Blackhawks kaudella 02-03

  • 16 045
  • 202
Jos nyt pilkuntarkkoja ollaan niin Calderilla ei ole menossa sophomore year, sillä hän pelasi jo toissakaudella yli 40 ottelua tehden niissä 5+10 tehot, mutta se siitä.

Tiedossa on, mutta osittain arvasinkin, että tähän puututaan.
Lähinnä tarkoitin Calderin Sophomore Jinxillä juuri sitä, että loistavasti sujuneen viime kauden jälkeen kulunut kausi on tuonut hänelle ehkä turhia paineita, joiden kautta peli on hieman takkuillut. Voidaan kuitenkin olettaa, että viime kausi oli Calderille todellinen läpimurtokausi, joten periaatteessa hän voisi potea jonkinasteista Sophomore Jinxiä vaikkei kausi 2002-03 virallisesti miehen toinen kausi taalajäillä olekaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyllä, lähinnä trivia-palaa jos viestiketjua lukee muutkin kuin me eli tarkoitus ei ollut näpäytellä.

Chicagon junnuista 20-kymppisten kisoissa esiintyvät muuten Ruutu ja Jääskeläinen sekä Wisniewski USAlla, muita ei sitten taida ollakaan. Babchukin jääminen Venäjän joukkueesta on pettymys eikä kukaan kolmikosta Matt Keith, Duncan Keith ja Brett MacLellan päässeet viimeisten 34 pelaajan joukkoon Kanadan kisajoukkueessa, joista varsinainen joukkue valitaan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawks sivustoja

Morjens,

Kuinka moni teistä kävi säännöllisesti Frank 29's Chicago Blackhawks Zone sivustolla?
No meikäläinen siellä vieraili lähes päivittäin ja olikin kova pala kun sivusto lakkautettiin, siellä oli hyviä juttuja, otteluennakoita/raportteja jne.
Oletteko löytäneet mitään uusia hyviä fanisivuja?
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Minä aloin käymään Blackhawkszone:ssa vasta viimeisinä aikoina. Harmi että Frank joutui lopettamaan hommat, raportit ja oheisjutut olivat kovaa tavaraa!

Dallas määräsi viime yönä tahdin melko totaalisesti. Odotin matsista hieman tasaisempaa, maalivahdit Turco ja Thibault kuuluivat kuitenkin alkukauden komeettoihin omilla pelipaikoillaan. Tämän osan voitti Turco, kauden viides nollapeli tuli kirjoitusten mukaan melko helpolla.

Fleury oli ilmeisesti jälleen hyvä, vaikka Starsin kolmas maali tulikin miehen ottaman rangaistuksen aikana. Taklauksia nähtiin ja yritys oli kiitettävää tasoa. Karpovtsev palasi loukkaantumisensa jälkeen kokoonpanoon, McCarty joutui hänen edestään väistymään. McLean lähti takaisin Norfolkiin.

Vastus ei juurikaan helpota seuraavaan matsiin. Vancouver on kovassa kunnossa. Blackhawks on menestynyt merkittävästi paremmin idän joukkueita vastaan tällä kaudella. Oman konferenssinsa porukoita vastaan CHI on kerännyt vähiten pisteitä lännessä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eipä valitettavasti tule mieleen yhtä hyvää ja ajantasalla olevaa fanisivua :(

Mironov-huhut jatkuvat ja tällä kertaa mm. Montreal olisi vaihtamassa Audettea Boboon, mutta tuskin Habsit kovapalkkaista puolustajaa tarvitsee eikä pelillisesti Mironovilla ole mitään annetavaa Montrealille. Audettea ei taasen Hawkseihin kaivata, piste! Rangers (yllätys,yllätys!) on myös kuulemma ollut kiinnostunut hänestä, ketään pelaajaa ei Rangers-huhussa ole tuotu esiin. Itse en yllättyisi jos Mironov Rangersiin matkaisikin, sinne mies varmasti sopii kaikinpuolin ;)
 
Blackhawkzone

Frank saattaa laittaa sivuston uudestaan pystyyn mikäli sopivia avustajia ja mainostajia ilmaantuu. Muutamia yhteydenottoja on kuulemma jo tullut ja tilanne vaikuttaa erittäin valoisalta tällä hetkellä. Ilmeisesti Frank aikoo jakaa sivustonhoidon useammallekin henkilölle, jolloin hänelle ei kasautuisi koko taakkaa.

