoiko Jussi siihen, että EA olisi pystynyt saamaan areenan kannattavammaksi? Kuitenkin ensimmäisen asia, mitä teki EA:lle liiketoiminnan vuokrattuaan, oli omien firmojen siirtäminen pois areenalta ja sitä kautta tyhjän ja vaikeasti vuokrattavan toimistotilan tekeminen EA:lle rasitteeksi. Olisi oikeasti mielenkiintoista tietää, oliko EA:lla edes tarkoitusta saada itsensä kannattavaksi vai oliko se vain keino siirtää kuluja JE:lta pois, ettei JE:n talous olisi niin kuralla olevan näköinen kuin se oli.

  Ihan TMA:n julkisia taloustietoja katsomalla voi kuitenkin nähdä, että erillisenä yrityksenä TMA:sta tuli erittäin kannattava siinä vaiheessa, kun JE osti Bluesin. Ja Bluesin ajautuessa julkisestikin talousvaikeuksiin, tulos romahti. Onko se sattumaa?
   
 3. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Kahteen viimeiseen kappaleeseen;
  Kyllä EA lla oli tavoitteena myydä niin paljon tapahtumia, vuokrata kokoustiloja jne. että näillä voitaisiin kompensoida JE ltä perittäviä maksuja. Myynti vaan ei toiminut lähellekään sillä tasolla mitä oli ajateltu. Mua ihmetyttää yleensäkin tuo miksei vuosien aikana ole hommattu AMMATTITAITOISTA myyntitiimiä, jolta myös vaaditaan tuloksia. Tuo koskee myös Jussin loppuaikoja edellisellä omistajuuskaudella.
  Tuo Jussin firmojen poislähtö oli tiedossa, koska EA lla oli suunnitelmat valmiina kokoustiloiksi muuttamiseen ja kovat visiot siitä, kuinka paljon noita saadaan vuokrattua. No, ei ihan toteuma ollut sitä luokkaa, muutoksiin meni rahaa ainakin saman verran kuin tuli tuottoa tuona aikana.
  En halua lyödä lyötyjä, mutta kyllä tuo melkoista puuhastelua oikeasti oli. Visioita oli kyllä, mutta ei oikeaa suunnitelmaa toteuttamiseen.

  Tuohon mainitsemaasi kestittelyyn sen verran, ettei nuo kulut voineet tulla yllätyksenä. Sopimushinnat Restelin kanssa oli tiedossa, suurin osa näistä yt kumppaneiden kausareista ei sisältänyt juomia eli noita "avoimia" vip kausikortteja ei loppujen lopuksi ollut kuin ehkä sen parikymmentä. Toki muut, esim. tuo kahvitus, tuli kauden aikana maksamaan varmaan 4-6 tonnia, koska se järjestettiin myös medialle. Järjetön hinta.
  Mainitsemasi velka JE lla oli varmasti ainakin 60% lopullisesta ennen viimeistä kautta, eli lisenssiä liigaan ei olisi pitänyt myöntää. Olen melkoisen varma että suurempi, koska kuten mainitsit, viimeisellä kaudella mentiin pitkälti käteismaksuilla. EA lla taas velka kasvoi nimenomaan viimeisellä kaudella, koska tuloja JE n hallin käytöstä ei tullut lainkaan.
   
 4. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lisään vielä tuohon TMA n tulosjuttuun sen, että tottakai tulos romahtaa jos ei hallin liiketoiminnan vuokraajalta saa mitään maksuun. TMA n tulonlähde oli tuolloin vuokra EA lta, muuta liiketoimintaa ei juuri ollut.
   
 5. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tuosta ei voi olla kuin samaa mieltä, että areenan myynti olisi pitänyt olla ammattimaisempaa ja aktiivisempaa. Jotenkin tuntuu, että koko areenan olemassaolon ajan tuo muiden tapahtumien puute on ollut iso kanto kokonaisuuden kannalta kaskessa. Sitä en tiedä, miksi areena ei ole vetänyt muita tapahtumia - Kummola joskus sanoi mediassa jääkiekkoliitolle areenan olevan liian kallis.