Keskustelupalstan moderointi kaipaisi eittämättä työnjakoa, sillä etenkin BHZ:n loppuaikoina meno alkoi olla aikamoista hulinaa Frankin pyrkiessä yksin valvomaan keskustelua. Frank mainitsikin, ettei enää halua kuluttaa kaikkea vapaa-aikaansa sivuston parissa ja toivoi, että taloudelliset kulutkin olisivat tällä kertaa kohtuullisissa rajoissa. Toivotaan, että BHZ palaa pian mukaan kuvioihin, sillä kyseessä oli ehdottomasti paras Hawks-sivusto.
 

Steve Larmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
BHZ:sta ja Mironovista

Kävin BHZ:ssa pari vuotta ja v-tuttaa, että muutamien urpojen takia sivusto suljettiin kenties pysyvästi. Boardilla oli kyllä kuumaa menoa useinkin, mutta toisaalta onko se niin vakavaa? Raha taisi ratkaista myös, Mr. Porcelli hävisi 600 taalaa kuussa kun ei ilmoitustila käynyt kaupaksi.

Mironovin poissaolo on sinällään jo vahvistus joukkueelle. Ottais Smith siitä vaikka 2-kierroksen pickin ja tuhlais säästetyt kolme miljoonaa ens kesänä vapaille markkinoille. Montreal vaihtais ai-van varmasti Miron 2-pickiin. Savard hölmönä GM:nä saattais heittää vaikka Lindsayn mukaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eipäs hätäillä, Rangersiltä voisi saada ykköskierroksen varausvuoron ;)
 
Mironovin poissaolo on sinällään jo vahvistus joukkueelle. Ottais Smith siitä vaikka 2-kierroksen pickin ja tuhlais säästetyt kolme miljoonaa ens kesänä vapaille markkinoille. Montreal vaihtais ai-van varmasti Miron 2-pickiin. Savard hölmönä GM:nä saattais heittää vaikka Lindsayn mukaan.

Tuskin on Canadiensillakaan varaa tuhlata kolmen miljoonan puolustajaan, joka kiukuttelee peliajasta, esittää ailahtelevia otteita ja kieltäytyy pelaamasta täysin organisaatiossa. Saadakseen Mironovin kokoisen aukon budjettiin Savardin täytyisi myydä yksi Canadiensin hinnakkaista veteraaneista - esimerkiksi huhumyllyn rattaissa pyörineen Donald Audetten. Audetten tilanne on kuitenkin lähes yhtä toivoton kuin BoBon, joten paljoakaan halukkaita ottajia miehille tuskin on.

Audette <-> Mironov-kauppa olisi Blackhawksien kannalta melko järjetön, koska kokoonpano on muutenkin jo täynnä pienikokoisia yhdensuunnan pelaajia. Audetten ikä olisi toinen negatiivinen seikka, kuten myös miehen sopimuksen hinta. Hedelmällisin vaihtoehto olisikin luultavasti varausvuoro(t)<-> Mironov, mutta Canadiensin kanssa näin tuskin ainakaan tapahtuu. Katsotaan onko Rangers-huhuissa mitään perää, rahaa Manhattanilla ainakin riittäisi.

Bill Lindsay Blackhawks-kokoonpanossa olisi jälleen kerran yksi iäkäs nelosketjun raataja lisää. Valk, Thomas, Korolev, Eastwood, Vandenbussche ja Strudwick ovat jo tyrkyllä samaiselle tontille, joten Lindsayn hankkiminen loisi vain turhaa ruuhkaa kokoonpanoon - taaten samalla, että joukkueen ikäkeskiarvo pysyisi liigan korkeimpana.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt kun Rangers hankki Cory Crossin takalinjoilleen, niin Mironovin siirtyminen Nykiin tuskin tapahtuu. Ihmettelen, ettei Smith ollut kiinnostunut ex- Maple Leafsistä, onneksi ei tällä haavaa.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Mielenkiintoisia spekulaatioita. Toisaalta ei kovinkaan houkuttelevia.

Jos Mironov menee Montrealiin, niin vastineena ei saa olla ainakaan Audette tai Lindsay! Aikaisemmissa viesteissä ollaan jo kerrottu kattavasti syitäkin siihen miksi ei. Mieluiten varausvuoroja vastineena, jos Habs BoBo:a tosissaan olisi hankkimassa. Tuskinpa ne nuoristaan luopuu kuitenkaan. Epäilen kuitenkin vahvasti Montrealin kiinnostusta.

NYR siis hankki juuri Crossin. Loogisesti ajateltuna sen luulisi laskevan kiinnostusta Mironoviin, mutta Rangersin pelaaja-politiikkaa ei kannata loogisesti ajatella. Kuten tiedetään, on Rangersin prospect-tilanne huono. Sieltä ei siis enää kiinnostusta herättävää materiaalia tahdo löytyä. Kaikki ollaan treidattu pois; Brendl, Malhotra, Kloucek jne. Lundmark olisi ainoa. Tosin viime aikaisten juttujen perusteella Sather ei kaverista ole halukas luopumaan. Lundmark olisikin jo kohtuullinen korvaus BoBo:sta.

Cross oli aikanaan useinkin yhdistettynä Blackhawksiin. Onneksi ei kuitenkaan tullut. En ole koskaan pitänyt miestä mitenkään erikoisena puolustajana.

PS. Toivottavasti BHZ aukeaa taas jossakin vaiheessa, ainakin jossain muodossa.
 
Spekulaatiota spekulaation perään

Roman Hamrlikin ollessa sairastuvalla vähintään 4-6 viikkoa Islandersin odotetaan etsivän tuuraajaa ylivoimapyssyksi. Huhut Ottawan ja Islandersin välillä ovatkin pysyneet kuumina sitkeästi viikosta toiseen. Radek Bonk, Brad Isbister ja Dave Scatchard ovat mahdollista kauppatavaraa, mutta myös Curtis Leschyshynin nimi on mainittu. Ottawaan suuntautuneista huhuista huolimatta Mike Smithillä olisi elämänsä tilaisuus kaupitella BoBoa Long Islandille. Ylivoimalla Mironov olisi varmasti käyttökelpoisempi kuin Leschyshyn, mutta suurin este mahdolliselle kaupalle lienee jälleen kerran BoBon suurehko palkkakuitti. Toisaalta langan toisessa päässä on kuitenkin Mike Milbury, joten yllätyksiä voi tapahtua.

Jassen Cullimoren loukkaantumisesta kärsivän Tampa Bay Lightningin GM Jay Feaster on myös ilmoittanut etsivänsä puolustukseen tuuraajia. Haussa on top4-pakki tai ylivoimapyörittäjä. Tampa Bayn kohdalla Smithillä olisi toinen mainio mahdollisuus tyrkyttää Mironovia pois Windy Citystä- tällä kertaa Floridan lämpöön. Lightningin kohdalla niukka budjetti on kuitenkin luultavasti vielä ratkaisevammassa osassa kuin Islandersin, sillä Feaster on ollut hyvinkin halukas kaupittelemaan veteraanejaan pois leikatakseen palkkabudjettia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Smith sai muutamia tarjouksia Mironovista ennen holiday roster freezeä, mutta ei tarttunut yhteenkään niistä. Smith sanoi, että Mironovin kauppaaminen menee ensivuoden puolelle. Siihen voi olla montakin syytä ja mahdollisesti kauppa syntyy vasta helmikuun puolella, jolloin Mironovin palkasta suurin osa on jo maksettu. Toisaalta monen kuukauden sivussa oleminen ei juuri jo valmiiksi huonoa kauppa-arvoa paranna.