  Ja siitä olen täysin samaa mieltä myös, että nuo kulut ei olisi saanut tulla yllätyksenä. Mutta ilmeisesti ne jollain tasolla tuli, koska niin paljon ne JE:n sisällä aiheutti tuskaa. Tuo on iso mysteeri itselleni edelleen, miten investointipankkiiritaustalla olevat ihmiset joko a) tekivät läksynsä niin huonosti tai b) tekivät niin epärealistiset laskelmat tulevasta, että tekivät kaupan. Tuo on kuitenkin aika yksinkertaista matematiikkaa loppujen lopuksi.

  Ja kuten sanoin, EA on oikeasti iso mysteeri itselleni, enkä EA:n asioista ole ollut oikeastaan ollenkaan perillä. Visio siitä, että areenan tapahtumamäärää kasvattamalla merkittävästi saisi yhteisen hyvän sekä JE:n että TMA:n kannalta toimimaan, se olisi ollut hieno toteutuessaan. Jos oikeasti kuvittelivat, että tuonne pellolle saa järjestettyä kokouksia, joita varten koko Keilaniemi on tiloja täynnä, se on ihan epärealistista. EA epäonnistui joka tapauksessa tosi pahasti. Kokonaisuutena jotenkin vähän sama kuin JE:lla - puskuria likvidissä rahassa ei ollut riittävästi siihen, että hommat olisi saatu toimimaan taloudellisesti siinä ajassa kuin se olisi olemassa olevalla osaamisella vienyt aikaa.

  Olisi oikeasti mielenkiintoista saada puolueeton ja avoimesti tietoa saava taho tekemään jonkunlainen selvitys tästä kokonaisuudesta. "Eri leirit" tuntuu olevan niin eri mieltä asioista, että sen totuuden näkeminen on todella vaikeaa.
   
 6. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Pointti oli enemmän se, että Bluesin siirryttyä JE:lle, areenan tulos kasvoi merkittävästi. Ja se kesti siihen asti kuin JE:lta ja sitä kautta EA:lta loppui rahat kokonaan.
   
 7. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Tuo on ihan ymmärrettävää. Jussin omistaessa Bluesin areenan liiketoiminta oli TMA lla. Kun JE osti Bluesin ja sen jälkeen areenan liiketoiminnan, TMA keskittyi keräämään vuokraa. Menot oli TMA lle minimaalisen pienet, koska vuokrasopimuksessa EA otti myös kunnossapito vastuun.
  Nyt kun kaikki on palautunut Jussille, tuloja tulee tapahtumista, jäävuoroista tms. mutta menot kunnossapidosta yms. kohdentuu heille. Kunnossapito ja ylläpito kulut on jo lähtökohtaisesti tuollaisessa pytingissä suuret, pelkästään sähköön menee pauttiarallaa 150-200Ke vaikka ledivalaistuksella ja vesimaksu on tuosta vähintään 2/3. Ja nuo siis Areenan sähköt ja vedet, Restel maksaa omansa.
   
 8. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Mielestäni se on ihan selvää, että näin käy. Bluesin ja hallin soppari laitettiin siihen muotoon, että halli kannattaa. Sitten Rautio & co oletti, että he voisivat neuvotella sopimuksen uusiksi. Luonnollisestikaan tämä ei onnistunut, koska halli olisi taas painunut tappiolle. Sinisilmäinen oletus. Tästä sitten myöhemmin maksuvaikeudet alkoivat ja hallin tulos sakkasi taas, kun suurin asiakas ei maksanut laskujaan. Halli lienee toinen pääsyy Bluesin kaatumiselle.

  Tätä silmällä pitäen Salonojan monilajiseura voi olla hyväkin idea, jos laskun maksajia on enemmän. Pääasiallisesti halliin pitäisi kuitenkin saada "ulkopuolisia" tapahtumia. Tällainen "patruunatalous ei välttämättä ole se paras nykyaikana.
   
 9. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Tapahtumia on määrällisesti kohta kannattava määrä, ongelma on se että ns. täysiä hallleja ei noissa tapahtumissa juuri ole. Kate tulee pitkälti siitä lipunmyynnin siivusta, hallivuokralla ei kateta kuin kulut. Yön keikkojen tyyliset tapahtumat, joissa on se 6000-7000 henkeä hallissa, tuokin jo reippaamman tuloksen. Nuo taitoluistelunäytökset joissa katsojia on 1000 ei ole kannattavaa liiketoimintaa pelkästään. Lipuista TMA saa kuitenkin sen n.5-7€ nuppi konserteissa.
   
 10. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tämä onkin uutta tietoa minulle. Saako halli siis kaikista tapahtumista osan lipputuotoista myös näiltä ns. vakioasiakkailta, kuten EU? Vai koskeeko se ainoastaan yksittäisiä keikkoja yms.? Joka tapauksessa tuleva metrolinja tulee vaikuttamaan hallin tulokseen todella paljon veikkaan minä.
   
 11. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  TMA:n tulos kasvoi ennen EA:n mukaan tuloa, mikä viittaa kyllä siihen, että JE oli se maksumies. Pistä vaan aikajanalle tapahtumat ja ihan julkiset taloustiedot firmoista. En tiedä EA:n vastuista niin en niihin kommentoi, mutta tuo on vaan ihan julkisista tiedoista nähtävä fakta.
   
 12. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Nyt me ollaan yhtäkkiä ihan samaa mieltä asioista. Hämmentävää.

  Jussin monilajiseuran ongelmia voisi käsitellä tuossa kriittisessä ketjussa. Innokkaita ei käsittääkseni ole jonossa.
   
 13. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tuota noin, tässä asiassa olemme varmaan olleet samaa mieltä koko ajan. En usko, että tämä on paras tapa Jussilta saada hallia kannattavaksi. Erona tässä on se, että minä olen tyytyväinen, JOS Jussi saa sen toimimaan ja sinua ottaa kaaliin entistä enemmän. Toinen selkeä ero on, että sinun mielestäsi Salonoja on tuhonnut espoolaisen kiekon. MInun mielestäni Rautio ja kumppanit tuhosivat Blues ja Salonoja jatkaa espoolaista kiekkoilua, johon olen erittäin tyytyväinen. Jussin tavoista hoitaa asioita ollaankin sitten varmaan aika samaa mieltä.
   
 14. Vae Victis Jäsen

  Lainaus:
  Eikä edelleenkään. Historia toistaa itseään.

  Lainaus:
  Mihin muutoksiin? Entisten Blues Hockey Oy:n ja JOY Capitalin toimistotiloihin? Mitä niissä muutettu?
   
 15. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:

  Remontit, tilamuutokset yms. mitä EA:n toimesta tehtiin. Juurikin sinne toimistokerrokseen.
   
 16. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Isompi ero mielestäni on se, että sinä ja yllättävän monet muut uskoo oikeasti siihen, että tällä United-projektilla on jotain mahdollisuuksia toimia pitkällä aikavälillä. Itse en usko tähän hetkeäkään, koska projektin perusta on mätä. Se on vaan ajan kysymys, koska Jussi suostuu tämän myöntämään. Unitedilla ei ole mitään muuta kuin liian iso sisäpeliareena ja tukku rahaa. Ja se vaan ei kanna kuin tasan niin pitkään kuin Jussi jaksaa tai kykenee touhua rahoittamaan.

  Unitedia rakennettiin pienellä piirillä kulisseissa pitkälti yli vuosi ennen kuin Jussi tuli konkreettisesti julkisuuteen asioiden kanssa. Epäilen itse, että syy tuohon asioiden venyttämiseen oli osittain myös siinä, että Jussi olisi halunnut jalkapallon kolmanneksi lajiksi heti kättelyssä, mutta Espoosta tai Kauniaisista ei vielä tähän päivään mennessä ole käsittääkseni löytynyt seuraa, jota Unitediin liittyminen kiinnostaisi edes vähän alusta. Jussilla kun ei ole tarjota mitään muuta kuin rahaa, eikä akuuttia kassakriisiä tai kroonista rahapulaa ole löytynyt kuin koriksesta ja jääkiekosta. Käsittääkseni jääkiekko on vielä ainoa laji, jonka kilpatasolla pelaamiseen ei kaupungilta tai Esportilta löydy riittäviä olosuhteita, joten aika yksin Jussi kuitenkin on tuossa monilajiutopiassaan, jos tahtotilaa ei kentältä löydy. Siitä kaikki lienee samaa mieltä, että areena ei kata kulujaan urheilutapahtumien osalta kuin maajoukkuetason peleillä tai hyvin johdettuna jääkiekon pääsarjapeleillä. En varmasti tiedä kuin ihan pienen raapaisun kulisseissa tapahtuvista asioista, mutta itselläni on enemmän se käsitys tällä hetkellä, että jalkapalloa ei ole eikä tule, koska Jussi ja United ei vaan pysty tarjoamaan mitään lisäarvoa. Eikä tilannetta tulevaisuuden yhteistyön kannalta helpota sekään, että Jussi on Esportin (ja sitä kautta Espoon suurimman jalkapalloseuran) kanssa riitelemässä Urheilupuiston kaavoituksesta tässä sivussa,.

  Jos monilajiseuran haluaisi saada toimimaan, se tahtotila pitäisi lähteä alhaaltapäin seurojen yhteistyön kautta. Tarve yhteistyölle pitäisi syntyä siellä. Sitä kautta olisi mahdollista rakentaa luottamusta ja yhteistyötä, joka voisi luoda perustan, jonka päälle rakentaa. Se, että ylhäältä ilmoitetaan, että "minulla on tarkoitus kerätä tällainen sarja lajeja täyteen, että minulla on hallussani kaikki parhaat Espoossa pelaavat urheiluseurat", se vaan on täysin väärä lähestyminen ja luo enemmän jännitteitä kuin yhteisöllisyyttä. Ei tämä urheiluskene ole mikään keräilykorttisarja, jota kerätään täyteen - se on valtava määrä vapaaehtoisuutta, sitoutumista ja intohimoa. Raha on urheilussa välttämätön paha, jota pitää pitkälti talkoovoimin kerätä, että homma pyörii ja se sitoutuminen ja intohimon siemen lähtee juurtumaan sieltä siementasolta sen kovan työn ja sitä kautta tulevien onnistumisten kautta. Raha itsessään ei ole arvo, jota urheilun syvimmässä olemuksessa kumarretaan, jos akuuttia tarvetta sille ei ole. Tätä Jussi vaan ei tässä tunnu ymmärtävän. Ja nyt ilmeisesti oikeasti ihmettelee, miten hänen keräilysarjansa puuttuvia palasia on niin vaikea ostaa, Tunteita, intohimoa ja sitoutumista - sitä rakkautta ja ylpeyttä omasta seurasta - sitä kun vaan ei voi ostaa. Ja sen vuoksi Espoo United ei tule koskaan toimimaan sellaisena, millaisena Jussi sitä esimerkiksi Urheilusanomissa maalaili.

  Uskaltaisin melkeinpä lyödä perinteisen tuopin vetoa siitä, että reilun 5 vuoden päästä syksyllä 2022 alkavien koripallo- ja jääkiekkokausien alkaessa Espoo Unitedia ei ole olemassa kuin korkeintaan itsenäisenä operoivan jääkiekkoseuran nimenä. Todennäköisempää on kuitenkin se, että ei ole edes siinä, koska Jussin kyllästyessä lajiyhteisöt Unitedista erotessaan todennäköisesti palauttavat entiset nimensä käyttöön.
   
 17. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Millä perusteella vertaat monilajiseuraa keräilykorttisarjaan? Miksi raha urheiluun tarvitsee kerätä pitkälti talkoovoimin - ja mikä liigaseura esimerkiksi noudattaa tätä pyhää sääntöä? Jos rahaa ei urheilussa kumarreta, miksi lahjakkuudet siirtyvät parempaa palkkaa maksaviin joukkueisiin? Ja miten sinusta Jussin olisi kannattaa alkaa monilajiseuraa perustamaan? Perustaa puuhasteluyhdistyksiä ja siemeniä ympäri kaupunkia ja kymmenen vuoden kuluttua saapua poimimaan sitä ylpeyttä ja rakkautta omaan seuraan - huomatakseen vain, että hänellä on käsissään Bluesin kaltainen epäharmonia, jossa osa kannattajista haluaisi nähdä joukkueessa pelimiehiä, osa haluaisi vain kääriytyä yhteisöllisyyden peittoon ja muistella kaipuun kyynel silmissä vanhoja hyviä aikoja, kun seura oli pelkkä siemen jonkun Saarikankaan tapaisen hahmon jäädyttämässä pihajääkentässä, jossa Unitedin nuoret pääsivät lätkimään kiekkoa?

  Kyllähän pelkästä yhteisöllisyydestä voisi ajan kanssa nousta oikein kaunis ja elinvoimainen joukkue, mutta ei ole mitään takuita siitä, että se onnistuisi. Kokeilu joka maksaisi paljon aikaa, joka on oikeasti rahaa jos omistat monitoimiareenan, joka kaipaa tapahtumia. Mutta jos uskot, että seuran voi rakentaa ainoastaan "tunteella, intohimolla ja sitoutumisella" (ja vuodatuksessa ilmeisesti väität, etteivät Jussin seuraan palkkaamat ihmiset omaa näitä arvoja?), niin laita itse seura pystyyn. Kerää kokoon ihmisiä, jotka omaavat näitä tunteita ja alkakaa talkoilemaan - ei se kummempaa vaadi.

  United on sitä mitä se on. Jos olet niin varma, että se tuhoutuu, miksei ihmiset saa nauttia projektin tarjoamasta kyydistä niin kauan kuin se kestää? Jussi saattaa olla epärealistinen visionääri, mutta ainakin se yrittää luoda jotain, eikä kuluta aikaansa yrittääkseen tuhota muiden mahdollisuuksia nauttia espoolaisesta jääkiekosta.
   
 18. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  EU:n FB-sivuilla asia on esitetty tällä sanamuodolla: "Espoo United on Espoon alueen urheilun katto-organisaatio, jonka alaisuuteen pyritään saamaan espoolaisia lajirajojen ylimeneviä kilpaurheiluseuroja." Kyllähän tuo kuulostaa niin keräilyharrastukselta jo heidän itsensäkin muotoilemana, että vertaus ei mielestäni ole mitenkään kohtuuton. Vielä kun United ei edes pyri itse rakentamaan alusta asti mitään, vaan pyrkii saamaan valmiita seuroja joukkoonsa, mitä muuta tuo on kuin keräilyä? Kuten harvinaisten asioiden keräilyssäkin, rahalla ei vaan aina saa sitä mitä haluaa, jos nykyiset omistajat eivät halua luopua omistuksistaan.

  Lainaus:
  Enhän mä nyt ole Unitedin tapahtumia millään tavalla häirinnyt, vaan mieluumminkin kunnioittanut niitä pysymällä niistä erossa. En ole ollut ovella estämässä kenenkään sisäänpääsyä, en ole ollut räjäyttelemässä postilaatikoita. Että nauti vaan ihan rauhassa tästä niin kauan kuin sitä riittää, en mä sitä estä tai tuhoa. Jos kirjoitukseni häiritsee, paina vaikka ignorea, se on ihan oma valintasi.

  Muuten tuohon vielä kokonaisuutena kommenttina, että urheilu on paljon muutakin kuin huipputason edustusjoukkue. Menepä esittämään tuo kysymyksesi talkoovoimien käytöstä tuonne Matinkylän hallille pikkujunnujen vanhemmille - sieltä voi saada perspektiiviä siihen, mitä urheilu on ja mistä se rakkaus sitä omaa seuraa kohtaan on lähtenyt.
   
 19. Blågula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Tähän liittyen kysyisin, jos osaat vastata, että miten kannattavaa/kannattamatonta tämä nykyinen EU-touhu on hallin kannalta? Itsehän uskon vankasti että suurin syy siihen että Salonoja halusi monilajiseuran Bluesin sijaan oli tapahtumien lisääminen hallissa, kun tapahtumien myynti kerran on osoittautunut hankalaksi. Tällä tavoinhan tapahtumia tuli kertaheitolla rutkasti lisää.

  Mutta voiko miesten divarikoriksen tai naisten liigakoriksen pyörittäminen tuon kokoisessa hallissa olla mitään järkeä taloudellisessa mielessä? Tai jääkiekko tuhannen katsojan edessä?
   
 20. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Tuo tapahtumien saanti halliin on täysin toissijainen syy tällä hetkellä. Jos EU alkaa tosissaan jossain vaiheessa kiinnostamaan katsojia, tilanne toki muuttuu. Nyt on haluttu, että mahdollisimman moni korispeli saadaan tuonne Metrolle, kannattavuuden kanssa sillä ei ole tekemistä. Tappiota tulee joka kerta, kun sunnuntaina pelataan 2 peliä ja katsojia on yht. alle 1000.

  E. Eli nykyisillä määrillä touhu ei ole mitenkään kannattavaa. Mutta se ei taatusti ole ongelma tällä hetkellä, kun organisaatio on 9kk ikäinen. Kyllä sen kaikki on tiedostaneet tuolla toimistolla, tappioita yritetään tietysti minimoida.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017 klo 13.36
 21. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Motiivejasi täällä palstalla on vaikea kuvailla miksikään muuksi kuin tuhoavaksi. Olet tehnyt selväksi, että joukkueen olemassa olo on häpeäksi espoolaiselle kiekkoilulle ja silti vietät täällä aika kommentoimassa. Rivien välistä on helppo lukea perimmäinen agendasi. Ja sun kirjoituksia on vaikea ignoorata, kun perustelet tänne uusia ketjujakin, ja sun kirjoituksistasi keskustellaan aika paljon. Ne pomppii esiin, vaikka olisitkin estolistalla. Kritisoida saa, ja mieltäkin osoittaa, joten kaikin mokomin kylttiä väsäämään ja hallin eteen pyörimään. Se ei haittaa minua lainkaan. Mutta jos olet täällä vain tuhoamassa pienen alullaan olevan fanipoppoon harmoniaa, niin kyseenalaistan olemassa olosi täällä palstalla.

  Lainaus:
  On urheilu muutakin. Mutta minua ei kiinnosta seurata muuta kuin edustustason urheilua, ja siihen Jussi on tarjoamassa tuotetta. En ymmärrä miten se on yhtään pois yhteisöllisempien ja talkoovoimin pyörivien joukkueiden toiminnasta - jota sinä puolestasi voit aivan vapaasti kannattaa. Ja luuletko tosiaan, ettei Jussia motivoi rakkaus espoolaiseen urheiluun? Kiekkotausta se Jussillakin on. Ei tuolla bisneksellä rikastuta - ei ainakaan Espoossa.
   
 22. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Aikamoinen supermies olen, jos täällä kirjoittelemalla saan tuhottua koko Unitedin ja sen faniporukan harmonian :D Ainakaan keskuteluissa tuota faniporukkaa täällä ei hirveästi tunnu pyörivän, kun Nokian Pyrystäkin kirjoitetaan enemmän peliin liittyviä asioita palstalla kuin EU:sta :D Omatkin kirjoituksesi täällä on painottunut aika vahvasti minun kritisoimiseen, ei Unitedista keskustelemiseen - heität vaan löylyä kiukaalle ja levität tätä "minun agendaani", jonka tunnut tietävän jopa paremmin kuin itse tiedän. Ei minulla nyt ole mitään muuta agendaa kuin ikävä sitä mennyttä yhteisöä, johon olin alle kouluikäisestä alkaen kasvanut kiinni ja johon kaikki halukkaat mahtui aina mukaan.

  Lainaus:
  Kyllähän olet sen tehnyt selväksi, ettet ole yhtään samanlainen kannattaja kuin jotkut, aika lailla vastakkainen ääripää ideologisesti. Tifoja haluaisit katsoa, mutta et ole niitä halukas tekemään. Ihan kaikille ei vaan riitä se, että ennakkoon ilmoitettuina päivinä voi käydä katsomassa rahaa vastaan jääkiekkoa, jos jaksaa lähteä tai aikatauluihin se sopii. Joillekin se kokonaisuus merkitsee enemmän ja on enemmän iso yhteisö ja perhe, joka nyt on revitty pahasti kahtia. Itse asiassa näkökulmasi on vähän sama kuin Jussilla tuntuu olevan - muiden töiden rusinat pullasta pitäisi voida ostaa rahalla itselle nautittavaksi - muut saa kääriä hihat, kun minä maksan.

  Niitä tifojakin muuten tehtiin talkoovoimilla ihan kannattajien omasta pussista maksamalla. Eikä mielestäni kovin moni siitäkään vapaaehtoisporukasta ole Unitedin kelkkaan hypännyt - eikä muuten hyppää tulevaisuudessakaan, vaikka mitä tapahtuisi. Sen verran moniin muroihin Jussi tämän EU:n lansaaraamisensa kanssa kusi. Esport Honkaan siellä taidetaan tällä hetkellä keskittyä kaikista vahviten, siellä sentään jotkut asiat hoidetaan tyylikkäästi.

  Jussin motiiveja taas en tiedä, joten en hirveästi viitsisi niistä spekuloida. United ei ole kuitenkaan mitenkään ideaali keino saavuttaa mitään mahdollisista motiiveista tai tavoitteista, ellei sitten oikeasti halua tuhota kaikkia muita kilpailevia toimijoita ja rakentaa kallista henkilökulttista diktatuuria Espoon urheiluskeneen. United kun on Jussin puuhastelua, ei yhteistyön nimeen vannovaa kulttuurin kehittämistä. Koko Espoota yhdistävää urheilumiestä (millaista kuvaa Urheilusanomien haastattelussa itsestään yritti maalata) Jussista vaan ei tällä Unitedilla tule kasvamaan, jos kilpailijoita ja oppositiota ei tuhoa kokonaan ja saa koko urheilupuiston tai jopa koko kaupungin aluetta haltuunsa. Se on yksi syistä, miksi ehkä jopa pelkään Unitedia - sen tavoitteet on oikeasti aivan suuruudenhulluja valloitusoperaatioita, joita peitellään korulauseilla. Tästä mallista vaan seurauksena voi loppujen lopuksi asioiden tuhoutuessa olla vain tyhjä kuori, kun perustassa ei ole enää sitä yhdessä tekemisen kulttuuria,

  Tuo tyhjän kuoren syndrooma oli pienemmässä mittakaavassa myös Bluesin isoimpia ongelmia 2000-luvun alkupuolelta lähtien, parani huomattavasti vuosikymmenen loppupuolelle tosin. Riittävän täydeksi se kuori ei ehtinyt Bluesissa kuitenkaan täyttyä, kun yhteisö ei lopulta lähtenyt seuraa pelastamaan.
   
 23. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  Buuhaa, hienosti lähti taas laukalle. Vittu, varokaa Jussia syö koko Espoon. Nyt varmaan kannattaa keskittyä oman pään hoitoon, jos harhat on tuota luokkaa.
  Kannattaa nyt lukaista tuota omaa tekstiä pariin otteeseen läpi ja miettiä onko tuo A) mahdollista B) millään muotoa todennäköistä C ) pahemman luokan vainoharhaisuutta.

  Luulin, että keskustelua saisi pysymään jollakin tasolla asiallisena, mutta ei näköjään onnistu.
   
 24. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  En mä nyt oikein ymmärrä, mikä tuossa oli niin hauskaa. Jussi haluaa yhdistää omien sanojensa mukaan Espoon ja espoolaiset urheilun kautta. Totesin vaan, ettei se onnistu, koska muilla kuin Jussilla ei ole tätä tahtotilaa, eikä Jussi ole ollut halukas yhteistyöhön kuin omilla ehdoillaan. Ja tähän asti on onnistunut repimään kenttää paljon enemmän kuin yhdistämään.
   
 25. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JU-58
  Lainaus:
  Tifoja haluaisin katsoa? Ei kyllä mä lätkää sinne hallille menen katselemaan. Ja lipun hinnan siitä maksan. Ja mitä nämä rusinat ovat joita Jussi ostaa muiden pullista itselle nautittavaksi? Ei tuolla Unitedissa hirveän paljon muiden rusinoita pelaile. "Muut saa kääriä hihat, kun minä maksan?" Silloin kun Jussi kääri hihat ja oli toimari - kritiikkiä satoi niskaan. Nyt kun se palkkaa siihen jonkun muun, se on rusinavaras. Työllisyyden kannalta on hyvä, että on ihmisiä, jotka osaa, ja ihmisiä, jotka maksaa siitä osaamisesta. Olemme myös eri mieltä, että Blues oli yhteisö, joka on nyt jaettu kahtia. Se oli aina jakautunut. Bluesin viimeinen vuosi osoitti sen selvästi.