Sutter kokoaa Columbus-otteluun ykkösketjuksi jo harjoituspeleissä hyvin toimineen Calder-Zhamnov-Fleury kolmikon. Sutterilla on jo kauemmin kokoonpano ollut mielessä, mutta ei halunnut kiirehtiä asian kanssa, koska halusi rauhassa ajaa Fleuryn sisään joukkueeseen. Ketjuhan järjesteli Vancouver-pelissä aivan ottelun lopussa (59.59) voittomaalin ylivoimalla. Jos ratkaisu on pitempiaikainen pitäisi Calderinkin pistetilastot kaunistua.

Yakubov tehtaili 1+1 tehot Norfolkin voittaessa San Antonion 5-1. Yakubovin alkukausi on ollut vaikea, sillä mies on joutunut jo kahdesti nilkkavamman takia olemaan peleistä sivussa, mutta toivottavasti loppukausi menee ilman loukkaantumisia ja tehojakin alkaisi löytymään. Venäläislupauksella on 20 ottelusta koossa 2+4 tehot. Samassa ottelussa toinen venäläinen, Igor Radulov teki kauden 10:nen maalinsa 28:ssa ottelussa, syöttöjä on neljä.

USA:n 20-kymppisten joukkueeseen valittu puolustaja Wisniewski jatkaa hyviä otteitaan OHL-liigassa. Hänen joukkueensa Plymouth voitti neljä päivää sitten jatkoajalla Kingstonin 4-3. Wisniewski teki ottelussa tehot 2+1, toinen maaleista oli juuri tuo jatkoajalla tehty, mies valittiin ottelun parhaaksi ja on tehoilla 11+17 23 ottelussa OHL:n tehokkaimpia puolustajia.
 
BHZ

Todellakin, BHZ palasi mukaan ruotuun. Keskustelupalsta oli toiminnassa jo eilen, mutta Frank kasasi raamit vasta tänään. Ulkoasultaan sivusto näyttää entistäkin upeammalta ja keskustelupalsta hieman selkeämmältä. Moderoitiin on värvätty Frankille apulaisia, joten toivottavasti homma pysyy tällä kertaa ylläpitäjien käsissä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
mielipidekysely

No mites olis sellanen jutska että miettisitte vaikkapa, ketkä ovat Blackhawks joukkueen tärkeimmät pelaajat esim. 2 centteriä, 2 laituria ja 2 pakkia?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No jos nyt noin täytyisi laittaa niin senttereistä tärkeimmät olisivat Zhamnov ja Nikolishin. Zhamnovin nimittäminen kapteeniksi kertoo jo paljon. Archie on sisäisessä pörssissä ykkönen ja voidaan laittaa tilanteessa kuin tilanteessa kentälle. Ainoana miinuksena miehestä voisi sanoa, että laukoa saisi enemmän. Nikolishin historia Hawkseissa on lyhyt, mutta kokemuksellaan menee hyvin pelanneen Arnasonin ohitse ja aloituksissa ja av-pelissä tärkeä pelaaja.

Laitureissa muiden ylitse nousee Fleury ja Daze. Fleury on taistelun ruumillistuma ja joukkueen sytyttäjä. Daze on pelannut vaisuhkosti loukkaantumisten takia tällä kaudella, mutta on kaikesta huolimatta paras maalinsylkijä Hawkseissa, maalintekijöistä on aina pulaa..

Puolustus on paha, mutta jos kaksi on pakko laittaa niin Housley ja Klemm. Housleyn parhaat ominaisuudet eivät tosin ole puolustuspelaamisessa, mutta oli suurin yksittäinen syy viimekaudella yv-pelin paranemiseen. Housley +/- tilasto on tällä hetkellä joukkueen parhaita, plus 13. Klemm taas paikkaa parhaiten Housleyn puutteita Poapstin ohella. Klemm ei ole ihan viimekauden tasolla ollut tai ainakaan miehestä ei ole kirjoitettu yhtä paljoa. Toisaalta mitään negatiivistäkään en ole kuullut, että eiköhän se jo riitä kriteeriksi ohi Mironovin ja Karpovtsevin. Poapst voi olla aika lähellä Klemmiä, mutta itse pidän tärkeämpänä pelaajana Johnia. Dempsey on pelannut myös pirteästi ja tätä tahtia 30 pistettä ei ole mahdoton saavutus, mutta en laittaisi kahta offensiivista pakkia tärkeimmiksi joukkueeleen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Itse valitsin samat centterit Zhamnov ja Nikolishin. Zhamnovilla on taitoa riittävästi jakaa hyvin kiekkoa eikä omanpään pelikään unohdu. Niko toi aloitusvoimaa ja kokoa, eikä taida olla ihan kädetönkään samoin omanpään peli arvossaan.

Laitureina Fleury ja Sullivan. Fleurya ei tarvinne enemmälti perustella tärkeä pelaaja joukkueelle niin kauan kun korkki pysyy kiinni, energiaa ja taistelutahtoa riittää, pelaa tilanteet ja ottelut loppuun saakka.
Sullivanin taitoon ja nopeuteen olen tyytyväinen, alkaa väjitellen taas toimimaan. Miehen voi laittaa kentälle koska vain ja myös + - kunnossa. Jätin Dazen Sullin jälkeen sen takia koska hän voisi käyttää suurta ruotoaan enemmän taklauksiin, tällä kaudella näkemissäni tv-peleissä mielestäni liian pehmyt ja kankea, joskin aika tehokas.

Puolustuksessa yhä vetreä Housley sekä aina huutoon vastannut Poapst. Housleyn otteita on todella kiva seurata, älykästä peliä ja luistin kulkee mukavasti. Poapst taas on pelannut aina vakuuttavasti kun on näyttöpaikan saanut. Ainut miinus että kokoa voisi peruspakiksi olla enemmänkin.

Mitenhän pitkään Hawks katselee vielä Simonin pelailua...
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Totta on, ettei Daze juurikaan harrasta taklaamista mutta käyttää silti hyvin kokoaan mm. kiekonsuojaamiseen. Liike on ollut heikkoa tällä kaudella, koska mies oli pitkän aikaa sivussa ja Dazen kokoisella pelaajalla raajat vertyvät aika hitaasti. Yleisesti Dazen luistelu ja liike on hyvää kokoisekseen ja mies hoitaa hyvin myös puolustustehtävät.

Simonin hankinta näyttää tällä hetkellä olleen turha, mutta ilmeisesti mies vielä yrittää jatkaa uraansa.
 

Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Rangers kerää kyllä melkoista All-Star -miehistöä näistä palkkakiukuttelijoista ja sammuvista tähdistä. Eihän tässä enää tiedä itkeäkö vai nauraa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Thank god!!

Vihdoinkin eroon kiukettelevasta pikkupojasta, kauden paras kauppa Smithiltä, piste.

Samalla Steve McCarthy sai luvan hankkia asunnon Chicagosta joten Stevelle luvassa tärkeitä peliminuutteja tulevaisuuden kannalta.

Michael Leightonilta lupaava NHL-debyytti ;)
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Theo

MSG Network raportoi juuri äsken että Theo Fleury olisi jäänyt kiinni tappelusta strip clubilla...taitaa Theon ura olla jo liian isossa syöksykierteessä.

Ilmeisesti kyseessä on Pure Platinum niminen club, joka on erittäin suosittu NHL pelaajien keskuudessa....
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös